Order sekarang!


atau SMS/WhatsApp/Telegram :

010-4289601 (Hanis)

Best selling!!
Dapatkan info terkini segera..

* Setiap testimoni yang tertulis dalam laman web ini adalah pengalaman dari pelanggan sendiri dan hasil dari setiap pelanggan mungkin berbeza antara satu sama lain. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila konsult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut.

PERHATIAN : Konsultasi selepas pembelian produk dan jadual pengambilan adalah khas untuk pelanggan kami sahaja. Sila rujuk pengedar anda untuk jadual pengambilan & kosultasi selepas pembelian. Terima kasih.
Free Palestine, Pray 4 Syria
Tabung Kecemasan Gaza Aqsa Syarif di sini :
http://on.fb.me/1jlP2li
Akaun Maybank Islamic : 551575-004299
akaun Bank Islam : 1209-20100-34904
email : projects@aqsasyarif.org.my

Tabung Kasih Ummah Syria
Bank Islam Malaysia Berhad
120290 100 63512
(Pertubuhan IKRAM Malaysia)
email : i4syria315@gmail.com

Assalamualaikum..

Alhamdulillah, saya mula sedar isu palestine ni pada tahun 2007, di tahun akhir universiti di Jepun. memang masa tu sangat2 terkesan dan rasa macam nak boikot semua produk yang menyumbang kepada israel dan yang berkaitan dengan israel macam US tu. Tengah semangat berkobar-kobar kan. Akhirnya makin lama semakin faham, antara tujuan utama kempen boikot dibuat adalah untuk

  1. Melemahkan ekonomi lawan (Israel)
  2. Melemahkan pegangan pihak lawan (Produk2 yang menyumbang supaya tidak menyumbang lagi pada israel)

Untuk lebih faham isu boikot ni, boleh baca banyak artikel Aqsa Syarif dan website inmind untuk maklumat lebih lanjut dan terkini.

Oh, ini ada satu lagi artikel yang saya rasa sangat mudah difahami tentang isu boikot ni ditulis oleh Angel Pakai Gucci

Saya pernah bertanya dengan kawan yang bekerja dengan Aqsa Syarif sebab Aqsa Syarif hanya fokus pada 4 brand sahaja (McD, Coca Cola, Loreal, Nestle). Seperti dlm blog Angel Pakai Gucci ni, sebab 4 ni penyumbang terbesar. Dan kalau diorg bankrupt pun, diorg tak boleh saman org yg boikot sbb mmg terbukti dia bagi dana pada israel. Dan jika mereka mengambil keputusan untuk menarik diri dari menyumbang pada Israel, kemungkinan brand/syarikat lain akan turut serta menarik diri. 

Benarkah Shaklee menyumbang kepada Israel?

Baru-baru ni timbul pula isu Shaklee menyumbang dana pada Israel setelah digembar-gemburkan dengan gambar di bawah ni.

KIC-1

Jujurnya selepas dapat isu ini 2 tahun lepas, saya sendiri pun terkejut tapi bila dah dapat penjelasan dan dah buat kajian, Alhamdulillah saya semakin faham. Jadi tugas saya pula untuk menyampaikan pada anda.

Jika anda klik pada logo Shaklee dalam web tersebut, ia akan membawa anda kepada web di bawah

shaklee menyumbang kepada israel

Untuk pengetahuan anda, domain myshaklee.com adalah untuk pengedar Shaklee US yang berdaftar. Boleh lihat tempat loginnya di https://member.myshaklee.com/. Di bawah ni contoh laman web pengedar lain di bawah myshaklee.com

Shaklee menyumbang kepada israel

Manakala laman web rasmi Shaklee US adalah shaklee.com.

Shaklee menyumbang kepada israel

laman web rasmi Shaklee Corporation

Dah nampak perbezaannya? Dan istimewanya Shaklee, ia bukan sekadar boleh daftar atas nama persedirian tetapi juga atas nama syarikat. Sebab tu perniagaan Shaklee boleh diserahkan kepada anak cucu cicit atas nama syarikat. Di Malaysia sendiri dah ada beberapa Master Coordinator Shaklee yang tukar dari nama sendiri kepada nama syarikat dalam sistem Shaklee.

Ok, dah faham yang itu? Jadi terpulang kepada pengedar tersebut nak sumbang duit tu ke mana. Dalam kes di atas, mereka membuat kempen untuk dana israel seperti juga di malaysia, ramai yang buat kempen menderma ke palestine, syria, dan lain-lain.

 

Saya yakin umat Islam di Malaysia memang sangat prihatin kepada ummah dan nak membantu Islam. Tapi untuk menangkan Islam, kita perlu berstrategi. Kalau semua boikot mencapah, adakah kita akan dapat capai tujuan boikot tu sendiri? Lebih-lebih lagi bila kita membuat fitnah dan mengajak orang ramai boikot syarikat/brand yang tidak sepatutnya.

Seperti yang dijelaskan oleh Aqsa Syarif, kita memboikot bukan kerana syarikat itu milik yahudi atau sesiapa pun tetapi kerana mereka memberi sumbangan dan sokongan kepada israel. Hatta, kalau syarikat itu milik melayu muslim sekalipun, sekiranya ia menyumbang kepada israel, kita akan boikot.

 

Jadi, fahami isu, bertindaklah mengikut ilmu dan iman. Niat ikhlas kerana Allah Taala. Semoga Allah mempersatukan hati umat-umat Islam dan memenangkan umat Islam di mana sahaja mereka berada.

Kami ialah PENGEDAR SAH SHAKLEE anda di Bandar Saujana Putra! Sila SMS/ WhatsApp ke +6010-4289601 (Hanis) untuk self pick-up di Bandar Saujana Putra.

Your Shaklee Independent Distributor
Hanis Amin
♥ SMS | WhatssApp : 010-4289601
♥ Shaklee ID : 837662
♥ FB Page : http://www.facebook.com/HanisHealthyLife
♥ Email : hanisamin@gmail.com

 

One Response to “Shaklee menyumbang kepada Israel?”

Leave a Reply

CommentLuv badge

Translator
Translator Plugin
Ayat seribu dinar
Ahlan wasahlan…
Assalamualaikum & selamat sejahtera

Selamat datang ke Hanis Healthy Life. Hanis Amin adalah pengedar Shaklee yang sah, yang juga pengguna kepada produk Shaklee.

Untuk sebarang pertanyaan, hubungi kami di
email : hanisamin@gmail.com
sms/WhatsApp : +6010-4289601

Terima kasih.

Hazu Enterprise (SA0175455-W)

Set Istimewa untuk anda!

Breastfeeding Set
(Set Penyusuan)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Confinement Set
(Set Berpantang)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Skin Care Set
(Set Penjagaan Kulit)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Healthy Weight Set
(Set Berat Badan Sihat)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Baby & Children Health
(Kesihatan Bayi & Kanak-kanak)

Informasi


Sertai kami di Facebook!


Ada pertanyaan atau komen?