Order sekarang!


atau SMS/WhatsApp/Telegram :

010-4289601 (Hanis)

Best selling!!
Dapatkan info terkini segera..

* Setiap testimoni yang tertulis dalam laman web ini adalah pengalaman dari pelanggan sendiri dan hasil dari setiap pelanggan mungkin berbeza antara satu sama lain. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila konsult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut.

PERHATIAN : Konsultasi selepas pembelian produk dan jadual pengambilan adalah khas untuk pelanggan kami sahaja. Sila rujuk pengedar anda untuk jadual pengambilan & kosultasi selepas pembelian. Terima kasih.
Free Palestine, Pray 4 Syria
Tabung Kecemasan Gaza Aqsa Syarif di sini :
http://on.fb.me/1jlP2li
Akaun Maybank Islamic : 551575-004299
akaun Bank Islam : 1209-20100-34904
email : projects@aqsasyarif.org.my

Tabung Kasih Ummah Syria
Bank Islam Malaysia Berhad
120290 100 63512
(Pertubuhan IKRAM Malaysia)
email : i4syria315@gmail.com

Minggu Penyusuan Susu Ibu

Bermula dari 1 Ogos sehingga 7 Ogos, diisytiharkan sebagai Minggu Penyusuan Susu Ibu Sedunia atau World Breastfeeding Week (WBW). Tahniah buat ibu-ibu yang berjaya menyusukan bayi. Hanya ibu-ibu menyusu yang memahami kesukaran untuk menyusukan bayi. Jadi, minggu penyusuan susu ibu ini adalah untuk memberi sokongan dan semangat kepada ibu-ibu yang menyusukan bayi supaya teruskan menyusu walaupun pelbagai cabaran terpaksa dihadapi. Selain itu, kempen ini untuk memberi kesedaran kepada para ibu dan bapa bahawa pentingnya bayi disusukan dengan susu ibu terutama sekali sebaik sahaja dilahirkan sehingga 6 bulan pertama tanpa diberikan tamabahan air masak atau sebarang makanan dan diteruskan sehingga 2 tahun (sumber).

Selain tu, semakin banyak hospital-hospital yang menjadi rakan bayi dan membantu penyusuan susu ibu. Sehingga kini, kesemua 127 hospital kerajaan di bawah Kementerian Kesihatan telah diiktiraf sebagai Hospital Rakan Bayi (sumber). Jadi, marilah kita sama-sama bantu memberikan ilmu yang betul tentang susu ibu.

Minggu penyusuan susu ibu

Saya bertemu ramai ibu yang  tidak dapat menyusukan bayi dengan alasan :

1. susu takde / susu tak cukup
2. puting tenggelam jadi bayi tak dapat menyusu
3. bayi tak pandai isap susu badan
4. puting sakit bila menyusu jadi tak mahu teruskan

dan pelbagai alasan lain. Cabaran-cabaran di atas sebenarnya boleh diatasi cuma mungkin ibu-ibu tersebut kurang maklumat dan ada salah faham terhadap penyusuan susu ibu. Apatah lagi, sekarang ni kita dimomokkan dengan susu formula yang pelbagai jenis yang kononnya dilengkapi dengan pelbagai nutrisi.

Ada juga ibu yang merasakan beri susu formula lebih mudah. Memang benar. Bagi susu formula, kita tak perlu

1. pam dan simpan susu
2. pastikan susu ibu sentiasa cukup
3. bayi melekat dengan kita sebab sesiapa pun boleh bagi susu pada bayi dan bila besar sikit boleh pegang botol susu sendiri

Tapi….Susu Ibu inilah SUSU TERBAIK TAU! Satu-satunya benda yang ibu boleh berikan dari dalam badannya ke dalam badan anak sendiri selepas dilahirkan. Semua ibu pun insyaAllah boleh buat. Tak perlu melalui apa-apa pembedahan pun. Nampak tak kuatnya ikatan ibu dan anak tu?

Jika ada ibu yang tak boleh menyusukan bayi (bukan tak nak ye) atas sebab kesihatan, jangan sedih. Allah tahu apa yang terbaik.

Jika ada ibu yang tak dapat susukan anak pertama (mungkin sebab salah faham/kurang ilmu), jangan sedih.  Jom kita sama-sama tambah ilmu dan usaha untuk susukan anak seterusnya.

Kami ialah PENGEDAR SAH SHAKLEE anda di Bandar Saujana Putra! Sila SMS/ WhatsApp ke +6010-4289601 (Hanis) untuk self pick-up di Bandar Saujana Putra.

Your Shaklee Independent Distributor
Hanis Amin
♥ SMS | WhatssApp : 010-4289601
♥ Shaklee ID : 837662
♥ FB Page : http://www.facebook.com/HanisHealthyLife
♥ Email : hanisamin@gmail.com

**Nak daftar sebagai ahli Shaklee? Hanya dengan SATU KLIK.

Leave a Reply

CommentLuv badge

Translator
Translator Plugin
Ayat seribu dinar
Ahlan wasahlan…
Assalamualaikum & selamat sejahtera

Selamat datang ke Hanis Healthy Life. Hanis Amin adalah pengedar Shaklee yang sah, yang juga pengguna kepada produk Shaklee.

Untuk sebarang pertanyaan, hubungi kami di
email : hanisamin@gmail.com
sms/WhatsApp : +6010-4289601

Terima kasih.

Hazu Enterprise (SA0175455-W)

Set Istimewa untuk anda!

Breastfeeding Set
(Set Penyusuan)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Confinement Set
(Set Berpantang)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Skin Care Set
(Set Penjagaan Kulit)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Healthy Weight Set
(Set Berat Badan Sihat)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Baby & Children Health
(Kesihatan Bayi & Kanak-kanak)

Informasi


Sertai kami di Facebook!


Ada pertanyaan atau komen?