Order sekarang!


atau SMS/WhatsApp/Telegram :

010-4289601 (Hanis)

Best selling!!
Dapatkan info terkini segera..

* Setiap testimoni yang tertulis dalam laman web ini adalah pengalaman dari pelanggan sendiri dan hasil dari setiap pelanggan mungkin berbeza antara satu sama lain. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila konsult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut.

PERHATIAN : Konsultasi selepas pembelian produk dan jadual pengambilan adalah khas untuk pelanggan kami sahaja. Sila rujuk pengedar anda untuk jadual pengambilan & kosultasi selepas pembelian. Terima kasih.
Free Palestine, Pray 4 Syria
Tabung Kecemasan Gaza Aqsa Syarif di sini :
http://on.fb.me/1jlP2li
Akaun Maybank Islamic : 551575-004299
akaun Bank Islam : 1209-20100-34904
email : projects@aqsasyarif.org.my

Tabung Kasih Ummah Syria
Bank Islam Malaysia Berhad
120290 100 63512
(Pertubuhan IKRAM Malaysia)
email : i4syria315@gmail.com

Assalamualaikum..

Hari ni kali kedua update blog guna tablet sebab zilal tak bagi ummi pergi mana-mana. Bangun je menangis. Ye lah teman sepermainan dah pergi sekolah. Takde geng nak main. Masak pun kendong, nasib baik ada ring sling. Boleh juga buat kerja dua tangan. Rasa sunyi pula bila Abang Muadz takde. Maaf kalau gambarnya jadi terlampau besar, nanti saya betulkan bila depan pc.

Eh, nak cerita tentang Master Celebration upline saya, Kak Arnie a.k.a GenkiMomma sabtu lepas sebenarnya. Master Coordinator ni adalah rank tertinggi dalam Shaklee dimulai dengan Distributor, Supervisor, Senior supervisor, Coordinator, Senior coordinator, Key Coordinator, Senior Key Coordinator dan akhir sekali Master Coordinator. Kalau kerja biasa, nak naik pangkat kena la tunggu bertahun-tahun, itupun belum tentu. Tapi dengan Shaklee, nak naik rank setiap bulan pun boleh. Dan tentulah bila naik pangkat, bonus pun bertambah la. Tapi kalau dah naik rank tapi tak efektif, bonus pun turun balik lah.

Jadi, bila buat Shaklee ni memang rasa sangat kebergantungan kepada Allah. Sebab hanya Allah yang memberi rezeki, menggerakkan hati pelanggan dan pembaca saya untuk membeli, menggerakkan semangat downline saya untuk berusaha lebih gigih, yang penting kita doa, doa dan doa tanpa mengetepikan usaha, marketing yang berlipat kali ganda.

Berbalik kepada Master Celebration ni, atau biasa kami ringkaskan jadi MasCel, majlis ini ditaja sepenuhnya oleh pihak Shaklee. Shaklee juga menaja Master yang diraikan ini untuk tinggal di hotel yang dipilih sendiri oleh master untuk tinggal satu malam. Bestkan dapat duduk hotel 5 bintang secara percuma. Tarikh, tempat dan konsep dipilih sepenuhnya oleh orang yang diraikan (dalam case ni, kak arnie la. happy  )

image

Kak Arnie sengaja pilih bulan Januari sempena ulang tahun pertama, beliau naik Master Coordinator. Hotel yang dipilih pula Hotel Istana, Kuala Lumpur. Masuk je hotel dah terpegun. Menariknya hotel ni. Konsepnya agak berbeza dengan hotel yang pernah pergi.

image

Acara dimulakan dengan makan tengah hari. Gambar diambil dari tingkat atas, masa nak ke surau. Saya pula yang nervous tak lalu makan banyak. Biasanya saya sangat suka buffet sebab boleh makan banyak.

Kemudian, acara dibuka dengan perarakan masuk Master-master yang hadir dan seterusnya Master yang diraikan diiringi bunga manggar. Minta maaf la, xsempat ambil gambar sebab Zilal tengah menyusu masa tu. Kemudian, dimulakan dengan ucapan oleh Mr Victor Lim, president shaklee malaysia, diikuti ucapan oleh up-up-upline saya, dan seterusnya, up-upline saya, Master Norita.

image

Bersama Kak N tersayang dan downline tersayang, Kak Yus

Kata-kata dan motivasi dari Master Norita atau yang lebih mesra kami panggil Kak N memang menyentuh jiwa. Teringat masa awal-awal sertai Shaklee, suka sangat dengar kak n bercakap.

image

Kemudian, acara penganugerahan. Masa ni dapat pin, bunga dan hadiah. Memang sangat meriah dan diraikan. Seterusnya, giliran Master Arnie bagi ucapan.

image

Kata-kata motivasi dan sharing dari Master Arnie

Teringat kembli sangat awal-awal join Shaklee. Bila kak arnie tunjuk video khas untuk kak n, kami (keluarga genkimomma) mula mengalirkan air mata. Pahit manis bersama, dari jauh datang juga seminar semata-mata untuk tuntut ilmu dan keluar dari kepompong selesa(comfort zone) untuk mencapai sesuatu yang lebih besar.

image

Rakan-rakan seperjuangan. Ada yang jauh dari Penang, datang sorang-sorang naik bas.

Antara rakan seperjuangan. Sebelah saya, berbaju biru tu turun dari penang sorang-sorang naik bas. Sangat kagum dengan semangat dia.

image

Sempat bergambar bersama master yang diraikan.

image

Hadiah istimewa dari kami, Group Kanemochi GenkiMomma Team

image

Acara memotong kek. Suka tengok gambar ni. Nampak natural dan happy family.

Ops, nak pergi ambil anak bujang. Nanti saya touch up entry ni ya..

Comments are closed.

Translator
Translator Plugin
Ayat seribu dinar
Ahlan wasahlan…
Assalamualaikum & selamat sejahtera

Selamat datang ke Hanis Healthy Life. Hanis Amin adalah pengedar Shaklee yang sah, yang juga pengguna kepada produk Shaklee.

Untuk sebarang pertanyaan, hubungi kami di
email : hanisamin@gmail.com
sms/WhatsApp : +6010-4289601

Terima kasih.

Hazu Enterprise (SA0175455-W)

Set Istimewa untuk anda!

Breastfeeding Set
(Set Penyusuan)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Confinement Set
(Set Berpantang)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Skin Care Set
(Set Penjagaan Kulit)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Healthy Weight Set
(Set Berat Badan Sihat)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Baby & Children Health
(Kesihatan Bayi & Kanak-kanak)

Informasi


Sertai kami di Facebook!


Ada pertanyaan atau komen?