Order sekarang!


atau SMS/WhatsApp/Telegram :

010-4289601 (Hanis)

Best selling!!
Dapatkan info terkini segera..

* Setiap testimoni yang tertulis dalam laman web ini adalah pengalaman dari pelanggan sendiri dan hasil dari setiap pelanggan mungkin berbeza antara satu sama lain. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila konsult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut.

PERHATIAN : Konsultasi selepas pembelian produk dan jadual pengambilan adalah khas untuk pelanggan kami sahaja. Sila rujuk pengedar anda untuk jadual pengambilan & kosultasi selepas pembelian. Terima kasih.
Free Palestine, Pray 4 Syria
Tabung Kecemasan Gaza Aqsa Syarif di sini :
http://on.fb.me/1jlP2li
Akaun Maybank Islamic : 551575-004299
akaun Bank Islam : 1209-20100-34904
email : projects@aqsasyarif.org.my

Tabung Kasih Ummah Syria
Bank Islam Malaysia Berhad
120290 100 63512
(Pertubuhan IKRAM Malaysia)
email : i4syria315@gmail.com

Basic H

Assalamualaikum…

Bagaimana nak dapatkan botol spray basic H Shaklee secara percuma?

EH, botol spray basic H Shaklee tu apa?

Inilah dia…

botol spray basic H Shaklee

Gambar ihsan google

Mudahkan nak guna basic H Shaklee lepas ni. Bancuh siap-siap ke dalam botol dan spray sahaja bila nak guna. Tak perlu nak bancuh setiap kali.

Jadi, bagaimana nak dapatkan botol spray ini?

Mudah sahaja! Dengan setiap pembelian “Get Home Clean Set”, anda layak mendapat Non-Woven Bag + 1 Botol Spray utk Basic H secara PERCUMA! (sementara stok masih ada ya)

Set Basic H

Set Get Home Clean dari Shaklee ini mengandungi :

Satu set ini hanya RM194 dan setiap satu produk boleh guna lebih dari sebulan. Ada yang sampai 3-4 bulan pun tak habis (tengok pada cara penggunaan). Guna sikit sahaja dah mencukupi untuk membersihkan.

Perbezaan produk cucian Shaklee ini, ia :

  • Tidak bertoksik
  • Tanpa gas beracun
  • Tanpa bahan kimia berbahaya
  • Tanpa bahan pewangi
  • Lembut pada tangan
  • pH seimbang
  • Tanpa klorin

Memang selamat untuk kegunaan seisi keluarga. Tak risau lagi, kalau ada bayi yang terjilat lantai atau meja atau menggigit baju.

Jom tukar rumah anda kepada rumah yang lebih sihat dan selamat!!

Dapatkan segera!

 

Kami ialah PENGEDAR SAH SHAKLEE anda di Bandar Saujana Putra! Sila SMS/ WhatsApp ke +6010-4289601 (Hanis) untuk self pick-up di Bandar Saujana Putra.

Your Shaklee Independent Distributor
Hanis Amin
♥ SMS | WhatssApp : 010-4289601
♥ Shaklee ID : 837662
♥ FB Page : http://www.facebook.com/HanisHealthyLife
♥ Email : hanisamin@gmail.com

Assalamualaikum..

Sebelum ni saya pernah kongsikan public figure yang menggunakan Shaklee seperti Nani Rostam dan Oprah. Oh ya, mantan Perdana Menteri kita Tun Dr. Mahathir Mohamad juga merupakan salah seorang pengguna Shaklee.

Hari ni, saya nak kongsikan kisah Presiden Barrack Obama, turut meng”hijau“kan White House dengan produk Shaklee!!!

*petikan dari majalah Nurturing Health & Nature Through Shaklee Vol. 10

“In addition, to protect his oldest daughter Malia from ASTHMA ATTACKS, the President said he would select a natural, toxin-free line of cleaning products for the White House staff to use”

Shaklee memang terbukti supplement dan produk terbaik untuk rumah kita. Ia bukan saja organik, malah diperbuat dari bahan semulajadi.

sumber : GenkiMomma

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

 

Berminat?

 

Hubungi saya di hanisamin@gmail.com atau SMS ke 010-4289601 (Hanis) untuk konsultasi mahupun maklumat lanjut.

Assalamualaikum..

Minggu lepas saya buat satu lagi eksperimen dengan Basic H. Semasa nak jemur baju Muadz tiba-tiba ternampak ada chewing gum melekat di seluarnya. Mula-mula cuba gosok-gosok untuk tanggalkan tetapi macam tiasa kesan. Teringat tips Kak N, lalu saya pun titikkan basic H di tempat chewing gum. Gosok sikit. Tak sampai 2 minit dah tanggal. Mudah betul dan tiada kesan langsung.

Terlupa pula nak ambil gambar.

Dah cuba Basic H?

Untuk bulan ini, kami menyediakan botol semburan percuma dengan setiap pembelian basic H. Mudahlah nak sembur lantai, cermin, dapur dan lain-lain. Nak sembur kepala anak masa dia demam pun boleh. Boleh membantu mempercepatkan penyejukkan badan.

Jom dengar apa kata seorang sahabat saya ni…

Banyak lagi kegunaan Basic H, boleh lihat di sini.

 

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

 

Berminat?

 

Hubungi saya di hanisamin@gmail.com atau SMS ke 010-4289601 (Hanis) untuk konsultasi mahupun maklumat lanjut.

Assalamualaikum…

Hari ni nak berkongsi salah satu lagi kegunaan basic H iaitu sebagai penghalau serangga. Basic H ni memang 1001 kebaikan. Boleh baca kebaikan lain di sini. Sekali pakai cuma 1-2 titik, jadi memang tahan lama. Jom baca apa kata pengguna basic H yang lain.

Saya turut menggunakan untuk lap meja dan mop lantai. Terasa selamat dan licin je lantai.

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

 

Berminat?

 

Hubungi saya di hanisamin@gmail.com atau SMS ke 010-4289601 (Hanis) untuk konsultasi mahupun maklumat lanjut.


Assalamualaikum..

Pernah dengar psoriasis? Sebelum saya kongsikan testimonial dari kawan yang mengalami psoriasis, jom saya kongsikan apa itu psoriasis.

Definasi
Psoriasis adalah keadaan kulit yang tidak normal dimana kulit penghidap menebal lebih cepat dari kulit yang normal. Ia adalah keadaan kulit yang tidak berjangkit. Kawasan yang biasa dihidapi adalah kulit kepala, lutut dan siku tetapi boleh juga menjangkiti pada bahagian badan lain termasuk kuku dan tulang.

Tanda-tanda
Ianya berlainan bagi setiap orang dan termasuklah :
• Keguguran sisik pada kulit
• Tompok-tompok merah pada kulit kepala, siku, lutut dan bahagian lain badan.
• Gatal tetapi pada tahap yang berbeza-beza

Jenis-jenis psoriasis
• Paling lazim adalah psoriasis yang bertompok
• Dikalangan kanak-kanak biasanya terdapat guttate psoriasis.
• Jenis teruk yang memerlukan rawatan dihospital dipanggil erythrodermic psoriasis
• Lampin psoriasis
• Pustular psoriasis- adalah bentuk psoriasis yang sangat teruk dimana ia boleh menimbulkan kesakitan.

Komplikasi
Psoriasis boleh menyebabkan arthritis yang dikenali sebagai arthritis psoriatik. Gejala adalah sakit atau bengkak pada sendi. Sendi yang biasanya terlibat adalah:
• Sendi hujung pada jari tangan atau kaki
• Bahagian belakang, pergelangan tangan, lutut atau pergelangan kaki

Ini pula entry dari blog beliau

Selain Nutriferon, saya masih terus mengambil ESP. ESP mengandungi protein yang merupakan bahan asas dalam tubuh. Jadi yang basic jangan ditinggalkan. Bahan asas lain seperti VitaLea, Vit C dan Bcomplex masih tetap di ambil seperti biasa. Yang paling banyak ialah Vit C dan Bcomplex.

Vit C – mengandungi kolagen. Mengikat sel-sel yang terbentuk. Ini membolehkan kulit itu tidak terlalu mengelupas.
B-complex membantu untuk mengurangkan rasa stress dalam badan. Kadangkala, saya ambil 2 biji bagi membantu saya untuk lebih tenang.
Performance Drink – untuk mengekalkan hidrolit dalam badan. Kadang-kadang jenuh juga nak minum air banyak2. Kalau ingat, ok la. Kalau tak ingat. Jadi ini tugas PD! hehehe

Selain dari pemulihan dalaman, saya turut menggunakan Basic H sebagai mandian saya. Hee.. Kalau orang lain, hanya perlu 2-3 titis ke dalam baldi. Saya buat Basic H macam shampoo badan. Letak di tapak tangan dan lumur ke badan. Selepas mandi, lega sungguh rasanya. Basic H membantu mengekalkan kelembapan pada kulit secara semulajadi.

Saya gunakan juga Herbal Cream. Produk ini saya belum ceritakan lagi dalam blog ni. Nanti saya akan update mengenai ia. Herbal Cream disapu pada bahagian kulit yang tak berapa comel tu. Nak bagi ia kurang kering. Sekarang, saya tambah GLA complex pula.

Alhamdulillah, atas usaha yang dibuat sedikit sebanyak membantu juga. Perlu diingat, psoriasis tidak dapat sembuh sepenuhnya. Tapi usaha ini adalah untuk membantu untuk mengawal dari ia berlaku lebih teruk. Ada penyakit berkait lain yang pesakit psoriasis akan dapat sekiranya ia mengawalnya seperti arthitis, heart problem dan multiple sclerosis.

Usaha akhir ialah bertawakal dan sentiasa mendekatkan diri dengan Allah. Saya menganggap penyakit ini adalah hadiah dariNya. Bahawa saya sentiasa dalam peliharaanNya. InsyaAllah. Alhamdulillah, suami juga tiada masalah mengenai ini.

Alhamdulillah, walaupun tidak dapat dihapuskan sepenuhnya, sekurang-kurangnya dapat mengawal.

 

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

 

Berminat?

 

Hubungi saya di hanisamin@gmail.com atau SMS ke 010-4289601 (Hanis) untuk konsultasi mahupun maklumat lanjut.


Assalamualaikum…

Macam yang saya cakap sebelum ni, Shaklee Basic H2 ni ada banyak kegunaan. 1001 kegunaan tau. Oprah yang famous tu pun pakai Basic H2. Di bawah ni saya kongsikan eksperiment yang dia buat dengan Basic H2 ni. Terima kasih kepada Kak Cery yang sudi berkongsi. macam menarik..jom try:

Basic H2 as toothpaste
Do you have problems with bad breath or gum disease? Are you a smoker or coffee drinker? Add a drop or two to your toothbrush, right on top of your normal dab of toothpaste. Watch as your teeth become whiter and your gums healthier. Your breath may even stay fresh longer, as Basic H fights germs of all sorts.

Basic H2 as a glove
Cleaning often leaves your hands with something to be desired. Before you get down and dirty, pour a few drops directly onto your hands. Rub them together to coat both hands. After you are done cleaning, wash your hands with traditional soap to find that scum, smell and overall ickiness are nowhere to be found.

Basic H2 as a pesticide
Growing organic produce does wonders for your health and the enviroment, but pesticide-free can still mean bug-free. Dilute your Basic H2 to a couple of drops per spray-bottle, then spritz your plants as part of your regular routine. Not only will the bugs stay away but you might also find that they are bigger and healthier, as well.

Basic H2 as Miracle-Gro
Add a few drops to warm water, then water your indoor or outdoor plants. The Basic H2 solution will make the ground soluble to the water, thus making your plants much healthier than with regular water.

Basic H2 as a produce wash
Just 1/8tsp. added to a pint of water will make an effective and safe wash for your produce. Grit and dirt on leafy vegetables are easily removed, and you no longer have to worry about a funny taste remaining on the produce.

Basic H2 for sharpening knives
Once again, only a few drops are enough. Place them on your sharpening stone before you sharpen your knives. The stone will stay moist without clogging.

Basic H2 for stamp collecting
If you’ve ever tried removing stamps from an envelope, you know that it can be nearly impossible to preserve the quality of the stamp. Not anymore! Coat the inside of the envelope, just behind the stamp, and wait for a few minutes. Soon, the stamp will lift easily from the envelope, ready to be added to your collection.

Basic H2 as a diaper wash
Coupled with 1/2 tsp of Shaklee Basic G (a germicide), 1/4 tsp of Basic H2 can remove germs and odors from your cloth diapers. Leave a bit in your diaper pail to prevent odors there, as well.

Basic H2 as an insect repellant
You don’t have to sucept yourself or your family to harsh chemicals and strong scents just to avoid bug bits. Rub a bit anywhere that you would put Off! or Skin-so-soft, and forget about it! This is one insect repellant that you can feel good about using for the youngest to the oldest members of your clan.

Basic H2 as Rain-X
Last (for our list, anyway) but not least, pour 3 1/2 tsp of Basic H2 into one quart of water, and use it as your windshield wash. Rain and slush will easily wipe away from your windshield, and bugs will slide away, as well.

waahh..banyak rupanya kegunaan Basic H ni. Setakat ni saya cuma guna untuk :

  1. Basuh botol susu dan peralatan mengepam
  2. mandikan muadz
  3. Untuk jerlum/sponging anak semasa demam
  4. cuci kaki untuk hilangkan gatal kena gigit semut

Saya cuma letak 1-2 titik je setiap kali. Masih nampak tak luak pun basic H tu.

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.
Hubungi saya di hanisamin@gmail.com atau SMS ke 010-4289601 (Hanis) untuk konsultasi mahupun maklumat lanjut.


Basic H

Product Name : Basic H² Organic Super Cleaning Concentrate
Details :
Servings per Container : 16oz(473ml).

The Nontoxic, Natural Way to Clean
An unbelievable amount of super-safe, really powerful grease-busting clean comes out of these bottles of double concentrated Basic H² Organic Super Cleaning Concentrate. We challenge you to use it up any time soon. Basic H² literally gives you a thousand ways to try. Some suggestions: Spilled milk. Bug guts on the window. Barbecue grill grunge. That’s three down. Only 997 uses to go.

All you need for thousands of household jobs

* Ultraconcentrated – 16 ounces makes 48 gallons of super powerful cleaner.
* Versatile cleaner – removes dirt, grease, and grime from any washable surface, inside and out.
* Cuts through the most stubborn grease and grime, leaving no smeary residue.
* Twice as concentrated as original Basic H² – just use half as much.
* No rinse, no residue, streak-free formula.

Use on any washable surface – indoor or out

* Walls
* Windows and mirrors
* Countertops, tiles, and floors
* Appliances
* Stoves
* Woodwork
* Pots and pans
* Furniture (Not intended for use in aquariums or windshield washer reservoirs.)

Did you know?
Many all-purpose cleaners may contain toxins that can be absorbed through the skin or inhaled. Synthetic solvents may cause hormone disruptions. Organic solvents such as butyl cellosolve are neurotoxins and nasal irritants. Another toxin, morpholine, can cause liver or kidney damage. Glass cleaners contain ammonia, a poison that can irritate skin, eyes, and the respiratory system.

Basic H2 does not contain these or other hazardous ingredients.

Directions for best results
kitchen, appliances, furniture, woodwork fixtures, walls, stainless steel, sealed granite, marble, and bathrooms
1⁄4 teaspoon + 16 oz. of water in a Get Clean Spray Bottle

Pots and pans
1⁄2 teaspoon + 1 gallon of warm water

Windows and mirrors
1-2 drops + 16 oz. of water in a Get Clean Spray Bottle

floors
1 tablespoon + 1 gallon of Water

woolens, nylons, and fine fabrics
1⁄2 teaspoon to a basin of lukewarm water

The Shaklee Difference
Safe

* Nontoxic
* No toxic fumes
* No hazardous chemicals
* Fragrance free
* Mild on your hands
* pH balanced
* No chlorine

Powerful

* Tough on grease Ultra–concentrated – 16 oz. makes 48 gallons
* Doubly concentrated vs. original Basic H – use only half as much

Green

* Natural sustainably sourced ingredients – derived from corn and coconuts
* Biodegradable
* No phosphates
* Recyclable packaging
* No dyes
* Safe for septic systems and graywater

source : Shaklee Malaysia


Translator
Translator Plugin
Ayat seribu dinar
Ahlan wasahlan…
Assalamualaikum & selamat sejahtera

Selamat datang ke Hanis Healthy Life. Hanis Amin adalah pengedar Shaklee yang sah, yang juga pengguna kepada produk Shaklee.

Untuk sebarang pertanyaan, hubungi kami di
email : hanisamin@gmail.com
sms/WhatsApp : +6010-4289601

Terima kasih.

Hazu Enterprise (SA0175455-W)

Set Istimewa untuk anda!

Breastfeeding Set
(Set Penyusuan)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Confinement Set
(Set Berpantang)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Skin Care Set
(Set Penjagaan Kulit)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Healthy Weight Set
(Set Berat Badan Sihat)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Baby & Children Health
(Kesihatan Bayi & Kanak-kanak)

Informasi


Sertai kami di Facebook!


Ada pertanyaan atau komen?