Order sekarang!


atau SMS/WhatsApp/Telegram :

010-4289601 (Hanis)

Best selling!!
Dapatkan info terkini segera..

* Setiap testimoni yang tertulis dalam laman web ini adalah pengalaman dari pelanggan sendiri dan hasil dari setiap pelanggan mungkin berbeza antara satu sama lain. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila konsult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut.

PERHATIAN : Konsultasi selepas pembelian produk dan jadual pengambilan adalah khas untuk pelanggan kami sahaja. Sila rujuk pengedar anda untuk jadual pengambilan & kosultasi selepas pembelian. Terima kasih.
Free Palestine, Pray 4 Syria
Tabung Kecemasan Gaza Aqsa Syarif di sini :
http://on.fb.me/1jlP2li
Akaun Maybank Islamic : 551575-004299
akaun Bank Islam : 1209-20100-34904
email : projects@aqsasyarif.org.my

Tabung Kasih Ummah Syria
Bank Islam Malaysia Berhad
120290 100 63512
(Pertubuhan IKRAM Malaysia)
email : i4syria315@gmail.com

Fiber

Assalamualaikum…

Ramai dikalangan ibu yang baru dalam dunia penyusuan masih dalam ragu2 untuk meneruskan penyusuan terutama apabila ayat yang selalu diberitahu ialah:

1. Jangan control makan sebab ianya akan ditukarkan menjadi susuibu.
2. Pastikan pengambilan air yang seimbang dengan makanan.

Sesungguhnya makanan dan minuman itulah yang akan menghasilkan susu. Ada juga pendapat mengatakan lagi banyak makan lagi banyak susu. Ini kerana penghasilan susu ibu itu sendiri akan membakar kalori si ibu dan membantu badan si ibu tidak naik mendadak.

Namun tidak dinafikan ada ibu2 yang menyusukan anak yang mendapati dirinya semakin membesar atau kenaikan berat sejak mengandung yang tidak turun2…ada beberapa faktor yang mempengaruhi antaranya ialah genetik, metabolisme yang rendah, pemakanan yang tidak seimbang dan gaya hidup.

Jadi, bagaimana caranya untuk mengurangkan berat badan semasa menyusu?

Apa kata anda cuba Shaklee Soy Lecithin dan Shaklee Fiber?

A glance about Lecithin :

(1) Nature’s emulsifier (soybeans).
(2) Helps to emulsify fats and oils from foods and prevent the excess from being absorbed and stored in the body.
(3) Contains choline which is essential in the proper functioning of the brain.
(4) Helps the body to absorb fat-soluble vitamins A, D, E and K.
(5) Also have cholesterol-lowering property.

A glance about Fiber :

(1) Promotes regularity and prevents constipation.
(2) Cleans the intestines by removing harmful toxins and potential carcinogens.
(3) Helps to maintain normal blood sugar level (beneficial to diabetics).

Testimoni tentang Lecithin yang diambil dari genkimomma

Sejujurnya, saya juga terkejut dan sangat gembira apabila membaca testimoni ini.

Alhamdulillah!

Pastinya saudara tersebut betul-betul tekad dan berdisiplin dalam pengambilan supplements serta menjaga diet harian, sehingga boleh turun berat lebih 20kg dalam masa sebulan lebih sahaja. Tahniah!!!

Sesetengah orang hanya bergantung dengan supplements, tapi kurang ambil pusing tentang pemakanan. Jadi, apabila tidak mendapat kesan yang diimpikan dalam masa yang singkat, akan mudah bertukar dan mencuba produk yang lain pula. Bagaimana hendak berjaya, jika tiada disiplin dan konsistensi, kan?

Produk yang di ambil oleh saudara tersebut:

* Lecithin – Retail Price : RM52.50
* Herb-Lax – Retail Price : RM52.50 (tidak digalakkan untuk ibu menyusu)
* Alfalfa – Retail Price : RM53.75
(harga tidak termasuk kos penghantaran)

Sumber : Mysuperkids, GenkiMomma, Better You Better World

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Berminat?

Hubungi saya di hanisamin@gmail.com atau SMS ke 010-4289601 (Hanis) untuk konsultasi mahupun maklumat lanjut.


Assalamualaikum..

Alhamdulillah, kita dah pun melangkah ke tahun 2011. Ada yang berazam untuk kuruskan badan? Harapnya azam tidak hanya tinggal azam ye. Jom kita berusaha merealisasikannya.

Pelbagai cara nak kurus:

1. Diet – ada yang mengikuti program2 diet seperti Atkins, low-carb high protein, malah yang buat program diet sendiri seperti tak breakfast, tak lunch, tak dinner (bahaya ni, jangan skip waktu makan!).
2. Makan pil kurus – macam2 jenis pil ada. Dari yang boleh beli di kiosk2 Tesko sampailah yang kena order overseas. Hati2 jangan sampai terambil yang mengandungi dadah berbahaya.
3. Exercise – memang bagus tp ada yang salah faham, bila dah 2 bulan melakukan senama intensif, timbang2 badan masih berat… Otot lebih berat dari lemak, jadi tak hairan kalau semakin lama bersenam, berat kita bertambah (kalau muscle build up la..)
4. Mengikuti program cepat kurus – Slim World? Marie France? Boleh, asal ada ongkosnya…

Di sini kami ada alternatif yang lebih murah, mudah dan selamat untuk mereka yang ingin turunkan berat badan. Shaklee menawarkan 2 produk khas untuk menurunkan berat badan iaitu :

  1. Cinch Shake Mix – Vanilla, Chocolate and Cafe latte
  2. Cinch Energy Tea Mix

Bagi mereka yang hendak menjaga diet, cinch sangat membantu. Ia mengenyangkan. Cinch berfungsi untuk menggantikan satu meal sama seperti jenama meal shake yang lain. Anda boleh memilih untuk menggantikan sama ada sarapan, makan tengah hari atau makan malam.

Kesannya ialah individu itu akan merasakan badannya lebih ringan dan secara perlahan-lahan ia membantu membuang lemak yang berlebihan dalam badan. Bagi mereka yang telah consume lebih dari 2 minggu mereka pastinya akan dapat merasakan pinggang mereka kehilangan beberapa inci berbanding dengan sebelum mengambil cinch. Beza cinch dengan jenama lain ialah ia mengandungi Leucine.

What is Leucine?

Leucine is an essential amino acid that travels directly to muscle to signal protein synthesis. It helps your body preserve muscle mass while you lose weight from fat.

Maklumat lanjut tentang cinch, klik sini. Terdapat juga kelab cinch untuk mereka yang berminat.

Anda juga boleh mengambil Fiber Plan Unflavored bersama Cinch. Selain berfungsi sebagai bahan serat (fiber), Fiber juga bertindak mengelakkan sembelit, menyebabkan rasa kenyang dan juga membantu mengawal kandung gula dalam darah.

Personally, saya tidak menggalakkan ibu yang menyusu untuk mengambil cinch. Ibu menyusu perlukan tenaga dan kalori yang banyak untuk menggantikan susu yang keluar. Apabila ibu menyusu skip makan, akan menyebabkan kurang tenaga dan stress dan mungkin mempengaruhi hasil susu ibu.

Jadi bagaimana pula untuk ibu menyusu hendak mengurangkan berat badan?

Nantikan entri seterusnya ya! Saya akan share cara untuk membantu ibu menyusu mengurangkan berat badan.

sumber : GenkiMomma, Better You Better World

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Berminat?

Hubungi saya di hanisamin@gmail.com atau SMS ke 010-4289601 (Hanis) untuk konsultasi mahupun maklumat lanjut.


Product Name : Shaklee Fiber Plan® Unflavored
Servings per Container : 300 g.
Serving Size : 1-2 scoops per day.

Menyokong Kesihatan Jantung dan Fungsi Usus yang sihat
Serbuk serat semulajadi yang tidak berperisa sangat kaya dengan Vitamin C dan sesuai dibancuh dengan jus buah-buahan, susu dan minuman yang lain.

  • Setiap hidangan mengandungi 4 g serat larut air
  • Memperbaiki kesihatan jantung*

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

 

sumber : Shaklee Malaysia

Translator
Translator Plugin
Ayat seribu dinar
Ahlan wasahlan…
Assalamualaikum & selamat sejahtera

Selamat datang ke Hanis Healthy Life. Hanis Amin adalah pengedar Shaklee yang sah, yang juga pengguna kepada produk Shaklee.

Untuk sebarang pertanyaan, hubungi kami di
email : hanisamin@gmail.com
sms/WhatsApp : +6010-4289601

Terima kasih.

Hazu Enterprise (SA0175455-W)

Set Istimewa untuk anda!

Breastfeeding Set
(Set Penyusuan)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Confinement Set
(Set Berpantang)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Skin Care Set
(Set Penjagaan Kulit)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Healthy Weight Set
(Set Berat Badan Sihat)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Baby & Children Health
(Kesihatan Bayi & Kanak-kanak)

Informasi


Sertai kami di Facebook!


Ada pertanyaan atau komen?