Best selling!!
Dapatkan info terkini segera..
Laman web lain
* Setiap testimoni yang tertulis dalam laman web ini adalah pengalaman dari pelanggan sendiri dan hasil dari setiap pelanggan mungkin berbeza antara satu sama lain. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila konsult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut.

PERHATIAN : Konsultasi selepas pembelian produk dan jadual pengambilan adalah khas untuk pelanggan kami sahaja. Sila rujuk pengedar anda untuk jadual pengambilan & kosultasi selepas pembelian. Terima kasih.
Dapatkan SET puasa hari ini!!

Garlic

Pengalaman cabut gigi bongsu

Assalamualaikum…

4 hari sebelum umat Islam mula berpuasa, saya telah pergi ke klinik pergigian untuk cabut gigi bongsu. Setelah baca banyak pengalaman cabut gigi bongsu di internet, akhirnya saya buat keputusan untuk cabut juga setelah beberapa kali sakit disebabkan gigi tak muat keluar. Sebelumnya, saya pernah ke klinik gigi di dalam UiTM tapi katanya kena tunggu waiting list lebih kurang dalam 6 bulan. Akhirnya saya buat keputusan untuk ke Klinik Pergigian Siti Fauzian di seksyen 7. Doktornya memang sangat baik dan ceria. pengalaman cabut gigi bongsu   Alhamdulillah, saya punya keluar secara vertical dan dah keluar separuh. Cuma tak muat tempat untuk keluar lagi separuh, jadi kena buat minor operation untuk potong gusi dan keluarkan gigi tersebut. Semasa proses, diberi bius jadi memang tak rasa sakit. Dengar doktor kata, gigi pun mudah keluar. Proses jahit pun mudah. Alhamdulillah. Balik bius masih tak hilang, jadi masih boleh makan bubur dengan berhati-hati. Hilang je bius bari terasa sakit sangat-sangat. Terus ambil pain killer 2 biji. Sepanjang hari memang tak berapa ada mood dan banyak rehat je. Darah mengalir memang banyak.

Read the rest of this entry »

Bagaimana cara kurangkan bengkak gusi semulajadi?

Assalamualaikum..

Jumaat lalu, saya mengalami bengkak gusi di bahagian gusi gigi bongsu. Dah beberapa kali terfikir nak cabut tapi takut. Kali ni, sakit datang lagi. Terfikir-fikir bagaimana cara kurangkan bengkak gusi ni. Teringat sharing mentor saya, Kak Arnie yang menggunakan beberapa supplemen shaklee untuk membantu mengurangkan kesakitan.

Alhamdulillah, 2-3 hari kemudian lega sedikit. Isnin saya nekad untuk pergi check dan cabut gigi. Malangnya doktor kata ada infection dan ada nanah, tak boleh cabut lagi. Jadi, doktor hanya cucikan nanah dan akan hubungi semula untuk cabut gigi.

Bagaimana jangkitan terjadi pada gusi?

Read the rest of this entry »

Assalamualaikum…

Garlic terkenal dengan gelaran natural antibiotik kerana ia tidak mematikan bacteria baik seperti mana chemical antibiotic. Garlic juga bersifat antibacterial, antiviral dan antiparasit yang membantu mencegah dan mengurangkan kesan jangkitan.

Allicin merupakan komponen aktif yang terdapat di dalam Garlic. Allicin berfungsi sebagai antibiotik semulajadi untuk menentang jangkitan kuman dan fungus. Untuk mendapatkan kebaikan Allicin, garlic perlu diambil secara mentah. Walaubagaimanpun, Allicin adalah sangat tidak stabil dan mudah musnah apabila garlic dipotong, dihancurkan atau dimasak. Dan ramai yang tidak mampu menahan bau dan rasanya yang kuat, Jadi, agar sukar untuk kita mendapat manfaat daripada Allicin.

gigit bawang

Manfaat utama pengambilan Garlic: 

  • Melegakan demam, batuk dan selsema
  • Melancarkan perjalanan darah
  • Merupakan Antibiotik semulajadi yang selamat dan sangat bagus untuk pertingkatkan
    sistem keimunan badan supaya boleh menghalang sakit berjangkit seperti selesema,
    kulat, kuman, virus dan yis candida
  • Membantu atasi masalah alergi dengan meningkatkan keimunan terhadap penyakit
    alergi seperti hidung yang sensitive, sinus, alergi, asthma, selesema dan hepatitis
  • Membaikpulih sistem penghadaman seperti kembung, gastrik, ketidakhadaman dan ulser gastrik
  • Mengelakkan Odema iaitu air tekumpul dalam badan terutama pada kaki danpergelangan kaki
  • Detoksifikasi – ia mampu mengeluarkan raksa, plumbub dan kadimum dari tubuh
  • Melindungi sel darah dari dimusnahkan oleh logam berat dan menghalang kerosakan hati oleh bahan kimia
  • Menstabilkan glukos dalam badan dan meransang pengeluaran insulin untuk mengurangkan kesan Diabetes Type II.
  • Menurunkan kolestrol dalam darah
  • Mengurangkan tekanan darah tinggi
  • Membantu mencegah kanser dengan mengurangkan Nitrosamine – bahan pencetus kanser
  • Menghapuskan jerawat
  • Membantu menangani masalah organ-organ pernafasan tersumbat akibat batuk dan
    brokitis yang berterusan, sakit kerongkong, selesema dan resdung (sinus)
  • Mampu melawan bakteria dan smeua jenis jangkitan pada:
    - Kerongkong & Telinga (throat & ear infection)
    - Perut memulas (stomach upset)
    - Cirit-birit (Diarrhea)
    - Bronkitis
    - Luka-luka (infected wounds)
    - Jangkitan yang berulang-ulang seperti telinga, kerongkong, gusi, mulut, dada, sistem air kencing

Shaklee Garlic Complex

Garlic1

 

 

Keistimewaan Garlic keluaran Shaklee ialah, ianya dihasilkan dari bawang putih jenis premium, bebas dari racun perosak dan ditanam secara organic di California, USA di waktu musim panas. Ianya dihasilkan secara ekslusif pada suhu bilik tanpa haba untuk memastikan Allicin adalah 100% kekal aktif. Ia juga dihasilkan dari dwi teknologi untuk mengawal bau garlic. Tambahan serbuk Rosemary menghalang Allicin daripada teroksida.

 

 

Keistimewaan Garlic keluaran Shaklee 

  • Pengekalan 100% Allicin aktif
  • Dwi teknologi dilakukan untuk mengawal bau garlic
  • Perisa semulajadi terhasil dari 2 kombinasi ekstrak herba iaitu Rosemary dan Spearmint.
  • Mengandungi pelbagai jenis vitamin E untuk meningkatkan sebatian aktif Garlic dan meningkatkan keberkesanan Garlic dalam tubuh .Kebiasaan vitamin E yang digunakan dalam dunia perubatan adalah γ-tocopherol.
  • Setiap 2 tablet membekalkan 1000mg ekstrak garlic tulen yang bersamaan 2 ulas bawang putih segar.

Jika anda yg sering alami demam dan selsema boleh ambil GARLIC ni sebagai alternatif. GARLIC juga baik utk masalah jerawat

Jika ada parents yg anda yang alami kencing manis, darah tinggi serta kolestrol boleh ambil GARLIC ni sbg alternatif dan harganya lebih murah, saiz botolnya pun kecik je boleh letak dlm handbag n bawak mana2

dan bila saya kata MURAH tu mmg murah ye sbb nak dibandingkan dgn teknologinya tu dan khasiatnya yg terkandung dalamnya tu

kredit to Pakar Cantik

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Berminat?

Hubungi saya sekarang!!
Your Shaklee Independent Distributor
Hanis Amin
♥ SMS | WhatssApp : 010-4289601
♥ Shaklee ID : 837662
♥ FB Page : http://www.facebook.com/HanisHealthyLife
♥ Email : hanisamin@gmail.com

Assalamualaikum…

Bawang putih atau dikenali sebagai Garlic dalam bahasa inggeris adalah bahan penting dalam masakan kita. Tidak sah rasanya memasak makanan terutamanya lauk-pauk tanpa bawang putih. Tetapi, tahukah anda bawang putih juga baik untuk kesihatan? Bawang putih kaya dengan khasiat yang berguna dalam kesihatan tubuh.

Bawang putih bukan sahaja sejenis herba yang dicampur dalam masakan. Malah ia juga digunakan sebagai ubatan untuk merawat atau mencegah sebarang penyakit. Kajian makmal menunjukkan yang Allicin, sebatian yang terdapat dalam bawang putih mempunyai pelbagai manfaat.

 

Khasiat dan kelebihan Bawang Putih
  • Adalah antibiotik yang semulajadi dan selamat untuk kegunaan jangka panjang untuk mempertingkatkam sistem imun badan dan menghalang penyakit berjangkit seperti selesema.
  • Membantu menghalang alergi seperti sinus dan asthma
  • Mempertingkatkan sistem penghadaman seperti kembung perut, gastrik dan ketidakhadaman.
  • Menurut kajian dengan pengambilan 2 – 4 tablet garlic dapat membantu menurunkan tekanan darah tinggi.
  • Sebagai detoks kerana mampu mengeluarkan raksa dari tubuh dengan pantas.
  • Menurunkan kolestrol
  • Melindungi jantung
  • Menghalang strok dan penyakit kolonari
  • Membantu mengelak dan merawat kanser dengan mengurangkan bahan pencetus kejadian kanser – Nitrosamine.
  • Menstabilkan glukos dalam tubuh.

garlic

Keistimewaan Garlic Shaklee

  • Diperbuat dari bawang putih jenis premium, bebas dari racun perosak dan ditanam secara organik
  • Dihasilkan secara eksklusif pada suhu bilik tanpa haba untuk memastikan pengekalan 100% Allicin aktif.
  • Menggabungkan faedah kesihatan bawang putih dengan faedah antioksidan spearmint dan rosemary
  • Mengandungi pelbagai vitamin E untuk meningkatkan sebatian aktif baawang putih dan keberkesanannya.
  • Setiap 2 tablet membekalkan 1000mg ekstrak garlic tulen = 2 ulas bawang putih segar.
  • Mengandungi Spearmint untuk mempertingkatkan sistem penghadaman dan fungsi jantung.

credit to : http://nadraamat.blogspot.com/2013/10/kelebihan-dan-khasiat-garlic-shaklee.html

 

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Berminat?

Hubungi saya sekarang!!
Your Shaklee Independent Distributor
Hanis Amin
♥ SMS | WhatssApp : 010-4289601
♥ Shaklee ID : 837662
♥ FB Page : http://www.facebook.com/HanisHealthyLife
♥ Email : hanisamin@gmail.com

Assalamualaikum…

Alzheimer atau nyanyuk sudah tidak lagi dikaitkan dengan proses penuaan. Tambahan pula sejak munculnya formula-formula anti-penuaan (anti-aging) yang menyifatkan penuaan bukan sebab usia, tapi kerana wujudnya radikal2 bebas dalam tubuh kita.

Sejajar dengan itu, Alzheimer kini dikenali sebagai penyakit progresif yang berlaku akibat kehilangan sel saraf otak. Ia disebabkan oleh ‘kehilangan’ sel otak secara sedikit demi sedikit, yang menyebabkan pesakit mengalami kekurangan fungsi mental dan akhirnya fungsi fizikal.
Ia adalah kerana fiber-fiber saraf di sekitar hippocampus, yakni pusat ingatan dalam otak menjadi ‘tersimpul’. Kekusutan yang berlaku terhadap saraf2 itu menyebabkan ia tidak dapat menyimpan dan menterjemah sebarang maklumat. Dengan kata lain, mereka ni mengalami ‘litar pintas’ dalam otaknya.

Alzheimer sebenarnya bukan perkara normal pada orang tua. Ini kerana ia telah dikelaskan sebagai sejenis penyakit, bukan sebahagian dari peningkatan usia. Ada sesuatu yang tidak kena pada pengidap Alzheimer. Ramai orang yang menghampiri usia 90 tahun masih lagi dapat berfikir dengan sihat dan bijak, contohnya Tun Mahathir.

Menurut kajian, otak penghidap Alzheimer didapati mengandungi kandungan kalsium, silikon, sulfur dan aluminium yang tinggi. Protein dalam darah juga boleh menyumbang kepada terjadinya penyakit ini.

Setakat ini tiada rawatan untuk pesakit Alzheimer, oleh kerana ia adalah penyakit progresif. Namun, terdapat terapi bagi meringankan masalah yang dihidapi oleh pesakit Alzheimer.
Bagaimana mengawal diri agar jauh dari Alzheimer?

Menurut orang-orang tua, cara untuk mengelakkan dari terkena penyakit Alzheimer ialah dengan memperbanyakkan membaca & mengkali al-Quran, zikrullah serta banyak membaca buku. Nabi SAW juga ada memberi petua bahawa untuk menjauhi nyanyuk ialah dengan melazimkan istighfar 70 kali sehari.

Selain dari itu, penyakit Alzheimer boleh dihindari dengan penjagaan kesihatan, termasuk pemakanan.

Berikut adalah cadangan pemakanan yang boleh diamalkan bagi mengelakkan penyakit Alzheimer:

Vita-E Complex
Vitamin E membantu dalam pengangkutan oksigen kepada sel-sel otak.

B Complex
Vitamin B12 mengelakkan ‘hilang ingatan’ dalam diri kita.

Lecithin
Lecithin meningkatkan fungsi dan potensi otak.

Omega Guard
Minyak ikan Omega dengan DHA untuk meningkatkan daya ingatan.

Supplement bagi membantu pesakit Alzheimer:

Energizing Soy Protein
ESP mengandungi asid amino yang membekalkan tenaga kepada otak, jantung dan otot rangka dengan menyalurkan asid lemak kepada sel-sel tersebut. Cartinine (sejenis asid amino) membantu melambatkan proses ‘penurunan’ mental pada pesakit Alzheimer.

Garlic Complex
Garlic membantu melambatkan proses penyusutan otak.

Omega Guard
Minyak ikan Omega memperbaikkan fungsi kognitif.

Sekiranya anda mendapati ahli keluarga mengalami masalah seperti mudah lupa, cepat moody, short-tem memory loss, bingung, dan sebagainya ? segeralah berjumpa doktor. Pesakit yang melibatkan perkara sebegini perlu mendapat pengesahan doktor kerana dikhuatiri simptom2 tersebut bukan sekadar nyanyuk, tapi ada masalah otak yang lain.

sumber : GenkiMomma

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.
Berminat?
Hubungi saya di hanisamin@gmail.com atau SMS ke 010-4289601 (Hanis) untuk konsultasi mahupun maklumat lanjut.

Jom cuba Shaklee ESP?

By GenkiMomma | Jul 18, 2011 | Comments Off

Have you seen our Euphoria July 2011 Promotions? Did you know that this July is our Energizing Soy Protein (ESP) month? E-mail us for details!

Jom dapatkan Shaklee Energizing Soy Protein sebagai persediaan bulan Ramadhan nanti. “Tawaran Istimewa” telah dilanjutkan sehingga penghujung Julai 2011 tau…

Product Name : Shaklee Garlic Complex
Servings per Container : 60 Tablets.
Serving Size : 1 Tablet per day.

Membantu mengekalkan tekanan* darah normal
Kajian menunjukkan yang bawang putih berupaya meningkat kesihatan kardiovaskular dan membantu mengekalkan tekanan darah normal serta tahap kolestrol apabila diambil sebagai sebahagian daripada diet harian yang sihat. Kajian makmal menunjukkan yang Allicin, sebatian yang terdapat di dalam bawang putih, mempunyai pelbagai manfaat termasuk dalam memberi sokongan untuk mengekalkan tahap kesihatan mikro organisma lain dalam:

  • Membantu mengekalkan tekanan darah normal dan tahap kolestrol.*
  • Menggalakkan kesihatan kardiovaskular.*
  • Memelihara tahap kesihatan mikro organisma penting.*
  • Formulasi Shaklee yang unik.*
  • Menggabungkan faedah kesihatan bawang putih dengan faedah antioksidan spearmint dan rosemary.*

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

 

sumber : Shaklee Malaysia

Translator
Translator by Yellingnews
Ayat seribu dinar
Ahlan wasahlan…
Assalamualaikum & selamat sejahtera

Selamat datang ke Hanis Healthy Life. Hanis Amin adalah pengedar Shaklee yang sah, yang juga pengguna kepada produk Shaklee.

Untuk sebarang pertanyaan, hubungi kami di
email : hanisamin@gmail.com
sms/WhatsApp : +6010-4289601

Terima kasih.

Hazu Enterprise (SA0175455-W)

Set Istimewa untuk anda!

Breastfeeding Set
(Set Penyusuan)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Confinement Set
(Set Berpantang)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Skin Care Set
(Set Penjagaan Kulit)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Healthy Weight Set
(Set Berat Badan Sihat)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Baby & Children Health
(Kesihatan Bayi & Kanak-kanak)

Informasi


Sertai kami di Facebook!


Ada pertanyaan atau komen?