Best selling!!
Dapatkan info terkini segera..
Laman web lain
* Setiap testimoni yang tertulis dalam laman web ini adalah pengalaman dari pelanggan sendiri dan hasil dari setiap pelanggan mungkin berbeza antara satu sama lain. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila konsult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut.

PERHATIAN : Konsultasi selepas pembelian produk dan jadual pengambilan adalah khas untuk pelanggan kami sahaja. Sila rujuk pengedar anda untuk jadual pengambilan & kosultasi selepas pembelian. Terima kasih.
Dapatkan SET puasa hari ini!!

GLA Complex

Assalamualaikum…

Penyakit senggugut atau istilah perubatannya ialah dismenorea(Satu keadaan di mana seorang wanita merasai kesakitan selama sehari atau beberapa minit akibat serangan haid) merupakan himpunan simptom fizikal, psikologi, dan emosi yang berkait dengan kitaran haid wanita. Dianggarkan kebanyakan wanita pada usia boleh mengandung (child-bearing age) (sekitar 80 peratus) mempunyai sebahagian simptom PMS.

Kesakitan Senggugut ini adalah disebabkan pengecutan atau pergerakan kuat otot-otot uterus. Sesetengah wanita mungkin mempunyai gen yang menyebabkan mereka lebih terdedah kepada dismenorea. Beberapa kajian menunjukkan gen merupakan faktor utama. Gen membuatkan seseorang mengalami tahap dismenorea yang berlainan. Faktor lain seperti diet dan suasana persekitaran juga memainkan peranan. Diet yang berlemak, rendah protein dan rendah serat boleh meninggikan risiko untuk kamu mengalami senggugut. Pengambilan gula yang banyak dan alkohol serta kopi semasa kamu period boleh mengakibatkan dismenorea. Wanita yang merokok lebih berisiko untuk mengalami dismenorea berbanding yang tidak merokok. Rehat yang tidak mencukupi dan tekanan yang tinggi di tempat kerja dan sekolah boleh mengganggu keseimbangan bahan kimia di dalam badan kamu seterusnya mengakibatkan dismenorea.

Jadi, sebenarnya senggugut boleh dicegah atau setidak-tidaknya boleh mengurangkan kesakitan dan ketidakselesaan dengan mengamalkan gaya hidup sihat.

senggugut (1)

Sengugut boleh dikurangkan dengan beberapa cara :
1. Perbaiki diet : Jangan cuba untuk hilangkan berat badan secara drastik. Makan makanan yang mengandungi banyak protein dan tinggi kandungan seratnya. Makan banyak sayur-sayuran, kekacang, ikan salmon, ikan sardin dan parsli.

2. Kurangkan garam.

3. Variasikan pilihan minuman : Banyakkan minum jus buah-buahan. Ia lebih enak dan sihat berbanding aiskrim atau minuman berkarbonat. Elakkan teh, kopi dan minuman beralkohol beberapa hari sebelum period.

4. Ambil Vitamin Tambahan. Ambil Vitamin B dan E. Anda juga boleh menambah magnesium dan kalsium dalam diet. Beritahu doktor sebelum mengambil sebarang vitamin. Sesetengah vitamin boleh bertindak balas dengan ubat-ubatan kamu yang lain dan mengakibatkan kesan sampingan jika diambil berlebihan.

5. Bagaimana dengan lemak yang berkualiti? Ya! Banyakkan makan salmon dan tuna. Ia mengandungi lemak asid omega 3 yang tinggi dan boleh mengurangkan kesakitan dismenorea.

6. Kekal aktif. Anda boleh meneruskan aktiviti harian dan kekal cergas semasa anda didatangi period. Joging dan berjalan bersiar-siar juga membantu. Anda boleh meluangkan masa sekurang-kurangnya sejam untuk bersenam. Bersenam telah terbukti dapat mengurangkan kesakitan dismenorea.

7. Berhenti merokok

8. Tenangkan fikiran. Belajar untuk meditasi. Anda juga boleh mendengar lagu atau meluangkan masa bersama keluarga dan rakan-rakan dengan menonton filem kelakar. Bergelak ketawa juga dapat menenangkan urat saraf.

9. Tuam perut. Dapatkan tuala dan rendam di dalam air suam. Perah tuala dan letakkan tuala di atas bahagian yang sakit. Lakukan sehingga kesakitan reda.

10. Tarik nafas dalam-dalam. Baring dan tenangkan diri anda. Jika anda pening, padam lampu di dalam bilik dan jauhi bunyi bising.

Inginkan supplemen bagi mengatasi masalah anda?

senggugut

B-Complex : Lengkap dengan 8 kumpulan B termasuk asid folik yang diperlukan oleh tubuh badan demi membantu tubuh badan bertenaga, otak lebih fokus, emosi lebih stabil. Kekurangan vitamin B meningkatkan paras estrogen dan kesan PMS.

GLA complex : digunakan oleh ramai wanita untuk memelihara kesihatan sepanjang kitaran haid setiap bulan. GLA merupakan sejenis asid lemak Omega-6 yang digunakan oleh badan kita untuk membentuk prostaglandin – bahan berkesan berupa hormon yang membantu badan mengawalatur proses badan yang normal. Minyak benih bunga matahari adalah satu lagi sumber asid lemak Omega-6. Ia mengandungi vitamin E yang membantu melindungi dinding arteri dan menyokong sistem imun dengan memelihara integriti sel. Ia juga menggalakkan kesihatan semasa kitaran haid

OsteMatrix : Menolong mengurangkan simptom-simptom senggugut seperti perut kembung, kekejangan, retensi air, mudah eradang dan kemurungan. Membekalkan 1,000 mg (100% DV) unsur kalsium daripada sumber-sumber yang mempunyai tahap kepekatan yang tinggi dan mudah diserap dari alam semula jadi, 400 mg (100% DV) magnesium untuk membantu menggabungkan kalsium ke dalam tulang serta menguatkannya, 400 IU (100% DV) vitamin D untuk merangsang penyerapan kalsium.

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Berminat?

Hubungi saya sekarang!!
Your Shaklee Independent Distributor
Hanis Amin
♥ SMS | WhatssApp : 010-4289601
♥ Shaklee ID : 837662
♥ FB Page : http://www.facebook.com/HanisHealthyLife
♥ Email : hanisamin@gmail.com

Cadangan supplemen untuk diabetes

Assalamualaikum..

Diabetes berlaku apabila terdapat tahap gula yang berlebihan dalam darah. Ini terjadi disebabkan badan kekurangan hormon yang dipanggil insulin (yang dihasilkan oleh pankreas) yang diperlukan oleh badan untuk menukarkan gula kepada tenaga.

Pengawalan pengambilan diet adalah salah satu faktor yang penting di dalam pengawalan tahap gula darah. Ini merupakan kunci pengurusan bagi kedua-dua jenis Diabetes Mellitus. Pengambilan diet hendaklah sekata sepanjang hari dan hendaklah konsisten hari demi hari. Bagi pesakit diabetes, mereka perlu berhati-hati dalam pemilihan makanan kerana jenis makanan yang dimakan sangat mempengaruhi paras gula darah.

Jadi bagaimana supplemen shaklee membantu pesakit diabetes?

Jika ada bajet lebih, memang sangat disarankan untuk ambil VIVIX…

vivix-sudu

Read the rest of this entry »

Assalamualaikum..

Jom tengok 5 sebab utama kenapa GLA complex Shaklee ni best sangat

1) GLA Complex Membantu Meningkatkan Peluang Untuk Hamil

Apapun kena bear in mind, kita hanya merancang dan berusaha, namun ALLAH swt yang menentukan hasilnya. Alhamdulillah. Setakat harini, memang banyak testimoni customers kami yang berjaya hamil dengan GLA Complex ini. Sekiranya anda adalah salah seorang daripada customers kami yang berada dalam groups ekslusif kami di Facebook, anda sendiri tahu tentang testimoni-testimoni ini, kan?

Bagaimana GLA Complex membantu meningkatkan peluang untuk hamil?

Secara ringkas, GLA (asid gamma linolenik) sebenarnya membantu seseorang wanita itu untuk menghasilkan cecair serviks yang subur dan berkualiti (egg white cervical mucus). Cecair mukus ini sangat penting kerana ia membantu memudahkan pergerakan sperma ke tiub fallopian di mana ovum menanti untuk disenyawakan. Selain daripada itu, dengan mempunyai kandungan GLA yang cukup, cecair mukus ini turut membantu meningkat jangkahayat sperma di dalam tiub fallopian sehingga 5 hari (inshaALLAH). Jadi, secara tidak langsung peluang untuk persenyawaan berlaku (dalam tempoh subur tu) pun turut meningkat walaupun suami dan isteri tidak bersama ketika itu.

Terbaik, amalkan GLA Complex bersama B Complex, ESP dan Zinc untuk suami.

2) GLA Complex Membantu Melegakan PMS (Sindrom Pra-Haid)

Antara perkara paling tak best semasa PMS ialah senggugut, betul tak? Salah satu sebab kenapa kaum wanita mendapat sindrom ini ialah kerana kekurangan asid gamma linolenik ini di dalam tubuh. Jadi, dengan mengamalkan GLA Complex inshaALLAH akan membantu mengurangkan ketidakselesaan ketika PMS ini.

Saya syorkan ambil GLA Complex bersama Ostematrix dan B Complex.

3) GLA Complex Membantu Mencantikkan Kulit Wajah

Istimewanya GLA Complex daripada Shaklee kerana ia turut diperkaya dengan vitamin E yang terkenal sebagai vitamin untuk kecantikan kulit. Dengan fungsi GLA Complex sendiri yang membantu mengatur fungsi hormon dalam tubuh, kehadiran vitamin E ini menjadikan kulit anda tampak lebih lembab, mengurangkan jeragat, tiada lagi kilauan minyak dan berseri-seri.

Untuk kesan optimum, amalkan bersama ESP sekurang-kurangnya.

4) GLA Complex Untuk Kesihatan Jantung

GLA mengandungi lemak Omega-6 yang dipercayai membantu menurunkan paras kolestrol ‘jahat’ (LDL) dalam badan, meningkatkan paras kolestrol ‘baik’ (HDL); mengurangkan mendapan kolestrol pada dinding arteri (dengan bantuan vitamin E) dan merupakan lemak tidak-tepu yang membantu mencairkan lemak-tepu.

Terbaik untuk jantung, amalkan bersama Omega Guard. Gabungan Omega-6 dan Omega-3 (yang boleh didapati daripada Omega Guard Shaklee) menambahbaik dengan menstabilkan kadar denyutan jantung dan mengelakkan blood thickening.

5) GLA Complex Untuk Awet Muda

Tahukah anda mengapa ramai kaum wanita sangat sukakan suplemen EPO(Evening Primrose Oil)? Jawapan typical ialah ‘nak awet muda’. Memang betul. Hakikatnya, GLA Complex yang terkenal dengan jolokan nama ‘EPO Shaklee’ ini ternyata memberi kesan lebih hebat inshaALLAH. Dengan kandungan GLA yang dua kali ganda EPO normal, ditambah dengan vitamin E dan minyak bunga matahari .. semua ini bersifat anti-oksida, free-radicals, immune-system dsb .. membantu tubuh lebih sustain. Hormon prostaglandin yang terhasil dengan cukup juga sebenarnya merupakan pertahanan semulajadi tubuh terhadap penuaan.

The best, amalkan GLA Complex bersama tonik ajaib Shaklee iaitu Vivix.

(sumber)

DAN, Yang Paling Best….

BULAN INI PROMOSI GLA BUY 6 FREE 1

gla

Nak dapatkan sebotol, 2 botol atau 3 botol sahaja dengan TAWARAN ISTIMEWA pun boleh.

Jom hubungi kami sekarang! Promosi sehingga 31 JULAI 2013 sahaja tau

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Berminat?

Hubungi saya sekarang!!
Your Shaklee Independent Distributor
Hanis Amin
♥ SMS | WhatssApp : 010-4289601
♥ Shaklee ID : 837662
♥ FB Page : http://www.facebook.com/HanisHealthyLife
♥ Email : hanisamin@gmail.com

GLA untuk lelaki??

Assalamualaikum…

Selalu kita dengar GLA atau EPO untuk wanita. Untuk cycle period jadi lebih betul, kurang PMS(period pain), sindrom menopous dan yang berkaitan dengan hormon kewanitaan. Tapi tahukah anda, sebenarnya GLA juga boleh diambil oleh lelaki dan banyak kebaikannya. Jom kita tengok satu-satu.

DIABETES

GLA adalah satu asid lemak dalam badan yang menukarkan bahan seperti hormon yang dipanggil prostaglandin E1 (PGE1),” kata pakar di University of Michigan Health System (UMHS). Lelaki dan wanita dengan Jenis 1 dan diabetes jenis 2 mungkin mempunyai masalah metabolik yang menghalang badan daripada membuat GLA. Ia boleh mengurangkan gejala-gejala yang berkaitan dengan neuropati diabetes, iaitu masalah saraf yang disebabkan oleh kencing manis.

EKZEMA

Lelaki dengan masalah ekzema dan masalah kulit yang lain mungkin kekurangan GLA, jadi mengambil produk yang mengandungi GLA boleh memberi manfaat kepada mereka, kata UMHS. Memetik satu kajian, lebih daripada 1,200 pesakit ekzema dan dermatitis yang mengambil produk yang mengandungi GLA membantu mengurangkan gatal-gatal, edema, pembentukan kerak dan kemerahan. Kajian-kajian lain telah menemui ia dapat membantu untuk merawat ruam kulit yang berkaitan dengan alahan dan gatal-gatal.

ARTHRITIS

Lelaki yang mengalami artritis reumatoid boleh mendapat manfaat daripada mengambil minyak evening(EPO), kerana kandungan GLA yang menukarkan ke PGE1 menghasilkan kesan-kesan anti-radang, menurut UMHS. UMHS juga menemui kesan positif bagi penghidap artritis reumatoid daripada mengambil minyak evening dengan minyak ikan(fish oil). 60 peratus dari mereka dengan artritis reumatoid yang mengambil minyak evening digabungkan dengan minyak ikan dan bukannya ubat-ubatan biasa mengalami peningkatan yang besar.

HEART DISEASE, ATHEROSCLEROSIS AND COPD

Dalam satu kajian, mengambil 3 hingga 4 gram sehari minyak evening menurunkan kolesterol, dengan itu mengurangkan risiko aterosklerosis, kata UMHS. GLA adalah antikoagulan yang penyelidik percaya boleh mengurangkan tekanan darah, melindungi terhadap penyakit arteri koronari dan mencegah serangan jantung.

fungsi

Di Shaklee, kami ada Shaklee GLA Complex yang kandungan GLAnya 2 kali ganda lebih banyak berbanding EPO.

Malah, banyak lagi kebaikan yang bukan sahaja untuk wanita tetapi juga lelaki. Jadi, jangan ingat GLA untuk wanita sahaja tau!!

Berminat?

Hubungi saya sekarang!!
Your Shaklee Independent Distributor
Hanis Amin
♥ SMS | WhatssApp : 010-4289601
♥ Shaklee ID : 837662
♥ FB Page : http://www.facebook.com/HanisHealthyLife
♥ Email : hanisamin@gmail.com

Assalamualaikum…

Pernah tengok The Dr Oz Show? Dr Oz ni Seorang doktor yang kerap mengisi segmen kesihatan dalam The Oprah Winfrey Show. Dia adalah pakar bedah jantung dari Harvard University. Kadang-kala saya tengok juga rancangannya di TV al-Hijrah. Banayk info-info kesihatan yang baik.

droz

Kata Dr Oz, gabungan pengambilan supplemen GLA dan kacang dapat kurangkan berat badan.

Apa kaitan dan hubungannya?

Dr Oz menghubungkan kegemukan dengan tekanan. Anda bimbang, anda rasa bimbang … dan badan anda menghasilkan hormon tekanan sebagai tindak balas. Hasil daripada kitaran mengecewakan ini: badan anda mengekalkan lemak bawah perut dan menyimpan untuk keperluan bahan api masa depan.

Bagaimana gabungan GLA dan kacang mampu mengurangkan berat badan?

GLA (asid Gamma-linolenik) adalah asid lemak Omega-6, ia membantu untuk mengawal metabolisme serta merangsang pertumbuhan rambut dan kulit. Tubuh manusia tidak boleh membuat asid lemak omega-6. Ia hanya boleh didapati melalui makanan atau makanan tambahan. Apabila digabungkan dengan kacang, GLA boleh menenangkan tekanan badan dari menyimpan lemak.

beans

Berapa jumlah yang perlu diambil?

Untuk memulakan pembakaran lemak dalam 7 hari, Dr Oz mencadangkan 1 cawan kacang pada setiap waktu makan, dan 1,000 mg GLA sebelum setiap waktu makan. Bunyi membosankan? Campur dan padankan: cuba ambil jenis kacang yang berbeza setiap kali makan seperti kacang hitam, kacang kuda dan kacang tanah. Atau buat salad campuran kacang dengan mencampurkan pelbagai jenis kacang bersama dressing tanpa lemak.

 

sumber

===========================================

Shaklee GLA Complex

glaComplex

 

 

GLA Complex Shaklee merupakan kombinasi minyak borage yang mengandungi asid gamma linolenik (GLA), asid linolenik (LA), minyak bunga matahari dan vitamin E.

Sumber GLA terhebat mengandungi 540mg GLA. Nak ambil sebiji sehari pun dah mencukupi, 2 biji sehari pun boleh.

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.  Tidak digalakkan bagi perempuan mengandung.

 

Berminat?

Hubungi saya sekarang!!
Your Shaklee Independent Distributor
Hanis Amin
♥ SMS | WhatssApp : 010-4289601
♥ Shaklee ID : 837662
♥ FB Page : http://www.facebook.com/HanisHealthyLife
♥ Email : hanisamin@gmail.com

Assalamualaikum..

Punca masalah jerawat memang sentiasa dikaitkan dengan pelbagai elemen dan salah satu daripadanya ialah hormon yang dihasilkan oleh tubuh penghidap masalah jerawat itu sendiri. Walaupun jerawat bukanlah sejenis penyakit yang boleh membahayakan nyawa, tetapi untuk perkongsian kali ini, saya akan menerangkan kepada anda bagaimana hormon boleh menyebabkan berlakunya masalah jerawat ke atas anda.

Walaupun remaja yang selalu mengalami masalah hormon tidak stabil disebabkan proses tumbesaran, ketidakseimbangan hormon juga berlaku kepada orang dewasa. Secara umumnya, pertumbuhan jerawat berpunca daripada pengeluaran hormon androgen yang menstimulasikan kelenjar Sebaceous dan menyebabkan kelenjar tersebut membesar atau mengembang. Penghasilan hormon androgen menghasilkan sebum yang menjadikan kulit kita lembut dan kalis air. Sebum yang terkumpul dan tersumbat di dalam liang roma kulit akan dijangkiti bakteria dan sel kulit mati. Maksudnya, lebih banyak sebum yang dihasilkan oleh hormon androgen, lebih tinggi potensi untuk kulit seseorang itu ditumbuhi jerawat.

Gambarajah Liang yang tersumbat akibat pengumpulan sel mati dan sebum

Gambarajah Liang yang tersumbat akibat pengumpulan sel mati dan sebum

Apabila peningkatan pengeluaran hormon androgen berlaku, kelenjar Sebaceous dan lapisan kulit di dalam liang roma turut berubah. Remaja lelaki dan perempuan yang mengalami perubahan hormon juga akan berganti kulit dengan kerap sewaktu akil baligh. Dalam tempoh inilah kita kerap jumpa remaja yang mengalami masalah jerawat sama ada serius atau tidak.

Seperti yang saya nyatakan sebelum ini, bukan remaja sahaja yang mengalami masalah jerawat, orang dewasa juga mempunyai peluang untuk menghidap penyakit kulit berjerawat ini. Namun, bagi orang dewasa, masalah ketidakseimbangan hormon ini berlaku secara sementara dan tidak berlarutan dalam jangka masa yang lama tetapi masih berpotensi untuk terpaksa mendapatkan rawatan ke atas masalah jerawat tersebut.

Antara masalah lain yang turut menyebabkan ketidakseimbangan hormon kepada orang dewasa ialah:

1. Pertumbuhan semula jerawat buat pertama kali setelah sekian lama kulit tidak berjerawat boleh disebabkan oleh PMS, Peri Menopause dan juga Menopause.

2. Kelainan pengeluaran hormon dalam tempoh kehamilan atau sewaktu kitaran menstrual.

3. PCOS ( Polycyctic Ovarian Syndrome ) dimana pesakit mengalami masalah petumbuhan atau keguguran rambut, kulit di sekeliling ketiak atau lipatan-lipatan kulit pada tubuh menjadi lebih gelap, dan kegemukan pada kawasan perut .

Gambarajah ovari yang mengalami PCOS

Gambarajah ovari yang mengalami PCOS

 

credit to drhasseenah

***************************

Shaklee GLA Complex

glaComplex

Minyak Borage, Minyak Bunga Matahari dan Vitamin E

GLA Complex Shaklee merupakan kombinasi minyak borage yang mengandungi asid gamma linolenik (GLA), asid linolenik (LA), minyak bunga matahari dan vitamin E.

Menggalakkan rasa kelegaan semasa kitaran haid bulanan
Biasanya, asid gamma linolenik digunakan secara tradisional bagi melegakan kesakitan semasa datang haid, sakit kepala, mengatur kitaran haid dan melegakan tanda-tanda putusnya haid. *

Tiada perisa, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan.

 

 

Gamma Linoleik Asid(GLA) membantu menstabilkan hormon wanita, sekaligus membantu mengurangkan pengeluaran sebum yang menyebabkan jewarat. 

Fungsi & khasiat GLA Complex:
# Membantu mengawal dan mengatur kitaran haid
# Membantu meningkatkan kesuburan – for those trying to conceive baby!
# Melegakan PMS (sindrom pra-haid) – abdominal pain, breast pain
# Membantu dalam menangani menopus
# Menguatkan kuku dan rambut
# Menjadikan kulit lebih sihat dan berseri-seri
# Membantu menangani ekzema
# Melegakan simptom akibat artritis reumatoid
# Mengandungi vitamin E untuk menguatkan dinding arteri
# Menguatkan imuniti tubuh
# Memperlahankan proses penuaan
# Untuk fungsi saraf

Apa kata yang telah mencubanya?

testi-gla

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Berminat?

Hubungi saya sekarang!!
Your Shaklee Independent Distributor
Hanis Amin
♥ SMS | WhatssApp : 010-4289601
♥ Shaklee ID : 837662
♥ FB Page : http://www.facebook.com/HanisHealthyLife
♥ Email : hanisamin@gmail.com

Assalamualaikum..

Tahukah anda?

GLA adalah asid lemak omega-6 yang pertama kali diasingkan dari minyak benih Evening Primerose untuk dijadikan supplemen yang dinamakan Evening Primrose Oil (EPO.)

Namun tahukah anda, kandungan GLA dalam minyak benih borage (borage seed oil) adalah 2 kali ganda dari EPO.

Borage juga 3x lebih dari segi bioavailabiliti dan 3x lebih berkesan berbanding EPO.

borage vs epo

 

Sudah tentu Shaklee akan memilih yang terbaik untuk para penggunanya yang tentunya mengharapkan yang terbaik dari produk Shaklee.

Setiap kapsul mengandungi lebih 300mg GLA iaitu sumber terbaik Omega-6. Ianya digabungkan dengan minyak sunflawer dan vitamin E untuk meningkatkan keberkesanan dan kestabilannya. Kesegaran dan keberkesanannya terpelihara oleh ShakleeGuard, anti-oksidan semulajadi yang dipatenkan. Bioavailabilitinya dibuktikan secara klinikal di mana ia mampu menyerap dan mengadun ke dalam sel dan tisu.

 

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Berminat?

Hubungi saya sekarang!!
Your Shaklee Independent Distributor
Hanis Amin
♥ SMS | WhatssApp : 010-4289601
♥ Shaklee ID : 837662
♥ FB Page : http://www.facebook.com/HanisHealthyLife
♥ Email : hanisamin@gmail.com

Assalamualaikum…

Anda wanita? Ibu? Isteri? Pekerja di pejabat? Suri di rumah? Walau apapun anda… Anda TETAP ISTIMEWA..

Kita ada tanggungjawab yang besar untuk diri sendiri, untuk suami, untuk anak-anak, untuk ibu bapa, untuk pejabat, komuniti, negara, agama dan bangsa.. Jadi, penting untuk kita sentiasa SIHAT, AKTIF, dan sentiasa CERGAS!!

Jom lihat apa yang anda perlukan bagi memenuhi tahap kesihatan anda seharian.

GLA COMPLEX
GLA complex sangat bermanfaat bagi seorang wanita, Ia berfungsi untuk menstabilkan hormon-hormon kewanitaan anda dan memberikan rasa keselesaan bagi anda menempuhi hari2 sebagai seorg isteri dan ibu.membantu mengekalkan kecantikan anda dan melambatkan proses penuaan.

OSTEMATRIX
OsteMatrix mengandungi Kalsium yang tinggi bagi keperluan tulang, gigi dan rambut wanita. Wanita yang kurang atau tidak suka pada susu, boleh menggantikannya dengan ostematrix. Wanita yang telah berumahtangga dan memiliki cahaya mata memerlukan tulang yang kuat, padat dan juga perlu sentiasa memelihara kesihatan yang baik. Insyaallah dengan OsteMatrix ia mampu memenuhi keperluan kalsium harian anda.

OMEGA GUARD
Omega guard adalah ‘ibu’ kepada kesihatan, ia bertindak mengawal keseluruhan sistem tubuh badan. Mengawal tekanan darah, parah gula,kesihatan jantung,perkembangan otak dan juga kesihatan mata anda. Omega 3 tidak boleh dihasilkan oleh tubuh badan manusia, ia hanya di dapati pada ikan laut dalam dan juga minyak kanola. namun sekaran Omega Guard dapat memberikan anda keperluan itu. Setiap peringkat usia memerlukannya.

Buat suami diluar sana, jom hadiahkan isteri anda!!
Buat anak-anak, jom hadiah ibu anda!!

credit to Vitamin Kita
yana

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Berminat?

Hubungi saya sekarang!!
Your Shaklee Independent Distributor
Hanis Amin
♥ SMS | WhatssApp : 010-4289601
♥ Shaklee ID : 837662
♥ FB Page : http://www.facebook.com/HanisHealthyLife
♥ Email : hanisamin@gmail.com

Penghidap PCOS mampu hamil?

Assalamualaikum..

 

Penghidap PCOS yang berjaya hamil? Alhamdulillah, itulah jika kita usaha tanpa jemu, akhirnya rezeki akan datang jua. Ramai yang menjangkakan pesakit PCOS susah untuk mendapatkan anak namun kuasa Allah tiada siapa boleh melawannya.

PCOS ini adalah singkatan kepada Polycystic ovary syndrome. Dengan bahasa mudahnya adalah berlaku bila hormon wanita tidak stabil. Ia akan mengganggu perjalanan period anda dan lebih buruk juga akan mengganggu penampilan anda.

Kesan-kesan PCOS kepada penghidapnya:

 

  • Hormon sex menjadi tidak stabil.Kebiasaannya ovari mengeluarkan sejumlah kecil hormon lelaki iaitu androgen.Tapi penghidap PCOS akan mengalami lebihan hormon lealki dan ini menyebabkan perjalanan haid terganggu, tumbuh jerawat dan bulu-bulu yang tidak dingini.
  • Untuk kes yang lebih teruk, penghidapnya mungkin akan terkena kencing manis. Ini kerana badan menghadapi masalah menggunakan insulin, makanya gula dalam darah akan meningkat. Ia seterusnya boleh meningkatkan peluang pengidap PCOS mengalami diabetes.

Symptom PCOS

  • Jerawat
  • Berat badan naik mendadak dan susah turun
  • Lebihan rambut dimuka dan badan.
  • Rambut gugur
  • Period yang tidak teratur
  • Kesuburan terganggu. Ramai penghidap PCOS akan mengalami kesukaran untuk mendapatkan anak.
  • Tekanan.
Sukar untuk diramalkan ujian yang perlu dihadapi oleh mereka yang menghidap PCOS, namun ternyata usaha yang berterusan mungkin boleh membantu. Happy bila dengar ada pesakit PCOS yang telah berjaya hamil walaupun menghadapi pelbagai kesukaran mulanya. Kita tengok testimoni beliau.

pcos mampu hamilcredit to PermataCintaku

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Kami ialah PENGEDAR SAH SHAKLEE anda di Bandar Saujana Putra! Sila SMS/ WhatsApp ke +6010-4289601 (Hanis) untuk self pick-up di Bandar Saujana Putra.

Your Shaklee Independent Distributor
Hanis Amin
♥ SMS | WhatssApp : 010-4289601
♥ Shaklee ID : 837662
♥ FB Page : http://www.facebook.com/HanisHealthyLife
♥ Email : hanisamin@gmail.com

Assalamualaikum..

Semalam saya dapat berita gembira dari seorang customer. Dah lama tak berhubung, tiba-tiba dia msg saya di FB.

Alhamdulillah, gembira dapat membantu. Customer membeli GLA Complex akhir bulan Mei yang lalu. Walau apapun, ini hanyalah salah satu usaha ya, rezeki tetap dari Allah Yang Maha Esa.

Bagaimana GLA Complex dapat membantu?

GLA Complex Shaklee merupakan kombinasi minyak borage yang mengandungi asid gamma linolenik (GLA), asid linolenik (LA), minyak bunga matahari dan vitamin E.

GLA merupakan sejenis asid lemak Omega-6 ( Omega-6 Fatty Acid) yang digunakan oleh badan kita untuk membentuk prostaglandin iaitu sejenis bahan berkesan berupa hormon yang membantu badan mengawalatur proses-proses badan yang normal.
Minyak benih bunga matahari adalah satu lagi sumber asid lemak Omega-6. Ia mengandungi Vitamin E yang membantu melindungi dinding arteri dan menyokong sistem imun dengan memelihara integriti sel*. Vitamin E juga membantu dalam hubungan suami isteri.
GLA Complex membantu mengatasi masalah haid tidak teratur dan membantu menghasilkan cecair serviks yang subur & berkualiti.
Boleh baca lebih lanjut tentang GLA di sini dan sini.
* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

** Setiap testimoni yang tertulis dalam laman web ini adalah pengalaman dari pelanggan sendiri dan hasil dari setiap pelanggan mungkin berbeza antara satu sama lain. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila konsult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut.

Berminat?

 

Hubungi saya di hanisamin@gmail.com atau SMS ke 010-4289601 (Hanis) untuk konsultasi mahupun maklumat lanjut.

Translator
Translator by Yellingnews
Ayat seribu dinar
Ahlan wasahlan…
Assalamualaikum & selamat sejahtera

Selamat datang ke Hanis Healthy Life. Hanis Amin adalah pengedar Shaklee yang sah, yang juga pengguna kepada produk Shaklee.

Untuk sebarang pertanyaan, hubungi kami di
email : hanisamin@gmail.com
sms/WhatsApp : +6010-4289601

Terima kasih.

Hazu Enterprise (SA0175455-W)

Set Istimewa untuk anda!

Breastfeeding Set
(Set Penyusuan)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Confinement Set
(Set Berpantang)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Skin Care Set
(Set Penjagaan Kulit)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Healthy Weight Set
(Set Berat Badan Sihat)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Baby & Children Health
(Kesihatan Bayi & Kanak-kanak)

Informasi


Sertai kami di Facebook!


Ada pertanyaan atau komen?