Best selling!!
Dapatkan info terkini segera..
Cadangan Set Kesihatan
Berikut adalah cadangan set kesihatan. Walau bagaimanapun, ia hanyalah cadangan dan boleh diubah mengikut keserasian. Hubungi kami untuk FREE consultation!

Anti-Aging
Vivix

Anti-Oxidants
CarotoMax, Vitamin-C, Vitamin-E & Vivix.

Athma, Sinus (Resdung), Allergy, Hives (Gegata) & Eczema
Alfalfa, B-Complex & Vitamin-C.

BreastFeeding Set
Vita-Lea, B-Complex, Vitamin-C, Alfalfa, Energizing Soy Protein (ESP), OsteMatrix, Omega Guard & Performance Drink.

Children's Health
Chewable Vita-Lea, Chewable Vit-C (100mg), OmegaGuard & Meal Shake.

Confinement Set
Vita-Lea, B-Complex, Vitamin-C, Zinc, Vitamin-E, Energizing Soy Protein (ESP) & Omega Guard.

Diabetes Set
Fiber, GLA Complex, B-Complex & Vitamin-C.

Fertility Set
Alfalfa, GLA Complex, Vita-E, Zinc Complex, B-Complex & Vitamin-C.

Gout Set
Fiber, Performance Drink, OmegaGuard & Alfalfa.

Haji & Umrah
Performance Drink, OsteMatrix, Vita-Lea, B-Complex, Vitamin C & Fiber Unflavored

Immune Booster
NutriFeron

Irregular Period/ Menses
Alfalfa, GLA Complex & OsteMatrix

Men's Health
Vita-Lea, B-Complex, Vitamin-C, Vitamin-E, OsteMatrix, Omega Guard & Performance Drink (for active lifestyle).

Pregnant Moms
Vita-Lea, B-Complex, Vitamin-C, Energizing Soy Protein (ESP), OsteMatrix & Omega Guard.

Skin Care Set
B-Complex, Vitamin-C, Vitamin-E, GLA Complex, Energizing Soy Protein (ESP), OsteMatrix & Vivix.

Students Set (12 years old and above)
Vita-Lea, B-Complex, Vitamin-C, Lecithin & Omega.

Weight Management
Fiber, Lecithin, Cinch Shake Mix & Cinch Energy Tea Mix.

For Individual who can't consume pills or capsules
Meal Shake, Energizing Soy Protein (ESP), Vivix & NutriFeron.
* Setiap testimoni yang tertulis dalam laman web ini adalah pengalaman dari pelanggan sendiri dan hasil dari setiap pelanggan mungkin berbeza antara satu sama lain. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila konsult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut.

PERHATIAN : Konsultasi selepas pembelian produk dan jadual pengambilan adalah khas untuk pelanggan kami sahaja. Sila rujuk pengedar anda untuk jadual pengambilan & kosultasi selepas pembelian. Terima kasih.
PROMOSI BULANAN
ESP - Soy Protein Isolate Powder

Shaklee ESP:
• Menyediakan tenaga berkekalan dan membantu menahan rasa lapar kerana bekalan sumber tenaga yang konsisten.
• Protein soya membantu mengurangkan kolesterol.
• Mengandungi lima vitamin B penting, separuh daripada keperluan kalsium harian, dan soya isoflavones. Kajian menunjukkan yang soya membantu dalam mengawal kestabilan hormon semasa tempoh putus haid.*
• Protein soya bukan-GMO ini dihasilkan di bawah satu Program yang digelar Identity Preservation Program (IPP), di mana kacang soya dipantau dan dijaga dengan teliti dari proses menanam hinggalah saat pemprosesannya.

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Kanak-kanak

Assalamualaikum..

Ibubapa hari ini amat prihatin dengan perkembangan anak-anak, samada perkembangan minda mahupun fizikal. Menjadi impian ibubapa untuk mendapat anak yang cerdas dan aktif di dalam kelas.

Antara usaha yang boleh diambil oleh ibubapa ialah menerusi pemakanan. Pemakanan yang sihat boleh membantu anak-anak meningkatkan daya tumpuan di dalam kelas dan juga meningkatkan keupayaan memori anak-anak.

Omega 3 untuk perkembangan minda & tumpuan

youngboystudying

Omega 3 merupakan makanan tambahan yang sangat elok untuk perkembangan minda anak-anak. Kajian University of Oxford mengatakan bahawa Omega 3 yang terkandung di dalam tubuh mampu memberi indikasi tentang tahap kebolehan seseorang kanak-kanak dalam memberikan tumpuan serta kebolehan beliau belajar.

Kanak-kanak yang mengamalkan Omega 3 DHA juga dikatakan kurang mempunyai masalah berkaitan tingkah laku.

 

Omega 3 menajamkan penglihatan

family-eye-care-20-20-vision

Selain dari itu, Omega 3 yang kaya dengan DHA juga membantu menajamkan penglihatan kanak-kanak (American Journal of Clinical Nutrition). Kajian ini turut disokong oleh European Food Safety Authority (EFSA) yang menyatakan pengambilan DHA meningkatkan kesihatan otak dan mata kanak-kanak.

Tahap DHA yang rendah pula telah dikaitkan dengan kurang daya ingatan, visual dan keadaan neurologi yang lain.

 

 

Omega 3 sejak dalam kandungan

 

brain-developmentOmega 3 sangat penting untuk kesihatan anak-anak dan sepatutnya diberikan sejak bayi di dalam kandungan lagi.

Beberapa kajian menunjukkan bayi yang diberi susu formula yang diperkaya dengan DHA (asid lemak dari Omega 3) menunjukkan peningkatan koordinasi mata dan tangan, menumpukan perhatian dengan lebih lama, peningkatan dari segi social skills serta pemingkatan dalam skor ujian kecerdasan.

Kajian menunjukkan ibu-ibu yang mengamalkan Omega 3 semasa hamil dan bayi tersebut menyusu badan sepenuhnya mendapat markah yang lebih tinggi di dalam ujian kognitif ketika berusia 4 tahun, berbanding dengan ibu-ibu yang tidak mengambil supplemen Omega 3.

Kajian pada tahun 2008 menunjukkan kanak-kanak yang ibunya mengambil Omega 3 semasa hamil juga mempunyai risiko yang jauh lebih rendah untuk mendapat asthma.

Bukti menunjukkan bahawa bayi pramatang bulan yang diberikan susu formula yang ditambah dengan Omega 3, ia membantu perkembangan otak dan pertumbuhan mereka.

Pada tahun 2003, satu kajian menunjukkan wanita hamil yang memakan telur yang diperkaya dengan Omega 3 mempunyai risiko yang lebih rendah untuk melahirkan bayi pramatang berbanding wanita hamil yang makan telur biasa.

Walau bagaimanapun susu ibu merupakan sumber Omega 3 yang utama untuk bayi. Oleh itu susuilah bayi anda dengan susu badan.

Beberapa kajian juga telah dibuat ke atas kanak-kanak yang mempunyai kondisi berikut:

ADHD

Kanak-kanak ADHD berkemungkinan mempunyai tahap Omega 3 yang lebih rendah berbanding kanak-kanak biasa. Dan kanak-kanak ini turut dirawat dengan memberikan Omega 3 sebagai supplemen.

Set Kanak-Kanak Shaklee

Hasil kajian berikut menunjukkan kanak-kanak ini telah menunjukkan peningkatan di dalam tingkah laku, mengurangkan hyperactivity, serta meningkatkan tumpuan kanak-kanak yang berumur bawah 12 tahun.

Depresi/Kemurungan

Omega 3 turut diberikan kepada kanak-kanak yang menghadapi masalahkemurungan. Kajian pada tahun 2006 ke atas kanak-kanak berusia 6 hingga 12 tahun yang kemurungan dan diberi Omega 3 telah menurunkan simptom kemurungan kanak-kanak tersebut.

Kanak-Kanak Depression

Diabetes

Satu ujian telah dibuat ke atas kanak-kanak yang berisiko untuk mendapat diabetes type 2. Hasilnya kanak-kanak yang mengambil Omega 3 telah berjaya menurunkan tahap risiko penyakit tersebut.

BloodSugarTest_H

Asthma

Ujian menunjukkan kanak-kanak yang menghidapi asthma dan mengambil Omega 3 selama 10 bulan mendapat simptom yang sedikit berbanding mereka yang tidak mengambil Omega 3.

asthma

Begitu banyak kebaikan Omega Guard boleh boleh di dapati untuk anak-anak.

Menjadi tanggungjawab kita sebagai ibu bapa untuk membentuk anak-anak, sama ada dari segi fizikal, mental mahupun rohani.

Pelaburan kesihatan untuk anak-anak kita hari ini demi untuk masa depan mereka yang lebih baik. Sayangi anak-anak kita.

Kredit to Bunga Cinta Mama

Jom dapatkan promosi Omega Guard sepanjang bulan Disember ini!

kanak-kanak

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Berminat?

Hubungi saya sekarang!!
Your Shaklee Independent Distributor
Hanis Amin
♥ SMS | WhatssApp : 010-4289601
♥ Shaklee ID : 837662
♥ FB Page : http://www.facebook.com/HanisHealthyLife
♥ Email : hanisamin@gmail.com

Assalamualaikum..

NEWBORN JAUNDICE atau Penyakit demam kuning di kalangan bayi adalah merupakan perkara biasa pada masa kini. Di anggarkan 60 hingga 70 peratus daripada bayi yang baru lahir mengalami penyakit demam kuning atau yang juga dikenali sebagai jaundis. Penyakit demam kuning atau jaundis merujuk kepada bayi yang mempunyai simptom seperti bahagian putih mata dan kulit yang bewarna kuning-kekuningan. Warna kuning-kekuningan ini dapat dilihat dengan lebih jelas apabila kulit bayi ditekan lembut, ia kelihatan kekuningan. Ujian ini boleh dilakukan pada semua bangsa. Penyakit demam kuning ini lebih kerap berlaku di kalangan bayi pra-matang (tidak cukup bulan) berbanding bayi yang cukup bulan. Warna kuning ini disebabkan oleh bahan kumuhan (metabolit) yang dinamakan Bilirubin dalam darah. jaundis

Bilirubin merupakan hasil penguraian sel darah merah di dalam darah. Penguraian sel darah merah merupakan proses yang dilakukan oleh tubuh badan manusia apabila sel darah merah telah berusia 120 hari. Hasil penguraian sel darah merah merupakan bilirubin yang diproses oleh hati (hepar) dan disingkir dari badan melalui najis dan air kencing. Ketika bayi berada dalam kandungan, sel darah merah ini akan dikeluarkan melalui uri (placenta) dan diuraikan oleh hati ibu.

Paras bilirubin pada bayi normal boleh meningkat disebabkan oleh sebab-sebab berikut:-

  • Sel darah bayi mempunyai tempoh hayat yang lebih pendek.
  • Lebam pada badan bayi yang disebabkan dalam proses kelahiran menyebabkan banyak sel darah merah rosak dan perlu diganti.
  • Bayi pra-matang tidak mempunyai organ yang matang.
  • Hati tidak dapat memproses bilirubin dengan cepat.
  • Usus mungkin tidak berfungsi sepenuhnya, terutama jika mereka sakit dan tidak disusukan.
  • Darah ibu dan bayi tidak sesuai. (ABO incompatibility)
  • Ibu mengidap kencing manis (maternal diabetes)
  • Penggunaan oxytocin ketika proses kelahiran.
  • Bayi lelaki Asia mempunyai peratusan demam kuning yang lebih tinggi (kerap).
  • Keturunan.

Antara faktor lain yang boleh menyebabkan demam kuning

1) Ketidaksuaian kumpulan darah antara ibu dan emak. Sekiranya bayi mempunyai darah yang berbeza dengan ibu, susu ibu mungkin mempunyai antibodi yang boleh memusnahkan darah bayi. Ini akan meningkatkan paras bilirubin dalam darah bayi. Ia biasanya mula dikesan pada hari pertama kelahiran.

2) Masalah Rh juga boleh menyebabkan demam kuning yang teruk tetapi boleh dielakkan dengan suntikan imunisasi Rh (Rh immune globulin) pada ibu dalam tempuh 72 jam selepas kelahiran. Suntikan ini menghalang penghasilan antibodi yang boleh membahayakan bayi.

3) Selain itu terdapat juga komplikasi seperti kekurangan enzim G6PD, jangkitan kuman, bayi pra-matang, dan lain-lain lagi.

Secara semula jadi, penyakit demam kuning normal (physiological jaundice) bermula pada penghujung hari kedua atau ketiga selepas bayi dilahirkan. Paras bilirubin dalam darah akan terus meningkat sehingga bayi mencapai umur 5-6 hari sebelum paras bilirubin menurun dan akhirnya menghilang apabila usia bayi mencecah 10 hari.

sumber : RahsiaVitamin.Com

Hubungi saya sekarang!!

Your Shaklee Independent Distributor

Hanis Amin

♥ SMS | WhatssApp : 010-4289601

♥ Shaklee ID : 837662

♥ FB Page : http://www.facebook.com/HanisHealthyLife

♥ Email : hanisamin@gmail.com

Assalamualaikum..

Cuaca sekejap hujan sekejap panas ni memang anak-anak mudah dijangkiti selsema. Apa kata berikan sesuatu yang istimewa buat anak-anak tersayang?

Meal Shakes – sumber multivitamin yang lengkap beserta protein dan serat di dalam bentuk serbuk! Mudah dibancuh, baunya sangat wangi (Vanilla French), dan rasanya sangat lazat!

OmegaGuard – sumber minyak ikan yang mengandungi Asid Lemak Omega 3, termasuklah DHA dan EPA. Membantu mencairkan kahak dan memanaskan badan.

Vitamin C chew – Vitamin C yang mudah dikunyah kanak-kanak. Membantu menguatkan sistem imunisasi si kecil. Untuk 4 tahun ke atas sahaja.

selsema

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Berminat?

Hubungi saya sekarang!!
Your Shaklee Independent Distributor
Hanis Amin
♥ SMS | WhatssApp : 010-4289601
♥ Shaklee ID : 837662
♥ FB Page : http://www.facebook.com/HanisHealthyLife
♥ Email : hanisamin@gmail.com

Assalamualaikum..

Ibu-ibu tentunya susah hati apabila anak tak mahu makan dan asyik sibuk bermain sahaja kan. Hari ini saya nak kogsikan sedikit tips untuk membantu anak-anak suka makan.

  1. Jangan paksa anak makan. Ianya hanya akan memburukkan lagi keadaan. Malah anak mugkin akan terus membenci dan merasakan ia satu penyiksaan.
  2. Offer makanan bila anak-anak dalam keadaan lapar dan tenang. Jangan tunggu sehingga terlalu lapar.
  3. Jadikan aktiviti makan sesuatu yang menggembirakan.
  4. Campurkan makanan baru dengan makanan kesukaan anak-anak untuk memperkenalkan sesuatu yang baru.
  5. Makan bersama-sama. Anak-anak akan mencontohi ibu bapa.
  6. Ajak anak bermain sambil makan. (Bila Muadz mula bosan makan, saya akan buat2 nasi tu jadi kapal terbang dan masuk ke dalam mulut dia. Kadang2 dia tak buka mulut, bila 2-3 kali baru buka.)
  7. Hidangkan makanan anak-anak dengan cara yang menarik. buat corak atau hiaskan dengan comel.
  8. Elakkan minum air sambil minum. Sebaiknya tunggu sehingga habis makan sebelum minum.
  9. Kurangkan makan snek, makanan ringan atau makanan berhampiran dengan waktu makan.
  10. Biar anak-anak membantu menyediakan hidangan makanan. contohnya, bawakan pinggan ke meja, letakkan sudu dalam mangkuk. kalau ada anak yang besar sikit boleh tolong potong2.
  11. Ajak anak membeli barangan dapur bersama. Tunjukkan bahan2 yang digunakan untuk masak.
  12. Sekali- sekala ajak anak-anak makan bersama rakan sebaya atau saudara sebaya. Anak lebih suka makan beramai-ramai.
  13. Biarkan anak-anak makan sendiri walaupun bersepah dan tumpah. sebaiknya alas tenpat duduknya terlebih dahulu.
  14. Tanya pendapat anak menu yang diingini.
  15. Biar anak-anak kunyah sehingga habis sebelum memberikan makan lagi.
Anda juga boleh membantu anak anda dengan memberikan Meal Shakes. Selain membantu menambah selera makan, Meal Shakes juga adalah multivitamin berbentuk minuman jadi anda akan dapat khasiat sepenuhnya walaupun kurang makan.
credit pic to Hafsah Mardiah
Apa kata mereka yang dah mencuba?
* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Berminat?

Hubungi saya di hanisamin@gmail.com atau SMS ke 010-4289601 (Hanis) untuk konsultasi mahupun maklumat lanjut.

Assalamualaikum…

Di Personal Blog saya, saya ada ceritakan tentang Muadz sembelit. Memang risau sangat masa tu. Jumpa doktor dan doktor bagi ubat minum. Selepas kejadian tu, Muadz ada kena sembelit sekali lagi. Lepas bagi ubat 2 hari, baru Muadz berjaya membuang dengan tangisan. Alhamdulillah, lepas tu sehingga ke hari ini, Muadz dah tak sembelit. Jadi, saya nak kongsikan sama-sama tips semoga dapat membantu anak anda juga..

TIPS ATASI ANAK SEMBELIT

  • Kerapkan pemberian air masak pada anak
  • Beri makan buah beberapa potong sehari (Muadz makan sebiji, kadang 2 biji. Suka sgt mkn buah)
  • Beri makan prune
  • Cairkan sedikit bancuhan susu tepung
  • Beri minum vitagen sekali sekala
  • Campurkan meal shakes dalam susu anak
Bagaimana Meal Shakes membantu dalam masalah sembelit?
Meal Shakes mengandungi fiber. Jadi ia dapat membantu dalam pelawasan. Walau bagaimanapun, ia perlu disertai dengan pengambilan air masak yang banyak. Jadi, pastikan anak anda ambil air masak yang banyak ya. Kesilapan saya adalah, saya berikan meal shakes tetapi terlupa nak monitor pengambilan air masak. Bila check di taska, dia memang kurang minum air masak. sama ada minum susu atau minuman manis. Jadi, Muadz cuma minum air masak di waktu malam sebab di rumah tiada air manis.
Oleh itu, selain minum air masak di malam hari, saya pastikan dia makan buah selepas sahaja pulang dari Taska. Alhamdulillah, kini Muadz dah tak sembelit lagi. Seisi keluarga pun boleh minum.
Sekiranya sembelit yang sangat teruk dan berterusan pastikan bawa anak berjumpa doktor ya. Walau bagaimanapun, saya tak galakkan anda ambil ubat sembelit yang minum (lactulose) atau ubat masuk ke dubur (enema) ni. Lepas muadz minum ubat memang dia akan membuang tapi mungkin ia menyebabkan perut memulas-mulas. Dalam sehari 2-3 kali muadz membuang lepas minum ubat dan setiap kali pun akan menangis walaupun najis lembut sambil pegang perut. Bila tanya, Muadz sakit perut, sambil nangis dia jawab ‘perutt..’
Ubat enema pula, lama kelamaan akan menyebabkan anak-anak takut nak meneran sebab lepas makan ubat tu najis mudah keluar. Jadi kalau najis keras sikit dah tak mahu teran. Jadi, sebaiknya cubalah cara semula jadi ya.
Selamat mencuba!
* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

 

Berminat?

 

Hubungi saya di hanisamin@gmail.com atau SMS ke 010-4289601 (Hanis) untuk konsultasi mahupun maklumat lanjut.

Assalamualaikum…

Dah cuba Meal Shakes? Meal Shakes Shaklee merupakan sumber protein dengan vitamin dan mineral tambahan.  Ia menyediakan jumlah yang seimbang bagi setiap sembilan asid amino yang diperlukan oleh tubuh untuk tumbesaran dan perlindungan yang baik.  Dan lagi, Meal Shakes Shaklee mengandungi semua asid amino asli yang terdapat di dalam protein termasuk yang asid amino perlu dan juga tidak perlu.            * sumber

Jom tengok 6 fakta menarik tentang Meal Shakes

  1. Complete Nutrients – Provides 24 types of A to Z essential vitamins, minerals and trace minerals. Deficiency in trace minerals will affects the absorption of vitamins and causes inactive enzymes. It also contains soy lecithin that works hand-in-hand with fat soluble vitamins.
  2. Supplies Key nutrient to cells – Rich in protein (contain no lactose) that helps in forming skin, nails, hair, organs, blood, immunised cells etc.
  3. Aids in Growing Up – Contains folic acid, biotin, rich in calcium and magnesium that are needed for building bones and cells in the growing up process.
  4. Anti-Oxidants – Contains vitamins A, C, E, zinc, selenium which are the anti-oxidant components for anti-ageing.
  5. Restore skin complexion – Contains complete vitamin B-Complex, iron, copper to form healthy red blood cells, thus improves the skin colour complexion. Detoxification – Rich in soluble fibre that helps the (peristalsis of colon and stomach/bowel movement) to excrete excess fat and waste from the colon and stomach.
  6. Great Taste for young and old – Delicious drink with natural fructose; quick replenishment of the necessary nutrients for the body; contain no artificial colouring and artificial sugar.
Ia bukan sahaja sesuai untuk anak-anak, malah untuk orang dewasa juga terutama untuk mereka yang sukar telan ubat. Sangat sedap dicampur dengan susu segar mahupun apa-apa minuman lain. Hidangan yang lazat, berkhasiat serta mudah disediakan yang pasti digemari oleh seisi keluarga:
•    Sarapan segera yang berkhasiat
•    Lazat, sarapan segera yang mampu dibeli
•    Hidangan segera untuk para atlet
•    Kudapan menarik pada bila-bila masa
•    Hidangan yang ideal, rendah kolestrol, lemak dan sodium
Jom baca apa kata mereka…
dan lagi..
Yang kedua ni adalah komunikasi dalam group tertutup kami tentang bayi yang mudah selsema dan telinga berlendir. Boleh baca lebih lanjut di sini.
p/s – Ada tawaran super duper special untuk Meal Shake bulan April 2012. Hubungi saya untuk maklumat lanjut ya.
* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

 

Berminat?

Hubungi saya di hanisamin@gmail.com atau SMS ke 010-4289601 (Hanis) untuk konsultasi mahupun maklumat lanjut.

Assalamualaikum…

Kebanyakkan ibu bapa tentunya mementingkan kesihatan anak-anak. Bila anak tak sihat, mula lah ibu pun susah hati. Sekarang ni Muadz pun dah pandai hulur tangan dan minta, “nak…nak..” dengan suara kecil comel dia tu. Kalau tak bagi makin kuat suara sambil terlompat-lompat.

Alhamdulillah, Muadz pun dah setahun 5 bulan dan membesar dengan sihat dan semangat. Apa yang saya bagi Muadz?

Bila Muadz berusia setahun saya mula bagi OmegaGuard. Tapi disebabkan dia belum pandai kunyah, saya pecahkan capsul dan letak dalam sudu untuk disuapkan. saya cuma bagi kadang-kala sebulan sekali kerana Muadz menyusu badan sepenuhnya. Jadi tak risau sangat. Capsulnya tidak dibuang, saya pula yang ambil kunyah. Sayang nak buang tau.

Walau bagaimanapun, Muadz memang cepat kena selsema. Kalau demam akan selsema. Tidur dalam air-cond sekejap pun selsema. Alhamdulillah, sejak ambil OmegaGuard kurang sikit selsema kerana OmegaGuard turut membantu memanaskan badan. Sekarang Muadz dah pandai kunyah, jadi saya bagi sebiji seminggu untuk dia kunyah. (Ayahnya kata dia ambil isinya je, capsulnya dijumpai di lantai. huhu)

Bulan lepas Muadz demam tetapi tak selsema. Alhamdulillah. kalau tak hampir sebulan sekali juga terpaksa ambil nebulizer. Bila selsema kahaknya sangat banyak sampai nafas pun berbunyi.

Muadz juga ambil meal shake + ESP. Sebenarnya bancuh unuk diri sendiri 1 sudu besar ESP+1 sudu besar Meal Shake. Dulu pernah bagi Muadz rasa sikit dan dia suka pula. Sekarang ni, nampak je keluarkan bekas meal shake untuk bancuh, terus dah terlompat-lompat minta. Kadang kena berebut pula dengan dia.

Pernah sekali saya minum dulu baru bagi dia, dia terus menangis dan merajuk. Lepas tu nak bagi pun dia tak mau. Geram pula dengan telatah Muadz yang dah pandai macam-macam ni. Yang ayah cuma geleng kepala ketawa, “Anak Shaklee ni…”

Gambar terkini Muadz

Alhamdulillah, Muadz membesar dengan sihat. Badan dia pun berat, tak larat nak dukung dah. Ramai yang geram sebab tubuh dia yang padat tu. Kalau tak sihat pun sekejap aje dah sihat kembali.

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

 

Berminat?

 

Hubungi saya di hanisamin@gmail.com atau SMS ke 010-4289601 (Hanis) untuk konsultasi mahupun maklumat lanjut.

Assalamualaikum..

Asma dan bronchitis seringkali menjadi penyebab seorang anak tidak sihat. Adakah selama-lamanya anak itu bergantung kepada ubat-ubatan? Mari kita selami pengalaman Puan Lia.

Kawan-kawan yang baca blog saya ni tentu tahu anak saya Irfan is suffering of bronchitis problem which eventually will leads to asthma. Dah banyak produk saya cuba tapi most of it tak serasi dengan Irfan. So, saya bagi Irfan try Mealshake. Mula-mula tu Irfan nampak ada selera makan balik. Sebab before this dia memang skinny and saya masak ape pun dia taknak makan. After few days trying, nampak dia active, tak cepat letih dan tidur malam pun taklar sharp kol 8mlm dah. If not tak sempat nak main2 dengan Irfan dah dia nak tidur.

Then, after that, Irfan demam 2 hari, tapi saya tanya Cery sebab ape dia demam after consume Mealshake, Cery kata, body dia tengah create antibodi tu pasal dia demam tapi teruskan bg Mealshake. 2 hari demam plus dengan batuk asthma Irfan, cukup merisaukan saya. Saya teruskan bagi Mealshake, masuk hari ke-3 Irfan dah tak demam and batuk2 asthma dia terus hilang. Irfan kembali aktif (actually aktif lagi dr biasa..hehe..) dan makan pun nak sahaja. If not, kalau dulu kena asthma attack, dah baik pun taknak makan, minum susu je. Risau Ummi tau..! Sekarang ni, Irfan makan pun dah start with those contain cow’s milk. AlhamduLILLAH. Mealshake ni senang je nak bagi Irfan sbb boleh bancuh dalam susu dia. Sehari sekali, satu sudu teh campurkan dalam susu dia. But, what are the nutrition facts in Mealshake? haaa.. ni diaaa…

mealshake
Functions of Meal Shake :
Shaklee Meal Shakes can be used as supplements for added nutritional insurance, delicious between-meal snacks, or beverages with meals. It provides 30% of the Daily Value (DV) for protein and 35% or more of the DVs for 19 essential vitamins and minerals. It is good sources of dietary fiber.

AlhamduLILLAH, Irfan makin sihat dan saya SANGAT bersyukur atas perubahannya.So, untuk saya, saya cuba Set F consists of Vitamin E and Alfalfa. Before this saya ada masalah lenguh2 leher sebab duduk lama depan pc kat ofis tu and bila malam kadang2 saya cepat rasa sejuk (tak kiralar suhu malam tu panas ke ape ke..) dan tidur mesti selimut dan pakai socks. Kadang2 rasa lenguh sangat especially dari pinggang ke kaki (maybe ni sebab saya lahirkan Irfan secara Csect). Bila dah lenguh2 tu mulalar badan pun cepat letih. Kalau Irfan tidur kol 8mlm, setengah jam lepas tu saya pun tidur. As if like rehat panjang tapi rasa macam tak cukup je. Lepas tu bila dah baca segala testimoni and recommendation kat blog Cery, tu yang beli set F ni.AlhamduLILLAH, lepas a week consume those two vitamins, hilang dah lenguh2 kat leher ni, badan rasa ringan, mood pun tak swing (eheks..!), dan yang paling best malam takde rasa sejuk2 lagi. Sekarang ni time tidur socks tah ke mana, selimut dah tak guna dah. Tidur pun dalam kol 10 ke atas. So, ada masa lebih nak buat keja2 rumah. Lepas ni ingat nak continue Set F tu and add-on VitaLea laks.

Pada saya harga vitamin2 ni murah.Sangat berbaloi sebab boleh beli online, payment online dan tunggu je barang2 tu sampai. Sangat mudah dan jimat masa, tenaga dan duit. So, this is the beginning of our healthy and happy life .. InshaALLAH.

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

 

Berminat?

 

Hubungi saya di hanisamin@gmail.com atau SMS ke 010-4289601 (Hanis) untuk konsultasi mahupun maklumat lanjut.


Assalamualaikum…

Alhamdulillah, dah masuk ke fasa 10 malam kedua Ramadhan. Bagaimana dengan puasa anda? Harapnya bertambah baik dari sehari ke sehari. Jom berlumba bertemu malam lailatul qadar sejak dari awal lagi!

Sepanjang bulan Ramadhan, kami menawarkan produk - Shaklee Energizing Soy Protein (ESP) & Shaklee Performance Drink (PD) - untuk di amalkan sepanjang Ramadhan, bagi membantu anda sihat dan kekal bertenaga sepanjang berpuasa. Insya Allah.

Mighty 3 Gem

Energizing Soy Protein (ESP) - Bantu kekal bertenaga sepanjang hari. Pengambilan makanan berprotein tinggi di waktu sahur boleh membantu mengurangkan rasa lapar lebih lama kerana, kadar pencernaan & penyerapan protein adalah lebih lama berbanding makanan tinggi karbohidrat. Malah, sumber protein yang baik juga akan bantu menyerap kolesterol, mencantikkan kulit serta menganjalkan payudara. Tidakkah anda mahu tampil jelita di pagi AidilFitri nanti?

Performance Drink – Bantu mengelakkan dehidrasi, dan dalam masa yang sama mengawal paras cecair di dalam badan sepanjang berpuasa. Setelah berbuka pula, Performance Drink bantu anda untuk menambah semula tenaga. Pasti anda akan kekal ceria sepanjang puasa jika diamalkan sebelum tidur & sewaktu sahur. Rasa Oren yang menyegarkan!

Shaklee Meal Shakes - Multivitamin & multimineral, yang dilengkapi dengan sedikit protein & fiber. Sesuai bagi anda yang berasa sukar untuk menelan pelbagai jenis vitamin/ suplemen di sepanjang bulan Ramadhan ini. Fiber membantu sistem penghadaman berfungsi dengan baik, serta membuatkan anda berasa kurang lapar lebih lama. Hanya bancuhkan dengan segelas susu rendah lemak, dan anda boleh kongsikan khasiatnya seisi keluarga!

Ibu-ibu menyusu & mengandung juga boleh mengambil ketiga-tiga produk ini dengan selamat. Malah, GenkiMomma turut mengamalkan minuman ESP+PD ini sepanjang 2 tahun menyusukan Hannah. Terlambat bangun sahur? Jangan risau. Secawan bancuhan ESP+PD, ditambah dengan beberapa biji kurma akan membantu anda kekal bertenaga sepanjang hari, dan tidak mengganggu jadual “work-and-pump” anda seharian.

Kanak-kanak pun turut boleh ambil produk di atas, cuma untuk kanak-kanak kurang 7 tahun, bancuh dengan sedikit cair.

sumber

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.
Berminat?
Hubungi saya di hanisamin@gmail.com atau SMS ke 010-4289601 (Hanis) untuk konsultasi mahupun maklumat lanjut.


Assalamualaikum…

 

“Bila mula sekolah demam pun datanglah ye, sayang”

Tentu dah biasa dengar dialog di atas tu kan. Ala, dari iklan Maggi. Hari ni dah mula kembali sesi persekolahan. Bila dah seronok bercuti main sana sini pergi berjalan ke sana ke mari, ramai pula la yang mula tak sihat.

Untuk kanak-kanak lebih 12 tahun, boleh la ambil 2 biji vitamin C yang dipatahkan 2, sama seperti orang dewasa. Kalau selepas 4-5 hari tak baik juga, boleh cuba ambil sepeket nutriferon sehari pula.

Macam mana pula anak-anak bawah 2 tahun dan menyusu susu ibu sepenuhnya? Ikuti tips dari Kak Cery.

Memang ibu yang menyusukan anaknya dengan susu ibu mampu membekalkan antibodi terbaik buat si anak. Namun demam, batuk dan selsema adalah penyakit biasa yang perlu dilalui dari zaman kanak-kanak hinggalah umur kita meningkat. Hakikatnya bila kita sakit antibodi kita akan melawan penyakit dan kerana itu juga suhu badan kita boleh meningkat dan kita katakan demam….walaupun begitu demam itu tidak boleh dipandang remeh kerana kebanyakan demam tarik adalah disebabkan suhu badan meningkat tinggi sehingga diluar kawalan. Selepas kelahiran Nasa, ibu tidak panik untuk melalui fasa anak kurang sihat….petua yang diajar oleh bidan Makcik Maznah ibu amalkan sehingga kini dan alhamdulillah sangat berpuashati. Apa kata makcik Maznah?

  • Jika anak demam…pastikan anak itu dimandikan 3 kali sehari supaya panasnya keluar. Memang betul pun masa ibu jadi cikgu Sains dulu ada topik kenapa air panas dalam cawan teh akan sejuk dalam beberapa minit? Ini kerana haba panas akan bergerak keluar mencari kawasan sejuk…. samalah dengan suhu badan yang panas tadi.
  • Bila selsema …tetap mandikan 3 kali sehari…supaya bila selepas mandi, lendir itu akan mudah keluar. Namun sayangnya ramai ibu2 hari ini ingat jika selsema anak sejuk maka jangan mandikan. Apabila ini berlaku…. anak mudah berkahak sehingga sesak nafas. Ibu cuba praktikkan setiap kali Nasa ada selsema, alhamdulillah maksimum pun 3 hari.
  • Batuk….tetap mandikan 3 kali supaya panasnya keluar….dan bila tidur malam, sapukan minyak telon atau minyak burung unta dibelakang badan anak dalam jam antara 1-3 pagi, insyaALLAH kahaknya cepat beransur baik. Jika minyak terlalu panas, campurkan sedikit dengan minyak kelapa atau minyak zaitun sebelum di urut pada badan anak.
  • Waktu mandi yang sesuai untuk anak ialah jam 8 pagi, selepas zohor dan sebelum jam 7 malam. Jika terpaksa mandikan selepas jam 7 malam, mandikan dengan air suam dan sapukan minyak panas selepas mandi supaya chest tidak mudah sejuk dan diserang selsema.
  • Biasakan selepas mandi, sapukan minyak panas pada ubun2 anak, belakang telinga, tapak tanga, dada dan belakang dada serta betis dan tapak kaki. Ini membantu melancarkan peredaran darah anak juga secara tidak langsung.

Kalau orang dulu, demam, batuk dan selsema tak bagi mandi….jadi panas tu akan terperap dalam badan dan lama-kelamaan boleh menyumbang kepada keadaan yang lebih teruk. Zaman dah berubah, bidan pun belajar sains dan teknologi happy Even doktor turut pesan, jika anak demam …pasangkan aircond di rumah jika ada supaya suhu sejuk dan rumah tidak berkuap ….

Bagi ibu yang menyusukan anak dengan susuibu, menjadi satu kelebihan dengan kerap menyusukan anak semasa anak dalam fasa tidak sihat supaya anak menjadi lebih bertenaga dan antibodi yang dibekalkan mampu melawan penyakit dengan cepat. Maka buat ibu baru….jangan panik. Banyakkan membaca, pasti luas pengetahuan.

Dalam masa yang sama, ibu yang menyusu ni boleh juga ambil 2 biji Vit-C yang dipatah dua atau nutriferon. Walau bagaimanapun, anak-anak yang duduk di taska memang lebih mudah mendapat jangkitan kerana terdapat ramai anak-anak lain di taska. Ibu pula tidak berada dalam persekitaran taska menyebabkan antibodi yang sepatutnya tidak terhasil oleh badan ibu.

Untuk anak-anak lebih 4 tahun pula, boleh tambah bilangan Chewable Vitamin C 2 atau 3 biji sehari. Tapi pastikan ambil air masak dengan kerap ya.

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.
Hubungi saya di hanisamin@gmail.com atau SMS ke 010-4289601 (Hanis) untuk konsultasi mahupun maklumat lanjut.
Translator
Translator by Yellingnews
Ayat seribu dinar
Ahlan wasahlan…
Assalamualaikum & selamat sejahtera

Selamat datang ke Hanis Healthy Life. Hanis Amin adalah pengedar Shaklee yang sah, yang juga pengguna kepada produk Shaklee.

Untuk sebarang pertanyaan, hubungi kami di
email : hanisamin@gmail.com
sms/WhatsApp : +6010-4289601

Terima kasih.

Hazu Enterprise (SA0175455-W)

Set Istimewa untuk anda!

Breastfeeding Set
(Set Penyusuan)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Confinement Set
(Set Berpantang)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Skin Care Set
(Set Penjagaan Kulit)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Healthy Weight Set
(Set Berat Badan Sihat)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Baby & Children Health
(Kesihatan Bayi & Kanak-kanak)

Informasi


Sertai kami di Facebook!
Ada pertanyaan atau komen?