Order sekarang!


atau SMS/WhatsApp/Telegram :

010-4289601 (Hanis)

Best selling!!
Dapatkan info terkini segera..

* Setiap testimoni yang tertulis dalam laman web ini adalah pengalaman dari pelanggan sendiri dan hasil dari setiap pelanggan mungkin berbeza antara satu sama lain. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila konsult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut.

PERHATIAN : Konsultasi selepas pembelian produk dan jadual pengambilan adalah khas untuk pelanggan kami sahaja. Sila rujuk pengedar anda untuk jadual pengambilan & kosultasi selepas pembelian. Terima kasih.
Free Palestine, Pray 4 Syria
Tabung Kecemasan Gaza Aqsa Syarif di sini :
http://on.fb.me/1jlP2li
Akaun Maybank Islamic : 551575-004299
akaun Bank Islam : 1209-20100-34904
email : projects@aqsasyarif.org.my

Tabung Kasih Ummah Syria
Bank Islam Malaysia Berhad
120290 100 63512
(Pertubuhan IKRAM Malaysia)
email : i4syria315@gmail.com

Krisis pemulihan (healing crisis)

Q: Adakah Shaklee ini Halal?

A: Halal. Boleh rujuk artikel Halal di http://healthy.babykawaiistore.com/category/halal/

Q: Mengapa urin/susu saya bertukar jadi kekuningan/kuning kehijauan selepas mengambil vitamin?

A: Ianya adalah kesan pengambilan B complex, vitamin ini adalah vitamin larut air.

Q: Saya mengalami pening selepas mengambil vitamin ini, mengapa? Adakah tidak serasi?

A: Pengambilan vitamin memerlukan pengambilan air yang TIDAK kurang dari 2 liter. Ini supaya vitamin dapat disalurkan ke seluruh tubuh dengan lancar. Rasa pening berlaku biasanya berpunca dari kurang minum air. Satu lagi adalah kerana, jika individu itu adalah pertama kali mengambil supplement, maka tubuh memerlukan 1-3 hari untuk menyesuaikan diri dengan zat yang diterima. Keserasian memerlukan sedikit masa. Anda juga mungkin mengalami krisis pemulihan

Q: Saya selesa dengan vitamin Shaklee setelah mencubanya. Boleh saya beli full pack dengan best price?

A: Boleh dan ianya lebih menjimatkan.

Q: Saya seorang yang kurang minum air kerana malas nak ke tandas, bolehkah saya mengambil supplement ini sebab mempunyai masalah buasir.

A: Tidak saya galakkan mereka yang kurang minum air mengambil supplement, ini kerana ia tidak dapat disalurkan dengan baik ke seluruh tubuh.

 Q: Bolehkah saya membeli sendiri vitamin di mana-mana sales branch?

A: Boleh, boleh gunakan ID Shaklee 837662 untuk dapatkan harga istimewa.

Q: Adakah vitamin Shaklee selamat diambil oleh ibu yang mengandung?

A: Ya boleh kerana ia adalah vitamin. Setiap ibu mengandung akan dibekalkan oleh doktor vitamin demi memastikan si ibu dan anak sihat dan selamat semasa proses kelahiran.

Q: Adakah vitamin ini membantu saya cepat sembuh dari penyakit yang saya lalui?

A: Vitamin bukan dalam kumpulan ubat. Ianya sekadar makanan tambahan yang mengisi ruang kekosongan dalam tubuh. Seterusnya ia membantu badan meningkatkan sistem imun dan secara langsung membantu tubuh melawan penyakit. Sekiranya penyakit yang kronik atau berlarutan, maka memerlukan masa dan perlu mengambil antioksidan seperti ACE, Nutriferon ataupun Vivix untuk membantu meninggikan daya ketahanan tubuh. Tidak lupa doa serta tawakal pada Yang Esa.

Q: Mengapakah saya mudah rasa lapar setelah mengambil vitamin?

A: Pengambilan B complex dan multivitamin boleh membuatkan seseorang itu mudah merasa lapar. Ini kerana B complex berfungsi membakar glukos untuk menghasilkan tenaga. Rasa lapar itu adalah salah satu tanda bahawa tubuh memerlukan gula untuk ditukarkan kepada makanan.

Makanan yang dimakan akan ditukar segera kepada tenaga, itu sebabnya mengapa mereka yang mengambil B complex akan sentiasa rasa bertenaga. Walau bagaimanapun ada sesetengah individu tidak dapat mengawal nafsu makan. Ini yang boleh menyebabkan ketidakseimbangan berat badan dengan ketinggian seseorang.

 

Berminat?

Hubungi saya sekarang!!
Your Shaklee Independent Distributor
Hanis Amin
♥ SMS | WhatssApp : 010-4289601
♥ Shaklee ID : 837662
♥ FB Page : http://www.facebook.com/HanisHealthyLife
♥ Email : hanisamin@gmail.com

 

Assalamualaikum..

Pernah dengar “healing crisis atau krisis pemulihan”? Setiap orang mengalami kesan krisis pemulihan yang berbeza berdasarkan sejarah pengambilan ubat kita jika mengalami penyakit yang berpanjangan atau berdasarkan kesihatan badan kita. Ada orang yang tidak langsung mengalaminya dan ada yang mengalami secara teruk sehingga takut untuk meneruskan pengambilan produk Shaklee. Antara tanda-tanda anda mengalami krisis pemulihan :

  • penat melampau
  • kerap mengantuk
  • cirit birit
  • gatal-gatal
  • jerawat naik tiba-tiba
  • loya
  • sakit kepala
  • pening

Jom kita baca lebih lanjut tentang krisis pemulihan ni…

S: Apakah krisis pemulihan?
J: krisis pemulihan adalah satu proses di mana badan menjalani tempoh membersih dan membina semula. Sebagai sebahagian daripada proses penyembuhan, badan akan mula untuk membuang sisa-sisa toksik yang telah membina di dalam badan anda selama bertahun-tahun. Semasa proses penyingkiran toksik, badan anda akan mengalami beberapa tanda-tanda gejala dan tidak selesa, dan ini dikenali sebagai krisis pemulihan. Dalam falsafah Perubatan Cina, penyembuhan yang sebenar sentiasa harus didahului oleh krisis pemulihan.

S: Mengapa krisis pemulihan berlaku selepas pengambilan suplemen kesihatan?
J: Menurut Professor Yoshio Niwa, seorang pakar dalam molecular nutrition, apabila kita menambahkan pengambilan nutrien, nutrien akan bertindak balas dengan oksigen dalam badan. Dan tindak balas ini sebenarnya menggalakkan dan merangsang organ badan untuk melaksanakan pembersihan, menghapuskan, menggantikan tisu yang lama dengan tisu baru, mengimbangkan dan lain-lain dengan lebih hebat. Sebagai contoh, anda mungkin mengalami ruam kulit yang lebih banyak, lebih banyak pergerakan usus. Ini menandakan badan melalui proses detoksifikasi yang intensif. Bayangkan jika badan anda adalah seperti paip besi berkarat, dan apabila anda meletakkan di ejen karat atau pembersih paip, pada mulanya lebih karat akan datang dari dinding paip (toksik) dan lebih banyak kotoran membanjiri sekeliling paip, dan membuatkan anda rasa ia bertambah teruk. Walau bagaimanapun, selepas karat semua hilang, paip akan menjadi lebih cantik dan bersih.

S: Adakah krisis pemulihan petanda yang baik?
J: YA. krisis pemulihan adalah tanda-tanda yang menunjukkan bahawa rawatan atau makanan tambahan yang anda ambil berfungsi dan bertindak balas. Sesetengah orang mungkin berfikir bahawa gejala mereka mendapat paling teruk, tetapi sebaliknya ia adalah satu proses penyembuhan semulajadi dan ia adalah benar-benar satu petanda yang baik untuk mempunyai untuk bergerak ke arah proses penyembuhan sebenar. Umumnya, krisis pemulihan hanya berlaku pada orang yang sihat kerana ia menunjukkan bahawa kecergasan anda masih cukup kuat untuk mewujudkan tindak balas pada perubahan biologi semasa proses penyembuhan. Walau bagaimanapun, apabila tiada krisis pemulihan , ia mungkin kerana sama ada orang itu bebas toksin dan mempunyai kesihatan optimum seimbang, atau kecergasannya terlalu lemah dan badan tidak dapat melalui proses penyembuhan.

S: Adakah semua orang mengalami tanda-tanda dan gejala yang sama semasa krisis pemulihan?
J: Setiap orang mempunyai simptom berbeza. Sesetengah orang mengalami krisis pemulihan sejurus selepas dia mengambil makanan tambahan dan ada juga yag hanya akan berlaku selepas satu atau dua bulan. Tahap keseriusannya juga berbeza. Sistem badan yang mempunyai toksik berlebihan mengalami krisis pemulihan yang lebih teruk.

S: Secara umumnya, berapa lamakah penyembuhan krisis berlaku?
J: Ia bergantung kepada keadaan kesihatan individu. Ia mungkin berlangsung selama 2-3 hari atau beberapa bulan.

S: Ramai orang berasa lebih baik selepas mengambil makanan tambahan, tetapi setelah menggunakan makanan tambahan untuk seketika, saya tidak notis apa-apa perbezaan langsung, mengapa?
J: Secara umumnya, selepas 1 hingga 2 bulan penambahan, anda harus berasa beberapa perubahan (seperti Meningkatkan tenaga, pergerakan usus yang lebih baik, dll) Jika anda tidak melihat sebarang peningkatan, penjelasan yang mungkin adalah:
1.Anda tidak mengambil dengan konsisten
2.Anda tidak mengikuti dos yang disyorkan
3. Risaukan krisis pemulihan mungkin terlalu kuat, andacberhenti mengambil semuanya
4. Diet dan gaya hidup yang tidak baik
5. Penyakit kronik, memerlukan tempoh yang lama untuk pulih
6. Keadaan kronik

Antara simptom dan punca krisis pemulihan :

Healing Crisis
Possible Reasons/Causes
Lethargy, sleepiness
Acidic body, poor liver function, over exhausted, need more rest
Headache, heavy headed
High blood pressure, sign of detoxification
Fever, slight fever, restlessness
Increase metabolism, stimulate body immune function
Diarrhea, increase bowel movements, passing out a dark, smelly stool, foul-smelly urine
Sign of detoxification, accumulated waste and residue in the colon
Flatulence, gassy stomach
Poor digestive system
Break out, rashes, itchy skin, bad sweat, mucus secretion, dandruff
Poor liver function, poor colon health and elimination system
Mucus production such as, phlegm, running nose
Poor lung function, passing out phlegm is also a sign of detoxification
Nasal bleeding
May be a sign of anaemia
Muscles and joints are aching and pain
Acidic body, toxins accumulated at the affected area
Increased pain in affected part of body
Speed up the healing process
Insomnia or hyperactive
Poor nervous system
Irregular period, changes in period, itchy bottom, increased mucus secretion
Hormonal imbalance, in the process of hormone regulation
Bleeding with bowel movements
May be haemorrhoid
Dizziness, hunger
Hypoglycemia, anaemia
Nausea, constipation, hiccups
Poor digestive system, liver problem
Slight edema (swelling)
Kidney problem

Sudah jelas dengan apa yang berlaku dengan anda? Jangan takut kerana seperti dinyatakan diatas, orang yang mengalami “HEaling Crisis” adalah petanda baik kerana badan kita sedang memperbaiki sistem tubuh badan bagi membolehkan penyerapan nutrisi yang lebih baik..

Apa yang perlu saya lakukan jika mengalami “Healing Crisis”?
Mudah sahaja. Anda perlu mengambil air kosong bukan air manis ya sebanyak 2-3Liter untuk membantu badan mengeluarkan toksin berlebihan dalam badan itu. Berkemungkinan anda perlu mengurangkan dos pengambilan dan sila hubungi saya jika anda mengalaminya kerana saya akan memberi konsultasi percuma membantu anda mengatasi “Healing Crisis”.

kredit ke MyChibiBox

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Berminat?

Hubungi saya sekarang!!
Your Shaklee Independent Distributor
Hanis Amin
♥ SMS | WhatssApp : 010-4289601
♥ Shaklee ID : 837662
♥ FB Page : http://www.facebook.com/HanisHealthyLife
♥ Email : hanisamin@gmail.com

Assalamualaikum…

Ramai doktor yang ambil supplemen, tak kurang ramai juga yang tidak percaya kepada supplemen. Kenapa saya keluarkan topik tentang doktor? Kerana kebelakangan ini saya terbaca banyak salah faham tentang supplemen dan ada setengahnya dikeluarkan dari kalangan doktor sendiri.

Kenapa ini berlaku?

Kerana doktor pakar dalam bidang PERUBATAN dan bukan supplemen. Walaupun dalam buku medic ada maklumat tentang supplemen tetapi tidak mendalam. Sama juga seperti ada doktor yang tidak menyokong susu ibu kerana maklumat tentang penyusuan susu ibu yang tidak mendalam.

Walau bagaimanapun, alhamdulillah, semakin lama banyak hospital rakan bayi, dan semakin banyak kempen penyusuan di hospital-hospital walaupun pernah juga dengar cerita nurse yang tak support breastfeeding walaupun bekerja di hospital rakan bayi.

Sama juga seperti supplemen, tak semua doktor tahu tentang supplemen sepenuhnya. Kakak saya sendiri doktor dan memang macam-macam mitos yang saya dengar dari dia. Tapi saya diamkan. Sehingga suatu hari dia bertanyakan produk untuk memberikan tenaga kerana dia rasa dia cepat letih. Malah, katanya specialist dia pun cadangkan suruh ambil supplemen kerana doktor lah yang paling tak teratur makannya. Kakak saya sendiri makan kadang-kala sekali sehari je untuk breakfast, lunch dan dinner terus. macam manalah badan tak letih.

Baru-baru ini dia tanyakan pula produk untuk tambah imunisasi sistem untuk anak buah saya yang memang ada eczema teruk. Dia kata badan si kecil usia 5 tahun tu dah banyak sangat dadah(ubat) dan imunisasi sistem dia dah bertambah teruk. jadi, makin lama ubat yang semakin kuat terpaksa diberikan. kesian pula dengan dia.

Jadi, saya bantu dengan beri meal shake dan basic H kepada kakak sulung saya untuk cuba. Minggu lepas pula terbaca komen seorang pembeli Shaklee di group tertutup kami seperti di bawah

Akhirnya, setelah pelbagai ubat tidak berjaya mengubati, doktor kembali kepada vitamin untuk memulihkan badan dari dalam. Tetapi perlu difahami, vitamin tidak sama seperti ubat. Ubat berfungsi MENGUBATI penyakit manakala vitamin berfungsi MEMULIHKAN badan. Jadi, badan akan mengambil sedikit masa untuk memperbaiki semula sistem-sistem dalam badan.

Saya percaya setiap apa yang dilakukan perlukan ILMU, sebab tu saya masih belajar ILMU agama, penyusuan, cloth diaper, pendidikan anak-anak dan juga supplemen. Ilmu Allah itu sangat luas, tak habis sepanjang hayat kita. Jadi, janganlah terus menyalahkan sesuatu kerana mungkin orang lain tahu apa yang kita tidak tahu dan kita tahu apa yang orang lain tidak tahu.

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

 

Berminat?

 

Hubungi saya di hanisamin@gmail.com atau SMS ke 010-4289601 (Hanis) untuk konsultasi mahupun maklumat lanjut.

Assalamualaikum…

Ramai yang beranggapan supplement sama seperti ubat. mungkin kerana bentuknya dalam bentuk pil dan cara makan yang sama. Saya sendiri mempunyai pandangan yang sama. Bagi saya supplement adalah ubat yang terpaksa dimakan seumur hidup, manakala ubat hanya perlu ambil di kala sakit. kerana itu lebih ramai yang memilih ubat berbanding supplement.

Tetapi tahukah anda, ubat hanya menghilangkan kesakitan buat seketika? Contoh macam pain killer. Pain killer cuma membuatkan saraf sakit hilang rasa. Sakit tu masih ada, cuma kita yang tak rasa sebab saraf kita di’numb’kan. sebab itu mak saya selalu kata jangan bergantung kepada ubat, nanti balas lemah sebab asyik mengharapkan ubat. Ubat adalah satu rawatan segera yang secara perlahan2 memberi kesan kurang baik ke atas antibodi tubuh manusia.

Berbeza pula dengan supplement. Supplement membetulkan semula sistem badan. Contohnya jika ada masalah buah pinggang, supplement membantu buah pinggang supaya kembali berfungsi dengan baik. vitamin adalah makanan sel dan ia membantu sel untuk stimulate dan membentuk sendiri antibodi melawan penyakit untuk tubuh kita.

Sebab itu pil2 yang tuan doktor syorkan untuk banyakkan susu seperti motilium sebenarnya bagus untuk jangkamasa pendek sahaja tetapi bukan untuk jangka panjang dan ianya dibekalkan untuk jangka pendek kerana ia boleh memberi kesan seperti depressed dan sebagainya jika pengambilan berterusan.

Supplement bukanlah penyembuh tetapi ia membantu meningkatkan ketahanan badan (imune system) berbanding pengambilan ubat yang pada panghujungnya akan mengakibatkan badan kita semakin lemah melawan penyakit.

Kesan dari pengambilan supplement juga, anda mungkin akan mengalami krisis pemulihan.

Apakah yang menyebabkan krisis pemulihan?
1. Krisis pemulihan adalah petanda yang baik kerana ia menunjukkan tubuh badan anda bertindak ke atas vitamin yang anda ambil.
2. Krisis pemulihan adalah tanda sel badan dan organ dalaman anda sedang dirawat.
3. Ia adalah proses di mana badan kita menyahtoksin atau mengeluarkan toksin dan benda2 yang berbahaya dari dalam tubuh.(Jika perlu customer disarankan mengambil herb-Lax untuk penyingkiran toksik)
4. Badan sedang menjalani proses pembiasaan dengan vitamin tersebut.
Biasanya yang mengalami krisis pemulihan adalah mereka yang tidak pernah mengambil sebarang vitamin sebelumnya, terdedah kepada pencemaran, kurang rehat, badan terlalu penat/lemah, stress dan mempunyai penyakit.
Usah dirisaukan sekiranya anda mengalami krisis pemulihan kerana ia adalah sementara dan satu petanda yang amat bagus. Cara untuk mengatasinya ialah dengan menambah kuantiti air yang diambil, dah berdoa sebanyak-banyaknya.

sumber : mamayangcekal
Translator
Translator Plugin
Ayat seribu dinar
Ahlan wasahlan…
Assalamualaikum & selamat sejahtera

Selamat datang ke Hanis Healthy Life. Hanis Amin adalah pengedar Shaklee yang sah, yang juga pengguna kepada produk Shaklee.

Untuk sebarang pertanyaan, hubungi kami di
email : hanisamin@gmail.com
sms/WhatsApp : +6010-4289601

Terima kasih.

Hazu Enterprise (SA0175455-W)

Set Istimewa untuk anda!

Breastfeeding Set
(Set Penyusuan)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Confinement Set
(Set Berpantang)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Skin Care Set
(Set Penjagaan Kulit)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Healthy Weight Set
(Set Berat Badan Sihat)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Baby & Children Health
(Kesihatan Bayi & Kanak-kanak)

Informasi


Sertai kami di Facebook!


Ada pertanyaan atau komen?