Order sekarang!


atau SMS/WhatsApp/Telegram :

010-4289601 (Hanis)

Best selling!!
Dapatkan info terkini segera..

* Setiap testimoni yang tertulis dalam laman web ini adalah pengalaman dari pelanggan sendiri dan hasil dari setiap pelanggan mungkin berbeza antara satu sama lain. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila konsult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut.

PERHATIAN : Konsultasi selepas pembelian produk dan jadual pengambilan adalah khas untuk pelanggan kami sahaja. Sila rujuk pengedar anda untuk jadual pengambilan & kosultasi selepas pembelian. Terima kasih.
Free Palestine, Pray 4 Syria
Tabung Kecemasan Gaza Aqsa Syarif di sini :
http://on.fb.me/1jlP2li
Akaun Maybank Islamic : 551575-004299
akaun Bank Islam : 1209-20100-34904
email : projects@aqsasyarif.org.my

Tabung Kasih Ummah Syria
Bank Islam Malaysia Berhad
120290 100 63512
(Pertubuhan IKRAM Malaysia)
email : i4syria315@gmail.com

Krisis pemulihan

 

Assalamualaikum..

Pernah dengar “healing crisis atau krisis pemulihan”? Setiap orang mengalami kesan krisis pemulihan yang berbeza berdasarkan sejarah pengambilan ubat kita jika mengalami penyakit yang berpanjangan atau berdasarkan kesihatan badan kita. Ada orang yang tidak langsung mengalaminya dan ada yang mengalami secara teruk sehingga takut untuk meneruskan pengambilan produk Shaklee. Antara tanda-tanda anda mengalami krisis pemulihan :

  • penat melampau
  • kerap mengantuk
  • cirit birit
  • gatal-gatal
  • jerawat naik tiba-tiba
  • loya
  • sakit kepala
  • pening

Jom kita baca lebih lanjut tentang krisis pemulihan ni…

S: Apakah krisis pemulihan?
J: krisis pemulihan adalah satu proses di mana badan menjalani tempoh membersih dan membina semula. Sebagai sebahagian daripada proses penyembuhan, badan akan mula untuk membuang sisa-sisa toksik yang telah membina di dalam badan anda selama bertahun-tahun. Semasa proses penyingkiran toksik, badan anda akan mengalami beberapa tanda-tanda gejala dan tidak selesa, dan ini dikenali sebagai krisis pemulihan. Dalam falsafah Perubatan Cina, penyembuhan yang sebenar sentiasa harus didahului oleh krisis pemulihan.

S: Mengapa krisis pemulihan berlaku selepas pengambilan suplemen kesihatan?
J: Menurut Professor Yoshio Niwa, seorang pakar dalam molecular nutrition, apabila kita menambahkan pengambilan nutrien, nutrien akan bertindak balas dengan oksigen dalam badan. Dan tindak balas ini sebenarnya menggalakkan dan merangsang organ badan untuk melaksanakan pembersihan, menghapuskan, menggantikan tisu yang lama dengan tisu baru, mengimbangkan dan lain-lain dengan lebih hebat. Sebagai contoh, anda mungkin mengalami ruam kulit yang lebih banyak, lebih banyak pergerakan usus. Ini menandakan badan melalui proses detoksifikasi yang intensif. Bayangkan jika badan anda adalah seperti paip besi berkarat, dan apabila anda meletakkan di ejen karat atau pembersih paip, pada mulanya lebih karat akan datang dari dinding paip (toksik) dan lebih banyak kotoran membanjiri sekeliling paip, dan membuatkan anda rasa ia bertambah teruk. Walau bagaimanapun, selepas karat semua hilang, paip akan menjadi lebih cantik dan bersih.

S: Adakah krisis pemulihan petanda yang baik?
J: YA. krisis pemulihan adalah tanda-tanda yang menunjukkan bahawa rawatan atau makanan tambahan yang anda ambil berfungsi dan bertindak balas. Sesetengah orang mungkin berfikir bahawa gejala mereka mendapat paling teruk, tetapi sebaliknya ia adalah satu proses penyembuhan semulajadi dan ia adalah benar-benar satu petanda yang baik untuk mempunyai untuk bergerak ke arah proses penyembuhan sebenar. Umumnya, krisis pemulihan hanya berlaku pada orang yang sihat kerana ia menunjukkan bahawa kecergasan anda masih cukup kuat untuk mewujudkan tindak balas pada perubahan biologi semasa proses penyembuhan. Walau bagaimanapun, apabila tiada krisis pemulihan , ia mungkin kerana sama ada orang itu bebas toksin dan mempunyai kesihatan optimum seimbang, atau kecergasannya terlalu lemah dan badan tidak dapat melalui proses penyembuhan.

S: Adakah semua orang mengalami tanda-tanda dan gejala yang sama semasa krisis pemulihan?
J: Setiap orang mempunyai simptom berbeza. Sesetengah orang mengalami krisis pemulihan sejurus selepas dia mengambil makanan tambahan dan ada juga yag hanya akan berlaku selepas satu atau dua bulan. Tahap keseriusannya juga berbeza. Sistem badan yang mempunyai toksik berlebihan mengalami krisis pemulihan yang lebih teruk.

S: Secara umumnya, berapa lamakah penyembuhan krisis berlaku?
J: Ia bergantung kepada keadaan kesihatan individu. Ia mungkin berlangsung selama 2-3 hari atau beberapa bulan.

S: Ramai orang berasa lebih baik selepas mengambil makanan tambahan, tetapi setelah menggunakan makanan tambahan untuk seketika, saya tidak notis apa-apa perbezaan langsung, mengapa?
J: Secara umumnya, selepas 1 hingga 2 bulan penambahan, anda harus berasa beberapa perubahan (seperti Meningkatkan tenaga, pergerakan usus yang lebih baik, dll) Jika anda tidak melihat sebarang peningkatan, penjelasan yang mungkin adalah:
1.Anda tidak mengambil dengan konsisten
2.Anda tidak mengikuti dos yang disyorkan
3. Risaukan krisis pemulihan mungkin terlalu kuat, andacberhenti mengambil semuanya
4. Diet dan gaya hidup yang tidak baik
5. Penyakit kronik, memerlukan tempoh yang lama untuk pulih
6. Keadaan kronik

Antara simptom dan punca krisis pemulihan :

Healing Crisis
Possible Reasons/Causes
Lethargy, sleepiness
Acidic body, poor liver function, over exhausted, need more rest
Headache, heavy headed
High blood pressure, sign of detoxification
Fever, slight fever, restlessness
Increase metabolism, stimulate body immune function
Diarrhea, increase bowel movements, passing out a dark, smelly stool, foul-smelly urine
Sign of detoxification, accumulated waste and residue in the colon
Flatulence, gassy stomach
Poor digestive system
Break out, rashes, itchy skin, bad sweat, mucus secretion, dandruff
Poor liver function, poor colon health and elimination system
Mucus production such as, phlegm, running nose
Poor lung function, passing out phlegm is also a sign of detoxification
Nasal bleeding
May be a sign of anaemia
Muscles and joints are aching and pain
Acidic body, toxins accumulated at the affected area
Increased pain in affected part of body
Speed up the healing process
Insomnia or hyperactive
Poor nervous system
Irregular period, changes in period, itchy bottom, increased mucus secretion
Hormonal imbalance, in the process of hormone regulation
Bleeding with bowel movements
May be haemorrhoid
Dizziness, hunger
Hypoglycemia, anaemia
Nausea, constipation, hiccups
Poor digestive system, liver problem
Slight edema (swelling)
Kidney problem

Sudah jelas dengan apa yang berlaku dengan anda? Jangan takut kerana seperti dinyatakan diatas, orang yang mengalami “HEaling Crisis” adalah petanda baik kerana badan kita sedang memperbaiki sistem tubuh badan bagi membolehkan penyerapan nutrisi yang lebih baik..

Apa yang perlu saya lakukan jika mengalami “Healing Crisis”?
Mudah sahaja. Anda perlu mengambil air kosong bukan air manis ya sebanyak 2-3Liter untuk membantu badan mengeluarkan toksin berlebihan dalam badan itu. Berkemungkinan anda perlu mengurangkan dos pengambilan dan sila hubungi saya jika anda mengalaminya kerana saya akan memberi konsultasi percuma membantu anda mengatasi “Healing Crisis”.

kredit ke MyChibiBox

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Berminat?

Hubungi saya sekarang!!
Your Shaklee Independent Distributor
Hanis Amin
♥ SMS | WhatssApp : 010-4289601
♥ Shaklee ID : 837662
♥ FB Page : http://www.facebook.com/HanisHealthyLife
♥ Email : hanisamin@gmail.com

Assalamualaikum…

Ramai doktor yang ambil supplemen, tak kurang ramai juga yang tidak percaya kepada supplemen. Kenapa saya keluarkan topik tentang doktor? Kerana kebelakangan ini saya terbaca banyak salah faham tentang supplemen dan ada setengahnya dikeluarkan dari kalangan doktor sendiri.

Kenapa ini berlaku?

Kerana doktor pakar dalam bidang PERUBATAN dan bukan supplemen. Walaupun dalam buku medic ada maklumat tentang supplemen tetapi tidak mendalam. Sama juga seperti ada doktor yang tidak menyokong susu ibu kerana maklumat tentang penyusuan susu ibu yang tidak mendalam.

Walau bagaimanapun, alhamdulillah, semakin lama banyak hospital rakan bayi, dan semakin banyak kempen penyusuan di hospital-hospital walaupun pernah juga dengar cerita nurse yang tak support breastfeeding walaupun bekerja di hospital rakan bayi.

Sama juga seperti supplemen, tak semua doktor tahu tentang supplemen sepenuhnya. Kakak saya sendiri doktor dan memang macam-macam mitos yang saya dengar dari dia. Tapi saya diamkan. Sehingga suatu hari dia bertanyakan produk untuk memberikan tenaga kerana dia rasa dia cepat letih. Malah, katanya specialist dia pun cadangkan suruh ambil supplemen kerana doktor lah yang paling tak teratur makannya. Kakak saya sendiri makan kadang-kala sekali sehari je untuk breakfast, lunch dan dinner terus. macam manalah badan tak letih.

Baru-baru ini dia tanyakan pula produk untuk tambah imunisasi sistem untuk anak buah saya yang memang ada eczema teruk. Dia kata badan si kecil usia 5 tahun tu dah banyak sangat dadah(ubat) dan imunisasi sistem dia dah bertambah teruk. jadi, makin lama ubat yang semakin kuat terpaksa diberikan. kesian pula dengan dia.

Jadi, saya bantu dengan beri meal shake dan basic H kepada kakak sulung saya untuk cuba. Minggu lepas pula terbaca komen seorang pembeli Shaklee di group tertutup kami seperti di bawah

Akhirnya, setelah pelbagai ubat tidak berjaya mengubati, doktor kembali kepada vitamin untuk memulihkan badan dari dalam. Tetapi perlu difahami, vitamin tidak sama seperti ubat. Ubat berfungsi MENGUBATI penyakit manakala vitamin berfungsi MEMULIHKAN badan. Jadi, badan akan mengambil sedikit masa untuk memperbaiki semula sistem-sistem dalam badan.

Saya percaya setiap apa yang dilakukan perlukan ILMU, sebab tu saya masih belajar ILMU agama, penyusuan, cloth diaper, pendidikan anak-anak dan juga supplemen. Ilmu Allah itu sangat luas, tak habis sepanjang hayat kita. Jadi, janganlah terus menyalahkan sesuatu kerana mungkin orang lain tahu apa yang kita tidak tahu dan kita tahu apa yang orang lain tidak tahu.

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

 

Berminat?

 

Hubungi saya di hanisamin@gmail.com atau SMS ke 010-4289601 (Hanis) untuk konsultasi mahupun maklumat lanjut.

Assalamualaikum..

Hari ni nak share satu entry yang saya jumpa. Oh, rupanya Set A je dah cukup untuk buang toksin dalam badan.

Dalam banyak-banyak set, sebenarnya Set B adalah set paling berbaloi dan sesuai untuk semua golongan, lelaki dan perempuan. Namun, jika kawan-kawan tak confident nak ambil alfalfa, memadai mencuba SET A yang terdiri daripada vitalea (multivitamin), b complex dan vitamin c.

Harini saya nak kongsi satu testimoni menakjubkan kesan pengambilan SET A.

Salam Hadha, ni nak share satu testimoni best daripada member nama sarina. Dia ambik set kesihatan keseluruhan dah empat hari. Harini dia cerita .. hari pertama ambik. urin colour hijau cair, hari kedua hijau kekuningan, hari ketiga jadi oren, hari ni dah kuning cair. Dia kata nampak sangat badan dia banyak toksin. Hehe.. then urin lawas. Sebelum ni pi doc pun tak membantu. Keputihan pun kurang. Dia rasa kagum dengan produk ni. I was speechless when she told me that ..

Memang betul, pengambilan vitamin membantu menstabilkan kandungan nutrien dalam badan kita. Slowly, segala toksin akan dibuang dan akan diganti dengan zat-zat yang diperlukan badan untuk bekerja secara efektif. Dalam pada tu, bagi yang ‘tak biasa’ makan vitamin, akan mengalami satu keadaan yang kita sebut sebagai ‘healing crisis’. Healing crisis tak lama. Jangan kaget. Teruskan pengambilan vitamin sehingga mencapai tahap yang diperlukan.

Speechless .. memang speechless .. saya sendiri kagum happy

sumber : Mommy Icha

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Berminat?

Hubungi saya di hanisamin@gmail.com atau SMS ke 010-4289601 (Hanis) untuk konsultasi mahupun maklumat lanjut.


Translator
Translator Plugin
Ayat seribu dinar
Ahlan wasahlan…
Assalamualaikum & selamat sejahtera

Selamat datang ke Hanis Healthy Life. Hanis Amin adalah pengedar Shaklee yang sah, yang juga pengguna kepada produk Shaklee.

Untuk sebarang pertanyaan, hubungi kami di
email : hanisamin@gmail.com
sms/WhatsApp : +6010-4289601

Terima kasih.

Hazu Enterprise (SA0175455-W)

Set Istimewa untuk anda!

Breastfeeding Set
(Set Penyusuan)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Confinement Set
(Set Berpantang)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Skin Care Set
(Set Penjagaan Kulit)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Healthy Weight Set
(Set Berat Badan Sihat)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Baby & Children Health
(Kesihatan Bayi & Kanak-kanak)

Informasi


Sertai kami di Facebook!


Ada pertanyaan atau komen?