Best selling!!
Dapatkan info terkini segera..
Laman web lain
* Setiap testimoni yang tertulis dalam laman web ini adalah pengalaman dari pelanggan sendiri dan hasil dari setiap pelanggan mungkin berbeza antara satu sama lain. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila konsult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut.

PERHATIAN : Konsultasi selepas pembelian produk dan jadual pengambilan adalah khas untuk pelanggan kami sahaja. Sila rujuk pengedar anda untuk jadual pengambilan & kosultasi selepas pembelian. Terima kasih.
Dapatkan SET puasa hari ini!!

Lecithin

Assalamualaikum

Seramai 16.8 juta atau 60 peratus daripada 28 juta penduduk Malaysia mengalami masalah kegemukan termasuk golongan kanak-kanak dan jumlah itu menunjukkan peningkatan membimbangkan sejak akhir-akhir ini.

Daripada jumlah tersebut, kira-kira 50 peratus atau sebanyak 8.4 juta orang mengalami masalah obesiti manakala baki 50 peratus lagi merupakan penduduk melebihi berat badan ideal.

Petikan di atas adalah dari suratkhabar kosmo online. Semakin hari bukan sahaja orang dewasa tetapi kanak-kanak pun mengalami pelbagai penyakit orang tua seperti kencing manis, obesiti dan sebagainya. Mungkin kerana rakyat Malaysia ni terlalu mewah dengan makanan yang tak berapa sihat seperti makanan segera, makanan ringan dan makanan sejuk beku segera.

Beringatlah sebelum terlambat, jagalah pemakanan anda. Untuk mereka yang mengalami masalah berat badan berlebihan, jom kita lihat, apa yang boleh membantu anda.

Herb-lax - sesuai diambil pada permulaan sebelum yang lain, untuk membuang toksik2 dalam badan dan memudahkan proses pengurusan berat badan.

Lecithin - Memecahkan lemak-lemak degil dalam badan untuk dibuang keluar. Perlu diambil bersama produk fiber untuk flush out lemak yang dipecahkan seperti fiber unflavored, alfalfa atau cinch shake.

Alfalfa - melawas dan mencuci perut. memudahkan proses pembuangan lemak yang telah dipecahkan.

Cinch shake – merupakan minuman yang sungguh lazat dan berzat untuk membantu anda memelihara otot yang penting dan menjadikan anda sentiasa berasa kenyang dan berpuas hati di samping mengurangkan berat badan. membantu menghilangkan lemak tetapi tetap memelihara otot anda.

Fiber - berfungsi sebagai bahan serat (fiber), Fiber juga bertindak mengelakkan sembelit, menyebabkan rasa kenyang dan juga membantu mengawal kandung gula dalam darah.

Boleh juga baca testimonial pengguna di http://healthy.babykawaiistore.com/category/testimonial/testi-cinch/

Walau bagaimanapun, perlu diingatkan. Produk di atas cuba membantu mempercepatkan proses pengurangkan berat badan. Ia perlu selari dengan pemakanan. Jadi pemakanan perlu juga jaga ya! Kurangkan makanan kurang berkhasiat dan ambil air masak sekurang-kurangnya 3 liter sehari.

Tahukah anda, minum air masak turut membantu mengurangkan berat badan? Jom cuba tips minum air masak dengan banyak ini juga.

Selamat mencuba! Bukan sahaja badan kurus menawan tetapi juga sihat berseri! Amalkan cara hidup sihat!

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

 

Berminat?

 

Hubungi saya di hanisamin@gmail.com atau SMS ke 010-4289601 (Hanis) untuk konsultasi mahupun maklumat lanjut.


Assalamualaikum..

Sebelum ni, saya pernah ceritakan tentang lecithin, yang sangat membantu menurunkan berat badan. Tetapi cukupkah hanya dengan pengambilan lecithin semata-mata?

Lecithin membantu memecahkan lemak, walau bagaimanapun tubuh masih memerlukan Fiber supaya lemak yang diuraikan tadi dapat diserap oleh fiber dan disingkirkan melalui perkumuhan.

Selain Shaklee Fiber Unflavoured, boleh juga ambil alfalfa yang membantu melawaskan sistem pencernaan. Untuk ibu menyusu yang dah ambil Set B cuma perlu tambahkan lecithin sahaja lagi. Memang nampak perbezaan bagi mereka yang ambil lecithin sahaja dan lecithin+alfalfa.

Saya kongsikan sharing dari sahabat saya Tuty Rahiza tentang pelanggannya.

cust 1, ambil lecithin sahja after 3 weeks no progress, lepas add on alfalfa, seminggu sahja jeans dah longgar
cust 2: amik alfalfa+lecithin dari awal, lepas 10 hari baju dah longgar2

Jom, saya kongsikan pengalaman customer saya yang setia menyokong saya. Terima kasih, Christ.

 

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

 

Berminat?

 

Hubungi saya di hanisamin@gmail.com atau SMS ke 010-4289601 (Hanis) untuk konsultasi mahupun maklumat lanjut.

Assalamualaikum…

Bulan Syawal ni memang banyak makanan yang sedap-sedap. Apatah lagi setiap hujung minggu ada je rumah terbuka. Kadang tu satu hari sampai 2-3 buah rumah. Sebab tu ramai yang cari produk hot kami iaitu Lecithin.

Kenapa ramai yang memilih Shaklee Lecithin?

Sebabnya tugas utama Lecithin ialah memecahkan lemak-lemak yang tidak diperlukan badan. Termasuklah lemak-lemak yang tersembunyi..(^-^). Lecithin juga membantu menguatkan daya ingatan kerana Lecithin mengandungi cholin-makanan untuk otak. Sesuai untuk pelajar juga!

Selain itu Lecithin membantu mengelakkan clog duct bagi ibu-ibu menyusu, melawaskan serta melancarkan pembuangan dan cantikkan rambut. Banyak betul kegunaan Lecithin kan

Jom kita baca dulu testimoni-testimoni menarik tentang Lecithin…

Ini pula kisah Izan dari blognya.

Jom, berkenalan lebih lanjut dengan Lecithin

  1. Lecithin bertindak sebagai pelarut utk kolesterol, triglycerides dan lemak2 yg lain. Sebab tu ia membantu mencegah penyakit2 seperti high blood pressure,stroke,heart disease, arteri yg mengeras. Malah sesetengah pakar mengesyorkan pengambilan up to 6000-7000mg sehari jika berhadapan dgn masalah kesihatan yg sebegini.
  2. Kenapa org yang nak kurus suke Lecithin? Sebab ia bertindak mengemulsikan lemak (ayat simplenye..ianya memecahkan lemak).Tahukah anda? Lecithin mampu membakar lemak lebih cepat jika disertakan dengan senaman yang bersesuaian. Pengambilan Lecitin 4000mg sehari pasti membuahkan hasil yang diidamkan.
  3. Lecithin memainkan peranan utama dalam penyerapan zat2 penting dari saluran darah ke dalam sel2 bdn. Tanpa Lecithin yg mencukupi, membran sel akan mengeras dan seterusnya menyukarkan proses penyerapan. Banyak faktor seperti bahan2 kimia dari persekitaran yg tercemar,bahan2 metal,dadah,food additives, pesticides, etc.. semuanya menyebabkan membran sel mengeras yang mana pastinya menyukarkan proses penyerapan zat2. Jadi dengan menambahkan pengambilan Lecithin sebagai pemakanan tambahan harian, pasti ianya keputusan yg bijak.
  4. Lecithin membantu mengurangkan atau mecegah penyakit berkaitan hati.
  5. Lecithin merupakan sebahagian dari unsur yang mengelilingi fiber saraf. Tanpanya,fungsi saraf ni kurang efisien. Sebab tu mereka2 yang menderita akibat multiple sclerosis, fibromyalgia, tekanan, PMS, dapat merasakan kesan yang positif apabila mengambil Lecithin.
  6. Lecithin membantu sistem imunisasi dengan membalut sel darah merah kita dan seterusnya memberi perlindungan dari serangan virus,germs,bakteria. Disamping itu, struktur Lecithin itu sendiri melindungi sel dari teroksida.
  7. Lecithin juga dikenali sebagai makanan otak dan saraf.Ia membantu sel otak berkembang,penting dalam transmisi saraf impuls dalam otak dan memainkan peranan dalam neuro transmitter(berkaitan short term memory).Lecithin dipercayai mampu mengurangkan atau mencegah senility (nyanyuk) atau Alzheimer’s disease. Malah sesetengah pakar menyarankan pengambilan 7000mg sehari utk memulihkan sistem ingatan.
  8. Lecithin juga dikatakan sumber hormon neurotransmitter dimana ia menggalakkan proses tidur.Kekurangan hormon ini dikatakan punca insomnia..
  9. Lecithin adalah asid lemak perlu yang penting dalam penjagaan paru2 kerana kebolehannya mencairkan mukus dan mencegah iritasi. Dan sebab itulah ianya berguna bagi2 mereka2 yg ada alergi,hay fever,asma,bronkitis dan emphysema.
  10. Lecithin bertindak sebagai pelincir bagi joint(sendi2) dan membantu dalam penjagaan tisu buah pinggang as well as the sistem penghadaman.
  11. Lecithin adalah zat utk kecantikan.. ianya perlu dalam menghasilkan rambut yg sihat..cantik berkilat,kulit yang lembut gebu dan juga dalam mencegah eczema.
  12. Lecithin diperlukan dalam penghasilan pelbagai hormon seperti epinephrine. Sebab tu ianya amat berguna dalam mengurangkan atau mencegah PMS dan gejala2 menopause.
  13. Lecithin bersama unsur2 lain digunakan utk membuat BILE.. BILE ni fungsinya plak mencairkan lemak dan ..Pengemulsian ini memudahkan penyerapan zat2 seperti vitamin A,D,E dan K ke dlm badan.

Banyak betul fungsi lecithin kan. Oh ya, lecithin juga lebih cepat berkesan jika diambil bersama Alfalfa atau Cinch Shake atau Fiber.

sumber

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

 

Berminat?

 

Hubungi saya di hanisamin@gmail.com atau SMS ke 010-4289601 (Hanis) untuk konsultasi mahupun maklumat lanjut.


Assalamualaikum…

Salam Aidilfitri kepada semua pengunjung Hanis Amin Shaklee Store. Semoga Aidilfitri disambut dengan penuh kesucian dan ketaqwaan selepas melalui tarbiyyah Ramadhan. Semoga kita tidak merosakkan kesucian Aidilfitri dengan pembaziran dan perkara yang tak patut ya.

Oh ya, dalam seronok beraya dan menikmati juadah raya, kesihatan jangan di lupa ya. Jangan makan tak ingat dunia dan berakhir terbaring tak bermaya. Tanpa kita sedari ada sesetengah juadah boleh menyebabkan kandungan lemak jahat dalam salur darah makin meningkat.

Masih ingat lagi 14 tahun dahulu, arwah abah kawan saya di serang strok pada malam raya yang kedua. Beliau mempunyai masalah darah tinggi secara kebetulan sehari sebelum raya arwah sangat suka makan satay. Rupa-rupanya dalam diam kadar kolestrolnya meningkat dan menyebabkan tekanan darah meningkat seterusnya merosakkan saraf dalam otaknya maka arwah paralyse selama 2 minggu sebelum terus meninggalkan mereka 8 beranak buat selama-lamanya.

Jadi, bila nak makan rendang, lemang atau pulut, makanlah berpada-pada. Pastikan vitamin utama untuk mengurangkan kolestrol wajib ada untuk menampung seluruh keluarga.

Apakah vitamin yang sekurang-kurangnya ada demi mengawal kandungan kolestrol dalam darah terutama dalam mengawal kolestrol jahat iaitu LDL?

(1) Vita-C, Lecithin & GLA Complex:

(2) Atau jika anda lebih berkemampuan, Vita-C, Lecithin & Vita-E:

Secara ringkasnya kepentingan vitamin yang dinyatakan ialah :

Vitamin C sangat perlu dan penting untuk pembuluh darah. Salur darah yang kurang vitamin C ibarat getah paip yang reput dijemur matahari dan bila2 masa sahaja boleh pecah.

Lecithin penting untuk proses metabolisma, kolesterol, triglycerides dan lemak darah (blood lipids). Memecah serta mencairkan lemak terutama kolestrol. Menurunkan total serum cholesterol dan meningkatkan kolesterol baik (HDL). Membantu kawal paras triglycerides. Membantu memecahkan lemak badan dan mengurangkan lemak yang tersendat di pembuluhan-pembuluhan darah. Mengurangkan kesan buruk yang wujud dari masalah kolesterol

GLA ianya mengandungi vitamin E disamping ianya berfungsi untuk menstabilkan keadaan hormone di dalam tubuh badan kita. Ianya juga membantu membakar lemak di dalam salur darah. Mengurangkan blood-clot yang boleh menyebabkan serangan jantung. Mengawal kencing manis dan darah tinggi. Mengawal kolesterol dan bagus untuk fungsi saraf.

Vitamin E untuk menguatkan dinding arteri. Menguatkan imuniti tubuh. Memperlahankan proses penuaan.

credit

Akhir kata, Salam Aidilfitri. Maaf Zahir Batin.

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

 

Berminat?

 

Hubungi saya di hanisamin@gmail.com atau SMS ke 010-4289601 (Hanis) untuk konsultasi mahupun maklumat lanjut.

Assalamualaikum…

Saya notice, ramai juga mommies yang kena “bengkak susu” terutama selepas mencuba “TIPS EKSKLUSIF GBS – untuk BF moms”, kan? Alhamdulillah, murah rezeki anda…

Namun, bahaya juga jika dibiarkan berlarutan. Saya sendiri pernah bengkak susu dan terasa sakit sangat. Masa tu saya tuam tuala panas dan kerapkan bagi direct feed(DF) pada baby. Alhamdulillah, satu hari sahaja. Esoknya dah ok. Jika tuam dengan tuala panas tak menjadi, jom cuba “COLD METHOD” pula. Ini tips dari GenkiMomma.

Bagaimanakah caranya?

(1) Baring/ Lay down on flat surface.

(2) Lekapkan Ice Pack di kawasan payudara yang sakit/ keras/ bengkak tue. Saya gunakan ice pack dari Avent kerana ianya nipis (slim) dan mudah untuk kita lekap di payudara, atau selitkan ke dalam brassierre.

(3) Urut breast dari pangkal breast ke arah nipple. Sambil urut, tekapkan ice packs. Jika susah buat sendiri, minta bantuan hubby. Urut sampai ada susu terpancut keluar. Sometimes susu tak keluar sebab ada lubang susu tertutup. So, cuba bersihkan lubang nipple dahulu. Bila letak ice pack, kawasan yg sakit/ keras tue akan kurang rasa sakit bila di urut.

(4) Bila dah rasa kurang bengkak breast, cuba pam sekosong-kosongnya. Maybe try untuk dapat 2x let-down reflex (LDR).

(5) Kalau boleh, sentiasa letak ice pack for the whole day kat breast tue. Even waktu tidur malam pun.

 

Ini adalah pengalaman beliau sendiri. Beliau pernah jalani breast abscess operation early 2009, tetapi, BUKAN DISEBABKAN oleh Shaklee ya.

Instead, Shaklee helped her to heal faster after the operation (sampai jatuh cinta untuk menjadi Shaklee Distributor). So, lepas operate tue, sometimes kena clogged duct lagi, then, the doctor taught/ did this to her. Doktor taknak prescribe antibiotik dah – not good!

Anyway, jika still sakit, boleh jumpa doc dan minta antibiotik. Tapi, please inform doctor that you’re breastfeeding. Nanti mereka bagi antibiotik yang sesuai. Yang paling penting, jangan biarkan ia berlarutan, okey mommies… winking

Untuk mengelakkan clogged duct:

(1) Pastikan breast dikosongkan sepenuhnya setiap kali sesi perahan.
(2) Jika terasa sakit/ keras di sesuatu area breast yang disebabkan oleh clogged duct, cepat2 kosongkan breast, buat urutan samaada tuam dengan tuala panas ataupun guna “cold method” di atas.
(3) Jika cara no. 2 masih belum membantu, segera dapatkan rawatan doktor. Jangan lupa inform doktor bahawa anda ibu menyusu.
(4) Supplement yang membantu untuk clogged duct/ mastitis:
B-Complex, Vita-C & Lecithin (from kellymom.com)

*Source:
Breast Abscess and Mastitis
kellymom.com

 

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.
Berminat?
Hubungi saya di hanisamin@gmail.com atau SMS ke 010-4289601 (Hanis) untuk konsultasi mahupun maklumat lanjut.


Assalamualaikum…

Alzheimer atau nyanyuk sudah tidak lagi dikaitkan dengan proses penuaan. Tambahan pula sejak munculnya formula-formula anti-penuaan (anti-aging) yang menyifatkan penuaan bukan sebab usia, tapi kerana wujudnya radikal2 bebas dalam tubuh kita.

Sejajar dengan itu, Alzheimer kini dikenali sebagai penyakit progresif yang berlaku akibat kehilangan sel saraf otak. Ia disebabkan oleh ‘kehilangan’ sel otak secara sedikit demi sedikit, yang menyebabkan pesakit mengalami kekurangan fungsi mental dan akhirnya fungsi fizikal.
Ia adalah kerana fiber-fiber saraf di sekitar hippocampus, yakni pusat ingatan dalam otak menjadi ‘tersimpul’. Kekusutan yang berlaku terhadap saraf2 itu menyebabkan ia tidak dapat menyimpan dan menterjemah sebarang maklumat. Dengan kata lain, mereka ni mengalami ‘litar pintas’ dalam otaknya.

Alzheimer sebenarnya bukan perkara normal pada orang tua. Ini kerana ia telah dikelaskan sebagai sejenis penyakit, bukan sebahagian dari peningkatan usia. Ada sesuatu yang tidak kena pada pengidap Alzheimer. Ramai orang yang menghampiri usia 90 tahun masih lagi dapat berfikir dengan sihat dan bijak, contohnya Tun Mahathir.

Menurut kajian, otak penghidap Alzheimer didapati mengandungi kandungan kalsium, silikon, sulfur dan aluminium yang tinggi. Protein dalam darah juga boleh menyumbang kepada terjadinya penyakit ini.

Setakat ini tiada rawatan untuk pesakit Alzheimer, oleh kerana ia adalah penyakit progresif. Namun, terdapat terapi bagi meringankan masalah yang dihidapi oleh pesakit Alzheimer.
Bagaimana mengawal diri agar jauh dari Alzheimer?

Menurut orang-orang tua, cara untuk mengelakkan dari terkena penyakit Alzheimer ialah dengan memperbanyakkan membaca & mengkali al-Quran, zikrullah serta banyak membaca buku. Nabi SAW juga ada memberi petua bahawa untuk menjauhi nyanyuk ialah dengan melazimkan istighfar 70 kali sehari.

Selain dari itu, penyakit Alzheimer boleh dihindari dengan penjagaan kesihatan, termasuk pemakanan.

Berikut adalah cadangan pemakanan yang boleh diamalkan bagi mengelakkan penyakit Alzheimer:

Vita-E Complex
Vitamin E membantu dalam pengangkutan oksigen kepada sel-sel otak.

B Complex
Vitamin B12 mengelakkan ‘hilang ingatan’ dalam diri kita.

Lecithin
Lecithin meningkatkan fungsi dan potensi otak.

Omega Guard
Minyak ikan Omega dengan DHA untuk meningkatkan daya ingatan.

Supplement bagi membantu pesakit Alzheimer:

Energizing Soy Protein
ESP mengandungi asid amino yang membekalkan tenaga kepada otak, jantung dan otot rangka dengan menyalurkan asid lemak kepada sel-sel tersebut. Cartinine (sejenis asid amino) membantu melambatkan proses ‘penurunan’ mental pada pesakit Alzheimer.

Garlic Complex
Garlic membantu melambatkan proses penyusutan otak.

Omega Guard
Minyak ikan Omega memperbaikkan fungsi kognitif.

Sekiranya anda mendapati ahli keluarga mengalami masalah seperti mudah lupa, cepat moody, short-tem memory loss, bingung, dan sebagainya ? segeralah berjumpa doktor. Pesakit yang melibatkan perkara sebegini perlu mendapat pengesahan doktor kerana dikhuatiri simptom2 tersebut bukan sekadar nyanyuk, tapi ada masalah otak yang lain.

sumber : GenkiMomma

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.
Berminat?
Hubungi saya di hanisamin@gmail.com atau SMS ke 010-4289601 (Hanis) untuk konsultasi mahupun maklumat lanjut.

Jom cuba Shaklee ESP?

By GenkiMomma | Jul 18, 2011 | Comments Off

Have you seen our Euphoria July 2011 Promotions? Did you know that this July is our Energizing Soy Protein (ESP) month? E-mail us for details!

Jom dapatkan Shaklee Energizing Soy Protein sebagai persediaan bulan Ramadhan nanti. “Tawaran Istimewa” telah dilanjutkan sehingga penghujung Julai 2011 tau…

Assalamualaikum..

Sana sini ramai betul orang yang bertanya dan mencari produk untuk menguruskan badan ni.

“Berdasarkan kepada Kajian Pemakanan Malaysia 2002/2003, 27 peratus atau 3.8 juta rakyat Malaysia mengalami masalah berat badan berlebihan manakala 12 peratus atau 1.7 juta mengalami obesiti,” kata Dr Safiah.

Ramai juga kan. Apa kata kita kurangkan statistik dan cuba kurangkan berat badan. JOM cuba Shaklee Cinch. Secara jujurnya saya tidak pernah mencuba Cinch kerana Alhamdulillah, berat badan saya dapat turun hanya dengan pengambilan Set B seperti yang saya kongsikan di sini. Lagi pula, ibu menyusu tidak digalakkan ambil Cinch. Bagaimana ibu menyusu nak kurangkan berat badan? Kami cadangkan ambil tambahan Lecithin atau GLA Complex, jika nak kurangkan berat badan.

 

 

Cinch Shake Mix -contain leucine.(Leucine is a muscle-building amino acid found in protein rich foods). This leucine-enhanced nutrition program was shown to help retain 100% of lean muscle mass. People in the program lost fat, weight and inches while retaining their lean muscle. availabe in chocolate/vanilla/cafe latte flavor..

 

 

 

 

 

Jom kita baca testimonial dari customer kak cery, yang mengambil Cinch ni.

28 Nov 10, 08:21-nani: .. hi kak shareeza, nani ni,,ingat x yang beli cinch inch +lecithin tu..hehe..progress so far so good….cinch tu best gak..saya minum ngan low fat milk..ok..nani minum cm akak ajar tu antara breakfast n lunch..pastu kan akak suruh makan sikit2 kan..ade 1hari tu saya mmg xmakan ape2 after minum tu…xlapar..xrasa nak makan.but i take dinner b4 7pm..just a very light dinner.n b4 tdo saya makan lecithin..pastu, saya nyer digest mmg lancar,buang air besar a few times a day..buang air kecik mmg byk kali pon sbb minum air min 2L per day.so i really hope it works 2loss weight

29 Nov 10, 04:14-nani: hari ni nani minum cinch around 11.30am, and xmakan ape2 until 6pm baru minum sup.coz xlapar pun…

30 Nov 10, 08:33-nani: akak,smlm nyer progress, minum dalam kol 11am,lunch mkn popia 3kg je sbb dah kenyang.. eh..makan popia 3ketul je..hehe..slah type..pastu kenyang sampai kul7.30pm baru dinner makan sup sayur without rice.hirup sup je.hehe.yg bestnyer cinch ni,wat perut nani xlapar giler pg2.sbb biasa perut bgn dulu….kdg2 kul6pg tu dh lapar giler.sbb perut bangun dulu.tp skang xdah.dh ok.hehe..i like

1 Dis 10, 05:30-nani: akak..gud news..i lost 1.5kg..hehe.. in about 1week la..ok la tu akak kan?hihi

4 Dis 10, 09:00-nani: pinggang dah kurang 1inch la akak..hehe

5 Dis 10, 12:03-nani: hehe..ingat dah abes ni nak ambik lagi kak cery..hehe..ready for the stok yea

Apa yang beliau consume?…semestinya Cinch Shake dan juga Lecitin.

Selepas sebulan…

ok la..since I dah makan product shaklee CINCH and LECITHIN for a month…cube tekaa..dah berapa kilo berat saya turun??? heheh..jeng jeng jeng…I LOST….3 KG!!!Okla tu kan,,sebulan dapat turunkan 3Kg..lau turun mendadak nnt badan akan cepat naik..Ok ape..bukannye I bersenam pun..hehe..saya akan minum Cinch around pukul 11.30pg after I dah breakfast.

Then, saya kadang2 memang tak akan lunch pon sbb perut dah kenyang minum cinch tu..tapi saya akan lapar balik around 5-6pm. SO time ni saya akan dinner dah..saya mmg dinner awal..nnt ayah saya marah. sbb biasa org cina dinner b4 7pm..so ..my father cam tula..nk tau berat saya dulu berapa? starting from 48kg..berat saya naik smpai 65kg..antara sebab2 nye saya dinner after 7pm.mmg sape makan lewat malam bdn akan naik..so minum Cinch tu untuk gantikan makanan lain la.drpd ambik yg lemak n carbohydrate yang byk, baik minum cinch.lagipun cinch ni bukan sekadar mengenyangkan..tapi bakar lemak sekali,,n setiap malam b4 tido, saya akan ambik 3-4 capsule of Lecithin.

yang ni pun bagus gak..mmg seriously bakar lemak. setakat ni if saya makan lecithin sahaja without cinch,at least I lost 200-300gram per day..sometimes till 400gram per day,,ok la tu lemak ilang byk tu sehari..dengan keadaan I yg bukannye bersenam nie..hehe..xsempat nk bersenam..bersenam ngan window shopping je.So, sesape yg nak kuruskan badan tu..sangatla saya saran kan ambik product ni..

lagipun shaklee ni dah lama wujud kat dunia ni.So, kewibawaan product dia tak dapat di ragui la..and skang ni pun..mane2 I pegi mesti org akan cakap..diet ek??nampak kurus la skang..heheso seronok bila ade orang cakap camtu..So, I decide to keep using this product until i reach my target weight,,tapi after dah smpai target pun still nak guna jugak..coz nak maintain la plak kan??
hehe..ok

Details betul penerangan Nani ni kan

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.
Berminat?
Hubungi saya di hanisamin@gmail.com atau SMS ke 010-4289601 (Hanis) untuk konsultasi mahupun maklumat lanjut.

Assalamualaikum..

Hari ni nak kongsikan sikit pasal lecithin.

Sebotol mengandungi 180 biji

Kegunaannya;
PALING UTAMA
  • Untuk proses metabolisma, kolesterol, triglycerides dan lemak darah (blood lipids)
  • Memecah serta mencairkan lemak terutama kolestrol
  • Menurunkan total serum cholesterol dan meningkatkan kolesterol baik (HDL)
  • Membantu kawal paras triglycerides
  • Membantu memecahkan lemak badan dan mengurangkan lemak yang tersendat di pembuluhan-pembuluhan darah.
  • Mengurangkan kesan buruk yang wujud dari masalah kolesterol
PENTING UNTUK FUNGSI OTAK (untuk pelajar sekolah dan universiti)
  • Acethylcholine penting untuk fungsi otak – berfikir, ingatan, konsentrasi, menentukan kita berdiri, berlari, makan, bercakap, tidur, penghadaman dsb
  • Acethylcholine merupakan sejenis neurotransmitter yang terlibat dalam penerimaan, penyimpanan dan penghantaran maklumat yang betul ke otak. Jika bekalannya cukup, maka fungsi-fungsi ini dapat dilakukan. Jika tidak fungsi itu akan tergugat. Acethylcholine dihasikan dari cholin. Cholin mudah diperolehi dari lecithin
  • Lecithin meningkatkan bekalan cholin dan acethylcholine – kerana 30% otak adalah terdiri daripada lecithin manakala 70% lemak di hati (liver) adalah lecitin.
UNTUK KAUM TUA
  • Lecithin amat diperlukan bagi mereka yang uzur oleh sebab angin, stroke (angin ahmar) dan sakit-sakit yang biasa dialami oleh kaum tua
  • Mengurangkan berlakunya masalah pembuluhan tersendat yang menjadi punca darah tinggi, sengal sendi, sejuk kaki dsb
UNTUK PENGHADAMAN
  • Lecithin diperlukan untuk menghasilkan bahan kimia yang dipanggil bile daripada kolesterol. Bile amat penting untuk proses penghadaman
UNTUK SEL
  • Lecithin penting untuk mengangkut, menghantar bahan-bahan lemak dari makanan ke sel-sel
  • Choline & lecitin menguatkan selaput sel-sel neuron dan semua sel-sel tubuh badan kita
UNTUK KESIHATAN KARDIOVASCULAR (SISTEM JANTUNG)
  • Fungsi utama lecitin adalah sebagai “Fat Emulsifier “ ia amat penting untuk perlindungan sistem jantung.
Kepada mereka yang nak kuruskan badan, atau kepada mereka yang banyak menggunakan otak (student contohnya), amatlah digalakkan mengambil Lecithin ni sebagai makanan tambahan.

Cara makan :

Untuk mereka yang nak turunkan berat badan digalakkan ambil lecithin 2 biji setiap kali selepas sarapan, makan tengah hari dan makan malam. Maknanya sehari 6 biji. Tetapi kalau untuk otak boleh juga makan sebiji sehari sahaja.

sumber : Kiosk Shaklee & Me

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Berminat?

Hubungi saya di hanisamin@gmail.com atau SMS ke 010-4289601 (Hanis) untuk konsultasi mahupun maklumat lanjut.


Assalamualaikum…

Ramai dikalangan ibu yang baru dalam dunia penyusuan masih dalam ragu2 untuk meneruskan penyusuan terutama apabila ayat yang selalu diberitahu ialah:

1. Jangan control makan sebab ianya akan ditukarkan menjadi susuibu.
2. Pastikan pengambilan air yang seimbang dengan makanan.

Sesungguhnya makanan dan minuman itulah yang akan menghasilkan susu. Ada juga pendapat mengatakan lagi banyak makan lagi banyak susu. Ini kerana penghasilan susu ibu itu sendiri akan membakar kalori si ibu dan membantu badan si ibu tidak naik mendadak.

Namun tidak dinafikan ada ibu2 yang menyusukan anak yang mendapati dirinya semakin membesar atau kenaikan berat sejak mengandung yang tidak turun2…ada beberapa faktor yang mempengaruhi antaranya ialah genetik, metabolisme yang rendah, pemakanan yang tidak seimbang dan gaya hidup.

Jadi, bagaimana caranya untuk mengurangkan berat badan semasa menyusu?

Apa kata anda cuba Shaklee Soy Lecithin dan Shaklee Fiber?

A glance about Lecithin :

(1) Nature’s emulsifier (soybeans).
(2) Helps to emulsify fats and oils from foods and prevent the excess from being absorbed and stored in the body.
(3) Contains choline which is essential in the proper functioning of the brain.
(4) Helps the body to absorb fat-soluble vitamins A, D, E and K.
(5) Also have cholesterol-lowering property.

A glance about Fiber :

(1) Promotes regularity and prevents constipation.
(2) Cleans the intestines by removing harmful toxins and potential carcinogens.
(3) Helps to maintain normal blood sugar level (beneficial to diabetics).

Testimoni tentang Lecithin yang diambil dari genkimomma

Sejujurnya, saya juga terkejut dan sangat gembira apabila membaca testimoni ini.

Alhamdulillah!

Pastinya saudara tersebut betul-betul tekad dan berdisiplin dalam pengambilan supplements serta menjaga diet harian, sehingga boleh turun berat lebih 20kg dalam masa sebulan lebih sahaja. Tahniah!!!

Sesetengah orang hanya bergantung dengan supplements, tapi kurang ambil pusing tentang pemakanan. Jadi, apabila tidak mendapat kesan yang diimpikan dalam masa yang singkat, akan mudah bertukar dan mencuba produk yang lain pula. Bagaimana hendak berjaya, jika tiada disiplin dan konsistensi, kan?

Produk yang di ambil oleh saudara tersebut:

* Lecithin – Retail Price : RM52.50
* Herb-Lax – Retail Price : RM52.50 (tidak digalakkan untuk ibu menyusu)
* Alfalfa – Retail Price : RM53.75
(harga tidak termasuk kos penghantaran)

Sumber : Mysuperkids, GenkiMomma, Better You Better World

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Berminat?

Hubungi saya di hanisamin@gmail.com atau SMS ke 010-4289601 (Hanis) untuk konsultasi mahupun maklumat lanjut.


Product Name : Shaklee Lecithin
Servings per Container : 180 Capsules.
Serving Size : 1 Capsule per day.

Emulsifier Semulajadi

Akademi Sains Nasional (The National Academy of Sciences) telah menentukan bahawa kolina adalah penting dalam pemakanan kerana ia meningkatkan kesihatan otak, hati, sistem kardiovaskular dan pembiakan. Kolina adalah suatu komponen neuro-penghantar asetilkolina yang terlibat dalam penghantaran mesej kepada otak dan sistem saraf.

  • Setiap kapsul membekalkan 530 mg lesitin, termasuk 80 mg fosfatidilkolina dan 48 mg fosfatidilinositol
  • Diperolehi secara semula jadi daripada kekacang soya

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

 

sumber : Shaklee Malaysia

Translator
Translator by Yellingnews
Ayat seribu dinar
Ahlan wasahlan…
Assalamualaikum & selamat sejahtera

Selamat datang ke Hanis Healthy Life. Hanis Amin adalah pengedar Shaklee yang sah, yang juga pengguna kepada produk Shaklee.

Untuk sebarang pertanyaan, hubungi kami di
email : hanisamin@gmail.com
sms/WhatsApp : +6010-4289601

Terima kasih.

Hazu Enterprise (SA0175455-W)

Set Istimewa untuk anda!

Breastfeeding Set
(Set Penyusuan)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Confinement Set
(Set Berpantang)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Skin Care Set
(Set Penjagaan Kulit)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Healthy Weight Set
(Set Berat Badan Sihat)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Baby & Children Health
(Kesihatan Bayi & Kanak-kanak)

Informasi


Sertai kami di Facebook!


Ada pertanyaan atau komen?