Best selling!!
Dapatkan info terkini segera..
* Setiap testimoni yang tertulis dalam laman web ini adalah pengalaman dari pelanggan sendiri dan hasil dari setiap pelanggan mungkin berbeza antara satu sama lain. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila konsult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut.

PERHATIAN : Konsultasi selepas pembelian produk dan jadual pengambilan adalah khas untuk pelanggan kami sahaja. Sila rujuk pengedar anda untuk jadual pengambilan & kosultasi selepas pembelian. Terima kasih.
Free Palestine, Pray 4 Syria
Tabung Kecemasan Gaza Aqsa Syarif di sini :
http://on.fb.me/1jlP2li
Akaun Maybank Islamic : 551575-004299
akaun Bank Islam : 1209-20100-34904
email : projects@aqsasyarif.org.my

Tabung Kasih Ummah Syria
Bank Islam Malaysia Berhad
120290 100 63512
(Pertubuhan IKRAM Malaysia)
email : i4syria315@gmail.com

Meal Shakes

Menu Diet Sarapan Pagi Popular

Pepatah inggeris ada mengatakan “Breakfast is a KING!”. Ramai yang skip breakfast kerana berkejar ke sekolah atau tempat kerja. Sebenarnya sarapan ni ssangat-sangat penting untuk jana metabolisma dan tenaga kita seharian. Dengan sarapan yang betul dan berkhasiat, kita akan lebih bertenaga dan sihat sepanjang hari.

1. Telur

Menu Diet Sarapan Pagi Popular

Telur kaya dengan protein dan tinggi kalori. Selain itu, telur juga mengandungi nutrien penting seperti ‘choline’ (penting untuk daya ingat), ‘karoten’ dan ‘zeaxanthin’(baik untuk kesihatan mata) (sumber)

Pelbagai resipi menarik boleh dibuat dengan telur seperti telur rebus, telur hancur, telur dadar dicampur dengan pelbagai sayuran dan lain-lain lagi. Pengambilan telur juga cukup mengenyangkan tetapi elakkan ambil setiap hari ya.

2. Oat

Menu Diet Sarapan Pagi Popular

Read the rest of this entry »

Adakah maltodextrin tidak baik untuk kesihatan?

Assalamualaikum..

Pernah dengar perkataan maltodextrin? Cuba cek label makanan di rumah sama ada makanan atau minuman, kebanyakannya memang mengandungi maltodextrin.

maltodextrin tidak baik untuk kesihatan

Apa itu maltodextrin?

Maltodextrin adalah serbuk putih sering digunakan dalam makanan yang diproses sebagai pemekat atau pengisi kerana ia agak murah, dan juga dalam farmaseutikal sebagai agen mengikat. Ia juga terkandung dalam buah-buahan dalam tin, makanan ringan, bijirin, pencuci mulut, puding segera, sos, dan kuah salad. Oleh kerana ia mengandungi kurang kalori daripada gula, ia juga ada di dalam pengganti gula.

Maltodextrin biasanya digunakan dalam jumlah yang kecil dan tidak mempunyai kesan penambahan dari segi jumlah protein, lemak, karbohidrat, atau serat kepada makanan. Walaupun maltodekstrin diproses dan ia bukan perkara yang sihat untuk dimasukkan ke dalam badan kita, sekurang-kurangnya kita tahu ia diperbuat daripada makanan sebenar, bukan bahan kimia jahat. (sumber)

 

Oklah, pening baca banyak-banyak. Dalam bahasa ringkasnya maltodextrin dari makanan seperti jagung, kentang, gandum. Tapi yang penting kena tau sumber tu dari GMO atau non-gmo. Ia cara semulajadi untuk ikat bahan-bahan dalam makanan untuk bergabung. Dan juga sebagai perisa semula jadi. (sumber, page 8)

Maltodextrin ni bagus ke tak bagus?

Read the rest of this entry »

Rahsia anak berpuasa dengan cergas

Assalamualaikum..

Bulan puasa ni memang mencabar nak latih anak berpuasa. Sekejap-sekejap mulalah nak merengek dengan pelbagai ujian lagi. Kadang tengok air masak kat dapur pun boleh menggugat keimanan si kecil.

Jom, saya kongsikan rahsia anak berpuasa dengan cergas.

1. Seronok bersahur. Pastikan anak-anak bangun sahur dan seronok untuk bersahur. Masak makanan kegemaran mereka.

2. Berikan semangat dan kata-kata positif. Berikan kata-kata pujian untuk anak-anak.

3. Alihkan perhatian. Berikan aktiviti kepada anak-anak supaya mereka tak tumpukan perhatian pada makanan dan minuman.

4. Galakkan anak minum air masak yang mencukupi sepanjang malam dari berbuka sehingga sahur.

5. Menyediakan makanan tambahan (supplemen) supaya anak tidak lembik ketika berpuasa.

Supplemen puasa untuk anak-anak

Read the rest of this entry »

Supplement ketika puasa

 

Assalamualaikum..

Rasanya belum terlambat lagi untuk saya ucapkan Salam Ramadhan.

Jom raikan Ramadhan bersama Shaklee.

Supplement ketika puasa

3 supplement ini memang wajib ada sebagai supplement ketika puasa. Alhamdulillah, saya pernah berpuasa ketika hamil dan juga ketika menyusukan anak. Malah, tahun ini saya masih menyusukan anak saya yang berusia setahun 7 bulan. Dan pengambilan supplement ketika puasa memang sangat-sangat membantu terutama ketika hamil dan menyusu.

Read the rest of this entry »

Bolehkah diberikan Meal Shakes untuk bayi?

Assalamualaikum…

Ada ibu-ibu yang menghubungi saya untuk berikan Meal Shakes untuk bayi mereka. Saya ingin tekankan di sini, Meal Shakes TIDAK sesuai untuk bayi bawah 1 tahun. Walaupun bayi anda mudah selsema, mudah jatuh sakit, sembelit dan hun sebagainya, maafkan saya, saya tidak mahu ambil risiko dengan menjual Meal Shakes untuk bayi anda.

Kenapa?

Read the rest of this entry »

Assalamualaikum…

Pernah terjadi? Anak-anak tak sihat, bila diberi ubat bukan main meraung, berlari-lari, meronta-ronta tak nak makan ubat. Kita sendiri sebagai ibu bapa pun kadang tak sampai hati tapi terpaksa bagi sebab nak anak cepat sembuh. Bila mereka meraung-raung, hati ibu ini pun meraung-raung melihat di anak.

children-medication

Masih segar diingatan, Muadz yang hampir setiap bulan demam dan selsema. Sampai satu tahap beberapa kali kena ambil nebulizer. Pernah juga hampir kena admit ke hospital. Alhamdulillah, saya bersyukur sangat-sangat dipertemukan dengan Shaklee. Segala dengan izin Allah yang membuka hati saya untuk mencuba Shaklee.

Sekarang ni tak perlu paksa-paksa, dengan senang hati Muadz minta Omega Guard dan Chewable Vit C. Fobia dia pada ubat dah hilang sampai ubat paracetamol pun dia ingat sama rasa macam supplemen. Dah asyik minta nak ubat. Adik Zilal pun sama, dah pandai minta supplemen. Syukur sangat-sangat dah kurang berlaku kejadian seperti itu.

Read the rest of this entry »

Assalamualaikum…

Sempena promosi Meal Shakes bulan ni, saya nak cerita tentang keistimewaan produk Shaklee yang satu ni.

Meal Shakes Shaklee

Kenapa ia berbeza dengan multivitamin yang lain?

  1. Ianya dalam bentuk serbuk – mudah di hadam oleh kanak-kanak mahupun orang dewasa
  2. Ia turut dilengkapi fiber dan protein
  3. Rasa Vanillanya yang lazat, mudah diterima semua orang.
  4. Ia diperbuat dari bahan semulajadi – buah-buahan, sayur-sayuran, kacang soya, lactalbumin(sejenis susu) dan lain-lain.
  5. Lactalbumin adalah bahan yang terbaik dan mengandungi protein yang sangat berkualiti dan mudah diserap ke dalam tubuh dari peringkat bayi hingga dewasa. Ia mengandungi pelbagai nutrisi seperti immunoglobulin, lactoferrin, bacteriolysin dan sebagainya.
  6. Ia boleh dijadikan makanan segera sekiranya tak sempat bersarapan di waktu pagi.

Meal Shakes Shaklee

Read the rest of this entry »

Assalamualaikum..

 

Dah lama tak dapat update blog ni sebab ada beberapa masalah peribadi sikit. Tapi jangan risau, saya masih terus menjual Shaklee. Malah, walaupun tak sempat update blog, masih ramai lagi yang mencari untuk membeli Shaklee. Alhamdulillah. Sudah tentu setiap pembelian diiringan dengan konsultasi dan doa semoga semua yang menggunakan Shaklee terus kekal sihat. Semoga dengan kesihatan yang diberi dapat meningkatkan lagi semangat kita untuk lebih lagi melakukan amal ibadah.

Ok, sebelum berceloteh lebih panjang, mari kita tengok apa promosi bulan ni?

Read the rest of this entry »

Assalamualaikum…

Rasa loya dan sering muntah pada peringkat awal kehamilan adalah normal. Ada yang panggil morning-sickness…apa yang pasti, rasa itu adalah rasa yang sangat tak selesa, betul tak?
Kalau yang teruk tu sampaikan tak boleh makan. Asal makan jer mesti muntah balik semuanya. Paling kita sedih bila rasa lapar tapi bila makan, akhirnya muntah…. last2 kita taktau dah nak buat apa lagi.
Sabar ye….. ini lah dugaan untuk ibu mengandung.
Kalau kita google, macam2 petua dan cara yang boleh kita cuba utk hilangkan mual dan loya. Tapi taktau yang mana satu berkesan? Ada yang dah cuba semuanya tapi sama juga masih loya, masih lagi muntah2 sampai badan rasa tak bermaya.
 
Antara petua yang kita boleh dapat dr Mr. Google adalah :
  • amalkan makan madu, kurma, asam, mangga
  • selalu minum air halia, 100plus, jus lemon, air masak
  • kerap makan walaupun tak lapar
  • elakkan dari menghidu bau-bauan yg kurang enak
  • berhenti pikir “rasa nak muntah”
  • banyakkan berehat dan tenangkan fikiran
Sebenarnya kenapa rasa loya?
- Sebenarnya, rasa loya/mual/mabuk adalah petanda baik bahawa paras hormon kehamilan kita adalah tinggi. Ia keluar dlm kuantiti yg banyak sehingga plasenta kita mengambil alih kerja untuk mengekal dan menyuburkan baby dalam kandungan.
Berapa lama rasa loya ni baru hilang?
- Tak lama…..bila dah masuk 14weeks preggy insyaAllah kita dah sihat berseri-seri seperti ibu hamil yang lain. Masa ni excited tak sabar nak tunggu baby tendang2 :)
Boleh jejaskan pembesaran baby tak ?
 – Tak jejas…dengan syarat makanan dan minuman kita cukup untuk baby dan kita. Tapi kalau kandungan (bank perut kita) kosong dan tak cukup, itu yg menyebabkan pertumbuhan otot dan saraf baby mungkin terganggu. Jangan lupa makan folic asid ye!
Adakah supplemen Shaklee boleh membantu?
Di awal kehamilan nak telan banyak-banyak pil pun tak mampu kan. Tapi tubuh kita perlukan nutrisi untuk ibu dan bayi. Jadi bagaimana caranya? saya cadangkan beberapa supplemen di bawah
1) Meal Shakes
credit pic to Hafsah Mardiah

credit pic to Hafsah Mardiah

 

Minuman sedap dengan Vitamin & galian lengkap. Turut dilengkapi protein dan fiber. InsyaAllah sangat membantu memberi tenaga pada ibu hamil yang tak lalu makan dan kerap muntah. Ia juga membantu memberi nutrisi lengkap.

 

2) Peppermint-Ginger

Peppermint-ginger1

 

 

  • Kombinasi 4 herba dari barat dan timur iaitu Pudina, Halia Pokok Adas(fennel) dan Cekur Manis(Anise).
  • Dihasilkan di bawah prosedur standard dengan melalui penggunaan teknologi sains yang terkini.
  • Secara klinikal sangat membantu dalam merawat atau mencegah masalah loya, gastrik, mabuk laut, sendawa dan penghadaman.
  • Boleh dilarutkan dalam air suam dan panas.
  • Boleh dilarutkan dalam teh untuk menjadi teh herba.

 

 

3) Vitamin C Chewable

chewableVita-c2

 

  • Rasa masam-masam manis yang sangat sedap dan boleh dikunyah.
  • Boleh dijadikan pengganti asam masin, tentunya dengan khasiat yang lebih baik.
  • Membekalkan Vitamin C untuk ibu hamil kerana ibu hamil mempunyai tahap imuniti sistem yang lemah dan mudah sakit.

 

 

 

 

Ingin mencuba?

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

 

Berminat?
Hubungi saya sekarang!!
Your Shaklee Independent Distributor
Hanis Amin
♥ SMS | WhatssApp : 010-4289601
♥ Shaklee ID : 837662
♥ FB Page : http://www.facebook.com/HanisHealthyLife
♥ Email : hanisamin@gmail.com

Assalamualaikum..

Cuaca sekejap hujan sekejap panas ni memang anak-anak mudah dijangkiti selsema. Apa kata berikan sesuatu yang istimewa buat anak-anak tersayang?

Meal Shakes – sumber multivitamin yang lengkap beserta protein dan serat di dalam bentuk serbuk! Mudah dibancuh, baunya sangat wangi (Vanilla French), dan rasanya sangat lazat!

OmegaGuard – sumber minyak ikan yang mengandungi Asid Lemak Omega 3, termasuklah DHA dan EPA. Membantu mencairkan kahak dan memanaskan badan.

Vitamin C chew – Vitamin C yang mudah dikunyah kanak-kanak. Membantu menguatkan sistem imunisasi si kecil. Untuk 4 tahun ke atas sahaja.

selsema

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Berminat?

Hubungi saya sekarang!!
Your Shaklee Independent Distributor
Hanis Amin
♥ SMS | WhatssApp : 010-4289601
♥ Shaklee ID : 837662
♥ FB Page : http://www.facebook.com/HanisHealthyLife
♥ Email : hanisamin@gmail.com

Translator
Translator Plugin
Ayat seribu dinar
Ahlan wasahlan…
Assalamualaikum & selamat sejahtera

Selamat datang ke Hanis Healthy Life. Hanis Amin adalah pengedar Shaklee yang sah, yang juga pengguna kepada produk Shaklee.

Untuk sebarang pertanyaan, hubungi kami di
email : hanisamin@gmail.com
sms/WhatsApp : +6010-4289601

Terima kasih.

Hazu Enterprise (SA0175455-W)

Set Istimewa untuk anda!

Breastfeeding Set
(Set Penyusuan)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Confinement Set
(Set Berpantang)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Skin Care Set
(Set Penjagaan Kulit)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Healthy Weight Set
(Set Berat Badan Sihat)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Baby & Children Health
(Kesihatan Bayi & Kanak-kanak)

Informasi


Sertai kami di Facebook!


Ada pertanyaan atau komen?