Order sekarang!


atau SMS/WhatsApp/Telegram :

010-4289601 (Hanis)

Best selling!!
Dapatkan info terkini segera..

* Setiap testimoni yang tertulis dalam laman web ini adalah pengalaman dari pelanggan sendiri dan hasil dari setiap pelanggan mungkin berbeza antara satu sama lain. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila konsult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut.

PERHATIAN : Konsultasi selepas pembelian produk dan jadual pengambilan adalah khas untuk pelanggan kami sahaja. Sila rujuk pengedar anda untuk jadual pengambilan & kosultasi selepas pembelian. Terima kasih.
Free Palestine, Pray 4 Syria
Tabung Kecemasan Gaza Aqsa Syarif di sini :
http://on.fb.me/1jlP2li
Akaun Maybank Islamic : 551575-004299
akaun Bank Islam : 1209-20100-34904
email : projects@aqsasyarif.org.my

Tabung Kasih Ummah Syria
Bank Islam Malaysia Berhad
120290 100 63512
(Pertubuhan IKRAM Malaysia)
email : i4syria315@gmail.com

OmegaGuard

Promosi Shaklee Oktober 2015

 

Ada yang tertunggu-tunggu promosi Shaklee Oktober 2015?? Shaklee menawarkan promosi produk menarik bulan ini!! Sahabat baik wanita dan juga mereka yang mengalami tinggi kolesterol. Apa tu?

Promosi Shaklee Oktober 2015

 

Ya, GLA Complex dan Omega Guard. Dapatkan 7 botol dengan harga 6 botol sahaja. Sebotol lagi dapat percuma. Boleh kongsi bersama keluarga dan rakan-rakan. Pengamal tegar GLA dan Omega memang berbaloi sangat ambil promosi ni.

Banyak sangat nak beli 6 botol? Jangan risau, anda masih boleh dapatkan promosi seperti di bawah pula.

Read the rest of this entry »

5 Punca sakit lutut

Ketahui 5 punca sakit lutut yang biasa dialami oleh ramai orang.

1. berat badan berlebihan

Punca sakit lutut

Obesiti atau berat badan berlebihan menyebabkan banyak kesan sampingan ke atas kesihatan. Salah satunya adalah sakit lutut. Walaupun terdapat pelbagai perbezaan pendapat sama ada obesiti menyebabkan arthritis ataupun tidak, secara umumnya bersetuju berat badan berlebihan adalah punca sakit lutut dan sendi. Berat badan berlebihan akan memberikan bebanan kepada sendi terutamanya lutut. Setiap kilogram berat yang bertambah akan memberikan tiga ke empat kali tekanan pada lutut. Jadi, Jangan pandang remeh pada berat badan. Jika mengalami peningkatan berat badan, segera menurunkannya menerusi senaman dan pengambilan makanan seimbang. Ini akan membantu mengurangkan tekanan pada lutut. Tidak perlu sehingga mencapai berat badan ideal. Cukup sekadar untuk tubuh yang lebih sihat.

sumber

 

2. tulang rawan semakin menipis

Punca sakit lutut

 

Read the rest of this entry »

Testimonial Set Kesihatan Jantung Shaklee

Sakit jantung merupakan pembunuh nombor satu di Malaysia.Saban tahun statistik penghidap jantung meningkat berikutan kurangnya penjagaan kesihatan seperti tidak mengamalkan senaman dan pengambilan makanan tidak sihat. Statistik Kementerian Kesihatan menunjukkan, penyakit jantung penyebab kematian nombor satu di Malaysia yang merangkumi 16.5 peratus kematian di hospital sepanjang 2008. Malah, anggaran penyakit jantung koronari di negara ini adalah 40,000 kes baru setiap tahun bagi 28 juta penduduk dan kematian akibat penyakit ini dikatakan 2.5 kali ganda lebih tinggi berbanding kanser dalam kalangan wanita. (sumber)

Jom ikuti testimonial Set kesihatan jantung Shaklee yang diberikan oleh seorang anak kepada bapa mertuanya. Ia telah membantu kesihatan bapa mertuanya ke arah lebih baik.

Read the rest of this entry »

Assalamualaikum…

Pernah terjadi? Anak-anak tak sihat, bila diberi ubat bukan main meraung, berlari-lari, meronta-ronta tak nak makan ubat. Kita sendiri sebagai ibu bapa pun kadang tak sampai hati tapi terpaksa bagi sebab nak anak cepat sembuh. Bila mereka meraung-raung, hati ibu ini pun meraung-raung melihat di anak.

children-medication

Masih segar diingatan, Muadz yang hampir setiap bulan demam dan selsema. Sampai satu tahap beberapa kali kena ambil nebulizer. Pernah juga hampir kena admit ke hospital. Alhamdulillah, saya bersyukur sangat-sangat dipertemukan dengan Shaklee. Segala dengan izin Allah yang membuka hati saya untuk mencuba Shaklee.

Sekarang ni tak perlu paksa-paksa, dengan senang hati Muadz minta Omega Guard dan Chewable Vit C. Fobia dia pada ubat dah hilang sampai ubat paracetamol pun dia ingat sama rasa macam supplemen. Dah asyik minta nak ubat. Adik Zilal pun sama, dah pandai minta supplemen. Syukur sangat-sangat dah kurang berlaku kejadian seperti itu.

Read the rest of this entry »

Assalamualaikum..

Semalam tiba-tiba baca message dari seorang sahabat dalam group, katanya geram dengan shaklee dan nak stop ambil omega. Waahh..berdebar-debar hati saya baca.

Kenapa pula ni? Healing crisis ke? Tak serasi ke?

image

Bila baca sampai habis baru rasa lega.

Memang ramai yang ‘geram’ manja macam ni, tapi ada juga yang masih belum dapat merasakan geram manja ni. Untuk yang belum berhasil, check semula diet & aktiviti seharian dan check jumlah pengambilan air masak. Tak lupa juga refer semula kepada pengedar anda untuk konsultasi, mana tau dia ada tips dan cara2 lain. (Refer pengedar di mana anda beli produk ya, bukan beli di kedai A, tanya kat kedai B pula ya. tongue  )

Kepada yang berminat nak geram macam ni juga, jangan segan-segan untuk hubungi saya. Jadual pengambilan, tips kalori dan konsultasi khas dari saya.

☎ SMS/WhatsApp : +6010-4289601

atau 

☎ Hubungi pengedar kami di seluruh Malaysia :http://healthy.babykawaiistore.com/hanis-amin-biz-partner/

✔ Register sebagai ahli Shaklee bersama group kami di:
http://healthy.babykawaiistore.com/membership/cara-daftar-keahlian-shaklee/

Assalamualaikum..

Ada ahli keluarga anda yang mengalami gout?

gout-of-the-big-toe

 

GOUT berasal dari perkataan Latin ‘Gutta’ yang bermakna setitis, disebabkan kepercayaan ketika itu bahawa gout disebabkan oleh titis humor-humor yang mengerikan dan yang mungkin berkait dengan ketul-ketul mendapan urat. Ia adalah salah satu penyakit yang paling lama dihidapi manusia, sejak zaman dahulu kala lagi.

Mereka yang mengalami gout ini biasanya adalah mereka yang menghasilkan terlalu banyak asid urik atau mereka yang menghadapi kesukaran mengeluarkan asid urik dari tubuh mereka. Ketidakseimbangan pada asid urik boleh disebabkan oleh faktor keturunan, memakan makanan kaya dengan purin, obesiti, pengambilan alkohol berlebihan, masalah pada buah pinggang serta penggunaan ubat-ubatan seperti diuretik dan aspirin. (sumber)

 

Adakah supplemen Shaklee yang dapat membantu?

gout

Alfalfa-bertindak sebagai Agen anti bengkak,ia bertindak dengan meningkatkan pengumpulan asid urik dalam air kencing supaya ia dapat dikumuhkan sebagai bahan buangan. Alfalfa adalah detox semulajadi yang menyingkirkan toksin secara lembut dari badan. Pengamal Alfalfa perlu mengambil air yang banyak untuk melancarkan proses detox ini.
Omega Guard-Mengelakkan keradangan sendi. Ia sangat penting bagi pesakit gout yang teruk.Ia sebagai langkah2 sebelum bengkak itu menjadi lebih teruk. SElain itu, ia juga membantu memelihara fungsi sendi
Performance Drink–  Memelihara kandungan bendalir dalam badan supaya mencukupi untuk mengelakkan dehidrasi. Penting untuk pesakit gout mempunyai bekalan air mencukupi dalam badan untuk proses perkumuhan asid urik. Ia berkaitan dengan pengambilan alfalfa sebagai detox di atas.
Advanced Joint Health – Membantu meningkatkan keselesaan sendi supaya kuat dan flexible serta menyokong pergerakan
Baca juga :

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Berminat?
Hubungi saya sekarang!!
Your Shaklee Independent Distributor
Hanis Amin
♥ SMS | WhatssApp : 010-4289601
♥ Shaklee ID : 837662
♥ FB Page : http://www.facebook.com/HanisHealthyLife
♥ Email : hanisamin@gmail.com

Assalamualaikum..

Ibubapa hari ini amat prihatin dengan perkembangan anak-anak, samada perkembangan minda mahupun fizikal. Menjadi impian ibubapa untuk mendapat anak yang cerdas dan aktif di dalam kelas.

Antara usaha yang boleh diambil oleh ibubapa ialah menerusi pemakanan. Pemakanan yang sihat boleh membantu anak-anak meningkatkan daya tumpuan di dalam kelas dan juga meningkatkan keupayaan memori anak-anak.

Omega 3 untuk perkembangan minda & tumpuan

youngboystudying

Omega 3 merupakan makanan tambahan yang sangat elok untuk perkembangan minda anak-anak. Kajian University of Oxford mengatakan bahawa Omega 3 yang terkandung di dalam tubuh mampu memberi indikasi tentang tahap kebolehan seseorang kanak-kanak dalam memberikan tumpuan serta kebolehan beliau belajar.

Kanak-kanak yang mengamalkan Omega 3 DHA juga dikatakan kurang mempunyai masalah berkaitan tingkah laku.

 

Omega 3 menajamkan penglihatan

family-eye-care-20-20-vision

Selain dari itu, Omega 3 yang kaya dengan DHA juga membantu menajamkan penglihatan kanak-kanak (American Journal of Clinical Nutrition). Kajian ini turut disokong oleh European Food Safety Authority (EFSA) yang menyatakan pengambilan DHA meningkatkan kesihatan otak dan mata kanak-kanak.

Tahap DHA yang rendah pula telah dikaitkan dengan kurang daya ingatan, visual dan keadaan neurologi yang lain.

 

 

Omega 3 sejak dalam kandungan

 

brain-developmentOmega 3 sangat penting untuk kesihatan anak-anak dan sepatutnya diberikan sejak bayi di dalam kandungan lagi.

Beberapa kajian menunjukkan bayi yang diberi susu formula yang diperkaya dengan DHA (asid lemak dari Omega 3) menunjukkan peningkatan koordinasi mata dan tangan, menumpukan perhatian dengan lebih lama, peningkatan dari segi social skills serta pemingkatan dalam skor ujian kecerdasan.

Kajian menunjukkan ibu-ibu yang mengamalkan Omega 3 semasa hamil dan bayi tersebut menyusu badan sepenuhnya mendapat markah yang lebih tinggi di dalam ujian kognitif ketika berusia 4 tahun, berbanding dengan ibu-ibu yang tidak mengambil supplemen Omega 3.

Kajian pada tahun 2008 menunjukkan kanak-kanak yang ibunya mengambil Omega 3 semasa hamil juga mempunyai risiko yang jauh lebih rendah untuk mendapat asthma.

Bukti menunjukkan bahawa bayi pramatang bulan yang diberikan susu formula yang ditambah dengan Omega 3, ia membantu perkembangan otak dan pertumbuhan mereka.

Pada tahun 2003, satu kajian menunjukkan wanita hamil yang memakan telur yang diperkaya dengan Omega 3 mempunyai risiko yang lebih rendah untuk melahirkan bayi pramatang berbanding wanita hamil yang makan telur biasa.

Walau bagaimanapun susu ibu merupakan sumber Omega 3 yang utama untuk bayi. Oleh itu susuilah bayi anda dengan susu badan.

Beberapa kajian juga telah dibuat ke atas kanak-kanak yang mempunyai kondisi berikut:

ADHD

Kanak-kanak ADHD berkemungkinan mempunyai tahap Omega 3 yang lebih rendah berbanding kanak-kanak biasa. Dan kanak-kanak ini turut dirawat dengan memberikan Omega 3 sebagai supplemen.

Set Kanak-Kanak Shaklee

Hasil kajian berikut menunjukkan kanak-kanak ini telah menunjukkan peningkatan di dalam tingkah laku, mengurangkan hyperactivity, serta meningkatkan tumpuan kanak-kanak yang berumur bawah 12 tahun.

Depresi/Kemurungan

Omega 3 turut diberikan kepada kanak-kanak yang menghadapi masalahkemurungan. Kajian pada tahun 2006 ke atas kanak-kanak berusia 6 hingga 12 tahun yang kemurungan dan diberi Omega 3 telah menurunkan simptom kemurungan kanak-kanak tersebut.

Kanak-Kanak Depression

Diabetes

Satu ujian telah dibuat ke atas kanak-kanak yang berisiko untuk mendapat diabetes type 2. Hasilnya kanak-kanak yang mengambil Omega 3 telah berjaya menurunkan tahap risiko penyakit tersebut.

BloodSugarTest_H

Asthma

Ujian menunjukkan kanak-kanak yang menghidapi asthma dan mengambil Omega 3 selama 10 bulan mendapat simptom yang sedikit berbanding mereka yang tidak mengambil Omega 3.

asthma

Begitu banyak kebaikan Omega Guard boleh boleh di dapati untuk anak-anak.

Menjadi tanggungjawab kita sebagai ibu bapa untuk membentuk anak-anak, sama ada dari segi fizikal, mental mahupun rohani.

Pelaburan kesihatan untuk anak-anak kita hari ini demi untuk masa depan mereka yang lebih baik. Sayangi anak-anak kita.

Kredit to Bunga Cinta Mama

Jom dapatkan promosi Omega Guard sepanjang bulan Disember ini!

kanak-kanak

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Berminat?

Hubungi saya sekarang!!
Your Shaklee Independent Distributor
Hanis Amin
♥ SMS | WhatssApp : 010-4289601
♥ Shaklee ID : 837662
♥ FB Page : http://www.facebook.com/HanisHealthyLife
♥ Email : hanisamin@gmail.com

Assalamualaikum…

Banyak dalam blog ni asyik cerita untuk perempuan dan ibu-ibu sahaja kan. Sebenarnya semua supplemen pun boleh untuk lelaki dan perempuan. Tiada masalah. Kerana lelaki dan perempuan sama-sama perlukan nutrisi penuh dalam kehidupan seharian. Tetapi hari ini saya nak share artikel dari Majalah iSihat pada bulan Jun khas untuk lelaki

men-health-edit

Sila klik gambar di atas untuk membaca dengan lebih jelas ya.

men vital health

Oh ya, ada promosi istimewa sepanjang bulan Disember ini untuk set ini. Jadi, kalau berminat, cepat-cepat hubungi saya ya.

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Berminat?

Hubungi saya sekarang!!
Your Shaklee Independent Distributor
Hanis Amin
♥ SMS | WhatssApp : 010-4289601
♥ Shaklee ID : 837662
♥ FB Page : http://www.facebook.com/HanisHealthyLife
♥ Email : hanisamin@gmail.com

Assalamualaikum..

Sumber dari W.H.O menyatakan Penyakit kardiovaskular(jantung) membunuh lebih banyak orang setiap tahun daripada yang lain. Pada tahun 2004, 7.2 juta orang meninggal karena penyakit jantung koroner, 5.7 juta daripada stroke atau bentuk lain dari penyakit serebrovaskular. Begitu juga dengan keadaannya di Malaysia, kerana masalah jantung dan stoke menjadi punca kematian tertinggi sejak beberapa tahun kebelakangan ini.

Serangan stroke merupakan satu keadaan di mana salah satu saluran darah utama di otak tersumbat. Saluran darah yang membeku atau pecah akan menyebabkan pemberhentian bekalan darah kepada sel-sel otak yang akhirnya menyebabkan kematian tisu saraf otak yang mengawal fungsi badan tertentu.

Serangan stroke biasanya tidak membawa apa-apa rasa sakit sebelum serangan berlaku. Ia berlaku secara tiba-tiba dan pesakit itu akan pengsan dan kemungkinkan besar menjadi lumpuh pada bahagian tertentu badan. (sumber)

 

Persatuan Jantung Amerika mengatakan bahawa jika anda mempunyai tahap yang tinggi trigliserida, ia bukan sahaja akan mengurangkan risiko strok, tetapi juga akan meningkatkan pemulihan strok anda. Saya bercakap tentang meningkatkan pengambilan “lemak baik” iaitu Omega 3. Lemak yang penting untuk pemulihan strok khususnya EPA dan DHA.

EPA dan DHA membantu memulihkan strok dengan membantu dalam pembinaan laluan saraf baru dalam otak anda. Ia membantu proses myelination iaitu  proses menyelimuti sel otak dengan sejenis lemak putih seperti sarung. Sarung lemak ini membantu menghantar isyarat saraf ke anggota badan.

Dalam pemulihan strok anda sedang membina banyak laluan saraf baru, dan membaiki yang lama. Otak anda memerlukan asid lemak EPA dan DHA untuk melakukan ini.

Omega 3 lemak juga membantu dalam pencegahan strok. Berikut adalah beberapa keping sejuk penyelidikan dalam terbitan Persatuan Jantung Amerika Jurnal :

  • Kajian menunjukkan Asid Lemak Omega-3 mengurangkan tahap trigliserida dalam darah. Jurnal Persatuan Jantung Amerika menyatakan bahawa hanya 4 gram sehari Omega 3 asid lemak menurunkan trigliserida sebanyak 25-40 %!
  • Omega 3 juga mengurangkan tekanan darah tinggi
  • EPA dan DHA mengurangkan risiko serangan jantung. Ia juga mengurangkan kerosakan pada jantung dan tisu sekitarnya sekiranya serangan jantung berlaku.
  • Asid lemak Omega 3 dalam diet mengurangkan kerosakan kepada tisu otak jika strok berlaku
  • Asid lemak Omega 3 mengurangkan aritmia
  • Menghalang pembentukan plak baru dalam arteri
  • Dalam satu kajian, wanita yang makan satu hidangan ikan seminggu hanya separuh yang mengalami strok berbanding yang tidak mengambil ikan
  • EPA dan DHA boleh mengurangkan kemurungan

Jika penyelidikan itu tidak cukup untuk meyakinkan anda, kita lihat pula apa kata kerajaan-kerajaan dunia tentang asid lemak Omega 3 :

Kerajaan Kanada telah berkata: ” DHA, asid lemak omega -3 , menyokong perkembangan normal otak , mata dan saraf. ”

Pertubuhan Kesihatan Sedunia serta kerajaan tertentu (Australia , Kanada , United Kingdom , Jepun, Sweden) mempunyai cadangan diet untuk asid lemak Omega 3.

Sementara itu, Persatuan Jantung Amerika mencadangkan sekurang-kurangnya 1 gram gabungan EPA dan DHA setiap hari jika anda mempunyai paras trigliserida yang tinggi . Tetapi untuk benar-benar menstabilkan aterosklerosis, anda memerlukan dos 3 gram sehari atau lebih tinggi.

sumber

Pilihlah Omega-3 yang terbaik!

Jom lihat testimonial ini!

testi-stroke-edit

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Berminat?

Hubungi saya sekarang!!
Your Shaklee Independent Distributor
Hanis Amin
♥ SMS | WhatssApp : 010-4289601
♥ Shaklee ID : 837662
♥ FB Page : http://www.facebook.com/HanisHealthyLife
♥ Email : hanisamin@gmail.com

Assalamualaikum..   Hari ni nak cerita apa keistimewaan Omega Guard Shaklee ni berbanding supplemen minyak ikan jenama lain. 1) Shaklee OmegaGuard dihasilkan daripada seluruh ikan, bukan hati ikan.

minyak hati ikan

Kebanyakan supplemen Omega-2 diambil dari minyak hati ikan. Baca lanjut info di bawah :

1. Minyak Ikan VS Minyak Hati Ikan

2. Minyak Ikan VS Minyak Hati Ikan – bah. 2

2) Shaklee OmegaGuard dihasilkan daripada ikan kecil di dasar rantai makanan

Ikan-ikan yang lebih besar seperti salmon dan tuna memang lebih tinggi kandungan EPA dan DHAnya, walau bagaimanapun ia juga mengandungi lebih banyak merkuri dan plumbum dan juga lebih banyak toksin.

3) Shaklee OmegaGuard menggunakan ikan-ikan dari lautan sejuk.

Ikan yang hidup dilautan bebas mempunyai kandungan Omega-3 yang lebih tinggi. Kajian juga menunjukkan bahawa ikan air laut sejuk mengandungi asid lemak tidak tepu yang sangat tinggi berbanding ikan lain

Jom baca : Sejarah Omega 3

4) Melalui proses penyulingan proprietari tiga molekul yang dapat memekatkan asid lemak Omega3 paling tulen.

Teknologi ini dapat menyingkirkan bahan2 berbahaya yg terdapat dlm ikan seperti plumbum, arsenik, merkuri,etc. Kebanyakan brand lain hanya menggunakan kaedah penyulingan tekanan tinggi utk mengekstrak minyak ikan. kaedah ini bukan hanya memusnahkan sesetengah nutrient malah tidak boleh menapis kandungan logam yg membahayakan kesihatan seperti plumbun,merkuri,etc .

Tak semua pengeluar minyak ikan menggunakan penyulingan proprietari tiga molekul, Kalau ada pun hanya penyulingan 1x atau2x. Kenapa? sebab penyulingan proprietari tiga molekul ni merupakan satu proses yang mahal. Shaklee sahaja yg melalui penyulingan 3x untuk menghasilkan produk yang terbaik.

Omega Guard

5) Lengkap dgn 7 jenis asid lemak omega 3 yg perlu oleh badan iaitu DHA, EPA, HPA, ETA, SDA, DPA. (sumber)

Badan kita tak mampu menghasilkan asid lemak perlu ni untuk proses metabolisme dan lain-lain.  Jadi kena dapatkan dari sumber makanan dan suplemen

6) Satu sajian Omega guard Shaklee (Recommended daily serving is 3 capsules) membekalkan 900mg asid lemak omega 3 yg perlu iaitu EPA dan DHA. Berdasarkan jadual dibwh, kandungan EPA dan DHA didalam Omega Shaklee antara yg tertinggi berbanding jenama lain

perbandingan

lemak ikan

Shaklee memang terbaik. Sebab tu harganya setara dengan kualiti tapi tidaklah terlampau mahal. Masih mampu milik.

Kegunaan Omega Guard

1.  Omega 3 mengimbangi perubahan dan kepekatan hormon PMS wanita
2.  Melicinkan kulit dan kelihatan kemerah-merahan
3.  Mencegah salur darah dari tersumbat
4.  Omega 3 dapat mengelakkan strok
5.  Mengekalkan tekanan normal darah
6.  Membantu mengurangkan ketegangan urat leher
7.  Mengurangkan sakit kepala
8.  Merendahkan kolestrol
9.  Omega 3 dapat mencegah pembekuan darah dalam badan
10. Kekalkan tahap kesihatan trigliserida dan kolestrol LDL
11. Mengawal masalah obesiti dan mengurangkan berat badan
12. Mengurangkan risiko penyakit jantung
13. Sangat bagus untuk ibu hamil – membantu tumbesaran dan perkembangan        otak janin
15. Meningkatkan sistem imun tubuh dan sangat bagus untuk kesihatan kanak-kanak
16. Membantu menyihatkan paru-paru
17. Omega 3 juga boleh memperbaiki masalah alahan kulit seperti eczema, psoriasis, dll
18. Mengurangkan demam hay, bronkitis, penyakit lelah, hepatitis, SLE
      (lupus erythematosus)
19. Omega 3 juga membantu memperbaiki penyakit buah pinggang
20. Membantu menentang kanser paru-paru, payudara, kanser prostat dan kanser kolon.
21. Membantu meningkatkan kesihatan hati selepas pembedahan
22. Membantu pankreas pesakit kanser berfungsi dengan lebih baik
23. Memelihara fungsi-fungsi sendi (arthritis)
24. Mencegah penyakit gout
25. Membantu memperbaiki masalah berkaitan otak seperti:-
– Mencegah insomnia
– Mengurangkan tekanan emosi
– Mengurangkan kemurungan dan kebimbangan
– Membantu memperbaiki masalah autism
– Membantu memperbaiki masalah kanak-kanak hyperactive
– Mengurangkan masalah schizophrenia
 Mengurangkan masalah lupa pada wanita yang telah melahirkan anak
26. berfungsi seperti steroid iaitu mengurangkan sakit

Siapakah yang perlukan Omega Guard?
1) Kanak-kanak usia 1 tahun ke atas (Usia 0-6tahun adalah peringkat umur yg sangat kritikal dimana pertumbuhan otak yg yg pintar perlukan makanan yg kaya dgn asid lemak Omega 3, DHA dan EPA. dan bagus utk sistem imunisasi kanak2,asma,eczema)

2) Ibu menyusu dan ibu hamil(2nd&3rd trimester) (perkembangan otak bayi, kurangkan risiko lahir pramatang, dan mengurangkan alahan bayi slepas bayi dilahirkan)

3) Lelaki dan wanita yang mengalami sakit sendi, gout, arthrithis

4) Mereka yang ingin kurangkan berat badan (omega 3 meningkatkan hormone Leptine yg mengawal selera makan dan membakar lemak lebih cepat)

5) mereka yang alami stroke & athma

6) Mereka yang ingin turunkan paras kolesterol

7) Mengurangkan selsema & batuk (memanaskan badan)

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Berminat?

Hubungi saya sekarang!!
Your Shaklee Independent Distributor
Hanis Amin
♥ SMS | WhatssApp : 010-4289601
♥ Shaklee ID : 837662
♥ FB Page : http://www.facebook.com/HanisHealthyLife
♥ Email : hanisamin@gmail.com

Translator
Translator Plugin
Ayat seribu dinar
Ahlan wasahlan…
Assalamualaikum & selamat sejahtera

Selamat datang ke Hanis Healthy Life. Hanis Amin adalah pengedar Shaklee yang sah, yang juga pengguna kepada produk Shaklee.

Untuk sebarang pertanyaan, hubungi kami di
email : hanisamin@gmail.com
sms/WhatsApp : +6010-4289601

Terima kasih.

Hazu Enterprise (SA0175455-W)

Set Istimewa untuk anda!

Breastfeeding Set
(Set Penyusuan)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Confinement Set
(Set Berpantang)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Skin Care Set
(Set Penjagaan Kulit)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Healthy Weight Set
(Set Berat Badan Sihat)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Baby & Children Health
(Kesihatan Bayi & Kanak-kanak)

Informasi


Sertai kami di Facebook!


Ada pertanyaan atau komen?