Best selling!!
Dapatkan info terkini segera..
* Setiap testimoni yang tertulis dalam laman web ini adalah pengalaman dari pelanggan sendiri dan hasil dari setiap pelanggan mungkin berbeza antara satu sama lain. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila konsult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut.

PERHATIAN : Konsultasi selepas pembelian produk dan jadual pengambilan adalah khas untuk pelanggan kami sahaja. Sila rujuk pengedar anda untuk jadual pengambilan & kosultasi selepas pembelian. Terima kasih.
Free Palestine, Pray 4 Syria
Tabung Kecemasan Gaza Aqsa Syarif di sini :
http://on.fb.me/1jlP2li
Akaun Maybank Islamic : 551575-004299
akaun Bank Islam : 1209-20100-34904
email : projects@aqsasyarif.org.my

Tabung Kasih Ummah Syria
Bank Islam Malaysia Berhad
120290 100 63512
(Pertubuhan IKRAM Malaysia)
email : i4syria315@gmail.com

OsteMatrix (cal-mag)

Simpul biawak semasa hamil

Assalamualaikum…

Pernah dengar simpul biawak atau simpul mengkarung atau tarik mengkarung semasa hamil? Oh, penyakit ini tiada kena-mengena langsung dengan haiwan yang disebutkan itu. Ia adalah kekejangan otot yang berlaku kebiasaannya di bahagian betis, jari atau tapak kaki. Untuk wanita, memang biasa berlaku semasa hamil atau menyusu.

Apa punca simpul biawak/tarik mengkarung?

Simpul biawak atau tarik mengkarung adalah disebabkan penguncupan otot atau lebih lelemak. Sebab-sebab biasa kejang otot rangka termasuk keletihan otot, rendah natrium dan kalium. Dengan pengambilan kalsium yang mencukupi, tekanan darah berada pada tahap yang normal jadi kita tidak mudah terdedah dengan serangan ini. Malah orang yang kurang kalsium dikatakan mudah senggugut, retensi air, mudah marah dan murung. Simpul biawak ini selalunya terjadi di kalangan wanita kerana kehilangan kalsium sewaktu mengandung dan breastfeeding. (sumber)

Bagaimana cara untuk mengatasinya ketika terjadi?

simpul biawak

Read the rest of this entry »

Shaklee Effect : Kenapa saya suka Ostematrix? – Bah. 2

Assalamualaikum..

Semalam saya dah cerita sikit kenapa saya suka ostematrix kan. Hari ni, nak sambung lagi. Memang saya jarang tinggalkan supplemen kesayangan saya ni.

Semalam saya dah share 3 sebab saya suka ostematrix iaitu membantu pelawasan, membantu legakan sakit badan dan membantu legakan senggugut. Hari ni kita sambung lagi kenapa saya suka ostematrix.

4. Kaki kurang kejang semasa hamil

kenapa saya suka ostematrix

Read the rest of this entry »

Shaklee Effect : Kenapa saya suka Ostematrix?

Assalamualaikum…

Sejak saya cuba Ostematrix, jarang-jarang saya tinggal produk istimewa ini. Saya mula ambil sejak menyusukan anak pertama iaitu Muadz. Mula-mula ambil set asas penyusuan je. Lepas Muadz dah setahun baru ambil set 3M dan terus jatuh cinta dengan ostematrix ni. Masa mengandungkan Zilal, memang langsung tak tinggal sampailah ke hari ini.

 

Nak tau ostematrix ni apa?

kenapa saya suka ostematrix

Read the rest of this entry »

Bagaimana cara kurangkan bengkak gusi semulajadi?

Assalamualaikum..

Jumaat lalu, saya mengalami bengkak gusi di bahagian gusi gigi bongsu. Dah beberapa kali terfikir nak cabut tapi takut. Kali ni, sakit datang lagi. Terfikir-fikir bagaimana cara kurangkan bengkak gusi ni. Teringat sharing mentor saya, Kak Arnie yang menggunakan beberapa supplemen shaklee untuk membantu mengurangkan kesakitan.

Alhamdulillah, 2-3 hari kemudian lega sedikit. Isnin saya nekad untuk pergi check dan cabut gigi. Malangnya doktor kata ada infection dan ada nanah, tak boleh cabut lagi. Jadi, doktor hanya cucikan nanah dan akan hubungi semula untuk cabut gigi.

Bagaimana jangkitan terjadi pada gusi?

Read the rest of this entry »

Benarkah mengambil supplemen kalsium menyebabkan sembelit?

Assalamualaikum..

Ada yang rasa risau dan ragu-ragu untuk ambil supplemen kalsium kerana dikhuatiri menyebabkan sembelit. Benarkah supplemen kalsium menyebabkan sembelit? Benar, supplemen kalsium memang boleh menyebabkan sembelit dan merosakkan buah pinggang sekiranya tidak diambil dengan jumlah Magnesium yang sesuai. Jadi, sangat penting sebelum mengambil sesuatu supplemen kalsium, perlu lihat dulu adalah kandung magnesium di dalamnya dan adalah kuantitinya bersesuaian.

Bagaimana kalsium-magnesium membantu pelawasan?

Read the rest of this entry »

Assalamualaikum…

Sejak saya kenal dan bercinta dengan Shaklee, ostematrix memang supplemen yang saya xpernah tinggal. Memang suka sangat dengan ostematrix sejak cuba ambil dan setelah mengenalinya.

Apa yang best sangat ostematrix ni? Haaa…meh saya cerita..

Biasalah, kita hujung minggu ni kadang-kadang bermacam-macam aktiviti, kadang sampai tak sempat nak duduk nak baring. Lagi pula dengan kena kendong si kecil ke sana ke mari.

image

Menghias dewan untuk program IKRAM. Berjaya juga buat spiral ballon tu.

image

Muadz dapat hadiah sertai acara kanak-kanak

Bila balik rumah je, start baring baru terasa sakit-sakit badan. Nak meluruskan badan pun rasa tak selesa. Kaki dah start rasa sengal-sengal. Malam tadi sebelum tidur, macam biasa ambil 4 biji ostematrix.

Alhamdulillah, pagi ni bangun dengan segar walaupun malam tadi banyak kali juga Zilal bangun menyusu. Sakit-sakit badan dah tiada. Dan yang best, pagi-pagi dah selesai melawat encik tandas membuang apa yang perlu.

Masa pantang dulu pun seronok je ambil ostematrix sebab dah tak takut nak ke tandas selepas bersalin. Tak perlu nak meneran sangat, ia keluar secara natural (maaf ya kalau ada yang geli tapi penting tau jaga sistem penghadaman kita ni. Kat situ la kebanyakan punca penyakit.)

Memang saya fall in love dengan ostematrix. Rasa badan dan jiwa tak tenang kalau tertinggal. Lagi best sebab bulan ni bulan promosi. Beli 6 dapat tambahan 1 lagi secara PERCUMA!

Sebotol ada 120 biji, hanya RM61 je sebotol, Memang berbaloi-baloi.

Shaklee Ostematrix

Ostematrix Kalsium-Magnesium

Eh, ostematrix ni bukan sekadar kalsium tau. (Bahaya tau kalau ambil kalsium SAHAJA!) Ia dilengkapi dengan magnesium dan vitamin D untuk membantu penyerapan kalsium. Selain tu ada juga beberapa mineral seperti zink dan boron untuk membantu membina tulang-tulang dari kalsium-magnesium tadi. Kalau ambil nutrien tapi tak dapat diserap dan digunakan oleh badan nak buat apa kan, membazir je.

Eh, dah excited nak beli? Boleh..boleh..

☎ SMS/WhatsApp : +6010-4289601

atau

☎ Hubungi pengedar kami di seluruh Malaysia :

http://healthy.babykawaiistore.com/hanis-amin-biz-partner/

✔ Register sebagai ahli Shaklee bersama group kami untuk dapatkan harga ahli di:
http://healthy.babykawaiistore.com/membership/cara-daftar-

Assalamualaikum…

 

Dah tahu produk promosi untuk bulan ini?

ostematrix

Shaklee Ostematrix 

  1. Membantu menguatkan tulang
  2. Memperbaiki kekejangan dan kebas-kebas
  3. Meringankan stres
  4. Memperbaiki masalah haid
  5. pengalkalian tubuh
  6. Memperbaiki hiperaktiviti perut dan gastrik
  7. Mengandungi Vitamin D dan magnesium untuk meningkatkan penyerapan kalsium

Ingin dapatkan dengan harga ahli?

Jom sertai kami! Hanya RM65 untuk keahlian. Klik SINI

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

 

Berminat?
Hubungi saya sekarang!!
Your Shaklee Independent Distributor
Hanis Amin
♥ SMS | WhatssApp : 010-4289601
♥ Shaklee ID : 837662
♥ FB Page : http://www.facebook.com/HanisHealthyLife
♥ Email : hanisamin@gmail.com

Assalamualaikum..

Tahukah anda?

Kalsium berperanan sangat besar dalam kesihatan . Wanita yang mengalami kekurangan kalsium berisiko mengalami gangguan hormon tiroid yang boleh mencetuskan kerapuhan tulang dan batu buah pinggang .

Penyakit hipertiroid atau primary hyperparathyroidism ( PHPT ) dianggarkan dialami oleh 1 dari 800 wanita dalam hidupnya . Penyakit tersebut paling sering dialami wanita usia post – menopause .

PHPT disebabkan oleh kelenjar paratiroid terlalu aktif mengeluarkan hormon paratiroid . Selain berkaitan dengan gangguan buah pinggang dan kerapuhan tulang , penyakit ini juga meningkatkan risiko tekanan darah tinggi , serangan jantung , dan stroke .

Dalam laporannya di British Medical Journal , para penyelidik menyebutkan bahawa pengambilan kalsium yang cukup boleh mengelakkan gangguan tiroid .

Orang dewasa memerlukan sekitar 700 mg kalsium setiap hari . Keperluan kalsium boleh didapatkan dari ikan , susu , dan produk derivatif , sayur-sayuran berdaun hijau , serta kacang – kacangan .

Kajian mengenai manfaat kalsium itu dilakukan dengan melibatkan 58.300 wanita yang mengambil bahagian dalam kajian Nurse ‘s Health Study . Para peserta berusia antara 39 dan 66 tahun di tahun 1986 ketika kajian bermula . Mereka juga tidak punya riwayat PHPT .

Selepas 22 tahun , diketahui bahawa mereka yang cukup mengambil kalsium mempunyai risiko PHPT 44 peratus lebih rendah berbanding dengan yang kekurangan . ( Heri.F / British Medical Journal )

 

———————————–

Shaklee Ostematrix Bukan sekadar Kalsium!

Slide26

OsteMatrixTM membekalkan nutrien-nutrien harian termasuk kalsium yang dapat membantu dalam pembentukan dan penjagaan tulang dan gigi.  Ia juga mengandungi magnesium, vitamin D dan mineral zink, tembaga dan manganese untuk membantu dalam memelihara kesihatan yang baik.  Kaplet yang bersaiz kecil dan disalut licin ini juga mudah ditelan.

Membekalkan 1,000 mg (100% DV) unsur kalsium daripada sumber-sumber yang mempunyai tahap kepekatan yang tinggi dan mudah diserap dari alam semula jadi, 400 mg (100% DV) magnesium untuk membantu menggabungkan kalsium ke dalam tulang serta menguatkannya, 400 IU (100% DV) vitamin D untuk merangsang penyerapan kalsium.

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

 

Berminat?
Hubungi saya sekarang!!
Your Shaklee Independent Distributor
Hanis Amin
♥ SMS | WhatssApp : 010-4289601
♥ Shaklee ID : 837662
♥ FB Page : http://www.facebook.com/HanisHealthyLife
♥ Email : hanisamin@gmail.com

Assalamualaikum…

Ramai yang dah cuba Ostematrix dan bagi feedback ostematrix ni membantu pelawasan. Kalau dalam pantang pun best je sebab takde masalah sembelit.

Macam mana ostematrix ni boleh membantu pelawasan?

Ostematrix ni sebenarnya Kalsium-Magnesium yang juga dilengkapi Vit D dan beberapa mineral lain. Di dalam usus, kalsium akan bergabung dengan kempedu yang berlebihan dan lemak yang mereput seterusnya membentuk gumpalan. Dan gumpalan inilah yang akan dikeluarkan sebagai najis dan membersihkan suhu. Selain itu, rahsia utamanya adalah pada magnesium. Magnesium berperanan melegakan otot dalam usus yang membantu untuk mewujudkan pergerakan yang lebih baik dan lancar. Magnesium juga berfungsi untuk menyerap air ke dalam kolon seterusnya melembutkan najis dan melancarkan pembuangannya dari badan.

 

Tapi AWAS!
Pengambilan supplemen Kalsium sahaja boleh menyebabkan sembelit dan masalah pada buah pinggang.

Pakar pemakanan mengesyorkan 1000-1500mg kalsium setiap hari. Oleh kerana kalsium menyebabkan sembelit, ia memerlukan 300-500mg pada masa yang sama. Jadi, sebelum anda membeli supplemen kalsium anda, semak dahulu label yang tertera ya.

Slide26

sumber : Vitamin Kita

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

 

Berminat?
Hubungi saya sekarang!!
Your Shaklee Independent Distributor
Hanis Amin
♥ SMS | WhatssApp : 010-4289601
♥ Shaklee ID : 837662
♥ FB Page : http://www.facebook.com/HanisHealthyLife
♥ Email : hanisamin@gmail.com

Assalamualaikum..

Jom kita ikuti artikel dari Utusan ini.

APABILA mengangkat barang, ramai yang lazimnya membongkokkan badan, padahal mereka sepatutnya membengkokkan kaki bagi gerak mengusung yang diperlukan. Pekerja pejabat pula duduk di meja dan menghadap komputer berjam-jam tanpa regangan. Setelah penat bekerja dan pulang ke rumah, ada yang terlena di atas sofa ketika menonton televisyen. Adakah senario itu menyamai rutin harian anda? Jika benar, anda menghampiri insiden sakit belakang.

Menurut Pakar Ortopedik, Trauma dan Pembedahan Tulang, Dr. Chang Kok Chun, sakit belakang adalah masalah biasa pada semua lapisan umur kecuali kanak-kanak.

Tambahnya, boleh dikatakan setiap orang akan mengalami sekurang-kurangnya sekali seumur hidup.

“Jika masalah ini berlarutan, mereka yang mengalaminya perlu segera berjumpa doktor.

Setidak-tidaknya mereka perlu mendapatkan pandangan doktor berkenaan punca sakit belakang yang dialami lebih-lebih lagi jika berlarutan.

Walaupun penyakit serius seperti kanser dan jangkitan kuman tulang belakang, jarang berlaku dalam kalangan wanita muda namun penyakit lain yang juga boleh menyebabkan sakit belakang seperti batu karang perlu dipertimbangkan.

Pesakit juga tidak patut bergantung kepada ubat penahan sakit kerana ia boleh menyebabkan kesan sampingan dalam jangkamasa panjang seperti kerosakan buah pinggang dan sakit gastrik,” ujarnya.

Jenis sakit Dr. Kok Chun menjelaskan, sakit belakang secara umumnya dibahagikan kepada dua kumpulan.

Menurutnya, 90 peratus kes adalah dalam kumpulan ‘fungsi ‘ iaitu sakit belakang tanpa perubahan dikesan dalam X-Ray atau Imbasan Pengimejan Resonans Magnetik (MRI).

“Ramai daripada pesakit ini wanita bekerja atau berumahtangga. Kebanyakan mereka bekerja dan duduk di kerusi untuk masa yang lama. Postur duduk yang buruk menyumbang kepada sakit belakang.

“Satu lagi ciri kumpulan ini ialah mereka yang kurang bersenam atau aktiviti rekreasi kerana sibuk dengan kerja pejabat dan rumah. Mereka tidak sihat secara fizikal dan mental. Kepenatan, stres dan sedikit sebanyak tekanan menyebabkan mereka merasa kesakitan belakang lebih daripada orang biasa.

“Kerja mengangkat (heavy lifting ) yang jarang dilakukan mencetus lumbago (severe low back pain) kerana teknik yang salah dan kelemahan fizikal,” ujarnya.

Dalam pada itu, 10 peratus yang lain menghidap sakit belakang yang asli dengan perubahan dikesan dalam X-Ray dan MRI.

Tambah Dr. Kok Chun, kebanyakan mereka mengalami masalah kemerosotan struktur tulang rawan tulang belakang yang dikenali sebagai degenerative disk disease, dan kadang kala slip disk ( prolapse Intervertebral disk).

“Disk adalah tulang rawan di antara segmen-segmen tulang belakang. Ia terdiri daripada tisu serat annular fibrosus yang mengelilingi tisu gelatin nucleus pulposus di tengah-tengah.

Disk berfungsi sebagai penyerap hentakan dan membolehkan mobiliti tulang belakang. Ia merosot dengan umur iaitu disk kehilangan kelembapannya. Ini boleh dikesan dengan MRI.

“Harus diingatkan bahawa bukan semua disk yang merosot menyebabkan sakit belakang,” katanya.

Ini kerana slip disk berlaku apabila disk yang merosot, menonjol dan menekan atas saraf tunjang. Tanda-tandanya adalah sakit belakang yang diiringi oleh sakit menuju ke kaki dan bawah paras lutut (sciatica ).

Biasanya ia berlaku tiba-tiba apabila tunduk mengangkat benda berat. Kemudian, sakit belakang reda dalam masa dua hingga tiga minggu semasa sakit menuju ke kaki semakin bertambah.

“Bertambahnya tekanan axial (paksi) atas tulang belakang semasa mengangkat berat menyebabkan gelang annular fibrosus meletup (sakit belakang) sehingga mengeluarkan bunyi ‘pop’. Ini diikuti gelatin daripada nucleus pulposus secara beransur-ansur terlepas keluar dan menekan atas saraf tunjang (sakit saraf sciatica menuju ke kaki),” katanya.

Artikel Penuh: http://www.utusan.com.my/info.asp?y=2012&dt=0624&pub=Utusan_Malaysia&sec=Kesihatan&pg=kn_04.htm#ixzz2oeVrukIj
© Utusan Melayu (M) Bhd

 

Adakah supplemen Shaklee yang dapat membantu?

set sendi

Kata Pengguna :

testi-sakit belakang

Walau bagaimanapun, sekiranya kerap sakit, saya cadangkan anda berjumpa doktor dan check betul-betul puncanya dahulu ya.

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Berminat?

Hubungi saya sekarang!!
Your Shaklee Independent Distributor
Hanis Amin
♥ SMS | WhatssApp : 010-4289601
♥ Shaklee ID : 837662
♥ FB Page : http://www.facebook.com/HanisHealthyLife
♥ Email : hanisamin@gmail.com

Translator
Translator Plugin
Ayat seribu dinar
Ahlan wasahlan…
Assalamualaikum & selamat sejahtera

Selamat datang ke Hanis Healthy Life. Hanis Amin adalah pengedar Shaklee yang sah, yang juga pengguna kepada produk Shaklee.

Untuk sebarang pertanyaan, hubungi kami di
email : hanisamin@gmail.com
sms/WhatsApp : +6010-4289601

Terima kasih.

Hazu Enterprise (SA0175455-W)

Set Istimewa untuk anda!

Breastfeeding Set
(Set Penyusuan)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Confinement Set
(Set Berpantang)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Skin Care Set
(Set Penjagaan Kulit)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Healthy Weight Set
(Set Berat Badan Sihat)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Baby & Children Health
(Kesihatan Bayi & Kanak-kanak)

Informasi


Sertai kami di Facebook!


Ada pertanyaan atau komen?