Order sekarang!


atau SMS/WhatsApp/Telegram :

010-4289601 (Hanis)

Best selling!!
Dapatkan info terkini segera..

* Setiap testimoni yang tertulis dalam laman web ini adalah pengalaman dari pelanggan sendiri dan hasil dari setiap pelanggan mungkin berbeza antara satu sama lain. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila konsult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut.

PERHATIAN : Konsultasi selepas pembelian produk dan jadual pengambilan adalah khas untuk pelanggan kami sahaja. Sila rujuk pengedar anda untuk jadual pengambilan & kosultasi selepas pembelian. Terima kasih.
Free Palestine, Pray 4 Syria
Tabung Kecemasan Gaza Aqsa Syarif di sini :
http://on.fb.me/1jlP2li
Akaun Maybank Islamic : 551575-004299
akaun Bank Islam : 1209-20100-34904
email : projects@aqsasyarif.org.my

Tabung Kasih Ummah Syria
Bank Islam Malaysia Berhad
120290 100 63512
(Pertubuhan IKRAM Malaysia)
email : i4syria315@gmail.com

Peppermint-Ginger Plus

Penting detoks seluruh badan

Di sana sini orang bercerita tentang detoks. Detoks ni apa? Kenapa penting detoks seluruh badan?

Apa itu detoks (detox)?

Kepentingan detoks seluruh badan

Detoks ni adalah proses membuang toksin dalam badan. Setiap hari kita menafasdan makan pelbagai benda, jadi ada pelbagai toksin masuk dalam badan. Tapi Maha Hebat Allah, Dia jadikan sistem pencernaan kita ni membantu proses toksin. Tapi…cuba bayangkan kalau setiap hati banyak sangat toksin dalam badan kita dan organ-organ badan kita ni bekerja keras mencuci, lama-lama organ-organ ni boleh jadi rosak dan berkeladak. Jadi, kena la cuci juga organ pencernaan kita ni. Bagi dia bersih berseri.

Nak senang cerita, bayangkan mangkuk tandas kita tu, kita guna setiap hari untuk buang air kecil dan air besar. Lama-lama mesti berkeladak dan kotor juga kan. Jadi kena la juga cuci mangkuk tandas tu, baru la kita pun lebih selesa nak gunakan dia hari-hari kan?

Bagaimana toksin masuk dalam badan?

Kepentingan detoks seluruh badan

Toksin masuk ke dalam badan melalui 3 cara iaitu

1) Kulit– bila kita terdedah pada udara yang tercemar atau jerebu, maka toksin boleh meresap masuk melalui kulit kita

2) Usus – Bila dah makan macam-macam sama ada makanan sihat, makanan segera atau pun makanan tak berkhasiat, ada la termasuk toksin dalam usus utk diproses

3) Paru-paru – Setiap hari bila bernafas, termasuk juga toksin dalam paru-paru. Yang merokok lagi la banyak toksin masuk.

Tapi Allah jadikan tubuh badan kita ni automatik boleh buang keluar toksin ni dari dalam badan kita. Tak perlu tekan butang apa-apa pun, automatik dia jalan sendiri. Maha Suci Allah yang Maha Hebat kan. Bila toksin masuk dalam badan, barisan pertahanan pertama melawan toksin ialah hati. Ia bertindak seperti penapis untuk menghalang bahan toksik yang terdapat di dalam makanan melepasi salur darah. Selepas diproses, ia pun dihantar ke :

1) Kulit – Bila keluar toksin dari kulit, mula la jadi jerawat, kudis-kudis.

2) Usus – Melalui pembuangan air besar. Kalau banyak sangat, mungkin boleh jadi sembelit tau.

3) Paru-paru – keluarkan karbon dioksida dari dalam badan

4) Buah Pinggang – melalui proses buang air kecil.

Bila kelima-lima organ ni (termasuk hati) asyik bekerja keras. Lama-lama boleh rosak tau. Jadi sayangilah diri anda. Jom detoks seluruh badan anda!

5 cara mudah untuk detoks

1) Minum air masak secukupnya – setiap 25kg badan perlukan 1 liter air masak. Tapi kalau ada ambil supplemen, kena ambil lebih sikit ya.

2) Minum air lemon – Sekarang ni dah banyak viral air lemon kan. Senang je, cuma perah 1 potongan lemon dalam air masak (jangan tambah gula tau).

3) Ambil makanan tinggi serat – contohnya sayur-sayuran hijau dan buah-buahan

4) Berhenti merokok!!

5) Bersenam

Jom DETOX the Shaklee way!!!

Kepentingan detoks seluruh badan

Shaklee sedar penting detoks seluruh badan ni. Jadi Shaklee sediakan set istimewa untuk mereka yang sayangkan kesihatan & tubuh badan mereka. Setiap satu supplemen yang disertakan membantu untuk detoks seluruh badan.

 

Dapatkan segera DETOX SET! Set ini mengandungi :

1) Vivix – formula istimewa Shaklee. Membantu untuk detoks kulit & sel-sel tidak sihat dalam badan serta membantu memberi tenaga.

2) DTX Complex – Membantu untuk detoks hati yang sentiasa bekerja keras tanpa henti.

3) Peppermint-Ginger Plus – Membantu detoks & keluarkan angin dari dalam badan. Mengurangkan rasa sebu & ketidak selesaan perut.

4) Herb-lax – Membantu detoks usus dari toksin, lemak & lendir yang melekat pada usus.

5) Alfalfa – Membantu detoks usus dan salur darah.

Dengan setiap pembelian Detox Set ni, anda layak dapat:

  • PERCUMA Keahlian Shaklee(Jimat RM69!)
  • PERCUMA penghantaran ke Seluruh Malaysia (Jimat RM10.60!)
  • PERCUMA Detox Guide Book
  • PERCUMA Beg kertas “Live Amazing”
  • Rebat bonus wang tunai pada bulan seterusnya.

Sangat Berbaloi. Hanya RM825

 

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Kami ialah PENGEDAR SAH SHAKLEE anda di Bandar Saujana Putra! Sila SMS/ WhatsApp ke +6010-4289601 (Hanis) untuk self pick-up di Bandar Saujana Putra.

Your Shaklee Independent Distributor
Hanis Amin
♥ SMS | WhatssApp : 010-4289601
♥ Shaklee ID : 837662
♥ FB Page : http://www.facebook.com/HanisHealthyLife
♥ Email : hanisamin@gmail.com

Assalamualaikum…

Rasa loya dan sering muntah pada peringkat awal kehamilan adalah normal. Ada yang panggil morning-sickness…apa yang pasti, rasa itu adalah rasa yang sangat tak selesa, betul tak?
Kalau yang teruk tu sampaikan tak boleh makan. Asal makan jer mesti muntah balik semuanya. Paling kita sedih bila rasa lapar tapi bila makan, akhirnya muntah…. last2 kita taktau dah nak buat apa lagi.
Sabar ye….. ini lah dugaan untuk ibu mengandung.
Kalau kita google, macam2 petua dan cara yang boleh kita cuba utk hilangkan mual dan loya. Tapi taktau yang mana satu berkesan? Ada yang dah cuba semuanya tapi sama juga masih loya, masih lagi muntah2 sampai badan rasa tak bermaya.
 
Antara petua yang kita boleh dapat dr Mr. Google adalah :
  • amalkan makan madu, kurma, asam, mangga
  • selalu minum air halia, 100plus, jus lemon, air masak
  • kerap makan walaupun tak lapar
  • elakkan dari menghidu bau-bauan yg kurang enak
  • berhenti pikir “rasa nak muntah”
  • banyakkan berehat dan tenangkan fikiran
Sebenarnya kenapa rasa loya?
– Sebenarnya, rasa loya/mual/mabuk adalah petanda baik bahawa paras hormon kehamilan kita adalah tinggi. Ia keluar dlm kuantiti yg banyak sehingga plasenta kita mengambil alih kerja untuk mengekal dan menyuburkan baby dalam kandungan.
Berapa lama rasa loya ni baru hilang?
– Tak lama…..bila dah masuk 14weeks preggy insyaAllah kita dah sihat berseri-seri seperti ibu hamil yang lain. Masa ni excited tak sabar nak tunggu baby tendang2 :)
Boleh jejaskan pembesaran baby tak ?
 – Tak jejas…dengan syarat makanan dan minuman kita cukup untuk baby dan kita. Tapi kalau kandungan (bank perut kita) kosong dan tak cukup, itu yg menyebabkan pertumbuhan otot dan saraf baby mungkin terganggu. Jangan lupa makan folic asid ye!
Adakah supplemen Shaklee boleh membantu?
Di awal kehamilan nak telan banyak-banyak pil pun tak mampu kan. Tapi tubuh kita perlukan nutrisi untuk ibu dan bayi. Jadi bagaimana caranya? saya cadangkan beberapa supplemen di bawah
1) Meal Shakes
credit pic to Hafsah Mardiah

credit pic to Hafsah Mardiah

 

Minuman sedap dengan Vitamin & galian lengkap. Turut dilengkapi protein dan fiber. InsyaAllah sangat membantu memberi tenaga pada ibu hamil yang tak lalu makan dan kerap muntah. Ia juga membantu memberi nutrisi lengkap.

 

2) Peppermint-Ginger

Peppermint-ginger1

 

 

  • Kombinasi 4 herba dari barat dan timur iaitu Pudina, Halia Pokok Adas(fennel) dan Cekur Manis(Anise).
  • Dihasilkan di bawah prosedur standard dengan melalui penggunaan teknologi sains yang terkini.
  • Secara klinikal sangat membantu dalam merawat atau mencegah masalah loya, gastrik, mabuk laut, sendawa dan penghadaman.
  • Boleh dilarutkan dalam air suam dan panas.
  • Boleh dilarutkan dalam teh untuk menjadi teh herba.

 

 

3) Vitamin C Chewable

chewableVita-c2

 

  • Rasa masam-masam manis yang sangat sedap dan boleh dikunyah.
  • Boleh dijadikan pengganti asam masin, tentunya dengan khasiat yang lebih baik.
  • Membekalkan Vitamin C untuk ibu hamil kerana ibu hamil mempunyai tahap imuniti sistem yang lemah dan mudah sakit.

 

 

 

 

Ingin mencuba?

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

 

Berminat?
Hubungi saya sekarang!!
Your Shaklee Independent Distributor
Hanis Amin
♥ SMS | WhatssApp : 010-4289601
♥ Shaklee ID : 837662
♥ FB Page : http://www.facebook.com/HanisHealthyLife
♥ Email : hanisamin@gmail.com

Assalamualaikum..

MASALAH asid refluk atau dalam istilah perubatan dikenali sebagai gastro-esophageal reflux disease (Gerd) adalah penyakit yang sering dialami setiap orang. Bagaimanapun, tidak ramai yang mengenali masalah Gerd dan sebab itu ia dirujuk sebagai penyakit gastrik. Sungguhpun simptom Gerd dan gastrik banyak persamaannya tetapi punca dan fisiologinya berbeza.

GERD (gastroesophageal reflux disease) merupakan penyakit biasa di Barat dan kini semakin banyak dikesan pada penduduk Asia, terutamanya golongan muda di bawah umur 40 tahun.

GERD adalah keadaan yang timbul akibat refluks atau regurgitasi kandungan perut ke salur pemakanan (esofagus) menyebabkan komplikasi atau simptom yang menyukarkan kehidupan harian pesakit.

Sekiranya anda mempunyai gejala-gejala ini selain sering rasa masam atau pahit di dalam mulut, sukar menelan makanan, sakit kerongkong dan batuk berterusan seterusnya mengalami gangguan tidur akibat simptom-simptom tersebut, anda mungkin menghidap GERD.
Sedikit pengenalan tentang pedih ulu hati (GERD)
Pada kebiasaannya, asid dalam perut hanya memasuki salur pemakanan dalam jumlah kecil sahaja dan akan segera dineutralkan kembali. Bagaimanapun dalam kes GERD, jumlah asid yang banyak disalurkan ke esofagus apabila injap terbuka dan dalam jangka masa panjang mungkin menyebabkan lapisan tisu saluran itu terhakis.

Bagi pesakit GERD, hakisan berulang sehingga ke sel-sel saraf akan menyebabkan kesakitan atau ketidakselesaan di bahagian dada.

Kesakitan ini berpunca daripada kumpulan saraf berhampiran jantung yang dikongsi bersama salur esofagus. Kumpulan saraf ini dikongsi memandangkan esofagus melalui belakang jantung sebelum bercantum ke perut.

Disebabkan kedudukan struktur seperti ini, pesakit tidak akan sakit pada perut tetapi akan merasa sakit pada tengah dada (sternum) dan kerap pedih ulu hati. Pesakit juga akan kerap merasa masam (asid) atau pahit di dalam mulut akibat masalah refluks asid ini.

Tip elak pedih ulu hati (GERD) – iSihat Feb 2012
1-Elak pengambilan soda dan minuman bertenaga kerana minuman tersebut sgt berasid dan boleh merosakkan tekak dan esofagus individu dgen reflux.
2-Makan sedikit dan tanpa lemak kerana mengambil sedikit makanan dalam satu2 masa diibaratkan seperti memotong makanan berminyak dalam kuantiti kecil. ini kerana lemak lambat dihadamkan dan dapat menahn perut untuk kekal kenyang dalam tampoh lama.
3-kunyah gula getah selepas makan. ia mengawal tubuh anda untuk membuat lebih banyak air liur dan seterusnya meneutralkan asid. gula getah juga membantu menggerakkan makanan melalui perut dgn lebih cepat!
Alternatif lain menangani pedih ulu hati ialah melalui supplement.
Bagaimana supplemen Shaklee dapat membantu? 
1. Peppermint Ginger Plus – Shaklee peppermint Ginger Plus mengandungi herba asli pudina, halia, jintan hitam dan jintan manis untuk rasa yang nyaman dan melegakan. Pil-pil juga boleh dihancurkan dan dicampur dengan air panas untuk minuman herba semulajadi.
2. Alfalfa – Mengurangkan keasidan dan inflamasi, membantu mengalkalikan perut
3. ESP – membantu badan menyerap kebaikan vitamin dan membantu sel0sel mendapatkan protein secukupnya. Membantu mengatasi masalah pedih ulu hati terutama kepada ibu-ibu hamil.
gerd

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Berminat?
Hubungi saya sekarang!!
Your Shaklee Independent Distributor
Hanis Amin
♥ SMS | WhatssApp : 010-4289601
♥ Shaklee ID : 837662
♥ FB Page : http://www.facebook.com/HanisHealthyLife
♥ Email : hanisamin@gmail.com

Assalamualaikum…

Tak tahan asyik sakit perut sampai tak mampu berpuasa?

Terpaksa makan setiap 1 jam akibat gastrik?

Orang yang tidak mengalami mungkin tak tau..

Apa itu Gastrik

gastric ulser

Gastrik atau istilah perubatannya, gastritis, adalah sejenis penyakit keradangan pada dinding/pengalas/mukosa perut yang mempunyai rawatan yang efektif. Lazimnya, keradangan berpunca daripada jangkitan bakteria helicobacter pylori (H. pylori) yang turut menjadi penyebab utama kepada kebanyakan ulser perut.

Bagaimana Gastrik Terjadi

Secara mudah nya, perut kita ni umpama kipas, berlipat2..sepanjang 25cm dan mampu menampung hampir segelen air dan makanan. Bila perut kosong, tisu perut tadi berlipat2, dan akan mengembang bila ada makanan atau minuman masuk. Disinilah makanan dan minuman akan diproses dan disimpan sebelum dikumuh melalui usus. Ketika proses pencernaan berlaku, kelenjar pada dinding perut akan merembeskan jus gastrik, enzim dan asid perut utk bantu pencernaan..dan antara asid yang dirembes ialah asid hidroklorik. Asid ini bersifat menghakis dan jika tidak ada keseimbangan keasidan dalam perut, ini boleh menyebabkan radang menjadi lebih teruk.

Punca Lain Terjadinya Gastrik

  • Peminum arak (arak ni bersifat asid)
  • Perokok
  • Makan dengan berlebihan
  • Makan makanan yang terlalu pedas
  • Sering guna ubat penahan sakit (pain killer)
  • Jangkitan
  • Skipping meals
  • Stress

gastrik

Symptom Pesakit Gastrik 

  • Tiada selera makan
  • Upset Stomach – tidak hadam dengan baik
  • Perut memulas – bila makan bertambah sakit
  • Muntah-rasa loya
  • Cirit birit – najis berwarna hitam
  • Lemah, demam
  • Kembung perut-sakit dada
  • Pedih ulu hati

Cara Merawat dan Menangani Gastrik

Terdapat banyak cara yang boleh dilakukan untuk mengatasi masalah ini. Antaranya:

  • Berhenti merokok dan minum minuman beralkohol
  • Hentikan pengambilan ubat tahan sakit
  • Amalkan pemakanan sihat dan makan secara teratur (sarapan, makan tengah hari dan malam). Pada bulan puasa, kena bangun sahur dan sebaiknya melewat-lewatkan bersahur
  • Makan sedikit-sedikit tetapi kerap
  • Kurangkan makanan berempah, bercili, masam
  • Kurangkan minuman mengandungi kafein (kopi, teh dan minuman berkarbonat)
  • Kerap minum susu kerana sifat susu yang beralkali boleh mengurangkan keasidan perut

Selain itu, terdapat juga individu yang terpaksa bergantung kepada ubat bagi mengurangkan ketidakselesaan masalah gastrik ini. Namun yang demikian, seperti yang kita semua sedia maklum, pengambilan ubat-ubatan secara terus-terusan tidak digalakkan kerana ianya mungkin boleh membawa kepada kemudaratan di lain hari.

Cadangan Supplemen Shaklee untuk Bantu Meredakan Gastrik 

1) Energizing Soy Protein – ESP

ESP yang juga merupakan sumber protein unggul daripada kacang soya merupakan sejenis tumbuhan yang tinggi sifat alkalinya yang dapat meneutralkan keasidan di dalam perut. Di samping itu, nutrien protein yang terkandung di dalam ESP sangat membantu membina sel-sel badan yang baru bagi menggantikan sel-sel lama yang telah rosak akibat dihakis oleh asid hidroklorik berikutan proses pencernaan makanan.

Selain ESP, anda juga mengambil tambahan supplemen Ostematrix, B complex dan Peppermint Ginger Plus untuk merawat masalah gastrik. 

2) Ostematrix 

Pesakit gastrik disarankan untuk mengambil susu atau kalsium, kerana ianya bersifat alkali dan mampu meneutralkan asid di dalam perut.

3) B complex

B complex Shaklee bertindak  sebagai penenang kepada pesakit gastrik  selain membantu mengatasi sakit gastrik anda. Dengan supplement B-complex juga melengkapkan keperluan harian tubuh anda yang sangat diperlukan oleh tubuh dan sistem saraf kita. Berlainan sifat dengan pain killer yang hanya BERSIFAT MENGHILANGKAN SEMENTARA RASA SAKIT GASTRIK. Jadi anda tak Perlukan pain killer lagi. Lagipun Pain killer bukan menyembuhkan penyakit malah membuatkan kita terlalu bergantung kepada pain killer dan dosnya juga makin bertambah bila sakit kerap menyerang. (sumber)

Selain itu, Peppermint Ginger juga disarankan jika anda mengalami masalah angin yang teruk dan tidak terkawal. Shaklee Peppermint Ginger Plus mengandungi herba asli pudina, halia, jintan hitam dan jintan manis untuk rasa yang nyaman dan melegakan ketidakselesaan perut. Pil-pil juga boleh dihancurkan dan dicampur dengan air panas untuk minuman herba semulajadi.

gastrik

sumber

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Berminat?

Hubungi saya sekarang!!
Your Shaklee Independent Distributor
Hanis Amin
♥ SMS | WhatssApp : 010-4289601
♥ Shaklee ID : 837662
♥ FB Page : http://www.facebook.com/HanisHealthyLife
♥ Email : hanisamin@gmail.com

Assalamualaikum…

Hari ni nak share pengalaman saya ambil Peppermint-Ginger. Saya memang kurang bercerita produk yang saya tak ambil. Ini pengalaman baru ambil peppermint-ginger ni sebab sejak mengandung saya memang banyak sangat angin dalam badan. Kalau lewat makan sikit mula angin sampai naik ke kepala. Alhamdulillah, di bulan puasa ni di samping ambil set kehamilan, Performance Drink dan ESP, saya juga tambahkan peppermint-ginger supaya kurang sikit angin dalam badan.

Shaklee Peppermint-Ginger Plus

Nyaman dan Melegakan

Halia merupakan herba terbaik dalam memelihara saluran penghadaman dan mempunyai ciri-ciri semulajadi yang nyaman dan dapat melegakan senak perut. Pudina pula merupakan herba yang membantu dalam menggalakkan sistem penghadaman secara sihat dengan melegakan dan menyamankan perut.

Shaklee peppermint Ginger Plus mengandungi herba asli pudina, halia, jintan hitam dan jintan manis untuk rasa yang nyaman dan melegakan. Pil-pil juga boleh dihancurkan dan dicampur dengan air panas untuk minuman herba semulajadi.

Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan.

sumber : Shaklee Malaysia

Cuma masukkan sebiji peppermint-ginger ke dalam air teh, tunggu sehingga larut, kacau dan minum. Sangat sedap. Rasa halia tak kuat sangat dan mudah diminum. Sebelum ni pernah cuba minum teh halia tapi tak dapat masuk kat tekak. Akhirnya buang je.

Tapi kali ni sebiji pun dah cukup dengan rasa yang sangat enak. Kurang sikit angin dalam badan dan kurang sikit rasa nak muntah.

Nak cuba?

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Berminat?

Hubungi saya di hanisamin@gmail.com atau SMS ke 010-4289601 (Hanis) untuk konsultasi mahupun maklumat lanjut.

Product Name : Shaklee Peppermint-Ginger Plus
Servings per Container : 90 Tablets.
Serving Size : 1 Tablet per day.

Melegakan senak perut*

Kajian klinikal menunjukkan pengambilan halia sebagai makanan tambahan di dalam diet dapat membantu mengurangkan masalah senak perut.

  • Mengandungi empat herba formula yang unik.
  • Menyediakan pudina dan halia – penggunaan herba, jintan putih dan jintan manis sejak berabad-abad yang lalu dapat melegakan senak perut.
  • Sesuai untuk pengembara-pengembara yang mengalami masalah senak perut semasa dalam perjalanan.

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

 

sumber : Shaklee Malaysia

Translator
Translator Plugin
Ayat seribu dinar
Ahlan wasahlan…
Assalamualaikum & selamat sejahtera

Selamat datang ke Hanis Healthy Life. Hanis Amin adalah pengedar Shaklee yang sah, yang juga pengguna kepada produk Shaklee.

Untuk sebarang pertanyaan, hubungi kami di
email : hanisamin@gmail.com
sms/WhatsApp : +6010-4289601

Terima kasih.

Hazu Enterprise (SA0175455-W)

Set Istimewa untuk anda!

Breastfeeding Set
(Set Penyusuan)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Confinement Set
(Set Berpantang)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Skin Care Set
(Set Penjagaan Kulit)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Healthy Weight Set
(Set Berat Badan Sihat)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Baby & Children Health
(Kesihatan Bayi & Kanak-kanak)

Informasi


Sertai kami di Facebook!


Ada pertanyaan atau komen?