Order sekarang!


atau SMS/WhatsApp/Telegram :

010-4289601 (Hanis)

Best selling!!
Dapatkan info terkini segera..

* Setiap testimoni yang tertulis dalam laman web ini adalah pengalaman dari pelanggan sendiri dan hasil dari setiap pelanggan mungkin berbeza antara satu sama lain. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila konsult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut.

PERHATIAN : Konsultasi selepas pembelian produk dan jadual pengambilan adalah khas untuk pelanggan kami sahaja. Sila rujuk pengedar anda untuk jadual pengambilan & kosultasi selepas pembelian. Terima kasih.
Free Palestine, Pray 4 Syria
Tabung Kecemasan Gaza Aqsa Syarif di sini :
http://on.fb.me/1jlP2li
Akaun Maybank Islamic : 551575-004299
akaun Bank Islam : 1209-20100-34904
email : projects@aqsasyarif.org.my

Tabung Kasih Ummah Syria
Bank Islam Malaysia Berhad
120290 100 63512
(Pertubuhan IKRAM Malaysia)
email : i4syria315@gmail.com

Phytocol-ST

Testimonial Set Kesihatan Jantung Shaklee

Sakit jantung merupakan pembunuh nombor satu di Malaysia.Saban tahun statistik penghidap jantung meningkat berikutan kurangnya penjagaan kesihatan seperti tidak mengamalkan senaman dan pengambilan makanan tidak sihat. Statistik Kementerian Kesihatan menunjukkan, penyakit jantung penyebab kematian nombor satu di Malaysia yang merangkumi 16.5 peratus kematian di hospital sepanjang 2008. Malah, anggaran penyakit jantung koronari di negara ini adalah 40,000 kes baru setiap tahun bagi 28 juta penduduk dan kematian akibat penyakit ini dikatakan 2.5 kali ganda lebih tinggi berbanding kanser dalam kalangan wanita. (sumber)

Jom ikuti testimonial Set kesihatan jantung Shaklee yang diberikan oleh seorang anak kepada bapa mertuanya. Ia telah membantu kesihatan bapa mertuanya ke arah lebih baik.

Read the rest of this entry »

Kolesterol menyebabkan penyakit jantung

Dianggarkan bahawa satu daripada tiga orang dewasa di Malaysia mempunyai paras kolesterol yang tinggi. Kandungan kolesterol yang tinggi dalam darah menyumbang kepada masalah kesihatan yang serius di mana ia boleh dihidapi oleh sesiapa sahaja tanpa mengira usia dan dalam jangkamasa panjang ini akan memberikan impak negatif terhadap kesihatan jantung dan fungsi kardiovaskular. Tetapi apa yang lebih membimbangkan kita sekarang di mana ramai individu TIDAK menyedari bahawa paras kolesterol mereka terlalu tinggi!

Apa itu kolesterol?

Kolesterol merupakan bahan lemak yang terdapat dalam saluran darah da kesemua sel-sel badan. Ia merupakan komponen tubuh yang penting untuk pembentukan sel membran, hormon, hempedu dan tisu-tisu lain dalam tubuh.

Dari mana datang kolesterol?

Kolesterol dihasilkan secara semulajadi oleh hati anda tetapi ia juga boleh diperolehi dari makanan harian. Kolesterol yang anda makan akan meningkatkan paras kolesterol darah anda. Kandungan kolesterol darah yang terlalu tinggi akan meningkatkan risiko penyakit jantung dan ahmar.

Read the rest of this entry »

Soalan lazim tentang Phytocol-ST

Assalamualaikum..

Ingat lagi produk terbaru Shaklee, Phytocol-ST? Hari ni saya nak share soalan yang biasa ditanya tentang Phytocol-ST ni dan penerangannya. Sekarang ni usia 30-an pun dah ada yang sakit jantung, darah tinggi dan stroke disebabkan paras kolesterol yang tinggi ni. Jadi, jom kita tengok soalan lazim tentang Phytocol-ST.

1. Apa itu Phytocol-ST Shaklee?

Phytocol-ST Shaklee adalah formula proprietari yang membekalkan 2000mg Fitosterol setiap hari.

2. Apa itu Fitosterol?

Fitosterol (dirujuk sebagai sterol dan stanol tumbuhan) ditemui dalam membran sel tumbuh-tumbuhan. Ia juga boleh ditemui dalam kuantiti yang kecil dalam pelbagai tumbuhan, buah-buahan, sayur-sayuran dan bijirin. Dianggarkan 200-400mg sterol tumbuhan dan lebih kurang 50mg stanol tumbuhan kita makan setiap hari.

Read the rest of this entry »

Assalamualaikum..

Testimoni hangat dari Mr Ethan Wang iaitu Marketing Director of Shaklee Malaysia yang dah cuba Phytocol-ST. Ternyata kolesterol turun cepat dengan Phytocol-ST. Jom ikuti apa katanya

Testimoni : Kolesterol turun cepat

 

Ini pula ujian makmal terhadap darah Mr Ethan sebelum dan selepas pengambilan Phytocol-ST. Kolesterol turun cepat hanya dalam masa lebih kurang 2 bulan.

Read the rest of this entry »

Assalamualaikum..

Alhamdulillah, semalam Shaklee Phytocol-ST dah selamat tiba di rumah. Pagi ni dah pos pun kepada siapa yang pre-order. Tinggal 3 botol sahaja lagi yang belum bertuan.

Ada yang salah faham ingat orang gemuk sahaja yang tinggi kolesterol tapi sebenarnya ada orang yang kurus pun tinggi kolesterol tau. Lebih bahaya jika kolesterol terkumpul di jantung. Tiba-tiba je boleh jadi block dan membawa maut.

Jadi, untuk tak pernah check paras kolesterol, cepat-cepat check dulu ya.

Shaklee phytocol-st

Read the rest of this entry »

Kurangkan kolesterol dengan cara mudah

Assalamualaikum..

Kolesterol yang berlebihan dalam bahan boleh menyebabkan bahaya dan mengundang maut. Kolesterol yang berlebihan boleh menyebabkan mendapat plak di belakang salur darah dan menyebabkan salur darah mengecil dan menyukarkan darah untuk mengalir ke seluruh badan.

Salur darah tersumbat

Tahukah anda?

  • Aliran darah yang berkurangan di bahagian jantung menyebabkan sakit jantung
  • Aliran darah yang kurang ke otak menyebabkan stroke

Satu daripada tiga orang dewasa di Malaysia mempunyai paras kolesterol yang tinggi. Paras kolesterol darah yang tinggi boleh dialami oleh sesiapa sahaja, tanpa mengira usia. Ia adalah masalah serius yang boleh meningkatkan risiko penyakit jantung iaitu pembunuh nombor satu di Malaysia. Hakikatnya, semakin tinggi paras kolesterol anda, semakin tinggilah risiko yang anda hadapi.

Bagaimana cara kurangkan kolesterol?

Read the rest of this entry »

Translator
Translator Plugin
Ayat seribu dinar
Ahlan wasahlan…
Assalamualaikum & selamat sejahtera

Selamat datang ke Hanis Healthy Life. Hanis Amin adalah pengedar Shaklee yang sah, yang juga pengguna kepada produk Shaklee.

Untuk sebarang pertanyaan, hubungi kami di
email : hanisamin@gmail.com
sms/WhatsApp : +6010-4289601

Terima kasih.

Hazu Enterprise (SA0175455-W)

Set Istimewa untuk anda!

Breastfeeding Set
(Set Penyusuan)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Confinement Set
(Set Berpantang)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Skin Care Set
(Set Penjagaan Kulit)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Healthy Weight Set
(Set Berat Badan Sihat)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Baby & Children Health
(Kesihatan Bayi & Kanak-kanak)

Informasi


Sertai kami di Facebook!


Ada pertanyaan atau komen?