Order sekarang!


atau SMS/WhatsApp/Telegram :

010-4289601 (Hanis)

Best selling!!
Dapatkan info terkini segera..

* Setiap testimoni yang tertulis dalam laman web ini adalah pengalaman dari pelanggan sendiri dan hasil dari setiap pelanggan mungkin berbeza antara satu sama lain. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila konsult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut.

PERHATIAN : Konsultasi selepas pembelian produk dan jadual pengambilan adalah khas untuk pelanggan kami sahaja. Sila rujuk pengedar anda untuk jadual pengambilan & kosultasi selepas pembelian. Terima kasih.
Free Palestine, Pray 4 Syria
Tabung Kecemasan Gaza Aqsa Syarif di sini :
http://on.fb.me/1jlP2li
Akaun Maybank Islamic : 551575-004299
akaun Bank Islam : 1209-20100-34904
email : projects@aqsasyarif.org.my

Tabung Kasih Ummah Syria
Bank Islam Malaysia Berhad
120290 100 63512
(Pertubuhan IKRAM Malaysia)
email : i4syria315@gmail.com

Puasa

Set Ramadhan Shaklee

Bulan Ramadhan hampir tiba. Kawan-kawan dah habis ganti puasa? Jangan sampai meringankan hukum ya. Kalau mampu, berpuasalah. InsyaAllah pahala yang besar buat orang-orang yang bersabar. Dalam pada berpuasa, jangan lupa jaga kesihatan. Berpada-pada ketika sahur dan berbuka. Jom kita tengok apa yang ada dalam Set Ramadhan Shaklee.

set ramadhan shaklee

Set Ramadhan Shaklee

ESP – Soy Protein

  • Mempunyai indeks glisemik rendah iaitu memecahkan gula secara perlahan-lahan membuatkan rasa kenyang lebih lama.
  • Diperkaya dengan 5 sumber vitamin B dan 4 mineral yang terdapat dalam soya sendiri.
  • NON-GMO – kacang soya bebas daripada pendedahan perubahan genetik  daripada benih sehingga kepada pengeluaran
  • Mengandungi 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh badan

Meal Shakes

  • Membekalkan 19 vitamin dan mineral lengkap
  • Asas nutrisi untuk kekal sihat dan kuat
  • Mengandungi fiber, protein dan kaya dengan kalsium
  • Sesuai untuk kanak-kanak dan dewasa

Performance Drink

  • Memberikan tenaga segera dan berterusan
  • menyokong penghidratan yang optimum – tak rasa kering
  • mengandungi formula karbohidrat unik Shaklee iaitu optilyte yang membekalkan tenaga serta merta. Optilyte ialah rangkaian karbohidrat yang memberikan kita tenaga berterusan tanpa menganggu kestabilan gula dalam darah.

Lecithin

  • Lemak emulsifier semula jadi
  • Membantu mengawal kenaikan berat badan semasa berpuasa
  • Membantu memecahkan lemak & kolesterol
  • Menghalang lemak terkumpul dalam saluran darah
  • Membantu penyerapan nutrien dengan lebih baik

Dapatkan segera!

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Kami ialah PENGEDAR SAH SHAKLEE anda di Bandar Saujana Putra! Sila SMS/ WhatsApp ke +6010-4289601 (Hanis) untuk self pick-up di Bandar Saujana Putra.

Your Shaklee Independent Distributor
Hanis Amin
♥ SMS | WhatssApp : 010-4289601
♥ Shaklee ID : 837662
♥ FB Page : http://www.facebook.com/HanisHealthyLife
♥ Email : hanisamin@gmail.com

**Nak daftar sebagai ahli Shaklee? Hanya dengan SATU KLIK.

Ibu hamil dan puasa

Salam Ramadhan..

 

Alhamdulillah, hari ini masuk hari ke-6 bulan Ramadhan. Untuk ibu hamil dan ibu menyusu, tentu ada sedikit kegusaran tentang kesihatan diri dan bayi semasa berpuasa. Untuk ibu yang hamil dan menyusu, memang ada keringanan untuk mereka. Ini kerana keperluan tenaga yang digunakan seharian dan tahap kesihatan berbeza dari seorang ibu ke seorang ibu. Islam agama yang mudah dan ringan tetapi bukan untuk dimudah-mudahkan atau diringan-ringankan.

Ramai yang viralkan hadis seperti di bawah :

Kata Ibn ‘Abbas: “Jika wanita hamil bimbang (kesihatan) dirinya, ataupun ibu yang menyusu bimbangkan anaknya -pada bulan ramadan- maka mereka boleh berbuka dan (menggantikannya) dengan memberi makan setiap hari seorang miskin (iaitu membayar fidyah) dan mereka TIDAK PERLU mengganti puasa ( tidak wajib qada puasa)” – riwayat al-Tabari sanadnya memenuhi syarat sahih al-Imam Muslim.

Kami ada bertanya kepada Ustazah Maznah Daud dan jawapannya :

Para fuqaha ada berbincang tentang ini, dan mejoriti berpendapat WAJIB QADHA sekiranya tak larat atau tak mampu atau bimbangkan kesihatan diri sendiri, tak perlu bayar fidyah. Jika bimbangkan kesihatan si anak WAJIB bayar fidyah. Ringkasnya seperti gambar di bawah.

Ibu hamil dan puasa

Ijmak ulama telah berbincang dan bersepakat, jadi janganlah sampai kita meringan-ringankan hukum hanya kerana 1 hadis. Sebab mungkin ada hadis dan ayat Al-Quran lain lagi yang lebih kuat.

Hai orang-orang yang beriman, diwajibkan atas kamu berpuasa sebagaimana diwajibkan atas orang-orang sebelum kamu agar kamu bertakwa, (yaitu) dalam beberapa hari yang tertentu. Maka barangsiapa diantara kamu ada yang sakit atau dalam perjalanan (lalu ia berbuka), maka (wajiblah baginya berpuasa) sebanyak hari yang ditinggalkan itu pada hari-hari yang lain. Dan wajib bagi orang-orang yang berat menjalankannya (jika mereka tidak berpuasa) membayar fidyah, (yaitu): memberi makan seorang miskin. Barangsiapa yang dengan kerelaan hati mengerjakan kebajikan, maka itulah yang lebih baik baginya. Dan berpuasa lebih baik bagimu jika kamu mengetahui. (Surah Al-Baqarah : 183-184)

Hukum berpuasa itu wajib supaya kita bertaqwa tetapi ada keringanan. Pernah dengar ustaz cakap, Islam tu memang mudah sebab Allah dah tahu sifat manusia, jadi segala hukum memang bertepatan dengan keperluan dan kemampuan manusia. Cuma kita rasa susah mungkin kerana jarang buat dan kurang keimanan. Dalam Al-Quran pun ada sebut, solat tu sangat berat dan untuk orang-orang yang bersabar tapi sebab dah biasa buat dari kecil, rasa dah biasa je solat (walaupun kadang mungkin tak sempurna dan tak cukup khusyuk happy  ) Sebab itu juga, sepanjang tahun ada hari-hari sunat puasa, supaya tidaklah kita terkejut bila sampai bulan Ramadhan nak terus puasa sebulan.

 

Berbalik kepada ibu hamil, setiap orang lain tahap kesihatan dan kemampuannya. Tapi selagi kita tak cuba, mana kita nak tahu tahap kemampuan kita kan. Bukan just simply, ‘oh, saya mengandung tak payah puasa.’, ‘oh, saya ibu menyusu tak payah la puasa.’ sedangkan bulan Ramadhan itu sangat banyak keberkatannya. Rugi sangat kalau tinggal tapi kalau terpaksa tinggal, masih terdapat banyak lagi amal untuk dapatkan pahala di bulan Ramadhan.

Untuk ibu hamil yang berada di awal trimester, mungkin banyak alahan yang tidak memungkinkan ibu tadi berpuasa. Menurut Dr Zubaidi, pakar perubatan tidak menggalakkan ibu hamil berpuasa di 3 bulan pertama. Ini kerana banyak komplikasi yang tidak menyenangkan disamping bayi perlukan lebih nutrien. Jadi, penting untuk ibu periksa tahap kesihatan dan berbincang dengan doktor masing-masing supaya tidak membahayakan diri dan bayi. Untuk ibu hamil yang mempunyai masalah kesihatan seperti kencing manis, sakit buah pinggang dan lain-lain mungkin tidak dibenarkan berpuasa. (sumber)

Menurut Pakar Perbidanan dan Sakit Puan Hospital Pakar Ampang Putri, Dr Ariza Mohamed pula, berkata ibu hamil masih boleh berpuasa kerana ia tidak memberi kesan kepada perkembangan bayi. Kajian kesihatan mendapati ibu mengandung yang berpuasa tidak menjejaskan kandungan walaupun kadangkala tidak selesa terutama pada tahap tiga bulan pertama kandungan. (sumber)

Tips pemakanan semasa hamil dan puasa

Read the rest of this entry »

Menu berbuka Ramadhan

 

Assalamualaikum…

 

Ramai yang buat list menu berbuka Ramadhan dan share di Facebook. Ada yang cukup 30 menu, setiap hari hidangan yang berbeza. Tapi kebanyakan yang saya lihat, tak kena dengan selera kami sekeluarga. Ada juga yang agak leceh penyediaannya. Jadi pendapat saya, memang bagus buat list supaya kita tak membazir masa berfikir apa yang perlu dimasak. Dan juga boleh terus beli bahan makanan untuk seminggu.

Untuk kami sekeluarga, biasa saya akan masak lebih untuk sahur sekali. Cuma untuk berbuka tambah sedikit kuih-muih, pemanis mulut. Senarai yang saya buat juga tidaklah lengkap menu sebab mungkin ada lauk yang akan di’recycle’ semula. Sebabnya suami dan anak-anak agak memilih dalam makanan, tak semua jenis makanan mereka makan. Nanti kalau masak yang pelik-pelik membazir pula. Saya sendiri pun sepanjang mengandung ni ada beberapa menu yang saya tak boleh ambil contohnya sup. Seboleh mungkin saya akan elak ambil sup, kecuali sedikit kalau tiada lauk lain. Tapi memang dah lama tak masak atau beli sup.

Menu berbuka Ramadhan

 

Ini menu kami sekeluarga. Simple je. Semua yang biasa dibuat dan bahan-bahannya pun semua yang dah dibeli. Bila dah habis semua bahan-bahan yang dah dibeli, baru fikir lain nak masak apa pula. Tapi mungkin akan ulang semula je lauk sedia ada.

Jadi, saya sangat sarankan buat ibu-ibu semua untuk buat list makanan yang hendak dimasak untuk menu berbuka Ramadhan supaya dapat menjimatkan masa ketika memasak. Jadi, dapatkan tumpukan perhatian lebih untuk mengejar pahala ibadah di bulan puasa. Memasak untuk ahli keluarga pun memang dapat pahala, tapi kita cubalah sedaya upaya untuk kejar pahala yang lain juga ya.

Jadikan Ramadhan kali ini pesta ibadah untuk kita sekeluarga.

menu berbuka ramadhan

 

Dapatkan tips-tips tentang puasa di SINI

Kami ialah PENGEDAR SAH SHAKLEE anda di Bandar Saujana Putra! Sila SMS/ WhatsApp ke +6010-4289601 (Hanis) untuk self pick-up di Bandar Saujana Putra.

Your Shaklee Independent Distributor
Hanis Amin
♥ SMS | WhatssApp : 010-4289601
♥ Shaklee ID : 837662
♥ FB Page : http://www.facebook.com/HanisHealthyLife
♥ Email : hanisamin@gmail.com

Rahsia anak berpuasa dengan cergas

Assalamualaikum..

Bulan puasa ni memang mencabar nak latih anak berpuasa. Sekejap-sekejap mulalah nak merengek dengan pelbagai ujian lagi. Kadang tengok air masak kat dapur pun boleh menggugat keimanan si kecil.

Jom, saya kongsikan rahsia anak berpuasa dengan cergas.

1. Seronok bersahur. Pastikan anak-anak bangun sahur dan seronok untuk bersahur. Masak makanan kegemaran mereka.

2. Berikan semangat dan kata-kata positif. Berikan kata-kata pujian untuk anak-anak.

3. Alihkan perhatian. Berikan aktiviti kepada anak-anak supaya mereka tak tumpukan perhatian pada makanan dan minuman.

4. Galakkan anak minum air masak yang mencukupi sepanjang malam dari berbuka sehingga sahur.

5. Menyediakan makanan tambahan (supplemen) supaya anak tidak lembik ketika berpuasa.

Supplemen puasa untuk anak-anak

Read the rest of this entry »

Ramadhan dan Penyusuan

Assalamualaikum..

Dalam bulan Ramadhan ni, ramai ibu-ibu menyusu yang mula risau sama ada untuk teruskan berpuasa atau tidak, sama ada akan menjejaskan penyusuan dan kesihatan mahupun tidak. Memang benar ada rukhsah untuk ibu menyusu, namun perlu diingatkan supaya kita tidak terlampau meremeh-remeh hukum Allah.

Jom lihat apa yang dikongsikan di laman web IKIM

Ramadhan dan Penyusuan Ibu

Saya ambil beberapa isi penting.

1. Dalam Islam, setiap ibu yang menyusukan ataupun hamil dibolehkan berbuka puasa sebagai satu bentuk keringanan yang ditawarkan. Tetapi perlu ada sebab mengapa diberikan pilihan untuk berbuka kerana ia mempengaruhi cara penggantian hari berpuasa yang ditinggalkan.

2. Dengan kajian- kajian yang dilakukan oleh ramai penyelidik, berpuasa tidak mendatangkan kemudaratan terhadap ibu- ibu yang menyusukan anak. Dengan itu, kaum ibu tidak perlu risau akan kekurangan penghasilan susu dan kesannya terhadap bayi selagi mana mereka istiqamah dalam mengamalkan pemakanan yang seimbang dan sihat semasa di bulan Ramadhan.

Read the rest of this entry »

Supplement ketika puasa

 

Assalamualaikum..

Rasanya belum terlambat lagi untuk saya ucapkan Salam Ramadhan.

Jom raikan Ramadhan bersama Shaklee.

Supplement ketika puasa

3 supplement ini memang wajib ada sebagai supplement ketika puasa. Alhamdulillah, saya pernah berpuasa ketika hamil dan juga ketika menyusukan anak. Malah, tahun ini saya masih menyusukan anak saya yang berusia setahun 7 bulan. Dan pengambilan supplement ketika puasa memang sangat-sangat membantu terutama ketika hamil dan menyusu.

Read the rest of this entry »

Tips berpuasa untuk kanak-kanak

Alhamdulillah, dah pun masuk 2 Ramadhan. Ramai yang dah mula melatih anak-anak berpuasa. Tak salah mendidik dan melatih anak-anak berpuasa tapi jangan sampai memaksa ya! Saya kongsikan tips berpuasa untuk kanak-kanak yang diajar oleh seorang ustaz pada Ramadhan tahun lepas.

 

tips berpuasa untuk kanak-kanak

Tips mendidik anak berpuasa di bulan Ramadhan

Read the rest of this entry »

Assalamualaikum..

Rasanya belum terlambat lagi untuk saya ucapkan Selamat Menyambut Ramadhan.

ramadhan

 

Alhamdulillah, hari ni masuk hari kedua kita berpuasa. Jangan lupa niat puasa dan baca doa ketika berbuka ya. Kalau takut terlupa, baca niat untuk sebulan terus.

niatpuasa

Semoga Ramadhan kali ini menambah amal kita dan menjadikan kita lebih baik dari Ramadhan sebelumnya. Jom rebut pahala berganda ni dengan perbanyakkan amalan.

Oh, disamping itu, jangan lupa jaga kesihatan.

Bulan puasa ni kalau tak mampu ambil banyak-banyak supplemen, cukuplah dengan ambil mighty 3 gem ni iaitu Performance Drink, ESP dan Meal Shakes. InsyaAllah, cukup lengkap dan memberikan tenaga. Boleh juga berikan kepada anak-anak yang baru nak berlatih puasa.

Formula mudah

PD + ESP + MS = 3GEM

3gem

 

Tak mampu nak ambil tiga-tiga, ambil ESP+PD atau MS+PD pun ok.

order

 

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Berminat?

Hubungi saya sekarang!!
Your Shaklee Independent Distributor
Hanis Amin
♥ SMS | WhatssApp : 010-4289601
♥ Shaklee ID : 837662
♥ FB Page : http://www.facebook.com/HanisHealthyLife
♥ Email : hanisamin@gmail.com

Nak tahu tips menyusu di bulan Puasa (Ramadhan)?

Assaamualaikum..

Alhamdulillah, Ramadhan hampir tiba. Ahlan Wasahlan Ya Ramadhan. Dah bersedia dari segi emosi, fizikal, mental, rohani?

Untuk ibu-ibu yang menyusu, risau susu tak cukup di bulan puasa?

Jom tukar ayat dari

“Bulan puasa ni tak boleh makan dan minum sesuka hati. Risau pula kalau susu kurang”

ke

“Bulan Ramadhan ni bulan yang barakah. Walaupun puasa tentu susu banyak”

Sentiasa berfikiran positif ya.

Di bawah ni saya bagi sedikit tips buat ibu-ibu yang menyusu

tips menyusu di bulan puasa

 

Jom perbanyakkan amalan di bulan Ramadhan.

Jom baca tips-tips puasa yang lain

Tips berpuasa tanpa mengganggu pengeluaran susu ibu

Persediaan puasa untuk ibu menyusu

Puasa tidak jejas susu ibu

Susu merundum ketika berpuasa?

Bulan puasa susu mencurah-curah!

Tips menyusukan anak ketika berpuasa

Perancangan awal untuk atasi masalah susu ibu di bulan puasa

dan lain-lain di http://healthy.babykawaiistore.com/category/puasa

Supplemen wajib di bulan puasa

Assalamualaikum…

Bulan Ramadhan dah semakin hampir. Tentu ramai yang mula berpuasa sunat kan. Oh, ya belum habis ganti puasa, jangan lupa ganti ya.

Nak tahu supplemen wajib saya sepanjang bulan puasa, terutama semasa menyusu?

3gem

Inilah mighty 3 gem kegemaran saya. Gabungan Meal shakes, ESP dan Performance Drink.

 

»» Sering LETIH, LESU dan TIDAK BERTENAGA ketika PUASA?
»» Risau TIDAK BERMAYA ketika PUASA kerana anda MENGANDUNG atau MENYUSUKAN ANAK?

Jom dapatkan SET ini sebagai persediaan ketika PUASA nanti!

Jom kita tengok fungsi-fungsi SET PUASA ini…gandingan produk TERLARIS di bulan PUASA!!!

ESP ✿ – Bantu kekal bertenaga sepanjang hari. Pengambilan makanan berprotein tinggi di waktu sahur boleh membantu mengurangkan rasa lapar lebih lama kerana, kadar pencernaan & penyerapan protein adalah lebih lama berbanding makanan tinggi karbohidrat. Malah, sumber protein yang baik juga akan bantu menyerap kolesterol, mencantikkan kulit serta menganjalkan payudara. Tidakkah anda mahu tampil jelita di pagi AidilFitri nanti?

Performance Drink ✿ – Bantu mengelakkan dehidrasi, dan dalam masa yang sama mengawal paras cecair di dalam badan sepanjang berpuasa. Setelah berbuka pula, Performance Drink bantu anda untuk menambah semula tenaga. Pasti anda akan kekal ceria sepanjang puasa jika diamalkan sebelum tidur & sewaktu sahur. Rasa Oren yang menyegarkan!

Meal Shakes ✿ – Multivitamin & multimineral, yang dilengkapi dengan sedikit protein & fiber. Sesuai bagi anda yang berasa sukar untuk menelan pelbagai jenis vitamin/ suplemen di sepanjang bulan Ramadhan ini. Fiber membantu sistem penghadaman berfungsi dengan baik, serta membuatkan anda berasa kurang lapar lebih lama. Hanya bancuhkan dengan segelas susu rendah lemak, dan anda boleh kongsikan khasiatnya seisi keluarga!

#NOTE
Ibu-ibu menyusu & mengandung juga boleh mengambil ketiga-tiga produk ini dengan selamat.

✔✔ Terlambat bangun sahur?
Jangan risau. Secawan bancuhan ESP+PD, ditambah dengan beberapa biji kurma akan membantu anda kekal bertenaga sepanjang hari, dan tidak mengganggu jadual “work-and-pump” anda seharian.

credit to RahsiaVitamin.com

order

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Berminat?

Hubungi saya sekarang!!
Your Shaklee Independent Distributor
Hanis Amin
♥ SMS | WhatssApp : 010-4289601
♥ Shaklee ID : 837662
♥ FB Page : http://www.facebook.com/HanisHealthyLife
♥ Email : hanisamin@gmail.com

Translator
Translator Plugin
Ayat seribu dinar
Ahlan wasahlan…
Assalamualaikum & selamat sejahtera

Selamat datang ke Hanis Healthy Life. Hanis Amin adalah pengedar Shaklee yang sah, yang juga pengguna kepada produk Shaklee.

Untuk sebarang pertanyaan, hubungi kami di
email : hanisamin@gmail.com
sms/WhatsApp : +6010-4289601

Terima kasih.

Hazu Enterprise (SA0175455-W)

Set Istimewa untuk anda!

Breastfeeding Set
(Set Penyusuan)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Confinement Set
(Set Berpantang)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Skin Care Set
(Set Penjagaan Kulit)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Healthy Weight Set
(Set Berat Badan Sihat)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Baby & Children Health
(Kesihatan Bayi & Kanak-kanak)

Informasi


Sertai kami di Facebook!


Ada pertanyaan atau komen?