Resipi Protein Bar Mudah

Resipi Protein Bar Mudah Kat Jepun dulu, kalau tak berapa rajin nak makan, kadang-kadang lunch makan protein bar sahaja. Memang mengenyangkan. Tapi kat Malaysia ni jarang nampak protein bar. Kalau ada pun agak mahal. Jadi, hari ni saya kongsikan resipi Protein Bar Mudah. Memang mudah sangat, sedap … Continue reading

Resipi Masakan Dalam Pantang

Resipi Masakan Dalam Pantang Assalamualaikum... Dah lama tak update blog ni. Sepanjang kehamilan ketiga ni memang pelbagai ujian sampai kadang-kadang tak larat dibuatnya. Alhamdulillah, pejam celik dah masuk ke 7 bulan. Dah mula nak kena basuh baju-baju bayi dan fikir masa berpantang nanti … Continue reading

Menu berbuka Ramadhan

Menu berbuka Ramadhan   Assalamualaikum...   Ramai yang buat list menu berbuka Ramadhan dan share di Facebook. Ada yang cukup 30 menu, setiap hari hidangan yang berbeza. Tapi kebanyakan yang saya lihat, tak kena dengan selera kami sekeluarga. Ada juga yang agak leceh … Continue reading

Resipi masker ESP

Assalamualaikum... ESP bukan sekadar boleh diminum, boleh juga dibuat aiskrim/kuih/biskut, malah boleh dibuat masker juga tau. Cuma campurkan 1 sudu ESP dengan 1 sudu yogurt. Dah ada yang cuba dan dapat hasilnya! Selain ESP, ada juga produk-produk yang lain yang boleh dijadikan masker … Continue reading