Order sekarang!


atau SMS/WhatsApp/Telegram :

010-4289601 (Hanis)

Best selling!!
Dapatkan info terkini segera..

* Setiap testimoni yang tertulis dalam laman web ini adalah pengalaman dari pelanggan sendiri dan hasil dari setiap pelanggan mungkin berbeza antara satu sama lain. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila konsult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut.

PERHATIAN : Konsultasi selepas pembelian produk dan jadual pengambilan adalah khas untuk pelanggan kami sahaja. Sila rujuk pengedar anda untuk jadual pengambilan & kosultasi selepas pembelian. Terima kasih.
Free Palestine, Pray 4 Syria
Tabung Kecemasan Gaza Aqsa Syarif di sini :
http://on.fb.me/1jlP2li
Akaun Maybank Islamic : 551575-004299
akaun Bank Islam : 1209-20100-34904
email : projects@aqsasyarif.org.my

Tabung Kasih Ummah Syria
Bank Islam Malaysia Berhad
120290 100 63512
(Pertubuhan IKRAM Malaysia)
email : i4syria315@gmail.com

Resipi

Resipi Protein Bar Mudah

Kat Jepun dulu, kalau tak berapa rajin nak makan, kadang-kadang lunch makan protein bar sahaja. Memang mengenyangkan. Tapi kat Malaysia ni jarang nampak protein bar. Kalau ada pun agak mahal. Jadi, hari ni saya kongsikan resipi Protein Bar Mudah. Memang mudah sangat, sedap pula tu. Cuma perlukan 4 bahan dan 4 langkah mudah sahaja. tak perlu bakar, tak perlu masak. Jadi, apa tunggu lagi. Jom kita tengok cara-cara buat protein bar ni.

 

Resipi Protein Bar Mudah

Langkah Pertama

Resipi Protein Bar Mudah 1

Sediakan bahan-bahan dulu iaitu Susu Coklat, Shaklee ESP, Oat dan Peanut Butter. Saya buat setengah adunan sahaja dari resipi asal. Oat dan Peanut butter saya beli yang organik dari AEON Shah Alam.

1 cawan oat (dikisar halus) (nak guna instant oat terus pun boleh)
3 sudu besar ESP
2 1/2 sudu besar peanut butter
1/4 cawan susu coklat (resipi asal susu putih)

Langkah Kedua

Resipi Protein Bar Mudah 2

Campur je semua masuk dalam mangkuk dan gaul la sehingga sebati.

Langkah Ketiga

Resipi Protein Bar Mudah 3

Masukkan dalam bekas dan padat-padatkan. Boleh simpan dalam freezer 2-3 jam utk keraskan. Saya letak sekejap je dalam freezer sebab dah tak sabar nak cuba. ?

 

Langkah Keempat

Resipi Protein Bar Mudah 4

Potong ikut bentuk yang disukai dan apa lagi..NGAP la.. Tak payah nak bakar-bakar. Dah siap dah..

Tak rajin nak hias-hias, makan je terus. Lepas makan letak balik dalam peti sejuk bawah.

Rasanya memang sedap. Makan 1 bar pun dah kenyang. Boleh buat moreh utk mereka yang sedang jaga berat badan. Boleh juga kalau nak tambah kismis ke, kekacang ke. Nak hias dengan buah atas dia pun boleh. Mengikut kegemaran anda sendiri. Mudah kan.

Oh ya, untuk mendapatkan sumber protein yang optimum, protein tidak boleh dipanaskan. Sebab protein akan hilang bila terkena haba. Sebab tu, Shaklee ESP tak boleh dibancuh dengan air panas ya. Barulah dapat sumber protein yang optimum untuk kegunaan badan kita.

 

Di bawah ni resipi asal yang Shaklee bagi.

Resipi Protein Bar Mudah 5

 

Nak order ESP? Boleh klik di bawah atau hubungi nombor tertera ya

esell shaklee

 

Kami ialah PENGEDAR SAH SHAKLEE anda di Bandar Saujana Putra! Sila SMS/ WhatsApp ke +6010-4289601 (Hanis) untuk self pick-up di Bandar Saujana Putra.

Your Shaklee Independent Distributor
Hanis Amin
♥ SMS | WhatssApp : 010-4289601
♥ Shaklee ID : 837662
♥ FB Page : http://www.facebook.com/HanisHealthyLife
♥ Email : hanisamin@gmail.com

**Nak daftar sebagai ahli Shaklee? Hanya dengan SATU KLIK.

Resipi masakan ayam dalam pantang

Assalamualaikum..

Semalam dah share resipi ikan dalam pantang. Hari ni share resipi masakan ayam dalam pantang pula. Saya masukkan sekali daging, nasi dan sayur. Ikut kata mak saya boleh makan ayam tapi jangan makan kulit. Ataupun paling baik masak ayam kampung. Ada juga orang yang tak makan ayam langsung masa dalam pantang. Ikut badan masing-masing.

Mak saya kata boleh je makan, jangan manjakan sangat badan. Nanti takut lepas pantang badan terkejut. Dan kalau dah biasa pantang tak makan ayam, next time berpantang pun takleh makan ayam kata orang. Takut badan tak serasi. Apapun, ikut pada penerimaan badan masing-masing.

Bagi saya, masa berpantang ni kita kena jaga juga nutrien. Sebab nak menyusukan anak lagi, nak jaga anak lagi. Jadi kita pun perlu sihat dan kuat. Perlu cukup nutrien dalam badan. Walaupun ada ambil supplemen, tapi jangan tinggal langsung pula nutrien dari makanan sebab supplemen tu cuma tambahan.

Menu Ayam / Daging

Paling senang buat ayam/daging bakar. Perap je dengan lada hitam, bawang putih dan garam. Boleh juga tambah kicap sket. Kemudian bungkus dalam aluminium foil dan bakar. Selain dari itu…

resipi masakan dalam pantang

Daging Rebus Asam

Bahan-bahan:
Semangkuk daging yang dipotong kepingan
Setengah inci halia
Setengah inci lengkuas
2 ulas bawang putih
2 ulas bawang kecil
Sesudu teh ketumbar ditumbuk kasar
Sekeping asam keping
Garam
Air

Read the rest of this entry »

Resipi Masakan Dalam Pantang

Assalamualaikum…

Dah lama tak update blog ni. Sepanjang kehamilan ketiga ni memang pelbagai ujian sampai kadang-kadang tak larat dibuatnya. Alhamdulillah, pejam celik dah masuk ke 7 bulan. Dah mula nak kena basuh baju-baju bayi dan fikir masa berpantang nanti macam mana. Jadi saya pun mencari-cari resipi masakan dalam pantang.

 

Ada pernah nampak orang share resipi masakan dalam pantang tapi nampak macam tak sesuai dengan selera. Kalau ikut mak saya, dia tak bagi makan ikan masin dalam pantang, nanti darah nifas berbau. Saya pun memang tak berapa suka makan ikan masin (kalau tak pantang pun). Jadi saya cari resipi yang mudah dan sesuai ikut selera saya. Resipi-resipi ni hasil carian dari beberapa blog.

 

Resipi Masakan Dalam Pantang

resipi masakan dalam pantang

Tips ni sama seperti yang mak saya pesan

Resipi Masakan Dalam Pantang

Menu Ikan

resipi masakan dalam pantang

 

Bawal Stim Lada Hitam

Read the rest of this entry »

Menu berbuka Ramadhan

 

Assalamualaikum…

 

Ramai yang buat list menu berbuka Ramadhan dan share di Facebook. Ada yang cukup 30 menu, setiap hari hidangan yang berbeza. Tapi kebanyakan yang saya lihat, tak kena dengan selera kami sekeluarga. Ada juga yang agak leceh penyediaannya. Jadi pendapat saya, memang bagus buat list supaya kita tak membazir masa berfikir apa yang perlu dimasak. Dan juga boleh terus beli bahan makanan untuk seminggu.

Untuk kami sekeluarga, biasa saya akan masak lebih untuk sahur sekali. Cuma untuk berbuka tambah sedikit kuih-muih, pemanis mulut. Senarai yang saya buat juga tidaklah lengkap menu sebab mungkin ada lauk yang akan di’recycle’ semula. Sebabnya suami dan anak-anak agak memilih dalam makanan, tak semua jenis makanan mereka makan. Nanti kalau masak yang pelik-pelik membazir pula. Saya sendiri pun sepanjang mengandung ni ada beberapa menu yang saya tak boleh ambil contohnya sup. Seboleh mungkin saya akan elak ambil sup, kecuali sedikit kalau tiada lauk lain. Tapi memang dah lama tak masak atau beli sup.

Menu berbuka Ramadhan

 

Ini menu kami sekeluarga. Simple je. Semua yang biasa dibuat dan bahan-bahannya pun semua yang dah dibeli. Bila dah habis semua bahan-bahan yang dah dibeli, baru fikir lain nak masak apa pula. Tapi mungkin akan ulang semula je lauk sedia ada.

Jadi, saya sangat sarankan buat ibu-ibu semua untuk buat list makanan yang hendak dimasak untuk menu berbuka Ramadhan supaya dapat menjimatkan masa ketika memasak. Jadi, dapatkan tumpukan perhatian lebih untuk mengejar pahala ibadah di bulan puasa. Memasak untuk ahli keluarga pun memang dapat pahala, tapi kita cubalah sedaya upaya untuk kejar pahala yang lain juga ya.

Jadikan Ramadhan kali ini pesta ibadah untuk kita sekeluarga.

menu berbuka ramadhan

 

Dapatkan tips-tips tentang puasa di SINI

Kami ialah PENGEDAR SAH SHAKLEE anda di Bandar Saujana Putra! Sila SMS/ WhatsApp ke +6010-4289601 (Hanis) untuk self pick-up di Bandar Saujana Putra.

Your Shaklee Independent Distributor
Hanis Amin
♥ SMS | WhatssApp : 010-4289601
♥ Shaklee ID : 837662
♥ FB Page : http://www.facebook.com/HanisHealthyLife
♥ Email : hanisamin@gmail.com

Assalamualaikum…

ESP bukan sekadar boleh diminum, boleh juga dibuat aiskrim/kuih/biskut, malah boleh dibuat masker juga tau.

esp-masker

Cuma campurkan 1 sudu ESP dengan 1 sudu yogurt. Dah ada yang cuba dan dapat hasilnya!

Selain ESP, ada juga produk-produk yang lain yang boleh dijadikan masker iaitu Vivix, Collagen Powder, Vit E dan Vit C. Produknya yang mudah menyerap dan meresap ke dalam kulit dan sel-sel badan, membuatkan ia sesuai untuk kegunaan dalaman mahupun luaran.

Lagi best bila dicampur dengan soothing radiance ni. Rasa segar je..

Lagi best bila dicampur dengan soothing radiance ni. Rasa segar je..

Jom kita cuba!!

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Kami ialah PENGEDAR SAH SHAKLEE anda di Bandar Saujana Putra! Sila SMS/ WhatsApp ke +6010-4289601 (Hanis) untuk self pick-up di Bandar Saujana Putra.

Your Shaklee Independent Distributor
Hanis Amin
♥ SMS | WhatssApp : 010-4289601
♥ Shaklee ID : 837662
♥ FB Page : http://www.facebook.com/HanisHealthyLife
♥ Email : hanisamin@gmail.com

Assalamualaikum…

Jom cuba resipi ESP yang sihat semasa dalam pantang.

Resipi 1

Bahan-bahan :
1/2 inci halia muda
6-7 biji kurma – dibuang biji
1 setengah cawan air
1 sudu besar ESP

Cara-caranya :
1) Tumbuk halia dan kurma sehingga sedikit lumat
2) campurkan dengan 1 cawan air dan reneh dalam periuk guna api perlahan. Biarkan suam sedikit.
3) Masukkan 1/2 cawan air masak dalam cawan dan campurkan ESP. Kacau dengan kuat sehigga larut.
4) Tapis air rebusan halia dan kurma tadi dan tambahkan dalam cawan yang mengandungi ESP.
5) Kacau sebati dan sedia untuk diminum.

Air rebusan halia dan kurma boleh dibuat banyak dan diminum sepanjang hari.

Resipi 2

Dalam pantang sebaiknya minum air panas supaya darah mengalir dengan lebih baik dan badan sentiasa panas. Tapi ESP tak boleh dicampur air panas. Ini kerana ia akan merosakkan kandungan proteinnya. Tapi masih  boleh diminum suam-suam. Saya mulakan minum ESP 1 sudu besar sehari dulu. Bila rasa badan serasi dan bayi pun ok, bolehlah up kepada 2-3 kali sehari.

Apa kebaikan ESP yang saya dapat bila diambil dalam pantang?

  • Memberikan tenaga dan rasa sihat
  • Beri rasa kenyang berpanjangan
  • Luka lebih cepat baik
  • Strech mark dan kesan2 hitam pada badan kesan kehamilan mula hilang sedikit demi sedikit
  • Susu badan menjadi lebih pekat dan meriah (dengan syarat, kerap susukan bayi/pam)
ESP boleh diambil dari hamil sehinggalah menyusukan. Kalau tak menyusukan pun boleh ambil untuk kesihatan kulit, berat badan dan menyeluruh.
Jom cuba ESP hari ini!!

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Berminat?

 

Hubungi :

Hanis Amin (Shaklee ID : 837662)

♥ SMS | WhatsApp : 010-4289601
♥ Email : hanisamin@gmail.com
♥ FB Page : http://www.facebook.com/HanisHealthyLife

Assalamualaikum..

Terima kasih & tahniah kepada yang telah mendapatkan ESP pada harga ISTIMEWA bulan lepas. Jarang-jarang dapat peluang macam tu tau. Ramai juga yang bertanya cara pengambilan ESP ni.

Apa yang boleh dan tak boleh dengan ESP?

TIDAK BOLEH dicampur air panas
TIDAK BOLEH diambil lebih 3 sudu besar sehari
BOLEH campur dengan apa-apa air selain kopi dan teh
BOLEH dicampur air suam atau sejuk
BOLEH diminum oleh anak-anak berusia 1 tahun ke atas, orang tua, lelaki ataupun perempuan (utk anak-anak kecik kurangkan dos)

(1) Resepi Lazat ESP – Asas:
ESP + Air suam
*Nota: Rasanya seperti air soya buatan sendiri tanpa gula, sedap! Sangat disyorkan untuk individu yang kali pertama/kurang biasa minum protein soya.

(2) Resepi Lazat ESP:
ESP + Fresh Milk
ESP + Fresh Milk + kurma (blend)
ESP + Shaklee MealShake
ESP + Shaklee Performance Drink
ESP + Shaklee Performance Drink + Shaklee MealShake (my favourite!)
ESP + Nesvita 3in1
ESP + Tropicana Twister
ESP + Ribena
ESP + any fruit juice ( tembikai, epal, lobak putih, peria, pegaga)
ESP + Milo/Horlicks
ESP + Sirap bandung
ESP + Meal Shake + Aiskrim (buatan sendiri)
ESP + Air suam (apabila kurang rajin, sebab resepi nie paling simple)
ESP + Tropicana Twiter Orange (terutama bila hari panas/ tengah hari)
ESP + Meal Shake + Low Fat Milk (Early morning & Before Bed)
ESP + Performance Drink (minuman wajib bulan Ramadhan)
dan lain-lain… boleh tambah mengikut kreativiti anda.

**Baca lanjut mengenai kebaikan ESP → Energizing Soy Protein.

**Resepi ini hanya cadangan. Sila hubungi pengedar Shaklee anda untuk mendapatkan konsultasi lanjut mengenai pengambilan ESP (sukatan, jadual, dan sebagainya).

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.
Berminat?
Hubungi saya di hanisamin@gmail.com atau SMS ke 010-4289601 (Hanis) untuk konsultasi mahupun maklumat lanjut.


Translator
Translator Plugin
Ayat seribu dinar
Ahlan wasahlan…
Assalamualaikum & selamat sejahtera

Selamat datang ke Hanis Healthy Life. Hanis Amin adalah pengedar Shaklee yang sah, yang juga pengguna kepada produk Shaklee.

Untuk sebarang pertanyaan, hubungi kami di
email : hanisamin@gmail.com
sms/WhatsApp : +6010-4289601

Terima kasih.

Hazu Enterprise (SA0175455-W)

Set Istimewa untuk anda!

Breastfeeding Set
(Set Penyusuan)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Confinement Set
(Set Berpantang)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Skin Care Set
(Set Penjagaan Kulit)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Healthy Weight Set
(Set Berat Badan Sihat)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Baby & Children Health
(Kesihatan Bayi & Kanak-kanak)

Informasi


Sertai kami di Facebook!


Ada pertanyaan atau komen?