Order sekarang!


atau SMS/WhatsApp/Telegram :

010-4289601 (Hanis)

Best selling!!
Dapatkan info terkini segera..

* Setiap testimoni yang tertulis dalam laman web ini adalah pengalaman dari pelanggan sendiri dan hasil dari setiap pelanggan mungkin berbeza antara satu sama lain. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila konsult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut.

PERHATIAN : Konsultasi selepas pembelian produk dan jadual pengambilan adalah khas untuk pelanggan kami sahaja. Sila rujuk pengedar anda untuk jadual pengambilan & kosultasi selepas pembelian. Terima kasih.
Free Palestine, Pray 4 Syria
Tabung Kecemasan Gaza Aqsa Syarif di sini :
http://on.fb.me/1jlP2li
Akaun Maybank Islamic : 551575-004299
akaun Bank Islam : 1209-20100-34904
email : projects@aqsasyarif.org.my

Tabung Kasih Ummah Syria
Bank Islam Malaysia Berhad
120290 100 63512
(Pertubuhan IKRAM Malaysia)
email : i4syria315@gmail.com

Set 3M

Assalamualaikum..

Set 3M terkenal sebagai Set Optimum untuk keperluan ibu yang menyusukan bayi. Bukan sahaja dapat memperbanyakkan susu tetapi juga menyihatkan ibu dan bayi. Kita lihat apa kata pelanggan Kak N.

Kak Hajah Noor menyusukan anak ketiganya yang kini berusia 6 bulan….dan mahu meneruskan perjuangan penyusuannya selama yang mungkin kerana dua anaknya yang sebelum ini tidak berpeluang mendapatkannya….

Sumber Asal: Iffa Anuar

 

Assalamualaikum

Alhamdulillah syukur ke hadrat Ilahi
Sesungguhnya yang baik datang drNya
Rezeki yang berkat dtg dariNya
Kita hanya merancang

Seminggu sudah akak menggunakan Shaklee
seminggu juga akak follow panduan /jadual makan vitamin
selain berusaha mencapai sasaran lebih dari 5kali pam sehari

Hasilnya
1. susu kelihatan likat sikit. yang kelakar sehari selepas minum ESP yang terbancuh pekat, kelihatan susu tu amat2 pekat ler.warna kehijauan2 sikit.

2. selepas pam, <>2 jam terasa penuh sahaja cik B akak nie. seronok sangat.

3. peningkatan susu dlm sehari <>30 oz (kalau sebotol 5oz * 6 btl) stok susu fresh utk hari keesokkan anak bersekolah.

4. stok ebm dpt buat dlm 6 btl saja last week (khamis malam dan separuh jumaat) coz kena balik kgggg.. kalau dok rumah sendiri rasanya dah kembali penuh peti ais tu ngan ebm. Tp syukur stok dah jadi 20 btl kembali.target buat 50 botol this week then next week boleh puasa ganti.

5. keadaan badan. ada rasa macam bertenaga sikit.segar n senang bangun. cuma bila dah tidor jam 1am tu akak cuba tak nak bangun gak jam 3am coz akak pun nak rehat gak. coz waktu2 lain dah marathon buat itu ini heheh..nak gak bagi badan rehat dr melakukan kerja2 rumah. actually rasa badan ok sikit nie tp tak nak gak buat kerja2 rumah tu boleh tak??

sasaran KPI hehehe

1. nak kerapkan pam. kosong jer nnt cik B akan penuh cepat. tp kekangan masa tu bila ada meeting.kalau takde metingg..berbahagiaa..

2. buat stok ebm 50 btl dlm minggu ini (klu boleh)so nak gantikan poso juga next monday Insyaallah. so this week cuti 3 hari jangan kemana2 kecuali pakai Madela Free style.blh pam dimana2 dan masa. hehhe

3.nak kekalkan daya tenaga badan ini.klu tak mmg dah pengsan coz terletih sgt. tp kot tak letih pun mmg akak nak tido gak.

 

 

TAWARAN EXCLUSIVE!!
Ibu-ibu ingin mendapatkan Shaklee Tripple M Set ini? Tetapi Ibu-Ibu mempunyai kekangan kewangan? Kini, ada tawaran istimewa buat ibu-ibu.. Dapatkan hasil yang sama dengan harga yang lebih murah.. Hanya RM 210!! Email hanisamin@gmail.com untuk info lanjut yaa..
Nak tahu Set Penyusuan yang lain? Klik SINI

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.
Hubungi saya di hanisamin@gmail.com atau SMS ke 010-4289601 (Hanis) untuk konsultasi mahupun maklumat lanjut.

Assalamualaikum..

Ramai yang lebih yakin dan bersemangat selepas mencuba TIPS ISTIMEWA kami. Saya sendiri telah mencubanya. Selasa lepas, selepas dah lama tak menghadapinya, saya mengalami bengkak susu. Rasa tak sabar-sabar nak mengepam. Dah rasa penuh dan sakit sangat.

Tapi bila pam sikit je yang keluar. Rasanya mungkin dah kena clog duct. Dah urur-urut pun masih terasa berketul-ketul. Balik rumah, tuam dengan tuala suam terus memancut keluar. Alhamdulillah. Tak sangka sampai macam tu sekali kesannya.

Apa kepentingan Set B+ESP+OStematrix?

Secara ringkasnya :

Vitalea@ Multivitamin dengan formula zat besi : sangat perlu demi memastikan tubuh badan menerima semua zat dan vitamin yang penting dan perlu dalam menjami kesejahteraan secara am.

B complex : lengkap dengan 8 kumpulan B yang diperlukan oleh tubuh badan demi membantu tubuh badan bertenaga, otak lebih fokus, emosi lebih stabil.

Vitamin C : sebagai antioksidan, membantu meningkatkan sistem imunisasi badan.

Alfalfa : raja segala tumbuhan, membantu meningkatkan imunisasi, mengandungi kalsium dan bagi ibu-ibu yang menyusu ia sangat membantu MEMPERCEPATKAN PENGHASILAN SUSU IBU.

Kalsium@ Ostematrix :
Kalsium penting untuk bina darah, bina tulang, gigi dan saraf dalam tubuh manusia. Bagi ibu yang menyusu, pengambilan kalsium tidak boleh dipandang remeh. Bagi ibu-ibu yang tidak menjaga dan mementingkan pengambilan kalsium dalam diet harian, maka kalsium untuk penghasilan susu ibu akan diserap dari yang sedia dalam tubuh ibu.

Jika perkara ini berlarutan dan si ibu tidak menggantikan semula kalsium ini maka si ibu tadi akan mengalami risiko osteoporosis, rasa sengal kaki dan tulang belakang, mudah letih dan lesu serta muka menampakkan garisan tua.
Sebab itu pengambilan sumber kalsium tidak boleh dipandang ringan sama sekali. Jika perasan ada sesetengah ibu yang apabila melalui menstrual (period) susunya akan merundum…ini disebabkan kekurangan kalsium yang kritikal di saat badan mengeluarkan darah kotor yang perlu disingkirkan.

ESP @ Energizing Soy Protein :
Kompisis vitamin utama dalam susu ibu ialah protein. Protein adalah makanan sel. Sel tak kenal nasi lemak, air soya atau tempe tetapi sel hanya perlukan protein iaitu khasiat dari makanan yang diambil. Protein berfungsi mengekalkan pertumbuhan normal dan pemeliharaan tisu. Mengawal atur keseimbangan bendalir dalam badan. Pembinaan hormon, enzim dan antibodi memerlukan protein. Selain itu protein dikatakan membantu mengawal keseimbangan asid bes untuk mengangkut nutrien dan sumber tenaga.

Protein sangat sensitif. Ianya wujud pada suhu badan kita dan mudah terhapus pada suhu yang tinggi. So apabila kita memasak sumber protein seperti ikan goreng pada suhu yang tinggi, hakikatnya banyak protein yang telah musnah semasa proses memasak itu sendiri.

Owh, sebelum terlupa, ini testimoni terbaru customer Shaklee GBS.
*Credit To AnakkuWiraku.

Apa rahsianya?

Tentulah Shaklee Tripple M selain Tips ISTIMEWA yang HANGAT diperkatakan tu.

 

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

 

 

Hubungi saya di hanisamin@gmail.com atau SMS ke 010-4289601 (Hanis) untuk konsultasi mahupun maklumat lanjut.


Assalamualaikum..

Ada yang dah tahu gambar kami (saya & Muadz) masuk dalam majalah Pa&Ma Feb 2011?

cover Pa&Ma Feb 2011

Ini gambarnya..

Muadz berusia 1 hari

tembamkan? hubby siap kata pipi sama tinggi dengan hidung. Tapi sekarang…

Muadz 9 bulan

Apa rahsianya? Selain menyusukan dengan susu ibu sepenuhnya, saya percaya Shaklee turut membantu. Ingat entry saya yang ini?

Jujurnya, sebelum mengandung berat saya 55kg. Check-up saya yang terakhir iaitu sebulan sebelum bersalin, berat saya 75kg. hohoho. Banyak betul saya naik kan. Masa nak bersalin tu agaknya berat saya naik lagi. Selepas melahirkan berat saya cuma kurang 10kg. Maka berat saya 65kg dan selepas pantang alhamdulillah, berat saya turun ke 60kg. Tapi selepas tu memang susah nak turun.

saya memang jenis yang agak sukar turun berat badan. Sehinggalah saya ambil Shaklee. Perubahan yang saya dapat selain susu bertambah dari segi kuantiti dan bertambah pekat, sistem perkumuhan saya juga semakin lawas. Daripada 2 biji alfalfa sehari saya naikkan ke 4 biji sehari kerana susu sedikit kurang.

Sekarang saya ambil 4 biji alfalfa sehari dan membuang 2-3 kali sehari. Tapi bukan sakit perut yang memulas. Saya juga makan tak berhenti sampai orang meja sebelah asyik tanya, tak breakfast ke tadi? tak lunch ke tadi? huhu.

Cuba teka berat saya berapa sekarang? Kalau timbang di pagi hari selepas mandi, berat saya 52kg. Jika timbang di malam hari sebelum tidur berat saya 53kg. Ada yang kata ibu yang menyusu anak terutama pada 6 bulan pertama memang mudah turun berat badan.

Alhamdulillah, kini Muadz dah pun 9 bulan tapi berat saya masih maintain lingkungan itu. Sebelum ni risau sebab ramai yang terkejut saya terlalu kurus. Risau adakah muka saya kusam dan macam tak cukup makan? rupanya sebab saya lebih kurus dari masa saya belajar dulu. Tapi alhamdulillah, masih healthy. Mungkin saya perlu ambil Vit E supaya muka saya nampak lebih healthy. winking

Apa yang saya ambil? Saya cuma ambil Set B+ESP+Ostematrix.

p/s- kesan mungkin berbeza mengikut orang ya.

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Berminat?

Hubungi saya di hanisamin@gmail.com atau SMS ke 010-4289601 (Hanis) untuk konsultasi mahupun maklumat lanjut.


Assalamualaikum…

Tajuk entry macam orang nak mengaut keuntungan semata-mata…tapi jangan menilai dari tajuk entry sahaja ye ibu-ibu…jika ibu-ibu sanggup berlabur untuk membeli gajet2 penyusuan, beli baju anak yang mahal-mahal, shoping tiap hujung minggu, apalah salahnya jika berhabis sedikit untuk supplement diri dan juga anak yang di susukan…hanya ibu-ibu yang bijak sahaja akan memilih yang TERBAIK

*kredit to Ibu Hakim Haikal
Sekiranya kawan-kawan merasakan pengambilan Set B semata-mata tidak mendatangkan hasil yang memuaskan, provided kawan-kawan buat 3 amalan utama bf mommies (pam konsisten ; air lebih 3L ; doa yang berterusan), maka saya syorkan kawan-kawan mencuba pengambilan Set B ini bersama ESP atau Ostematrix ; atau kedua-duanya sekali!

memang menakjubkan!

saya mula-mula tak perasan sangat benda ni since saya memang dari awal percintaan saya dengan SHAKLEE terus ambik SET E add-on ESP, so, memang saya takde problem apa-apalah. alhamdulillah. tapi, setelah seorang teman saya, kak ita, yang dah hampir give-up makan Set B dan buat segala macam teknik yang perlu nak banyakkan breastmilk tak menjadi, disarankan mengambil Ostematrix (dia dah ambik ESP masa tu). kak ita akhirnya mendapat hasil yang diinginkan! best sangat!

cerita ni dah lama. sms kak ita pun saya dah delete. haha. maybe korang boleh tanya sendiri dengan kak ita di Facebook kak ita. dan lagi satu tips, kak ita tak makan semua vitamin sekaligus. dia makan berasingan ikut masa tertentu. tips yang bagus sebab kita sedia maklum pengambilan vitamin akan menambah kepekatan darah. so, lebih baik dimakan pada waktu berlainan, mengikut keperluan dan kesesuaian.

sampai sekarang, kak ita setiap bulan akan topup vitamin-vitamin SHAKLEE tau. dan setiap bulan le cik abang kak ita datang ambil stok vitamin kat rumah saya (sebenarnya nak jenguk bakal menantu hehehe).

so, kepada kawan-kawan yang merasakan masih kurang berpuas hati dengan pengambilan Set B semata-mata, bolehla mencuba add-on Ostematrix ( Set E la ni!) atau ESP. lagipun, penambahan kedua-dua suplemen ni turut membantu melengkapkan lagi keperluan zat dalam badan.

Komen saya :

Tak perlu tengok jauh-jauh, saya sendiri mengamalkan pengambilan Ostematrix dan ESP. Alhamdulillah, kesannya boleh dilihat pada entry yang lepas. Tak sangka rupanya Ostematrix turut membantu menambah susu. Patutlah sekarang susu agak banyak. Weekend lepas Muadz demam dan kurang menyusu, minum sikit terus tidur. Habis basah baju saya sebab susu banyak dan tak sempat pam.

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Berminat?

Hubungi saya di hanisamin@gmail.com atau SMS ke 010-4289601 (Hanis) untuk konsultasi mahupun maklumat lanjut.


Translator
Translator Plugin
Ayat seribu dinar
Ahlan wasahlan…
Assalamualaikum & selamat sejahtera

Selamat datang ke Hanis Healthy Life. Hanis Amin adalah pengedar Shaklee yang sah, yang juga pengguna kepada produk Shaklee.

Untuk sebarang pertanyaan, hubungi kami di
email : hanisamin@gmail.com
sms/WhatsApp : +6010-4289601

Terima kasih.

Hazu Enterprise (SA0175455-W)

Set Istimewa untuk anda!

Breastfeeding Set
(Set Penyusuan)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Confinement Set
(Set Berpantang)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Skin Care Set
(Set Penjagaan Kulit)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Healthy Weight Set
(Set Berat Badan Sihat)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Baby & Children Health
(Kesihatan Bayi & Kanak-kanak)

Informasi


Sertai kami di Facebook!


Ada pertanyaan atau komen?