Order sekarang!


atau SMS/WhatsApp/Telegram :

010-4289601 (Hanis)

Best selling!!
Dapatkan info terkini segera..

* Setiap testimoni yang tertulis dalam laman web ini adalah pengalaman dari pelanggan sendiri dan hasil dari setiap pelanggan mungkin berbeza antara satu sama lain. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila konsult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut.

PERHATIAN : Konsultasi selepas pembelian produk dan jadual pengambilan adalah khas untuk pelanggan kami sahaja. Sila rujuk pengedar anda untuk jadual pengambilan & kosultasi selepas pembelian. Terima kasih.
Free Palestine, Pray 4 Syria
Tabung Kecemasan Gaza Aqsa Syarif di sini :
http://on.fb.me/1jlP2li
Akaun Maybank Islamic : 551575-004299
akaun Bank Islam : 1209-20100-34904
email : projects@aqsasyarif.org.my

Tabung Kasih Ummah Syria
Bank Islam Malaysia Berhad
120290 100 63512
(Pertubuhan IKRAM Malaysia)
email : i4syria315@gmail.com

Shaklee

Shaklee Landmark Study

Assalamualaikum…

Ahad lepas saya ke satu kelas shaklee untuk belajar tentang Landmark Study. Shaklee bawakan khas Dr Bruce Daggy iaitu Naib Presiden, Penyelidikan & Pembangunan dan Ketua Pegawai Sains Shaklee, ke Malaysia untuk bercerita tentang Landmark Study ni. Tak taulah berapa umur Dr Daggy ni tapi nampak sihat dan muda je.

Dr Daggy ada Ph.D. dalam Nutritional Biochemistry dari Cornell University dan B.A. dalam Biology dari University of Virginia. Dia telah mengarang 80 penerbitan dan abstrak dan juga telah mempunyai 13 paten produk.

Ambil peluang bergambar bersama Dr Daggy

Ambil peluang bergambar bersama Dr Daggy

Apa itu Landmark Study?

Landmark Study ni satu kajian yang dijalankan oleh pihak ketiga (dalam kes Shaklee ni Universiti of California) untuk menguji taraf kesihatan mereka yang ambil Supplemen Shaklee vs mereka yang tidak mengambil sebarang supplemen vs mereka yang ambil supplemen jenama lain. Kajian ini telah dijalankan oleh Dr Glady Block yang mengusulkan kepada Shaklee untuk menguji keberkesanan dan keselematan pengambilan suplemen secara menyeluruh bagi tempoh waktu yang panjang.

Bila kita baca tentang sesuatu kajian, penting untuk tahu siapa yang buat kajian dan di mana. Sebabnya bila ia dibuat oleh sesuatu universiti walaupun kajian ini ditaja oleh syarikat tertentu tetapi universiti ada hak untuk meluluskan atau publish kajian tersebut sama ada resultnya baik untuk syarikat tersebut ataupun tidak. Dan nak lulus tu pun bukan mudah. Kalau siapa yang ada PhD tentu tahu, selain buat kajian kena present paper di beberapa tempat lepas tu ada viva lagi. Jadi, bila keputusan Landmark study ni bagus untuk Shaklee dah tentulah Shaklee pun berbangga untuk menggunakannya sebagai bukti bahawa supplemen Shaklee ni bagus. Dan sebagai pengedar dan juga mengguna, saya pun bertambah yakin dengan supplemen Shaklee ni.

landmark

Bagaimana Landmark Study dijalankan?

Ia telah dijalankan selama 3 tahun (2004-2007) ke atas 3 kumpulan iaitu:

  1. Golongan yang ambil supplemen Shaklee
  2. Golongan yang ambil multivitamin dari syarikat lain
  3. Golongan yang tidak mengambil sebarang supplemen

(sumber)

Mengapa Landmark Study ni penting?

  • Kajian dibuat ke atas pengguna Shaklee yang telah ambil Shaklee dalam tempoh 20-43 tahun (hampir kesemua ambil multivitamin)
  • Kajian ini menunjukkan :
    • Tahap nutrisi
    • Tahap risiko terhadap penyakit
    • Taraf penyakit yang lazim
    • Taraf kesihatan menyeluruh

ke atas kumpulan sasaran.

Hasil Landmark Study?

Haa…ni yang best nak tau kan. Apa hasil dia..

landmark-study4

Kajian menunjukkan, pengamal shaklee tiada masalah buah pinggang. Darah pengamal shaklee mengandungi vitamin yang paling banyak, kerana vitamin Shaklee mudah di serap, berbanding vitamin lain. Walau bagaimanapun, kajian ini tidak menunjukkan makan suplemmen bukannya satu BULLETPROOF kepada penyakit kronik, cumanya risiko penyakit seperti diabetes dapat dikurangkan.(sumber)

Saya sangat yakin dengan produk Shaklee dan bersemangat nak kongsikan dengan semua supaya kawan-kawan saya juga punya taraf kesihatan yang lebih baik.

p/s – oh ya, hari tu ada tanya nutritionist Shaklee, katanya mereka mengalu-alukan jika ada universiti tempatan nak buat kajian tentang Shaklee. Boleh tulis surat kepada pihak Shaklee. Cuma mungkin perlu ke Shaklee US sbb produk dibuat di sana.

 

Your Shaklee Independent Distributor
Hanis Amin
♥ SMS | WhatssApp : 010-4289601
♥ Shaklee ID : 837662
♥ FB Page : http://www.facebook.com/HanisHealthyLife
♥ Email : hanisamin@gmail.com

**Nak daftar sebagai ahli Shaklee? Hanya dengan SATU KLIK.

Shaklee Award : “Best Brand in MLM”

 

Minggu lepas agak kecoh bila President Shaklee Malaysia, Victor Lim upload gambar di The Brand Laureate Awards 2014-2015. Shaklee mendapat “The Best Brand in MLM”!!

 

shaklee award

 

Apa The Brand Laureate ni?

Read the rest of this entry »

Soalan Lazim tentang Shaklee

Antara soalan-soalan yang kerap ditanya :

Q: Adakah Shaklee ini Halal?

A: Halal. Boleh rujuk artikel Halal di http://healthy.babykawaiistore.com/category/halal/

Q: Mengapa urin/susu saya bertukar jadi kekuningan/kuning kehijauan selepas mengambil vitamin?

A: Ianya adalah kesan pengambilan B complex, vitamin ini adalah vitamin larut air.

SOALAN LAZIM TENTANG SHAKLEE

Q: Saya mengalami pening selepas mengambil vitamin ini, mengapa? Adakah tidak serasi?

A: Pengambilan vitamin memerlukan pengambilan air yang TIDAK kurang dari 2 liter. Ini supaya vitamin dapat disalurkan ke seluruh tubuh dengan lancar. Rasa pening berlaku biasanya berpunca dari kurang minum air. Satu lagi adalah kerana, jika individu itu adalah pertama kali mengambil supplement, maka tubuh memerlukan 1-3 hari untuk menyesuaikan diri dengan zat yang diterima. Keserasian memerlukan sedikit masa. Anda juga mungkin mengalami krisis pemulihan

Q: Saya selesa dengan vitamin Shaklee setelah mencubanya. Boleh saya dapatkan dengan harga lebih murah?

Read the rest of this entry »

Shaklee di Pinnacle Sunway

Assalamualaikum…

 

Seperti yang diberitahu sebelum ini, Shaklee HQ di Empire Gallery dah pun ditutup. Kini, HQ Shaklee di Pinnacle Sunway, bangunan baru berhampiran Sunway Piramid. Mula-mula nak pergi tu berpusing-pusing juga sebab tak pasti tempatnya di mana. Cari guna waze tak jumpa pula. Bila dah jumpa, wow, kagum dengan bangunannya yang canggih. Bila masuk ke office Shaklee, ‘wow, kagum dengan tempatnya yang luas dan mesra kanak-kanak.’

Jom kita jamu mata..

Read the rest of this entry »

HQ Shaklee dah berpindah!!

 

Ya, Home Office Shaklee dah berpindah ke tempat yang lebih luas. Dengan Shaklee yang semakin dah dikenali ramai, tentunya Shaklee memerlukan tempat yang lebih luas, selesa dan tersusun.

Alamat baru home office shaklee

 

Alamat Home Office Shaklee yang baru seperti tertera di atas.

Tak sabar nak ke sana minggu depan.

Jom kita terjah….

Kami ialah PENGEDAR SAH SHAKLEE anda di Bandar Saujana Putra! Sila SMS/ WhatsApp ke +6010-4289601 (Hanis) untuk self pick-up di Bandar Saujana Putra.

Your Shaklee Independent Distributor
Hanis Amin
♥ SMS | WhatssApp : 010-4289601
♥ Shaklee ID : 837662
♥ FB Page : http://www.facebook.com/HanisHealthyLife
♥ Email : hanisamin@gmail.com

Assalamualaikum..

Benarkah CEO Shaklee Yahudi? Adakah Yahudi = Zionis/Israel?

Satu lagi isu yang keluar adalah kerana ada yang mengatakan Roget Barnett, CEO dan pemilik Shaklee adalah bangsa Yahudi berdasarkan artikel di bawah.

ceo shaklee yahudi

 

Hasil carian saya di beberapa tempat, tak jumpa kaitan Roger Barnett dengan Yahudi selain artikel di atas. Cuma ada jumpa nama Barnett adalah berasal dari Irish. Boleh baca di SINI. Mungkin ada campuran bangsa, yang itu saya tak pasti.

Tapi sekali lagi saya nyatakan

Read the rest of this entry »

Assalamualaikum..

Alhamdulillah, National Conference Shaklee dan Star Awards dah pun selesai. Istimewanya National Conference kali ini kerana ia dihadiri oleh CEO dan Chairman Shaklee Corporation iaitu Roger Barnett. Nanti saya akan kongsikan tentang National Conference. Sebelum tu, jom kita berkenalan dengan owner Shaklee ni.

Siapa Roger Barnett?

Siapa Roger Barnett

Read the rest of this entry »

Assalamualaikum….

 

Kebanyakan produk yang kita makan hari ini adalah hasil GMO. Tapi apa itu GMO?

Genetically modified organism (GMO) atau didalam bahasa melayunya ialah organisma yang genetiknya diubah suai menggunakan teknik kejuruteraan genetik. Organisma yang diubah suai secara genetik ini termasuk mikro -organisma seperti bakteria dan yis , serangga, tumbuh-tumbuhan, ikan, dan mamalia. Ia digunakan secara meluas dalam penyelidikan saintifik dan menghasilkan pelbagai barangan termasuklah makanan.

Tengoklah perbezaan saiznya..

Tengoklah perbezaan saiznya..

 

Apakah keburukan GMO?

1. Keselamatan produk GMO tidak disahkan lagi, boleh dikatakan sebenarnya kita adalah “tikus makmal” untuk menguji keselamatan teknologi GMO itu sendiri

Ini adalah menyedihkan tetapi benar. Makanan GMO yang dimakan setiap hari tidak mempunyai kajian menyeluruh mengenai ancamannya yang berpotensi ke atas kesihatan manusia .

2. Bahan-bahan yang diubahsuai secara genetik boleh menyebabkan kanser.

Perunding histopathologest di Aberdeen Royal Infirmary , Dr Stanley Ewen , menimbulkan kebimbangan bahawa makanan dan air yang tercemar dengan bahan genetik boleh meningkatkan pertumbuhan tumor malignan apabila diambil oleh manusia. Kemudian, kajian-kajian lain menyatakan adanya hubungan antara makanan kejuruteraan dan kanser.

3. Ia boleh menimbulkan wabak alahan baru pada manusia.

Telah didapati bahawa kacang soya GMO yang mengandungi protein kacang Brazil menyebabkan alahan kepada manusia dan telah ditarik balik dari pengeluaran.

4. Negara membangun menjadi lebih bergantung kepada negara lain.

“Golden rice” adalah beras yang diubahsuai secara genetik yang mengandungi jumlah vitamin A yang lebih banyak. Ianya boleh memberi manfaat kepada orang-orang miskin di negara-negara membangun. Walau bagaimanapun , biasanya hanya syarikat-syarikat besar negara maju yang boleh menghasilkan kejuruteraan tanaman “golden rice” ini. Ini menyebabkan negara membangun hanya bergantung kepada negara maju.

5. You are ‘not’ what you eat any more!

Kejuruteraan genetik memperkenalkan penambahan genetic haiwan didalam tumbuh-tumbuhan. Ini boleh membangkitkan isu-isu bagi mereka yang mempunyai “prinsip pemakanan” seperti vegetarian atau vegan.

gmo-salmon

6. Ia bukan cara semula jadi menghasilkan makanan.

Akan sentiasa ada kesan jangka panjang yang tidak diketahui kepada ekosistem dan biodiversiti apabila kaedah tidak natural digunakan untuk mengubah sifat-sifat semula jadi.

7. Kesan buruk ke atas sistem imun .

Satu kajian pada 2008 menunjukkan bahawa memberi tikus makan makanan berGMO 30 hari menyebabkan reaksi terhadap siatem imun. Ini kerana terdapat perubahan pada bilangan sel yang mengawal selia fungsi imun dalam badan.

8. Makanan yang tahan dari racun boleh mengakibatkan makhluk-super !

Ia bukan satu jenaka , gen dalam tanaman kejuruteraan yang diubah suai sehingga dapat melawan racun perosak boleh memindahkan gen tersebut kepada serangga perosak. Ini menjadikan serangga perosak itu juga tahan kepada racun perosak. Organisma-super ini tidak boleh dikawal dengan mudah dimana akan mewujudkan masalah dalam menguruskan jumlah serangga pada masa akan datang.

9. Produk terubahsuai secara genetik tidak boleh ditarik balik .

Gen makanan yang diubah secara kejuruteraan ini akan berganda melalui generasi tanpa mengetahui apa yang akan merosakkan generasi akan datang . Akhirnya ia akan menjadi satu produk daripada jenis yang tidak boleh ditarik balik apabila kerosakan ditemui.

10. Kesan kejuruteraan genetik makanan berkemungkinan tidak dapat dipulihkan.

sumber

 

Jadi, berhati-hati dalam memilih sumber makanan. Pilihlah makanan yang ditanam/dibesarkan secara organic dan non-GMO.

Shaklee sangat berhati-hati dalam memilih sumber bagi produknya. Shaklee amat mementingkan sumber semulajadi kerana hanya bahan semulajadi yang serasi dan boleh dicernakan oleh tubuh manusia secara semulajadi.

 

shaklee-selamat-edit

 

Alhamdulillah, saya bersyukur saya memilih Shaklee. Anda bagaimana?

 

Kami ialah PENGEDAR SAH SHAKLEE anda di Bandar Saujana Putra! Sila SMS/ WhatsApp ke +6010-4289601 (Hanis) untuk self pick-up di Bandar Saujana Putra.

Your Shaklee Independent Distributor
Hanis Amin
♥ SMS | WhatssApp : 010-4289601
♥ Shaklee ID : 837662
♥ FB Page : http://www.facebook.com/HanisHealthyLife
♥ Email : hanisamin@gmail.com

Assalamualaikum..

 

Dah beberapa lama dari sebelum saya menjadi distributor Shaklee sehingga sekarang, saya sering mencari-cari kalau-kalau ada kesan buruk supplemen Shaklee. Risau la juga kan untuk kesan jangka panjang mahupun pendek. Hasil pencarian saya sama ada dalam web di Malaysia mahupun luar negara, saya BELUM menjumpai sebarang kesan buruk. Yang ada saya jumpa, hanya pihak-pihak yang kurang berpuas hati kerana produk Shaklee tiada di pasaran meluas dan menggunakan sistem MLM.

Tapi berbalik semula kepada niat Dr Shaklee yang menjadikan produk Shaklee ini dipasarkan melalui sistem MLM adalah untuk mendidik(educate) pengguna dan distributor(tentunya!). Bukan sekadar ambil tanpa ilmu. Tetapi ia perlu diambil dengan ilmu. Kenapa perlu supplemen ini, apa kesan kekurangan vitamin itu dan sebagainya.  Bukan ambil hanya sekadar ikut-ikutan.

shaklee quote

Jika beli produk di farmasi, siapa yang akan memantau anda? Siapa yang boleh anda refer semula? Mungkin agak sukar kan.

Shaklee juga dah lebih 50 tahun di US dan lebih 20 tahun di Malaysia. Ada yang dari kecil dah mula ambil kerana ibunya beli dan sehingga dewasa masih kekal dengan Shaklee. Pada pemikiran saya, kalau produk ini tak bagus dan datangkan kesan buruk tentu ianya tidak bertahan lama. Dan tentu kesannya dah dapat dilihat dalam masa 50 tahun ini.

Ada juga yang komen produk MLM ni mahal. Betul ke mahal?

Produk Shaklee boleh digunakan satu hingga 6 bulan. Mungkin masa nak keluarkan pertama kali tu terasa mahal tapi berbaloi sebab tahan lama. Contohnya multivitamin Shaklee iaitu Vita lea. Sebotol hanya RM88.75 untuk harga pasaran dan ada 120 biji. Jadi sebiji hanya lebih kurang 74 sen. Ada produk di farmasi dengan harga lebih murah tapi sebotol mungkin 30 atau 60 biji sahaja. Dan menggunakan vitamin sintetik.

Alhamdulillah sehingga ke hari ini, saya masih meyakini produk Shaklee kerana produknya yang berkesan. Malah turut membantu ramai ibu-ibu terutamanya menjana pendapatan tambahan.

shaklee-selamat-edit

 

Jom cuba dan rasai perbezaannya!

 

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

 

Your Shaklee Independent Distributor
Hanis Amin
♥ SMS | WhatssApp : 010-4289601
♥ Shaklee ID : 837662
♥ FB Page : http://www.facebook.com/HanisHealthyLife
♥ Email : hanisamin@gmail.com

Assalamualaikum..

Mungkin ada yang lebih gemar membeli secara direct di branch. Sambil membeli boleh juga cuci-cuci mata melihat produk-produk lain kan. Jadi, hari ini saya kongsikan tips untuk membeli di branch.

  1. Pergi ke mana-mana branch seperti tertera di Shaklee Branch
  2. Ambil no giliran (sesetengah branch mungkin tiada sistem nombor)
  3. Ambil borang order
  4. Isikan nama dan no ID saya iaitu 837662, Nur Hanis untuk dapatkan harga seperti yang tertera dalam borang order
  5. Tunggu nombor dipanggil dan hantar borang serta buat pembayaran
  6. Ambil resit dan ambil produk

Dan anda boleh pulang. Mudahkan. Jimat kos pos dan kos pemprosesan.

Oh ya, anda masih boleh dapatkan konsultasi dan jadual pengambilan yang betul dari saya sekiranya menggunakan ID saya. Cuma hubungi saya di +60104289601(SMS/WhatsApp), berikan no order, tarikh belian dan jumlah belian. Saya akan semak dulu dalam sistem untuk memastikan anda tidak tersalah guna no ID. Dan saya akan berikan konsultasi berterusan.  big grin

Mudahkan.

 

Waktu perniagaan bagi setiap branch seperti berikut :

Ibu Pejabat Shaklee Malaysia

Shaklee Products (M) Sdn Bhd
A-3A-02, Empire Tower
Empire Subang,
Jalan SS16/1,
47500 Subang Jaya,
Selangor Darul Ehsan

Telefon :603-5622 3188
Fax : 603-5622 3199
E-mel : customerinquiry@shaklee.com.my

Waktu Perniagaan
Isnin hingga Sabtu: 10:00 pagi hingga 7:00 malam

 

Cawangan / Branch Shaklee

Kuala Lumpur
31, Jalan 2A/27A, Section 1,
Wangsa Maju Setapak,
53300 Kuala Lumpur.
Telefon : 603-4142 6442

Waktu Perniagaan
Isnin hingga Jumaat
10:00 a.m. to 7:00 p.m.
Sabtu (Pertama & Ketiga):
10:00 a.m. to 7:00 p.m

Penang
A-2, Jalan Todak 1,
Pusatbandar Seberang Jaya,
13700 Perai.
Telefon : 604-397 4325

Waktu Perniagaan
Isnin hingga Jumaat
10:00 a.m. to 7:00 p.m.
Sabtu (Pertama & Ketiga):
10:00 a.m. to 7:00 p.m

Perak
Ipoh 32, Medan Istana 1,
Bandar Ipoh Raya,
30000 Ipoh.
Telefon: 605-241 8260

Waktu Perniagaan
Isnin hingga Jumaat
10:00 a.m. to 7:00 p.m.
Sabtu (Pertama & Ketiga):
10:00 a.m. to 7:00 p.m

Johor
14, Jalan Molek 1/10,
Taman Molek,
81100 Johor Bahru.
Telefon: 607-352 5188

Waktu Perniagaan
Isnin hingga Jumaat
10:00 a.m. to 7:00 p.m.
Sabtu (Pertama & Ketiga):
10:00 a.m. to 7:00 p.m

Kelantan
319, Section 25,
Bandar Kota Bharu,
Jalan Sultan Yahya Petra,
15200 Kota Bharu.
Telefon: 609-747 8688

Waktu Perniagaan
Ahad hingga Khamis
10:00 a.m. to 7:00 p.m.
Sabtu (Pertama & Ketiga):
10:00 a.m. to 7:00 p.m

Sabah
Lot 4.1, Neutron Point,
Lorong Poin Neutron,
Jalan Lintas Khidmat,
88300 Kota Kinabalu.
Telefon : 6088-393 848

Waktu Perniagaan
Isnin hingga Jumaat
10:00 a.m. to 7:00 p.m.
Sabtu (Pertama & Ketiga):
10:00 a.m. to 7:00 p.m

 

Berminat?
Hubungi saya sekarang!!
Your Shaklee Independent Distributor
Hanis Amin
♥ SMS | WhatssApp : 010-4289601
♥ Shaklee ID : 837662
♥ FB Page : http://www.facebook.com/HanisHealthyLife
♥ Email : hanisamin@gmail.com

Translator
Translator Plugin
Ayat seribu dinar
Ahlan wasahlan…
Assalamualaikum & selamat sejahtera

Selamat datang ke Hanis Healthy Life. Hanis Amin adalah pengedar Shaklee yang sah, yang juga pengguna kepada produk Shaklee.

Untuk sebarang pertanyaan, hubungi kami di
email : hanisamin@gmail.com
sms/WhatsApp : +6010-4289601

Terima kasih.

Hazu Enterprise (SA0175455-W)

Set Istimewa untuk anda!

Breastfeeding Set
(Set Penyusuan)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Confinement Set
(Set Berpantang)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Skin Care Set
(Set Penjagaan Kulit)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Healthy Weight Set
(Set Berat Badan Sihat)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Baby & Children Health
(Kesihatan Bayi & Kanak-kanak)

Informasi


Sertai kami di Facebook!


Ada pertanyaan atau komen?