Order sekarang!


atau SMS/WhatsApp/Telegram :

010-4289601 (Hanis)

Best selling!!
Dapatkan info terkini segera..

* Setiap testimoni yang tertulis dalam laman web ini adalah pengalaman dari pelanggan sendiri dan hasil dari setiap pelanggan mungkin berbeza antara satu sama lain. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila konsult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut.

PERHATIAN : Konsultasi selepas pembelian produk dan jadual pengambilan adalah khas untuk pelanggan kami sahaja. Sila rujuk pengedar anda untuk jadual pengambilan & kosultasi selepas pembelian. Terima kasih.
Free Palestine, Pray 4 Syria
Tabung Kecemasan Gaza Aqsa Syarif di sini :
http://on.fb.me/1jlP2li
Akaun Maybank Islamic : 551575-004299
akaun Bank Islam : 1209-20100-34904
email : projects@aqsasyarif.org.my

Tabung Kasih Ummah Syria
Bank Islam Malaysia Berhad
120290 100 63512
(Pertubuhan IKRAM Malaysia)
email : i4syria315@gmail.com

Shaklee

Assalamualaikum..

Mungkin ada yang lebih gemar membeli secara direct di branch. Sambil membeli boleh juga cuci-cuci mata melihat produk-produk lain kan. Jadi, hari ini saya kongsikan tips untuk membeli di branch.

  1. Pergi ke mana-mana branch seperti tertera di Shaklee Branch
  2. Ambil no giliran (sesetengah branch mungkin tiada sistem nombor)
  3. Ambil borang order
  4. Isikan nama dan no ID saya iaitu 837662, Nur Hanis untuk dapatkan harga seperti yang tertera dalam borang order
  5. Tunggu nombor dipanggil dan hantar borang serta buat pembayaran
  6. Ambil resit dan ambil produk

Dan anda boleh pulang. Mudahkan. Jimat kos pos dan kos pemprosesan.

Oh ya, anda masih boleh dapatkan konsultasi dan jadual pengambilan yang betul dari saya sekiranya menggunakan ID saya. Cuma hubungi saya di +60104289601(SMS/WhatsApp), berikan no order, tarikh belian dan jumlah belian. Saya akan semak dulu dalam sistem untuk memastikan anda tidak tersalah guna no ID. Dan saya akan berikan konsultasi berterusan.  big grin

Mudahkan.

 

Waktu perniagaan bagi setiap branch seperti berikut :

Ibu Pejabat Shaklee Malaysia

Shaklee Products (M) Sdn Bhd
A-3A-02, Empire Tower
Empire Subang,
Jalan SS16/1,
47500 Subang Jaya,
Selangor Darul Ehsan

Telefon :603-5622 3188
Fax : 603-5622 3199
E-mel : customerinquiry@shaklee.com.my

Waktu Perniagaan
Isnin hingga Sabtu: 10:00 pagi hingga 7:00 malam

 

Cawangan / Branch Shaklee

Kuala Lumpur
31, Jalan 2A/27A, Section 1,
Wangsa Maju Setapak,
53300 Kuala Lumpur.
Telefon : 603-4142 6442

Waktu Perniagaan
Isnin hingga Jumaat
10:00 a.m. to 7:00 p.m.
Sabtu (Pertama & Ketiga):
10:00 a.m. to 7:00 p.m

Penang
A-2, Jalan Todak 1,
Pusatbandar Seberang Jaya,
13700 Perai.
Telefon : 604-397 4325

Waktu Perniagaan
Isnin hingga Jumaat
10:00 a.m. to 7:00 p.m.
Sabtu (Pertama & Ketiga):
10:00 a.m. to 7:00 p.m

Perak
Ipoh 32, Medan Istana 1,
Bandar Ipoh Raya,
30000 Ipoh.
Telefon: 605-241 8260

Waktu Perniagaan
Isnin hingga Jumaat
10:00 a.m. to 7:00 p.m.
Sabtu (Pertama & Ketiga):
10:00 a.m. to 7:00 p.m

Johor
14, Jalan Molek 1/10,
Taman Molek,
81100 Johor Bahru.
Telefon: 607-352 5188

Waktu Perniagaan
Isnin hingga Jumaat
10:00 a.m. to 7:00 p.m.
Sabtu (Pertama & Ketiga):
10:00 a.m. to 7:00 p.m

Kelantan
319, Section 25,
Bandar Kota Bharu,
Jalan Sultan Yahya Petra,
15200 Kota Bharu.
Telefon: 609-747 8688

Waktu Perniagaan
Ahad hingga Khamis
10:00 a.m. to 7:00 p.m.
Sabtu (Pertama & Ketiga):
10:00 a.m. to 7:00 p.m

Sabah
Lot 4.1, Neutron Point,
Lorong Poin Neutron,
Jalan Lintas Khidmat,
88300 Kota Kinabalu.
Telefon : 6088-393 848

Waktu Perniagaan
Isnin hingga Jumaat
10:00 a.m. to 7:00 p.m.
Sabtu (Pertama & Ketiga):
10:00 a.m. to 7:00 p.m

 

Berminat?
Hubungi saya sekarang!!
Your Shaklee Independent Distributor
Hanis Amin
♥ SMS | WhatssApp : 010-4289601
♥ Shaklee ID : 837662
♥ FB Page : http://www.facebook.com/HanisHealthyLife
♥ Email : hanisamin@gmail.com

Assalamualaikum..

Hari ni jom kita bercerita tentang sejarah sedikit. Sejarah multivitamin yang pertama dan tentunya yang TERBAIK!!

Vita Lea Shaklee adalah multi-vitamin dan mineral yang pertama dicipta di dunia. Asalnya dikenali sebagai “Vitalized Mineral” dan disingkatkan sebutan kepada “Vita-min”, dan perkataan vitamin yang disebut kini asalnya dari Shaklee. Peningkatan teknologi telah mengubah bentuknya dari cecair kepada bentuk tablet yang dikenali sebagai Vita-Lea.

multivit pertama

Setiap tablet mengandungi 30 nutrisi harian lengkap yang diekstrak daripada sayuran dan buah, 12 vitamin dan 7 mineral penting sebagaimana disarankan oleh RDA. Ia diformulasi secara komprehensif dan sangat seimbang. Tablet Vita-Lea ini disaluti serbuk nutrisi – spirulina. Ia dihasilkan dengan kaedah terkini dan teknologi eksplosif yang kompleks, disebut sebagai “Explo-tab”. Ia merupakan tablet multi-vitamin yang paling pantas larut dalam air dan juga tubuh manusia. Mineral di dalamnya mudah berintegrasi dengan protin untuk penyerapan yang pantas oleh usus kecil.

Ujian klinikal telah membuktikan dengan pengambilan Vita Lea Shaklee selama setahun boleh mengurangkan risiko jatuh sakit sebanyak 65%. Vita Lea telah dipilih oleh Center for Science di Amerika Syarikat sebagai THE BEST MULTIVITAMIN di dalam Public Interest pada tahun 2000.

 

news-mark

PERHATIAN

Produk ini tidak sesuai diambil oleh pesakit SLE, thalassemia.

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

 

Berminat?
Hubungi saya sekarang!!
Your Shaklee Independent Distributor
Hanis Amin
♥ SMS | WhatssApp : 010-4289601
♥ Shaklee ID : 837662
♥ FB Page : http://www.facebook.com/HanisHealthyLife
♥ Email : hanisamin@gmail.com

Assalamualaikum…

Selain dari menjalani ujian kualiti dan diperbuat dari bahan-bahan terpilih, cara vitamin-vitamin Shaklee bertindak juga berbeza.

Sebelum itu jom kita lihat bagaimana nutrien dari makanan kita diserap oleh sistem penghadaman kita:

SitesofNutrientAbsorptionforweb

Secara umumnya, kebanyakan nutrien makanan kita diserap di usus kecil. Proses pencernaan makanan bermula dari dalam mulut lagi, oleh air liur. Kemudian esofagus menghantar makanan yang kita kunyah, atau vitamin yang kita telan ke dalam perut. Asid hidroklorik dalam perut adalah sangat penting, bukan saja untuk pencernaan, malah ketidakseimbangan asid dalam perut boleh mendatangkan pelabagi masalah kesihatan, misalnya ulser perut, kelesuan melampau, rambut gugur dan sebagainya.

Pil vitamin Shaklee yang terbukti mempunyai bioavailabiliti yang tinggi (kadar penyerapan yang tinggi) telah diperbuat dengan coating atau ‘kulit’ yang bertindak mengawal nutrien-nutrien di dalamnya untuk ‘dilepaskan’ pada tempat yang sepatutnya, seperti dalam rajah di bawah misalnya:

vitalizer-smart

Vita-Lea memiliki ciri ‘folic acid micro coating’ yang dilepaskan di dalam perut kerana beberapa nutrien terutama iodin diproses di sini. Vitamin A diserap di jejunum, oleh itu Carotomax tidak ‘pecah’ sebelum melepasi perut.  Vita-C dilengkapi dengan ‘gel diffusion’ agar khasiatnya bertahan selama 12 jam di dalam darah.

Untuk penyerapan yang lebih maksimum, adalah lebih baik beberapa vitamin diambil pada masa yang berbeza, misalnya pil yang mengandungi zat besi (Vita-Lea) dengan Kalsium (Ostematrix) kerana bukan saja kedua-duanya diserap di tempat yang sama, tapi juga kerana zat besi dan kalsium cenderung untuk ‘bind’ bersama-sama dan boleh menjadikan penyerapan kedua-dua nutrien ini terganggu.

Jadi, adakah vitamin ini tidak boleh diambil bersama-sama? Boleh, tiada masalah, cuma lebih baik diambil pada masa yang berbeza, ini kerana selain nutrien ini berpotensi untuk menghalang penyerapan antara satu sama lain, tubuh kita juga mempunyai keupayaan yang berbeza untuk menyerap nutrien. Malah, lebih baik vitamin larut lemak (ADEK) diambil selepas makan makanan berlemak/berminyak, dan vitamin larut air (B dan C) diambil bersama-sama air.

Sekiranya mempunyai masalah dengan pengambilan vitamin, atau anda ingin mendapatkan pandangan yang lebih dalam, boleh hubungi pengedar anda.
sumber :  http://vitaminsemulajadi.com/perbezaan-dan-keistimewaan-shaklee/

 

Hubungi saya sekarang!!
Your Shaklee Independent Distributor
Hanis Amin
♥ SMS | WhatssApp : 010-4289601
♥ Shaklee ID : 837662
♥ FB Page : http://www.facebook.com/HanisHealthyLife
♥ Email : hanisamin@gmail.com

Assalamualaikum…

Pada tahun 2009 mendapat anugerah di 5th ASIA PACIFIC SUPER EXCELLENT BRAND. 

Apa itu Super Excellent Brand?

Super Excellent Brand celebrates and recognizing those who are building and leading successful, growing and dynamic brands. It is also a trademark that signifies pride of the entrepreneurs (sumber)

super excellent brand awards

Super Excellent Brand Award (SEBA) telah dirasmikan pada tahun 2005 oleh ASIA ENTREPRENEUR ALLIANCE, AEA, sebuah organisasi perniagaan antarabangsa utama yang beroperasi di 15 buah negara. SEBA meraikan dan mengiktiraf mereka yang sedang membina dan berjaya menerajui perniagaan serta jenama yang berkembang secara dinamik.

Ini keratan akhbar berita The Star

PUTRAJAYA: Maxis Communications Bhd, Star Publications (M) Bhd, Great Eastern Life Assurance (M) Bhd and Guinness Anchor Bhd are among the winners in the Elite Award category under the 5th Asia Pacific Super Excellent Brand Award.

The other winners in the same category are Shaklee Products (M) Sdn Bhd, Ikea Malaysia, Lancome Malaysia, P&G (M) Sdn Bhd, RSH (M) Sdn Bhd, Li Ning (China) Sports Goods Co Ltd and Wuliangye Group Co Ltd.

Deputy Finance Minister Datuk Wira Chor Chee Heung was the guest of honour at the awards presentation during the Asia Pacific International Brands Summit Malaysia Gala Dinner 2009, which was organised by Asia Entrepreneur Alliance (AEA).

Baca lanjut di The Star

Dari 2009 lagi, Shaklee dah diiktiraf sebagai jenama yang sentiasa berkembang dan tentunya akan terus berkembang.

Satu lagi info yang membuatkan saya bertambah sayang pada Shaklee.

Anda juga ingin sertai kami?

Hubungi saya sekarang!!
Your Shaklee Independent Distributor
Hanis Amin
♥ SMS | WhatssApp : 010-4289601
♥ Shaklee ID : 837662
♥ FB Page : http://www.facebook.com/HanisHealthyLife
♥ Email : hanisamin@gmail.com

Assalamualaikum…

Memang ada pelbagai produk di pasaran. Malah, produk dalam bidang nutrisi melimpah-ruah membanjiri pasaran. Sebab utamanya tentulah sebab saya dah mencuba sendiri dan rasai perbezaannya. Jadi, saya yakin dengan falsafah shaklee iaitu SENTIASA BERKESAN. Semakin hari saya berkenalan dengan syarikat dan produk-produk Shaklee semakin saya jatuh cinta.

pic 1

 

Shaklee adalah sebuah syarikat yang berlandaskan falsafah dalam menawarkan produk mesra alam dan kesihatan yang baik. Shaklee selaras dan patuh pada prinsip yang telah dibina oleh pengasasnya, Dr Forrest C Shaklee.

Visi yang diilhamkan oleh Dr. Shaklee masih diteruskan melalui matlamat syarikat dengan menghasilkan produk berkualiti dan semula jadi yang menyokong kesihatan alam sejagat.
Dengan prinsip asas ini, Dr. Shaklee telah mencipta syarikat yang bertujuan untuk mencipta kehidupan yang lebih sihat. Beliau telah menghabiskan masanya dengan mencipta syarikat berlandaskan naluri yang dicipta untuk mempertingkatkan kehidupan setiap insan yang ditemui dan dipandu oleh satu prinsip utama “Berikan yang terbaik kepada setiap insan sebagaimana anda ingin diperlakukan oleh mereka”
Dengan matlamat untuk menjadi peneraju dunia dalam produk kesihatan dan kesejahteraan kehidupan, Shaklee sangat berdedikasi untuk terus menyumbang dalam produk inovasi, kecemerlangan sains.
Shaklee juga merupakan syarikat nutrisi semulajadi no.1 di Amerika Syarikat.
Pada tahun
 
1915 – Memformulasi Vitamin Vitalived yang pertama
1956 – Menubuhkan Shaklee Corporation
1960 – Mencipta antara pencuci biodegrasi yang pertama
Salah satu perbezaan Shaklee yang paling utama adalah ianya dari sumber SEMULAJADI. Bukan mudah nak dapatkan dari bahan-bahan semula jadi, apatah lagi yang melalui proses tumbesaran secara semulajadi, (tidak disuntik atau diberi baja sintetik supaya cepat membesar) jadi tentunya mengambil masa yang sangat lama untuk mendapatkan hasil dari bahan semulajadi ini.
shaklee selamat
Cuba lihat berapa banyak ujian yang dilakukan ke atas setiap satu bahan. Kemudian, setelah menjadi sesuatu produk, ia melalui lagi beberapa ratus ujian untuk mengkaji keberkesanan dan keselamatannya.
Masih tidak dapat meyakinkan anda? Entah-entah ini hanya temberang dari pihak Shaklee?
Pelbagai jurnal dan tulisan telah ditulis tentang produk Shaklee. Jadi, anda boleh cuba cari jurnal-jurnal tersebut dan baca ya.
clinical studies
Yang seronoknya bukan sahaja produknya best, semulajadi, selamat dan berkesan tapi juga dapat jana pendapatan dengan Shaklee.
Apa kata anda cuba sendiri, rasai perbezaan dan sertai kami untuk jana pendapatan tambahan.
Oh, nak keahlian percuma?

Hubungi saya sekarang!!
Your Shaklee Independent Distributor
Hanis Amin
♥ SMS | WhatssApp : 010-4289601
♥ Shaklee ID : 837662
♥ FB Page : http://www.facebook.com/HanisHealthyLife
♥ Email : hanisamin@gmail.com

Assalamualaikum…

Alhamdulillah, Shaklee bukan sahaja mendapat sambutan hangat, malah sudah menular ke negara jiran iaitu Indonesia.

Ramai rakan-rakan di Indonesia mencari-cari dan mendapatkan pakej produk Shaklee yang bersesuaian terutama Pakej untuk Ibu menyusu mendapatkan hasil Air Susu Ibu(ASI) yang lebih baik. Selain itu, ramai juga yang mencari pakej untuk kesihatan dan kecantikan kulit serta kesihatan badan keseluruhannya.

Berita baik buat warga Indonesia, anda kini boleh terus mendapatkan produk Shaklee di cawangan di Jakarta, Indonesia!!

Nutrisi-Kesehatan-Shaklee

Lokasinya :

PT. Shaklee Indonesia
Menara Citicon Lt.12, Jl. Letjen S. Parman Kav 72 Slipi, Jakarta Barat 11410, Indonesia
Tlp. : +6221-29308728 (Layanan Pelanggan)
Fax : +6221-29308729
Email: cs@shaklee.co.id

Waktu Kerja
Senin – Jumat: 10.00 – 19.00
Sabtu: 10.00 – 17.00

Jika anda memilih untuk menjadi Pengedar Shaklee sekarang, anda akan menjadi perintis kepada Shaklee Distributor di Indonesia. Selain menjaga kesihatan dan kecantikan, anda juga dapat berpeluang menjana pendapatan lumayan.

Peluang Bisnis Shaklee merupakan kesempatan bagi Anda untuk mendapatkan kesehatan dan sekaligus stabilitas finansial di masa sulit seperti sekarang. Sistem Shaklee yang telah terbukti seiring waktu, berhasil membawa kesuksesan bagi ribuan keluarga di seluruh dunia melalui situasi ekonomi sulit selama 50 tahun terakhir.

Peluang bisnis yang luar biasa ini dapat menjadi solusi bagi Anda: bebas risiko, hanya membutuhkan modal kecil untuk memulai, namun memiliki potensi pendapatan yang besar.

Dan yang terbaik dari peluang bisnis adalah, Anda sekaligus menjalani hidup yang lebih sehat, mengembangkan jaringan sahabat baru, dan menjalin kemitraan jangka panjang setiap harinya hingga Anda berhasil meraih kebebasan finansial.

~ENLIE WIDJAJA
INDONESIA GENERAL MANAGER

Jadi, ayo ibu-ibu bergabung dengan kami sekarang!!

pioneer

 

Anda juga kini boleh mambaca dan melayari blog kami dalam Bahasa Indonesia sekiranya anda kurang fasih dalam Bahasa Malaysia. Cuma pilih bahasa di ruang sebelah kanan blog ini.

translator

Selain itu, Shaklee juga terdapat di 7 buah negara lain iaitu USA (headquarters), Canada, Japan, Malaysia, Mexico, Taiwan dan China. Jika anda sedang bermastautin di man-mana negara di atas, anda juga boleh mendaftar dan jana pendapatan bersama Shaklee serta mengajak dan membantu rakan-rakan di sana untuk jana pendapatan juga.

Hubungi kami di hanisamin@gmail.com atau WhatsApp 010-4289601(Hanis) untuk maklumat lanjut.

Assalamualaikum..

 

Gempar satu Malaya mengatakan ade beberapa produk shaklee yg x renewal,yg di cancel,tarik balik dll.. Jadi adakah produk Shaklee Bahaya? Adakahah Produk Shaklee tak lulus KKM ( Kementerian Kesihatan Malaysia) ? MMg sangat bahaya jika kita mengambil sebarang supplement yang tidak mendapat kelulusan KKM. Ia boleh mendatangkan mudarat yang sangat bahaya.. Jadi , adakah anda percaya produk Shaklee Bahaya? Produk Shaklee tak lulus KKM ?

Mari kita lihat sejarah penubuhan Shaklee

Shaklee adalah sebuah syarikat yang berlandaskan falsafah dalam menawarkan produk mesra alam dan kesihatan yang baik. Shaklee selaras dan patuh pada prinsip yang telah dibina oleh pengasasnya, Dr Forrest C Shaklee. Shaklee sudah bertapak di Malaysia melebihi 55 tahun dan telah mendapat kepercayaan yang tinggi dari pelanggan termasuk golongan Profesional.
Visi yang diilhamkan oleh Dr. Shaklee masih diteruskan melalui matlamat syarikat dengan menghasilkan produk berkualiti dan semula jadi yang menyokong kesihatan alam sejagat.
Kenapa Shaklee istimewa berbanding yg lain:
  • TIDAK Mengandungi Paraben
  • TIDAK Mengandungi Triklosan
  • TIDAK Mengandungi Phthalates
  • TIDAK Mengandungi Sodium Natrium Lauril Sulfat (SLS)
  • TIDAK Mengandungi Sodium Natrium Lauryl Eter Sulfat (SLES)
  • TIDAK Mengandungi 1,4 Dioksana
  • TIDAK Mengandungi Glikol
  • TIDAK Mengandungi Bahan-bahan Cucian Organik yang ”Volatile”
  • TIDAK Mengandungi Asid Hidroklorik
  • TIDAK Mengandungi Ammonia
  • TIDAK Mengandungi Sodium Hidroksida
  • TIDAK Mengandungi Butyl Cellosolve
  • TIDAK Mengandungi Formaldehyde
  • TIDAK Mengandungi Bisfenol-A
  • TIDAK Mengandungi Petroleum Distillates
  • TIDAK Mengandungi Toulene
  • TIDAK Mengandungi Peluntur Warna
  • TIDAK Mengandungi Bahan Perisa
  • TIDAK Mengandungi Pewarna
  • TIDAK Mengandungi Lemak Trans
  • TIDAK Mengandungi Pemanis Tiruan
  • TIDAK Mengandungi Dakwat Toksin
  • TIDAK Mengandungi Bahan-bahan terlarang
ADAKAH INI YANG DIKATAKAN BAHAYA?????? 
Shaklee juga menjalani pelbagai ujian Klinikal:
  • 500juta USD dilaburkan utk ujian klinikal ke atas produk setiap tahun
  • Ujian klinikal atas setiap produk Shaklee
  • hasil kajian yang dipublish dalam jurnal-jurnal terkenal
Shaklee adalah VITAMIN SEMULAJADI, bukan sintetik seperti suplement yg biasa. pd masa yg sama harganya kompetitif & tak mahal pun.Jadi, adakah anda masih percaya yang
 
SHAKLEE BAHAYA? TAK LULUS KKM?
 
saya sangat berharap agar semua bertenang. Jika produk Shaklee tak bahaya dan tak lulus KKM, tentu sekali memberi impak yang tidak baik pada pelanggan. Namun apa yang terjadi??? Ramai pengguna Shaklee mengakui bahawa kesihatan mereka dan keluarga jauh lebih baik selepas mengambil produk Shaklee.
Begitu ketat pemeriksaan dari KKM sehingga, Vitamin C Sustain Release yang ditingkatkan formulanya masih dalam pemeriksaan KKM sehingga hampir setahun  belum dilepaskan oleh pihak KKM untuk jualan. Ini bermakna.. semua vitamin Shaklee yang berada dipasaran Insyaallah selamat dan telah diluluskan oleh pihak KKM.
Produk Shaklee yang tidak melepasi kelulusan KKM sesekali tidak akan dipasrkan di Malaysia.

Bagaimana Mahu Memeriksa Status Kelulusan?

Anda boleh mengikuti langkah dibawah untuk pemeriksaan status Kelulusan.

Adalah Produk mungkin boleh semak di sini list info produk untuk register dgn BIRO PENGAWALAN FARMASEUTIKAL KEBANGSAAN MALAYSIA menggunakan  Quest3 di laman http://quest3.bpfk.gov.my/QUEST3_SEARCH/

kkm1

kkm3

 

selepas itu, anda akan dapati senarai Produk Shaklee jelas mendapat KELULUSAN KKM

bfk 3 bfk 4 bfk 1 bfk 2

 

TIADA DALAM SENARAI

Terdapat beberapa supplement dari Shaklee yang tidak terdapat kelulusan KKM. Produk yang terlibat adalah

1.Energizing Soy Protein (ESP),
2.Perfomence Drink ( PD),
3.Cinch, Vivix (minuman Botanical),
4.AJHT (ekstrak jagung),
5.Collagen Powder (sisik ikan merah laut dala)

Ini yg tiada dalam list krn dikategorikan sbg makanan. Makanan tak perlu kelulusan KKM sepertimana beras, susu & gula tak perlu masuk KKM.Jadi Bukan dibawah kawalan BPFK.

JADI.. KETAHUILAH BAHAWA PRODUK SHAKLEE SENTIASA SELAMAT DAN SEMULAJADI..JADI..JGN RAGU-RAGU LAGI

sumber : http://ipohtaiping.blogspot.com/2013/08/shaklee-bahaya-tak-lulus-kkm.html

Jika ada sebarang persoalan, jangan ragu-ragu untuk hubungi kami mahupun pihak Shaklee Malaysia untuk dapatkan keterangan lanjut ya.

Berminat?

Hubungi saya sekarang!!
Your Shaklee Independent Distributor
Hanis Amin
♥ SMS | WhatssApp : 010-4289601
♥ Shaklee ID : 837662
♥ FB Page : http://www.facebook.com/HanisHealthyLife
♥ Email : hanisamin@gmail.com

 

Assalamualaikum…

Dalam entry yang lepas, saya ada menceritakan tentang Shaklee sebagai syarikat pertama yang menjalankan sistem MLM. Semakin lama semakin banyak syarikat yang mengamalkan sistem MLM dan ada yang sekadar ingin mengaut keuntungan berganda tanpa mempunyai produk yang kukuh. Menurut, Ustaz Zaharuddin, asas minima Shariah berikut perlu dipatuhi :

1. Produk MLM ini mestilah dibeli dengan tujuan yang sebenarnya (seperti produk yang benar-benar bermanfaat dan dibangunkan dengan serius seperti ubat-ubatan berkualiti, unik dan lainnya). Justeru, produk MLM yang kabur kualiti dan kegunaannya tidaklah dibenarkan kerana ia hanyalah bertujuan untuk mengabui dalam undang-undang dan hukum Shariah, ia tiadalah halal di sisi Shariah. Justeru, kekuatan MLM itu ialah kepada produknya yang bermutu dan bukan kepada objektif jangka pendek mengumpul dana (modal).

Alhamdulillah, sehingga ke hari ini produk shaklee terbukti berkesan secara klinikal. Ramai yang telah mencuba dan merasai perbezaannya termasuk saya sendiri. Shaklee memang mengutamakan kualiti produknya. 

2. Produknya bukan emas dan perak yang boleh dijual beli secara tangguh. Ini kerana penjualan barangan emas secara tangguh adalah Riba jenis Nasiah.

Ok, yang ini memang confirm bukan. 

3. Komisyen yang diberikan kepada ahli untuk setiap penjual dan ahli bawahannya mestilah jelas. Tiada komisyen tanpa usaha, ini bermakna orang atas hanya berhak mendapat komisyen dari ahli bawahan yang dibantunya sahaja.

Sebab itu, upline perlu menjaga dan memberi ilmu pada ‘anak’, ‘cucu’, ‘cicit’nya. Kalau ada yang tak faham, hubungi upline anda dengan segera kerana anda ada hak terhadap mereka seperti mereka ada hak terhadap anda. Bukan sekadar suruh jadi ahli sahaja tanpa sebarang informasi. Di zaman internet ni, walaupun berjauhan tetap boleh berhubung secara maya kan. 

4. Keuntungan dan komisyen bukan berdasarkan ‘kepala’ atau ahli yang ditaja, tetapi adalah berdasarkan nilai produk yang berjaya di jualnya. Ini diperlukan bagi membuktikan ia menumpukan kepada perniagaan penjualan produk dan perkhidmatan dan bukannya permainan wang (money game).

Setiap komisen Shaklee bergantung pada nilai point (UV) yang dikumpulkan hasil pembelian produk. Bukan berapa ramai orang yang ditaja. Kalau ramai yang ditaja pun tapi semua tiada belian, maka tiada komisen diberikan. 

5. Tidak diwajibkan bagi si ahli membuat belian sendiri dalam jumlah tertentu bagi memperolehi komsiyen dari orang bawahannya. Ini kerana dibimbangi ia mirip paksaan belian. Namun jika syarikat meletakkan syarat JUALAN MINIMA untuk memperolehi komisyen kumpulan dan sebagainya,  ia mungkin dibenarkan dengan syarat ia dibuat atas asas ju’alah. Untuk itu, syarat dan rukun jua’alah mestilah dipastikan sempurna.

Tiada paksaan untuk membeli dalam Shaklee. Anda beli anda dapat point dan bonus. Tak beli tak dapat apa-apa pun..

6. Setiap ‘upline’ atau orang di sebelah atas mestilah menaruh usaha atas jualan orang bawahannya, seperti mengadakan perjumpaan taklimat, motivasi dan teknik berkempen secara terancang seperti sebuah syarikat yang pelbagai ahlinya. Ia perlu bagi melayakkannya menerima komisyen itu dari sudut Shariah, jika tidak adalah dibimbangi ia akan terjerumus kepada keraguan ‘syubhah’. Ini kerana konsep niaga dalam Islam tidak membenarkan suatu keuntungan dari sesuatu perniagaan yang diperolehi tanpa usaha. Justeru, sedikit usaha perlu dicurahkan bagi menjadi sebab haknya ke atas komisyen. Perlu diingat, kebanyakan ahli di kaki yang 10 ke bawah, mungkin tidak mengenalinya lantaran ia dilantik oleh orang bawahannya yang kesembilan. Jika tidak, apakah haknya untuk mendapat komisyen yang demikian berangkai dan begitu jauh ?.

Sekali lagi, bantu diri anda memperolehi ilmu dengan menghubungi upline anda dan bantu upline anda menjalankan tanggungjawabnya dengan baik. 

7. Tidak menggunakan skim piramid iaitu skim siapa masuk dulu akan untung selamanya.Manakala hak mereka yang masuk kemudian akan berkurangan. Justeru, plan pemasaran mestilah memberikan hak kepada semua, malah orang bawahan mampu mendapat keuntungan lebih dari orang atasannya, apabila ia mampu menjual dengan lebih hebat.

Dah terbukti dalam Shaklee, siapa yang berusaha lebih dia akan mendapat lebih. Dah terbukti downline boleh naik rank lebih tinggi dari upline. 

8. Mempersembahkan system komisyen dan bonus yang telus dan boleh difahami dan dipantau oleh ahli dengan jelas. Ia bagi mengelakkan segala jenis penipuan.

Alhamdulillah, setakat ni mudah faham dengan sistem Shaklee yang simple. :)

9. Menstruktur plan pemasaran di antara ahli dan orang bawahannya secara musyarakah iaitu perkonsgian untung dan rugi berdasarkan modal masing-masing dengan nisbah pembahagian keuntungan yang ditetapkan di peringkat awal lagi.

Setakat ni modal keahlian Shaklee sama sahaja untuk setiap orang sama ada dia masuk dahulu atau kemudian. Modal lain pula direct kepada Shaklee. Jadi, tak timbul isu ini. 

Alhamdulillah.. Setakat ni saya yakin dengan Shaklee. Teringat dulu ada seorang ahli yang tanya macam-macam tentang hukum MLM ni dan sistem Shaklee. Bersungguh-sungguh saya cari masa tu dan kami berkongsi-kongsi pendapat. Alhamdulillah, akhirnya kami berpuas hati dan kini bersama-sama dalam perniagaan Shaklee.

Yang saya faham, MLM ni boleh jadi haram apabila sistem tu sendiri yang tak betul. Ataupun sistem betul, tapi orang yang memanipulasikan sistem sehingga menjadi haram. Contoh : paksa downline beli produk sehingga beribu-ribu ringgit semata-mata untuk naik rank tapi tak diajar kegunaan produk, kebaikan, bagaimana menjual dan sebagainya.

Berminat?

Hubungi saya sekarang!!
Your Shaklee Independent Distributor
Hanis Amin
♥ SMS | WhatssApp : 010-4289601
♥ Shaklee ID : 837662
♥ FB Page : http://www.facebook.com/HanisHealthyLife
♥ Email : hanisamin@gmail.com

Assalamualaikum…

Tahukah anda, shaklee adalah syarikat pertama dalam bidang nutrisi dan juga MLM?

Kenapa Dr Shaklee memperkenalkan supplemen dalam bentuk MLM dan tidak dijual sahaja di kedai?
DR Shaklee mempunyai impian iaitu mahu lebih ramai orang mendapat ilmu tentang nutrisi dan keperluan diri. Pada masa dr shaklee membuat kajian, masyarakat hanya tahu tentang ubat dan kurang ilmu tentang nutrisi lalu bergantung sepenuhnya kepada ubat-ubatan. Jadi, penting untuk ilmu tentang nutrisi disebar luaskan dan cara paling efektif adalah dari mulut ke mulut.

Hari ini, shaklee masih meneruskan sistem MLM untuk memberi peluang perniagaan selain membantu orang ramai memahami tentang nutrisi, bukan sekadar beli dan makan sahaja. Jadi, sangat penting untuk para pengedar menggali ilmu tentang nutrisi dan memberikan konsultasi terbaik untuk para pengguna.

Benarkah produk-produk MLM sangat mahal untuk memberi bonus kepada pengedar?
Cuba kaji sendiri gambar di bawah, mana yang lebih mahal.

price
Berbanding syarikat lain, shaklee tidak menghabiskan duit untuk membuat iklan di media massa. Kalau ada pun berita tentang shaklee di tv dan majalah adalah untuk menceritakan tentang syarikat ataupun informasi tentang produk. Shaklee memberi kebebasan untuk para pengedar sendiri mempromosi tentang shaklee mengikut kreativiti masing-masing. Jadi, shaklee dapat jimat banyak kos di situ dan digunakan untuk membayar bonus pengeda

Benarkah sistem MLM ini tidak bagus? Banyak menipu orang dan menyebabkan kerugian?
Alhamdulillah, sistem shaklee memenuhi syariah dan dibenarkan dalam islam. Saya akan kupas tentang ini di entry akan datang. Shaklee mementingkan penjualan produk kerana produknya memang terbaik. Walau bagaimanapun, di mana-mana pun ada manusia yang cuba untuk mencari jalan mudah dengan menipu manusia dan akhirnya menyebabkan nama buruk pada sistem.

Saya pada asalnya tak tahu shaklee adalah MLM kerana saya diperkenalkan tentang kebaikan supplemen. Apabila dapat free membership saya setuju dan menumpukan perhatian untuk nak kongsikan pengalaman saya dan kebaikan supplemen shaklee ni pada orang ramai. Di samping tu, nak menjana pendapatan sampingan juga dengan menjual produk. Alhamdulillah, lama kelamaan semakin ramai yang request nak jadi ahli dengan saya. Dan saya bertanggungjawab mendidik dan membantu mereka untuk turut memahami dan berjaya dalam perniagaan shaklee ni.

Berminat untuk menyertai kami?

Hubungi saya sekarang!!
Your Shaklee Independent Distributor
Hanis Amin
♥ SMS | WhatssApp : 010-4289601
♥ Shaklee ID : 837662
♥ FB Page : http://www.facebook.com/HanisHealthyLife
♥ Email : hanisamin@gmail.com

Assalamualaikum..

Hari ni nak kongsi artikel dari Mommy Lyna tentang FDA terhadap Makanan Tambahan.

FDA adalah singkatan kepada Food & Drug Administration, iaitu sebuah badan yang bertanggungjawab melindungi kesihatan umum dengan mengawal dan mengeluarkan peraturan terhadap sebarang produk dari kategori ubat-ubatan, vaksin, makanan kesihatan dan sebagainya.

FDA menetapkan garis panduan untuk diikuti oleh pengeluar-pengeluar produk farmasi dan kesihatan.

Contohnya menetapkan bahawa produk farmaseutikal perlu menjalankan ujian klinikal sebelum digunapakai oleh orang ramai.

Dalam bidang nutrisi (suplement vitamin), FDA menjaga beberapa aspek terutama dari segi ‘claim’ dan label. Tidak seperti produk farmaseutikal (ubat dari unsur drug), FDA tidak mengawal kesan vitamin tersebut terhadap kesihatan. Sebaliknya ia cuma mengawal claim dan penggunaan label.

Apa uniknya Shaklee??

Shaklee mengikuti semua regulation FDA walaupun peraturan itu TIDAK PERLU dibuat oleh produk2 suplemen.

Misalnya:

1. Ujian klinikal – produk suplemen vitamin TAK PERLU menjalani ujian klinikal, tetapi dilakukan oleh Shaklee.

2. Label – Shaklee mematuhi label FDA dengan tidak menyatakan bahan asas sebagai bahan utama. Misalnya minyak kelapa yang digunakan sedikit dalam Syampu Prosante ditulis sebagai ‘Sodium Laurel Sulfoacetate’ (bukan sodium lauryl sulphate ya, jgn keliru…!) kerana ia cuma digunakan sedikit dan bukan bahan utama. Bahan utama seperti Panax Ginseng ditulis sebagai Panax Ginseng.

3. Claim – Shaklee menyatakan bahawa produknya “tidak bertujuan untuk diagnos, mencegah atau merawat penyakit” kerana FDA melarang produk suplemen claim untuk merawat.

4. Kanak2, ibu mengandung & menyusu – beberapa produk ditulis pada botolnya “produk ini tidak sesuai digunakan oleh ibu hamil/menyusu dan kanak2” atau “jika anda mengandung atau menyusu, sila rujuk kepada doktor anda” —> sebenarnya ia BUKAN TAK SESUAI digunakan oleh golongan tu.. tapi disebabkan dalam ujian klinikal yang dijalankan, Shaklee tidak melaksanakan ujian terhadap kanak2, ibu mengandung dan menyusu, jadi dia tulis sebagaimana regulation FDA.

Tak semua syarikat makanan kesihatan patuh pada undang2 FDA ni.. Malah ada yang salahguna. Misalnya dengan term ‘natural’, ada suplemen yang menggunakan bahan bahaya seperti merkuri dan plumbum kerana ia adalah bahan ‘natural’ @__@

Jadi berhati-hatilah memilih suplemen. Setiap suplemen TIDAK SAMA. Banyak suplemen sintetik malah yang tidak menjalani ujian klinikal. Ada juga yang mengandungi bahan-bahan dadah!

Bertindaklah dengan bijak. Jangan jadikan suplemen pembunuh senyap! Pilihlah yang benar2 organik, semulajadi, halal dan selamat.

 

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.
Berminat?
Hubungi saya di hanisamin@gmail.com atau SMS ke 010-4289601 (Hanis) untuk konsultasi mahupun maklumat lanjut.
Translator
Translator Plugin
Ayat seribu dinar
Ahlan wasahlan…
Assalamualaikum & selamat sejahtera

Selamat datang ke Hanis Healthy Life. Hanis Amin adalah pengedar Shaklee yang sah, yang juga pengguna kepada produk Shaklee.

Untuk sebarang pertanyaan, hubungi kami di
email : hanisamin@gmail.com
sms/WhatsApp : +6010-4289601

Terima kasih.

Hazu Enterprise (SA0175455-W)

Set Istimewa untuk anda!

Breastfeeding Set
(Set Penyusuan)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Confinement Set
(Set Berpantang)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Skin Care Set
(Set Penjagaan Kulit)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Healthy Weight Set
(Set Berat Badan Sihat)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Baby & Children Health
(Kesihatan Bayi & Kanak-kanak)

Informasi


Sertai kami di Facebook!


Ada pertanyaan atau komen?