Order sekarang!


atau SMS/WhatsApp/Telegram :

010-4289601 (Hanis)

Best selling!!
Dapatkan info terkini segera..

* Setiap testimoni yang tertulis dalam laman web ini adalah pengalaman dari pelanggan sendiri dan hasil dari setiap pelanggan mungkin berbeza antara satu sama lain. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila konsult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut.

PERHATIAN : Konsultasi selepas pembelian produk dan jadual pengambilan adalah khas untuk pelanggan kami sahaja. Sila rujuk pengedar anda untuk jadual pengambilan & kosultasi selepas pembelian. Terima kasih.
Free Palestine, Pray 4 Syria
Tabung Kecemasan Gaza Aqsa Syarif di sini :
http://on.fb.me/1jlP2li
Akaun Maybank Islamic : 551575-004299
akaun Bank Islam : 1209-20100-34904
email : projects@aqsasyarif.org.my

Tabung Kasih Ummah Syria
Bank Islam Malaysia Berhad
120290 100 63512
(Pertubuhan IKRAM Malaysia)
email : i4syria315@gmail.com

Testimonial

Ibu hamil dan puasa

Salam Ramadhan..

 

Alhamdulillah, hari ini masuk hari ke-6 bulan Ramadhan. Untuk ibu hamil dan ibu menyusu, tentu ada sedikit kegusaran tentang kesihatan diri dan bayi semasa berpuasa. Untuk ibu yang hamil dan menyusu, memang ada keringanan untuk mereka. Ini kerana keperluan tenaga yang digunakan seharian dan tahap kesihatan berbeza dari seorang ibu ke seorang ibu. Islam agama yang mudah dan ringan tetapi bukan untuk dimudah-mudahkan atau diringan-ringankan.

Ramai yang viralkan hadis seperti di bawah :

Kata Ibn ‘Abbas: “Jika wanita hamil bimbang (kesihatan) dirinya, ataupun ibu yang menyusu bimbangkan anaknya -pada bulan ramadan- maka mereka boleh berbuka dan (menggantikannya) dengan memberi makan setiap hari seorang miskin (iaitu membayar fidyah) dan mereka TIDAK PERLU mengganti puasa ( tidak wajib qada puasa)” – riwayat al-Tabari sanadnya memenuhi syarat sahih al-Imam Muslim.

Kami ada bertanya kepada Ustazah Maznah Daud dan jawapannya :

Para fuqaha ada berbincang tentang ini, dan mejoriti berpendapat WAJIB QADHA sekiranya tak larat atau tak mampu atau bimbangkan kesihatan diri sendiri, tak perlu bayar fidyah. Jika bimbangkan kesihatan si anak WAJIB bayar fidyah. Ringkasnya seperti gambar di bawah.

Ibu hamil dan puasa

Ijmak ulama telah berbincang dan bersepakat, jadi janganlah sampai kita meringan-ringankan hukum hanya kerana 1 hadis. Sebab mungkin ada hadis dan ayat Al-Quran lain lagi yang lebih kuat.

Hai orang-orang yang beriman, diwajibkan atas kamu berpuasa sebagaimana diwajibkan atas orang-orang sebelum kamu agar kamu bertakwa, (yaitu) dalam beberapa hari yang tertentu. Maka barangsiapa diantara kamu ada yang sakit atau dalam perjalanan (lalu ia berbuka), maka (wajiblah baginya berpuasa) sebanyak hari yang ditinggalkan itu pada hari-hari yang lain. Dan wajib bagi orang-orang yang berat menjalankannya (jika mereka tidak berpuasa) membayar fidyah, (yaitu): memberi makan seorang miskin. Barangsiapa yang dengan kerelaan hati mengerjakan kebajikan, maka itulah yang lebih baik baginya. Dan berpuasa lebih baik bagimu jika kamu mengetahui. (Surah Al-Baqarah : 183-184)

Hukum berpuasa itu wajib supaya kita bertaqwa tetapi ada keringanan. Pernah dengar ustaz cakap, Islam tu memang mudah sebab Allah dah tahu sifat manusia, jadi segala hukum memang bertepatan dengan keperluan dan kemampuan manusia. Cuma kita rasa susah mungkin kerana jarang buat dan kurang keimanan. Dalam Al-Quran pun ada sebut, solat tu sangat berat dan untuk orang-orang yang bersabar tapi sebab dah biasa buat dari kecil, rasa dah biasa je solat (walaupun kadang mungkin tak sempurna dan tak cukup khusyuk happy  ) Sebab itu juga, sepanjang tahun ada hari-hari sunat puasa, supaya tidaklah kita terkejut bila sampai bulan Ramadhan nak terus puasa sebulan.

 

Berbalik kepada ibu hamil, setiap orang lain tahap kesihatan dan kemampuannya. Tapi selagi kita tak cuba, mana kita nak tahu tahap kemampuan kita kan. Bukan just simply, ‘oh, saya mengandung tak payah puasa.’, ‘oh, saya ibu menyusu tak payah la puasa.’ sedangkan bulan Ramadhan itu sangat banyak keberkatannya. Rugi sangat kalau tinggal tapi kalau terpaksa tinggal, masih terdapat banyak lagi amal untuk dapatkan pahala di bulan Ramadhan.

Untuk ibu hamil yang berada di awal trimester, mungkin banyak alahan yang tidak memungkinkan ibu tadi berpuasa. Menurut Dr Zubaidi, pakar perubatan tidak menggalakkan ibu hamil berpuasa di 3 bulan pertama. Ini kerana banyak komplikasi yang tidak menyenangkan disamping bayi perlukan lebih nutrien. Jadi, penting untuk ibu periksa tahap kesihatan dan berbincang dengan doktor masing-masing supaya tidak membahayakan diri dan bayi. Untuk ibu hamil yang mempunyai masalah kesihatan seperti kencing manis, sakit buah pinggang dan lain-lain mungkin tidak dibenarkan berpuasa. (sumber)

Menurut Pakar Perbidanan dan Sakit Puan Hospital Pakar Ampang Putri, Dr Ariza Mohamed pula, berkata ibu hamil masih boleh berpuasa kerana ia tidak memberi kesan kepada perkembangan bayi. Kajian kesihatan mendapati ibu mengandung yang berpuasa tidak menjejaskan kandungan walaupun kadangkala tidak selesa terutama pada tahap tiga bulan pertama kandungan. (sumber)

Tips pemakanan semasa hamil dan puasa

Read the rest of this entry »

Jerawat memang masalah utama kulit wajah. Ada yang kulit wajahnya penuh jerawat sehingga menyebabkan malu untuk keluar rumah. Dah selesai masalah jerawat, parut-parutnya pula tertinggal. Setiap hari cuci muka pun parut jerawat masih tak hilang. Bagaimana cara hilangkan parut jerawat dengan mudah? Bagi saya yang penting, cara hilangkan parut jerawat ni perlu bermula dari dalam. Bila dalam kulit kita sihat, dah tentu di peringkat luar pun akan nampak sihat. Kali ini saya tak mahu bercerita panjang, saya nak terus kongsikan testimonial sahaja.

 

Cara Hilangkan Parut Jerawat

Read the rest of this entry »

Bercerita tentang kebaikan Set Penyusuan Shaklee ni memang saya suka sebab saya bermula dengan Shaklee disebabkan oleh Set Penyusuan Shaklee. Namun, memang banyak salah faham yang berlaku dengan Set Penyusuan Shaklee ni. Set ini bukan ubat mahupun sesuai yang magik, ambil terus susu mencurah-curah macam air paip. Ia hanyalah supplemen biasa ataupun dalam kata lain makanan tambahan sama seperti madu, susu, kurma dan lain-lain makanan tambahan yang bukan makanan utama kita.

Untuk ibu-ibu yang benar-benar faham asas penyusuan, biasanya takkan timbul salah faham. Yang menjadi masalah bila mereka yang tidak faham terus mencari milk booster tanpa faham konsep supply and demand. Hari ni saya nak share kebaikan Set Penyusuan Shaklee yang saya sendiri dah rasa. (Best pula tulis dalam bentuk point form, mudah nak baca)

Kebaikan Set Penyusuan Shaklee

Kebaikan Set Penyusuan Shaklee

1. Susu lebih banyak & pekat

Ini yang paling utama saya rasa. Betul, memang tak tipu. Melimpah ruah susu bila ambil Set Penyusuan Shaklee ni. Antaranya adalah sebab adanya Alfalfa yang memang terkenal sebagai Milk Booster turun temurun, ditambah pula dengan ESP yang memang sangat membantu penghasilan susu ibu. Tapi sekali lagi, of course la kena konsisten pam/menyusu dan juga banyakkan minum air masak. Hasil pam juga menunjukkan susu lebih pekat dari sebelumnya.

Jom baca kisah saya di bawah:

Read the rest of this entry »

ESP sebagai milk booster

Assalamualaikum…

Bila sebut milk booster ni memang pelbagai isu yang timbul. Ramai yang marah bila kata ESP sebagai milk booster no 1. Ada yang mengatakan tiada milk booster di dunia ni.  Orang di Afrika pun masuk boleh menyusukan anak dengan kekurangan nutrisi. Benar, memang benar. Tidak salah sama sekali. Allah dah ciptakan manusia ni dengan sangat hebat.

Yang penting seseorang ibu tu perlu faham asas penyusuan iaitu semakin kerap susu dikeluarkan, semakin banyak susu yang terhasil. Atau dalam kata mudahnya disebut supply and demand. Untuk ibu bekerja, yang anak tidak sentiasa berada di depan mata dan tak boleh pam dengan kerap, memang lama-kelamaan masalah kurang susu akan berlaku. Macam saya sekarang, walaupun zilal dah 1 tahun 8 bulan, alhamdulillah masih menyusukan dia sepenuhnya dengan susu ibu. Cuma bila dah semakin besar, dah semakin banyak makan benda lain, demand semakin kurang. Dah tak kerap bengkak susu seperti dulu. Cuma kalau ada majlis dan dia sibuk bermain sampai terlupa susu, memang akan bengkak juga.

Tapi, saya bukan ambil supplemen semata-mata untuk banyakkan susu. Tetapi juga untuk membantu saya lebih cergas, lebih bertenaga dan lebih sihat. Memang letih bila anak kerap mengempeng, di samping sibuk menguruskan rumah. Jadi, bagi saya, supplemen memang banyak membantu saya.

Lagi satu, kena ingat penyusuan berkait rapat dengan perasaan ibu dan mempunyai proses yang kompleksProses itu dipengaruhi oleh hormon dan hormon adalah sejenis protein. Kalau diet ibu kurang protein?


Penyusuan juga dipengaruhi oleh emosi ibu. Ibu yang gembira & tenang akan menghasilkan susu yang banyak. Ramai tak tahu kekurangan vitamin tertentu boleh menyebabkan stress dan penat. Mungkin kekurangan nutrisi setiap ibu berbeza, sebab itu ada yang berjaya dengan longan kering, pucuk ubi, lobak putih dan ada yang tidak. (sumber)

Read the rest of this entry »

Testimoni GLA : cyst mengecil & hamil

 

Assalamualaikum..

 

Hari ni saya nak sharekan beberapa testimoni GLA yang dikongsikan oleh kawan-kawan.

testimoni GLA

Read the rest of this entry »

Assalamualaikum..

Hari ni saya nak kongsikan satu testimoni Vit E Shaklee. Vitamin E Shaklee ni bukan sekadar boleh dimakan tau, tetapi juga boleh dibuat sapuan. InsyaAllah, kulit lebih cepat sembuh dari luka. Jom ikuti apa kata Puan Aini

Bermula dgn 1 biji air gatal di lengan yg menjadi kudis, kemudian merebak ke beberapa bahagian badan si kecil. Ia amat membimbangkan saya sbg ibunya. Memandangkan anak masih menyusu bdn, sy ambil peluang consume nutriferon utk kuatkan sistem imunnya. Selain itu, saya sapukan luka dgn krim yg dibeli di farmasi. Ada bahagian tertentu yg lukanya beransur pulih. Tapi luka yg besar jadi semakin teruk! Silap saya tak teringat pula vita E shaklee bagus utk bantu baikpulih luka! Slps 5 hari (11/6), saya hentikan sapuan krim farmasi dan mula sapukan vita E shaklee pada luka2 tersebut. Syukur padaNya.. luka beransur kering dan kini tinggal parut yg semakin pudar.. Tq Allah..Tq Shaklee! 

 

Read the rest of this entry »

Assalamualaikum..

Testimoni hangat dari Mr Ethan Wang iaitu Marketing Director of Shaklee Malaysia yang dah cuba Phytocol-ST. Ternyata kolesterol turun cepat dengan Phytocol-ST. Jom ikuti apa katanya

Testimoni : Kolesterol turun cepat

 

Ini pula ujian makmal terhadap darah Mr Ethan sebelum dan selepas pengambilan Phytocol-ST. Kolesterol turun cepat hanya dalam masa lebih kurang 2 bulan.

Read the rest of this entry »

Assalamualaikum..

Nak share satu tesimoni, sebenarnya testimoni ni adalah saya sendiri.

hanis

Lepas bersalin anak pertama, rambut gugur banyak sampai nampak kulit kepala. Memang nampak clear kulit kepala especially bila ikat rambut. Bila search memang normal rambut gugur selepas bersalin so takde la nak buat apa sangat. 

Anak kedua, ambil ESP selain Vita lea, B com, Vit C dan ostematrix dari pregnant sampai sekarang. Memang ada rambut yang gugur tapi tak sebanyak dulu. 

Ya, rambut gugur selepas bersalin memang normal sebab ada kaitan dengan hormon. Tapi kalau gugur sampai macam dah nak botak, itu TIDAK NORMAL. Rambut pun dibina dari sel badan, dan tentunya makanan utama sel adalah protein. Bila cukup pengambilan protein, maka rambut akan lebih sihat dan lebat selain dari kulit dan sel badan yang lain pun bertambah baik.

Ada masalah rambut gugur?

Pengambilan ESP dan juga Zinc insyaAllah akan membantu anda!

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Kami ialah PENGEDAR SAH SHAKLEE anda di Bandar Saujana Putra! Sila SMS/ WhatsApp ke +6010-4289601 (Hanis) untuk self pick-up di Bandar Saujana Putra.

Your Shaklee Independent Distributor
Hanis Amin
♥ SMS | WhatssApp : 010-4289601
♥ Shaklee ID : 837662
♥ FB Page : http://www.facebook.com/HanisHealthyLife
♥ Email : hanisamin@gmail.com

Assalamualaikum…

ESP bukan sekadar boleh diminum, boleh juga dibuat aiskrim/kuih/biskut, malah boleh dibuat masker juga tau.

esp-masker

Cuma campurkan 1 sudu ESP dengan 1 sudu yogurt. Dah ada yang cuba dan dapat hasilnya!

Selain ESP, ada juga produk-produk yang lain yang boleh dijadikan masker iaitu Vivix, Collagen Powder, Vit E dan Vit C. Produknya yang mudah menyerap dan meresap ke dalam kulit dan sel-sel badan, membuatkan ia sesuai untuk kegunaan dalaman mahupun luaran.

Lagi best bila dicampur dengan soothing radiance ni. Rasa segar je..

Lagi best bila dicampur dengan soothing radiance ni. Rasa segar je..

Jom kita cuba!!

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Kami ialah PENGEDAR SAH SHAKLEE anda di Bandar Saujana Putra! Sila SMS/ WhatsApp ke +6010-4289601 (Hanis) untuk self pick-up di Bandar Saujana Putra.

Your Shaklee Independent Distributor
Hanis Amin
♥ SMS | WhatssApp : 010-4289601
♥ Shaklee ID : 837662
♥ FB Page : http://www.facebook.com/HanisHealthyLife
♥ Email : hanisamin@gmail.com

Assalamualaikum..

Semalam tiba-tiba baca message dari seorang sahabat dalam group, katanya geram dengan shaklee dan nak stop ambil omega. Waahh..berdebar-debar hati saya baca.

Kenapa pula ni? Healing crisis ke? Tak serasi ke?

image

Bila baca sampai habis baru rasa lega.

Memang ramai yang ‘geram’ manja macam ni, tapi ada juga yang masih belum dapat merasakan geram manja ni. Untuk yang belum berhasil, check semula diet & aktiviti seharian dan check jumlah pengambilan air masak. Tak lupa juga refer semula kepada pengedar anda untuk konsultasi, mana tau dia ada tips dan cara2 lain. (Refer pengedar di mana anda beli produk ya, bukan beli di kedai A, tanya kat kedai B pula ya. tongue  )

Kepada yang berminat nak geram macam ni juga, jangan segan-segan untuk hubungi saya. Jadual pengambilan, tips kalori dan konsultasi khas dari saya.

☎ SMS/WhatsApp : +6010-4289601

atau 

☎ Hubungi pengedar kami di seluruh Malaysia :http://healthy.babykawaiistore.com/hanis-amin-biz-partner/

✔ Register sebagai ahli Shaklee bersama group kami di:
http://healthy.babykawaiistore.com/membership/cara-daftar-keahlian-shaklee/

Translator
Translator Plugin
Ayat seribu dinar
Ahlan wasahlan…
Assalamualaikum & selamat sejahtera

Selamat datang ke Hanis Healthy Life. Hanis Amin adalah pengedar Shaklee yang sah, yang juga pengguna kepada produk Shaklee.

Untuk sebarang pertanyaan, hubungi kami di
email : hanisamin@gmail.com
sms/WhatsApp : +6010-4289601

Terima kasih.

Hazu Enterprise (SA0175455-W)

Set Istimewa untuk anda!

Breastfeeding Set
(Set Penyusuan)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Confinement Set
(Set Berpantang)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Skin Care Set
(Set Penjagaan Kulit)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Healthy Weight Set
(Set Berat Badan Sihat)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Baby & Children Health
(Kesihatan Bayi & Kanak-kanak)

Informasi


Sertai kami di Facebook!


Ada pertanyaan atau komen?