Order sekarang!


atau SMS/WhatsApp/Telegram :

010-4289601 (Hanis)

Best selling!!
Dapatkan info terkini segera..

* Setiap testimoni yang tertulis dalam laman web ini adalah pengalaman dari pelanggan sendiri dan hasil dari setiap pelanggan mungkin berbeza antara satu sama lain. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila konsult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut.

PERHATIAN : Konsultasi selepas pembelian produk dan jadual pengambilan adalah khas untuk pelanggan kami sahaja. Sila rujuk pengedar anda untuk jadual pengambilan & kosultasi selepas pembelian. Terima kasih.
Free Palestine, Pray 4 Syria
Tabung Kecemasan Gaza Aqsa Syarif di sini :
http://on.fb.me/1jlP2li
Akaun Maybank Islamic : 551575-004299
akaun Bank Islam : 1209-20100-34904
email : projects@aqsasyarif.org.my

Tabung Kasih Ummah Syria
Bank Islam Malaysia Berhad
120290 100 63512
(Pertubuhan IKRAM Malaysia)
email : i4syria315@gmail.com

Testimonial

Assalamualaikum…

Ada sesetengah ibu-ibu yang kerap mengalami batuk semasa hamil. Memang terasa menyiksakan. Dengan perut yang semakin membesar, nafas pula tersekat-sekat sebab asyik batuk.

Sesetengah doktor pula tak bagi ubat batuk, risau kesihatan ibu dan bayi.

Ibu hamil mudah jatuh sakit kerana sistem imunisasi berkurangan kerana perlu dibahagikan dengan bayi. Jom lihat apa kata seorang pengguna shaklee ni.

image

Testimonial batuk hamil

Puan siti hanya ambil set asas kehamilan iaitu Vita lea, B complex, Vit c dan ostematrix. Set ini membantu memberikan nutrisi penuh kepada ibu dan bayi, meningkatkan sistem imunisasi, membekalkan zat besi dan asid folik dan juga kalsium-magnesium.

Untuk ibu-ibu hamil, sentiasa jaga kesihatan diri dan bayi ya..

 

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

 

Your Shaklee Independent Distributor
Hanis Amin
♥ SMS | WhatssApp : 010-4289601
♥ Shaklee ID : 837662
♥ FB Page : http://www.facebook.com/HanisHealthyLife
♥ Email : hanisamin@gmail.com

Assalamualaikum…

Masalah hb kurang dikalangan ibu hamil memang kerap berlaku. Ini kerana bayi mengambil banyak zat dan nutrien untuk tumbesaran mereka.

Walau bagaimanaoun, masalah hb rendah ini tidak boleh diambil ringan. Baca lanjut tentang hb rendah semasa hamil.

Benarkah Shaklee Vita lea dapat membantu?

image

Bagaimana Vita lea dapat membantu meningkatkan paras hb?

Vita lea Iron Formula mengandungi formula zat besi yang sangat penting untuk meningkatkan tahap hb dalam badan. Sebaik-baiknya ia diambil bersama Vitamin C untuk membantu penyerapan zat besi. Ibu hamil yang mengalami masalah ini boleh ambil Vita Lea 2 biji sehari untuk hasil lebih optimum.

Assalamualaikum..

Jom kita ikuti artikel dari Utusan ini.

APABILA mengangkat barang, ramai yang lazimnya membongkokkan badan, padahal mereka sepatutnya membengkokkan kaki bagi gerak mengusung yang diperlukan. Pekerja pejabat pula duduk di meja dan menghadap komputer berjam-jam tanpa regangan. Setelah penat bekerja dan pulang ke rumah, ada yang terlena di atas sofa ketika menonton televisyen. Adakah senario itu menyamai rutin harian anda? Jika benar, anda menghampiri insiden sakit belakang.

Menurut Pakar Ortopedik, Trauma dan Pembedahan Tulang, Dr. Chang Kok Chun, sakit belakang adalah masalah biasa pada semua lapisan umur kecuali kanak-kanak.

Tambahnya, boleh dikatakan setiap orang akan mengalami sekurang-kurangnya sekali seumur hidup.

“Jika masalah ini berlarutan, mereka yang mengalaminya perlu segera berjumpa doktor.

Setidak-tidaknya mereka perlu mendapatkan pandangan doktor berkenaan punca sakit belakang yang dialami lebih-lebih lagi jika berlarutan.

Walaupun penyakit serius seperti kanser dan jangkitan kuman tulang belakang, jarang berlaku dalam kalangan wanita muda namun penyakit lain yang juga boleh menyebabkan sakit belakang seperti batu karang perlu dipertimbangkan.

Pesakit juga tidak patut bergantung kepada ubat penahan sakit kerana ia boleh menyebabkan kesan sampingan dalam jangkamasa panjang seperti kerosakan buah pinggang dan sakit gastrik,” ujarnya.

Jenis sakit Dr. Kok Chun menjelaskan, sakit belakang secara umumnya dibahagikan kepada dua kumpulan.

Menurutnya, 90 peratus kes adalah dalam kumpulan ‘fungsi ‘ iaitu sakit belakang tanpa perubahan dikesan dalam X-Ray atau Imbasan Pengimejan Resonans Magnetik (MRI).

“Ramai daripada pesakit ini wanita bekerja atau berumahtangga. Kebanyakan mereka bekerja dan duduk di kerusi untuk masa yang lama. Postur duduk yang buruk menyumbang kepada sakit belakang.

“Satu lagi ciri kumpulan ini ialah mereka yang kurang bersenam atau aktiviti rekreasi kerana sibuk dengan kerja pejabat dan rumah. Mereka tidak sihat secara fizikal dan mental. Kepenatan, stres dan sedikit sebanyak tekanan menyebabkan mereka merasa kesakitan belakang lebih daripada orang biasa.

“Kerja mengangkat (heavy lifting ) yang jarang dilakukan mencetus lumbago (severe low back pain) kerana teknik yang salah dan kelemahan fizikal,” ujarnya.

Dalam pada itu, 10 peratus yang lain menghidap sakit belakang yang asli dengan perubahan dikesan dalam X-Ray dan MRI.

Tambah Dr. Kok Chun, kebanyakan mereka mengalami masalah kemerosotan struktur tulang rawan tulang belakang yang dikenali sebagai degenerative disk disease, dan kadang kala slip disk ( prolapse Intervertebral disk).

“Disk adalah tulang rawan di antara segmen-segmen tulang belakang. Ia terdiri daripada tisu serat annular fibrosus yang mengelilingi tisu gelatin nucleus pulposus di tengah-tengah.

Disk berfungsi sebagai penyerap hentakan dan membolehkan mobiliti tulang belakang. Ia merosot dengan umur iaitu disk kehilangan kelembapannya. Ini boleh dikesan dengan MRI.

“Harus diingatkan bahawa bukan semua disk yang merosot menyebabkan sakit belakang,” katanya.

Ini kerana slip disk berlaku apabila disk yang merosot, menonjol dan menekan atas saraf tunjang. Tanda-tandanya adalah sakit belakang yang diiringi oleh sakit menuju ke kaki dan bawah paras lutut (sciatica ).

Biasanya ia berlaku tiba-tiba apabila tunduk mengangkat benda berat. Kemudian, sakit belakang reda dalam masa dua hingga tiga minggu semasa sakit menuju ke kaki semakin bertambah.

“Bertambahnya tekanan axial (paksi) atas tulang belakang semasa mengangkat berat menyebabkan gelang annular fibrosus meletup (sakit belakang) sehingga mengeluarkan bunyi ‘pop’. Ini diikuti gelatin daripada nucleus pulposus secara beransur-ansur terlepas keluar dan menekan atas saraf tunjang (sakit saraf sciatica menuju ke kaki),” katanya.

Artikel Penuh: http://www.utusan.com.my/info.asp?y=2012&dt=0624&pub=Utusan_Malaysia&sec=Kesihatan&pg=kn_04.htm#ixzz2oeVrukIj
© Utusan Melayu (M) Bhd

 

Adakah supplemen Shaklee yang dapat membantu?

set sendi

Kata Pengguna :

testi-sakit belakang

Walau bagaimanapun, sekiranya kerap sakit, saya cadangkan anda berjumpa doktor dan check betul-betul puncanya dahulu ya.

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Berminat?

Hubungi saya sekarang!!
Your Shaklee Independent Distributor
Hanis Amin
♥ SMS | WhatssApp : 010-4289601
♥ Shaklee ID : 837662
♥ FB Page : http://www.facebook.com/HanisHealthyLife
♥ Email : hanisamin@gmail.com

Assalamualaikum..

Sumber dari W.H.O menyatakan Penyakit kardiovaskular(jantung) membunuh lebih banyak orang setiap tahun daripada yang lain. Pada tahun 2004, 7.2 juta orang meninggal karena penyakit jantung koroner, 5.7 juta daripada stroke atau bentuk lain dari penyakit serebrovaskular. Begitu juga dengan keadaannya di Malaysia, kerana masalah jantung dan stoke menjadi punca kematian tertinggi sejak beberapa tahun kebelakangan ini.

Serangan stroke merupakan satu keadaan di mana salah satu saluran darah utama di otak tersumbat. Saluran darah yang membeku atau pecah akan menyebabkan pemberhentian bekalan darah kepada sel-sel otak yang akhirnya menyebabkan kematian tisu saraf otak yang mengawal fungsi badan tertentu.

Serangan stroke biasanya tidak membawa apa-apa rasa sakit sebelum serangan berlaku. Ia berlaku secara tiba-tiba dan pesakit itu akan pengsan dan kemungkinkan besar menjadi lumpuh pada bahagian tertentu badan. (sumber)

 

Persatuan Jantung Amerika mengatakan bahawa jika anda mempunyai tahap yang tinggi trigliserida, ia bukan sahaja akan mengurangkan risiko strok, tetapi juga akan meningkatkan pemulihan strok anda. Saya bercakap tentang meningkatkan pengambilan “lemak baik” iaitu Omega 3. Lemak yang penting untuk pemulihan strok khususnya EPA dan DHA.

EPA dan DHA membantu memulihkan strok dengan membantu dalam pembinaan laluan saraf baru dalam otak anda. Ia membantu proses myelination iaitu  proses menyelimuti sel otak dengan sejenis lemak putih seperti sarung. Sarung lemak ini membantu menghantar isyarat saraf ke anggota badan.

Dalam pemulihan strok anda sedang membina banyak laluan saraf baru, dan membaiki yang lama. Otak anda memerlukan asid lemak EPA dan DHA untuk melakukan ini.

Omega 3 lemak juga membantu dalam pencegahan strok. Berikut adalah beberapa keping sejuk penyelidikan dalam terbitan Persatuan Jantung Amerika Jurnal :

  • Kajian menunjukkan Asid Lemak Omega-3 mengurangkan tahap trigliserida dalam darah. Jurnal Persatuan Jantung Amerika menyatakan bahawa hanya 4 gram sehari Omega 3 asid lemak menurunkan trigliserida sebanyak 25-40 %!
  • Omega 3 juga mengurangkan tekanan darah tinggi
  • EPA dan DHA mengurangkan risiko serangan jantung. Ia juga mengurangkan kerosakan pada jantung dan tisu sekitarnya sekiranya serangan jantung berlaku.
  • Asid lemak Omega 3 dalam diet mengurangkan kerosakan kepada tisu otak jika strok berlaku
  • Asid lemak Omega 3 mengurangkan aritmia
  • Menghalang pembentukan plak baru dalam arteri
  • Dalam satu kajian, wanita yang makan satu hidangan ikan seminggu hanya separuh yang mengalami strok berbanding yang tidak mengambil ikan
  • EPA dan DHA boleh mengurangkan kemurungan

Jika penyelidikan itu tidak cukup untuk meyakinkan anda, kita lihat pula apa kata kerajaan-kerajaan dunia tentang asid lemak Omega 3 :

Kerajaan Kanada telah berkata: ” DHA, asid lemak omega -3 , menyokong perkembangan normal otak , mata dan saraf. ”

Pertubuhan Kesihatan Sedunia serta kerajaan tertentu (Australia , Kanada , United Kingdom , Jepun, Sweden) mempunyai cadangan diet untuk asid lemak Omega 3.

Sementara itu, Persatuan Jantung Amerika mencadangkan sekurang-kurangnya 1 gram gabungan EPA dan DHA setiap hari jika anda mempunyai paras trigliserida yang tinggi . Tetapi untuk benar-benar menstabilkan aterosklerosis, anda memerlukan dos 3 gram sehari atau lebih tinggi.

sumber

Pilihlah Omega-3 yang terbaik!

Jom lihat testimonial ini!

testi-stroke-edit

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Berminat?

Hubungi saya sekarang!!
Your Shaklee Independent Distributor
Hanis Amin
♥ SMS | WhatssApp : 010-4289601
♥ Shaklee ID : 837662
♥ FB Page : http://www.facebook.com/HanisHealthyLife
♥ Email : hanisamin@gmail.com

Assalamualaikum..

 

“Give your child a head start in life”

Pernah dengarkan ayat diatas? Berikan permulaan  yang baik untuk anak-anak anda! Omega-3 sebenarnya terdiri daripada DHA dan EPA yang sangat penting untuk manusia. Semasa didalam kandungan:
  • EPA membantu menyokong pertumbuhan / perkembangan jantung dan sistem imunisasi / ketahanan badan
  • DHA membantu menyokong perkembangan minda, mata dan sistem saraf tunjang badan
  • DHA & EPA membantu mengurangkan risiko allergi pada bayi
Bayi didalam kandungan sebenarnya mendapat keperluan DHA dan EPA dari ibunya melalui plasenta / tali pusat. Tetapi, pengambilan DHA perlu disertakan dengan EPA kerana tanpa EPA, DHA tidak akan dapat disalurkan melalui plasenta kepada bayi. Secara ringkasnya, DHA merupakan struktur penting didalam otak manusia kerana 97% lemak di bahagian otak terdiri daripada Omega 3.
Selain manfaat kepada bayi, pengambilan DHA & EPA juga membantu ibu mengandung dengan:
  • mengurangkan risiko pre-eclempsia dan kemurungan dikalangan ibu mengandung
  • mengurangkan risiko sakit jantung
  • mengurangkan paras kolesterol
  • membantu  mengawal pertambahan berat badan ibu ketika mengandung
  • membantu menstabilkan penghasilan prostaglandin yang juga membantu dalam penghasilan susu ibu
  • mengurangkan risiko allergi
  • meningkatkan keberkesanan fungsi buah pinggang

Kajian tentang kaitan Omega-3 dan perkembangan kognitif bayi

Sebenarnya ada banyak kajian yang telah diterbitkan yang menunjukkan kepentingan pengambilan Omega-3 dan perkembangan kognitif bayi. Saya cuma senaraikakan 2 kajian yang sangat menarik:
  1. Kajian klinikal Norway: 341 orang ibu mengandung diberikan bekalan Omega-3 samada dari sumber ikan atau tumbuh-tumbuhan secara rawak. Kajian klinikal mendapati ibu yang mendapatkan Omega-3 daripada sumber ikan mempunyai tahap Omega 3 yang tinggi dalam plasma tali pusat. Analisis keatas kumpulan yang sama 4 tahun kemudian mendapati anak-anak daripada ibu yang mendapat Omega-3 dari sumber ikan mempunya kebolehan IQ yang lebih tinggi daripada kanak-kanak daripada ibu yang mendapat bekalan Omega-3 daripada sumber tumbuh-tumbuhan
  2. Kajian di Australia melibatkan 98 wanita mengandung yang diberikan Omega-3 daripada sumber ikan atau minyak zaitun. Hasil kajian menunjukkan keputusan yang sama iaitu ibu yang mendapat sumber Omega-3 daripada minyak ikan mempunyai kadar Omega-3 yang lebih tinggi dalam plasma tali pusat. Analisis ke atas kebolehan koordinasi mata – tangan keatas kanak-kanak daripada kumpulan yang sama 2.5 tahun kemudian mendapati kebolehan koordinasi mata-tangan yang lebih baik dikalangan kanak-kanak daripada ibu yang menerima sumber Omega-3 daripada minyak ikan.

Bagaimana memilih sumber minyak ikan yang baik?

Terdapat pelbagai jenis jenama minyak ikan di pasaran. Semestinya ini mengelirukan para ibu tentang sumber minyak ikan yang terbaik dan selamat. Perlu diingatkan tidak semua minyak ikan mempunyai kualiti dan tahap keselamatan yang sama. Terdapat kajian / laporan yang mendedahkan bahaya minyak ikan yang mengandungi bahan pencemaran yang berbahaya seperti merkuri dan PCB. Jika tidak berhati-hati, kandungan bahan pencemaran ini boleh menyebabkan kecacatan pada bayi yang dikandung.

Jadi, bagaimana caranya untuk memilih minyak ikan yang terbaik?

  1. Pastikan minyak ikan tersebut diproses mengikut tahap pemprosesan yang berkualiti yang mampu mengekalkan kesemua kandungan minyak ikan dan mengasingkan kesemua bahan pencemaran yang berbahaya
  2. Pastikan minyak ikan tersebut tidak mempunyai ‘bau ikan’ yang terlalu kuat. Bau ikan yang terlalu kuat merupakan indikasi minyak ikan dengan kualiti yang rendah
  3. Pastikan minyak ikan tersebut tidak mempunyai ‘rasa ikan’ yang kuat
  4. Pastikan minyak ikan tersebut dihasilkan daripada ikan-ikan yang kecil dan bukannya ikan yang besar atau hati ikan kerana kadar bahan pencemaran yang berbahaya lebih tinggi didalam ikan yang besar atau hati ikan

Shaklee Omega Guard

Omega Guard

  1. Ultratulen dan bergred farmaseutikal: Diproses dengan kaedah proses penyulingan molekul 3 peringkat yang membolehkan kesemua bahan-bahan pencemaran berbahaya disingkirkan daripada Omega-3 dan memekatkan minyak Omega-3. Kaedah pemprosesan ini melibatkan kaedah pemprosesan pada kondisi vakum dan suhu pemprosesan yang rendah, jadi khasiat minyak Omega-3 terpelihara kerana ia tidak terdedah kepada suhu pemprosesan yang tinggi.
  2. Minyak Ikan terbaik di dunia~mengandungi satu rangkaian penuh 7 jenis asid lemak omega-3 semulajadi iaitu EPA,DHA,ALA dll. EPA menyihatkan jantung dan sendi, DHA penting bagi perkembangan dan fungsi2 otak
  3. Dihasilkan daripada sumber ikan kecil yang berkualiti
  4. Setiap hidangan mengandungi:

EPA 540mg
DHA 360mg ( Omega sebelum ini mengandungi 235mg DHA)
Omega 3 fatty acids 990 mg( dahulu hanya 195mg omega-3 fatty acid)

Sumber : Dunia Nutrisi
Apa kata ibu yang mencuba?
testi-hamil

Jadi, jangan tersalah pilih ya!!

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Berminat?

Your Shaklee Independent Distributor
Hanis Amin
♥ SMS | WhatssApp : 010-4289601
♥ Shaklee ID : 837662
♥ FB Page : http://www.facebook.com/HanisHealthyLife
♥ Email : hanisamin@gmail.com

Assalamualaikum..

Hari ni nak share testimonial Collagen Powder. Dah banyak share di FB terlupa nak share di sini.

Testimonial Pertama

collagen powder shaklee-testi

 

Minggu Pertama: Muka kurang kusam
Minggu Kedua: Jerawat makin kurang
Minggu Ketiga: Muka dah mula nampak merah- merah pink (wowwwwww!!)
 
BONUS: 
#1: Bekas parut jerawat dah makn kurang. Oh memang masa COD Collagen ni saye sendiri tengok muka dia banyak jerawat dan bekas jerawat
#2: Eyebag dah improve
#3: Badan bertambah CERGAS & KURANG LETIH!!
Testimonial Kedua
Mula2 berminat dgn Shaklee sbb nk banyakkan susu badan n nk bg susu ada kualiti..beli BF set n ESP dlu. Alhamdulillah membantu walau x konsisten mkn. 

 

Lepas tu perasan yg muka makin kusam n slalu letih..pastu jerawat lak menjadi2..eyebag lak makin teruk sbb baby mmg slalu bgn malam. Kebetulan kwn2 yg wat Shaklee promote Collagen gle2 sbb musim promotion Collagen. Ingat nk try sbb cosmetics no longer works.

 

Alhamdulillah dlm seminggu start nampak hasil sbb muka dh kurang kusamMinggu kedua jerawat dh makin kurang. Minggu ketiga muka nampak merah2 pink macam dlm gamba. Bekas parut jerawat dlu pun dh makin hilang. Eyebag dh improve. Badan makin cergas n kurang letih berbanding dlu.
Please note that saya mkn 1 paket utk 2-3 hari..and slalu x konsisten. Dh almost sebulan mkn, satu kotak Collagen x abes separuh pun lg =p
Sekarang saya aim nk hilangkn eyebag terus, Insya Allah =)
Testimonial Ketiga
testi-3
Assalamualaikum semua icon smile Collagen Powder Shaklee, 1000 Dalton? Nad nak share hasil mkn collagen selama 2 weeks. Selain dari description kat gamba ni, nad lupa nak add. Pori2 kat hidung nad dh makin kecil juga. Sblm ni besar skit sbb kat hidung sll ada white heads so nad sll buang pki besi tu. now dah tak besar lagi icon smile Collagen Powder Shaklee, 1000 Dalton?Alhamdulillah.
Pic belah kiri tu adik tlg ambilkn gmbr Nad 2 minggu lps sblm start try Collagen Shaklee. Pic belah kanan ni ambik pagi td oleh hubby. Blur skit compared to belah kiri. Rasa cam xpercaya pun ada gak sbb nmpk cerah skit. Dh pki tudung yg sama, angle yg sama, dan di bawah lampu kalimantang yg sama. Hehe. Kalau tgk skin texture rasanya xbyk beza sbb Alhamdulillah kulit xde prob sgt cuma now kalau sentuh mmg rasa halusss sgt. Nad mkn collagen ni 2 sachet every day for the first 1 week. Dan lepastu 1 sachet sehari. Selain tu nad konsisten minum ESP skali ngan Collagen, pakai pencuci muka Nutriwhite Shaklee dan Overnight Renewal Cream Nutriwhite Shaklee jgk. Will continue for another 6 weeks (clinical studies menunjukkan kesan kulit lebih gebu selepas penggunaan 8 minggu).
Testimonial 4
testi-yana
Testimonial lain :
Tak percaya lagi? Jom cuba sendiri!!

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Berminat?

Hubungi saya sekarang!!
Your Shaklee Independent Distributor
Hanis Amin
♥ SMS | WhatssApp : 010-4289601
♥ Shaklee ID : 837662
♥ FB Page : http://www.facebook.com/HanisHealthyLife
♥ Email : hanisamin@gmail.com

Assalamualaikum..

Promosi Vivix dah pun nak berakhir. Esok hari terakhir, selepas itu harga akan kembali ke asal. Bulan ini penuh blog ni dengan kisah Vivix. Yelah, saya pun baru nak berkenalan dengan produk ni. Banyak ilmu baru yang saya dah dapat. Tu yang teruja nak kongsi dengan anda semua. Alhamdulillah, dapat hadiahkan suami sebotol Vivix. Mmenag berbaloi dapat HARGA PROMOSI ni. Dapat juga mencuba.

Alhamdulillah, Vivix dah banyak membantu ramai orang. Tak cukup lagi testimonial yang ada?

Ada kisah :

Tak cukup lagi? Jom, saya kongsikan lagi

credit pic to RahsiaVitamin.com

credit pic to RahsiaVitamin.com

darah-tinggi2

mata

TIBI

jantung-edit

 

Jom dapatkan segera untuk orang-orang yang anda sayang. Sesungguhnya ini adalah sebahagian dari ikhtiar, yang menyembuhkan hanyalah Allah s.w.t. Oh ya, vivix bukan hanya untuk sakit kronik yang sihat tentulah sangat-sangat digalakkan untuk ambil supaya dapat menjaga tubuh badan kita dari sakit-sakit kronik.

* Beli sebotol FREE POSTAGE

* Beli 2 botol, FREE POSTAGE, FREE MEMBERSHIP, Cash Back RM30

* Beli 6 botol, FREE 1botol, FREE MEMBERSHIP, FREE POSTAGE, FREE 2 botol CoqHealth, Cash Back RM250

 

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Berminat?

Hubungi saya sekarang!!
Your Shaklee Independent Distributor
Hanis Amin
♥ SMS | WhatssApp : 010-4289601
♥ Shaklee ID : 837662
♥ FB Page : http://www.facebook.com/HanisHealthyLife
♥ Email : hanisamin@gmail.com

 

Assalamualaikum..

Hari ni nak berkongsi topik tentang SLE. Systemic Lupus Erythematosus (SLE) adalah penyakit kronik auto-imun di mana badan pesakit menghasilkan protein darah dengan banyaknya. Protin darah yang dipanggil antibodi ini dengan sendirinya memberi tindak balas terhadap tisu seseorang. Punca penyakit SLE tidak diketahui.

Fakta yang perlu diketahui tentang SLE

  • Lebih kurang 90% pengidap SLE adalah wanita sementara 10% adalah lelaki dan kanak-kanak.
  • Lebih kurang 90% wanita yang mengidap SLE berada di dalam lingkungan umur boleh hamil iaitu di antara 15 hingga 50 tahun.
  • Ratio pengidap SLE: Di Barat, di kalangan Afro-Caribbeans – 1 dalam 250 –500 orang
  • Di Amerika Syarikat – 1 dalam 2,000 orang Di negara China – 1 dalam 1,000 orang
  • Di Malaysia dianggarkan lebih daripada 10,000 orang telah disahkan mengidap SLE dalam jangka masa 30 tahun kebelakangan ini.
Jenis-jenis Lupus
Discoid Lupus Erythematous (DLE)
  • Hanya melibatkan kulit
  • Jarang merebak ke organ lain
Systemic Lupus Erythematosus (SLE)
  • Boleh merebak ke organ lain
  • Boleh mengakibatkan kematian

Penyakit SLE hanya boleh dirawat dan dikawal. Ia sering menyerang buah pinggang (lebih kurang 40 peratus daripada pesakit SLE) dan sekiranya rawatan awal tidak diberi, pesakit SLE boleh mengalami kegagalan buah pinggang.

Penyakit ini boleh membawa maut kerana SLE berupaya menyebabkan kegagalan fungsi organ atau serangan SLE itu sendiri terlalu kuat yang dinamakan krisis lupus. Antibodi juga boleh memecahkan sel-sel darah merah dan menyebabkan pesakit kurang darah merah.

sumber : Superb Vitamin

Jom, saya kongsikan dari blog Shaklee Sihat

Peen adalah seorang wanita, umur : belum sampai 30 tahun.. Mempunyai 2 orang cahaya mata. Pada tahun 2007, Peen telah didiagnos mempunyai penyakit SLE. Masa tu umur adalah 20an. Kata Peen semua simptom SLE telah dirasai olehnya.. Ini termasuknya Sakit-sakit badan, bengkak sendi, muka jadi merah, rambut gugur, ulser mulut, kadang-kadang tekanan darah pandai menjadi tinggi…. Semasa melahirkan anak pertama, Peen hampir kena sawan sehingga terpaksa dibedah. Baby Peen dilahirkan sebagai baby pramatang 7 bulan. Selepas dilahirkan Baby Peen mempunyai masalah dan berada dalam keadaan tidak selamat kerana terdapat jangkitan kuman..

Pregnancy kedua nampak ok, sebab dikatakan, SLE ni tidak aktif semasa pregnant. Tetapi lepas bersalin terus menjadi aktif semula. Sehingga didapati urin Peen terlalu banyak protin. Ini memyebabkan Peen menjalani biopsi untuk memeriksa kesihatan buah pinggangnya. Betapa sedihnya didapati buah pinggangnya semakin rosak.

Pada masa Peen ketemui saya di Facebook (terima kasih Tuhan dan kakak ipar Peen), keadaan Peen agak terkawal. Cuma kena makan banyak ubat termasuklah ubat yang mengandungi Steroid sebanyak 8 biji. Pemakanan Peen juga senantiasa perlu dijaga. Peen sebenarnya cari saya untuk masalah buah pinggangnya kerana beliau berpendapat tidak ada apa yang dapat membantu dalam masalah SLEnya…

Saya telah memberikan senarai panjang pada Peen berkenaan supplement yang sesuai untuk penyakit SLE ini. Tapi hanya satu yang dipilih, VIVIX.. sebab senang nak minum.. kalau pil, tak sanggup Peen nak telan sebab ubatnya sendiri pun banyak nak telan…

Peen mula minum vivix ni pada pertengahan bulan Jun 2012.. Selepas 3 minggu ini kata Peen….

Hi jg sis julie..so far skg sy rsa ok dr dulu.klu mcm sbl mkn viviks bila bgun pg2 skt ja kepala.tp skg x sdh.cm ringan n bebas ja badan sy.x skt2 sendi lg.

Maksudnya, sebelum makan vivix, bangun pagi mesti sakit kepala. Sekarang sudah tidak ada lagi. Terasa badan ringan dan bebas. Sakit-sakit sendi pun sudah tiada lagi…

Tersangat bersyukurlah saya bila membaca kata-kata Peen itu.. Bukan setakat kerana produk saya jual ni bagus tapi sebenarnya lebih kepada kesyukuran sakit Peen telah berkurang… Sebab saya tak sanggup nak bayangkan apa yang telah dilalui oleh Peen… Namun pada masa ini, ubat steroid 8 biji masih perlu dimakan. Kesian Peen kerana steroid, badan mula naik dan jadi gemuk. Kadan-kadang Peen terasa apabila orang bertanya kenapa di makin gemuk… Manalah orang tahu akan keperitan yang sedang dilalui oleh Peen.

Peen teruskan penggambilan vivix.. dan pada 25 September, ini yang Peen mesej kat saya…

Hy sis..sy ok jg..by th wy dktr ckp sy pya lupus mulai reda.yg bestny steroid tgl mkn 2biji ja skg.n skg masih treatmnt buah pinggang.mkn 1jnis ubt.so far prkmbangan yg baik la..hehe..

Jika anda, saudara mara dan kenalan anda ada mengidap SLE, cadangkan atau belikan vivix shaklee untuk pesakit SLE.

Terbukti! Vivix Shaklee suplement terbaik merawat SLE!

 

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Berminat?

Your Shaklee Independent Distributor
Hanis Amin
♥ SMS | WhatssApp : 010-4289601
♥ Shaklee ID : 837662
♥ FB Page : http://www.facebook.com/HanisHealthyLife
♥ Email : hanisamin@gmail.com

Assalamualaikum..

Hari ni nak kongsikan cerita seorang akak ni, Kak Aya yang ambil set kehamilan dan terus berminat nak jadi ahli. Bila dah rasa keseronokannya, terus rasa nak share dan buat bisnes pula dengan Shaklee.

Pada akhir trimester ke 2, saya akhirnya membuat keputusan untuk mengambil vitamin Shaklee iaitu bermula dengan set kehamilan  yang mengandungi Vitamin C, Vitamin B Complex, Vita Lea, Omega, Ostematrix . 
 
 
2 minggu pertama selepas mengambil set kehamilan tersebut, saya dapat merasakan perubahan utama dari segi kecergasan. Sebelumnya memang terasa lemah badan dan lemah fikiran tetapi Alhamdulillah sangat positif selepas itu. 
 
Bayangkan la saya memandu kereta manual setiap pagi dan petang meredah kesesakan lalulintas ulangalik ke pejabat, menghantar dan menjemput anak-anak dari sekolah, melakukan kerja rumah dengan keadaan sarat mengandung dan badan yang sememangnya original dah berat sebelum tu, orang macam saya ni memang cepat terasa penat dan mengah. 
 
Suami saya menyedari perubahan saya, mungkin biasanya kalau dia balik kerja tu saya terbaring lemah je depan TV, tiba-tiba bila satu hari tu dia balik tengok saya sedang melipat pakaian…lepas tu menggosok pakaian…aikkk terlebih power nampaknya hari ni? Usik suami saya.
 
Saya pun tak perasan keadaan tu, mungkin bila kita bertenaga kita akan lebih senang hati melakukan apa je tugasan…tak merungut , tak komplen…eh saya akui kadang-kadang tu merungut la jugak bila badan dah letih dengan kerja-kerja pejabat bersambung pula dengan tugasan di rumah. Jangan ikut peel buruk saya ni sad
 
Satu lagi, suami saya ada memuji ( eh dia ni sangat susah nak memuji saya, macam akan terluar lantunan emas dari mulut la lebih kurang perumpamaannya)..dia ckp macam nampak berseri-seri je wajah saya sejak akhir-akhir ini ( selepas 2 minggu mengambil vitamin Shaklee , ketika itu).. Nampak cerah je wajah..anak perempuan agaknya kali ni, usik dia lagi. ( Memang anak perempuan pun!)
Hmm yang ni satu perkara memang saya sangat perasan , saya tidak mengalami kekejangan otot ketika sepanjang trimester terakhir kandungan saya. Berbeza dengan 2 kehamilan sebelum ini, time-time trimester ke 3 memang kerap mengalami kekejangan otot atau pun popular dengan panggilan simpul biawak. Sakitnya hanya mereka yang mengalami je yang faham macam mana rasa sakit itu!
 
Eh ada lagi satu, Zahra hanya mengalami demam kuning yang rendah dan singkat je tempohnya iaitu dalam 3 hari je berbanding dengan Nadhirah yang terpaksa masud wad ketika demam kuning dan Umar pula melebihi 2 minggu kuningnya.
Boleh baca kisah lanjut Kak Aya di blognya Naura Fitness. Bagi mereka yang tinggal di kawasan Selayang, Batu Caves dan Gombak, boleh hubungi Kak Aya untuk dapatkan produk Shaklee anda ya.
Oh ya, untuk pengguna tegar produk Shaklee yang nak menjadi ahli, boleh hubungi saya untuk mendaftar ya. Sambil-sambil share dengan kawan-kawan dapat juga jana pendapatan kan.
Berminat?
Hubungi saya sekarang!!
Your Shaklee Independent Distributor
Hanis Amin
♥ SMS | WhatssApp : 010-4289601
♥ Shaklee ID : 837662
♥ FB Page : http://www.facebook.com/HanisHealthyLife
♥ Email : hanisamin@gmail.com

Testimoni Vivix dan Kanser

Assalamualaikum..

Kanser sememangnya sakit yang sangat ditakuti dan antara pembunuh utama rakyat malaysia. Kanser berlaku disebabkan oleh perubahan dalam gen yang mengawal pembesaran dan pemusnahan sel. Kebiasaannya sel akan menjadi tua dan mati seterusnya diganti dengan sel yang baru. Tetapi sel kanser membiak apabila selepas proses penuaan sel tersebut tidak mati malah membiak menjadi berganda-ganda.

vivix-kanser

Apa kata mereka yang telah mencuba?

Read the rest of this entry »

Translator
Translator Plugin
Ayat seribu dinar
Ahlan wasahlan…
Assalamualaikum & selamat sejahtera

Selamat datang ke Hanis Healthy Life. Hanis Amin adalah pengedar Shaklee yang sah, yang juga pengguna kepada produk Shaklee.

Untuk sebarang pertanyaan, hubungi kami di
email : hanisamin@gmail.com
sms/WhatsApp : +6010-4289601

Terima kasih.

Hazu Enterprise (SA0175455-W)

Set Istimewa untuk anda!

Breastfeeding Set
(Set Penyusuan)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Confinement Set
(Set Berpantang)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Skin Care Set
(Set Penjagaan Kulit)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Healthy Weight Set
(Set Berat Badan Sihat)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Baby & Children Health
(Kesihatan Bayi & Kanak-kanak)

Informasi


Sertai kami di Facebook!


Ada pertanyaan atau komen?