Best selling!!
Dapatkan info terkini segera..
Laman web lain
* Setiap testimoni yang tertulis dalam laman web ini adalah pengalaman dari pelanggan sendiri dan hasil dari setiap pelanggan mungkin berbeza antara satu sama lain. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila konsult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut.

PERHATIAN : Konsultasi selepas pembelian produk dan jadual pengambilan adalah khas untuk pelanggan kami sahaja. Sila rujuk pengedar anda untuk jadual pengambilan & kosultasi selepas pembelian. Terima kasih.
Free Palestine, Pray 4 Syria
Tabung Kecemasan Gaza Aqsa Syarif di sini :
http://on.fb.me/1jlP2li
Akaun Maybank Islamic : 551575-004299
akaun Bank Islam : 1209-20100-34904
email : projects@aqsasyarif.org.my

Tabung Kasih Ummah Syria
Bank Islam Malaysia Berhad
120290 100 63512
(Pertubuhan IKRAM Malaysia)
email : i4syria315@gmail.com

Testi Set BF

Assalamualaikum..

Hari ni nak berkongsi testimonial dari pengguna lagi yang menggunakan set Eu-Four Pack.

Waahh.. bukan sahaja membantu penyusuan, malah juga kesihatan kulit dan juga pelawasan.  Set ini juga boleh diambil sejak dari hamil sehinggalah pantang dan diteruskan untuk penyusuan. Sangat jimat kan.

Apa yang terkandung dalam set ini?

Vita-lea Iron formula : Dilengkapi dengan 12 vitamin, 7 galian dan zat besi. Mempunyai patented Sistem Penyerapan Bioaktif utk memastikan peningkatan penyerapan asid folid kritikal. Membantu meningkatkan Hb ke paras normal semasa hamil bagi ibu yang mempunyai darah rendah.
B complex : lengkap dengan 8 kumpulan B termasuk asid folik yang diperlukan oleh tubuh badan demi membantu tubuh badan bertenaga, otak lebih fokus, emosi lebih stabil. Sangat penting dalam membantu memetabolismekan karbohidrat, lemak & protein, Anti stress ,menukarkan makanan(glukos) kepada tenaga dan membantu ibu2 berfikiran positif sentiasa. Vitamin B juga dapat melahirkan wajah ibu yang cantik berseri dan tidak kusam.
Vitamin C : membantu meningkatkan sistem imunisasi badan. Penambilan bersama Vita-lea Iron Formula meningkatkan kadar penyerapan iron dalam tubuh
Ostematrix : kandungan kalsium yang mencukupi di dalam diet anda, lebih-lebih lagi semasa tempoh kehamilan akan dapat memastikan bayi yang bakal dilahirkan mempunyai tulang dan gigi yang sihat tanpa menggugat kandungan kalsiaum yang sedia ada di dalam tubuh anda. Kalsium juga membantu untuk menghalang kekejangan otot yang dialami dalam tempoh kehamilan dan kontraksi yang berlaku disaat melahirkan.
Pengambilan Kalsium turut membantu dalam pelawasan dan juga penyusuan susu ibu. Jika perasan ada sesetengah ibu yang apabila melalui menstrual (period) susunya akan merundum…ini disebabkan kekurangan kalsium yang kritikal di saat badan mengeluarkan darah kotor yang perlu disingkirkan.
Walau bagaimanapun, konsep asas penyusuan WAJIB diambil berat iaitu kerap kosongkan payudara untuk menghasilkan susu lebih banyak. Selain itu, pastikan juga pengambilan air masak mencukupi dengan pengambilan supplemen dan tidak lupa juga banyakkan berdoa, berzikir dan mendekatkan diri dengan Allah. Sesungguhnya setiap punca rezeki itu dari Allah, kita cuma mampu berusaha dan bergantung harap padanya.
Setiap pembelian akan disertakan jadual pengambilan dan konsultasi KHAS untuk pembeli HANIS AMIN SHAKLEE STORE sahaja. Sila dapatkan konsultasi dan jadual dari pengedar anda masing-masing ya.
* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

 

Berminat?

Hubungi saya di hanisamin@gmail.com atau SMS/WhatsApp ke 010-4289601 (Hanis) untuk konsultasi mahupun maklumat lanjut.

Assalamualaikum..

Tahukah anda, komposisi utama susu ibu terdiri dari protein, kalsium dan vitamin-vitamin lain. Dengan protein dan kalsium serta mineral yang mencukupi anak membesar dengan sangat hebat terutama pada seawal usia 0-6 bulan ditambah pula metabolisme bayi masih rendah pada ketika itu. Namun pada selepas usia itu, protein masih memainkan peranan penting kerana protein perlu untuk meneruskan pertumbuhan si anak tadi sehingga dia berhenti menyusu susu ibu.

Walau bagaimanapun, pengambilan protein yang berkualiti sangat penting. Sebab itu ramai yag mencuba Shaklee ESP kerana mengandungi 7 ciri di bawah :

(1)   Ditanam secara organic
(2)   Tidak menjalani proses genetik (non-GMO:non-Genetically Modified Organism)
(3)   Mengandungi 9 asid amino penting
(4) Dalam proses pembuatan untuk menghasilkan soya yang mengasingkan, kepingan soya dihancurkan dan dibasuh dengan air, bukan alkohol
(5)   Bahan anti-thyroid/anti-pertumbuhan disingkirkan
(6)   Diproses tanpa dipanaskan
(7) Ditambah dengan kalsium (ketika minyak dikeluarkan, ia menjadi makanan berasid – dineutralkan bila kalsium ditambah)
Apa kata mereka yang mencuba?
Sedikit soal jawab tentang protein..
1. Setiap hari saya makan ikan dan ayam yang kaya dengan protien, tidakkah zat itu mencukupi?
Jawapan: Protien terbaik adalah bersumberkan tumbuh2an seperti soya terutamanya.

2. Saya kerap minum air soya dari kotak mahupun soya panas yang dijual di gerai2…tidakkah ia sudah memadai?

Jawapan: Tidak. Supplement soya mengandungi enzim dalam memastikan ia memberi kesan baik kepada tubuh. Enzim ini sangat sensitif. Ianya hidup pada suhu tidak BOLEH LEBIH daripada 36 darjah celcius.Kebanyakkan makanan dan minuman yang mengandungi protien akan di masak pada suhu melebih 100 darjah celcius. Yang tinggal adalah sisa makanan semata2….enzim juga mati pada takat didih.

3. Benarkah soya meningkatkan pengeluaran susuibu?

Jawapan: Kandungan tertinggi dalam susuibu ialah protien. Protien ialah sumber utama kepada pembentukkan sel. Apabila seseorang ibu itu mengambil soya maka si ibu itu tadi telah meningkatkan kandungan nutrisi susuibu dan kandungan protien di dalam susuibu. Dengan ini penghasilan susuibu berlaku dengan lebih cepat.
sumber : Anakkuwiraku
* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

 

Berminat?

Hubungi saya di hanisamin@gmail.com atau SMS ke 010-4289601 (Hanis) untuk konsultasi mahupun maklumat lanjut.

Assalamualaikum..

Hari ni saya nak kongsikan satu testimonial dari seorang pengguna yang telah pun menggunakan set penyusuan yang kami tawarkan.

Customer ni consume Set B + ESP dan tentunya perlu disertai dengan asas penyusuan iaitu kerap kosongkan payudara.

Pengambilan ESP juga sesuai semasa bulan puasa supaya lebih bertenaga terutama kepada ibu-ibu menyusu dan juga mereka yang ada gastrik.

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

 

Berminat?

Hubungi saya di hanisamin@gmail.com atau SMS/WhatsApp ke 010-4289601 (Hanis) untuk konsultasi mahupun maklumat lanjut.

Assalamualaikum..

Alhamdulillah, dah ramai yang mencuba Shaklee dan berpuas hati dengannya. Shaklee lengkap boleh digunakan untuk kegunaan dari ibu hamil sehinggalah meenyusukan. Oh, bukan itu sahaja, malah turut sesuai untuk seisi keluarga sama ada kanak2 mahupun orang dewasa. Jom kita baca komen ibu2 ini..

SET HAMIL

SET PANTANG

SET PENYUSUAN

Mudahkan, boleh teruskan ambil vitamin sampai bila-bila.

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

 

Berminat?

Hubungi saya di hanisamin@gmail.com atau SMS ke 010-4289601 (Hanis) untuk konsultasi mahupun maklumat lanjut.

Assalamualaikum..

Saje nak mengimbau kenangan dengan Shaklee. Teringat dulu selepas kawen, selalu rasa letih. Yelah, dah la balik kerja, nak masak lagi, basuh kain lagi, kemas rumah lagi. Ada pula hari2 atau hujung minggu yang ada program. Jadi terasa sangat penat.

Saya tanya seorang akak, “Macam mana akak boleh maintain kerja, rumah, dakwah semua? Saya rasa sangat penat. ” Akak tu mencadangkan ambil multivitamin. Katanya orang perempuan seorang memang kena ambil multivitamin

Kadang-kadang kita mengejar waktu, jadi makanan yang diambil belum tentu sempurna. Jadi, kita perlukan makanan tambahan. Saya pun mula beli multivitamin yang ada di farmasi. Saya pun tak ingat jenama apa. Main ambil mana yang murah je.

Masa mengandung lagi la terasa penat. kadang-kala sambil mengaji pun boleh tertidur. On the way ke office dan kalau balik lewat akan tidur dalam kereta. (Nasib baik suami yang pandu). Masa mengandung ambil obimin yang doktor bagi sahaja.

Dalam masa yang sama, ada baca blog rakan sekerja cerita tentang penyusuan susu ibu dan Shaklee. Masa tu fikir, nanti bila susu merudum baru nak try la shaklee ni. Untuk banyakkan susu ni. Itulah tanggapan pertama.

Jadi lepas habis pantang cuma continue ambil multivitamin yang tak habis lagi, lagipun susukan banyak lagi. Kemudian, rakan sekerja tu cuba explain bahawa vitamin ni bukan untuk banyakkan susu sahaja. Ia lebih kepada kesihatan ibu. Dan bila ibu sihat dan cergas maka susu pun akan lebih banyak terhasil.

Bila asyik baca blog dia, teruja untuk cuba. Lagi pula multivitamin yang dibeli di farmasi dah habis. Oh ya, tak lupa pula masa tu dia adakan promosi menarik. Saya suka tengok promosi2 dia. Setiap bulan tunggu apa yang nak dipromosikan. hehe.

Jadi, saya pun cuba Set Asas Penyusuan iaitu Set B. benda pertama yang saya perasan, setiap hari saya akan ke tandas. Saya memang ada masalah pelawasan. Pernah seminggu tak membuang, lepas tu rasa sakit kepala, nak termuntah dan tak lalu makan. Setiap hari kena makan sayur hijau yang sangat banyak. itupun masih termenung dalam tandas dengan lama. Alhamdulillah, bila dah ambil Set B ni, tak perlu paksa-paksa, setiap hari rasa bersih je perut dicuci. 

saya ingat lagi, beberapa hari lepas ambil set B, saya tanya rakan sekerja saya, ada plastik simpan susu lebih tak? Susu banyak sangat, tak cukup botol yang dibawa. Huhuhu. macam tu sekali penangannya. Biasanya cukup je. 

Lama-lama suami pun tegur, ‘tak nak tidur ke?’ masa dalam kereta. Saya sendiri tak perasan. Dah tak rasa penat dan mengantuk. Malah masa bersama dalam kereta boleh digunakan untuk berbual-bual mesra dan update masing-masing. Alhamdulillah. 

Semakin lama saya semakin jatuh cinta dengan Shaklee. Rasa nak cuba semua, tapi tak mampu pula nak telan banyak2. Tapi memang saya cuba sedikit demi sedikit. Selain tu, bagi juga muadz dan suami cuba. Oh ya, mak ayah dan ibu mertua saya pun ambil Shaklee juga.

Makin lama semakin seronok nak share dengan semua orang. Maka saya pun mulalah berkongsi dan mempromosi shaklee sehingga ke hari ini. Masih banyak lagi produk yang saya nak cuba. Nak cuba penjagaan wajah luaran, nak cuba penjagaan rambut. Tapi sikit-sikitlah. Risau pula terus banyak-banyak tak mampu istiqamah.

Saya percaya, siapa yang dah cuba Shaklee ni tentu dah rasai perbezaannya. Yang paling penting, kalau rasa hasilnya tak menepati citarasa, cuba hubungi kembali pengedar dan minta konsultasi ya. Paling penting untuk minum air masak sekurang-kurangnya 3 liter sehari dan ambil mengikut jadual yang diberikan. 

Alhamdulillah, bersyukur ditemukan dengan Shaklee. Bukan sahaja membantu masalah keletihan dan kesihatan, malah membantu masalah kewangan juga sekarang ni. 
Terima kasih Kak Arnie yang memperkenalkanku kepada Shaklee. Saya pun ingin berjaya macam akak juga.  :D
* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.
Hubungi saya di hanisamin@gmail.com atau SMS ke 010-4289601 (Hanis) untuk konsultasi mahupun maklumat lanjut.

Assalamualaikum..

Cukuplah gambar ini menceritakannya…

Tetapi bagaimana jika tidak berhasil?

Kami sedia membantu. Lihatlah jumlah komen di atas. Pengedar-pengedar Shaklee akan cuba mencari root cause dan membantu mengatasi masalah anda. Selain itu, ramai juga yang membantu memberi semangat untuk meneruskan perjalanan penyusuan anda.

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

 

Berminat?

 

Hubungi saya di hanisamin@gmail.com atau SMS ke 010-4289601 (Hanis) untuk konsultasi mahupun maklumat lanjut.


Assamualaikum..

Seperti yang dijanjikan, saya akan kongsikan tips tambah susu ibu. Jom kita ikut kisah dan saranan Pn Tuty

Semalam saya telah menghadiri Seminar Euphoria di dalam usaha untuk menjana pendapatan 4-5angka sebulan.

Di akhir kelas, tetiba saya ditegur oleh cikmah yang baju saya bocor..Eh, terkejut saya..Rupa-rupanya baju saya di bahagian payudara kiri sudah menghasilkan peta.

Sepanjang hari semalam, saya perasan yang baju saya sentiasa basah..Amni sudah berusia 7 bulan jadinya saya memang tidak memakai breast pad. Seingat saya kali terakhir baju saya berpeta adalah ketika Amni berusia 3 bulan.

Alhamdulillah, saya sangat bersyukur kerana susu badan saya telah menunjukkan kembali kepada normal setelah mengalami zaman merudum.Bayangkan jika selalunya dapat 18-20oz daripada 3 sesi hanya tinggal 12 oz dan adakala hanya 10oz daripada 3 sesi. Panik sebentar TETAPI dengan pantas merangka countermeasure.

Semalam dalam sesi konsultasi bersama-sama bakal pelanggan, saya tersentap dengan ayat ini..

“Saya pam 2x pun hasilnya sama macam pam 3x. Jadi baik saya pam 2x je”

Oh, jangan sekali-kali menanam kata-kata itu kerana itulah yang terjadi kepada saya.

Kenapa susu saya merudum?
Sejak bulan puasa ( Amni usia 4 bulan) saya sering tertinggal sesi ke 3 dan hal ini berlarutan hampir 2 bulan. Boleh dikatakan dalam 5 hari bekerja, 2 hari saya akan pam 2 kali sahaja dek kesibukan kerja. Saya mula rasakan susu merudum apabila Amni berusia 6 bulan dan mula makan solid food. Yang memburukkan lagi keadaan apabila Amni jarang bangun malam lagi. Kadangkala terus sehingga ke pagi tanpa minum susu.

Akibat daripada sifat saya yang culas dalam mengepam, saya hilang kuantiti susu sebanyak 6oz yang merupakan purata hasil pam saya dalam sesi yang saya tertinggal itu.

Berbalik kepada kata-kata bakal pelanggan saya itu.

Secara logiknya, beliau masih mendapat jumlah yang sama dengan 2 kali pam sahaja kerana selama ini minda telah dilatih untuk menghasilkan susu sebanyak Xoz sepanjang tempoh masa bekerja. Apabila sesi pam berkurang, lama-kelamaan minda akan berkata yang tiada susu yang perlu dihasilkan dengan cepat untuk menggantikan sesi yang hilang itu. Akibatnya, susu badan akan mula merudumkerana kita telah melatih minda dengan jadual pam yang baru.

Bagaimana saya mengatasi masalah susu merudum ini?
Simple Formula : POWER PUMPING + PAM SECARA KONSISTEN serta bantuan daripada set TRIPPLE M.

Power pumping sebagaimana yang kita ketahui adalah cara yang paling efektif untuk menghasilkan susu dengan cepat. Selain itu, saya juga ada kongsikan cara-cara semasa melakukan power pumping di dalam entry cabaran power pumping bersama mychibibox.

Selalunya anda perlu lakukan minimum 2 minggu dan saya sarankan untuk teruskan sehingga sebulan.

Kenapa saya pilih set TRIPPLE M?
Set Tripple M adalah merupakan Euphoria Premium Breastfeeding Set yang paling superb. Mengandungi 6 produk iaitu Vitalea, B-complex, Vitamin C, Alfalfa, Ostematrix dan Energizing Soy Protein. Dengan jadual pengambilan vitamin yang betul serta tips, saya boleh rasa yang payudara saya penuh dengan lebih cepat. Malahan hujung minggu baru ini, saya terpaksa pam di siang hari kerana sangat sakit dek bengkak susu.

Setelah berjaya mengembalikan production susu kepada paras normal, saya berazam untuk menjadikan sesi pam extra di rumah pada waktu malam sebagai sesi tetap.

Tips Tambahan
Jika anda berhajat untuk menyusukan anak anda sehingga usianya 2 tahun, jangan culas dalam mengepam kerana sekali anda mengelat, maka anda menjauhkan diri anda daripada kejayaan mendapatkan PhD dalam penyusuan.

Untuk ibu yang susu merudum, lakukan lah POWER PUMPING dan ambillah set Tripple M kami..

Jangan risau kerana pembelian disertakan dengan konsultasi dan juga tips ISTIMEWA pengambilan Set tripple M.

Ternyata susu ibu bertambah apabila payudara kerap diransang dan dikosongkan melalui power pumping.

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

 

Berminat?

 

Hubungi saya di hanisamin@gmail.com atau SMS ke 010-4289601 (Hanis) untuk konsultasi mahupun maklumat lanjut.

Assalamualaikum…

Ada ibu-ibu yang mengadu ambil set B tetapi hasilnya tetap sama malah tidak terasa apa-apa perubahan langsung walaupun pada kesihatan diri sendiri. maka, adakah vitamin Shaklee tidak sesuai dengan sesetangah orang? Apa yang perlu anda lakukan jika ini terjadi?

  1. Langkah pertama yang perlu anda ambil adalah, refer semula jadual pengambilan yang diberikan oleh penjual anda. Jika tidak dapat, mungkin penjual anda terlupa, hubungi dia semula dan minta jadual tersebut. Itu hak anda sebagai pembeli ya.
  2. Pastikan minum air masak sekurang-kurangnya 3 liter sehari. Bukan sekadar minum banyaaakkk air masak, tetapi sila pastikan anda sukat air yang diminum. Kalau ada botol bertanda lebih mudah.
  3. Percaya setiap rezeki datang dari Allah, dan Allah akan bantu jika kita berusaha ke arahnya dan bertawakkal kepadanya. Banyakkan berdoa ya.
  4. Hubungi semula pengedar anda sebelum yang lain untuk mendapatkan consultasi. Paling baik hubungi pengedar anda dan ceritakan masalah anda. Jadi, dia dapat memberikan consultasi yang terbaik. itu juga adalah hak anda. Mungkin pengedar anda ada tips istimewa yang anda perlukan. winking

Setiap orang mempunyai kesan yang berbeza bergantung kepada pemakanan dan kesihatan setiap orang. ada yang cepat dan lambat. Malah ada yang dapat kesan menakjubkan yang tidak disangka-sangka.

Ada juga yang perlu lebih dari Set B sahaja. Set mana yang sesuai untuk anda? Boleh rujuk di sini.

Jom ikuti pengalaman salah seorang pembeli kami

Assalamualaikum…Hai Hanis..terima kasih atas tips2 yang diemelkan. saya dgn sukacitanya  nak bgtau hasil susu saya telah meningkat dgn pengambilan set B, ESP n Ostematrix. slps consume semua tu dalam masa seminggu baru saya dapat lihat perubahannya. sblm ni saya hanya consume set B shj di samping mengambil makanan seimbang tetapi dah sebulan consume pun masa tu tak de perubahan sgt…hasil sama je dgn sblm consume. sejak tambah dgn ESP n Ostematrix ni saya tak perlu risau lg. ESP saya ambil 1 sudu sehari shj, alfalfa 2biji sehari dan ostematrix 2biji sehari..saya mmg amalkan mkn kurma,susu dan quaker oat setiap hari.sy hanya perah waktu kerja 3x aje dlm waktu yang konsisten dan guna teknik marmet, balik rumah dan weekend mmg direct bf.sblm ni, kalau time period n ovulation mmg sedih susu kurang sgt dan saya jadi risau + tension.saya mmg dari mula tak buat byk stok..ada la standby stok sikit untuk time2 yang merudum tu.skrg baby saya aisyah berumur 4 bln lebih dan mmg exclusive bf.saya perah hari ni untuk bekalkan kat rumah bb sitter keesokannya..itulah rutin harian saya.. saya mmg tak bekalkan susu dari freezer sbb dr pembacaan saya yg fresh lagi bagus zat dan antibodinya masih terpelihara.jadi mmg saya letak dalam fridge aje sblm bekalkan kat rumah bb sitter tu. aisyah menyusu kat rumah bb sitter 12oz sehari dan hasil perahan di waktu bekerja shj saya blh dapat 14oz.kalau ade masa kat rumah baru saya buat tandem nursing.better than before…saya sgt gembira.sekian perkongsian saya..terima kasih.

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

 

Berminat?

 

Hubungi saya di hanisamin@gmail.com atau SMS ke 010-4289601 (Hanis) untuk konsultasi mahupun maklumat lanjut.

Assalamualaikum..

Ramai ibu yang bertukar dari milk booster halba a.k.a fenugreek terutama apabila en suami mula menegur bau badan isterinya kurang enak. Ditambah apabila si ibu mendapati anaknya tidak serasi dengan susubadan setelah si ibu mula consume  halba. Ramai yang memilih jalan singkat dengan menukar kepada Alfalfa dan Energizing Soy protien untuk dapatkan hasil yang lumayan dan segera namun akhirnya ibu itu mengalah kerana tidak mampu mengatasi masalah tekanan dari luar disebabkan faktor bebanan kerja serta keletihan yang melampau.

Alfalfa memang telah lama dikenali sebagai milk booster dari orang dulu-dulu lagi. Alfalfa juga sebenarnya adalah salah satu jenis herba yang mengandungi klorofil dan pelbagai mineral seperti calcium, magnesium, phosphorus, potassium, silicon, zinc-numerous vitamins-A, B1, B2, B3, B5, B6, C, D, E, and K-as dan juga essential dan non-essential amino acids.

Terdapat pelbagai lagi kebaikan Alfalfa seperti yang ditulis di sini. Walau bagaimanapun, bagi sesetengah orang, alfalfa boleh memberi kesan negatif terutamanya kepada pesakit SLE. Selain itu, ada bayi yang mengalami cirit-birit, kembung perut dan sedikit kuning apabila ibunya mengambil alfalfa.

Oleh kerana itu, saya sangat tidak mencadangkan ibu-ibu dalam pantang untuk mengambil alfalfa, cukup dengan set C sahaja.

Tahukah anda, kalsium dan protein sangat membantu dalam penghasilan susu ibu?

Protein

Tahukah anda komposisi utama dalam susu ibu adalah protein diikuti oleh kalsium serta vitamin dan zat galian yang lain? Semasa menyusu keperluan protein meningkat. Jika anda kurang mengambil makanan daripada jenis protein, ini akan menjejaskan penghasilan susu ibu. Protein tambahan boleh didapati dari susu, produk tenusu, telur, daging, ikan, ayam , kacang dan bijiran serta kekacang. Bagi yang mahu mengambil supplement, pastikan anda mengambil protein yang ditulis sebagai non GMO soy kerana struktur genetik soya tidak diubah dan ianya selamat untuk jangka panjang.

Kalsium

Ramai yang memendang remeh tentang pengambilan kalsium. Kalsium hakikatnya bukan sahaja penting ketika hamil malah sangat diperlukan ketika menyusukan bayi. Hal ini kerana pada 3 bulan yang pertama, bayi bergantung sepenuhnya pada susu ibu. Kalsium diperlukan untuk menghasilkan susu. Oleh yang demikian, tambahan 1000mg kalsium diperlukan. Jadi sangat digalakkan jika si ibu meminum sekurang-kurangnya 500ml  susu [ kaedah paling senang sukat] atau apa-apa produk tenusu bagi memenuhi keperluan kalsium. sekiranya anda mengambil supplement kalsium, pastikan ianya mengandungi magnesium serta vitamin D agar penyerapan yang baik berlaku dalam badan. Kalsium tablet yang tidak mengandungi kandungan magnesium mahupun vitamin D boleh memberi risiko batu karang di dalam buah pinggang.

Cubalah Ostematrix Shaklee! anda akan rasa perbezaannya!!!!

Vitamin
Disamping itu, ibu yang menyusu memerlukan penjagaan makanan yang seimbang yang mana pengambilan vitamin dan garam mineral lain turut perlu dititikberatkan sebagai contoh vitamin A [ biasa terdapat dalam beta carotene], zat besi, folik asid, vitamin C , B complex demi memastikan keseimbangan kesihatan si ibu, susu ibu yang dihasilkan dan ia turut membantu dalam penghasilan susuibu.

Air.
Elemen ini sangat penting dalam diet ibu yang menyusukan anaknya. Badan memerlukan cecair yang secukupnya. Oleh kerana itu ibu menyusu perlu minum air secukupnya. Minumlah berkadaran agar tidak menjejaskan tugas harian. Kita mempunyai 24 jam sehari…maka minumlah dengan istiqamah. Air sangat penting untuk penyerapan vitamin oleh tubuh.

Berita baik!!!!!!!!!!

Bermula 24 haribulan, Euphoria menyediakan pack menyusu yang baru iaitu yang mengandungi :

Multivitamin, B kompleks, Vitamin C serta Kalsium [ Ostematrix]. Set ini diberi nama sebagai  ” Eu – Four  Pack “. Ini kerana ia mengandungi 4 vitamin yang penting untuk tubuh.
Apa yang menarik dengan  Eu-Four Pack ini?

Ia boleh dimakan oleh suami isteri malah ibu dan ayah kita juga! Selamat dan sesuai diambil oleh ibu menyusu dan ibu yang mengandung. Ia sangat baik untuk keperluan tubuh ibu dan pembesaran anak yang dikandung mahupun yang disusukan. Ia juga sesuai untuk ibu atau wanita yang mempunyai masalah tumit kaki berbisa, sejuk2 badan, mereka yang sering keletihan dan sukar bangun tidur.
Benarkah tanpa pengambilan alfalfa, susu boleh meriah? Jom baca testimonial di bawah.

Dapatkannya untuk kesejahteraan diri dan keluarga!

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

 

Berminat?

 

Hubungi saya di hanisamin@gmail.com atau SMS ke 010-4289601 (Hanis) untuk konsultasi mahupun maklumat lanjut.

Assalamualaikum…

Alhamdulillah, dah ramai yang mencuba set B dan berpuas hati dengan hasilnya. Jom baca apa kata salah seorang pelanggan kami.

ASI membuak-buak.. menyusukan dan berpuasa langsung tak rasa membebankan. ALHAMDULILLAH.

Saya turut tersenyum membaca email beliau yang sangat bersemangat ni. Oh, ya Set B ni bukan hanya sesuai untuk ibu menyusu ya. Malah sesuai diambil seisi keluarga. Jom lihat apa kata customer di bawah pula.

Ada juga seorang kawan saya yang juga pelanggan tetap saya ambil Set B. Dia baru berkahwin dan belum pun mengandung tetapi Set B sangat membantu menyegarkan dan membantu masalah pelawasannya.  Jadi, tak rugi pun jika anda ambil Full Pack Set B, boleh diambil seisi keluarga juga. oh ya, ditambah lagi dengan promosi-promosi menarik bulan ini.  winking

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

 

Berminat?

 

Hubungi saya di hanisamin@gmail.com atau SMS ke 010-4289601 (Hanis) untuk konsultasi mahupun maklumat lanjut.


Translator
Translator by Yellingnews
Ayat seribu dinar
Ahlan wasahlan…
Assalamualaikum & selamat sejahtera

Selamat datang ke Hanis Healthy Life. Hanis Amin adalah pengedar Shaklee yang sah, yang juga pengguna kepada produk Shaklee.

Untuk sebarang pertanyaan, hubungi kami di
email : hanisamin@gmail.com
sms/WhatsApp : +6010-4289601

Terima kasih.

Hazu Enterprise (SA0175455-W)

Set Istimewa untuk anda!

Breastfeeding Set
(Set Penyusuan)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Confinement Set
(Set Berpantang)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Skin Care Set
(Set Penjagaan Kulit)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Healthy Weight Set
(Set Berat Badan Sihat)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Baby & Children Health
(Kesihatan Bayi & Kanak-kanak)

Informasi


Sertai kami di Facebook!


Ada pertanyaan atau komen?