Order sekarang!


atau SMS/WhatsApp/Telegram :

010-4289601 (Hanis)

Best selling!!
Dapatkan info terkini segera..

* Setiap testimoni yang tertulis dalam laman web ini adalah pengalaman dari pelanggan sendiri dan hasil dari setiap pelanggan mungkin berbeza antara satu sama lain. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila konsult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut.

PERHATIAN : Konsultasi selepas pembelian produk dan jadual pengambilan adalah khas untuk pelanggan kami sahaja. Sila rujuk pengedar anda untuk jadual pengambilan & kosultasi selepas pembelian. Terima kasih.
Free Palestine, Pray 4 Syria
Tabung Kecemasan Gaza Aqsa Syarif di sini :
http://on.fb.me/1jlP2li
Akaun Maybank Islamic : 551575-004299
akaun Bank Islam : 1209-20100-34904
email : projects@aqsasyarif.org.my

Tabung Kasih Ummah Syria
Bank Islam Malaysia Berhad
120290 100 63512
(Pertubuhan IKRAM Malaysia)
email : i4syria315@gmail.com

Testi Set BF

Assalamualaikum..

Ramai ibu yang bertukar dari milk booster halba a.k.a fenugreek terutama apabila en suami mula menegur bau badan isterinya kurang enak. Ditambah apabila si ibu mendapati anaknya tidak serasi dengan susubadan setelah si ibu mula consume  halba. Ramai yang memilih jalan singkat dengan menukar kepada Alfalfa dan Energizing Soy protien untuk dapatkan hasil yang lumayan dan segera namun akhirnya ibu itu mengalah kerana tidak mampu mengatasi masalah tekanan dari luar disebabkan faktor bebanan kerja serta keletihan yang melampau.

Alfalfa memang telah lama dikenali sebagai milk booster dari orang dulu-dulu lagi. Alfalfa juga sebenarnya adalah salah satu jenis herba yang mengandungi klorofil dan pelbagai mineral seperti calcium, magnesium, phosphorus, potassium, silicon, zinc-numerous vitamins-A, B1, B2, B3, B5, B6, C, D, E, and K-as dan juga essential dan non-essential amino acids.

Terdapat pelbagai lagi kebaikan Alfalfa seperti yang ditulis di sini. Walau bagaimanapun, bagi sesetengah orang, alfalfa boleh memberi kesan negatif terutamanya kepada pesakit SLE. Selain itu, ada bayi yang mengalami cirit-birit, kembung perut dan sedikit kuning apabila ibunya mengambil alfalfa.

Oleh kerana itu, saya sangat tidak mencadangkan ibu-ibu dalam pantang untuk mengambil alfalfa, cukup dengan set C sahaja.

Tahukah anda, kalsium dan protein sangat membantu dalam penghasilan susu ibu?

Protein

Tahukah anda komposisi utama dalam susu ibu adalah protein diikuti oleh kalsium serta vitamin dan zat galian yang lain? Semasa menyusu keperluan protein meningkat. Jika anda kurang mengambil makanan daripada jenis protein, ini akan menjejaskan penghasilan susu ibu. Protein tambahan boleh didapati dari susu, produk tenusu, telur, daging, ikan, ayam , kacang dan bijiran serta kekacang. Bagi yang mahu mengambil supplement, pastikan anda mengambil protein yang ditulis sebagai non GMO soy kerana struktur genetik soya tidak diubah dan ianya selamat untuk jangka panjang.

Kalsium

Ramai yang memendang remeh tentang pengambilan kalsium. Kalsium hakikatnya bukan sahaja penting ketika hamil malah sangat diperlukan ketika menyusukan bayi. Hal ini kerana pada 3 bulan yang pertama, bayi bergantung sepenuhnya pada susu ibu. Kalsium diperlukan untuk menghasilkan susu. Oleh yang demikian, tambahan 1000mg kalsium diperlukan. Jadi sangat digalakkan jika si ibu meminum sekurang-kurangnya 500ml  susu [ kaedah paling senang sukat] atau apa-apa produk tenusu bagi memenuhi keperluan kalsium. sekiranya anda mengambil supplement kalsium, pastikan ianya mengandungi magnesium serta vitamin D agar penyerapan yang baik berlaku dalam badan. Kalsium tablet yang tidak mengandungi kandungan magnesium mahupun vitamin D boleh memberi risiko batu karang di dalam buah pinggang.

Cubalah Ostematrix Shaklee! anda akan rasa perbezaannya!!!!

Vitamin
Disamping itu, ibu yang menyusu memerlukan penjagaan makanan yang seimbang yang mana pengambilan vitamin dan garam mineral lain turut perlu dititikberatkan sebagai contoh vitamin A [ biasa terdapat dalam beta carotene], zat besi, folik asid, vitamin C , B complex demi memastikan keseimbangan kesihatan si ibu, susu ibu yang dihasilkan dan ia turut membantu dalam penghasilan susuibu.

Air.
Elemen ini sangat penting dalam diet ibu yang menyusukan anaknya. Badan memerlukan cecair yang secukupnya. Oleh kerana itu ibu menyusu perlu minum air secukupnya. Minumlah berkadaran agar tidak menjejaskan tugas harian. Kita mempunyai 24 jam sehari…maka minumlah dengan istiqamah. Air sangat penting untuk penyerapan vitamin oleh tubuh.

Berita baik!!!!!!!!!!

Bermula 24 haribulan, Euphoria menyediakan pack menyusu yang baru iaitu yang mengandungi :

Multivitamin, B kompleks, Vitamin C serta Kalsium [ Ostematrix]. Set ini diberi nama sebagai  ” Eu – Four  Pack “. Ini kerana ia mengandungi 4 vitamin yang penting untuk tubuh.
Apa yang menarik dengan  Eu-Four Pack ini?

Ia boleh dimakan oleh suami isteri malah ibu dan ayah kita juga! Selamat dan sesuai diambil oleh ibu menyusu dan ibu yang mengandung. Ia sangat baik untuk keperluan tubuh ibu dan pembesaran anak yang dikandung mahupun yang disusukan. Ia juga sesuai untuk ibu atau wanita yang mempunyai masalah tumit kaki berbisa, sejuk2 badan, mereka yang sering keletihan dan sukar bangun tidur.
Benarkah tanpa pengambilan alfalfa, susu boleh meriah? Jom baca testimonial di bawah.

Dapatkannya untuk kesejahteraan diri dan keluarga!

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

 

Berminat?

 

Hubungi saya di hanisamin@gmail.com atau SMS ke 010-4289601 (Hanis) untuk konsultasi mahupun maklumat lanjut.

Assalamualaikum…

Alhamdulillah, dah ramai yang mencuba set B dan berpuas hati dengan hasilnya. Jom baca apa kata salah seorang pelanggan kami.

ASI membuak-buak.. menyusukan dan berpuasa langsung tak rasa membebankan. ALHAMDULILLAH.

Saya turut tersenyum membaca email beliau yang sangat bersemangat ni. Oh, ya Set B ni bukan hanya sesuai untuk ibu menyusu ya. Malah sesuai diambil seisi keluarga. Jom lihat apa kata customer di bawah pula.

Ada juga seorang kawan saya yang juga pelanggan tetap saya ambil Set B. Dia baru berkahwin dan belum pun mengandung tetapi Set B sangat membantu menyegarkan dan membantu masalah pelawasannya.  Jadi, tak rugi pun jika anda ambil Full Pack Set B, boleh diambil seisi keluarga juga. oh ya, ditambah lagi dengan promosi-promosi menarik bulan ini.  winking

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

 

Berminat?

 

Hubungi saya di hanisamin@gmail.com atau SMS ke 010-4289601 (Hanis) untuk konsultasi mahupun maklumat lanjut.


Assalamualaikum…

Semoga semangat dan usaha gigi ibu di atas menaikkan juga semangat kita. Yang penting, cuba baca betul-betul. Apa yang ibu di atas buat untuk meningkatkan penghasilan susu?

“Sejak tu, sy telah tambahkn sesi mengepam”

Dan hasilnya….

Di bln puasa ni sy amalkn ESP+PD+Set B. Ya Allah! mencurah2 susu. mnangis sy krn kesabaran sy membuahkan hasil akhirnya. Alhamdulillah…

Shaklee bukan magic potion yang bila diambil terus mendapat hasil. Ianya berbeza mengikut badan seseorang. Yang penting, konsep asas penyusuan iaitu ‘semakin kerap payudara dikosongkan, semakin banyak susu akan terhasil’. Tidak lupa, minum air masak 3 liter sehari dan banyakkan berdoa.

Sesungguhnya Allah bersama orang-orang yang SABAR.

Sekiranya anda tidak mendapat hasil yang diharapkan?

Kumpulan kami sentiasa membantu. Lihatlah! Ada 21 komen yang membina dan memberi semangat kepada ibu di atas.

Apa kata mereka yang lain?

Kepada pelanggan Hanis Amin Shaklee Store yang belum masuk group tertutup kami seperti di atas, sila add saya sebagai friend di facebook(Hanis Amin) dan hantarkan message di Facebook untuk saya add anda ya.

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.
Berminat?
Hubungi saya di hanisamin@gmail.com atau SMS ke 010-4289601 (Hanis) untuk konsultasi mahupun maklumat lanjut.


Assalamualaikum…

Teruja lihat hasil perahan ini? Ini adalah hasil Wahidah, customer Iffa yang telah mengamalkan Shaklee sejak dari berpantang lagi. Lihat betul-betul, JUMLAH PERAHAN ialah 21 Oz!!

Bagaimana Wahidah melakukannya?

Jom, kita lihat apa yang Wahidah amalkan.

First of all sorry sangat sbb x sempat nk share kemujaraban produk shaklee tu..suka ati je nk guna word ‘kemujaraban’ tu kn..actually nk show betapa baik n bagus nya produk shaklee.. 1st time ida jmpe produk yg dpt selesaikn masalah sy selama ni di samping membantu para ibu2 yg berpantang. ida akn story ape je yg shaklee ni dh bantu body ida:

Masa bpantang (BF Set) – Jaundice:

Shaklee produk yg best cz x perlu la ida nk telan produk2 bsalin tradisional cm ubat periuk or jamu..ida lak jenis yg mmg susah nk mkn ubat sket la. most important , ida dpt solution utk elak mkn jamu. my 1st baby dulu jaundice n sy x dbenarkn oleh pakar utk ambil jamu. Adam (1st baby) almost kne tukar darah n pecah rekod kt HSA (hospital sultanah aminah, JB) sbb reading jaundice plg tinggi..smpi doktor tny apa yg sy mkn msa preggy..sdih sgt ..so 4 my 2nd baby (Adeeb) , shaklee is alternative x pyh mkn jamu..Yg bestnya, even adeeb ade gak jaundice but only 1 week je..abg dia dulu 1mnth…superb kn? alhamdulillah..thx sgt Iffa sbb introduce this produk kt sy..

Migrain / Sembelit :

Ida ni mmg pesakit Migrain yg tegar since form 3 lg..this produk really help me especially msa dlm pantang..even x ckup tdo, migrain x dtg menyerang pon..alhamdulillah…body x rsa letih spnjng pantang, luka jahitan pon cepat sgt baik..tu plg best..
lagi 1 psl sembelit or buasir..mmg ida ade sakit gak..so far alfalfa sgt membantu..smooth je aktiviti kt tandas..syukur sgt..klu x mmg perit n menyakitkan..

Milk Booster:
Shaklee is one of the best product yg i jmpe as milk bosster.. Alfalfa n ESP sgt best..susu makin meriah je..plg menakjubkn is sekali perah dpt 14oz..ida pon cm x caya..within 30 minit je tau, pkai manual pam (avent) jek..caya x?

so kt cni ade skit tips yg ida nk share bout my schedule pumping session..klu rsa sesuai leh la follow..pemakanan pon kne gak jga ..cam ida mmg x mkn ikan..so khasiat protein mmg dah ilang..so ESP help me gak to cover back my protein..
– 3 or 4 sesi pumping/day (ni kt opis je tau) ..balik umah kne pump gak + df
– consume 3M set (jgn skip makan yek)
– mkn 2 biji alfalfa every time lps sesi pumping
– mnum Susu Anmum (apa2 brand pon x pe) yg dicampur ESP : 2x/day (pagi/mlm)
– Mnum fresh soya + tempe (ari2 sy makan..sy suke sgt tempe..happy = as protein sbb sy x mkn ikn..

So Iffa, ni sedikit sebanyak tips yg dpt ida share utk all mommies …once again tq dh perkenalkan SHAKLEE kt sy…wassalam

Jadi, apakah perkara utama yang harus anda lakukan? Dapatkan cukup stimulasi dari direct feeding dan breastpumping. Masih ingat 3 Perkara Utama yang kami selalu tekankan? Yang Pertama yang wajib anda patuhi ialah “Supply Vs Demand” konsep. Minimum 8-12 kali sesi perahan/direct feeding dalam masa 24 jam adalah wajib untuk anda lakukan dengan istiqamah.
Shaklee suplement adalah satu usaha yang anda boleh lakukan untuk meningkatkan taraf kesihatan anda. Ya, betul Alfalfa dan ESP sangat membantu melancarkan penghasilan susu tetapi ia adalah tindakan yang berbentuk gabungan:

  • Tubuh yang sihat
  • Supply Vs Demand
  • Pemakanan yang menepati Piramid Makanan dan diet seorang ibu yg menyusukan anak.
  • Doa yang tidak pernah putus pada Allah SWT
  • Istiqamah iaitu konsisten.

Shaklee Supplement ialah “Ia bukan sekadar Milk Booster”. Manfaat yang diperoleh terlalu banyak dan mencakupi pelbagai aspek kesihatan (sistem saraf, sistem peredaran darah, sistem perkumuhan dll) Senang cerita it repair, rejuvenate, and nourish tubuh kita dari dalam sehingga ke luaran. Terasa rugi bukan kerana anda masih belum mencubanya?

Wahidah juga turut berkongsi pengalaman beliau di blog peribadi beliau. Anda bolehlah membaca kisah beliau di link berikut:

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.
Berminat?
Hubungi saya di hanisamin@gmail.com atau SMS ke 010-4289601 (Hanis) untuk konsultasi mahupun maklumat lanjut.


Assalamualaikum..

Set 3M terkenal sebagai Set Optimum untuk keperluan ibu yang menyusukan bayi. Bukan sahaja dapat memperbanyakkan susu tetapi juga menyihatkan ibu dan bayi. Kita lihat apa kata pelanggan Kak N.

Kak Hajah Noor menyusukan anak ketiganya yang kini berusia 6 bulan….dan mahu meneruskan perjuangan penyusuannya selama yang mungkin kerana dua anaknya yang sebelum ini tidak berpeluang mendapatkannya….

Sumber Asal: Iffa Anuar

 

Assalamualaikum

Alhamdulillah syukur ke hadrat Ilahi
Sesungguhnya yang baik datang drNya
Rezeki yang berkat dtg dariNya
Kita hanya merancang

Seminggu sudah akak menggunakan Shaklee
seminggu juga akak follow panduan /jadual makan vitamin
selain berusaha mencapai sasaran lebih dari 5kali pam sehari

Hasilnya
1. susu kelihatan likat sikit. yang kelakar sehari selepas minum ESP yang terbancuh pekat, kelihatan susu tu amat2 pekat ler.warna kehijauan2 sikit.

2. selepas pam, <>2 jam terasa penuh sahaja cik B akak nie. seronok sangat.

3. peningkatan susu dlm sehari <>30 oz (kalau sebotol 5oz * 6 btl) stok susu fresh utk hari keesokkan anak bersekolah.

4. stok ebm dpt buat dlm 6 btl saja last week (khamis malam dan separuh jumaat) coz kena balik kgggg.. kalau dok rumah sendiri rasanya dah kembali penuh peti ais tu ngan ebm. Tp syukur stok dah jadi 20 btl kembali.target buat 50 botol this week then next week boleh puasa ganti.

5. keadaan badan. ada rasa macam bertenaga sikit.segar n senang bangun. cuma bila dah tidor jam 1am tu akak cuba tak nak bangun gak jam 3am coz akak pun nak rehat gak. coz waktu2 lain dah marathon buat itu ini heheh..nak gak bagi badan rehat dr melakukan kerja2 rumah. actually rasa badan ok sikit nie tp tak nak gak buat kerja2 rumah tu boleh tak??

sasaran KPI hehehe

1. nak kerapkan pam. kosong jer nnt cik B akan penuh cepat. tp kekangan masa tu bila ada meeting.kalau takde metingg..berbahagiaa..

2. buat stok ebm 50 btl dlm minggu ini (klu boleh)so nak gantikan poso juga next monday Insyaallah. so this week cuti 3 hari jangan kemana2 kecuali pakai Madela Free style.blh pam dimana2 dan masa. hehhe

3.nak kekalkan daya tenaga badan ini.klu tak mmg dah pengsan coz terletih sgt. tp kot tak letih pun mmg akak nak tido gak.

 

 

TAWARAN EXCLUSIVE!!
Ibu-ibu ingin mendapatkan Shaklee Tripple M Set ini? Tetapi Ibu-Ibu mempunyai kekangan kewangan? Kini, ada tawaran istimewa buat ibu-ibu.. Dapatkan hasil yang sama dengan harga yang lebih murah.. Hanya RM 210!! Email hanisamin@gmail.com untuk info lanjut yaa..
Nak tahu Set Penyusuan yang lain? Klik SINI

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.
Hubungi saya di hanisamin@gmail.com atau SMS ke 010-4289601 (Hanis) untuk konsultasi mahupun maklumat lanjut.

Assalamualaikum…

Sudah ramai yang menyedari kepentingan pengambilan makanan tambahan. Ia bukan sahaja membuatkan ibu menjadi lebih sihat malah dapat menambahkan susu pula bagi mereka yang mementingkan penyusuan susu ibu.

Lihat apa kata mereka…

Anda bagaimana?

Banyak lagi yang dapat anda kongsi sekiranya membeli dengan kami.

Ya, kami menyediakan ruangan tertutup untuk tujuan perkongsian dan bertukar-tukar pendapat. Anda hanya akan dapat peluang begini sekiranya membeli dengan kami. Bukan sekadar dapat makanan tambahan tetapi juga konsultasi, tips-tips menarik dan juga sokongan dari kumpulan kami.

Oh ya, kepada mereka yang membeli dari Hanis Amin Shaklee Store, anda akan diberikan confirmation email. Setelah klik confirmation link yang diberikan, anda akan menerima jadual pemakanan dan pelbagai tips menarik. Tidak lupa update terbaru kami terus ke email anda.

 

Oh, anda juga akan diberi borang kaji selidik. Selepas menjawab borang kaji selidik, kami akan masukkan anda ke dalam group tertutup tersebut. Jadi, pastikan anda jawab borang kaji selidik tersebut ya.

 

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.
Hubungi saya di hanisamin@gmail.com atau SMS ke 010-4289601 (Hanis) untuk konsultasi mahupun maklumat lanjut.


Assalamualaikum..

Ramai yang lebih yakin dan bersemangat selepas mencuba TIPS ISTIMEWA kami. Saya sendiri telah mencubanya. Selasa lepas, selepas dah lama tak menghadapinya, saya mengalami bengkak susu. Rasa tak sabar-sabar nak mengepam. Dah rasa penuh dan sakit sangat.

Tapi bila pam sikit je yang keluar. Rasanya mungkin dah kena clog duct. Dah urur-urut pun masih terasa berketul-ketul. Balik rumah, tuam dengan tuala suam terus memancut keluar. Alhamdulillah. Tak sangka sampai macam tu sekali kesannya.

Apa kepentingan Set B+ESP+OStematrix?

Secara ringkasnya :

Vitalea@ Multivitamin dengan formula zat besi : sangat perlu demi memastikan tubuh badan menerima semua zat dan vitamin yang penting dan perlu dalam menjami kesejahteraan secara am.

B complex : lengkap dengan 8 kumpulan B yang diperlukan oleh tubuh badan demi membantu tubuh badan bertenaga, otak lebih fokus, emosi lebih stabil.

Vitamin C : sebagai antioksidan, membantu meningkatkan sistem imunisasi badan.

Alfalfa : raja segala tumbuhan, membantu meningkatkan imunisasi, mengandungi kalsium dan bagi ibu-ibu yang menyusu ia sangat membantu MEMPERCEPATKAN PENGHASILAN SUSU IBU.

Kalsium@ Ostematrix :
Kalsium penting untuk bina darah, bina tulang, gigi dan saraf dalam tubuh manusia. Bagi ibu yang menyusu, pengambilan kalsium tidak boleh dipandang remeh. Bagi ibu-ibu yang tidak menjaga dan mementingkan pengambilan kalsium dalam diet harian, maka kalsium untuk penghasilan susu ibu akan diserap dari yang sedia dalam tubuh ibu.

Jika perkara ini berlarutan dan si ibu tidak menggantikan semula kalsium ini maka si ibu tadi akan mengalami risiko osteoporosis, rasa sengal kaki dan tulang belakang, mudah letih dan lesu serta muka menampakkan garisan tua.
Sebab itu pengambilan sumber kalsium tidak boleh dipandang ringan sama sekali. Jika perasan ada sesetengah ibu yang apabila melalui menstrual (period) susunya akan merundum…ini disebabkan kekurangan kalsium yang kritikal di saat badan mengeluarkan darah kotor yang perlu disingkirkan.

ESP @ Energizing Soy Protein :
Kompisis vitamin utama dalam susu ibu ialah protein. Protein adalah makanan sel. Sel tak kenal nasi lemak, air soya atau tempe tetapi sel hanya perlukan protein iaitu khasiat dari makanan yang diambil. Protein berfungsi mengekalkan pertumbuhan normal dan pemeliharaan tisu. Mengawal atur keseimbangan bendalir dalam badan. Pembinaan hormon, enzim dan antibodi memerlukan protein. Selain itu protein dikatakan membantu mengawal keseimbangan asid bes untuk mengangkut nutrien dan sumber tenaga.

Protein sangat sensitif. Ianya wujud pada suhu badan kita dan mudah terhapus pada suhu yang tinggi. So apabila kita memasak sumber protein seperti ikan goreng pada suhu yang tinggi, hakikatnya banyak protein yang telah musnah semasa proses memasak itu sendiri.

Owh, sebelum terlupa, ini testimoni terbaru customer Shaklee GBS.
*Credit To AnakkuWiraku.

Apa rahsianya?

Tentulah Shaklee Tripple M selain Tips ISTIMEWA yang HANGAT diperkatakan tu.

 

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

 

 

Hubungi saya di hanisamin@gmail.com atau SMS ke 010-4289601 (Hanis) untuk konsultasi mahupun maklumat lanjut.


Assalamualaikum…

 

Semalam saya dah pun beri tips istimewa untuk pelanggan Hanis Amin Shaklee Store. Ramai yang beri response menarik selepas cuba tips istimewa memperbanyakkan susu dari kami!

 

Ini antara respond yang diterima :

“Salam kak… saya dah try tips akak tu…memang menjadik la big grin
susu tambah banyak dan pekat …
alhamdulillah… thanks yer.. ni saya nak order trial set E plus vit E..nanti bagi tau total price yer…Lin”

dan lagi…

Bagaimana nak dapatkan tips istimewa ini?
Hubungi pengedar anda hari ini! Oh ye, tips istimewa ini hanya dari pengedar Shaklee di bawah kumpulan GBS sahaja. Untuk pengedar lain, saya tak pasti pula.

Oh ya, jika anda membeli dari saya dan masih belum dapatkan tips ini, sila hubungi saya di hanisamin@gmail.com ya. Letakkan tajuk ‘Hanis, saya mahukan tips istimewa untuk banyakkan susu’

Terbukti TIPS ini berkesan dan kami uji ke atas beberapa ibu….ianya memang memberi impak yang besar. So jangan tunggu lagi, hubungi pengedar Shaklee anda arini! Ibu-ibu yang mahu fully breastfeeding baby tentu teruja dengan tips ini.

 

Hint : pengambilan shaklee pada MASA yg betul akan mempercepatkan penghasilan susu

 

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.
Hubungi saya di hanisamin@gmail.com atau SMS ke 010-4289601 (Hanis) untuk konsultasi mahupun maklumat lanjut.


Assalamualaikum..

Hari ni nak kongsikan satu eksperimen yang dibuat oleh seorang akak ni. Apa eksperimennya? Jom baca di bawah ni.


Jadi, apa kata kita cuba juga eksperimen ini. Jangan lupa, konsep “supply dan demand” tu penting. Lebih kerap kosongkan payudara sama ada dengan pam atau penyusuan, maka lebih banyak la susu terhasil.

Teringat suatu ketika dulu, Muadz mengalami growth spurt. Asyik nak mengempeng je. Saya layankan aje. Masa kat office bila mengepam pun hasil lumayan aje sebab baby kerap menyusu. Seronok betul.

 

Sekarang ni Muadz banyak main aje. Suruh menyusu pun dia menyusu kejap-kejap pastu sambil menyusu buat aksi akrobatik menungging-nungging. Kelakar betul.

sumber : GenkiMomma

 

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.
Hubungi saya di hanisamin@gmail.com atau SMS ke 010-4289601 (Hanis) untuk konsultasi mahupun maklumat lanjut.


Assalamualaikum..

Benarkah vitamin beri kesan pada ibu dan susu ibu? Jom kita ikut apa kata Puan Norita.

Soalan yang biasa dan suka emak2 di luar bertanya :

Orang tanya, benarkah pengambilan vitamin Shaklee boleh buat susuibu pekat?
Memang benar kerana pengambilan vitamin sendiri akan meningkatkan kepekatan darah si ibu maka sebab itu la si ibu perlu mengamalkan pengambilan air kosong yang seimbang dan tidak kurang 3L sehari jika amalkan vitamin.

Mengapa bila susu pekat anak minum sedikit, adakah benar anak mudah kenyang?
Samakah bila kita minum milo pekat dengan milo cair? Pasti tidak …cuma nama minuman itu tetap milo. Jika baby terbiasa dengan susuibu yang sedikit cair dan bila tiba-tiba berubah menjadi pekat, anak hanya akan minum sedikit sahaja untuk membiasakan dengan rasa baru tersebut. Jika selepas minum anak tak mudah merengek atau nangis, insyaALLAH ia puas walaupun hanya dengan minum sedikit.

Benarkah susu pekat itu bermakna susu mengandungi banyak vitamin?
Tiada kajian yang saintifik dilakukan namun yang pasti apa jua si ibu makan akan disalurkan kepada si anak melalui susuibu. Hanya melalui pengalaman saya dan pemerhatian ke atas ibu2 yang mengamalkan pengambilan vitamin mendapati perubahan yang ketara kepada pertumbuhan si anak di mana 6 bulan pertama perkembangan sangat2 mengalakkan selain bayi dikatakan mempunyai tahap kesihatan yang baik berbanding sebelum si ibu itu mengamalkan pengambilan vitamin.

Apakah fungsi utama pengambilan vitamin sepanjang mengandung dan sepanjang penyusuan?
Ibu mengandung diwajibkan mengambil vitamin b, folic asid, obimin (multivitamin) serta tablet zat besi jika didapati kekurangan darah. Ini demi mengurangkan risiko kematian si ibu apabila melahirkan anaknya.

Namun selepas melahirkan si ibu itu mempunyai pilihan untuk menyusukan anaknya dengan susuibu atau susu formula. Maka kepentingan vitamin ini tidak dipentingkan seperti masa mengandung. Namun untuk ibu yang menyusukan anaknya dengan susuibu dan bagi yang sedar tentang cara hidup yang terkejar2, masakan yang ringkas dan tidak mengikut panduan piramid makanan, faktor persekitaran yang sangat tercemar, pasti meneruskan pengambilan vitamin demi kesihatan diri. Vitamin ini hanya membantu agar si ibu itu sustained bertenaga, energetic, ceria dan bersemangat sepanjang hari. Bila si ibu itu sihat dan bersemangat, pasti matlamat penyusuan 2 tahun menjadi sasaran walau apapun dugaan yang datang.

Pengalaman sendiri menyusukan anak dengan vitamin?
Saya sendiri tidak tahu pada awalnya sepanjang menyusu bahawa vitamin akan disalurkan kepada bayi melalui susuibu. Namun apabila satu hari saya ke klinik Haizam untuk membuat check up bulanan untuk anak saya, doc mula menegur terutama apabila berat Addin yang berumur 5 bulan telah mencecah 10kg!
Masih ingat lagi Doc Haizam bertanya “Sihat baby ni! Dia ada makan apa ibu?”
Saya menjawab “Tak de lagi doc sebab belum 6 bulan kan? Saya hanya bagi dia susubadan sahaja”
Doc Haizam “Ibu ada makan vitamin apa2 ke?”
Saya menjawab “Ada, vitamin Shaklee”
Doc Haizam “Vitamin Shaklee bagus tapi mahal, but you pay for the quality off course”.

So bila time Nasa pun, Doc Haizam akan sebut, “Bagus minum susuibu, anak sihat”….masakan tidak, Nasa lahir 3.3kg, bulan pertama 5.3kg, bulan kedua 7.3kg dan bulan ketiga 8.9kg……so benarlah vitamin ibu makan disalurkan kepada mereka kan?

Satu kepuasan keluar dari bilik Doc. Abah pun tersenyum sebab satu pelaburan yang berbaloi apabila melihat anak sihat dan pertumbuhan yang sihat. Tapi mereka mula membesar seperti biasa apabila mereka mula aktif. Tiada istilah overweight jika anak minum susuibu sebab kandungan susuibu tidak seperti susu formula.

Benarkah hanya Shaklee yang memberi kesan yang baik pada penyusuan?
Tidak sama sekali. Bagi yang berkemampuan boleh mendapatkan vitamin yang berbayar seperti Shaklee dan berjenama seangkatan dengannya. Bagi yang kurang berkemampuan, boleh mendapatkan di klinik kerajaan. Ianya balik pada kemampuan masing-masing. Ada ibu yang suka melahirkan di klinik swasta dan ada di klinik kerajaan. Tiada masalah sama sekali. Cuma kalau si ibu mampu keluarkan duit beli handbag , handphone dan tudung berjenama mahal…tak salah keluarkan sedikit belanja untuk diri sendiri dan berikan hak di klinik kerajaan yang kita boleh amik free tu kepada yang lebih layak.

 

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.
Hubungi saya di hanisamin@gmail.com atau SMS ke 010-4289601 (Hanis) untuk konsultasi mahupun maklumat lanjut.


Translator
Translator Plugin
Ayat seribu dinar
Ahlan wasahlan…
Assalamualaikum & selamat sejahtera

Selamat datang ke Hanis Healthy Life. Hanis Amin adalah pengedar Shaklee yang sah, yang juga pengguna kepada produk Shaklee.

Untuk sebarang pertanyaan, hubungi kami di
email : hanisamin@gmail.com
sms/WhatsApp : +6010-4289601

Terima kasih.

Hazu Enterprise (SA0175455-W)

Set Istimewa untuk anda!

Breastfeeding Set
(Set Penyusuan)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Confinement Set
(Set Berpantang)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Skin Care Set
(Set Penjagaan Kulit)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Healthy Weight Set
(Set Berat Badan Sihat)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Baby & Children Health
(Kesihatan Bayi & Kanak-kanak)

Informasi


Sertai kami di Facebook!


Ada pertanyaan atau komen?