Order sekarang!


atau SMS/WhatsApp/Telegram :

010-4289601 (Hanis)

Best selling!!
Dapatkan info terkini segera..

* Setiap testimoni yang tertulis dalam laman web ini adalah pengalaman dari pelanggan sendiri dan hasil dari setiap pelanggan mungkin berbeza antara satu sama lain. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila konsult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut.

PERHATIAN : Konsultasi selepas pembelian produk dan jadual pengambilan adalah khas untuk pelanggan kami sahaja. Sila rujuk pengedar anda untuk jadual pengambilan & kosultasi selepas pembelian. Terima kasih.
Free Palestine, Pray 4 Syria
Tabung Kecemasan Gaza Aqsa Syarif di sini :
http://on.fb.me/1jlP2li
Akaun Maybank Islamic : 551575-004299
akaun Bank Islam : 1209-20100-34904
email : projects@aqsasyarif.org.my

Tabung Kasih Ummah Syria
Bank Islam Malaysia Berhad
120290 100 63512
(Pertubuhan IKRAM Malaysia)
email : i4syria315@gmail.com

Testi Set Hamil

Assalamualaikum…

Ada sesetengah ibu-ibu yang kerap mengalami batuk semasa hamil. Memang terasa menyiksakan. Dengan perut yang semakin membesar, nafas pula tersekat-sekat sebab asyik batuk.

Sesetengah doktor pula tak bagi ubat batuk, risau kesihatan ibu dan bayi.

Ibu hamil mudah jatuh sakit kerana sistem imunisasi berkurangan kerana perlu dibahagikan dengan bayi. Jom lihat apa kata seorang pengguna shaklee ni.

image

Testimonial batuk hamil

Puan siti hanya ambil set asas kehamilan iaitu Vita lea, B complex, Vit c dan ostematrix. Set ini membantu memberikan nutrisi penuh kepada ibu dan bayi, meningkatkan sistem imunisasi, membekalkan zat besi dan asid folik dan juga kalsium-magnesium.

Untuk ibu-ibu hamil, sentiasa jaga kesihatan diri dan bayi ya..

 

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

 

Your Shaklee Independent Distributor
Hanis Amin
♥ SMS | WhatssApp : 010-4289601
♥ Shaklee ID : 837662
♥ FB Page : http://www.facebook.com/HanisHealthyLife
♥ Email : hanisamin@gmail.com

Assalamualaikum…

Masalah hb kurang dikalangan ibu hamil memang kerap berlaku. Ini kerana bayi mengambil banyak zat dan nutrien untuk tumbesaran mereka.

Walau bagaimanaoun, masalah hb rendah ini tidak boleh diambil ringan. Baca lanjut tentang hb rendah semasa hamil.

Benarkah Shaklee Vita lea dapat membantu?

image

Bagaimana Vita lea dapat membantu meningkatkan paras hb?

Vita lea Iron Formula mengandungi formula zat besi yang sangat penting untuk meningkatkan tahap hb dalam badan. Sebaik-baiknya ia diambil bersama Vitamin C untuk membantu penyerapan zat besi. Ibu hamil yang mengalami masalah ini boleh ambil Vita Lea 2 biji sehari untuk hasil lebih optimum.

Assalamualaikum..

 

“Give your child a head start in life”

Pernah dengarkan ayat diatas? Berikan permulaan  yang baik untuk anak-anak anda! Omega-3 sebenarnya terdiri daripada DHA dan EPA yang sangat penting untuk manusia. Semasa didalam kandungan:
  • EPA membantu menyokong pertumbuhan / perkembangan jantung dan sistem imunisasi / ketahanan badan
  • DHA membantu menyokong perkembangan minda, mata dan sistem saraf tunjang badan
  • DHA & EPA membantu mengurangkan risiko allergi pada bayi
Bayi didalam kandungan sebenarnya mendapat keperluan DHA dan EPA dari ibunya melalui plasenta / tali pusat. Tetapi, pengambilan DHA perlu disertakan dengan EPA kerana tanpa EPA, DHA tidak akan dapat disalurkan melalui plasenta kepada bayi. Secara ringkasnya, DHA merupakan struktur penting didalam otak manusia kerana 97% lemak di bahagian otak terdiri daripada Omega 3.
Selain manfaat kepada bayi, pengambilan DHA & EPA juga membantu ibu mengandung dengan:
  • mengurangkan risiko pre-eclempsia dan kemurungan dikalangan ibu mengandung
  • mengurangkan risiko sakit jantung
  • mengurangkan paras kolesterol
  • membantu  mengawal pertambahan berat badan ibu ketika mengandung
  • membantu menstabilkan penghasilan prostaglandin yang juga membantu dalam penghasilan susu ibu
  • mengurangkan risiko allergi
  • meningkatkan keberkesanan fungsi buah pinggang

Kajian tentang kaitan Omega-3 dan perkembangan kognitif bayi

Sebenarnya ada banyak kajian yang telah diterbitkan yang menunjukkan kepentingan pengambilan Omega-3 dan perkembangan kognitif bayi. Saya cuma senaraikakan 2 kajian yang sangat menarik:
  1. Kajian klinikal Norway: 341 orang ibu mengandung diberikan bekalan Omega-3 samada dari sumber ikan atau tumbuh-tumbuhan secara rawak. Kajian klinikal mendapati ibu yang mendapatkan Omega-3 daripada sumber ikan mempunyai tahap Omega 3 yang tinggi dalam plasma tali pusat. Analisis keatas kumpulan yang sama 4 tahun kemudian mendapati anak-anak daripada ibu yang mendapat Omega-3 dari sumber ikan mempunya kebolehan IQ yang lebih tinggi daripada kanak-kanak daripada ibu yang mendapat bekalan Omega-3 daripada sumber tumbuh-tumbuhan
  2. Kajian di Australia melibatkan 98 wanita mengandung yang diberikan Omega-3 daripada sumber ikan atau minyak zaitun. Hasil kajian menunjukkan keputusan yang sama iaitu ibu yang mendapat sumber Omega-3 daripada minyak ikan mempunyai kadar Omega-3 yang lebih tinggi dalam plasma tali pusat. Analisis ke atas kebolehan koordinasi mata – tangan keatas kanak-kanak daripada kumpulan yang sama 2.5 tahun kemudian mendapati kebolehan koordinasi mata-tangan yang lebih baik dikalangan kanak-kanak daripada ibu yang menerima sumber Omega-3 daripada minyak ikan.

Bagaimana memilih sumber minyak ikan yang baik?

Terdapat pelbagai jenis jenama minyak ikan di pasaran. Semestinya ini mengelirukan para ibu tentang sumber minyak ikan yang terbaik dan selamat. Perlu diingatkan tidak semua minyak ikan mempunyai kualiti dan tahap keselamatan yang sama. Terdapat kajian / laporan yang mendedahkan bahaya minyak ikan yang mengandungi bahan pencemaran yang berbahaya seperti merkuri dan PCB. Jika tidak berhati-hati, kandungan bahan pencemaran ini boleh menyebabkan kecacatan pada bayi yang dikandung.

Jadi, bagaimana caranya untuk memilih minyak ikan yang terbaik?

  1. Pastikan minyak ikan tersebut diproses mengikut tahap pemprosesan yang berkualiti yang mampu mengekalkan kesemua kandungan minyak ikan dan mengasingkan kesemua bahan pencemaran yang berbahaya
  2. Pastikan minyak ikan tersebut tidak mempunyai ‘bau ikan’ yang terlalu kuat. Bau ikan yang terlalu kuat merupakan indikasi minyak ikan dengan kualiti yang rendah
  3. Pastikan minyak ikan tersebut tidak mempunyai ‘rasa ikan’ yang kuat
  4. Pastikan minyak ikan tersebut dihasilkan daripada ikan-ikan yang kecil dan bukannya ikan yang besar atau hati ikan kerana kadar bahan pencemaran yang berbahaya lebih tinggi didalam ikan yang besar atau hati ikan

Shaklee Omega Guard

Omega Guard

  1. Ultratulen dan bergred farmaseutikal: Diproses dengan kaedah proses penyulingan molekul 3 peringkat yang membolehkan kesemua bahan-bahan pencemaran berbahaya disingkirkan daripada Omega-3 dan memekatkan minyak Omega-3. Kaedah pemprosesan ini melibatkan kaedah pemprosesan pada kondisi vakum dan suhu pemprosesan yang rendah, jadi khasiat minyak Omega-3 terpelihara kerana ia tidak terdedah kepada suhu pemprosesan yang tinggi.
  2. Minyak Ikan terbaik di dunia~mengandungi satu rangkaian penuh 7 jenis asid lemak omega-3 semulajadi iaitu EPA,DHA,ALA dll. EPA menyihatkan jantung dan sendi, DHA penting bagi perkembangan dan fungsi2 otak
  3. Dihasilkan daripada sumber ikan kecil yang berkualiti
  4. Setiap hidangan mengandungi:

EPA 540mg
DHA 360mg ( Omega sebelum ini mengandungi 235mg DHA)
Omega 3 fatty acids 990 mg( dahulu hanya 195mg omega-3 fatty acid)

Sumber : Dunia Nutrisi
Apa kata ibu yang mencuba?
testi-hamil

Jadi, jangan tersalah pilih ya!!

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Berminat?

Your Shaklee Independent Distributor
Hanis Amin
♥ SMS | WhatssApp : 010-4289601
♥ Shaklee ID : 837662
♥ FB Page : http://www.facebook.com/HanisHealthyLife
♥ Email : hanisamin@gmail.com

Assalamualaikum..

Hari ni nak kongsikan cerita seorang akak ni, Kak Aya yang ambil set kehamilan dan terus berminat nak jadi ahli. Bila dah rasa keseronokannya, terus rasa nak share dan buat bisnes pula dengan Shaklee.

Pada akhir trimester ke 2, saya akhirnya membuat keputusan untuk mengambil vitamin Shaklee iaitu bermula dengan set kehamilan  yang mengandungi Vitamin C, Vitamin B Complex, Vita Lea, Omega, Ostematrix . 
 
 
2 minggu pertama selepas mengambil set kehamilan tersebut, saya dapat merasakan perubahan utama dari segi kecergasan. Sebelumnya memang terasa lemah badan dan lemah fikiran tetapi Alhamdulillah sangat positif selepas itu. 
 
Bayangkan la saya memandu kereta manual setiap pagi dan petang meredah kesesakan lalulintas ulangalik ke pejabat, menghantar dan menjemput anak-anak dari sekolah, melakukan kerja rumah dengan keadaan sarat mengandung dan badan yang sememangnya original dah berat sebelum tu, orang macam saya ni memang cepat terasa penat dan mengah. 
 
Suami saya menyedari perubahan saya, mungkin biasanya kalau dia balik kerja tu saya terbaring lemah je depan TV, tiba-tiba bila satu hari tu dia balik tengok saya sedang melipat pakaian…lepas tu menggosok pakaian…aikkk terlebih power nampaknya hari ni? Usik suami saya.
 
Saya pun tak perasan keadaan tu, mungkin bila kita bertenaga kita akan lebih senang hati melakukan apa je tugasan…tak merungut , tak komplen…eh saya akui kadang-kadang tu merungut la jugak bila badan dah letih dengan kerja-kerja pejabat bersambung pula dengan tugasan di rumah. Jangan ikut peel buruk saya ni sad
 
Satu lagi, suami saya ada memuji ( eh dia ni sangat susah nak memuji saya, macam akan terluar lantunan emas dari mulut la lebih kurang perumpamaannya)..dia ckp macam nampak berseri-seri je wajah saya sejak akhir-akhir ini ( selepas 2 minggu mengambil vitamin Shaklee , ketika itu).. Nampak cerah je wajah..anak perempuan agaknya kali ni, usik dia lagi. ( Memang anak perempuan pun!)
Hmm yang ni satu perkara memang saya sangat perasan , saya tidak mengalami kekejangan otot ketika sepanjang trimester terakhir kandungan saya. Berbeza dengan 2 kehamilan sebelum ini, time-time trimester ke 3 memang kerap mengalami kekejangan otot atau pun popular dengan panggilan simpul biawak. Sakitnya hanya mereka yang mengalami je yang faham macam mana rasa sakit itu!
 
Eh ada lagi satu, Zahra hanya mengalami demam kuning yang rendah dan singkat je tempohnya iaitu dalam 3 hari je berbanding dengan Nadhirah yang terpaksa masud wad ketika demam kuning dan Umar pula melebihi 2 minggu kuningnya.
Boleh baca kisah lanjut Kak Aya di blognya Naura Fitness. Bagi mereka yang tinggal di kawasan Selayang, Batu Caves dan Gombak, boleh hubungi Kak Aya untuk dapatkan produk Shaklee anda ya.
Oh ya, untuk pengguna tegar produk Shaklee yang nak menjadi ahli, boleh hubungi saya untuk mendaftar ya. Sambil-sambil share dengan kawan-kawan dapat juga jana pendapatan kan.
Berminat?
Hubungi saya sekarang!!
Your Shaklee Independent Distributor
Hanis Amin
♥ SMS | WhatssApp : 010-4289601
♥ Shaklee ID : 837662
♥ FB Page : http://www.facebook.com/HanisHealthyLife
♥ Email : hanisamin@gmail.com

Assalamualaikum..

 

Apa itu Anemia?

Kurang darah ialah keadaan di mana kepekatan darah merah adalah kurang daripada biasa. Dalam istilah perubatan, seorang yang mengidap kurang darah mempunyai kepekatan darah merah kurang dari 9 gm peratus hemoglobin. Hemoglobin merupakan pengakut oksigen dan zat makanan ke seluruh badan. Oleh itu, apabila anda mengalami anemia, tisu seluruh badan menjadi hipoksia (kurang kandungan oksigen) dan kurang tenaga.

 

Punca kurang darah:

Ada beberapa sebab yang boleh menyebabkan berlakunya keadaan itu. Antaranya ialah :-

  • Kurang memakan makanan mengandungi zat besi
  • Kurang pengambilan asid folik(batu proses penghasilan darah merah) & Vitamin C(batu peyerapan zat besi dalam badan)
  • Ibu yang kerap bersalin
  • Mengalami kehilangan darah yang terlalu banyak seperti haid, kemalangan dan lain2
  • Jangkitan cacing
  • Pendarahan dari faraj atau buasir
  • Lain-lain penyakit seperti jangkitan saluran kencing, penyakit limpa, demam malaria dan penyakit barah.

 

ANEMIA BOLEH MEMBAWA MAUT!

Ibu hamil dan menyusukan anak memerlukan zat besi yang cukup untuk proses kehamilan dan penyusuan yang baik, lebih-lebih lagi bagi ibu hamil yang mengalami pendarahan, dan ibu menyusu yang sudah kedatangan haid.

Tanda2 kekurangan zat besi:

– Badan letih dan lesu
– Kulit kelihatan pucat
– Sering hilang fokus
– Semput
– Sakit kepala da pening
– Jantung berdebar dengan cepat
– Sering lupa
– Tersangat kurus
– Loya
Anemia sangat bahaya kerana boleh menyebabkan kesan kepada ibu dan bayi dalam kandungan.

Kepada ibu :

  • Keguguran
  • Bersalin Awal
  • Kematian janin dalam kandungan
  • Tumpah darah semasa & selepas bersalin

Kepada Janin :

  • Kurang berat ketika lahir (kurang 2.5kg)
  • Lahir tidak cukup bula
  • Lemas semasa lahir
  • Pertumbuhan bayi terbantut

 

Tahap anemia

< 6.9 Sangat Teruk
6.9-8.0 Teruk
8.0-9.5 Sederhana
9.5-10.5 Ringan

Bagi ibu-ibu hamil, perkara ini jangan diambil remeh. Pengambilan 2 biji Shaklee Vita-lea Iron Formula dapat membantu menangani masalah anemia semasa hamil.

 

Tips tingkatkan HB semasa hamil

1)      Ambil 2 biji Shaklee Vita-lea Iron Formula setiap hari

2)     Pengambilan zat besi bersama Vitamin C akan dapat membantu penyerapan zat besi dengan lebih optimum!

3)     Elakkan ambil zat besi bersama kalsium/susu. Ini kerana kalsium mengganggu penyerapan zat besi yang maksimum.

4)     Pengambilan asid folik akan membantu mengekalkan paras hemoglobin yang normal dalam badan.

Buat ibu-ibu hamil, jom dapatkan set kehamilan kami yang lengkap untuk keperluan anda.

sumber : RahsiaVitamin, MamaCery, VitaminSemulajadi

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

 

Berminat?

 

Hubungi saya di hanisamin@gmail.com atau SMS ke 010-4289601 (Hanis) untuk konsultasi mahupun maklumat lanjut.

Assalamualaikum..

Semalam saya dapat berita gembira dari seorang customer. Dah lama tak berhubung, tiba-tiba dia msg saya di FB.

Alhamdulillah, gembira dapat membantu. Customer membeli GLA Complex akhir bulan Mei yang lalu. Walau apapun, ini hanyalah salah satu usaha ya, rezeki tetap dari Allah Yang Maha Esa.

Bagaimana GLA Complex dapat membantu?

GLA Complex Shaklee merupakan kombinasi minyak borage yang mengandungi asid gamma linolenik (GLA), asid linolenik (LA), minyak bunga matahari dan vitamin E.

GLA merupakan sejenis asid lemak Omega-6 ( Omega-6 Fatty Acid) yang digunakan oleh badan kita untuk membentuk prostaglandin iaitu sejenis bahan berkesan berupa hormon yang membantu badan mengawalatur proses-proses badan yang normal.
Minyak benih bunga matahari adalah satu lagi sumber asid lemak Omega-6. Ia mengandungi Vitamin E yang membantu melindungi dinding arteri dan menyokong sistem imun dengan memelihara integriti sel*. Vitamin E juga membantu dalam hubungan suami isteri.
GLA Complex membantu mengatasi masalah haid tidak teratur dan membantu menghasilkan cecair serviks yang subur & berkualiti.
Boleh baca lebih lanjut tentang GLA di sini dan sini.
* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

** Setiap testimoni yang tertulis dalam laman web ini adalah pengalaman dari pelanggan sendiri dan hasil dari setiap pelanggan mungkin berbeza antara satu sama lain. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila konsult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut.

Berminat?

 

Hubungi saya di hanisamin@gmail.com atau SMS ke 010-4289601 (Hanis) untuk konsultasi mahupun maklumat lanjut.

Assalamualaikum…

Masih ingat produk HOT kami iaitu Energizing Soy Protein(ESP)?

ESP bukan sahaja boleh diambil oleh ibu menyusu ataupun untuk kesihatan kulit tetapi sebenarnya boleh diambil oleh sesiapa sahaja. Ini kerana Protein adalah struktur asas manusia, jadi sangat penting untuk mendapatkan sumber protein yang baik untuk tubuh badan kita.

 

Hari ini saya ingin kongsikan pengalaman ibu-ibu yang mengambil ESP semasa hamil.

klik untuk lebih besar

 

Selain mengambil ESP, mereka juga ambil Set kehamilan kami yang mengandungi :

Vita-lea Iron formula : Dilengkapi dengan 12 vitamin, 7 galian dan zat besi. Mempunyai patented Sistem Penyerapan Bioaktif utk memastikan peningkatan penyerapan asid folid kritikal. Mengandungi iron formula yang membantu meningkatkan Hb ke paras normal semasa hamil bagi ibu yang mempunyai darah rendah.

B complex : lengkap dengan 8 kumpulan B termasuk asid folik yang diperlukan oleh tubuh badan demi membantu tubuh badan bertenaga, otak lebih fokus, emosi lebih stabil.Sangat penting dalam membantu memetabolismekan karbohidrat, lemak & protein, Anti stress ,menukarkan makanan(glukos) kepada tenaga dan membantu ibu2 berfikiran positif sentiasa. Vitamin B juga dapat melahirkan wajah ibu yang cantik berseri dan tidak kusam.
Vitamin C : membantu meningkatkan sistem imunisasi badan. Penambilan bersama Vita-lea Iron Formula meningkatkan kadar penyerapan iron dalam tubuh
Ostematrix : kandungan kalsium yang mencukupi di dalam diet anda, lebih-lebih lagi semasa tempoh kehamilan akan dapat memastikan bayi yang bakal dilahirkan mempunyai tulang dan gigi yang sihat tanpa menggugat kandungan kalsiaum yang sedia ada di dalam tubuh anda. Kalsium juga membantu untuk menghalang kekejangan otot yang dialami dalam tempoh kehamilan dan kontraksi yang berlaku disaat melahirkan.
OmegaGuard : membantu pembentukan sel otak janin. Pengambilan hanya dibenarkan selepas bulan ke-4 kehamilan (trimester ke-2). Anak-anak yang ibunya mengambil suplemen Omega-3 juga mempunyai nilai yang lebih tinggi pada koordinasi mata dan tangan, kemampuan berbicara, lamanya waktu berbicara, dan jumlah kosa kata yang mereka miliki berbanding dengan kanak-kanak yang ibunya tidak mengambil Omega-3.
* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

 

Berminat?

 

Hubungi saya di hanisamin@gmail.com atau SMS/WhatsApp ke 010-4289601 (Hanis) untuk konsultasi mahupun maklumat lanjut.

Assalamualaikum..

Alhamdulillah, dah ramai yang mencuba Shaklee dan berpuas hati dengannya. Shaklee lengkap boleh digunakan untuk kegunaan dari ibu hamil sehinggalah meenyusukan. Oh, bukan itu sahaja, malah turut sesuai untuk seisi keluarga sama ada kanak2 mahupun orang dewasa. Jom kita baca komen ibu2 ini..

SET HAMIL

SET PANTANG

SET PENYUSUAN

Mudahkan, boleh teruskan ambil vitamin sampai bila-bila.

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

 

Berminat?

Hubungi saya di hanisamin@gmail.com atau SMS ke 010-4289601 (Hanis) untuk konsultasi mahupun maklumat lanjut.

Translator
Translator Plugin
Ayat seribu dinar
Ahlan wasahlan…
Assalamualaikum & selamat sejahtera

Selamat datang ke Hanis Healthy Life. Hanis Amin adalah pengedar Shaklee yang sah, yang juga pengguna kepada produk Shaklee.

Untuk sebarang pertanyaan, hubungi kami di
email : hanisamin@gmail.com
sms/WhatsApp : +6010-4289601

Terima kasih.

Hazu Enterprise (SA0175455-W)

Set Istimewa untuk anda!

Breastfeeding Set
(Set Penyusuan)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Confinement Set
(Set Berpantang)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Skin Care Set
(Set Penjagaan Kulit)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Healthy Weight Set
(Set Berat Badan Sihat)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Baby & Children Health
(Kesihatan Bayi & Kanak-kanak)

Informasi


Sertai kami di Facebook!


Ada pertanyaan atau komen?