Order sekarang!


atau SMS/WhatsApp/Telegram :

010-4289601 (Hanis)

Best selling!!
Dapatkan info terkini segera..

* Setiap testimoni yang tertulis dalam laman web ini adalah pengalaman dari pelanggan sendiri dan hasil dari setiap pelanggan mungkin berbeza antara satu sama lain. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila konsult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut.

PERHATIAN : Konsultasi selepas pembelian produk dan jadual pengambilan adalah khas untuk pelanggan kami sahaja. Sila rujuk pengedar anda untuk jadual pengambilan & kosultasi selepas pembelian. Terima kasih.
Free Palestine, Pray 4 Syria
Tabung Kecemasan Gaza Aqsa Syarif di sini :
http://on.fb.me/1jlP2li
Akaun Maybank Islamic : 551575-004299
akaun Bank Islam : 1209-20100-34904
email : projects@aqsasyarif.org.my

Tabung Kasih Ummah Syria
Bank Islam Malaysia Berhad
120290 100 63512
(Pertubuhan IKRAM Malaysia)
email : i4syria315@gmail.com

Uncategorized

Assalamualaikum…

Alhamdulillah, hari ni hari pertama Muadz ke tadika. Semalam Muadz macam selsema, bagi 2 biji omega guard, pagi dan malam. Alhamdulillah, hari ni kurang berair hidung.

image

Abang nak pegi sekolah, adik pun excited bangun awal-awal. Muka masam kena bangun awal dan mandi awal.

image

Sebelum ke sekolah, minum susu campur meal shakes dulu. Mulanya ok je main-main kat luar. Bila semua masuk dalam dia pun ok masuk dalam, ummi tunggu di luar. Bila teacher start cakap “good morning boys and girl” dan kawan-kawan cakap good morning tiba-tiba dengar suara dia nangis.

Bila cikgu suruh ramai-ramai nyanyi ABC terus meraung, nak ummi. Bila keluar duduk sebelah ummi dia kata “Muadz tak pandai, kawan-kawan pandai.” Alahai, yang pandai tu dah biasa. Dah lama sekolah situ. Awak baru nak masuk memang la belum tau lagi.

image

Lepas tu dah terus tak nak duduk dekat kawan-kawan. Duduk tepi pintu tengok ummi je. Tak lama lepas tu dia kata lapar. Yelah, tak sarapan lagi. Cikgu pujuk kata sekejap je lagi makanan nak sampai. Tapi dia kata nak ummi beli makanan, nak ikut ummi beli makanan.

Hmm..takleh jadi ni. Pujuk dia kata ummi pegi beli makanan, Muadz tunggu kejap. Lepas beberapa kali pujuk, dia setuju. Ummi pun beredar pegi cari kuih. Ummi pun lapar belum makan. Adik Zilal dah tetidur dalam Boba. Bila sampai semula, teacher kata dia dah masuk makan dengan kawan-kawan. Tapi teacher suapkan.

Macam dah ok je. Minta cikgu bagi je la kuih tu kat dia. Nampaknya esok ummi tak boleh tunggu la. Kalau ummi ada, dia tak mau dengan kawan-kawan. Minta ayah hantar pula esok. big grin

P/S – first time update blog guna tab. Harap maaf kalau hasilnya tak ok ya.

Assalamualaikum..

Alhamdulillah, Dah berubah bulan. Beberapa hari je lagi nak sambut ramadhan kan. Jom kita baca motivasi2 dari al-Quran, tentunya motivasi yang paling baik sekali.

quran

Setiap hari aku memerhatikan ayat-ayat itu…ayat-ayat memberiku semangat…Biarpun beratus-ratus buku motivasi ku baca, namun ayat-ayat itu lebih bersemangat dan mengajarku seribu erti…aku bukanlah seorang hafiz, hanya sebagai pemerhati semata…Pun begitu, inginku sampaikan dan berkongsi bersama kalian sebagai ingatan kita bersama…
Sahabatku,
Dalam kita melangkah pergi, terkadang kita diuji dengan seribu keperitan, terasa berat oleh kita untuk melangkah apatah lagi untuk berlari…namun itu semua hanyalah sementara, kerana selepas malam akan bergantinya siang yang indah…biarpun pelangi tidak akan selama-lamanya muncul tak kala malam menjelma, namun tak kala mentari terbit kemungkinan di situ akan muncul pelangi indah biarpun pelangi itu bukanlah suatu yang mudah untuk kelihatan hanya tak kala bumi ditimpa hujan…
Sahabatku yang ku kenali,
Ayat-ayat ini ku tuliskan untukmu sebagai ingatan kita bersama…
Ayat-ayat yang penuh dengan peringatan dan hikmah…
Ayat-ayat yang diturunan olehNya kepada junjungan besar untuk disampaikan…

“Demikianlah Kami bacakan kepadamu (Muhammad) sebagai ayat-ayat dan peringatan yang penuh hikmah” – Ali Imran  : 58.

Sahabatku yang ku kasihi,
Tiada motivasi yang sesungguhnya ku temui melainkan kekuatan dari ayat-ayat ini…
Ayat-ayat yang inginku kongsikan bersamamu agar dikau menjadi seorang yang tabah…

“Tidak ada sesuatu musibah yang menimpa (seseorang), kecuali dengan izin Allah; dan barang siapa beriman kepada Allah, nescaya Allah akan memberi petunjuk kepada hatinya. Dan Allah Maha Mengetahui segala sesuatu”. – at-Tagabun : 11

“(Yaitu) orang-orang yang apabila ditimpa musibah mereka berkata “Sesungguhnya kami milik Allah dan kepadaNyalah kami akan kembali”” – Innalillahi Wa inna Ilaihi Rajiun. –al-Baqarah : 156.

Sahabatku yang ku rindui,
Ketahuilah hakikat bahawa segalanya itu adalah ujian bagimu untuk menguji keimananmu…

“Apakah manusia mengira bahawa mereka akan dibiarkan hanya dengan mengatakan, “kami telah beriman”, dan mereka tidak diuji?” – al-Ankabut :1

Sahabatku,
Sesungguhnya ujian itu sebenarnya dan selayaknya buatmu, hanya dikau yang mampu untuk menempuhinya, walaupun terasa berat olehmu…

“Allah tidak membebani seseorang melainkan sesuai dengan kesanggupannya” – al-Baqarah : 286.

“Allah tidak membebani seseorang melainkan (sesuai) dengan apa yang diberikan Allah kepadanya”- at-Talak : 7

Sahabatku yang ku kasihi,
Apalah ertinya jikalau kau sentiasa bersedih dengan apa yang berlaku terhadapmu…
Bangunlah dikau dan terus berlari dan jangan biarkan dirimu terus lumpuh tak berdaya…
Kau adalah orang yang terkuat dan gagah yang ku temui di dalam pengembaraan ini…

“Dan janganlah kamu berasa lemah, dan jangan (pula) bersedih hati, sebab kamu paling tinggi (darjatnya), jika kamu orang yang beriman” – ali Imran : 139.

Sahabatku,
Jikalau kau berasa kau bersendirian, ketahuilah bahawa kau tidak bersendirian…
Masih ada yang sentiasa mendengar keluh kesahmu…
Janganlah dikau takut dan bersedih hati, kerana DIA sentiasa bersamamu…

“Dan mohonlah pertolongan (kepada Allah) dengan sabar dan solat. Dan (solat) itu sungguh berat, kecuali bagi orang yang khusuk” – al-Baqarah : 45

Ayat-ayat ini yang selama ini menjadikan ku seorang yang kuat dalam melangkah, biarpun seringkali jua aku tersunggur…ingin ku sampaikan untuk dirimu agar mampu bersama-sama untuk melangkah pergi…terlalu banyak ayat-ayat yang memberi semangat, namun hanya sekadar ini sahaja yang mampu ku sampaikan sebagai tanda ingatanku untukmu…

sumber 

 

Your Shaklee Independent Distributor
Hanis Amin
♥ SMS | WhatssApp : 010-4289601
♥ Shaklee ID : 837662
♥ FB Page : http://www.facebook.com/HanisHealthyLife
♥ Email : hanisamin@gmail.com

Assalamualaikum…

Ramai doktor yang ambil supplemen, tak kurang ramai juga yang tidak percaya kepada supplemen. Kenapa saya keluarkan topik tentang doktor? Kerana kebelakangan ini saya terbaca banyak salah faham tentang supplemen dan ada setengahnya dikeluarkan dari kalangan doktor sendiri.

Kenapa ini berlaku?

Kerana doktor pakar dalam bidang PERUBATAN dan bukan supplemen. Walaupun dalam buku medic ada maklumat tentang supplemen tetapi tidak mendalam. Sama juga seperti ada doktor yang tidak menyokong susu ibu kerana maklumat tentang penyusuan susu ibu yang tidak mendalam.

Walau bagaimanapun, alhamdulillah, semakin lama banyak hospital rakan bayi, dan semakin banyak kempen penyusuan di hospital-hospital walaupun pernah juga dengar cerita nurse yang tak support breastfeeding walaupun bekerja di hospital rakan bayi.

Sama juga seperti supplemen, tak semua doktor tahu tentang supplemen sepenuhnya. Kakak saya sendiri doktor dan memang macam-macam mitos yang saya dengar dari dia. Tapi saya diamkan. Sehingga suatu hari dia bertanyakan produk untuk memberikan tenaga kerana dia rasa dia cepat letih. Malah, katanya specialist dia pun cadangkan suruh ambil supplemen kerana doktor lah yang paling tak teratur makannya. Kakak saya sendiri makan kadang-kala sekali sehari je untuk breakfast, lunch dan dinner terus. macam manalah badan tak letih.

Baru-baru ini dia tanyakan pula produk untuk tambah imunisasi sistem untuk anak buah saya yang memang ada eczema teruk. Dia kata badan si kecil usia 5 tahun tu dah banyak sangat dadah(ubat) dan imunisasi sistem dia dah bertambah teruk. jadi, makin lama ubat yang semakin kuat terpaksa diberikan. kesian pula dengan dia.

Jadi, saya bantu dengan beri meal shake dan basic H kepada kakak sulung saya untuk cuba. Minggu lepas pula terbaca komen seorang pembeli Shaklee di group tertutup kami seperti di bawah

Akhirnya, setelah pelbagai ubat tidak berjaya mengubati, doktor kembali kepada vitamin untuk memulihkan badan dari dalam. Tetapi perlu difahami, vitamin tidak sama seperti ubat. Ubat berfungsi MENGUBATI penyakit manakala vitamin berfungsi MEMULIHKAN badan. Jadi, badan akan mengambil sedikit masa untuk memperbaiki semula sistem-sistem dalam badan.

Saya percaya setiap apa yang dilakukan perlukan ILMU, sebab tu saya masih belajar ILMU agama, penyusuan, cloth diaper, pendidikan anak-anak dan juga supplemen. Ilmu Allah itu sangat luas, tak habis sepanjang hayat kita. Jadi, janganlah terus menyalahkan sesuatu kerana mungkin orang lain tahu apa yang kita tidak tahu dan kita tahu apa yang orang lain tidak tahu.

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

 

Berminat?

 

Hubungi saya di hanisamin@gmail.com atau SMS ke 010-4289601 (Hanis) untuk konsultasi mahupun maklumat lanjut.

Assalamualaikum…

Seorang ibu sms mengatakan dia rasa macam tak percaya sekarang kena clog duct walau anak dah masuk setahun 3 bulan. Si ibu ini tidak pam sebab sibuk kerja di pejabat. Si ibu ini mengambil pakej 3M yang mana beliau mengakui bahawa pengambilan makanan hariannya tak menentu maka dengan itu beliau perlu mencari sesuatu demi memastikan susuibu yang dihasilkan mengandungi cukup nutrisi yang diperlukan oleh anaknya.

Jadi, bagi ibu-ibu yang tidak mengepam di pejabat, saya tidak galakkan amik vitamin booster termasuklah ESP dan kalsium kerana dikhuatiri akan menyebabkan bengkak susu yang akhirnya membuat si ibu merana.

Namun jika anda menyusu dan turut mengepam di pejabat….demi mengurangkan rasa letih dan demi memastikan susuibu sentiasa mengandungi cukup nutrisi yang diperlukan untuk pembesaran anak….set B dan kalsium adalah antara yang saya sarankan …kecuali anda mampu untuk membeli set B dan ESP.

Bagi yang membeli vitamin dari saya, saya akan bekalkan jadual pengambilan makanan, tips istimewa dan pelbagai tips lagi. namun, ianya cuma berkesan sekiranya ibu makan ikut panduan dan pam ikut jadual.

So jika anda adalah pengepam tegar, jom cuba set B dan dapatkan TAWARAN MENARIK SEPTEMBER!

Bila makan vitamin semasa menyusu; kita bukan bercerita tentang kualiti….sebab susuibu memang berkualiti. Namun kita bercerita tentang nutrisi. Kesannya pada pertumbuhan dan pembesaran anak dengan ideal adalah misi terbaik!

sumber

Saya sendiri pernah kena clog duct ni selepas amalkan tips istimewa ni. Memang sangat sakit sebab lambat pam. Tapi seronok sebab ternyata ia berkesan. Lepas tu memang kena konsisten mengepam..

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

 

Berminat?

 

Hubungi saya di hanisamin@gmail.com atau SMS ke 010-4289601 (Hanis) untuk konsultasi mahupun maklumat lanjut.


Assalamualaikum…

Rasanya tak perlu bercerita panjang. Baca ajelah perkongsian di bawah ya.

Alhamdulillah. Segala-galanya dari Allah. Kami cuma membantu.

Oh ya, nak tahu dari mana saya dapat perbualan di atas? Ia adalah dari group tertutup kami khas untuk pelanggan GBS. Jadi, jika anda pelanggan kami tetapi belum masuk ke ruangan tersebut, silalah add saya di facebook ya (Hanis Amin). Oh ya, kalau boleh PM dulu ya, sebab saya jarang approve orang yang tidak dikenali.

best rasanya bile baca komen2 customer2 kami di FB tertutup ni, jadinya takpayah saya cerita panjang lebar.. sebab hanya yang dah mengalaminya.. pasti akan teruja.. Anda bagaimana?.. MInggu ni mmg laju betul supplemen diborong oleh rakyat2 Malaysia… dah mcm pisang goreng panas… SAya pasti ramai rakyat malaysia inginkan yg terbaik utk kesihatan mereka.. ..Mencegah lebih baik dari mengubati.. Apa kata anda join mereka.. mereka yang inginkan YANG TERBAIK…

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.
Berminat?
Hubungi saya di hanisamin@gmail.com atau SMS ke 010-4289601 (Hanis) untuk konsultasi mahupun maklumat lanjut.


Translator
Translator Plugin
Ayat seribu dinar
Ahlan wasahlan…
Assalamualaikum & selamat sejahtera

Selamat datang ke Hanis Healthy Life. Hanis Amin adalah pengedar Shaklee yang sah, yang juga pengguna kepada produk Shaklee.

Untuk sebarang pertanyaan, hubungi kami di
email : hanisamin@gmail.com
sms/WhatsApp : +6010-4289601

Terima kasih.

Hazu Enterprise (SA0175455-W)

Set Istimewa untuk anda!

Breastfeeding Set
(Set Penyusuan)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Confinement Set
(Set Berpantang)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Skin Care Set
(Set Penjagaan Kulit)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Healthy Weight Set
(Set Berat Badan Sihat)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Baby & Children Health
(Kesihatan Bayi & Kanak-kanak)

Informasi


Sertai kami di Facebook!


Ada pertanyaan atau komen?