Order sekarang!


atau SMS/WhatsApp/Telegram :

010-4289601 (Hanis)

Best selling!!
Dapatkan info terkini segera..

* Setiap testimoni yang tertulis dalam laman web ini adalah pengalaman dari pelanggan sendiri dan hasil dari setiap pelanggan mungkin berbeza antara satu sama lain. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila konsult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut.

PERHATIAN : Konsultasi selepas pembelian produk dan jadual pengambilan adalah khas untuk pelanggan kami sahaja. Sila rujuk pengedar anda untuk jadual pengambilan & kosultasi selepas pembelian. Terima kasih.
Free Palestine, Pray 4 Syria
Tabung Kecemasan Gaza Aqsa Syarif di sini :
http://on.fb.me/1jlP2li
Akaun Maybank Islamic : 551575-004299
akaun Bank Islam : 1209-20100-34904
email : projects@aqsasyarif.org.my

Tabung Kasih Ummah Syria
Bank Islam Malaysia Berhad
120290 100 63512
(Pertubuhan IKRAM Malaysia)
email : i4syria315@gmail.com

Wish

Salam Aidilfitri

 

Alhamdulillah, dah sebulan berpuasa, kini Syawal menjelang tiba. Terima kasih kepada semua sahabat handai dan para pelanggan yang terus menyokong kami.

Salam Aidilfitri

Salam Aidilfitri dari Hanis Healthy Life. Kami mohon maaf jika ada kesilapan dalam menguruskan order, membalas whatsApp dan lain-lain. Sekiranya ada yang tidak berpuas hati dengan perkhidmatan kami, harap dapat inform ya. Sama-sama kita perbaiki.

 

Raya..raya juga. Kesihatan jangan dilupa. Supplemen jangan lupa. Makan berpada-pada tau. Kepada yang perlu memandu jauh, berhati-hati di jalan raya. Jangan asyik fikir nak cepat sampai je. Oh ya, sedikit tips, jika berjalan jauh dengan anak-anak kecil, pastikan bawa sesuatu untuk mereka beraktiviti di dalam kereta seperti permainan, buku, alat tulis dan apa-apa yang sesuai. Sediakan juga makanan dan minuman secukupnya untuk mereka.

 

Akhir kata, Salam aidilfitri sekali lagi dari kami. Maaf Zahir dan Batin. Kami akan bercuti 10 Jun 2016 dan mungkin tidak dapat dihubungi (kat kampung takde line). Kami akan beroperasi semula pada 11 Jun 2016, insyaAllah.

 

**Entry ini adalah scheduled post. Admin kini berada di kampung. Yeay, jom raya!!

 

Kami ialah PENGEDAR SAH SHAKLEE anda di Bandar Saujana Putra! Sila SMS/ WhatsApp ke +6010-4289601 (Hanis) untuk self pick-up di Bandar Saujana Putra.

Your Shaklee Independent Distributor
Hanis Amin
♥ SMS | WhatssApp : 010-4289601
♥ Shaklee ID : 837662
♥ FB Page : http://www.facebook.com/HanisHealthyLife
♥ Email : hanisamin@gmail.com

**Nak daftar sebagai ahli Shaklee? Hanya dengan SATU KLIK.

Assalamualaikum..

 

Selamat Tahun Baru 2016!! Ok, dah 7 Januari baru nak ucap selamat tahun baru.  Lepas je habis pantang dan balik ke rumah sendiri, terus kelam-kabut nak membiasakan diri jadi Mak Anak Tiga. Mujur juga bulan 12 ada 2 minggu Muadz duduk dengan Tok Mak dan Tok Ayah dia. Jadi saya ambil masa untuk potty train Zilal. Risau pula dia nak pergi tadika nanti macam mana.

 

tahun baru 2016

Macam ibu bapa lain, hujung tahun memang sibuk sikit nak uruskan pembelian barang-barang untuk anak ke sekolah/tadika. Tahun ni Zilal mula ke tadika. Kalau ikut umur sebenar, baru je 3 tahun sebab dia lahir 25 disember. Tapi kalau ikut tahun kira 4 tahun la. Tahun ni sekurang-kurangnya ada abangnya di tadika yang sama boleh temankan. Kalau tahun depan, takut dia susah nak biasakan diri sebab sorang-sorang.

Alhamdulillah, hari ni dah hari keempat ke tadika, Zilal dah tak menangis pagi-pagi. Dari rumah seronok je nak pergi tadika, sampai depan tadika terus meraung nak balik. Bila tanya ‘kenapa kakak nangis pagi-pagi?’ ‘Kakak malu la dengan cikgu dengan kawan-kawan.’ Macam-macam anak-anak ni. Tapi hari ni tak lagi. Ceria je dia sampai masuk dalam tadika. Alhamdulillah.

tahun baru 2016

Tapi jangan risau, walaupun saya tak update blog, bisnes masih berjalan. Saya masih buat order dan consult anda sebagai pelanggan saya. Banyak saya nak update sebenarnya. Tentang promosi bulan ni, tips untuk potty training dan macam-macam lagi. Tapi kena ikut mood si kecil. Masa dia tak nak tidur dan asyik nak ummi layan, tak dapat la nak berblog. Tapi segala update boleh ikuti di Facebook saya atau Facebook Page saya. Update di facebook mudah sikit sebab sambil menyusu boleh update guna phone. Blog ni saya perlukan konsentrasi dan lagi suka menaip di komputer.

Apa pun ia tak menghalang kita untuk teruskan apa yang kita cita-cita dan ingin usahakan, betul? Jadi apa azam anda untuk tahun baru 2016 ni? Jangan azam tinggal azam sehingga ketinggalan zaman. Usahakan dengan sungguh-sungguh, banyakkan berdoa dengan bersungguh-sungguh supaya apa yang diimpikan menjadi kenyataan.

 

Semoga kita semua mendapat apa yang diimpikan.

 

Salam sayang dari saya…

Your Shaklee Independent Distributor
Hanis Amin
♥ SMS | WhatssApp : 010-4289601
♥ Shaklee ID : 837662
♥ FB Page : http://www.facebook.com/HanisHealthyLife
♥ Email : hanisamin@gmail.com

Ramadhan mubarak, Ramadhan Kareem!

 

Alhamdulillah, kita dipanjangkan usia untuk bertemu lagi dengan Ramadhan kali ini. Salam Ramadhan buat semua pengunjung Hanis Healthy Life. Semoga Ramadhan kali ini menambahkan amalan kita lebih baik dari Ramadhan yang sebelumnya.

 

Ramadhan kareem

 

Saya sertakan juga checklist yang boleh digunakan, semoga menambah semangat kita untuk terus beramal dan menambahkan amal.

CHECKLIST RAMADAN 1436H (1)

 

 

Kami ialah PENGEDAR SAH SHAKLEE anda di Bandar Saujana Putra! Sila SMS/ WhatsApp ke +6010-4289601 (Hanis) untuk self pick-up di Bandar Saujana Putra.

Your Shaklee Independent Distributor
Hanis Amin
♥ SMS | WhatssApp : 010-4289601
♥ Shaklee ID : 837662
♥ FB Page : http://www.facebook.com/HanisHealthyLife
♥ Email : hanisamin@gmail.com

Assalamualaikum..

Selamat hari guru buat para pembaca!

Kita semua adalah guru terutama kepada diri sendiri dan anak-anak. Untuk pembaca yang bekerja sebagai guru, tahniah saya ucapkan! Anak mampu mendidik anak bangsa menjadi manusia berguna.

image

Read the rest of this entry »

Assalamualaikum…

Alhamdulillah, syukur kepada Allah, kita masih diberikan nikmat hidup untuk terus bernafas dan melangkah ke tahun 2014.

Alhamdulillah, syukur dengan segala kebaikan dan kejayaan sama ada besar mahupun kecil sepanjang tahun 2013 sama ada dari segi keluarga, bisnes, tarbiyyah dan lain-lain.

new year

InsyaAllah, di tahun 2014 ni saya ingin membantu lebih ramai lagi orang dalam kehidupan dan kewangan. Memberi nilai pada diri. Bukan sekadar membantu ‘memberi ikan’ tetapi ajar ‘memancing’ supaya ilmu tersebut dapat digunakan sampai bila-bila walaupun tanpa kehadiran saya.

Jika anda berminat nak belajar ‘memancing’ dengan saya, hubungi je saya ya.

Salam tahun baru dari saya sekali lagi. Saya mendoakan kebaikan sama ada dari segi kesihatan, keluarga, kewangan dan kehidupan buat semua yang membaca entry ini.

Assalamualaikum..

Tentu rakan-rakan semua sedang seronok menyambul hari raya kan. Harapnya dalam kegembiraan, tak lupa menjaga kesihatan. Dah elok2 jaga kesihatan masa bula Ramadhan, jangan overload pula ya. Oh ya, lagi best kalau ada sepeket dua nutriferon dalam handbag, in case kalau tak sihat lepas banyak berjalan ke sana sini kan.

Di kesempatan ini, saya nak ucapkan Salam Aidilfitri maaf zahir batin pada semua ya. Maaflah jika ada terlambat balas email, sms atau kadang2 tak dapat angkat phone. Ribuan maaf saya ucapkan. Saya ada poskan kad raya utk pelanggan-pelanggan saya tersayang. Tak tahu lah sempat sampai atau tidak. Ada yang dihantar ke alamat pejabat, mungkin tak sempat dapat sebelum raya sebab dah bercuti.

InsyaAllah tahun depan saya hantar awal sikit ya..

Untuk semua, terimalah kad raya dari kami sekeluarga

Kad raya ini di design oleh http://www.printsini.com. Ribuan terima kasih saya ucapkan ya.

Oh ya, untuk pengetahuan, ini adalah schedule entry. Semasa entry ini dipublishkan mungkin saya sedang menikmati hidangan raya bersama keluarga. Alhamdulillah, tahun ni tak perlu fikir-fikir sama ada dapat cuti raya atau tidak. Tak perlu fikir yang kemungkinan akan beraya di pejabat. Dan dapat cuti raya lebih panjang sesuka hati!!

Alhamdulillah, saya tidak menyesal berhenti kerja untuk fully buat Shaklee walaupun ada yang kata rugi sebab saya ada kelulusan luar negara. Alhamdulillah, kini saya lebih tenang (tenang ke?) bekerja di rumah walaupun kadang-kala di ganggu di kecil. hehe.

Nak bersama saya berjaya dalam Shaklee? Jom sertai kami! Oh ya, anda tak perlu berhenti kerja. Ramai je yang buat part time tapi masih berjaya.

Klik sini untuk sertai kami!

Sekali lagi, Salam Aidilfitri. semoga Ramadhan kali ini memberi seribu keinsafan, dan Syawal kali ini memberi seribu kesyukuran.

Assalamualaikum..

Salam tahun baru 2012. Alhamdulillah, bersyukur kepada Allah kerana masih diberi kesempatan menghembuskan nafas di tahun 2012.

Semoga tahun 2012 menjadi lebih  baik kepada anda semua. Bukan sahaja tubuh badan yang sihat, tetapi yang lebih penting iman yang lebih sihat. Segala yang baik dan cantik dari dalam, InsyaAllah akan terpancar di luaran. Bila iman cantik, ibadah dan akhlak pun menjadi cantik, seterusnya fizikal pun akan menjadi cantik. Tak perlu lagi pakai perhiasan luaran, insyaAllah natural beauty gitu.

Namun yang penting, iman itu perlu sentiasa dipupuk dan diajar dengan ikhlas. Ilmu Allah sampai bila pun takkan habis, jadi sebelum datang 5 perkara, ambil la peluang untuk perbaiki iman dan amal. sebaik-baiknya berguru. sebab bila belajar sendirian syaitan lebih mudah mencucuk. Jadi biarlah berguru dan bersumberkan al-Quran dan sunnah.

Walau sesibuk mana pun, cuba cari guru yang kita boleh belajar dan berbincang. Bukan sekadar mendengar dan pulang begitu sahaja ya.

Selain kecantikan iman, jangan lupa tambahkan usaha untuk kesihatan dan kecantikan badan yang kebanyakkannya berpunca dari dalam badan. Bila tubuh sihat, maka lebih mudah untuk beribadah kan.

Kesihatan dan kecantikan dalam dari segi ruhi dan fizikal sangat penting kan. Pastinya anda mempunyai pelbagai azam tahun baru. Azam sahaja tidak mencukupi perlu disertai dengan usaha dan ikhtiar.

Bertindaklah dari sekarang untuk menjamin masa depan yang lebih bahagia.

Semoga tahun ini lebih baik dari tahun sebelumnya.

Translator
Translator Plugin
Ayat seribu dinar
Ahlan wasahlan…
Assalamualaikum & selamat sejahtera

Selamat datang ke Hanis Healthy Life. Hanis Amin adalah pengedar Shaklee yang sah, yang juga pengguna kepada produk Shaklee.

Untuk sebarang pertanyaan, hubungi kami di
email : hanisamin@gmail.com
sms/WhatsApp : +6010-4289601

Terima kasih.

Hazu Enterprise (SA0175455-W)

Set Istimewa untuk anda!

Breastfeeding Set
(Set Penyusuan)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Confinement Set
(Set Berpantang)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Skin Care Set
(Set Penjagaan Kulit)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Healthy Weight Set
(Set Berat Badan Sihat)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Baby & Children Health
(Kesihatan Bayi & Kanak-kanak)

Informasi


Sertai kami di Facebook!


Ada pertanyaan atau komen?