Order sekarang!


atau SMS/WhatsApp/Telegram :

010-4289601 (Hanis)

Best selling!!
Dapatkan info terkini segera..

* Setiap testimoni yang tertulis dalam laman web ini adalah pengalaman dari pelanggan sendiri dan hasil dari setiap pelanggan mungkin berbeza antara satu sama lain. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila konsult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut.

PERHATIAN : Konsultasi selepas pembelian produk dan jadual pengambilan adalah khas untuk pelanggan kami sahaja. Sila rujuk pengedar anda untuk jadual pengambilan & kosultasi selepas pembelian. Terima kasih.
Free Palestine, Pray 4 Syria
Tabung Kecemasan Gaza Aqsa Syarif di sini :
http://on.fb.me/1jlP2li
Akaun Maybank Islamic : 551575-004299
akaun Bank Islam : 1209-20100-34904
email : projects@aqsasyarif.org.my

Tabung Kasih Ummah Syria
Bank Islam Malaysia Berhad
120290 100 63512
(Pertubuhan IKRAM Malaysia)
email : i4syria315@gmail.com

10 Tanda Badan Kita Wajib Detoks!

 

10 Tanda Badan Kita Wajib Detoks!

 

 

1. Sembelit dan Sukar Buang Air Besar

 

Masalah ini antara yang sering terjadi tak kira pada lelaki atau wanita. Jangan terkejut kalau yang berbadan kurus pun ada masalah sembelit ini. Apabila sembelit berlaku, makin banyak toksin akan tersimpan di dalam tubuh kerana ianya tidak dapat dikeluarkan pada setiap hari.

 

 

10 Tanda Badan Kita Wajib Detoks!

 

2. Tumbuh Jerawat dan Ruam

 

Bila toksin banyak dalam badan, maka jerawat pun mulalah tumbuh. Jerawat ini bukan hanya tumbuh di muka, malah di bahagian belakang pun ada.

 

10 Tanda Badan Kita Wajib Detoks

 

 

3. Berat Badan Susah Nak Turun

 

Walaupun kita dah cuba macam-macam cara untuk kuruskan badan, berat badan kita masih lagi di tahap yang sama. Ia juga petunjuk yang toksin terlalu banyak dalam badan dan kita  perlu detoks dahulu.

 

 

10 Tanda Badan Kita Wajib Detoks

 

4. Mood Tidak Menentu

 

Haha, korang selalu moody atau mudah marah? Atau badan sering rasa suam sejuk tak menentu? Kalau selalu jadi begini secara tiba-tiba, maka jomlah kita detoks dulu tau.

 

 

 

10 Tanda Badan Kita Wajib Detoks

 

5. Badan Mudah Lesu

 

Baru je buat kerja sikit, dah terasa penat. Mengantuk memanjang sampai korang perlukan sesuatu untuk kekal cergas macam minum kopi dan sebagainya. Kena faham bahawa kopi bukanlah minuman yang sesuai diambil selalu sebab ia mengandungi kafein dan boleh buatkan kita ketagih.

 

10 Tanda Badan Kita Wajib Detoks

 

6. Perut Buncit

 

Berat badan korang ideal je, tapi tang perut tu sangat ‘obvious’. Banyak sungguh lemak tersembunyi dan pastinya parasit yang lain. Alamak, cuba pegang perut kita sekarang. Kalau rasa terlebih sangat tu, jom kita detoks.

 

 

10 Tanda Badan Kita Wajib Detoks

 

7. Terliur Tengok Benda Manis

 

Haha, bab ni paling biasa kan? Mek ila pun tak malu nak mengaku sebab suatu masa dulu Mek ila suka sangat makan makanan manis terutamanya chocolate cake. Huhu, tak dapat bayang kelazatannya. Asyik terliur makanan manis adalah antara tanda banyak parasit di dalam tubuh. Ini kerana gula putih adalah makanan kegemaran parasit tadi.

 

 

10 Tanda Badan Kita Wajib Detoks

 

8. Susah Nak Tidur Malam
Terkebil-kebil je biji mata korang walaupun malam dah larut. Susah sangat nak lelapkan mata, sedangkan waktu malam sepatutnya adalah masa untuk kita berehat. Toksin yang berlebihan akan menyebabkan korang sukar tidur dan mudah terjaga di wkatu  malam.

 

10 Tanda Badan Kita Wajib Detoks

 

9. Warna Lidah Bertukar ke Warna Kuning atau Putih
Bila lidah kurang sihat, warnanya akan bertukar sedikit kekuningan atau putih-putih. Malah ianya juga sedikit berbau. Takut kan? Silap-silap kawan-kawan pun jauhkan diri bila nafas kita mula berbau.

 

10 Tanda Badan Kita Wajib Detoks

 

10. Makan Supplemen Tapi Tidak Berkesan.
Yang ini pun selalu terjadi. Patutnya bila makan supplemen korang akan lebih sihat dan kulit makin cantik. Tapi yang terjadi sebaliknya, badan makin letih atau kulit makin kusam. Malah ada juga yang jerawatnya makin bertambah. Maka wajiblah detoks dulu supaya vitamin yang dimakan dapat diserap oleh tubuh bukannya dimakan oleh parasit dalam tubuh tau.

 

sumber : http://www.raikankasih.com/2016/02/10-tanda-badan-kita-banyak-toksin-dan-perlu-detoks.html

 

Jika ada tanda-tanda seperti di atas, jangan tunggu lagi. Mulakan detox anda. Nak detoks cara mudah, klik SINI ya.

 

Kami ialah PENGEDAR SAH SHAKLEE anda di Bandar Saujana Putra! Sila SMS/ WhatsApp ke +6010-4289601 (Hanis) untuk self pick-up di Bandar Saujana Putra.

Your Shaklee Independent Distributor
Hanis Amin
♥ SMS | WhatssApp : 010-4289601
♥ Shaklee ID : 837662
♥ FB Page : http://www.facebook.com/HanisHealthyLife
♥ Email : hanisamin@gmail.com

**Nak daftar sebagai ahli Shaklee? Hanya dengan SATU KLIK.

Leave a Reply

CommentLuv badge

Translator
Translator Plugin
Ayat seribu dinar
Ahlan wasahlan…
Assalamualaikum & selamat sejahtera

Selamat datang ke Hanis Healthy Life. Hanis Amin adalah pengedar Shaklee yang sah, yang juga pengguna kepada produk Shaklee.

Untuk sebarang pertanyaan, hubungi kami di
email : hanisamin@gmail.com
sms/WhatsApp : +6010-4289601

Terima kasih.

Hazu Enterprise (SA0175455-W)

Set Istimewa untuk anda!

Breastfeeding Set
(Set Penyusuan)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Confinement Set
(Set Berpantang)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Skin Care Set
(Set Penjagaan Kulit)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Healthy Weight Set
(Set Berat Badan Sihat)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Baby & Children Health
(Kesihatan Bayi & Kanak-kanak)

Informasi


Sertai kami di Facebook!


Ada pertanyaan atau komen?