Order sekarang!


atau SMS/WhatsApp/Telegram :

010-4289601 (Hanis)

Best selling!!
Dapatkan info terkini segera..

* Setiap testimoni yang tertulis dalam laman web ini adalah pengalaman dari pelanggan sendiri dan hasil dari setiap pelanggan mungkin berbeza antara satu sama lain. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila konsult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut.

PERHATIAN : Konsultasi selepas pembelian produk dan jadual pengambilan adalah khas untuk pelanggan kami sahaja. Sila rujuk pengedar anda untuk jadual pengambilan & kosultasi selepas pembelian. Terima kasih.
Free Palestine, Pray 4 Syria
Tabung Kecemasan Gaza Aqsa Syarif di sini :
http://on.fb.me/1jlP2li
Akaun Maybank Islamic : 551575-004299
akaun Bank Islam : 1209-20100-34904
email : projects@aqsasyarif.org.my

Tabung Kasih Ummah Syria
Bank Islam Malaysia Berhad
120290 100 63512
(Pertubuhan IKRAM Malaysia)
email : i4syria315@gmail.com

Assalamualaikum..

Jom kita ikuti pengakuan ikhlas Kak Nadia. Kak Nadia ni peguam, kerja naik turun court tetapi masih gigih berusaha menyusukan anak.

——–

Salam sayang semua…entah mengapa sebelum ini ummi sangat gusar untuk menghadapi bulan Ramadhan kali ini…apa kan tidak…dgn keadaan cuaca sekarang yang tidak menentu…panas melampau….jerebu sana sini…membuatkan kesihatan menjadi kacau bilau…sana sini ummi melihat ramai sahabat2 ummi yang mengadu sakit tekak, demam, badan tidak selesa malahan tak larat nak berjalan dalam cuaca panas…mujur la ummi menyediakan perisai buat diri ummi dan keluarga kerana sejak setahun yang lepas, kami sekeluarga memang mengamalkan supplement shaklee sebagai amalan…bukan apa, sudahlah pemakanan seimbang sekarang pun susah nak amalkan apatah lagi gaya hidup sekarang yang mudah terdedah dgn penyakit membuatkan ummi cuba mengasingkan sebahagian duit demi memastikan org2 yang ummi sayangi mendapat sedikit protection…

Oh ya…berbalik kepada tajuk di atas…baru2 ini ummi cuba berpuasa sunat…oleh kerana ummi kelam kabut, ummi terlupa minuman asasi ummi setiap kali ummi bersahur…sahur itu, ummi hanya makan nasi dan lauk sepinggan….minum segelas horlick dan air kosong….hmmm..pasti kalian akan kata…”Hmmm…ok la tu kan”….tapi…apa yang berlaku ye…

Seawal pagi, ummi telah diberitahu perlu pergi court kerana ada kes…so, ummi uruskan terlebih dahulu apa yang sepatutnya dan jam 10.30 pagi ummi drive masuk ke dalam pulau ke High Court di Timur Laut…dalam hati ummi, Ya Allah panas membahang sehingga membuatkan ummi pening dan mula rasa sedikit dehydrate…ummi sabarkan hati dan beristighfar banyak2 semoga allah kuatkan niat asal ummi untuk berpuasa sunat…setibanya di High Court, berjumpa pegawai mahkamah yg berkenaan…ummi di maklumkan pula bahawa kes terpaksa di dengar di Court luar pulau di Kepala Batas pula!!!!! Ya Allah…berkali2 ummi mengucap dlm hati…perjalanan masuk ke dalam pulau sahaja sudah mengambil masa hampir 45 minit dengan cuaca yang sgt panas….tekak ummi mula terasa sgt2 haus…kepala mula terasa panas dan berbahang…emosi mula jadi kacau….aduhaiii…dugaan berpuasa…

Ummi tarik nafas panjang2 dan beristighfar lagi dlm hati memohon kekuatan pada yang esa….Ummi drive semula ke luar pulau menuju ke kepala batas…jam menunjukkan jam 1.15 petang….matahari betul2 tegak di kepala…aircond dlm kereta hampir tidak terasa…ummi tiba di kepala batas hampir jam 3 petang…dengan jem di feri….masya allah…benar2 dugaan besar…

Selesai kes, ummi langsung balik ke rumah dan sampai di rumah…ummi terasa gelap…cepat2 ummi duduk dan tarik nafas panjang2…terasa nafas menjadi pendek…dan tahap kehausan di tahap serius…tangan mula terketar2 menunjukkan gula dlm darah mula menjadi rendah…sempat ummi lihat di jam dinding jam 5.15 petang…aduhai…mampukah aku…

Kebetulan suami ummi balik…melihat muka ummi yang sgt pucat, terbaring di sofa dgn baju kerja (macam setengah pengsan kata suami ummi)…langsung suami ummi masuk dapur dan bancuhkan segelas ESP dan Performance Drink…”Better ummi berbuka je laaa…dr nak paksa badan nak dpt pahala nanti penyakit yang dpt…Allah tak suruh hambanya seksa dalam mengerjakan ibadah….”…Ummi terpaksa…benar2 terpaksa…

Hari berikutnya, sekali lagi ummi memasang niat untuk berpuasa…kali ini ummi pastikan minuman asasi ummi turut ada…Seperti biasa, ummi makan sepinggan nasi dan lauk, air kosong, 7 biji kurma dan minum ESP dan Performance Drink segelas…

Hari ini, cuaca masih panas terik seperti sebelum ini…malahan pagi itu juga ummi ada kes di court malahan kali ini ummi turun ke Jawi iaitu Daerah dalam Pulau Pinang yang paling jauh (Hanya beberapa meter shj sudah memasuki Negeri Perak)…sepanjang jalan haba panas memang terasa…setengah hari di sana, ummi memandu pulang ke pejabat di Bagan…Perjalanan pergi balik lebih kurang hampir 2 jam lamanya…keadaan yang hampir sama seperti semalam…

Jam 5.30 petang, ummi driving pula balik rumah lbh kurang sejam sbb ummi menetap di sg petani…tiba di rumah berkali2 ummi mengucapkan syukur yang tidak terhingga…walaupun ummi tidak nafikan ada sedikit rasa dahaga dan letih sepanjang hari ini tetapi syukurlah, ummi masih berupaya dan bertenaga serta masih mampu melayan anak2…sehingga lah waktu berbuka tiba…sekali lagi ummi minum segelas ESP+Performance Drink dan sedikit kurma…alhamdulillah…badan terasa segar dan kekal bertenaga…

Alhamdulillah…sekurang2nya ummi sudah tau bagaimana untuk menghadapi bulan ramadhan yang tinggal seminggu ini dengan yakin dan cuaca yang sgt2 tidak menentu ini…

Malahan Ia juga sangat bagus untuk diamalkan oleh ibu yang mengandung dan ibu yang menyusukan anaknya yang sgt risau tentang kemampuan mereka untuk berpuasa sepanjang ramadhan ini…

——-

Oh, tinggal 1 hari lagi sebelum tamat promosi ESP ni. Jom dapatkan ESP+PD sekarang!

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.
Berminat?
Hubungi saya di hanisamin@gmail.com atau SMS ke 010-4289601 (Hanis) untuk konsultasi mahupun maklumat lanjut.


Leave a Reply

CommentLuv badge

Translator
Translator Plugin
Ayat seribu dinar
Ahlan wasahlan…
Assalamualaikum & selamat sejahtera

Selamat datang ke Hanis Healthy Life. Hanis Amin adalah pengedar Shaklee yang sah, yang juga pengguna kepada produk Shaklee.

Untuk sebarang pertanyaan, hubungi kami di
email : hanisamin@gmail.com
sms/WhatsApp : +6010-4289601

Terima kasih.

Hazu Enterprise (SA0175455-W)

Set Istimewa untuk anda!

Breastfeeding Set
(Set Penyusuan)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Confinement Set
(Set Berpantang)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Skin Care Set
(Set Penjagaan Kulit)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Healthy Weight Set
(Set Berat Badan Sihat)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Baby & Children Health
(Kesihatan Bayi & Kanak-kanak)

Informasi


Sertai kami di Facebook!


Ada pertanyaan atau komen?