Order sekarang!


atau SMS/WhatsApp/Telegram :

010-4289601 (Hanis)

Best selling!!
Dapatkan info terkini segera..

* Setiap testimoni yang tertulis dalam laman web ini adalah pengalaman dari pelanggan sendiri dan hasil dari setiap pelanggan mungkin berbeza antara satu sama lain. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila konsult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut.

PERHATIAN : Konsultasi selepas pembelian produk dan jadual pengambilan adalah khas untuk pelanggan kami sahaja. Sila rujuk pengedar anda untuk jadual pengambilan & kosultasi selepas pembelian. Terima kasih.
Free Palestine, Pray 4 Syria
Tabung Kecemasan Gaza Aqsa Syarif di sini :
http://on.fb.me/1jlP2li
Akaun Maybank Islamic : 551575-004299
akaun Bank Islam : 1209-20100-34904
email : projects@aqsasyarif.org.my

Tabung Kasih Ummah Syria
Bank Islam Malaysia Berhad
120290 100 63512
(Pertubuhan IKRAM Malaysia)
email : i4syria315@gmail.com

Kenapa Pengedar Shaklee taksub dengan Landmark Study?

Assalamualaikum…

Mungkin ada yang tertanya-tanya, betul ke produk Shaklee ni Semulajadi, Selamat dan Berkesan. Ada bukti ke? Ada! Salah satu buktinya Landmark Study ni. Sebelum ni ada juga cerita tentang Landmark Study dalam entry yang lepas masa Dr Daggy datang ke Malaysia.

Ada juga yang kata kenapalah pengedar shaklee taksub dengan Landmark Study. Asyik2 cerita pasal Landmark Study. Bagus sangat ke kajian ni. Entah2 Shaklee buat sendiri je kajian. Ok jom kita tengok, apa yang menarik tentang Landmark Study ni.

Kenapa Landmark Shaklee penting?

  • Kajian unggul dalam journal nutrisi
    Kajian ini adalah kajian unggul iaitu satu-satunya syarikat yang buat kajian tentang keberkesanan supplemennya. Kalau cari memang takde syarikat lain yang buat kajian ini.
  • Kajian jangka masa panjang : 20-30 tahun
    Kajian ni bukan jangka masa pendek tapi kajian ke atas pengguna yang dah ambil Shaklee selama 20-30 tahun. Banyak kajian yang buat jangkamasa pendek. Mungkin dalam 5 tahun dia sihat, lepas 20 tahun apa jadi? Kebanyakan penyakit ambil masa lebih 10 tahun untuk berkembang dan dapat dikesan. Jadi kajian Shaklee ni mengambil kira untuk penggunaan jangka masa panjang.
  • Dijalankan oleh universiti berkeley California – Dr gladys block
    Kajian ini bukan kajian yang dilakukan oleh Shaklee sendiri. Tapi dilakukan oleh Universiti Berkeley California dan Dr Gladys ni memang sangat famous. Dia mengkaji kaitan nutrisi dengan kesihatan badan. Dan dia yang approach Shaklee untuk buat kajian ni. Banyak syarikat lain yang dia approach menolak untuk buat kajian ini. Tapi saintis Shaklee semua bersetuju bila pemilik Shaklee minta pendapat sama ada untuk bekerjasama atau tidak dalam kajian ni. Sebab saintis Shaklee tahu dan yakin dengan keupayaan produk Shaklee.
  • Subject kajian luas > 1,000 orang
    Kebanyakan kajian kaji pengguna tak begitu ramai, dalam 20-30 orang sahaja. Tapi kajian ini mengambil subjek lebih dari 1000 orang. Biasanya kajian yang mengambil subjek lebih 1000 orang adalah kajian yang penting dan popular.

Keputusan Landmark Study

1) Paras nutrisi dalam darah lebih tinggi
Kajian mendapati paras nutrisi dalam darah lebih tinggi. Maksudnya bio-availability dalam produk Shake sangat tinggi. Dalam bahasa mudah, ia menyerap dengan lebih baik dan lebih berkesan. Kebanyakan produk dipasaran mengandungi vitamin yang tinggi tapi penyerapannya kurang dan dibuang melalui sistem perkumuhan. Ujian ini dibuat dengan mengambil sampel darah. Jadi tak boleh nak tipu tau.

2) Bacaan darah lebih baik
Jom tengok hasil ujian darah. Homocysteine adalah keradangan badan. Selalunya jika tinggi otak dan jantung akan terjejas. Keputusan menunjukkan kumpulan Shaklee mempunyai homocysteine yang rendah berbanding kumpulan lain.
Triglycerides rendah menunjukkan lemak makanan tidak diserap dalam darah dan risiko kolesterol dapat dikurangkan(mungkin sebab ambil lecithin happy ).
HDL (kolesterol baik) tinggi. HDL tinggi membantu kurangkan LDL(kolesterol jahat) dalam darah.
C-Reactive protein menunjukkan kerosakan organ atau sel dalam badan. Kalau tinggi bermaksud sel-sel badan sedang menua dan mungkin berlaku banyak kerosakan organ.

3) Kes risiko penyakit lebih rendah
Bila tengok hasil risiko penyakit untuk kumpulan pengguna Shaklee lebih rendah. Menarikkan? Risiko untuk diabetes, stroke, kesihatan jantung dan jangkitan paru2 dapat dikurangkan.

4) Pengguna shaklee rasa lebih baik
Untuk hasil yang ini, Shaklee buat kajian melalui soal jawab atau questionnaire. Kebanyakan mereka menjawab soalan ni mengatakan mereka rasa lebih bertenaga, lebih sihat dan lebih positif setelah ambil supplemen Shaklee. Jadi, nak hidup lebih hebat dan lebih ceria, kenalah badan pun lebih sihat kan.

5) Risiko rendah
Kumpulan Shaklee takde yang mempunyai nutrisi yang overdose. Menunjukkan supplemen Shaklee sangat selamat. Nutrisi yang tidak diperlukan akan terus dikeluarkan. Ini sangat penting sebab ada sesetengah supplemen yang jika diambil berlebihan akan tertinggal dalam badan dan mungkin akan menyebabkan berlakunya penyakit.

Jadi, logik la kalau pengedar Shaklee taksub dengan Landmark Study ni kan. Takde lah taksub pun tapi bangga sebab produk yang kita guna, kita kongsi dan kita jual ada kajian klinikal dan membawa lebih banyak kebaikan kepada pengguna.

Your Shaklee Independent Distributor
Hanis Amin
♥ SMS | WhatssApp : 010-4289601
♥ Shaklee ID : 837662
♥ FB Page : http://www.facebook.com/HanisHealthyLife
♥ Email : hanisamin@gmail.com

Leave a Reply

CommentLuv badge

Translator
Translator Plugin
Ayat seribu dinar
Ahlan wasahlan…
Assalamualaikum & selamat sejahtera

Selamat datang ke Hanis Healthy Life. Hanis Amin adalah pengedar Shaklee yang sah, yang juga pengguna kepada produk Shaklee.

Untuk sebarang pertanyaan, hubungi kami di
email : hanisamin@gmail.com
sms/WhatsApp : +6010-4289601

Terima kasih.

Hazu Enterprise (SA0175455-W)

Set Istimewa untuk anda!

Breastfeeding Set
(Set Penyusuan)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Confinement Set
(Set Berpantang)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Skin Care Set
(Set Penjagaan Kulit)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Healthy Weight Set
(Set Berat Badan Sihat)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Baby & Children Health
(Kesihatan Bayi & Kanak-kanak)

Informasi


Sertai kami di Facebook!


Ada pertanyaan atau komen?