Order sekarang!


atau SMS/WhatsApp/Telegram :

010-4289601 (Hanis)

Best selling!!
Dapatkan info terkini segera..

* Setiap testimoni yang tertulis dalam laman web ini adalah pengalaman dari pelanggan sendiri dan hasil dari setiap pelanggan mungkin berbeza antara satu sama lain. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila konsult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut.

PERHATIAN : Konsultasi selepas pembelian produk dan jadual pengambilan adalah khas untuk pelanggan kami sahaja. Sila rujuk pengedar anda untuk jadual pengambilan & kosultasi selepas pembelian. Terima kasih.
Free Palestine, Pray 4 Syria
Tabung Kecemasan Gaza Aqsa Syarif di sini :
http://on.fb.me/1jlP2li
Akaun Maybank Islamic : 551575-004299
akaun Bank Islam : 1209-20100-34904
email : projects@aqsasyarif.org.my

Tabung Kasih Ummah Syria
Bank Islam Malaysia Berhad
120290 100 63512
(Pertubuhan IKRAM Malaysia)
email : i4syria315@gmail.com

Assalamualaikum…

Ada beberapa berita yang diviralkan, lepas ambil Shaklee beberapa bulan didapati dia mendapat penyakit cyst. Ada juga yang mengatakan doktor mengatakan buah pinggangnya rosak disebabkan pengambilan Shaklee.
Benarkah dengan ambil Shaklee boleh dapat penyakit? Bukankah Shaklee claim produk mereka dari bahan semula jadi, selamat dan berkesan? Bagaimana untuk tahu produk Shaklee benar-benar selamat?
Saya cadangkan kita buat pemeriksaan kesihatan menyeluruh setiap tahun atau 2 tahun sekali. Sebab kita tak tahu apa penyakit yang kita ada selagi tak buat pemeriksaan kesihatan. Jika kita dah buat pemeriksaan kesihatan secara menyeluruh kemudian ambil apa-apa produk dan selepas beberapa bulan mendapati kita mendapat penyakit, maka kita ada bukti sah bahawa produk tersebutlah yang menyebabkan penyakit. Bukti ni sah untuk membolehkan kita saman syarikat produk tersebut tau.
Kenapa kalau kita cuba sesuatu produk dan kemudian didapati ada sakit kronik kita terus salahkan produk? Ok, jom kita tengok sebab-sebabnya :
  1. Semasa pemeriksaan doktor, doktor akan tanya sekiranya ada produk-produk atau sesuatu yang lain dari pemakanan harian yang kita ambil. Ini kerana doktor tak pasti apa kandungan setiap produk. Jadi, apa-apa yang pesakit cakap ‘mungkin’ menjadi salah satu faktor terjadinya penyakit tersebut dan doktor akan minta kita berhenti ambil produk tersebut. Kalau kita cakap, kita makan sejak sebulan lepas hari-hari makan kacang tanah cap abc, itu pun akan ditulis dalam laporan. Tapi tak semestinya itu puncanya cuma kemungkinan sahaja.
  2. Terlalu banyak lambakan produk di pasaran yang ada kalanya tidak berdaftar dengan KKM. Penjual tulis dah lulus KKM tapi bila check, rupanya baru apply kat KKM, belum lulus pun lagi. Jadi tak tau sama ada produk tersebut bahaya ataupun tidak. Macam mana nak tahu produk tersebut berdaftar atau tidak? Minta nombor KKM dia.

    Jenis-jenis ubat yang didaftarkan di KKM

  3. Penjual over-claim. Sekarang ni ramai juga penjual yang suka buat over-claim. Satu produk boleh menyembuhkan beberapa penyakit kronik la dan macam-macam lagi. KKM dah ada keluarkan guideline cara iklan supplemen tau. Supplemen adalah makanan tambahan, yang diambil semasa sihat. Masa sakit, ia bantu support sistem badan untuk tambahan nutrisi, bukannya ubat yang boleh menyembuhkan penyakit. Kena alert ni tau.

    Peraturan iklan ubat-ubatan

  4. Tidak membuat pemeriksaan kesihatan secara berkala. Bila kita tak check taraf kesihatan kita, maka kita pun tak tau sama ada kesihatan kita semakin baik atau teruk. Kebanyakan penyakit kronik ambil masa beberapa tahun untuk berkembang dalam badan sehingga penyakit tersebut dapat dikesan. Kadang-kala mungkin ada simptom awal seperti sakit kepala, sakit perut tapi kita anggap itu adalah sakit biasa.

Dah ramai pengguna Shaklee yang ambil Shaklee selama 10 tahun, 20 tahun dan taraf kesihatan mereka lebih baik. Bukan sekadar cakap mulut tapi memang mereka buat pemeriksaan kesihatan secara menyeluruh. Shaklee juga ada buat kajian dengan memanggil semula pengguna-pengguna Shaklee ni untuk disemak taraf kesihatan mereka.

Jadi, jangan tersalah memilih produk. Dan sebelum claim dan viralkan sesuatu produk, dapatkan bukti kukuh dengan fakta terlebih dahulu, bukan sekadar cakap-cakap ya. Jadilah pengguna yang bijak.
p/s – jika ada entry saya yang tidak menepati iklan ubat tu, sila inform ya. Mungkin masa tu belum matang lagi… hehe..
Cara order produk Shaklee:
WhatsApp kami di 010-4289601
Email kami di hanisamin@gmail.com
Daftar keahlian Shaklee di “Join Now sekarang & nikmati penjimatan hingga 20%.

Leave a Reply

CommentLuv badge

Translator
Translator Plugin
Ayat seribu dinar
Ahlan wasahlan…
Assalamualaikum & selamat sejahtera

Selamat datang ke Hanis Healthy Life. Hanis Amin adalah pengedar Shaklee yang sah, yang juga pengguna kepada produk Shaklee.

Untuk sebarang pertanyaan, hubungi kami di
email : hanisamin@gmail.com
sms/WhatsApp : +6010-4289601

Terima kasih.

Hazu Enterprise (SA0175455-W)

Set Istimewa untuk anda!

Breastfeeding Set
(Set Penyusuan)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Confinement Set
(Set Berpantang)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Skin Care Set
(Set Penjagaan Kulit)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Healthy Weight Set
(Set Berat Badan Sihat)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Baby & Children Health
(Kesihatan Bayi & Kanak-kanak)

Informasi


Sertai kami di Facebook!


Ada pertanyaan atau komen?