Order sekarang!


atau SMS/WhatsApp/Telegram :

010-4289601 (Hanis)

Best selling!!
Dapatkan info terkini segera..

* Setiap testimoni yang tertulis dalam laman web ini adalah pengalaman dari pelanggan sendiri dan hasil dari setiap pelanggan mungkin berbeza antara satu sama lain. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila konsult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut.

PERHATIAN : Konsultasi selepas pembelian produk dan jadual pengambilan adalah khas untuk pelanggan kami sahaja. Sila rujuk pengedar anda untuk jadual pengambilan & kosultasi selepas pembelian. Terima kasih.
Free Palestine, Pray 4 Syria
Tabung Kecemasan Gaza Aqsa Syarif di sini :
http://on.fb.me/1jlP2li
Akaun Maybank Islamic : 551575-004299
akaun Bank Islam : 1209-20100-34904
email : projects@aqsasyarif.org.my

Tabung Kasih Ummah Syria
Bank Islam Malaysia Berhad
120290 100 63512
(Pertubuhan IKRAM Malaysia)
email : i4syria315@gmail.com

Resepi minuman berbuka puasa – dengan Mighty 3 Gem

Assalamualaikum…

Ramadhan dah pun hampir sampai ke penghujungnya. Semoga kita manfaatkan 10 malam terakhir ini dengan memperbanyakkan lagi ibadah dan amal. Hari ni nak kongsi satu resipi minuman menarik.. Saya namakan resipi sesegar Ramadhan, resepi minuman berbuka puasa kegemaran sekeluarga. Suka hati je letak nama. Sebabnya walaupun anda terlepas bangun sahur, insyaAllah dapat bertahan dan terus segar.

 

Minuman Sesegar Ramadhan

 Bahan-bahannya : 

5 biji kurma ( dibuang biji dan kulit) – nak lebih pekat letak lebih pun boleh

1 kotak kecil susu dutch lady

1 sudu besar ESP

1 sudu besar Performance Drink

1/2 sudu Meal Shakes (jika ada)

 

 

Cara-caranya : 

1) Campurkan kurma dengan susu dan panaskan susu dalam periuk dengan api perlahan (jangan sampai mendidih)

2) Tutup api dan biarkan sejuk.

3) Blender bersama ESP, PD dan Meal Shakes.

4) Tambahkan ais untuk lebih enak.

5) Siap untuk diminum

Sangat sedap berkrim, macam minum shake kat kedai tu. Kalau minum dengan straw lagi sedap. Kalau nak buat utk berbuka dan sahur sekali cuma gandakan jumlah tu. Boleh juga diambil seisi keluarga.

Setakat hari ni 2 kali terlepas sahur. Bangun2 dah pukul 6 pagi. Tapi alhamdulillah, sepanjang hari masih boleh buat kerja rumah dan tak rasa lapar. Cuma muka pucat sket sebab kurang air.

Jom cuba!!

 

Apa kebaikan mighty 3 gem ni?

Energizing Soy Protein (ESP) – Bantu kekal bertenaga sepanjang hari. Pengambilan makanan berprotein tinggi di waktu sahur boleh membantu mengurangkan
rasa lapar lebih lama kerana, kadar pencernaan & penyerapan protein adalah lebih lama berbanding makanan tinggi karbohidrat. Malah, sumber protein yang baik juga akan bantu menyerap kolesterol, mencantikkan kulit serta menganjalkan payudara. Tidakkah anda mahu tampil jelita di pagi AidilFitri nanti?

Performance Drink – Bantu mengelakkan dehidrasi, dan dalam masa yang sama mengawal paras cecair di dalam badan sepanjang berpuasa. Setelah berbuka pula, Performance Drink bantu anda untuk menambah semula tenaga. Pasti anda akan kekal ceria sepanjang puasa jika diamalkan sebelum tidur & sewaktu sahur. Rasa Oren yang menyegarkan!

Shaklee Meal Shakes – Multivitamin & multimineral, yang dilengkapi dengan sedikit protein & fiber. Sesuai bagi anda yang berasa sukar untuk menelan pelbagai jenis vitamin/ suplemen di sepanjang bulan Ramadhan ini. Fiber membantu sistem penghadaman berfungsi dengan baik, serta membuatkan anda berasa kurang lapar lebih lama. Hanya bancuhkan dengan segelas susu rendah lemak, dan anda boleh kongsikan khasiatnya seisi keluarga!

credit to GenkiMomma

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

order

Berminat?

Hubungi saya di hanisamin@gmail.com atau SMS/WhatsApp ke 010-4289601 (Hanis) untuk konsultasi mahupun maklumat lanjut.

Leave a Reply

CommentLuv badge

Translator
Translator Plugin
Ayat seribu dinar
Ahlan wasahlan…
Assalamualaikum & selamat sejahtera

Selamat datang ke Hanis Healthy Life. Hanis Amin adalah pengedar Shaklee yang sah, yang juga pengguna kepada produk Shaklee.

Untuk sebarang pertanyaan, hubungi kami di
email : hanisamin@gmail.com
sms/WhatsApp : +6010-4289601

Terima kasih.

Hazu Enterprise (SA0175455-W)

Set Istimewa untuk anda!

Breastfeeding Set
(Set Penyusuan)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Confinement Set
(Set Berpantang)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Skin Care Set
(Set Penjagaan Kulit)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Healthy Weight Set
(Set Berat Badan Sihat)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Baby & Children Health
(Kesihatan Bayi & Kanak-kanak)

Informasi


Sertai kami di Facebook!


Ada pertanyaan atau komen?