Order sekarang!


atau SMS/WhatsApp/Telegram :

010-4289601 (Hanis)

Best selling!!
Dapatkan info terkini segera..

* Setiap testimoni yang tertulis dalam laman web ini adalah pengalaman dari pelanggan sendiri dan hasil dari setiap pelanggan mungkin berbeza antara satu sama lain. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila konsult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut.

PERHATIAN : Konsultasi selepas pembelian produk dan jadual pengambilan adalah khas untuk pelanggan kami sahaja. Sila rujuk pengedar anda untuk jadual pengambilan & kosultasi selepas pembelian. Terima kasih.
Free Palestine, Pray 4 Syria
Tabung Kecemasan Gaza Aqsa Syarif di sini :
http://on.fb.me/1jlP2li
Akaun Maybank Islamic : 551575-004299
akaun Bank Islam : 1209-20100-34904
email : projects@aqsasyarif.org.my

Tabung Kasih Ummah Syria
Bank Islam Malaysia Berhad
120290 100 63512
(Pertubuhan IKRAM Malaysia)
email : i4syria315@gmail.com

Assalamualaikum..

Alhamdulillah, dapat beri testimonial sendiri set berpantang. Sebelum ni share pengalaman orang je.

Saya tak dapat susukan muadz masa dalam labor room. Hospital tu kurang breastfeeding friendly dan masa tu pun anak pertama, jadi banyak yang tak tau dan takde siapa nak ajar. Hospital terus bagi formula. Jadi saya mula meyusukan lepas hari kedua, itupun Muadz tak berapa pandai latch on dan asyik mengamuk. Jadi, sangat penting ya ibu-ibu untuk bersalin di hospital breastfeeding friendly sekiranya merancang untuk betul-betul menyusukan bayi, terutama untuk first baby.

Masa Muadz saya tak ambil supplemen masa berpantang. Saya mula ambil lepas muadz 6 bulan sebab rasa masa tu susu masih banyak dan tak perlukan milk booster. Masa tu saya tak faham supplemen ni nutrien untuk keperluan dan kesihatan badan, ingatkan semata-mata milk booster. Dan saya tak faham konsep bila badan sihat dan mendapat nutrien sepenuhya, maka susu lebih banyak terhasil.

Masa Muadz 3 hari pertama memang tak berapa ada susu. Perah pun cuma dapat 2 oz hasil kedua-dua payudara. Lepas urut, alhamdulillah susu banyak sikit. Saya cuma pam sekali sehari masa dalam pantang iaitu padaa waktu petang kerana masa tu muadz tidur lama, dah kejut macam mana pun tak mahu bangun. Setiap kali pam, paling banyak pun dapat 4 oz hasil kedua-dua belah. Sebab tu saya kata pada ibu-ibu, kalau dapat 2-4oz tu masih ok, yang penting kerapkan direct feed dengan bayi.

2 minggu sebelum mula kerja, saya cuba hantar muadz ke taska. Dan masa tu saya cuba pam ikut masa saya akan pam di office bila masuk kerja nanti. Jadi hasil pam sekali sehari, dan pam intensif 2 minggu tu, alhamdulillah saya rasa cukup je untuk beri bekal pada anak. Sebab setiap hari akan pam lagi, dan top up lagi. Bagi saya tak perlu banding-bandingkan hasil tenusu dengan orang lain kerana setiap orang berbeza.

—–

Masa Zilal, saya ambil supplemen sejak mengandung dan alhamdulillah, saya diberi peluang menyusukan semasa dalam labor room lagi. Lepas keluar hospital, hari kedua ketiga dah boleh rasa let-down reflex. Biasanya bila rasa let-down reflex susu pun keluar dengan laju. Terkejut sangat. Zilal pula bila susu keluar banyak terus mengamuk dan tak nak minum dah. Jadi terpaksa pam, hasil pam 4oz untuk kedua-dua belah lepas baby dah minum pada hari ketiga lepas baby lahir!! Tapi masa tu fikir mungkin sebab kali ni dah menyusu dari awal dari dalam labor room. Susu pula tiada masalah untuk keluar mungkin sebab anak kedua.

Saya cuma ambil set berpantang + ostematrix. Hasil yang betul-betul saya rasa teruja sebab tiada masalah langsung untuk membuang. Saya memang ada masalah membuang sebelum ni. Alhamdulillah, hari-hari dapat membuang dan tak perlu nak teran kuat-kuat. 

Lepas 2 minggu baru try ambil 1 sudu besar sahaja ESP pagi-pagi. Hari kedua ambil, rasa B belah kiri bengkak dan sakit sangat. Zilal plak minum sikit je siang-siang. Sampai angkat tangan pun rasa sakit sangat walaupun dah pam. petang tu mula rasa badan seram-sejuk dan sakit2 sendi. Risau juga jadi demam sebab bengkak susu. Malam tu tuam seluruh badan dan zilal pun minum banyak belah kiri, alhamdulillah kurang sikit sakit. Tak pasti sebab ESP atau bukan tapi saya stop ESP sekejap. Kalau nak minum pun mungkin malam-malam sebab malam baby minum banyak.

Ada yang dah rasai sendiri set berpantang & nak berkongsi? Jom share kisah anda, email ke hanisamin@gmail.com

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

 

Berminat?

 

Hubungi saya di hanisamin@gmail.com atau SMS ke 010-4289601 (Hanis) untuk konsultasi mahupun maklumat lanjut.

Comments are closed.

Translator
Translator Plugin
Ayat seribu dinar
Ahlan wasahlan…
Assalamualaikum & selamat sejahtera

Selamat datang ke Hanis Healthy Life. Hanis Amin adalah pengedar Shaklee yang sah, yang juga pengguna kepada produk Shaklee.

Untuk sebarang pertanyaan, hubungi kami di
email : hanisamin@gmail.com
sms/WhatsApp : +6010-4289601

Terima kasih.

Hazu Enterprise (SA0175455-W)

Set Istimewa untuk anda!

Breastfeeding Set
(Set Penyusuan)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Confinement Set
(Set Berpantang)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Skin Care Set
(Set Penjagaan Kulit)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Healthy Weight Set
(Set Berat Badan Sihat)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Baby & Children Health
(Kesihatan Bayi & Kanak-kanak)

Informasi


Sertai kami di Facebook!


Ada pertanyaan atau komen?