Order sekarang!


atau SMS/WhatsApp/Telegram :

010-4289601 (Hanis)

Best selling!!
Dapatkan info terkini segera..

* Setiap testimoni yang tertulis dalam laman web ini adalah pengalaman dari pelanggan sendiri dan hasil dari setiap pelanggan mungkin berbeza antara satu sama lain. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila konsult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut.

PERHATIAN : Konsultasi selepas pembelian produk dan jadual pengambilan adalah khas untuk pelanggan kami sahaja. Sila rujuk pengedar anda untuk jadual pengambilan & kosultasi selepas pembelian. Terima kasih.
Free Palestine, Pray 4 Syria
Tabung HUMANITARIAN CARE MALAYSIA BERHAD :
Maybank Islamic : 5515 7500 4299
Bank Islam : 1209 2010 0349 04
CIMB : 8602 135 592
Website: www.mycare.org.my

Benarkah dalam MLM, upline goyang kaki, downline perlu berusaha keras?

 

Assalamualaikum…

Betul ke dalam MLM, upline goyang kaki? Kaut keuntungan dari kerja keras downline je?

Saya tak pasti tentang sistem MLM lain, tapi setakat ni dalam Shaklee saya tak pernah nampak mana-mana leader yang goyang kaki. Walaupun nampak mereka ada yang suka mengembara, bercuti, membeli-belah tapi disebalik itu

  • Ada yang siang malam buat online coaching
  • Ada yang hujung minggu tak lekat di rumah pergi berjumpa donwline
  • Ada yang berhabis duit beli buku motivasi dan perniagaan untuk kongsi dengan downline
  • Ada yang sentiasa fikir strategi bagaimana nak bantu kumpulan
  • Ada yang pergi kursus berbayar sana sini tapi share secara PERCUMA dengan downline

Lagi satu istimewanya sistem Shaklee, siapa yang usaha lebih, mereka yang akan dapat lebih. Tak mustahil downline akan rank lebih tinggi dan dapat bonus lebih tinggi dari upline. 

 

Tapi, point dari downline akan tetap masuk dalam point upline kan?

Ya, memang betul. Ia adalah sebagai ‘upah’ kerana membantu downline dan memperkenalkan produk kepada downline. Kalau kerja makan gaji pun, biasanya gaji manager lebih tinggi dari orang bawah kan. Walaupun kita nampak manager ni asyik pergi meeting sambil makan-makan je. Tapi mereka terpaksa memerah otak untuk merancang, membuat keputusan dan sebagainya.

Tapi memang ada manager yang makan gaji buta, sebagaimana ada upline yang goyang kaki. Tak nak buat apa-apa, mengharapkan orang bawah je buat kerja. Mengharapkan orang bawah, pandai-pandai sendiri dan berdikari sendiri.

Mungkin orang yang beranggapan SEMUA upline goyang kaki ni tak pernah jadi manager di tempat kerja atau diri sendiri mungkin jadi manager yang sedemikian. Jadi tak boleh la nak pukul rata semua orang macam tu kan.

Upline goyang kaki

 

Anda adalah apa yang anda fikirkan. Anda sendiri boleh memilih untuk menjadi seorang yang membantu orang lain, atau membiarkan orang lain membantu anda.

AGoodAttitudeWillChangeYourWorld

Sentiasa berfikiran potisif, berkawan dengan orang-orang positif, anda akan nampak hidup anda berubah menjadi lebih positif.

Kami ialah PENGEDAR SAH SHAKLEE anda di Bandar Saujana Putra! Sila SMS/ WhatsApp ke +6010-4289601 (Hanis) untuk self pick-up di Bandar Saujana Putra.

Your Shaklee Independent Distributor
Hanis Amin
♥ SMS | WhatssApp : 010-4289601
♥ Shaklee ID : 837662
♥ FB Page : http://www.facebook.com/HanisHealthyLife
♥ Email : hanisamin@gmail.com

 

Leave a Reply

CommentLuv badge

Translator
Translator Plugin
Ayat seribu dinar
Ahlan wasahlan…
Assalamualaikum & selamat sejahtera

Selamat datang ke Hanis Healthy Life. Hanis Amin adalah pengedar Shaklee yang sah, yang juga pengguna kepada produk Shaklee.

Untuk sebarang pertanyaan, hubungi kami di
email : hanisamin@gmail.com
sms/WhatsApp : +6010-4289601

Terima kasih.

Hazu Enterprise (SA0175455-W)

Set Istimewa untuk anda!

Breastfeeding Set
(Set Penyusuan)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Confinement Set
(Set Berpantang)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Skin Care Set
(Set Penjagaan Kulit)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Healthy Weight Set
(Set Berat Badan Sihat)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Baby & Children Health
(Kesihatan Bayi & Kanak-kanak)

Informasi


Sertai kami di Facebook!


Ada pertanyaan atau komen?