Order sekarang!


atau SMS/WhatsApp/Telegram :

010-4289601 (Hanis)

Best selling!!
Dapatkan info terkini segera..

* Setiap testimoni yang tertulis dalam laman web ini adalah pengalaman dari pelanggan sendiri dan hasil dari setiap pelanggan mungkin berbeza antara satu sama lain. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila konsult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut.

PERHATIAN : Konsultasi selepas pembelian produk dan jadual pengambilan adalah khas untuk pelanggan kami sahaja. Sila rujuk pengedar anda untuk jadual pengambilan & kosultasi selepas pembelian. Terima kasih.
Free Palestine, Pray 4 Syria
Tabung Kecemasan Gaza Aqsa Syarif di sini :
http://on.fb.me/1jlP2li
Akaun Maybank Islamic : 551575-004299
akaun Bank Islam : 1209-20100-34904
email : projects@aqsasyarif.org.my

Tabung Kasih Ummah Syria
Bank Islam Malaysia Berhad
120290 100 63512
(Pertubuhan IKRAM Malaysia)
email : i4syria315@gmail.com

Sembelit semasa hamil

 

Masalah sembelit semasa hamil ni memang banyak dihadapi oleh ibu-ibu. Ada yang menganggap ia biasa sehingga membiarkan sahaja. Saya sejak dari sekolah dulu memang ada masalah untuk membuang. Kadang-kadang seminggu sekali dua sahaja. Dan memang pernah buang air besar bersama darah. Tapi tak tau nak cerita pada siapa. Nak cerita pun malu. Jadinya buat tak tau saje lah.

Sampai saya mengandung anak pertama, sembelit semakin teruk dan hampir kena buasir. Doktor beri ubat lembutkan najis dan krim utk sapu. Selepas bersalin, trauma utama adalah bila terpaksa ke tandas. Ada ibu-ibu yang mengalami seperti saya?

Muadz berusia 6 bulan, baru saya mengenali dan mencuba Shaklee. Saya cuma ambil set Asas Penyusuan yang mengandungi Vita-lea, B complex, Vitamin C dan Alfalfa. Alhamdulillah, bukan sahaja susu meriah tapi setiap hari saya akan ke tandas. Badan pun rasa ringan dan mudah kurang berat badan. Agaknya selama ni banyak sangat toksik terkumpul dalam badan yang tak terbuang.

Kali kedua hamil, risau juga jika mengalami masalah yang sama. Lagi pula masa hamil, tak digalakkan ambil Alfalfa. Tapi kali ni saya ambil supplemen untuk kehamilan iaitu Vita-lea, B complex, Vit C dan Ostematrix. Rupanya ostematrix pun boleh membantu masalah sembelit. Alhamdulillah, hamil kali kedua pun tiada sembelit. Dan tentunya kena juga amalkan pemakanan sihat. Semasa berpantang pun alhamdulillah. Sekali sekala memang ada kesukaran sedikit sebab makan sikit, minum air pun sikit masa berpantang kan. Tapi alhamdulillah supplemen banyak membantu semasa saya berpantang.

 

Sejak itu, saya betul-betul jatuh cinta dengan ostematrix. Bukan sahaja masalah sembelit selesai, membantu juga masalah penyusuan. Oh ye, biasa orang kata masa hamil tidur susah nak nyenyak kan. Saya memang tiada masalah tidur. Sebelum tidur, saya ambil 4 biji ostematrix dan sebiji B complex. Alhamdulillah, dapat tidur lena. Kejang kaki dan sakit pinggang pun berkurangan.

 

Bagaimana Ostematrix boleh membantu masalah sembelit?

Jom baca di SINI.

 

Sembelit semasa hamil

 

Sembelit semasa hamil

 

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Kami ialah PENGEDAR SAH SHAKLEE anda di Bandar Saujana Putra! Sila SMS/ WhatsApp ke +6010-4289601 (Hanis) untuk self pick-up di Bandar Saujana Putra.

Your Shaklee Independent Distributor
Hanis Amin
♥ SMS | WhatssApp : 010-4289601
♥ Shaklee ID : 837662
♥ FB Page : http://www.facebook.com/HanisHealthyLife
♥ Email : hanisamin@gmail.com

One Response to “Sembelit semasa hamil”

Leave a Reply

CommentLuv badge

Translator
Translator Plugin
Ayat seribu dinar
Ahlan wasahlan…
Assalamualaikum & selamat sejahtera

Selamat datang ke Hanis Healthy Life. Hanis Amin adalah pengedar Shaklee yang sah, yang juga pengguna kepada produk Shaklee.

Untuk sebarang pertanyaan, hubungi kami di
email : hanisamin@gmail.com
sms/WhatsApp : +6010-4289601

Terima kasih.

Hazu Enterprise (SA0175455-W)

Set Istimewa untuk anda!

Breastfeeding Set
(Set Penyusuan)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Confinement Set
(Set Berpantang)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Skin Care Set
(Set Penjagaan Kulit)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Healthy Weight Set
(Set Berat Badan Sihat)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Baby & Children Health
(Kesihatan Bayi & Kanak-kanak)

Informasi


Sertai kami di Facebook!


Ada pertanyaan atau komen?