Order sekarang!


atau SMS/WhatsApp/Telegram :

010-4289601 (Hanis)

Best selling!!
Dapatkan info terkini segera..

* Setiap testimoni yang tertulis dalam laman web ini adalah pengalaman dari pelanggan sendiri dan hasil dari setiap pelanggan mungkin berbeza antara satu sama lain. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila konsult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut.

PERHATIAN : Konsultasi selepas pembelian produk dan jadual pengambilan adalah khas untuk pelanggan kami sahaja. Sila rujuk pengedar anda untuk jadual pengambilan & kosultasi selepas pembelian. Terima kasih.
Free Palestine, Pray 4 Syria
Tabung Kecemasan Gaza Aqsa Syarif di sini :
http://on.fb.me/1jlP2li
Akaun Maybank Islamic : 551575-004299
akaun Bank Islam : 1209-20100-34904
email : projects@aqsasyarif.org.my

Tabung Kasih Ummah Syria
Bank Islam Malaysia Berhad
120290 100 63512
(Pertubuhan IKRAM Malaysia)
email : i4syria315@gmail.com

Shaklee Effect : Kenapa saya suka Ostematrix? – Bah. 2

Assalamualaikum..

Semalam saya dah cerita sikit kenapa saya suka ostematrix kan. Hari ni, nak sambung lagi. Memang saya jarang tinggalkan supplemen kesayangan saya ni.

Semalam saya dah share 3 sebab saya suka ostematrix iaitu membantu pelawasan, membantu legakan sakit badan dan membantu legakan senggugut. Hari ni kita sambung lagi kenapa saya suka ostematrix.

4. Kaki kurang kejang semasa hamil

kenapa saya suka ostematrix

Biasa untuk ibu hamil mengalami kekejangan kaki kan. Paling tak tahan bila kaki kejang tengah malam semasa tidur. Rasa nak menjerit. Nak kejutkan suami, kesian pula. Tapi masa anak pertama, saya kejut juga sebab tak tahan sakit. Minta suami sapu minyak panas dan urut. Ada setengah yang panggil simpul biawak/simpul mengkarung. Rasa urat tiba-tiba tegang.

Masa anak kedua, alhamdulillah walaupun ada juga berlaku tapi tak sekerap yang pertama dan tak sekuat yang dulu. Saya masih boleh bangun dan urut-urut kaki sendiri. Suami siap boleh cakap “kali ni dah takde kejang tengah-tengah malam macam dulu ye?”

5. Tidur lebih lena, bangun dengan segar

 

Dari dulu saya memang mengalami masalah sukar tidur. Biasanya saya akan baring, bergolek-golek. Kadang-kala dekat sejam baru boleh tidur. Kalau tiba-tiba idea datang masa nak tidur, lagi tak boleh tidur. Rasa macam nak terus buat. Jadi, apa yang saya buat (masa bujang dulu) saya letak pensil dan kertas sebelah tempat tidur. Bila sambil golek-golek tu idea datang, terus tulis je kat kertas tu walaupun dalam gelap dan tak tau apa yang ditulis. Kadang-kadang mudah juga terjaga tengah-tengah malam. Bila tidur terganggu, mula la bangun dengan badn rasa letih. Rasa macam dah tidur lama tapi badan masih letih. Pernah alaminya?

Alhamdulillah, bila konsisten ambil Ostematrix, selesai baca 3 qul dan ayat kursi, pejam mata, terus lelap sehingga ke pagi. Bangun pagi, badan rasa segar dan bertenaga. Anda ada masalah yang sama? Mungkin boleh baca tips di SINI juga.

6. Membantu penyusuan

Paling paling paling utama kerana ia juga membantu penyusuan saya. Memang benar kalau badan kurang nutrisi, susu yang dihasilkan akan tetap terbaik kerana badan akan menggunakan nutrisi ibu untuk menghasilkan susu. Jadi, jika ibu kurang kalsium, kalsium yang ada pula digunakan untuk hasilkan susu, maka tulang akan lebih cepat rapuh, dan kepadatan tulang menjadi kurang. Maka, hasilnya terjadilah sakit-sakit badan, tidur tak lena dan sebagainya. Bila ibu kurang sihat, mengganggu pula emosi si ibu, dah tentu penghasilan susu ibu juga akan terjejas. Nampak kaitannya?

kenapa saya suka ostematrix

 

Lebih lanjut boleh baca Peranan Cal-Mag pada ibu menyusu

 

Bagi saya, pilihan supplemen Kalsium-Magnesium saya setiap hari adalah Ostematrix. Kerana ia supplemen semula jadi yang dah terbukti dengan pelbagai kajian. Ada yang dah ambil supplemen Shaklee selama 40-50 tahun, alhamdulillah masih sihat dan bertenaga. Saya akui, saya memang kurang minum susu dan ambil sumber kalsium dari pemakanan. Jadi bagi saya, saya perlukan supplemen.

 

Anda bagaimana?

 

#shakleeeffectoog bersama blog www.anakkuwiraku.com

 

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Kami ialah PENGEDAR SAH SHAKLEE anda di Bandar Saujana Putra! Sila SMS/ WhatsApp ke +6010-4289601 (Hanis) untuk self pick-up di Bandar Saujana Putra.

Your Shaklee Independent Distributor
Hanis Amin
♥ SMS | WhatssApp : 010-4289601
♥ Shaklee ID : 837662
♥ FB Page : http://www.facebook.com/HanisHealthyLife
♥ Email : hanisamin@gmail.com

One Response to “Shaklee Effect : Kenapa saya suka Ostematrix? – Bah. 2”

Leave a Reply

CommentLuv badge

Translator
Translator Plugin
Ayat seribu dinar
Ahlan wasahlan…
Assalamualaikum & selamat sejahtera

Selamat datang ke Hanis Healthy Life. Hanis Amin adalah pengedar Shaklee yang sah, yang juga pengguna kepada produk Shaklee.

Untuk sebarang pertanyaan, hubungi kami di
email : hanisamin@gmail.com
sms/WhatsApp : +6010-4289601

Terima kasih.

Hazu Enterprise (SA0175455-W)

Set Istimewa untuk anda!

Breastfeeding Set
(Set Penyusuan)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Confinement Set
(Set Berpantang)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Skin Care Set
(Set Penjagaan Kulit)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Healthy Weight Set
(Set Berat Badan Sihat)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Baby & Children Health
(Kesihatan Bayi & Kanak-kanak)

Informasi


Sertai kami di Facebook!


Ada pertanyaan atau komen?