Order sekarang!


atau SMS/WhatsApp/Telegram :

010-4289601 (Hanis)

Best selling!!
Dapatkan info terkini segera..

* Setiap testimoni yang tertulis dalam laman web ini adalah pengalaman dari pelanggan sendiri dan hasil dari setiap pelanggan mungkin berbeza antara satu sama lain. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila konsult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut.

PERHATIAN : Konsultasi selepas pembelian produk dan jadual pengambilan adalah khas untuk pelanggan kami sahaja. Sila rujuk pengedar anda untuk jadual pengambilan & kosultasi selepas pembelian. Terima kasih.
Free Palestine, Pray 4 Syria
Tabung HUMANITARIAN CARE MALAYSIA BERHAD :
Maybank Islamic : 5515 7500 4299
Bank Islam : 1209 2010 0349 04
CIMB : 8602 135 592
Website: www.mycare.org.my

Assalamualaikum..

 

Masih terkenang-kenang dan teringat-ingat master celebration sabtu yang lalu. Nak kongsikan video yang mommy saya, Master Arnie buat untuk granny saya, Master Norita.

Sangat terharu. Mungkin kerana saya pun ada terlibat masa awal-awal zaman Kak Arnie dulu(walaupun tak aktif sangat). Untuk mereka yang tak terlibat mungkin tiada perasaan pun lihat video ini. Dan yang lebih mengharukan saya, video ini adalah hasil Kak Arnie sendiri, ikhlas untuk uplinenya. Walaupun amatur tapi memang terasa kesungguhan untuk berikan yang terbaik untuk uplinenya. Ini tulisan Kak Arnie..

Alhamdulillah, JUTAAN TERIMA KASIH buat semua anak2 didim & ahli keluarga GENKIMOMMA yang sudi hadir memeriahkan Majlis Shaklee Master Celebration kami semalam di Hotel Istana, Kuala Lumpur. Kami sangat2 menghargai & terharu dengan kehadiran anda. Yes, EACH and EVERYONE of you! Thank you very much!!!   

Dalam kehidupan kita, sedari lahir, pasti ada seorang GURU yang menjadi SIFU untuk mendidik kita dalam mendalami sesuatu ilmu, kan?

Bayi yang baru lahir pun bukan terus berlari. Apatah lagi terus pandai berkata-kata dengan bijaknya. Maka, adalah mustahil seorang anak murid pandai dengan sendiri, tanpa perlu merujuk kepada seorang GURU! Pendek kata, kita pasti perlukan seorang GURU untuk mahir dalam sesuatu perkara, hatta ‘GURU’ tersebut adalah sebuah buku! Setuju tak?

Begitu juga di dalam Bisnes Shaklee. Sudah pasti akan ada seorang MENTOR (atau dalam biz term dipanggil Upline), yang membimbing kita tentang selok-belok Biz Marketing, mahupun product knowledge. Jika anda tak mahu berbisnes sekalipun, pastinya anda mahu tahu cara pengambilan suplemen yang betul, dan orang yg perlu anda rujuk ialah MENTOR. Jika anda berhasrat mahu berbisnes, sudah pastilah anda perlu sentiasa mendapatkan guidance dari MENTOR tadi, sehingga anda sudah benar-benar boleh berlari (run your own Shaklee biz).

Adakala, mungkin terdetik dalam hati anda bahawa UPLINE (mommy) anda tidak hebat, tidak cukup baik buat anda. Anda lebih selesa untuk merujuk kepada SUPER UPLINE (granny), ataupun SUPER DUPER UPLINE (great-granny). Ianya tidak salah, selagi masih di dalam susur galur yg sama. Namun, jangan lupa, tanpa UPLINE anda tadi, anda juga tidak mungkin akan kenal dengan Super Upline, Super Duper Upline, dan tak kisahlah sehingga ke level berapa Upline anda. 

Jadi, hargai & hormatilah SEMUA MENTOR/UPLINE anda sama-rata. Masih terngiang-ngiang ucapan Master Law masa NC last year, “Always respect & remember your Upline, your biz Mentor, eventhough one day your income will become bigger than your upline and your upline is not as famous as you. But, without your upline, you will not be joining as Shaklee member today”.

Ok, bagi yang tak dapat hadir ke majlis semalam, saya kongsikan video yg kami buat sendiri special untuk kak N, upline kami. In case ada yg tak tahu siapa Upline-kepada-Upline mereka. Dan, sedikit sebanyak mengenai “sejarah awal” bagaimana tertubuhnya group Euphoria, dan lambakan pengedar Shaklee online sekarang ini. Kamilah antara pengasas awal nya…

http://www.youtube.com/watch?v=FAJHvPwWhgY

Again, terima kasih kepada SEMUA yang sudi luangkan masa dan hadir ke Hotel Istana semalam. Semoga semua dapat serap banyak AURA POSITIF di sepanjang majlis, dan Insya Allah, satu hari nanti KAMI pula yang akan menghadiri MASCEL anda pula. Pasti!!! 

Alhamdulillah, saya rasa seronok dengan kumpulan kami yang sederhana dan merendah diri. Walaupun Kak N dan Kak Arnie dah pangkat Master dalam Shaklee tapi mereka tak gemar orang panggil mereka Master, cukup sekadar Kak N dan Kak Arnie. Lebih mesra dan lebih dekat gitu. Tidak terlampau mengagungkan.

Kumpulan kami juga memberikan kebebasan untuk leader berdiri sendiri. Kumpulan di bawah Kak N dinamakan Euphoria, kumpulan Kak Arnie dinamakan Kanemochi. InsyaAllah suatu hari nanti saya juga ingin berdiri atas kaki sendiri mencipta nama kumpulan saya sendiri tanpa bergantung pada nama upline-upline saya. Saya mahu orang kenali diri saya dan identiti saya sendiri tapi tidaklah sampai melupakan guru-guru saya tersayang tu happy . InsyaAllah, itu impian saya.

Oh, jika anda sertai kami sebenarkan saya dah ada pun nama kumpulan. Yang harapnya memberi semangat kepada ‘anak-anak’. Namun, biarlah saya simpan menjadi rahsia dulu. happy

 

P/S – Jom berangan bagaimana Master Celebration saya nanti..

 

Your Shaklee Independent Distributor
Hanis Amin
♥ SMS | WhatssApp : 010-4289601
♥ Shaklee ID : 837662
♥ FB Page : http://www.facebook.com/HanisHealthyLife
♥ Email : hanisamin@gmail.com

Comments are closed.

Translator
Translator Plugin
Ayat seribu dinar
Ahlan wasahlan…
Assalamualaikum & selamat sejahtera

Selamat datang ke Hanis Healthy Life. Hanis Amin adalah pengedar Shaklee yang sah, yang juga pengguna kepada produk Shaklee.

Untuk sebarang pertanyaan, hubungi kami di
email : hanisamin@gmail.com
sms/WhatsApp : +6010-4289601

Terima kasih.

Hazu Enterprise (SA0175455-W)

Set Istimewa untuk anda!

Breastfeeding Set
(Set Penyusuan)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Confinement Set
(Set Berpantang)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Skin Care Set
(Set Penjagaan Kulit)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Healthy Weight Set
(Set Berat Badan Sihat)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Baby & Children Health
(Kesihatan Bayi & Kanak-kanak)

Informasi


Sertai kami di Facebook!


Ada pertanyaan atau komen?