Order sekarang!


atau SMS/WhatsApp/Telegram :

010-4289601 (Hanis)

Best selling!!
Dapatkan info terkini segera..

* Setiap testimoni yang tertulis dalam laman web ini adalah pengalaman dari pelanggan sendiri dan hasil dari setiap pelanggan mungkin berbeza antara satu sama lain. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila konsult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut.

PERHATIAN : Konsultasi selepas pembelian produk dan jadual pengambilan adalah khas untuk pelanggan kami sahaja. Sila rujuk pengedar anda untuk jadual pengambilan & kosultasi selepas pembelian. Terima kasih.
Free Palestine, Pray 4 Syria
Tabung HUMANITARIAN CARE MALAYSIA BERHAD :
Maybank Islamic : 5515 7500 4299
Bank Islam : 1209 2010 0349 04
CIMB : 8602 135 592
Website: www.mycare.org.my

Menu berbuka Ramadhan

 

Assalamualaikum…

 

Ramai yang buat list menu berbuka Ramadhan dan share di Facebook. Ada yang cukup 30 menu, setiap hari hidangan yang berbeza. Tapi kebanyakan yang saya lihat, tak kena dengan selera kami sekeluarga. Ada juga yang agak leceh penyediaannya. Jadi pendapat saya, memang bagus buat list supaya kita tak membazir masa berfikir apa yang perlu dimasak. Dan juga boleh terus beli bahan makanan untuk seminggu.

Untuk kami sekeluarga, biasa saya akan masak lebih untuk sahur sekali. Cuma untuk berbuka tambah sedikit kuih-muih, pemanis mulut. Senarai yang saya buat juga tidaklah lengkap menu sebab mungkin ada lauk yang akan di’recycle’ semula. Sebabnya suami dan anak-anak agak memilih dalam makanan, tak semua jenis makanan mereka makan. Nanti kalau masak yang pelik-pelik membazir pula. Saya sendiri pun sepanjang mengandung ni ada beberapa menu yang saya tak boleh ambil contohnya sup. Seboleh mungkin saya akan elak ambil sup, kecuali sedikit kalau tiada lauk lain. Tapi memang dah lama tak masak atau beli sup.

Menu berbuka Ramadhan

 

Ini menu kami sekeluarga. Simple je. Semua yang biasa dibuat dan bahan-bahannya pun semua yang dah dibeli. Bila dah habis semua bahan-bahan yang dah dibeli, baru fikir lain nak masak apa pula. Tapi mungkin akan ulang semula je lauk sedia ada.

Jadi, saya sangat sarankan buat ibu-ibu semua untuk buat list makanan yang hendak dimasak untuk menu berbuka Ramadhan supaya dapat menjimatkan masa ketika memasak. Jadi, dapatkan tumpukan perhatian lebih untuk mengejar pahala ibadah di bulan puasa. Memasak untuk ahli keluarga pun memang dapat pahala, tapi kita cubalah sedaya upaya untuk kejar pahala yang lain juga ya.

Jadikan Ramadhan kali ini pesta ibadah untuk kita sekeluarga.

menu berbuka ramadhan

 

Dapatkan tips-tips tentang puasa di SINI

Kami ialah PENGEDAR SAH SHAKLEE anda di Bandar Saujana Putra! Sila SMS/ WhatsApp ke +6010-4289601 (Hanis) untuk self pick-up di Bandar Saujana Putra.

Your Shaklee Independent Distributor
Hanis Amin
♥ SMS | WhatssApp : 010-4289601
♥ Shaklee ID : 837662
♥ FB Page : http://www.facebook.com/HanisHealthyLife
♥ Email : hanisamin@gmail.com

Leave a Reply

CommentLuv badge

Translator
Translator Plugin
Ayat seribu dinar
Ahlan wasahlan…
Assalamualaikum & selamat sejahtera

Selamat datang ke Hanis Healthy Life. Hanis Amin adalah pengedar Shaklee yang sah, yang juga pengguna kepada produk Shaklee.

Untuk sebarang pertanyaan, hubungi kami di
email : hanisamin@gmail.com
sms/WhatsApp : +6010-4289601

Terima kasih.

Hazu Enterprise (SA0175455-W)

Set Istimewa untuk anda!

Breastfeeding Set
(Set Penyusuan)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Confinement Set
(Set Berpantang)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Skin Care Set
(Set Penjagaan Kulit)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Healthy Weight Set
(Set Berat Badan Sihat)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Baby & Children Health
(Kesihatan Bayi & Kanak-kanak)

Informasi


Sertai kami di Facebook!


Ada pertanyaan atau komen?