Order sekarang!


atau SMS/WhatsApp/Telegram :

010-4289601 (Hanis)

Best selling!!
Dapatkan info terkini segera..

* Setiap testimoni yang tertulis dalam laman web ini adalah pengalaman dari pelanggan sendiri dan hasil dari setiap pelanggan mungkin berbeza antara satu sama lain. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila konsult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut.

PERHATIAN : Konsultasi selepas pembelian produk dan jadual pengambilan adalah khas untuk pelanggan kami sahaja. Sila rujuk pengedar anda untuk jadual pengambilan & kosultasi selepas pembelian. Terima kasih.
Free Palestine, Pray 4 Syria
Tabung Kecemasan Gaza Aqsa Syarif di sini :
http://on.fb.me/1jlP2li
Akaun Maybank Islamic : 551575-004299
akaun Bank Islam : 1209-20100-34904
email : projects@aqsasyarif.org.my

Tabung Kasih Ummah Syria
Bank Islam Malaysia Berhad
120290 100 63512
(Pertubuhan IKRAM Malaysia)
email : i4syria315@gmail.com

Bercerita tentang kebaikan Set Penyusuan Shaklee ni memang saya suka sebab saya bermula dengan Shaklee disebabkan oleh Set Penyusuan Shaklee. Namun, memang banyak salah faham yang berlaku dengan Set Penyusuan Shaklee ni. Set ini bukan ubat mahupun sesuai yang magik, ambil terus susu mencurah-curah macam air paip. Ia hanyalah supplemen biasa ataupun dalam kata lain makanan tambahan sama seperti madu, susu, kurma dan lain-lain makanan tambahan yang bukan makanan utama kita.

Untuk ibu-ibu yang benar-benar faham asas penyusuan, biasanya takkan timbul salah faham. Yang menjadi masalah bila mereka yang tidak faham terus mencari milk booster tanpa faham konsep supply and demand. Hari ni saya nak share kebaikan Set Penyusuan Shaklee yang saya sendiri dah rasa. (Best pula tulis dalam bentuk point form, mudah nak baca)

Kebaikan Set Penyusuan Shaklee

Kebaikan Set Penyusuan Shaklee

1. Susu lebih banyak & pekat

Ini yang paling utama saya rasa. Betul, memang tak tipu. Melimpah ruah susu bila ambil Set Penyusuan Shaklee ni. Antaranya adalah sebab adanya Alfalfa yang memang terkenal sebagai Milk Booster turun temurun, ditambah pula dengan ESP yang memang sangat membantu penghasilan susu ibu. Tapi sekali lagi, of course la kena konsisten pam/menyusu dan juga banyakkan minum air masak. Hasil pam juga menunjukkan susu lebih pekat dari sebelumnya.

Jom baca kisah saya di bawah:

Testimonial sendiri : Set B

Testimonial : Susu bertambah dengan ESP

2. Badan lebih bertenaga

Kalau dulu badan mudah letih dan lesu. Malam-malam tidur awal je. Selepas ambil supplemen, alhamdulillah badan lebih bertenaga. Takde la nak sakit badan sana sini. Malam pun masih boleh bertahan kalau tidur lewat.

3. Kurang stress dan lebih ceria

Yang ini saya sendiri kurang perasaan. Dah lama-lama baru perasan. Bila dah baca baru tau, oh ada beberapa jenis vitamin yang boleh membantu menangani stress contohnya B complex yang lengkap dengan 8 vitamin B. Bila kurang stress dah tentunya perasaan pun lebih ceria kan.

4. Sistem perkumuhan lebih lawas

Dulu saya memang sukar nak ke tandas. Kadang-kadang seminggu sekali. Lebih pun pernah. Dan pernah juga beberapa kali bila buang air besar keluar darah. Tapi takut dan malu nak cerita dengan orang walaupun mak atau adik-beradik sendiri. Ingatkan memang normal macam tu. Sehinggalah bila cuba Shaklee, hampir setiap hari ke tandas secara semulajadi. Bila setiap hari membuang, baru rasa badan macam lebih sihat. Jerawat pun makin kurang (salah satu punca jerawat adalah banyak toksin dalam badan. Bila bahan buangan tidak dibuang dengan baik, akan menjadi toksik dalam badan.) Bila badan lawas, mungkin juga ia punca berat badan saya mudah turun.

Shaklee menguruskan badan?

Testimonial : Benarkah Alfalfa boleh kurangkan berat badan?

Set Penyusuan Shaklee

Tapi..sekali lagi saya ingatkan. Shaklee bukanlah ubat magik. Bukannya bila ambil terus susu keluar mencurah-curah macam paip tak tutup (walaupun ada juga kes yang berlaku macam tu) tapi perlu disertakan dengan usaha kerap pam. Jangan lupa juga untuk minum air masak dengan banyak bila dah ambil banyak supplemen tu sebab darah boleh jadi pekat. Oh, tak lupa juga dapatkan jadual pengambilan dengan betul dari pengedar yang bertauliah. Elakkan membeli dari pengedar yang sekadar menjual dan tak tau memberikan konsultasi. Kelak menyesal pula.

Rezeki untuk menyusukan itu dari Allah. Niat yang baik Allah memang akan tolong. Jadi banyak-banyakkanlah berdoa dan mendekatkan diri dengan Allah. Semoga Allah permudahkan impian kita untuk menyusukan bayi sepenuhnya dengan susu ibu.

Cabaran Blogging bersama GenkiMomma, My Info Vitamin, VitaMoon & MyFreshVita

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Kami ialah PENGEDAR SAH SHAKLEE anda di Bandar Saujana Putra! Sila SMS/ WhatsApp ke +6010-4289601(Hanis) untuk self pick-up di Bandar Saujana Putra.

Your Shaklee Independent Distributor
Hanis Amin
♥ SMS | WhatssApp : 010-4289601
♥ Shaklee ID : 837662
♥ FB Page : http://www.facebook.com/HanisHealthyLife
♥ Email : hanisamin@gmail.com

11 Responses to “Kebaikan Set Penyusuan Shaklee”

Leave a Reply

CommentLuv badge

Translator
Translator Plugin
Ayat seribu dinar
Ahlan wasahlan…
Assalamualaikum & selamat sejahtera

Selamat datang ke Hanis Healthy Life. Hanis Amin adalah pengedar Shaklee yang sah, yang juga pengguna kepada produk Shaklee.

Untuk sebarang pertanyaan, hubungi kami di
email : hanisamin@gmail.com
sms/WhatsApp : +6010-4289601

Terima kasih.

Hazu Enterprise (SA0175455-W)

Set Istimewa untuk anda!

Breastfeeding Set
(Set Penyusuan)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Confinement Set
(Set Berpantang)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Skin Care Set
(Set Penjagaan Kulit)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Healthy Weight Set
(Set Berat Badan Sihat)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Baby & Children Health
(Kesihatan Bayi & Kanak-kanak)

Informasi


Sertai kami di Facebook!


Ada pertanyaan atau komen?