Order sekarang!


atau SMS/WhatsApp/Telegram :

010-4289601 (Hanis)

Best selling!!
Dapatkan info terkini segera..

* Setiap testimoni yang tertulis dalam laman web ini adalah pengalaman dari pelanggan sendiri dan hasil dari setiap pelanggan mungkin berbeza antara satu sama lain. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila konsult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut.

PERHATIAN : Konsultasi selepas pembelian produk dan jadual pengambilan adalah khas untuk pelanggan kami sahaja. Sila rujuk pengedar anda untuk jadual pengambilan & kosultasi selepas pembelian. Terima kasih.
Free Palestine, Pray 4 Syria
Tabung HUMANITARIAN CARE MALAYSIA BERHAD :
Maybank Islamic : 5515 7500 4299
Bank Islam : 1209 2010 0349 04
CIMB : 8602 135 592
Website: www.mycare.org.my

Assalamualaikum..

Kebanyakan ibu yang membeli set breastfeeding kami mengakui produk ini meningkatkan taraf kesihatan ibu dan bayi (juga ayah) seterusnya membantu menjayakan penyusuan susu ibu. Walau bagaimanapun, mereka masih tetap mengepam dan mengosongkan payudara kerana mereka faham konsep asas penyusuan adalah supply vs demand. Lebih kerap payudara dikosongkan, lebih banyak susu yang akan terhasil.

Walau bagaimanapun, si ibu juga perlu tahu faktor-faktor lain seperti kena jaga pemakanan (diet seharian menepati piramid makanan), rehat yg cukup, tubuh yg sihat, bebas dari stress, pengambilan air yg cukup, makanan rohani (doa yg tak pernah putus pada Allah ..Istiqamah),  juga perlu di ambil kira. Itu semua gabungan yang balance utk menjayakan penyusuan selama 2 tahun insyaAllah….

Kita taknaklah susu banyak tetapi di penghujung hari si ibu pengsan, keletihan, tak cukup tenaga nak layan macam-macam kerenah anak dan suami. Dan taknaklah juga selepas 2 tahun berjaya menyusu tapi si ibu kelihatan tua dari umur sebenar dengan pelbagai sakit seperti sakit pingganglah,sakit gigi lah,stress lah, masalah kedinginan, dan lain-lain.

Kesimpulannya, supplemen BUKAN milk booster, shaklee bukan produk tambah susu badan. Vitamin ni hanya membantu si ibu kekal sihat, bertenaga,awet muda, berseri, dan yg penting ia memenuhi ruang kosong yg badan perlukan (vitamin, garam ,mineral). Vitamin juga memperkayakan lagi nutrisi susu ibu yg semulajadi kaya dgn zat-zat.

Ambillah vitamin dengan ILMU bukan sekadar ikutan. Tanpa ILMU yang betul, anda akan rasa mudah tertekan bila tidak mendapat hasil yang diingini dan mula menyalahkan produk ini walaupun baru mencuba sebulan!

Shaklee BUKAN ubat magic, yang bila anda ambil sehari dua terus susu turun mencurah-curah walaupun anda tidak mengosongkan payudara. Hatta, jika anda ambil mana-mana ubat milk booster sekali pun jika anda tidak memahami dan mengikuti konsep asas penyusuan, susu anda mungkin meriah untuk beberapa ketika sahaja dan akan terus merudum semula.

Tidak dinafikan, walaupun saya ambil vitamin Shaklee tetapi susu saya sedikit merudum. Pengedar Shaklee pun alami susu merudum? Ya, ini berlaku apabila konsep asas tidak dilakukan. Sejak pejabat berpindah, jadual pam saya pun sedikit berubah dan kadang-kala menjadi sedikit huru-hara. Dari pam sehari 4 kali, kini saya cuma pam sehari 3 kali. Lebih memburukkan keadaan apabila company mengurangkan pekerja, jadi kerja bertambah dan seingat saya dalam 2 minggu jadual pam saya lambat dan tak betul. Kadang-kala saya terpaksa skip sesi pam yang terakhir kerana ada masalah yang menyebabkan saya terpaksa balik awal.

Selepas muadz setahun 2 bulan, dia dah boleh berjalan, jadi semakin aktif dan banyak bermain. menyusu pun kadang main-main aje. Saya pula tidak mengepam untuk menggantikan sesi penyusuannya itu di hari minggu kerana biasa kami tidak berada di rumah. Jadi sedikit sukar untuk mengepam.

Walau bagaimanapun, ahamdulillah, sehingga kini, muadz 1 tahun 6 bulan, masih menyusu dengan susu ibu tanpa susu formula. Cuma saya mula perkenalkan susu kambing segar sedikit demi sedikit. Alhamdulillah, buat masa ni saya masih cuba kawal pemakanan dan minuman dia. Minuman cuma susu dan air masak (cuma kadang2 terlepas sikit air manis bila dengan pakcik makcik dia). Saya juga cuba kawal pengambilan coklat dan makanan ringan.

InsyaAllah, lagi 6 bulan untuk muadz menjayakan penyusuan 2 tahun. oh, bagaimana untuk terus menghasilkan susu, malah kadang-kala susu masih membasahi baju? Tunggu entry seterusnya ya…

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

 

Berminat?

 

Hubungi saya di hanisamin@gmail.com atau SMS ke 010-4289601 (Hanis) untuk konsultasi mahupun maklumat lanjut.

Leave a Reply

CommentLuv badge

Translator
Translator Plugin
Ayat seribu dinar
Ahlan wasahlan…
Assalamualaikum & selamat sejahtera

Selamat datang ke Hanis Healthy Life. Hanis Amin adalah pengedar Shaklee yang sah, yang juga pengguna kepada produk Shaklee.

Untuk sebarang pertanyaan, hubungi kami di
email : hanisamin@gmail.com
sms/WhatsApp : +6010-4289601

Terima kasih.

Hazu Enterprise (SA0175455-W)

Set Istimewa untuk anda!

Breastfeeding Set
(Set Penyusuan)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Confinement Set
(Set Berpantang)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Skin Care Set
(Set Penjagaan Kulit)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Healthy Weight Set
(Set Berat Badan Sihat)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Baby & Children Health
(Kesihatan Bayi & Kanak-kanak)

Informasi


Sertai kami di Facebook!


Ada pertanyaan atau komen?