Order sekarang!


atau SMS/WhatsApp/Telegram :

010-4289601 (Hanis)

Best selling!!
Dapatkan info terkini segera..

* Setiap testimoni yang tertulis dalam laman web ini adalah pengalaman dari pelanggan sendiri dan hasil dari setiap pelanggan mungkin berbeza antara satu sama lain. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila konsult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut.

PERHATIAN : Konsultasi selepas pembelian produk dan jadual pengambilan adalah khas untuk pelanggan kami sahaja. Sila rujuk pengedar anda untuk jadual pengambilan & kosultasi selepas pembelian. Terima kasih.
Free Palestine, Pray 4 Syria
Tabung Kecemasan Gaza Aqsa Syarif di sini :
http://on.fb.me/1jlP2li
Akaun Maybank Islamic : 551575-004299
akaun Bank Islam : 1209-20100-34904
email : projects@aqsasyarif.org.my

Tabung Kasih Ummah Syria
Bank Islam Malaysia Berhad
120290 100 63512
(Pertubuhan IKRAM Malaysia)
email : i4syria315@gmail.com

Teka Jantina Bayi dalam Kandungan

 

Assalamualaikum…

Dah lama kurang update blog ni disebabkan kesihatan yang kurang baik. Kehamilan kali ini, mabuk agak teruk. Memang banyak terbaring je. Huhuhu. Harapnya semakin lama semakin ok. Baru-baru ni, suami balik dari office, katanya kawan-kawan office ramai yang kata “baby perempuan kot”. Baru ni balik ke rumah mertua, tiba-tiba ayah mertua cakap ” Abah nak cakap ni tapi jangan percaya sangat. Rasa dalam perut tu kawan Zilal.”

teka jantina bayi dalam kandungan

Terfikir juga macam mana la diorang ni boleh teka jantina bayi dalam kandungan ni. Ada yang kata tengok bentuk perut. Tapi ni baru 12 minggu, perut pun tak nampak lagi. Kawan-kawan suami tu lagila tak pernah jumpa pun. Jadi, sajelah cuba cari-cari tips macam mana ada yang boleh teka jantina bayi dalam kandungan ni.

Jom kita tengok hasil carian,

Tanda Bayi Lelaki

  • Anda tidak mengalami morning sickness yang teruk pada awal kehamilan atau mungkin tiada langsung.
  • Degupan jantung bayi kurang dari 140 kali dalam satu minit Anda rasakan beban berat dan bahagian depan tubuh
  • Perut anda kelihatan bulat sempurna
  • Bahagian aerola (daerah hitam di sekitar puting) akan menjadi lebih gelap
  • Bentuk perut condong ke arah bawah
  • Sukakan makanan yang masam dan masin ( Saya mmg tak suka makan benda yang masam atau masin sama ada hamil atau tak)
  • Suka makan daging dan keju
  • Tapak kaki selalu berasa sejuk (Ya. Tapi kalau tak hamil pun kaki mmg selalu sejuk)
  • Tangan selalu kekeringan
  • Suka menghadapkan wajah ke utara semasa tidur
  • Bukan hanya anda, tetapi suami juga bertambah berat badannya.
  • Anda kelihatan lebih berseri semasa hamil
  • Hidung tampak lebih mekar
  • Selalu sakit kepala (Memang selalu sangat)
  • Melihat kepada nipple breast si abang atau kakaknya. nipple abang atau kakaknya nipple tu bulat / timbul
  • si ibu suka tidur mengiring ke kanan
  • malas nak bersolek, bergaya ni

TANDA BAYI PEREMPUAN

  • Mengalami morning sickness di awal kehamilan (Ya. Tapi masa Zilal dulu kurang morning sickness. Hehe)
  • Merasakan beban berat pada bahagian pinggul dan punggung (tak pasti)
  • Payudara kiri lebih besar berbanding kanan (tak pasti)
  • Rambut anda berwarna agak kemerahan daripada sebelumnya
  • Bentuk perut condong ke arah atas (belum nampak perut)
  • Perut tampak agak lonjong
  • Mengidam makanan yang manis
  • Sukakan buah-buahan (kali ni memang agak suka makan buah)
  • Suka minum air atau jus yang bersifat masam (Lately ni suka minum air roselle, ada rasa masam2 sikit)
  • Anda lebih cerewet semasa hamil
  • Mudah moody berbanding sebelumnya (kali ni macam kurang moody sbb tak larat. huhu)
  • Kulit wajah bermasalah berbanding sebelum hamil
  • Tidak suka makan roti bersama kulitnya
  • Payudara kelihatan mengembang
  • Suka menghadapkan wajah ke selatan semasa tidur
  • Melihat kepada nipple breast si abang atau kakaknya. Kalau nipple abang atau kakaknya terbelah, maka anak yang dalam kandungan tu anak pompuan. (Ada tengok nipple zilal, dua belah macam ada terbelah)
  • si ibu suka tidur mengiring ke kiri (kali ni memang suka tidur ke kiri. Bila pusing kanan rasa senak)
  • si ibu semasa mengandung suka bersolek, bergaya (kali ni sangat tak suka nak jaga muka. Nak cuci muka pun rasa malas. huhuhu)

Ini antara yang saya jumpa dari 2 blog iaitu Bidan bersalin dan Mami Raysa

Yang atas ni hanya tips dan petua dari orang tua-tua. Tak perlu nak percaya bulat-bulat, okey. Nampak macam banyak menjurus kepada perempuan. Tapi kehamilan kali ni memang sangat berbeza dari masa Muadz & Zilal, jadi saya pun tak pasti. Apa pun semuanya rezeki dari Allah. Terima sahaja rezeki dari-Nya.

 

Hubungi saya sekarang!!
Your Shaklee Independent Distributor
Hanis Amin
♥ SMS | WhatssApp : 010-4289601
♥ Shaklee ID : 837662
♥ FB Page : http://www.facebook.com/HanisHealthyLife
♥ Email : hanisamin@gmail.com

Leave a Reply

CommentLuv badge

Translator
Translator Plugin
Ayat seribu dinar
Ahlan wasahlan…
Assalamualaikum & selamat sejahtera

Selamat datang ke Hanis Healthy Life. Hanis Amin adalah pengedar Shaklee yang sah, yang juga pengguna kepada produk Shaklee.

Untuk sebarang pertanyaan, hubungi kami di
email : hanisamin@gmail.com
sms/WhatsApp : +6010-4289601

Terima kasih.

Hazu Enterprise (SA0175455-W)

Set Istimewa untuk anda!

Breastfeeding Set
(Set Penyusuan)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Confinement Set
(Set Berpantang)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Skin Care Set
(Set Penjagaan Kulit)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Healthy Weight Set
(Set Berat Badan Sihat)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Baby & Children Health
(Kesihatan Bayi & Kanak-kanak)

Informasi


Sertai kami di Facebook!


Ada pertanyaan atau komen?