Order sekarang!


atau SMS/WhatsApp/Telegram :

010-4289601 (Hanis)

Best selling!!
Dapatkan info terkini segera..

* Setiap testimoni yang tertulis dalam laman web ini adalah pengalaman dari pelanggan sendiri dan hasil dari setiap pelanggan mungkin berbeza antara satu sama lain. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila konsult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut.

PERHATIAN : Konsultasi selepas pembelian produk dan jadual pengambilan adalah khas untuk pelanggan kami sahaja. Sila rujuk pengedar anda untuk jadual pengambilan & kosultasi selepas pembelian. Terima kasih.
Free Palestine, Pray 4 Syria
Tabung Kecemasan Gaza Aqsa Syarif di sini :
http://on.fb.me/1jlP2li
Akaun Maybank Islamic : 551575-004299
akaun Bank Islam : 1209-20100-34904
email : projects@aqsasyarif.org.my

Tabung Kasih Ummah Syria
Bank Islam Malaysia Berhad
120290 100 63512
(Pertubuhan IKRAM Malaysia)
email : i4syria315@gmail.com

Posts Tagged ‘diet’

Promosi April 2015 : Kurus cara Sihat!!

 

Bulan ni memang bulan terbaik untuk kita kurangkan berat badan dengan cara sihat. Promosi semua menarik dan berkaitan!!

 

Promosi April 2015

 

Promosi April 2015

 

Biar gambar berbicara…

 

Lecithin dah memang terkenal sebagai pemecah lemak. DTX memang bagus untuk mereka yang kerap tidur lewat dan juga alami masalah perut buncit. Cinch Shake membakar lemak sambil membina otot.  Mempunyai Glisemik Index yang sangat rendah iaitu antara 16-22 sahaja.

 

oh ye, GLA juga bila diambil sebelum tidur mampu membantu kurangkan berat badan tau.

 

Jom, dapatkan sekarang!!

 

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Kami ialah PENGEDAR SAH SHAKLEE anda di Bandar Saujana Putra! Sila SMS/ WhatsApp ke +6010-4289601 (Hanis) untuk self pick-up di Bandar Saujana Putra.

Your Shaklee Independent Distributor
Hanis Amin
♥ SMS | WhatssApp : 010-4289601
♥ Shaklee ID : 837662
♥ FB Page : http://www.facebook.com/HanisHealthyLife
♥ Email : hanisamin@gmail.com

Menu Diet Sarapan Pagi Popular

Pepatah inggeris ada mengatakan “Breakfast is a KING!”. Ramai yang skip breakfast kerana berkejar ke sekolah atau tempat kerja. Sebenarnya sarapan ni ssangat-sangat penting untuk jana metabolisma dan tenaga kita seharian. Dengan sarapan yang betul dan berkhasiat, kita akan lebih bertenaga dan sihat sepanjang hari.

1. Telur

Menu Diet Sarapan Pagi Popular

Telur kaya dengan protein dan tinggi kalori. Selain itu, telur juga mengandungi nutrien penting seperti ‘choline’ (penting untuk daya ingat), ‘karoten’ dan ‘zeaxanthin’(baik untuk kesihatan mata) (sumber)

Pelbagai resipi menarik boleh dibuat dengan telur seperti telur rebus, telur hancur, telur dadar dicampur dengan pelbagai sayuran dan lain-lain lagi. Pengambilan telur juga cukup mengenyangkan tetapi elakkan ambil setiap hari ya.

2. Oat

Menu Diet Sarapan Pagi Popular

Read the rest of this entry »

Kurus dengan Cinch Tea

Assalamualaikum…

Nak kurus tapi selalu letih? Nak kurus tapi tak boleh tinggal nasi? Nak kurus tapi malas bersenam? Nak kurus dengan cepat?

Ramai yang nak kurus dengan cara mudah tanpa memikirkan kesan ke atas kesihatan jangka panjang. Nak naik berat badan pun bukan ambil masa sehari dua, takkan nak kurus dalam masa seminggu dua kan. Tapi…ada sesuatu yang istimewa untuk anda! kurus dengan cinch tea

Best sangat ke Cinch Tea ni? Bagaimana boleh kurus dengan Cinch Tea?

kurus dengan cinch tea   Cinch Tea ni mengandungi 3 jenis teh yang membantu meningkatkan metabolisma dan memberi kesegaran. Kalau minum di waktu malam, memang mata terbuntang susah nak tidur. Jadi untuk ibu menyusu, hati-hati ya, risau anak pula yang tak tidur malam, lebih nak melayannya. Tapi kalau nak berjaga malam terutamanya kepada pelajar, memang bagus sangat ambil Cinch Tea ni. Bila metabolisma tinggi, badan mudah mengeluarkan peluh, jadi berat badan lebih cepat berkurangan. Jadi, anda akan lebih mudah kurus dengan Cinch Tea.

Bagaimana cara pengambilan yang berkesan?

Mudah je, ambil je 1 sachet cinch tea dan campur air panas atau sejuk. Nak lagi sedap campur limau atau daun pudina atau madu. Kalau nak berjaga tengah malam, minum lepas makan malam. Kalau nak bertenaga petang, minum tengah hari. Jom cuba dan rasai perbezaannya.

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Kami ialah PENGEDAR SAH SHAKLEE anda di Bandar Saujana Putra! Sila SMS/ WhatsApp ke +6010-4289601 (Hanis) untuk self pick-up di Bandar Saujana Putra.

Your Shaklee Independent Distributor Hanis Amin ♥ SMS | WhatssApp : 010-4289601 ♥ Shaklee ID : 837662 ♥ FB Page : http://www.facebook.com/HanisHealthyLife ♥ Email : hanisamin@gmail.com

Assalamualaikum…

Di bulan puasa ni bestnya kalau dapat minum Shake yang sejuk dan segar kan. Tapi takut jumlah kalori yang banyak?

Mari saya kongsikan resipi banana strawberry Shake yang sihat dan membakar kalori. Caranya mudah sahaja.

Resipi Banana Strawberry Shake

Resipi Banana Strawberry Shake

 

Bahan-bahannya mudah sahaja :

Read the rest of this entry »

Assalamualaikum..

Untuk program diet, paling minima biasa saya akan cadangkan herb lax, lecithin dan alfalfa. Tapi kalau dilihat herb lax dan alfalfa kedua-duanya mempunyai fungsi detox dan melawaskan. Jadi apa beza kedua-duanya?

Jom kita baca sikit sharing dari Puan Norita. Puan Norita sudah mengamalkan Shaklee selama lebih 11 tahun dan sangat berpengalaman luas sebagai pengguna dan pengedar Shaklee.

Saya yakin ramai yang amalkan makan Alfalfa terutama golongan ibu menyusu. Namun, jangan terkejut, saya suami isteri pun amalkan sebab alfalfa bagus untuk buah pinggang. Pengambilan alfalfa memerlukan kita minum air secukupnya mengikut keperluan berat badan kita. Normally 25kg berat memerlukan 1 liter air jika berat kita 50kg kita memerlukan minima 2 liter air sehari. Tetapi bagi ibu menyusu adalah sangat bagus mengambil lebih demi memastikan badan tidak dehidrate. 

alfalfa

Saya suka makan alfalfa setiap hari sebab banyak faedahnya. Antaranya ialah untuk kecantikan kulit. Selain itu, ia bagus untuk para isteri yang mengalami kekeringan bila bersama atau kering di bahagian sulit. Ia juga sangat membantu keradangan bagi mereka yang mengalami masalah 5 serangkat iaitu Asma, Alergik, Resdung, Gegata dan ekzema. Namun, pengambian air sangat penting untuk membantu mengurangkan keradangn sakit ini dengan pengambilan alfalfa tadi. 

 

Selain itu, bagi yang mengalami masalah keputihan yang serius, alfalfa sangat membantu. Alfalfa tidah hanya sesuai untuk wanita tetapi juga untuk para suami dan golongan tua mahupun muda. Ia bagus untuk buah pinggang, membuang dengan lebih lawas dan bagus untuk kulit.

Bagaimana dengan herb-lax pula?

Jarang sekali saya menyebut tentang herb-lax. Ianya bukanlah julap seperti yang biasa di pasaran. Saya amalkan sekali sekala pada hujung minggu. Ia membuat pembersihan usus dengan sangat lancar dengan syarat banyak makan buah dan minum air masak. Kita takkan lalui cirit-birit dengan herb-lax, cuma memang rsa sangat selesa perut selepas membuang. 

herb-lax

Kita tahu setiap organ mempunyai fungsi yang tersendiri. Setiap organ berfungsi untuk sistem perkumuhan tersendiri. Kolon adalah untuk pepejal, buah pinggang untuk cecair, paru-paru untuk karbon dioksia, hati untuk detox manakala kulit untuk peluh. 

Rata-rata penyakit berpunca dari sistem perkumuhan kolon yang tidak sempurna. Di sanalah tempat membiaknya bakteria dan memang dikatakan perut adalah rumah penyakit. Maka pembersihan usus seminggu sekali melalui Herb Lax sangat membantu mendapatkan kesihatan yang baik.

Pengambilan herb-lax saya cadangkan pastikan 6 jam selepas ambil herb-lax, kita berada di rumah supaya selesa untuk membuang. Biasanya bagus makan 4-5 biji sebelum tidur. Pastikan minum banyak air sebelum itu supaya proses membuang lebih lancar dan selesa. Saya tak amalkan setiap hari kecuali hujung minggu atau tengah minggu jika makan mewah di hotel. 

~ Kredit kepada Puan N

 

Tips Pengambilan :

Alfalfa boleh diambil setiap hari sebagai tambahan diet harian, manakala di hujung minggu boleh ambil herb lax. Pada hari ambil herb lax tidak perlu ambil Alfalfa.

 

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Kami ialah PENGEDAR SAH SHAKLEE anda di Bandar Saujana Putra! Sila SMS/ WhatsApp ke +6010-4289601 (Hanis) untuk self pick-up di Bandar Saujana Putra.

Your Shaklee Independent Distributor
Hanis Amin
♥ SMS | WhatssApp : 010-4289601
♥ Shaklee ID : 837662
♥ FB Page : http://www.facebook.com/HanisHealthyLife
♥ Email : hanisamin@gmail.com

Assalamualaikum..

Herb-Lax memang antara produk yang demand tinggi. Sekejap je dah out of stock. Tak sempat nak cerita lebih-lebih. Herb-lax ni memang sangat bagus untuk mereka yang nak kurangkan berat badan sebab ia membantu untuk detox, mencuci dan melawaskan. Ramuan asas produk ni terdiri dari kombinasi sains perubatan tradisi dan teknologi barat.

 

Walaupun supplemen ni dikenali sebagai ‘ubat moden’ tapi Shaklee masih mengekalkan dari bahan semulajadi dan dari bahan-bahan dalam perubatan traditional. Cuma ia diproses supaya lebih mudah diserap oleh badan. Jom kita tengok satu-satu ramuannya.

9ramuan

 

1) Daun Senna

Meransang tindakan pembersihan yang lembut pada usus dan perut, mempercepatkan proses detoksifikasi dan mengurangkan penyerapan lemak.

2) Buckthorn Bark

Melembutkan najis untuk memudahkan pergerakan dan memberikan lembapan pada usus.

3) Licorice root

Membantu proses detoksifikasi

4) Fennel Seeds (jintan manis)

Mengeluarkan toksin yang terkumpul akibat lebihan makanan dan pengambilan alkohol, membantu pencernaan dan berkesan untuk masalah sembelit dan kembung perut atau usus.

5) Anise seed (biji bunga lawang)

Meransang pengeluaran jus gastrik untuk membantu proses pencernaan.

6) Rhubarb root

Herba yang banyak digunakan dalam perubatan Cina untuk digunakan sebagai antibiotik

7) Blue Malva Flower

Membantu proses detoksifikasi dan mengimbangi tekstur kulit

8) Culver’s root 

Membantu masalah lebihan air dalam badan dan asma

9) Daun Alfalfa

Membersihkan usu, darah dan hati

 

Kalau dilihat, kebanyakannya adalah herba yang biasa digunapakai di India dan ada juga orang Malaysia pakai seperti jintan dan bunga lawang kan.

PERHATIAN!

  • Mereka yang mempunyai sistem penghadaman yang lemah akan mengalami cirit-birit pada peringkat awal pengambilan.
  • Di bawah kondisi normal, herb-lax ambil masa 8-12 jam untuk menampakkan kesan selepas pengambilan.
  • Minum air masak sekurang-kurangnya 1 liter selepas ambil herb-lax.
  • Mereka yang mengalami alahan pada Alfalfa dan pesakit SLE, tidak digalakkan ambil.

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Kami ialah PENGEDAR SAH SHAKLEE anda di Bandar Saujana Putra! Sila SMS/ WhatsApp ke +6010-4289601 (Hanis) untuk self pick-up di Bandar Saujana Putra.

Your Shaklee Independent Distributor
Hanis Amin
♥ SMS | WhatssApp : 010-4289601
♥ Shaklee ID : 837662
♥ FB Page : http://www.facebook.com/HanisHealthyLife
♥ Email : hanisamin@gmail.com

Assalamualaikum..

Ada masalah berat badan? Baju banyak dah tak muat? Bila bergerak cepat letih?

Dah cuba pelbagai cara untuk diet tapi tak berhasil? Jom kita tengok diet cara Shaklee. Ops, Shaklee ni bukan ubat magik sekali ambil terus kurus ya. Shaklee adalah supplemen untuk membantu membentuk tubuh badan yang lebih sihat. Jom kita tengok apa supplemen yang ada untuk set slimming ni.

3B

Di Shaklee, penurunan berat badan yang mendadak bukanlah objektif kami. Sebaliknya, kami mengutamakan penurunan berat badan secara sihat dan selamat, tanpa ‘Yo-yo Effect’, dan friendly-pocket anda.

Kami tekankan Konsep 3B dalam pengurusan berat badan, iaitu BAKAR, BUANG & BINA. Hanya lemak dan kolesterol jahat (LDL) sahaja yang dibakar dan dibuang dari badan. Otot yang penting untuk METABOLISME badan tidak akan dibakar sekali, malah Cinch Shake Mix ada teknologi “LEUCINE” yang akan mengekalkan dan memelihara kesihatan otot anda! (sumber)

Bagaimana cara pengambilan set ini?

  1. Mulakan dengan detox badan dengan herb-lax sahaja dalam masa 3-7 hari pertama.
  2. Hentikan pengambilan Herb-Lax dan mulakan supplemen memecahkan kolesterol dan alfalfa.
  3. Sumber Protein sebaiknya diambil semasa perut kosong iaitu sebelum sarapan, minum petang atau sebelum tidur.
  4. Ambil semula herb-lax seminggu 2 kali sahaja. Hari ambil herb-lax tak perlu ambil alfalfa.
  5. Boleh juga tambah pengambilan Cinch Tea untuk memberi tenaga dan meningkatkan metabolisma supaya badan lebih mudah membakar lemak.
  6. Buat senaman ringan pagi-pagi atau petang walaupun hanya lompat bintang atau sit up

slimming-bajet2

Ada kekangan kewangan untuk dapatkan kesemua produk? Paling asas, anda boleh dapatkan 3 produk di atas untuk membantu mengurangkan berat badan secara sihat.

Cara pengambilan yang lengkap dan tersusun beserta tips-tips menarik akan diberikan bersama dengan produk yang dibeli, jika anda membeli dengan saya. Untuk yang lain, sila refer semula kepada pengedar yang telah anda pilih ya.

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Kami ialah PENGEDAR SAH SHAKLEE anda di Bandar Saujana Putra! Sila SMS/ WhatsApp ke +6010-4289601 (Hanis) untuk self pick-up di Bandar Saujana Putra.

Your Shaklee Independent Distributor
Hanis Amin
♥ SMS | WhatssApp : 010-4289601
♥ Shaklee ID : 837662
♥ FB Page : http://www.facebook.com/HanisHealthyLife
♥ Email : hanisamin@gmail.com

Assalamualaikum..

Semalam tiba-tiba baca message dari seorang sahabat dalam group, katanya geram dengan shaklee dan nak stop ambil omega. Waahh..berdebar-debar hati saya baca.

Kenapa pula ni? Healing crisis ke? Tak serasi ke?

image

Bila baca sampai habis baru rasa lega.

Memang ramai yang ‘geram’ manja macam ni, tapi ada juga yang masih belum dapat merasakan geram manja ni. Untuk yang belum berhasil, check semula diet & aktiviti seharian dan check jumlah pengambilan air masak. Tak lupa juga refer semula kepada pengedar anda untuk konsultasi, mana tau dia ada tips dan cara2 lain. (Refer pengedar di mana anda beli produk ya, bukan beli di kedai A, tanya kat kedai B pula ya. tongue  )

Kepada yang berminat nak geram macam ni juga, jangan segan-segan untuk hubungi saya. Jadual pengambilan, tips kalori dan konsultasi khas dari saya.

☎ SMS/WhatsApp : +6010-4289601

atau 

☎ Hubungi pengedar kami di seluruh Malaysia :http://healthy.babykawaiistore.com/hanis-amin-biz-partner/

✔ Register sebagai ahli Shaklee bersama group kami di:
http://healthy.babykawaiistore.com/membership/cara-daftar-keahlian-shaklee/

Assalamualaikum..

Anda suka minum teh? Nak rasa teh putih, teh hijau dan teh merah sekaligus?

Jom cuba Cinch Enery Tea Mix!

Cinchtea1

Seperti entry saya semalam, saya janjikan untuk share tentang 3 jenis teh dalam Cinch Enery Tea Mix ni. Istimewanya Cinch Energy Tea Mix ini kerana ia mengandungi campuran ekslusif T-Lift iaitu campuran Rooibos Red Tea , White Tea Extract dan Matcha Green Tea Powder.

1. Teh Hijau Matcha

Matcha adalah serbuk teh hijau premium dari Jepun yang digunakan untuk minum teh atau sebagai bahan dalam resipi. Satu cawan Matcha adalah bersamaan dengan sepuluh cawan teh hijau biasa dari segi nilai pemakanan. Matcha adalah teh unik dan istimewa untuk orang Jepun. Ia dihasilkan dari keseluruhan dauh teh dan bukan sekadar rebusan daunnya. (sumber)

Shaklee menyediakan teh hijau yang ditanam secara semulajadi untuk menyimpan semua nutrien yang terdapat dalam dauh teh termasuk serat, mineral dan antioksidan

Antara kebaikan Teh Hijau Matcha :

  • Mengandungi antioksidan EGCg (epigallocatechin gallate) iaitu antara kelas antikoksidan kuat
  • Mengandungi Asid Amino unik iaitu L- Theanine yang menggalakkan keadaan relaks dan tenang
  • Meransang tenaga (energy booster)
  • Pembakar Kalori dan tingkatkan metabolisma
  • Penyahtoksin (detox) semula jadi

(sumber)

 

2. Teh Merah Rooiboi

Rooiboi adalah tumbuhan unik yang berasal dari Afrika Selatan yang bermaksud “belukar merah(red bush)”. Warna asalnya adalah hijau tetapi menjadi merah selepas dioksidakan. Proses ini menghasilkan warna perang kemerah-merahan yang tersendiri dan meningkatkan rasa. (sumber)

Antara kebaikan Teh Merah Rooiboi :

  • Mengandungi polifenol – antara antioksidan yang dikenali sebagai pejuang kanser yang kuat
  • Tidak mengandungi kafein
  • Mencegah kerosakan DNA
  • Merendahkan tekanan darah
  • Menghalang pengoksidaan lipid dan penuaan otak

(sumber)

3. Teh Putih

Teh putih adalah teh yang tidak teroksida ditanam dan dituai terutamanya di China, kebanyakannya di wilayah Fujian dan Zhejiang. Teh putih diperbuat daripada daun teh yang tidak matang yang dipilih tidak lama sebelum tunas telah dibuka sepenuhnya . Teh ini mendapat namanya daripada bulu halus perak yang masih meliputi tunas , yang bertukar putih apabila teh itu kering. Minuman itu sendiri tidak putih atau tidak berwarna tetapi berwarna kuning pucat .

Satu kajian 2004 di Pace University membuat kesimpulan bahawa teh putih boleh membantu sistem imun badan anda melawan virus dan jangkitan bakteria berbahaya. Kajian yang sama menyimpulkan bahawa teh putih kaya  fluorida membantu menghalang pertumbuhan plak gigi iaitu punca utama kerosakan gigi. (sumber)

 

Nak tahu lebih lanjut tentang jenis-jenis teh? Boleh baca di SINI

Waahhh…3 jenis teh yang istimewa dari 3 buah negara. Harga masing-masing pun bukan calang-calang, dengan pemprosesan yang sangat teliti dan khasiat yang pelbagai. Tapi kini, anda boleh nikmatinya dalam 1 produk iaitu Cinch Energy Tea Mix.

3 teh

Macam mana cara nak minum?

Macam minum teh biasa. Boleh dibancuh panas atau sejuk. Nak letak ais, perahan limau, madu, halia pun boleh. Mengikut kegemaran anda.

 

 

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Berminat?
Hubungi saya sekarang!!
Your Shaklee Independent Distributor
Hanis Amin
♥ SMS | WhatssApp : 010-4289601
♥ Shaklee ID : 837662
♥ FB Page : http://www.facebook.com/HanisHealthyLife
♥ Email : hanisamin@gmail.com

Assalamualaikum..

Ada setengah-setengah makanan yang kira rasa ok untuk makan benda lain menggantikan nasi kerana nasi menggemukkan. Tapi kadang-kala makanan yang menggantikan nasi tersebut lebih tinggi nilai kalorinya. Jom kita semak…

1 – Sup

Famous-Sup-Kambing-at-Maidin-Restaurant-e1303845160112

Kepercayaan dulu-dulu: Makanan berasaskan sup ini bagus untuk kesihatan, malah mampu menurunkan berat badan. Alah, nama pun sup, apalah yang ada dalam sesebuah sup?

Fakta: Bukan semua sup mengandungi rendah kalori. Sup berasaskan binatang empat kaki (sup daging, sup kambing, sup ekor) mengandungi kalori yang tinggi daripada lemak tepu binatang. Kalori daripada lemak tepu ini tidak menyihatkan, meskipun kamu berniat untuk menaikkan berat badan.

2 – Burger

esq-in-n-out-burger-080709-lg-45867371

Kepercayaan dulu-dulu: Jangan makan nasi, kerana nasi menggemukkan. Beralihlah kepada benda lain untuk makan malam, seperti burger ke. Tak pe, jangan risau, asalkan bukan nasi, awak tak gemuk punya!

Fakta: Tak nak sentuh jauh-jauh, cukuplah fokus kepada daging burger itu sahaja, ok? Sekeping daging burger (lembu) jenama Ramly mengandungi kalori bersih sebanyak 189kcal. Kebanyakan kalori tersembunyi daripada daging burger ini datang daripada lemak tepu (lemak sapi), iaitu kira-kira sebanyak 14g untuk sekeping patty. Kebiasaannya daging burger ini digoreng menggunakan mentega/planta (mentega yang murah juga mengandungi lemak tepu), sekiranya dibeli di luar. Itu belum dicampur dengan mayonis, sos, keju, dan bun burger tu lagi, yang sesetengahnya juga dimasak dan disapu mentega.

3 – Yong Tau Foo

yong tau foo
Kepercayaan dulu-dulu: (Sekali lagi) Asalkan awak tak makan nasi untuk makan malam, awak boleh kurus punya. Makan sesuatu yang rebus-rebus seperti Yong Tau Foo ke, dah cukup…

Fakta: Kalori tersembunyi Yong Tau Foo terletak pada kuahnya; tinggi kandungan gula, dan juga mengandungi minyak (namun ini bergantung kepada resepi yang digunakan si penjual). Bayangkan anda menuang sebotol sos cili keatas sehidangan tauhu rebus, rasa-rasanya berani tak nak menghirup kuah Yong Tau Foo tu? Aku pernah lihat ada individu yang menghirup kuah Yong Tau Foo apabila tauhu-tauhu dan bebola yang lain sudah habis (ini kes Yong Tau Foo kuah banjir).

4 – Makanan ringan

images
Kepercayaan dulu-dulu: Berapa la sangat, setakat satu pek besar Twisties. Dah la tak mengenyangkan, makan sambil tonton TV, sedar-sedar dah habis. Benda kecil je tu. Tak perlu risaulah kawan!

Fakta: Sebungkus pek besar Twisties mengandungi kira-kira 490kcal (suku daripada jumlah kalori purata yang kita perlukan dalam sehari). Dan siapa sangka, separuh daripada nilai kalori tersebut berasal daripada lemak! Oh ya, perumpamaan mudah, disebabkan satu pek besar Twisties mengandungi kira-kira 20g lemak, jumlah tersebut sebenarnya bersamaan dengan kira-kira 2 sudu besar minyak masak. Maka secara teorinya menghabiskan sebungkus besar pek Twisties adalah bersamaan dengan menghirup 2 sudu besar minyak masak. Tak percaya? Terpulanglah.

5 – Capati

capati
Kepercayaan dulu-dulu: Kalau nak sihat ketika makan di kedai mamak, silalah makan capati, kerana capati ni kurang berminyak. Jangan makan roti canai, kerana roti canai banyak minyak. Tak percaya? Tengoklah yang kilau-kilau pada permukaan roti canai tu.

Fakta: Mesti ramai yang tak tahu. Tapi capati sebenarnya adalah ‘pembohongan’ paling berjaya oleh pemilik kedai mamak kepada mereka yang meluahkan kata-kata di atas. Ya, capati sememangnya mengandungi kalori tersembunyi. Sesetengah capati menggunakan minyak sapi (lemak tepu) disamping mentega, dan di situlah terletaknya kalori tersembunyi yang ramai mungkin tidak mengetahuinya. Untuk pengetahuan semua, sekeping capati (100g) mengandungi jumlah kalori yang hampir sama sahaja dengan sekeping roti canai (100g), iaitu 300kcal.

Kredit to Cantik Sihat Semulajadi

Jadi, berhati-hati dan bijak memilih makanan ya, kawan-kawan. Bukan tak boleh makan tapi hadkan pengambilannya. Dan kalau anda benar-benar nak kurangkan berat badan, sukar pengambilan kalori anda setiap hari untuk memudahkan anda menurunkan berat badan.

===========================================

Ingin kurangkan berat badan secara sihat?

3B

LECITHIN : berfungsi sebagai pemecah lemak dan juga berfungsi sebagai pelarut kolestrol dan lemak2 tepu yang lain. Lecithin menyebabkan lemak terapung dalam darah dan seterusnya mencegah lemak dari melekat semula pada badan. Lecithin mampu membakar lemak lebih cepat jika disertakan dengan senaman yang bersesuaian. Pengambilan Lecithin 4000mg sehari pasti membuahkan hasil yang diidamkan

OMEGA : Asid lemak omega 3 membantu anda mengawal rasa lapar dengan menstabilkan paras gula dalam darah dan membantu membakar lemak dan memecahkan lemak berlebihan dalam badan. Mengawal kolesterol dan membuang kolesterol tidak perlu.

2. Buang

HERB-LAX : membantu mencuci usus sepenuhnya dan dapat menangani masalah perut buncit. Disamping itu, kerja2 ‘melabur’ juga akan menjadi lebih mudah.

ALFALFA : membantu membuang lemak yang telah dipecahkan oleh lecithin dan ia merupakan agen penyahtoksin. Alfalfa juga membantu masalah penghadaman dan pencernaan, melegakan sembelit dan membuang angin dalam badan.

3. Bina

Bagaimana Protein membantu anda :

  • Memberi rasa kenyang lebih lama. Pengambilan protein membantu anda untuk menjaga nafsu makan dan dapat mengelakkan makanan ringan yang tidak berkhasiat
  • Membantu membakar lebih 35% kalori dan membantu menjaga otot bagi menghalang semula berat naik dengan mudah
  • Protein sangat perlu untuk membantu meningkatkan metabolisme tubuh, meningkatkan perkembangan otot, menjaga nafsu makan dan menjaga otot bebas lemak.
  • Cinch Shake diperkaya dengan leusina bagi membantu menghilangkan dan membakar lemak tetapi tetap memelihara otot anda

Baca lanjut Diet program bersama supplemen Shaklee

p/s – promosi istimewa untuk setiap pembelian Omega Guard sehingga 31 Disember 2013!

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Berminat?

Hubungi saya sekarang!!
Your Shaklee Independent Distributor
Hanis Amin
♥ SMS | WhatssApp : 010-4289601
♥ Shaklee ID : 837662
♥ FB Page : http://www.facebook.com/HanisHealthyLife
♥ Email : hanisamin@gmail.com

Translator
Translator Plugin
Ayat seribu dinar
Ahlan wasahlan…
Assalamualaikum & selamat sejahtera

Selamat datang ke Hanis Healthy Life. Hanis Amin adalah pengedar Shaklee yang sah, yang juga pengguna kepada produk Shaklee.

Untuk sebarang pertanyaan, hubungi kami di
email : hanisamin@gmail.com
sms/WhatsApp : +6010-4289601

Terima kasih.

Hazu Enterprise (SA0175455-W)

Set Istimewa untuk anda!

Breastfeeding Set
(Set Penyusuan)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Confinement Set
(Set Berpantang)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Skin Care Set
(Set Penjagaan Kulit)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Healthy Weight Set
(Set Berat Badan Sihat)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Baby & Children Health
(Kesihatan Bayi & Kanak-kanak)

Informasi


Sertai kami di Facebook!


Ada pertanyaan atau komen?