Order sekarang!


atau SMS/WhatsApp/Telegram :

010-4289601 (Hanis)

Best selling!!
Dapatkan info terkini segera..

* Setiap testimoni yang tertulis dalam laman web ini adalah pengalaman dari pelanggan sendiri dan hasil dari setiap pelanggan mungkin berbeza antara satu sama lain. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila konsult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut.

PERHATIAN : Konsultasi selepas pembelian produk dan jadual pengambilan adalah khas untuk pelanggan kami sahaja. Sila rujuk pengedar anda untuk jadual pengambilan & kosultasi selepas pembelian. Terima kasih.
Free Palestine, Pray 4 Syria
Tabung Kecemasan Gaza Aqsa Syarif di sini :
http://on.fb.me/1jlP2li
Akaun Maybank Islamic : 551575-004299
akaun Bank Islam : 1209-20100-34904
email : projects@aqsasyarif.org.my

Tabung Kasih Ummah Syria
Bank Islam Malaysia Berhad
120290 100 63512
(Pertubuhan IKRAM Malaysia)
email : i4syria315@gmail.com

Posts Tagged ‘eczema’

GLA untuk lelaki??

Assalamualaikum…

Selalu kita dengar GLA atau EPO untuk wanita. Untuk cycle period jadi lebih betul, kurang PMS(period pain), sindrom menopous dan yang berkaitan dengan hormon kewanitaan. Tapi tahukah anda, sebenarnya GLA juga boleh diambil oleh lelaki dan banyak kebaikannya. Jom kita tengok satu-satu.

DIABETES

GLA adalah satu asid lemak dalam badan yang menukarkan bahan seperti hormon yang dipanggil prostaglandin E1 (PGE1),” kata pakar di University of Michigan Health System (UMHS). Lelaki dan wanita dengan Jenis 1 dan diabetes jenis 2 mungkin mempunyai masalah metabolik yang menghalang badan daripada membuat GLA. Ia boleh mengurangkan gejala-gejala yang berkaitan dengan neuropati diabetes, iaitu masalah saraf yang disebabkan oleh kencing manis.

EKZEMA

Lelaki dengan masalah ekzema dan masalah kulit yang lain mungkin kekurangan GLA, jadi mengambil produk yang mengandungi GLA boleh memberi manfaat kepada mereka, kata UMHS. Memetik satu kajian, lebih daripada 1,200 pesakit ekzema dan dermatitis yang mengambil produk yang mengandungi GLA membantu mengurangkan gatal-gatal, edema, pembentukan kerak dan kemerahan. Kajian-kajian lain telah menemui ia dapat membantu untuk merawat ruam kulit yang berkaitan dengan alahan dan gatal-gatal.

ARTHRITIS

Lelaki yang mengalami artritis reumatoid boleh mendapat manfaat daripada mengambil minyak evening(EPO), kerana kandungan GLA yang menukarkan ke PGE1 menghasilkan kesan-kesan anti-radang, menurut UMHS. UMHS juga menemui kesan positif bagi penghidap artritis reumatoid daripada mengambil minyak evening dengan minyak ikan(fish oil). 60 peratus dari mereka dengan artritis reumatoid yang mengambil minyak evening digabungkan dengan minyak ikan dan bukannya ubat-ubatan biasa mengalami peningkatan yang besar.

HEART DISEASE, ATHEROSCLEROSIS AND COPD

Dalam satu kajian, mengambil 3 hingga 4 gram sehari minyak evening menurunkan kolesterol, dengan itu mengurangkan risiko aterosklerosis, kata UMHS. GLA adalah antikoagulan yang penyelidik percaya boleh mengurangkan tekanan darah, melindungi terhadap penyakit arteri koronari dan mencegah serangan jantung.

fungsi

Di Shaklee, kami ada Shaklee GLA Complex yang kandungan GLAnya 2 kali ganda lebih banyak berbanding EPO.

Malah, banyak lagi kebaikan yang bukan sahaja untuk wanita tetapi juga lelaki. Jadi, jangan ingat GLA untuk wanita sahaja tau!!

Berminat?

Hubungi saya sekarang!!
Your Shaklee Independent Distributor
Hanis Amin
♥ SMS | WhatssApp : 010-4289601
♥ Shaklee ID : 837662
♥ FB Page : http://www.facebook.com/HanisHealthyLife
♥ Email : hanisamin@gmail.com

Assalamualaikum..

Anak-anak seperti juga orang dewasa perlukan makanan tambahan untuk mereka membesar. Jadi kepada ibu bapa yang mempunyai anak berusia 1 TAHUN KE ATAS SAHAJA, kami cadangkan 2 vitamin istimewa sebagai pemakanan tambahan (bukan makanan utama, ya!) buat anak anda – Shaklee Meal Shakes dan juga Shaklee OmegaGuard.

(1) Meal Shakes terutamanya amat sesuai bagi anak yang*:

– tiada/ kurang selera makan.
– memilih makan – tidak mendapat nutrien sepenuhnya dari diet harian.
– selalu demam/ kurang sihat, terutama yang duduk di nursery.
– mempunyai athma & bronchitis.
– mempunyai eczema (protein bantu bina semula sel yang lebih sihat).

Pendek kata, sumber multivitamin yang lengkap beserta protein dan serat di dalam bentuk serbuk! Mudah dibancuh, baunya sangat wangi (Vanilla French), dan rasanya sangat lazat!

(2) OmegaGuard ialah sumber minyak ikan yang mengandungi Asid Lemak Omega 3, termasuklah DHA dan EPA.*

– menggalakkan fungsi otak.
– untuk kesihatan sistem saraf dan fungsi mata.
– mengurangkan keradangan.
– menambahkan kolesterol baik di dalam badan (HDL).

sumber : GenkiMomma

Saya sendiri mula memberikan anak saya 2 vitamin ni sebaik usia 1 tahun. Dalam kehidupan yang moden ni, dah tentu tak boleh lari dari makanan yang diproses dan makanan segera, jadi saya pastikan anak saya dapat yang terbaik untuk menampung keperluan nutrien dia.

 

Jom baca cerita tentang Muadz dan vitamin di bawah.

1) Telinga bayi keluar lendir
2) Vitamin sesuai untuk anak
3) Tingkatkan imunisasi dengan nutriferon

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.
Hubungi saya di hanisamin@gmail.com atau SMS ke 010-4289601 (Hanis) untuk konsultasi mahupun maklumat lanjut.

Assalamualaikum…

Ekzema merupakan penyakit kulit yang kerap dialami di seluruh dunia dengan 10 hingga 20 peratus terdiri daripada kanak-kanak dan satu hingga tiga peratus merupakan golongan dewasa. Ekzema atopik atau dermatitis atopic sejenis penyakit radang kulit yang mencetuskan ruam gatal hingga menyebabkan rasa sakit dan resah.

Penyakit kulit ini merupakan jenis ekzema yang paling banyak berlaku tetapi puncanya masih samar. Faktor genetik dan persekitaran dikatakan memainkan peranan dalam berlakunya masalah kulit.

Ia boleh menjangkiti sesiapa saja, namun lebih kerap berlaku pada kanak-kanak.

Penjagaan kulit kanak-kanak yang mengalami ekzema biasanya satu proses berterusan sehingga mereka dewasa.

Bukan setakat rasa gatal, merah dan ruam, penyakit ini juga boleh memberi tekanan emosional dan kesan kewangan bukan sahaja ke atas pesakit tetapi juga ahli keluarga, khususnya penjaga.

Ekzema atopik satu bentuk alergi atau alahan, di mana ia berpunca daripada sistem kekebalan tubuh (imun) yang tidak normal sehingga membawa kepada kepada kerosakan kulit.

Ia adalah suatu keadaan di mana kulit pesakit khususnya kanak-kanak menjadi gatal dan kering.

Apabila kanak-kanak terasa kulitnya gatal, mereka akan menggaru dan ini merosakkan kulit dan mencetuskan kegatalan semula. Ini menyebabkan kelembapan kulit hilang menyebabkan berlakunya ekzema atopik,” ujar Pakar Runding Pediatrik dan Dermatologi Pediatrik Hospital Kuala Lumpur (HKL), Dr. Leong Kin Fon.

Bayi yang berhadapan dengan ekzema atopik akan mengalami keresahan dan sukar untuk tidur.

Akibatnya, penjaga turut mengalami masalah yang sama sehingga menyebabkan tekanan.

Tambah Dr. Kin Fon, di Malaysia sahaja, 12.6 peratus pelajar sekolah menghadapi masalah ekzema berbanding di Indonesia hanya 3.7 peratus. Fenomena ini juga lebih tinggi di Malaysia Timur berbanding di Semenanjung.

Kebimbangan ini juga melibatkan kes ekzema atopik di kalangan kanak-kanak berumur enam hingga tujuh tahun yang meningkat daripada 9.5 peratus kepada 12.6 peratus.

Daripada kes yang berlaku, kulit pesakit atopik ekzema bukan sahaja menjadi kemerah-merahan, tetapi juga bersisik, keras dan tebal terutama di bahagian tangan dan kulit yang berlipat misalnya pada bahagian siku serta lutut.

“Kulit mungkin menjadi keras dan melecet atau bernanah akibat jangkitan bakteria. Jika seorang ahli keluarga mempunyai ekzema, asma atau alahan rinitis (alahan pada debunga), anak mereka ada peluang besar untuk turut mengalaminya.

Sesetengah kanak-kanak yang ada ekzema turut mendapat asma atau alahan rinitis. faktor persekitaran seperti cuaca dan pencemaran juga dikatakan menjadi faktor utama penyakit ini,” katanya ketika kempen kesedaran ekzema atopik anjuran Leo Pharma di Bangsar, Kuala Lumpur.

Dalam pada itu Pakar Dermatologi, Pensyarah Kanan Hospital Hammersmith dan Pakar Kehormat Dermatologi di Kolej Imperial dan Diraja Lepasan Ijazah Sekolah Perubatan, London, Dr. Anthony Chu berharap pesakit berbincang dengan individu yang pakar terutama dalam pengurusan bagi meminimumkan serangan ekzema.

Menggambarkan bayi yang menghidap penyakit ini akan resah dan tidak boleh duduk diam, Dr. Anthony berpendapat ia sesuatu yang serius kerana kesan gatal atau ruam yang digaru itu boleh luka dan berdarah.

sumber : http://www.rawatan.org/pengurusan-ekzema-atopik/

Bagaimana Shaklee membantu anda?

Untuk bayi eczema yang masih menyusu susu ibu :

Ibu disarankan cuba amik 2 biji alfalfa sehari. Jika ada nampak berkesan positif, maka boleh diteruskan. Walau bagaimanapun, jika terdapat kesan negatif, ibu disarankan memberhentikan pengambilan Alfalfa. Selain itu ibu yang menyusu, boleh cuba amik 2 biji vitamin C sebiji pagi dan sebiji malam untuk bantu bina dinding sel yang sihat.

Bayi berusia 1 tahun ke atas : 

  • Anak boleh mengambil Meal Shake. Campurkan sedikit dengan minuman anak.
  • Sapu herbal cream. Herbal blend ni mengandungi bahan2 supermoist dimana ia mengikat moisture dlm kulit kita. Walau bagaimanapun, herbal blend ini juga mengandungi menthol, jadi perlu disapu nipis2 sahaja. Jika ada kesan negatif, hentikan penggunakan.
  • Pastikan anak minum banyak air masak.
  • Beri anak minum jus buah-buahan, yogurt dan buah potong.
Orang dewasa :
  • Disarankan supaya ambil Set G
  • Sapu herbal cream. Herbal blend ni mengandungi bahan2 supermoist dimana ia mengikat moisture dlm kulit kita. Walau bagaimanapun, herbal blend ini juga mengandungi menthol, jadi perlu disapu nipis2 sahaja. Jika ada kesan negatif, hentikan penggunakan.
  • Pastikan minum banyak air masak.

Walau bagaimanapun, dapatkan konsultasi sebelum dan selepas pengambilan ya. Pastikan ikut saranan pengedar untuk pengambilan yang betul.

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

 

Berminat?

 

Hubungi saya di hanisamin@gmail.com atau SMS ke 010-4289601 (Hanis) untuk konsultasi mahupun maklumat lanjut.


Assalamualaikum…

Hari ni saya nak kongsikan salah satu produk Shaklee yang insyaAllah dapat mengubati ekzema terutama pada kanak-kanak. Ini salah satu usaha tapi jangan lupa berdoa ya. Kerana penyakit itu makhluk Allah, ia datang dan pergi dengan izin Allah.

Yang sebenarnya saya nak cerita tentang ekzema. Sejak lahir, Aisyah dah diserang Ekzema. Apa yang pasti, pasti dia akan menangis sambil menggaru kepala, leher dan bahagian lampin. Saya notice kawasan yang kerap jadi merah-merah ialah di kawasan leher, sekitar bahu dan bahagian lampin. Yang paling teruk ialah 2-3 minggu lepas, setiap malam dia bangun, mengamuk2..atai!atai!. Heran, hari tak panas, badan tak berpeluh pun apsal jadi jugak. Apa nak buat ek. Aisyah jenis yang tidak suka telan ubat.

Sebenarnya, saya dah beberapa kali bawa Aisyah berjumpa doktor. Tapi kali ini saya tidak berbuat demikian kerana, saya tahu, masalah ini akan terus berulang dan berulang, setakat sapu krim, bagi makan ubat, gatal-gatalnya tak hilang-hilang pun. Bila tanya doktor, sebab apa dan sampai bila, doktor jawab, biasalah ekzema ni terjadi di kalangan budak-budak, tak bahaya pun, jangan risau…Emak memberi petua agar disapukan air garam pada bahagian yang gatal-gatal tu terutama di bahagian lampin. Cara ini memang berkesan tetapi hanya untuk sementara. Esok, jadi lagi, fed up! fed up!

Berpandukan pengalaman yang dikongsikan oleh Kak N tentang bagaimana beliau merawat anaknya yang ekzema, saya pun cuba cara yang sama. Saya masukkan setengah sudu kecil ESP ke dalam botol susu Aisyah. Semenjak dari hari itu Aisyah tidak lagi menjerit2 di tengah malam. Hampir 3 minggu barulah kesan merah-merah yang menggelikan itu completely hilang. Sekarang ni, saya masih continue masukkan sedikit ESP ke dalam bancuhan susunya setiap malam beserta sedikit Mealshake sekali setiap hari. Ini bagi memastikan Aisyah tidak lagi diserang keradangan kulit yang teruk.

Sekarang ni, Aisyah bukan sahaja dapat tidur lena, malah lebih nyenyak dan kurang meragam bila bangun tidur. Dia kelihatan lebih montel dan lebih berselera menjamah makanan. Tapi masih menjadikan susu sebagai makanan utamanya. Tak pa lah, janji sihat. Bijak pun bijak.

Selain Meal Shake dan ESP, saya bagi Aisyah Omega 2 kali seminggu. Omega ni saya dah mula seawal umurnya setahun dulu. Aisyah memang sukakan Omega, dia kunyah je pastu telan.

Walaubagaimanapun ESP boleh dicuba oleh kanak-kanak bermula seawal usia setahun. Jika bayi anak yang di bawah setahun dan menyusu badan, anda bolehlah makan alfalfa untuk membantu mengurangkan eczema anak.

sumber : Shaklee2u

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Hubungi saya di hanisamin@gmail.com atau SMS ke 010-4289601 (Hanis) untuk konsultasi mahupun maklumat lanjut.

1. Alfalfa merupakan RAJA SEGALA TUMBUHAN. Ia mempunyai sistem akar yang panjang – 20 hingga 30 kaki

2. Merupakan ramuan herba :

  • Medical benefits of herb – dikenali sejak berzaman lagi
  • Memiliki “ healing properties just an effective as drug but with ought the side effects”

3. Turut dikenali sebagai “Bapa Segala Makanan”, Alfalfa adalah makanan yang lengkap – makanan tambahan yang ideal untuk kesihatan dan tenaga yang membekalkan :

  • 15 mineral
  • 10 vitamin
  • 8 enzim
  • Fiber (saponin)

4. Sumber yang terkaya dengan klorofil

5. Merupakan sumber mikronutrion yang paling kaya – membuatkan sistem badan berjalan lancar

RAHSIA ALFALFA

1. Ibu yang menyusu anak – merangsang pengeluaran susu

2. Terkenal untuk merawat 3A :

  • Arthritis
  • Asthma
  • Allergy

3. Berkhasiat untuk membantu masalah :

  • Colon disorder (penyakit usus)
  • Kencing manis
  • Ulcer
  • Melawaskan usus
  • Fluid retention (sembab)
  • Kurang selera
  • Buah pinggang

4. Mengandungi 8 enzim yang boleh membantu masalah :

  • Penghazaman
  • Flatulence
  • Abdominal discomfort dikalangan orang dewasa
  • Pencernaan

5. Terkaya dengan klorofil yang dapat membantu masalah

  • Gastric
  • Eczema (penyakit kulit)
  • Anemia
  • Sembelit
  • Kurang bau badan,nafas, dan foot odor

6. Promotes pituitary gland function

7. Alkalize’s the body and detorities the body especially the liver

8. Membantu dalam perhubungan suami isteri. Bertindak seperti kacip fatimah dan mengelakkan kekeringan.

9. Membantu mengatasi masalah keputihan bagi wanita

sumber : Khasiat estrak Alfalfa, It’s Our Life

Komen saya :

Alhamdulillah, kesan yang saya dapat dari pengambilan Alfalfa ni yang paling utama, tentunya kuantiti susu bertambah. Selain itu, masalah sembelit juga tiada lagi. Setiap pagi dapat melawat encik tandas dengan nyaman. Kadang-kadang sebelum keluar ke pejabat lagi dah dapat mengosongkan perut. Dan, masalah kekeringan tu memang berkurangan. Oh, saya juga turun berat badan. Lebih lanjut baca di sini.

 

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Berminat?

Hubungi saya di hanisamin@gmail.com atau SMS ke 010-4289601 (Hanis) untuk konsultasi mahupun maklumat lanjut.


Assalamualaikum…

Berita baik untuk mereka yang mempunyai athma (Athma), resdung (Sinus), alergi (Allergy), gegata (Hives) dan sakit kulit (Eczema).

Kami kini menyediakan set suplemen terbaru khas untuk anda yang mempunyai salah satu daripada lima simptom yang dinyatakan di atas, yang dikenali sebagai ASAHE set, iaitu set Alfalfa untuk penyakit 5 serangkai.

“ASAHE” bukanlah nama sebenar kepada penyakit 5 serangkai ini, tapi, kami namakan khas (agar mudah untuk diingati) merujuk kepada akronim penyakit 5 serangkai ini dalam bahasa Inggeris iaitu – Athma, Sinus, Allergy, Hives and Eczema.

Apakah vitamin yang sesuai?

Vitamin yang kami cadangkan ialah Vitamin C, B-Complex dan Alfalfa.

Mengapa?

  • Vitamin C – Ianya sebagai antioksidan yang baik. Sangat penting untuk meningkatkan antibodi seseorang.
  • B-Complex – Bertindak sebagai penenang dan penstabil hormon.
  • Alfalfa – Mempunyai kelebihan dalam mengurangkan keradangan sakit itu sendiri. Ianya kaya dengan sumber klorofil dan membantu mengurangkan keradangan terutamana akibat dari eczema, resdung (sinus), alergi (allergy) dan gegata (hives). Walaubagaimanapun mereka yang mengidap penyakit SLE tidak digalakkan mengambil Alfalfa sebagai suplemen mereka.

Kandungan Set G (ASAHE Set) :

Cara pengambilan :

  • B-Complex – 1 biji sehari (selepas makan).
  • Vitamin C – 2 biji sehari. 1 biji pagi, 1 biji malam (selepas makan).
  • Alfalfa – 4 biji sehari. 2 biji pagi, 2 biji malam (selepas makan).

Siapa yang memerlukan set ini?

Individu yang mempunyai salah satu daripada penyakit 5 serangkai ini – athma (Athma), resdung (Sinus), alergi (Allergy), gegata (Hives) dan sakit kulit (Eczema).

Malah, ibu yang menyusu dan mendapati anaknya mempunyai salah satu daripada simptom tersebut turut digalakkan untuk mengambil set ini, agar nutrien yang diperlukan dapat di salurkan pada bayi anda melalui susu ibu. Selain intu, alfalfa juga sangat terkenal sejak dari dahulu lagi sebagai penggalak susu (galactagogue).

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Berminat?

Hubungi saya di hanisamin@gmail.com atau SMS ke 010-4289601 (Hanis) untuk konsultasi mahupun maklumat lanjut.

Product Name : Shaklee Energizing Soy Protein
Servings per Canister : 850 g.
Serving Size : 2 or 3 scoop of protein per day, mix it with your favourite drinks.
Enjoy it warm or cold, but not too hot, because it may destroy the protein.

Membekalkan tenaga berkekalan dengan protein berasaskan tumbuhan yang berkualiti tinggi
Kandungan rendah lemak bukan GMO (Genetically Modified Organism) iaitu tidak merubah kandungan genetik organismanya, dan lengkap dengan protein yang mengandungi sembilan asid amino penting ini sesuai untuk seisi keluarga. Bagi setiap satu hidangan Energizing Soy Protein Shaklee memberikan kandungan14 gram soya protein yang diperlukan oleh hati yang sihat.

Tahukah Anda?
Indeks glisemik menempatkan kedudukan karbohidrat berdasarkan impaknya terhadap paras gula dalam darah. Karbohidrat yang memecah dengan cepat mempunyai indeks glisemik (G.I.) yang tertinggi manakala karbohidrat dengan G.I. yang rendah pula memecahkan gula dengan perlahan-lahan sambil membebaskan glukos ke dalam sistem badan anda. Mengekalkan paras gula dalam darah yang rendah amatlah penting dalam pengurangan berat badan dan penjagaan kesihatan dalam jangkamasa panjang.

Perbezaan Shaklee
Sesetengah protein soya diproses dengan alkohol. Cara pemprosesan ini bukan sahaja menghilangkan isoflavon yang bermanfaat, malah membentuk kontaminasi bersilang dengan bahan-bahan kimia yang digunakan dalam pemprosesan. Energizing Soy Protein dicuci dengan air untuk mengekalkan isoflavon genistin dan daidzin yang kritikal demi membekalkan anda dengan keseluruhan kebaikan soya.

Shaklee Menggunakan Protein Soya Bukan-GMO
Shaklee menggunakan proses pensijilan tersendiri yang dikenali Identity Preserved Program (IPP). Program ini memastikan kacang soya kita bebas daripada pendedahan perubahan genetik. Daripada benih sehingga penyimpanannya, anda boleh yakin dengan komitmen kami dalam penggunaan ramuan-ramuan yang semulajadi dan berkualiti.

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

 

sumber : Shaklee Malaysia

Translator
Translator Plugin
Ayat seribu dinar
Ahlan wasahlan…
Assalamualaikum & selamat sejahtera

Selamat datang ke Hanis Healthy Life. Hanis Amin adalah pengedar Shaklee yang sah, yang juga pengguna kepada produk Shaklee.

Untuk sebarang pertanyaan, hubungi kami di
email : hanisamin@gmail.com
sms/WhatsApp : +6010-4289601

Terima kasih.

Hazu Enterprise (SA0175455-W)

Set Istimewa untuk anda!

Breastfeeding Set
(Set Penyusuan)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Confinement Set
(Set Berpantang)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Skin Care Set
(Set Penjagaan Kulit)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Healthy Weight Set
(Set Berat Badan Sihat)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Baby & Children Health
(Kesihatan Bayi & Kanak-kanak)

Informasi


Sertai kami di Facebook!


Ada pertanyaan atau komen?