Order sekarang!


atau SMS/WhatsApp/Telegram :

010-4289601 (Hanis)

Best selling!!
Dapatkan info terkini segera..

* Setiap testimoni yang tertulis dalam laman web ini adalah pengalaman dari pelanggan sendiri dan hasil dari setiap pelanggan mungkin berbeza antara satu sama lain. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila konsult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut.

PERHATIAN : Konsultasi selepas pembelian produk dan jadual pengambilan adalah khas untuk pelanggan kami sahaja. Sila rujuk pengedar anda untuk jadual pengambilan & kosultasi selepas pembelian. Terima kasih.
Free Palestine, Pray 4 Syria
Tabung HUMANITARIAN CARE MALAYSIA BERHAD :
Maybank Islamic : 5515 7500 4299
Bank Islam : 1209 2010 0349 04
CIMB : 8602 135 592
Website: www.mycare.org.my

Posts Tagged ‘kids’

Assalamualaikum…

Dah cuba Meal Shakes? Meal Shakes Shaklee merupakan sumber protein dengan vitamin dan mineral tambahan.  Ia menyediakan jumlah yang seimbang bagi setiap sembilan asid amino yang diperlukan oleh tubuh untuk tumbesaran dan perlindungan yang baik.  Dan lagi, Meal Shakes Shaklee mengandungi semua asid amino asli yang terdapat di dalam protein termasuk yang asid amino perlu dan juga tidak perlu.            * sumber

Jom tengok 6 fakta menarik tentang Meal Shakes

  1. Complete Nutrients – Provides 24 types of A to Z essential vitamins, minerals and trace minerals. Deficiency in trace minerals will affects the absorption of vitamins and causes inactive enzymes. It also contains soy lecithin that works hand-in-hand with fat soluble vitamins.
  2. Supplies Key nutrient to cells – Rich in protein (contain no lactose) that helps in forming skin, nails, hair, organs, blood, immunised cells etc.
  3. Aids in Growing Up – Contains folic acid, biotin, rich in calcium and magnesium that are needed for building bones and cells in the growing up process.
  4. Anti-Oxidants – Contains vitamins A, C, E, zinc, selenium which are the anti-oxidant components for anti-ageing.
  5. Restore skin complexion – Contains complete vitamin B-Complex, iron, copper to form healthy red blood cells, thus improves the skin colour complexion. Detoxification – Rich in soluble fibre that helps the (peristalsis of colon and stomach/bowel movement) to excrete excess fat and waste from the colon and stomach.
  6. Great Taste for young and old – Delicious drink with natural fructose; quick replenishment of the necessary nutrients for the body; contain no artificial colouring and artificial sugar.
Ia bukan sahaja sesuai untuk anak-anak, malah untuk orang dewasa juga terutama untuk mereka yang sukar telan ubat. Sangat sedap dicampur dengan susu segar mahupun apa-apa minuman lain. Hidangan yang lazat, berkhasiat serta mudah disediakan yang pasti digemari oleh seisi keluarga:
•    Sarapan segera yang berkhasiat
•    Lazat, sarapan segera yang mampu dibeli
•    Hidangan segera untuk para atlet
•    Kudapan menarik pada bila-bila masa
•    Hidangan yang ideal, rendah kolestrol, lemak dan sodium
Jom baca apa kata mereka…
dan lagi..
Yang kedua ni adalah komunikasi dalam group tertutup kami tentang bayi yang mudah selsema dan telinga berlendir. Boleh baca lebih lanjut di sini.
p/s – Ada tawaran super duper special untuk Meal Shake bulan April 2012. Hubungi saya untuk maklumat lanjut ya.
* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

 

Berminat?

Hubungi saya di hanisamin@gmail.com atau SMS ke 010-4289601 (Hanis) untuk konsultasi mahupun maklumat lanjut.

Assalamualaikum..

Alhamdulillah, semakin hari semakin ramai yang sedar pentingnya keperluan supplemen dalam mengisi ruang nutrisi dalam badan. Walau bagaimanapun, perlu diingatkan supplemen bukanlah ubat sebaliknya ia membantu mengisi ruang-ruang kosong yang diperlukan oleh badan. Nutrien yang berlebihan atau tidak diperlukan akan dibuang oleh badan. Apabila badan mempunyai nutrisi yang cukup, maka setiap sel, organ, sistem akan bergerak dengan lancar dan menjadikan individu lebih sihat.

Oleh itu, kami TIDAK mencadangkan pengambilan supplemen untuk bayi di bawah usia setahun, kerana keperluan utama bayi ketika ini adalah susu. Dan susu yang terbaik di dunia adalah SUSU IBU. Melalui susu ibu, nutrient yang diperlukan akan disalurkan kepada bayi. Walaupun, pemakanan bayi bermula tempoh 6 bulan, itu hanyalah perkenalan kepada pemakanan. Makanan utamanya masih susu ibu. 

Sebaliknya apabila anak mencecah usia 1 tahun, susu ibu menjadi pelengkap sahaja manakala makanan utamanya adalah makanan biasa. Oleh itu, penting untuk ibu bapa memastikan anak-anak mendapatkan makanan yang berkhasiat. Elakkan makanan segera, makanan dingin beku dan makanan rapu.

Keperluan kalori anak-anak *sumber : kevinzahri.com

Bagaimana sekiranya ibu tidak dapat menyediakan keperluan secukupnya?

Di sinilah sebaiknya mengambil makanan tambahan (supplemen) untuk mengisi ruang-ruang kosong yang diperlukan. Untuk anak-anak usia 1-3 tahun, boleh mula diberikan Shaklee Meal Shakes dan Shaklee OmegaGuard. Tapi tak perlu kerap pun. Cara pengambilan, sila hubungi pengedar anda ya. Ini supaya tidak memberatkan tubuh di kecil anda untuk memproses supplemen yang diberikan.

Untuk anak-anak usia 4-6 tahun pula selain 2 supplemen di atas boleh ditambah dengan Shaklee Vita-lea Chew dan Shaklee Vita-C Chew. Manakala selepas usia itu, boleh diambil supplemen selainnya kecuali Nutriferon dan beberapa yang lain. Nutriferon sebaiknya selepas usia 12 tahun kerana agak kuat dan memerlukan air masak yang banyak.

Sekali lagi diingatkan, sila maklumkan usia anak untuk dapatkan jadual pengambilan vitamin yang betul ya. 

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.
Berminat?
Hubungi saya di hanisamin@gmail.com atau SMS ke 010-4289601 (Hanis) untuk konsultasi mahupun maklumat lanjut.

Assalamualaikum..

Anak-anak seperti juga orang dewasa perlukan makanan tambahan untuk mereka membesar. Jadi kepada ibu bapa yang mempunyai anak berusia 1 TAHUN KE ATAS SAHAJA, kami cadangkan 2 vitamin istimewa sebagai pemakanan tambahan (bukan makanan utama, ya!) buat anak anda – Shaklee Meal Shakes dan juga Shaklee OmegaGuard.

(1) Meal Shakes terutamanya amat sesuai bagi anak yang*:

– tiada/ kurang selera makan.
– memilih makan – tidak mendapat nutrien sepenuhnya dari diet harian.
– selalu demam/ kurang sihat, terutama yang duduk di nursery.
– mempunyai athma & bronchitis.
– mempunyai eczema (protein bantu bina semula sel yang lebih sihat).

Pendek kata, sumber multivitamin yang lengkap beserta protein dan serat di dalam bentuk serbuk! Mudah dibancuh, baunya sangat wangi (Vanilla French), dan rasanya sangat lazat!

(2) OmegaGuard ialah sumber minyak ikan yang mengandungi Asid Lemak Omega 3, termasuklah DHA dan EPA.*

– menggalakkan fungsi otak.
– untuk kesihatan sistem saraf dan fungsi mata.
– mengurangkan keradangan.
– menambahkan kolesterol baik di dalam badan (HDL).

sumber : GenkiMomma

Saya sendiri mula memberikan anak saya 2 vitamin ni sebaik usia 1 tahun. Dalam kehidupan yang moden ni, dah tentu tak boleh lari dari makanan yang diproses dan makanan segera, jadi saya pastikan anak saya dapat yang terbaik untuk menampung keperluan nutrien dia.

 

Jom baca cerita tentang Muadz dan vitamin di bawah.

1) Telinga bayi keluar lendir
2) Vitamin sesuai untuk anak
3) Tingkatkan imunisasi dengan nutriferon

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.
Hubungi saya di hanisamin@gmail.com atau SMS ke 010-4289601 (Hanis) untuk konsultasi mahupun maklumat lanjut.

Assalamualaikum..

Sebelum ni saya pernah kongsikan pengalaman Muadz, bila demam dan selsema mesti ke sampai ambil nebulizer. Dari usia 3 bulan lagi. kadang-kadang kesian sangat tengok dia yang susah nak bernafas. Kadang-kala ada lendir yang keluar dari telinga dan mata penuh taik mata. Beberapa kali juga lendir keluar dari telinga, sampai tahun lepas kami terus bawa berjumpa pakar ENT (ears, nose and throat). Saya kongsikan sedikit apa yang saya faham ya, sebab ramai pula orang yang bermasalah sama.

 

Infeksi telinga sering terjadi pada anak-anak setidaknya sekali sebelum memasuki usia 2 tahun. Hal ini kerana paip penghubung antara saluran hidung dan telinga (tiub Eustachian) yang terdapat pada anak-anak umumnya memiliki letak yang lebih horizontal dengan jarak yang pendek, dibandingkan pada orang dewasa. Akibatnya, apabila ada produksi lendir di hidung kerana selsema atau alergi, lendir terperangkap di saluran tersebut dan menjadi tempat tumbuhnya bakteria. Infeksi telinga bahagian tengah dapat menyebabkan timbulnya demam dan rasa nyeri pada bahagian telinga. (Sumber)

Menurut pakar ENT, hal ini mungkin juga terjadi apabila anak menyusu baring dengan kedudukan kepala yang rendah. Susu yang masuk ke mulut kemungkinan terlari dan masuk ke saluran Eustachian.

Biasanya doktor akan beri ubat selsema dan ubat titis telinga. Walau bagaimanapun, sebelum titis ubat telinga, perlu cuci dulu telinga tersebut supaya ubat dapat masuk ke dalam lubang telinga ke saluran dalam telinga. Sebaik-baiknya elakkan dari mencuci menggunakan cotton bud. Doktor saya ajar, pintal hujung tisu dan cuci dengan tisu tersebut. 1 tisu boleh 4 kali cuci sebab ada 4 bucu. Bila masukkan tisu ia lebih lembut dan boleh sampai ke bahagian dalam telinga tetapi tidak mencederakan dalam telinga. Semasa aktiviti mencuci, anak kemungkinan akan menangis, meraung dan memberontak. Biasanya saya buat masa dia tengah menyusu. Dia akan tepis sikit tangan mungkin sebab geli. Lepas dah agak bersih baru titiskan ubat.

Doktor menasihatkan juga supaya ia tidak dibiarkan berlarutan. Jadi, jika anak anda terdapat infeksi pada telinga dan keluar lendir, cepat-cepat bawa jumpa doktor ya. Sekiranya dibiarkan mungkin bayi tersebut akan mengalami masalah pendengaran.

Oh ya, kata doktor pakar lagi, hal ini berlaku mungkin kerana ada lubang kecil pada saluran telinga. Sepatutnya cecair dari hidung tidak akan masuk ke telinga kerana ada penutup. Kebiasaannya, semakin dewasa lubang itu akan tertutup dengan sendirinya. Tetapi jika tidak dirawat, ia mungkin akan berlarutan.

 

Khas untuk anakku..

Apa yang saya buat untuk bantu anak saya?

  1. Setiap kali dia demam dan selsema, saya akan ambil sepeket nutriferon sehari dan susukan dengan kerap sehingga dia sihat. Favourite saya nutriferon ni. Kalau demam 2 hari tak baik terus ambil nutriferon. huhu.
  2. Selepas usianya setahun, saya beri makan OmegaGuard sebiji dalam masa 2 minggu. Kalau yang belum pandai kunyah, boleh pecahkan kapsul dan letak pada susu seperti yang saya ceritakan dalam entry di bawah.
  3. Selain tu, saya juga bagi Meal shake lepas usianya setahun. Ada saya ceritakan sikit-sikit di 2 entry di bawah ni.
Tingkatkan imunisasi dengan Nutriferon
Vitamin sesuai untuk anak?

Alhamdulillah, sekarang ni Muadz dah jaraaangg sangat demam dah selsema. 2 minggu lepas keluarga besar mak saya buat family day di Port Dickson. Balik tu ramai yang demam dan batuk. Muadz pun selsema sikit tapi 1 hari je. Saya pun terkejut juga sebenarnya. Dah lama tak bawa Muadz ke klinik sebab demam selsema. Alhamdulillah, syukur kepadaNya. Weekend ni kami nak bercuti ke Langkawi pula. Main air laut lagi. Harapnya Muadz kekal sihat juga. Nak kena bawa bekal vitamin siap-siap. Sekarang ayah Muadz tengah batuk-batuk. Hari-hari kena paksa dengan ummi untuk makan nutriferon.

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Maklumat lanjut, hubungi hanisamin@gmail.com atau sms ke 010-4289601

Assalamualaikum…

Tahukah anda, di Amerika Syarikat ada program khas tentang penggunakan supplemen Omega-3 untuk ibu hamil yang bertajuk “Omega-3 for Baby and Me”. Program tersebut bertujuan untuk meningkatkan kesedaran pada ibu bahawa DHA sangat penting untuk ibu hamil. DHA bukan sahaja penting untuk pertumbuhan dan perkembangan bayi yang dikandung, malah dapat menurunkan risiko kelahiran premature dan bayi berat lahir rendah(BBLR).

DHA atau nama saintifiknya, Docosahexaenoic, adalah sejenis asid lemak omega-3 poli tak tepu yang berantai panjang, dijumpai dalam setiap sel dalam badan. DHA adalah penting untuk perkembangan dan kefungsian otak, mata dan sistem saraf pusat. Semasa mengandung, janin yang sedang membesar bergantung kepada ibunya untuk mendapat DHA yang diperlukan. Ini kerana DHA diperolehi daripada makanan yang dimakan, maka kandungan DHA dalam diet seseorang ibu menentukan sebanyak mana DHA yang dapat disalurkan kepada janin.

Penelitian manfaat Omega-3 untuk ibu hamil dan ibu menyusu:

  • Dalam buku Omega-3 Oils, A Practical Guide , 1996 karangan Donald Rudin, MD dan Clara Felix disebutkan bahawa Omega-3 berperanan penting dalam perkembangan sistem imun, yang terbentuk selama masa kehamilan dan bulan-bulan pertama selepas kelahiran. Jika seorang wanita hamil kurang mengambil Omega-3, anaknya boleh menderita gangguan fizikal dan mental kerana kurangnya sistem kekebalan tubuh.
  • Asid lemak esensial Omega-3 juta mempunyai peranan yang sangat penting pada perkembangan otak janin. Pada tahun 1968, seorang saintis Sweden, Lars Svennerholm mendapati DHA (dari Omega-3) adalah majoriti asid lemak tepu yang terdapat di dalam otak dan merupakan bahan baku penyusun sel otak. Dia juga menyimpulkan bahawa perkembangan sel otak janin sangat bergantung kepada jumlah Omega-3 yang berasal dari ibunya, kerana janin belum dapat mengubah asid lemak dalam tubuhnya sendiri.
  • Sebuah suruhanjaya ahli yang dipimpin oleh Berthold Koletzko, MD ., Rumah Sakit Anak Dr. Von Hauner, Universiti Munich menyatakan bahawa wanita hamil dan menyusui perlu mengambil sekurang-kurangnya 200-300 mg DHA satu hari. Mereka mendapati wanita dengan pengambilan Omega-3 DHA lebih tinggi mempunyai kehamilan lebih sihat, dengan berat bayi lahir yang lebih tinggi dan kehamilan tidak cukup bulan yang lebih sedikit. Pengambilan DHA juga dihubungkan dengan peningkatan kecerdasan kanak-kanak dan perkembangan mata.
  • University of Western Australia meneliti 98 wanita hamil yang mengambil 4 gr tambahan Omega-3 dari ikan atau 4 gr olive oil (minyak zaitun) sehari selama 20 minggu kehamilan hingga bayi lahir. Setelah anak yang lahir berusia 2 tahun, ujian dilakukan  untuk melihat kadar pertumbuhannya. Anak-anak yang ibunya mengambil suplemen Omega-3 juga mempunyai nilai yang lebih tinggi pada koordinasi mata dan tangan, kemampuan berbicara, lamanya waktu berbicara, dan jumlah kosa kata yang mereka miliki berbanding dengan kanak-kanak yang ibunya mengambil Olive Oil. Profesor Susan Prescott yang memimpin kajian tersebut menyebutkan tambahan Omega-3 yang diambil terus menerus selama kehamilan bukan sahaja selamat, tapi juga sangat diperlukan bagi bayi dan ibu di kemudian hari.
  • Para pakar dari National Institute of Health dan International Society for the Study of Fatty Acids and Lipids (NIH/ASSFAL) mengesyorkan pengambilan sebanyak 300mg DHA setiap hari bagi ibu mengandung dan menyusu.
Bagaimana pula kandungan OmegaGuard Shaklee?

Ia mengandungi :
Total Omega-3 Fatty Acids – 330mg
EPA – 180mg
DHA – 120mg

Kandungan ini untuk setiap kapsul. Sikitnya kandungan DHA? Ya, sebab itu ia boleh diambil 2-3 tablet sehari. Mungkin juga kita ada ambil sumber DHA dari ikan dan lain-lain, jadi boleh kurangkan pengambilannya. Yang lebih penting Omega Guard Shaklee, adalah daripada ikan dan bukan hati ikan(spt Cod Liver Oil) dan dibuat tapisan 2 kali atau lebih untuk membuang bahan-bahan merbahaya.

Menurut kajian terbaru, kanak-kanak berusia satu tahun hingga dua tahun memerlukan sebanyak 100 miligram (mg) hingga 120 mg DHA setiap hari dan 100-150 mg bagi kanak-kanak berusia dua tahun hingga empat tahun serta 150-200 mg bagi usia empat tahun hingga enam tahun. (sumber)

Sebab itu, OmegaGuard Shaklee sesuai diambil oleh kanak-kanak seawal usia 1 tahun. Memang cukup untuk keperluan mereka. Jadi, satu botol boleh kongsi antara ibu dan anak. Jimatkan??

sumber lain :

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

 

Berminat?

 

Hubungi saya di hanisamin@gmail.com atau SMS ke 010-4289601 (Hanis) untuk konsultasi mahupun maklumat lanjut.


Assalamualaikum…

Kebanyakkan ibu bapa tentunya mementingkan kesihatan anak-anak. Bila anak tak sihat, mula lah ibu pun susah hati. Sekarang ni Muadz pun dah pandai hulur tangan dan minta, “nak…nak..” dengan suara kecil comel dia tu. Kalau tak bagi makin kuat suara sambil terlompat-lompat.

Alhamdulillah, Muadz pun dah setahun 5 bulan dan membesar dengan sihat dan semangat. Apa yang saya bagi Muadz?

Bila Muadz berusia setahun saya mula bagi OmegaGuard. Tapi disebabkan dia belum pandai kunyah, saya pecahkan capsul dan letak dalam sudu untuk disuapkan. saya cuma bagi kadang-kala sebulan sekali kerana Muadz menyusu badan sepenuhnya. Jadi tak risau sangat. Capsulnya tidak dibuang, saya pula yang ambil kunyah. Sayang nak buang tau.

Walau bagaimanapun, Muadz memang cepat kena selsema. Kalau demam akan selsema. Tidur dalam air-cond sekejap pun selsema. Alhamdulillah, sejak ambil OmegaGuard kurang sikit selsema kerana OmegaGuard turut membantu memanaskan badan. Sekarang Muadz dah pandai kunyah, jadi saya bagi sebiji seminggu untuk dia kunyah. (Ayahnya kata dia ambil isinya je, capsulnya dijumpai di lantai. huhu)

Bulan lepas Muadz demam tetapi tak selsema. Alhamdulillah. kalau tak hampir sebulan sekali juga terpaksa ambil nebulizer. Bila selsema kahaknya sangat banyak sampai nafas pun berbunyi.

Muadz juga ambil meal shake + ESP. Sebenarnya bancuh unuk diri sendiri 1 sudu besar ESP+1 sudu besar Meal Shake. Dulu pernah bagi Muadz rasa sikit dan dia suka pula. Sekarang ni, nampak je keluarkan bekas meal shake untuk bancuh, terus dah terlompat-lompat minta. Kadang kena berebut pula dengan dia.

Pernah sekali saya minum dulu baru bagi dia, dia terus menangis dan merajuk. Lepas tu nak bagi pun dia tak mau. Geram pula dengan telatah Muadz yang dah pandai macam-macam ni. Yang ayah cuma geleng kepala ketawa, “Anak Shaklee ni…”

Gambar terkini Muadz

Alhamdulillah, Muadz membesar dengan sihat. Badan dia pun berat, tak larat nak dukung dah. Ramai yang geram sebab tubuh dia yang padat tu. Kalau tak sihat pun sekejap aje dah sihat kembali.

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

 

Berminat?

 

Hubungi saya di hanisamin@gmail.com atau SMS ke 010-4289601 (Hanis) untuk konsultasi mahupun maklumat lanjut.

Assalamualaikum..

Asma dan bronchitis seringkali menjadi penyebab seorang anak tidak sihat. Adakah selama-lamanya anak itu bergantung kepada ubat-ubatan? Mari kita selami pengalaman Puan Lia.

Kawan-kawan yang baca blog saya ni tentu tahu anak saya Irfan is suffering of bronchitis problem which eventually will leads to asthma. Dah banyak produk saya cuba tapi most of it tak serasi dengan Irfan. So, saya bagi Irfan try Mealshake. Mula-mula tu Irfan nampak ada selera makan balik. Sebab before this dia memang skinny and saya masak ape pun dia taknak makan. After few days trying, nampak dia active, tak cepat letih dan tidur malam pun taklar sharp kol 8mlm dah. If not tak sempat nak main2 dengan Irfan dah dia nak tidur.

Then, after that, Irfan demam 2 hari, tapi saya tanya Cery sebab ape dia demam after consume Mealshake, Cery kata, body dia tengah create antibodi tu pasal dia demam tapi teruskan bg Mealshake. 2 hari demam plus dengan batuk asthma Irfan, cukup merisaukan saya. Saya teruskan bagi Mealshake, masuk hari ke-3 Irfan dah tak demam and batuk2 asthma dia terus hilang. Irfan kembali aktif (actually aktif lagi dr biasa..hehe..) dan makan pun nak sahaja. If not, kalau dulu kena asthma attack, dah baik pun taknak makan, minum susu je. Risau Ummi tau..! Sekarang ni, Irfan makan pun dah start with those contain cow’s milk. AlhamduLILLAH. Mealshake ni senang je nak bagi Irfan sbb boleh bancuh dalam susu dia. Sehari sekali, satu sudu teh campurkan dalam susu dia. But, what are the nutrition facts in Mealshake? haaa.. ni diaaa…

mealshake
Functions of Meal Shake :
Shaklee Meal Shakes can be used as supplements for added nutritional insurance, delicious between-meal snacks, or beverages with meals. It provides 30% of the Daily Value (DV) for protein and 35% or more of the DVs for 19 essential vitamins and minerals. It is good sources of dietary fiber.

AlhamduLILLAH, Irfan makin sihat dan saya SANGAT bersyukur atas perubahannya.So, untuk saya, saya cuba Set F consists of Vitamin E and Alfalfa. Before this saya ada masalah lenguh2 leher sebab duduk lama depan pc kat ofis tu and bila malam kadang2 saya cepat rasa sejuk (tak kiralar suhu malam tu panas ke ape ke..) dan tidur mesti selimut dan pakai socks. Kadang2 rasa lenguh sangat especially dari pinggang ke kaki (maybe ni sebab saya lahirkan Irfan secara Csect). Bila dah lenguh2 tu mulalar badan pun cepat letih. Kalau Irfan tidur kol 8mlm, setengah jam lepas tu saya pun tidur. As if like rehat panjang tapi rasa macam tak cukup je. Lepas tu bila dah baca segala testimoni and recommendation kat blog Cery, tu yang beli set F ni.AlhamduLILLAH, lepas a week consume those two vitamins, hilang dah lenguh2 kat leher ni, badan rasa ringan, mood pun tak swing (eheks..!), dan yang paling best malam takde rasa sejuk2 lagi. Sekarang ni time tidur socks tah ke mana, selimut dah tak guna dah. Tidur pun dalam kol 10 ke atas. So, ada masa lebih nak buat keja2 rumah. Lepas ni ingat nak continue Set F tu and add-on VitaLea laks.

Pada saya harga vitamin2 ni murah.Sangat berbaloi sebab boleh beli online, payment online dan tunggu je barang2 tu sampai. Sangat mudah dan jimat masa, tenaga dan duit. So, this is the beginning of our healthy and happy life .. InshaALLAH.

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

 

Berminat?

 

Hubungi saya di hanisamin@gmail.com atau SMS ke 010-4289601 (Hanis) untuk konsultasi mahupun maklumat lanjut.


Berpuasa penuh tenaga dengan Tripple Gem

Assalamualaikum…

Alhamdulillah, dah masuk ke fasa 10 malam kedua Ramadhan. Bagaimana dengan puasa anda? Harapnya bertambah baik dari sehari ke sehari. Jom berlumba bertemu malam lailatul qadar sejak dari awal lagi!

Sepanjang bulan Ramadhan, kami menawarkan produk – Shaklee Energizing Soy Protein (ESP) & Shaklee Performance Drink (PD) – untuk di amalkan sepanjang Ramadhan, bagi membantu anda sihat dan kekal bertenaga sepanjang berpuasa. Insya Allah.

Mighty 3 Gem

Energizing Soy Protein (ESP) – Bantu kekal bertenaga sepanjang hari. Pengambilan makanan berprotein tinggi di waktu sahur boleh membantu mengurangkan rasa lapar lebih lama kerana, kadar pencernaan & penyerapan protein adalah lebih lama berbanding makanan tinggi karbohidrat. Malah, sumber protein yang baik juga akan bantu menyerap kolesterol, mencantikkan kulit serta menganjalkan payudara. Tidakkah anda mahu tampil jelita di pagi AidilFitri nanti?

Performance Drink – Bantu mengelakkan dehidrasi, dan dalam masa yang sama mengawal paras cecair di dalam badan sepanjang berpuasa. Setelah berbuka pula, Performance Drink bantu anda untuk menambah semula tenaga. Pasti anda akan kekal ceria sepanjang puasa jika diamalkan sebelum tidur & sewaktu sahur. Rasa Oren yang menyegarkan!

Shaklee Meal Shakes – Multivitamin & multimineral, yang dilengkapi dengan sedikit protein & fiber. Sesuai bagi anda yang berasa sukar untuk menelan pelbagai jenis vitamin/ suplemen di sepanjang bulan Ramadhan ini. Fiber membantu sistem penghadaman berfungsi dengan baik, serta membuatkan anda berasa kurang lapar lebih lama. Hanya bancuhkan dengan segelas susu rendah lemak, dan anda boleh kongsikan khasiatnya seisi keluarga!

Ibu-ibu menyusu & mengandung juga boleh mengambil ketiga-tiga produk ini dengan selamat. Malah, GenkiMomma turut mengamalkan minuman ESP+PD ini sepanjang 2 tahun menyusukan Hannah. Terlambat bangun sahur? Jangan risau. Secawan bancuhan ESP+PD, ditambah dengan beberapa biji kurma akan membantu anda kekal bertenaga sepanjang hari, dan tidak mengganggu jadual “work-and-pump” anda seharian.

Kanak-kanak pun turut boleh ambil produk di atas, cuma untuk kanak-kanak kurang 7 tahun, bancuh dengan sedikit cair.

sumber

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Kami ialah PENGEDAR SAH SHAKLEE anda di Bandar Saujana Putra! Sila SMS/ WhatsApp ke +6010-4289601 (Hanis) untuk self pick-up di Bandar Saujana Putra.

Your Shaklee Independent Distributor
Hanis Amin
♥ SMS | WhatssApp : 010-4289601
♥ Shaklee ID : 837662
♥ FB Page : http://www.facebook.com/HanisHealthyLife
♥ Email : hanisamin@gmail.com

Assalamualaikum…

 

“Bila mula sekolah demam pun datanglah ye, sayang”

Tentu dah biasa dengar dialog di atas tu kan. Ala, dari iklan Maggi. Hari ni dah mula kembali sesi persekolahan. Bila dah seronok bercuti main sana sini pergi berjalan ke sana ke mari, ramai pula la yang mula tak sihat.

Untuk kanak-kanak lebih 12 tahun, boleh la ambil 2 biji vitamin C yang dipatahkan 2, sama seperti orang dewasa. Kalau selepas 4-5 hari tak baik juga, boleh cuba ambil sepeket nutriferon sehari pula.

Macam mana pula anak-anak bawah 2 tahun dan menyusu susu ibu sepenuhnya? Ikuti tips dari Kak Cery.

Memang ibu yang menyusukan anaknya dengan susu ibu mampu membekalkan antibodi terbaik buat si anak. Namun demam, batuk dan selsema adalah penyakit biasa yang perlu dilalui dari zaman kanak-kanak hinggalah umur kita meningkat. Hakikatnya bila kita sakit antibodi kita akan melawan penyakit dan kerana itu juga suhu badan kita boleh meningkat dan kita katakan demam….walaupun begitu demam itu tidak boleh dipandang remeh kerana kebanyakan demam tarik adalah disebabkan suhu badan meningkat tinggi sehingga diluar kawalan. Selepas kelahiran Nasa, ibu tidak panik untuk melalui fasa anak kurang sihat….petua yang diajar oleh bidan Makcik Maznah ibu amalkan sehingga kini dan alhamdulillah sangat berpuashati. Apa kata makcik Maznah?

  • Jika anak demam…pastikan anak itu dimandikan 3 kali sehari supaya panasnya keluar. Memang betul pun masa ibu jadi cikgu Sains dulu ada topik kenapa air panas dalam cawan teh akan sejuk dalam beberapa minit? Ini kerana haba panas akan bergerak keluar mencari kawasan sejuk…. samalah dengan suhu badan yang panas tadi.
  • Bila selsema …tetap mandikan 3 kali sehari…supaya bila selepas mandi, lendir itu akan mudah keluar. Namun sayangnya ramai ibu2 hari ini ingat jika selsema anak sejuk maka jangan mandikan. Apabila ini berlaku…. anak mudah berkahak sehingga sesak nafas. Ibu cuba praktikkan setiap kali Nasa ada selsema, alhamdulillah maksimum pun 3 hari.
  • Batuk….tetap mandikan 3 kali supaya panasnya keluar….dan bila tidur malam, sapukan minyak telon atau minyak burung unta dibelakang badan anak dalam jam antara 1-3 pagi, insyaALLAH kahaknya cepat beransur baik. Jika minyak terlalu panas, campurkan sedikit dengan minyak kelapa atau minyak zaitun sebelum di urut pada badan anak.
  • Waktu mandi yang sesuai untuk anak ialah jam 8 pagi, selepas zohor dan sebelum jam 7 malam. Jika terpaksa mandikan selepas jam 7 malam, mandikan dengan air suam dan sapukan minyak panas selepas mandi supaya chest tidak mudah sejuk dan diserang selsema.
  • Biasakan selepas mandi, sapukan minyak panas pada ubun2 anak, belakang telinga, tapak tanga, dada dan belakang dada serta betis dan tapak kaki. Ini membantu melancarkan peredaran darah anak juga secara tidak langsung.

Kalau orang dulu, demam, batuk dan selsema tak bagi mandi….jadi panas tu akan terperap dalam badan dan lama-kelamaan boleh menyumbang kepada keadaan yang lebih teruk. Zaman dah berubah, bidan pun belajar sains dan teknologi happy Even doktor turut pesan, jika anak demam …pasangkan aircond di rumah jika ada supaya suhu sejuk dan rumah tidak berkuap ….

Bagi ibu yang menyusukan anak dengan susuibu, menjadi satu kelebihan dengan kerap menyusukan anak semasa anak dalam fasa tidak sihat supaya anak menjadi lebih bertenaga dan antibodi yang dibekalkan mampu melawan penyakit dengan cepat. Maka buat ibu baru….jangan panik. Banyakkan membaca, pasti luas pengetahuan.

Dalam masa yang sama, ibu yang menyusu ni boleh juga ambil 2 biji Vit-C yang dipatah dua atau nutriferon. Walau bagaimanapun, anak-anak yang duduk di taska memang lebih mudah mendapat jangkitan kerana terdapat ramai anak-anak lain di taska. Ibu pula tidak berada dalam persekitaran taska menyebabkan antibodi yang sepatutnya tidak terhasil oleh badan ibu.

Untuk anak-anak lebih 4 tahun pula, boleh tambah bilangan Chewable Vitamin C 2 atau 3 biji sehari. Tapi pastikan ambil air masak dengan kerap ya.

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.
Hubungi saya di hanisamin@gmail.com atau SMS ke 010-4289601 (Hanis) untuk konsultasi mahupun maklumat lanjut.

Assalamualaikum..

Ikuti pengalaman ibu ini, tentang bagaimana Shaklee Meal Shakes membantu mengurangkan bronchitis pada anaknya, seterusnya membantu anaknya kembali aktif dan berselera untuk makan.

Well, yes, finally we met the ‘one’ product that suits us best. Shaklee it is. Kawan-kawan yang baca blog saya ni tentu tahu anak saya Irfan is suffering of bronchitis problem which eventually will leads to asthma. Dah banyak produk saya cuba tapi most of it tak serasi dengan Irfan. So, saya bagi Irfan try Mealshake. Mula-mula tu Irfan nampak ada selera makan balik. Sebab before this dia memang skinny and saya masak ape pun dia taknak makan. After few days trying, nampak dia active, tak cepat letih dan tidur malam pun taklar sharp kol 8mlm dah. If not tak sempat nak main2 dengan Irfan dah dia nak tidur.

Then, after that, Irfan demam 2 hari, tapi saya tanya Cery sebab ape dia demam after consume Mealshake, Cery kata, body dia tengah create antibodi tu pasal dia demam tapi teruskan bg Mealshake. 2 hari demam plus dengan batuk asthma Irfan, cukup merisaukan saya. Saya teruskan bagi Mealshake, masuk hari ke-3 Irfan dah tak demam and batuk2 asthma dia terus hilang. Irfan kembali aktif (actually aktif lagi dr biasa..hehe..) dan makan pun nak sahaja. If not, kalau dulu kena asthma attack, dah baik pun taknak makan, minum susu je. Risau Ummi tau..! Sekarang ni, Irfan makan pun dah start with those contain cow’s milk. AlhamduLILLAH.

Mealshake ni senang je nak bagi Irfan sbb boleh bancuh dalam susu dia. Sehari sekali, satu sudu teh campurkan dalam susu dia. But, what are the nutrition facts in Mealshake? haaa.. ni diaaa…

 

Shaklee Meal Shakes – French Vanilla

 

Functions of Meal Shake :
Shaklee Meal Shakes can be used as supplements for added nutritional insurance, delicious between-meal snacks, or beverages with meals. It provides 30% of the Daily Value (DV) for protein and 35% or more of the DVs for 19 essential vitamins and minerals. It is good sources of dietary fiber.
AlhamduLILLAH, Irfan makin sihat dan saya SANGAT bersyukur atas perubahannya.

So, untuk saya, saya cuba Set F consists of Vitamin E and Alfalfa. Before this saya ada masalah lenguh2 leher sebab duduk lama depan pc kat ofis tu and bila malam kadang2 saya cepat rasa sejuk (tak kiralar suhu malam tu panas ke ape ke..) dan tidur mesti selimut dan pakai socks. Kadang2 rasa lenguh sangat especially dari pinggang ke kaki (maybe ni sebab saya lahirkan Irfan secara Csect). Bila dah lenguh2 tu mulalar badan pun cepat letih. Kalau Irfan tidur kol 8mlm, setengah jam lepas tu saya pun tidur. As if like rehat panjang tapi rasa macam tak cukup je.

Lepas tu bila dah baca segala testimoni and recommendation kat blog Cery, tu yang beli set F ni. AlhamduLILLAH, lepas a week consume those two vitamins, hilang dah lenguh2 kat leher ni, badan rasa ringan, mood pun tak swing (eheks..!), dan yang paling best malam takde rasa sejuk2 lagi. Sekarang ni time tidur socks tah ke mana, selimut dah tak guna dah. Tidur pun dalam kol 10 ke atas. So, ada masa lebih nak buat keja2 rumah. Lepas ni ingat nak continue Set F tu and add-on VitaLea laks..

Pada saya harga vitamin2 ni murah. Sangat berbaloi sebab boleh beli online, payment online dan tunggu je barang2 tu sampai. Sangat mudah dan jimat masa, tenaga dan duit. So, this is the beginning of our healthy and happy life .. InshaALLAH.
sumber : GenkiMomma

Lagi info tentang Meal Shake :

Makanan Segera, Tanpa Curiga

Dalam kehidupan seharian yang sentiasa aktif dan serba pantas, kanak-kanak tidak mempunyai masa yang cukup untuk menikmati makanan yang seimbang. Oleh itu, Shaklee Meal Shakes menjadi pilihan terbaik bagi mereka kerana ia merupakan makanan segera yang rendah lemak dan rendah-glycemic. Rasanya juga enak serta boleh dibancuh dengan mana-mana hidangan atau snek lain. Ia mengandungi 19 vitamin utama dan mineral tambahan dan jika dihidang seperti yang disarankan ia kaya dengan sumber kalsium dan protein yang amat diperlukan oleh kanak-kanak untuk membesar, kuat dan sihat. Pilihan protein soya terbaik anda.

sumber : Shaklee Malaysia

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.
Hubungi saya di hanisamin@gmail.com atau SMS ke 010-4289601 (Hanis) untuk konsultasi mahupun maklumat lanjut.


Translator
Translator Plugin
Ayat seribu dinar
Ahlan wasahlan…
Assalamualaikum & selamat sejahtera

Selamat datang ke Hanis Healthy Life. Hanis Amin adalah pengedar Shaklee yang sah, yang juga pengguna kepada produk Shaklee.

Untuk sebarang pertanyaan, hubungi kami di
email : hanisamin@gmail.com
sms/WhatsApp : +6010-4289601

Terima kasih.

Hazu Enterprise (SA0175455-W)

Set Istimewa untuk anda!

Breastfeeding Set
(Set Penyusuan)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Confinement Set
(Set Berpantang)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Skin Care Set
(Set Penjagaan Kulit)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Healthy Weight Set
(Set Berat Badan Sihat)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Baby & Children Health
(Kesihatan Bayi & Kanak-kanak)

Informasi


Sertai kami di Facebook!


Ada pertanyaan atau komen?