Order sekarang!


atau SMS/WhatsApp/Telegram :

010-4289601 (Hanis)

Best selling!!
Dapatkan info terkini segera..

* Setiap testimoni yang tertulis dalam laman web ini adalah pengalaman dari pelanggan sendiri dan hasil dari setiap pelanggan mungkin berbeza antara satu sama lain. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila konsult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut.

PERHATIAN : Konsultasi selepas pembelian produk dan jadual pengambilan adalah khas untuk pelanggan kami sahaja. Sila rujuk pengedar anda untuk jadual pengambilan & kosultasi selepas pembelian. Terima kasih.
Free Palestine, Pray 4 Syria
Tabung Kecemasan Gaza Aqsa Syarif di sini :
http://on.fb.me/1jlP2li
Akaun Maybank Islamic : 551575-004299
akaun Bank Islam : 1209-20100-34904
email : projects@aqsasyarif.org.my

Tabung Kasih Ummah Syria
Bank Islam Malaysia Berhad
120290 100 63512
(Pertubuhan IKRAM Malaysia)
email : i4syria315@gmail.com

Posts Tagged ‘multivatimin’

Assalamualaikum..

2 hari lepas, saya ada sharekan persediaan penyusuan ketika hamil. Hari ni saya nak sharekan tips dan soal jawab dalam majalah PAMA

S : Kini saya hamil anak kedua. Saya berazam mahu menyusukannya selama yang boleh. Apa panduan untuk saya ikuti sepanjang hamil, awal kelahiran dan selepas tempoh enam bulan melahirkan?

Nadia, Setapak, Kuala Lumpur

J : Penyusuan susu ibu adalah proses yang perlu dipelajari oleh ibu dan bayi juga. Persediaan penyusuan susu ibu yang paling penting ialah mendapatkan sebanyak mungkin ilmu sepanjang kehamilan ini. Berikut adalah panduan yang dapat membantu anda dalam menyusukan bayi.
1. Hadiri kelas persediaan penyusuan susu ibu atau kelas antenatal yang menyentuh tentang isu penyusuan susu ibu secara menyeluruh.
2. Mulakan penyusuan susu ibu sejurus selepas bayi dilahirkan, sebaik-baiknya dalam tempoh 1 jam. Kolostrum yang ada dalam beberapa hari pertama kaya dengan protein dan bahan lain yang dapat menghalang jangkitan kepada bayi.
3. Cuba posisi yang berlainan ketika menyusu. Elakkan bersandar kepada bayi. Sebaliknya, duduk dan halakan bayi ke paras payu dara. Gunakan bantal untuk sokongan. Pastikan juga bayi melekap dengan baik.
4. Menyusu mengikut permintaan berdasarkan isyarat kelaparan bayi (baby’s cues) tanpa sekatan. Perhatikan isyarat itu: Mulut bayi buka tutup (mouthing), rooting, meletakkan tangan di mulut dan menangis. Apa-apa pun, jangan tunggu sehingga dia menangis. Adalah penting untuk bayi disusukan mengikut permintaannya.
5. Pastikan payu dara dikosongkan sebaik mungkin setiap kali sesi penyusuan untuk memastikan proses penghasilan susu berjalan lancar. Lebih kerap payu dara dikosongkan (dengan efektif), lebih banyak susu akan dihasilkan!
6. Dapatkan penilaian teknik penyusuan anda daripada pihak profesional terlatih dalam tempoh 24 jam hingga 48 jam pertama selepas kelahiran. Sebaik-baiknya dapatkan panduan daripada perunding laktasi.
7. Susukan bayi sehingga dia puas. Kandungan lemak dalam susu ibu meningkat sewaktu sesi penghisapan. Biarkan bayi selesaikan penyusuan sebelum menawarkan payu dara yang sebelah lagi.
8. Elakkan puting kosong(pacifier).
9. Menyusu secara eksklusif sepanjang enam bulan pertama. Penyusuan susu ibu ideal untuk pertumbuhan dan perkembangan bayi anda.
10. Jangan beri suplemen (air, air glukos, susu formula, makanan bayi dan lain-lain) kepada bayi.
11. Pemakanan memainkan peranan penting dalam kesejahteraan dan kesihatan ANDA. Apabila anda sihat, bayi pun sihat juga. Diet yang berasaskan empat kumpulan asas adalah disarankan. Walau bagaimanapun, makanan yang anda ambil tidak akan memberi kesan kepada susu tetapi pada tahap kesihatan. Jadi, jaga diri anda.
12. Jika berkerjaya, pastikan anda membuatkan persediaan yang perlu.

sumber : http://pama.karangkraf.com/s-j/persediaan-ketika-hamil-1.14396

Amalkan pemakanan sihat sejak dari hamil, berpantang dan menyusukan.

Kami menyediakan set yang sesuai digunakan sejak dari hamil sehingga menyusukan.

Set Eu-Four Pack Plus

Vita-lea Iron formula : Dilengkapi dengan 12 vitamin, 7 galian dan zat besi. Mempunyai patented Sistem Penyerapan Bioaktif utk memastikan peningkatan penyerapan asid folid kritikal. Membantu meningkatkan Hb ke paras normal semasa hamil bagi ibu yang mempunyai darah rendah.
B complex : lengkap dengan 8 kumpulan B termasuk asid folik yang diperlukan oleh tubuh badan demi membantu tubuh badan bertenaga, otak lebih fokus, emosi lebih stabil. Sangat penting dalam membantu memetabolismekan karbohidrat, lemak & protein, Anti stress ,menukarkan makanan(glukos) kepada tenaga dan membantu ibu2 berfikiran positif sentiasa. Vitamin B juga dapat melahirkan wajah ibu yang cantik berseri dan tidak kusam.
Vitamin C : membantu meningkatkan sistem imunisasi badan. Penambilan bersama Vita-lea Iron Formula meningkatkan kadar penyerapan iron dalam tubuh
Ostematrix : kandungan kalsium yang mencukupi di dalam diet anda, lebih-lebih lagi semasa tempoh kehamilan akan dapat memastikan bayi yang bakal dilahirkan mempunyai tulang dan gigi yang sihat tanpa menggugat kandungan kalsiaum yang sedia ada di dalam tubuh anda. Kalsium juga membantu untuk menghalang kekejangan otot yang dialami dalam tempoh kehamilan dan kontraksi yang berlaku disaat melahirkan.
Pengambilan Kalsium turut membantu dalam pelawasan dan juga penyusuan susu ibu. Jika perasan ada sesetengah ibu yang apabila melalui menstrual (period) susunya akan merundum…ini disebabkan kekurangan kalsium yang kritikal di saat badan mengeluarkan darah kotor yang perlu disingkirkan.

ESP @ Energizing Soy Protein :
Kompisis vitamin utama dalam susu ibu ialah protein. Protein adalah makanan sel. Sel tak kenal nasi lemak, air soya atau tempe tetapi sel hanya perlukan protein iaitu khasiat dari makanan yang diambil. Protein berfungsi mengekalkan pertumbuhan normal dan pemeliharaan tisu. Mengawal atur keseimbangan bendalir dalam badan.Pembinaan hormon, enzim dan antibodi memerlukan protein. Selain itu protein dikatakan membantu mengawal keseimbangan asid bes untuk mengangkut nutrien dan sumber tenaga.

Protein sangat sensitif. Ianya wujud pada suhu badan kita dan mudah terhapus pada suhu yang tinggi. So apabila kita memasak sumber protein seperti ikan goreng pada suhu yang tinggi, hakikatnya banyak protein yang telah musnah semasa proses memasak itu sendiri.

Semoga berjaya!!

 

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

 

Berminat?

 

Hubungi saya di hanisamin@gmail.com atau SMS ke 010-4289601 (Hanis) untuk konsultasi mahupun maklumat lanjut.

 

Assalamualaikum..

2 hari lepas saya share tentang pentingnya protein dalam penurunan berat badan kan. Hari ni, kita baca pula testimonial dari pengguna sendiri.

Alhamdulillah, pengguna ni turun 6kg dalam masa sebulan. Walau bagaimana pun, kemampuan setiap badan mungkin berbeza. Faktor usia, jumlah lemak dalam badan, pengambilan makanan harian, metabolisma dan faktor2 lain perlu diambil kira.

Apa kepentingan setiap supplemen yang diambil?

Vita-lea iron formula : untuk memastikan keperluan 12 vitamin dan 7 galian dipenuhi. Rata2 pengambilan makanan seharian kita tidak dapat memenuhi keperluan ini atas banyak sebab dan kekangan.Dan uniknya Vitalea @ multivitamin shaklee kerana ianya mengandungi iron formula yang sangat penting bagi tubuh. Lebih-lebih lagi apabila kita kawal pengambilan makanan, mungkin ada nutrien yang berkurangan juga.

Lecithin : Berfungsi untuk memecahkan lemak2. Lecitin dinamakan “pengemulsi semulajadi” kerana ia mempunyai kesan melekat kat lemak. Dalam perkataan ringkasnya,ia menyebabkan lemak terapung dalam darah dan seterusnya mencegah lemak dari melekat kat dinding membrane. Lecitin tak boleh dihasilkan oleh badan tetapi ianya sangat diperlukan oleh badan. Perlu diambil bersama produk fiber untuk flush out lemak yang dipecahkan seperti alfalfa atau cinch shake.

Cinch shake – merupakan minuman yang sungguh lazat dan berzat dari campuran propietari protein dan leusina untuk membantu anda memelihara otot yang penting dan menjadikan anda sentiasa berasa kenyang dan berpuas hati di samping mengurangkan berat badan. Bebas laktos, rendah glisemik dan dari soya non-GMO. Diperkaya dengan leusina bagi membantu menghilangkan lemak tetapi tetap memelihara otot anda. Tinggi serat dengan 6g setiap hidangan.

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

 

Berminat?

 

Hubungi saya di hanisamin@gmail.com atau SMS ke 010-4289601 (Hanis) untuk konsultasi mahupun maklumat lanjut.

Assalamualaikum..

Ibu-ibu tentunya susah hati apabila anak tak mahu makan dan asyik sibuk bermain sahaja kan. Hari ini saya nak kogsikan sedikit tips untuk membantu anak-anak suka makan.

  1. Jangan paksa anak makan. Ianya hanya akan memburukkan lagi keadaan. Malah anak mugkin akan terus membenci dan merasakan ia satu penyiksaan.
  2. Offer makanan bila anak-anak dalam keadaan lapar dan tenang. Jangan tunggu sehingga terlalu lapar.
  3. Jadikan aktiviti makan sesuatu yang menggembirakan.
  4. Campurkan makanan baru dengan makanan kesukaan anak-anak untuk memperkenalkan sesuatu yang baru.
  5. Makan bersama-sama. Anak-anak akan mencontohi ibu bapa.
  6. Ajak anak bermain sambil makan. (Bila Muadz mula bosan makan, saya akan buat2 nasi tu jadi kapal terbang dan masuk ke dalam mulut dia. Kadang2 dia tak buka mulut, bila 2-3 kali baru buka.)
  7. Hidangkan makanan anak-anak dengan cara yang menarik. buat corak atau hiaskan dengan comel.
  8. Elakkan minum air sambil minum. Sebaiknya tunggu sehingga habis makan sebelum minum.
  9. Kurangkan makan snek, makanan ringan atau makanan berhampiran dengan waktu makan.
  10. Biar anak-anak membantu menyediakan hidangan makanan. contohnya, bawakan pinggan ke meja, letakkan sudu dalam mangkuk. kalau ada anak yang besar sikit boleh tolong potong2.
  11. Ajak anak membeli barangan dapur bersama. Tunjukkan bahan2 yang digunakan untuk masak.
  12. Sekali- sekala ajak anak-anak makan bersama rakan sebaya atau saudara sebaya. Anak lebih suka makan beramai-ramai.
  13. Biarkan anak-anak makan sendiri walaupun bersepah dan tumpah. sebaiknya alas tenpat duduknya terlebih dahulu.
  14. Tanya pendapat anak menu yang diingini.
  15. Biar anak-anak kunyah sehingga habis sebelum memberikan makan lagi.
Anda juga boleh membantu anak anda dengan memberikan Meal Shakes. Selain membantu menambah selera makan, Meal Shakes juga adalah multivitamin berbentuk minuman jadi anda akan dapat khasiat sepenuhnya walaupun kurang makan.
credit pic to Hafsah Mardiah
Apa kata mereka yang dah mencuba?
* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Berminat?

Hubungi saya di hanisamin@gmail.com atau SMS ke 010-4289601 (Hanis) untuk konsultasi mahupun maklumat lanjut.

Assalamualaikum..

Selama ini mungkin ada yang beranggapan yang Mealshake hanyalah untuk kanak-kanak sahaja. Walaupun Shaklee juga meletakkan Mealshake di bawah kategori Children Health, namun sebenarnya orang dewasa juga boleh mengambilnya.

Benarkah Meal Shakes dapat membantu ibu mengandung yang mengalami morning sickness? Jom ikuti apa kata Puan S, customer Pn Tuty.

“Salam. Nk bg testi mealshake ni.HIDE NAMA I ek.Actually bli mealshake ni sbb nk jaga kulit muka.pregy this time kulit mmg bmyk gile + jerawat. Tp yg plik fr day 1 mkn mealshake wit air kosong early mrng B4 bfast i dh tsgt2 kurg muntah. Fyi I klu pregnn mmg tsangat trk muntah dr bgn tido hingga nk tdo mlm. Kire all day n nite sickness. Mmg rasa plik gile. After day 4 je today br prcaya n bg testi. Syukur alhmdilah sgt2. Cume mlm kdang2 munth la gak tp sgt kurg. Plus asyik lapar pas mkn mealshake. Hope x gemuk. Cume niat asal utk kulit blum nmpk lg kesan +ve nye. tq tuty intro mealshake kat i. Ni yg tgoda nk bpntg dgn shaklee nnt.”

Ini kerana Meal Shakes dilengkapi dengan multivitamin serta protein yang dapat menampung lubang-lubang nutrisi yang lopong. Sangat sesuailah untuk ibu hamil yang mengalamimorning sickness yang teruk atau mungkin boleh panggil “all day n nite sickness”. Insya Allah tidak gemuk dengan pengambilan Mealshake ini kerana protein yang terdapat di dalam Mealshake akan memberikan keanjalan pada kulit badan di mana ianya membantu penurunan berat badan selepas bersalin.

Nak cuba Meal Shakes? Ada tawaran menarik khas untuk bulan ini (April 2012)

sumber

 

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

 

Berminat?

 

Hubungi saya di hanisamin@gmail.com atau SMS ke 010-4289601 (Hanis) untuk konsultasi mahupun maklumat lanjut.

Assalamualaikum..

Saje nak mengimbau kenangan dengan Shaklee. Teringat dulu selepas kawen, selalu rasa letih. Yelah, dah la balik kerja, nak masak lagi, basuh kain lagi, kemas rumah lagi. Ada pula hari2 atau hujung minggu yang ada program. Jadi terasa sangat penat.

Saya tanya seorang akak, “Macam mana akak boleh maintain kerja, rumah, dakwah semua? Saya rasa sangat penat. ” Akak tu mencadangkan ambil multivitamin. Katanya orang perempuan seorang memang kena ambil multivitamin

Kadang-kadang kita mengejar waktu, jadi makanan yang diambil belum tentu sempurna. Jadi, kita perlukan makanan tambahan. Saya pun mula beli multivitamin yang ada di farmasi. Saya pun tak ingat jenama apa. Main ambil mana yang murah je.

Masa mengandung lagi la terasa penat. kadang-kala sambil mengaji pun boleh tertidur. On the way ke office dan kalau balik lewat akan tidur dalam kereta. (Nasib baik suami yang pandu). Masa mengandung ambil obimin yang doktor bagi sahaja.

Dalam masa yang sama, ada baca blog rakan sekerja cerita tentang penyusuan susu ibu dan Shaklee. Masa tu fikir, nanti bila susu merudum baru nak try la shaklee ni. Untuk banyakkan susu ni. Itulah tanggapan pertama.

Jadi lepas habis pantang cuma continue ambil multivitamin yang tak habis lagi, lagipun susukan banyak lagi. Kemudian, rakan sekerja tu cuba explain bahawa vitamin ni bukan untuk banyakkan susu sahaja. Ia lebih kepada kesihatan ibu. Dan bila ibu sihat dan cergas maka susu pun akan lebih banyak terhasil.

Bila asyik baca blog dia, teruja untuk cuba. Lagi pula multivitamin yang dibeli di farmasi dah habis. Oh ya, tak lupa pula masa tu dia adakan promosi menarik. Saya suka tengok promosi2 dia. Setiap bulan tunggu apa yang nak dipromosikan. hehe.

Jadi, saya pun cuba Set Asas Penyusuan iaitu Set B. benda pertama yang saya perasan, setiap hari saya akan ke tandas. Saya memang ada masalah pelawasan. Pernah seminggu tak membuang, lepas tu rasa sakit kepala, nak termuntah dan tak lalu makan. Setiap hari kena makan sayur hijau yang sangat banyak. itupun masih termenung dalam tandas dengan lama. Alhamdulillah, bila dah ambil Set B ni, tak perlu paksa-paksa, setiap hari rasa bersih je perut dicuci. 

saya ingat lagi, beberapa hari lepas ambil set B, saya tanya rakan sekerja saya, ada plastik simpan susu lebih tak? Susu banyak sangat, tak cukup botol yang dibawa. Huhuhu. macam tu sekali penangannya. Biasanya cukup je. 

Lama-lama suami pun tegur, ‘tak nak tidur ke?’ masa dalam kereta. Saya sendiri tak perasan. Dah tak rasa penat dan mengantuk. Malah masa bersama dalam kereta boleh digunakan untuk berbual-bual mesra dan update masing-masing. Alhamdulillah. 

Semakin lama saya semakin jatuh cinta dengan Shaklee. Rasa nak cuba semua, tapi tak mampu pula nak telan banyak2. Tapi memang saya cuba sedikit demi sedikit. Selain tu, bagi juga muadz dan suami cuba. Oh ya, mak ayah dan ibu mertua saya pun ambil Shaklee juga.

Makin lama semakin seronok nak share dengan semua orang. Maka saya pun mulalah berkongsi dan mempromosi shaklee sehingga ke hari ini. Masih banyak lagi produk yang saya nak cuba. Nak cuba penjagaan wajah luaran, nak cuba penjagaan rambut. Tapi sikit-sikitlah. Risau pula terus banyak-banyak tak mampu istiqamah.

Saya percaya, siapa yang dah cuba Shaklee ni tentu dah rasai perbezaannya. Yang paling penting, kalau rasa hasilnya tak menepati citarasa, cuba hubungi kembali pengedar dan minta konsultasi ya. Paling penting untuk minum air masak sekurang-kurangnya 3 liter sehari dan ambil mengikut jadual yang diberikan. 

Alhamdulillah, bersyukur ditemukan dengan Shaklee. Bukan sahaja membantu masalah keletihan dan kesihatan, malah membantu masalah kewangan juga sekarang ni. 
Terima kasih Kak Arnie yang memperkenalkanku kepada Shaklee. Saya pun ingin berjaya macam akak juga.  :D
* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.
Hubungi saya di hanisamin@gmail.com atau SMS ke 010-4289601 (Hanis) untuk konsultasi mahupun maklumat lanjut.

Assalamualaikum…

Kenapakah kita memerlukan vitamin yang lengkap, terutama multivitamn dan multimineral?
Di sini ada jawapannya.
Vitamin A menjadi lebih mudah diserap dengan kehadiran vitamin E.
Vitamin C meningkatkan penyerapan zat besi, dan menukarkan zat besi kepada bentuk yang paling mudah diserap dalam badan. Vitamin C berinteraksi dengan antioksidan lain, terutamanya vitamin E, selenium, dan beta-karotena. Vitamn C juga memnbantu dalam penyerapan kromium.
Vitamin D berfungsi secara sinergistik dengan vitamin K dan kalsium untuk meningkatkan jumlah osteocalcin yang mesra tulang dan meningkatkan metabolisme tulang di kalangan wanita yang menghidapi osteoporosis. Vitamin D juga agen yang meningkatkan penyerapan kalsium.
Vitamin E boleh meningkatkan penyerapan, penggunaan dan penyimpanan vitamin A dan boleh melindungi hypervitaminosis A. Apabila vitamin E yang digunakan bersama-sama dengan vitamin C, ia mempunyai keupayaan untuk mengurangkan risiko preeclampsia pada wanita hamil. Vitamin E adalah sejenis antioksidan, dan selenium meningkatkan kesan antioksidan Vitamin E.
Vitamin K berfungsi secara sinergistik dengan vitamin D dan kalsium untuk meningkatkan kekuatan tulang.
Zat Besi adalah lebih mudah diserap dan digunakan oleh badan dengan kehadiran vitamin C.
Magnesium adalah lebih mudah diserap dan digunakan oleh badan dalam kehadiran boron.
Copper lebih optimum dengan kehadiran vitamin B6. Kekurangan vitamin B6 sebenarnya akan menghalang penyerapan copper .
Zink membantu dalam penyerapan mangan. Zink juga memainkan peranan penting dalam metabolisme dan fungsi imun.
Boron membantu untuk menukar vitamin D kepada bentuk yang lebih boleh digunakan, dan juga mempengaruhi kesan magnesium dan kalsium dalam mengoptimumkan metabolisme tulang dan mengurangkan kehilangan jisim tulang.
Semua 8 jenis vitamin B (B complex) bertindak secara sinergistik bersama-sama untuk kesihatan optimum.

Memandangkan pemakanan kita pun kadangkala tidak menentu dan tidak seimbang, sangat bagus untuk melengkapkan keperluan nutrient harian dengan mengambil vitamin lengkap, atau sekurang-kurangnya multi vitamin dan multi mineral.

sumber

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

 

Berminat?

 

Hubungi saya di hanisamin@gmail.com atau SMS ke 010-4289601 (Hanis) untuk konsultasi mahupun maklumat lanjut.


Berpuasa penuh tenaga dengan Tripple Gem

Assalamualaikum…

Alhamdulillah, dah masuk ke fasa 10 malam kedua Ramadhan. Bagaimana dengan puasa anda? Harapnya bertambah baik dari sehari ke sehari. Jom berlumba bertemu malam lailatul qadar sejak dari awal lagi!

Sepanjang bulan Ramadhan, kami menawarkan produk – Shaklee Energizing Soy Protein (ESP) & Shaklee Performance Drink (PD) – untuk di amalkan sepanjang Ramadhan, bagi membantu anda sihat dan kekal bertenaga sepanjang berpuasa. Insya Allah.

Mighty 3 Gem

Energizing Soy Protein (ESP) – Bantu kekal bertenaga sepanjang hari. Pengambilan makanan berprotein tinggi di waktu sahur boleh membantu mengurangkan rasa lapar lebih lama kerana, kadar pencernaan & penyerapan protein adalah lebih lama berbanding makanan tinggi karbohidrat. Malah, sumber protein yang baik juga akan bantu menyerap kolesterol, mencantikkan kulit serta menganjalkan payudara. Tidakkah anda mahu tampil jelita di pagi AidilFitri nanti?

Performance Drink – Bantu mengelakkan dehidrasi, dan dalam masa yang sama mengawal paras cecair di dalam badan sepanjang berpuasa. Setelah berbuka pula, Performance Drink bantu anda untuk menambah semula tenaga. Pasti anda akan kekal ceria sepanjang puasa jika diamalkan sebelum tidur & sewaktu sahur. Rasa Oren yang menyegarkan!

Shaklee Meal Shakes – Multivitamin & multimineral, yang dilengkapi dengan sedikit protein & fiber. Sesuai bagi anda yang berasa sukar untuk menelan pelbagai jenis vitamin/ suplemen di sepanjang bulan Ramadhan ini. Fiber membantu sistem penghadaman berfungsi dengan baik, serta membuatkan anda berasa kurang lapar lebih lama. Hanya bancuhkan dengan segelas susu rendah lemak, dan anda boleh kongsikan khasiatnya seisi keluarga!

Ibu-ibu menyusu & mengandung juga boleh mengambil ketiga-tiga produk ini dengan selamat. Malah, GenkiMomma turut mengamalkan minuman ESP+PD ini sepanjang 2 tahun menyusukan Hannah. Terlambat bangun sahur? Jangan risau. Secawan bancuhan ESP+PD, ditambah dengan beberapa biji kurma akan membantu anda kekal bertenaga sepanjang hari, dan tidak mengganggu jadual “work-and-pump” anda seharian.

Kanak-kanak pun turut boleh ambil produk di atas, cuma untuk kanak-kanak kurang 7 tahun, bancuh dengan sedikit cair.

sumber

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Kami ialah PENGEDAR SAH SHAKLEE anda di Bandar Saujana Putra! Sila SMS/ WhatsApp ke +6010-4289601 (Hanis) untuk self pick-up di Bandar Saujana Putra.

Your Shaklee Independent Distributor
Hanis Amin
♥ SMS | WhatssApp : 010-4289601
♥ Shaklee ID : 837662
♥ FB Page : http://www.facebook.com/HanisHealthyLife
♥ Email : hanisamin@gmail.com

Assalamualaikum…

Betul ke Shaklee ni boleh membanyakkan susu? Tentu ramai yang masih ragu-ragu kan. Sebenarnya, salah satu fungsi alfalfa sebagai penggalak susu (milk booster). ada banyak lagi kebaikan alfalfa, tapi hari ni nak cerita tentang milk booster sahaja. Bukan sebab ianya dari shaklee tetapi tumbuhan tu sendiri memang penggalak susu sama seperti makan kurma, lobak putih, halba dan lain-lain. kalau suka yang fresh boleh cuba cari daun alfalfa di pasar. Saya pernah baca ada ibu yang buat masak sup dan masak lemak. Selain itu, sekarang ni dah banyak juga produk dari alfalfa seperti air alfalfa.

Saya sendiri dah pernah cuba air alfalfa ni. Mula-mula memang rasa pelik, lama-lama rasa sedap pula. Rasanya sama seperti Alfalfa Shaklee cuma ada perisa dan bau pandan sikit. Walau bagaimanapun, saya lebih suka ambil alfalfa Shaklee kerana ia berbentuk tablet yang comel dan mudah dimakan. Separuh cawan air dah boleh telan 2 biji.

Jadi kenapa perlu ambil Multivitamin, Vit B dan Vit C juga?

Saya bagi satu analogi ye. Cuba bayangkan anda terpaksa berjaga malam untuk menyiapkan kerja. Tentunya anda terpaksa menggunakan tenaga berlebihan untuk berjaga. Jika tidak tentu penat dan letih. Maka, anda pun bancuh kopi supaya lebih segar dan ambil sedikit biskut atau roti supaya boleh bertahan lama.

Sama juga konsep penyusuan ni. Ibu yang menyusu mengeluarkan lebih tenaga untuk menghasilkan susu (sebab tu ibu menyusu mudah kurus). tetapi kalau kita asyik paksa badan buat extra kerja dengan menghasilkan lebih susu tentulah lama-kelamaan badan akan jadi letih dan tidak bermaya. Sebab itu kami turut mencadangkan pengambilan multivatimin, vit B dan vit C supaya badan lebih segar dan sihat. Bila ibu sihat tentunya lebih mudah menghasilkan susu dengan lebih banyak, kan.

Sekiranya cuma ambil alfalfa, mula-mula mungkin kita akan dapat hasil lumayan tetapi sekiranya tidak menjaga keperluan badan, maka badan akan jadi letih dan tidak bermaya. Lama-kelamaan susu pun semakin berkurangan. Jadi, takkanlah anda nak ambil bermacam-macam jenis milk booster pula selepas tu? Kesian badan kita ni kan. Kita paksa dia bekerja tapi tak mahu beri ganjaran untuknya.

Walau bagaimanapun, perlu ditekankan bahawa supplemen atau apa jua milk booster hanya membantu menggalakkan susu. Konsep asas penyusuan iaitu supply by demand tak boleh lupa ye. Lagi kerap kita kosongkan payudara (dengan menyusu bayi atau pam keluar), lagi banyak susu yang akan terhasil. Jadi, berbalik pada konsep walau banyak mana pun supplemen atau milk booster yang diambil jika mengabaikan konsep asas penyusuan lama-lama susu akan tetap berkurangan.

Tak lupa juga, lepas penat lelah berusaha, perlulah kembali kepada Allah. Kalau dah Allah tak izinkan, usaha macam mana pun tetap tak dapat. Tapi perlu juga usaha, kalau tak usaha lagi tak dapat.

Ramai ibu-ibu yang menyangka supplemen seperti magik yang mana bila diambil terus membanyakkan susu sampai bila-bila. Perlu ingat supplemen adalah pembantu, yang utamanya tentulah fahami konsep asas penyusuan dan kembali kepada Yang Memberi Rezeki.

Mari kita sama-sama berusaha menyusukan anak dan menjaga kesihatan sekeluarga.

Ummi sihat, ayah sihat, baby sihat, semua pun sihat!

 

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.
Hubungi saya di hanisamin@gmail.com atau SMS ke 010-4289601 (Hanis) untuk konsultasi mahupun maklumat lanjut.


Assalamualaikum..

Hari ni saya nak share sikit tentang kebaikan multivitamin. Sumber asal adalah daripada Kak Cery.

10 sebab mengapa anda harus mengambil 1 biji pil multivitamin sehari (tak kiralah brand apa yg anda pilih yer..)

1 – Nutrien yang mencukupi ketika menurunkan berat badan

Dalam entri bhg 1, aku berulangkali menyebut istilah ‘metabolik’ (metabolisma) dan ‘kuning telur’. Kuning telur, tak dinafikan merupakan makanan paling tinggi nutriennya, dan tak keterlaluan jika aku katakan kuning telur merupakan ‘multivitamin’ yang di ambil oleh orang zaman dahulu pada sebelah pagi. Namun sayangnya, kuning telur tinggi kandungan kolestrolnya, disamping nilai kalorinya juga tinggi memandangkan ia kaya dengan lemak.

Kebanyakan mereka yang mengamalkan diet untuk turun berat badan pasti akan mengelak makanan-makanan berkalori tinggi seperti ini. Itu baru aku ambil contoh satu jenis makanan, bagaimana pula dengan yang lain? Tubuh badan kita sememangnya memerlukan nutrien yang mencukupi untuk terus berfungsi. Kadar metabolisma pastinya terjejas apabila kekurangan nutrien tertentu, sekaligus ia menjadi rendah dan akhirnya progres untuk turun berat badan akan menjadi semakin perlahan!

Pernah dengar ungkapan ini, “ko ni aku tengok lemah lesu, macam tak cukup makan..”. Salah satu faktornya adalah disebabkan kekurangan micronutrient dalam diet.

2 – Faktor sibuk

Faktor kesibukan di zaman moden menyebabkan corak pemakanan kadang-kadang tidak seimbang (dari segi kandungan micronutriennya), terutamanya jika anda sering bekerja di luar dan jarang memasak di rumah.

3 – Termusnah akibat dimasak

Haba merupakan faktor utama yang boleh menyebabkan satu-satu vitamin itu terurai. Vitamin boleh bekerja pada suhu optimum iaitu suhu badan manusia (dalam 35 darjah celcius), lebih daripada itu, ia mungkin akan musnah. Oleh sebab itu, belum terjamin 100% vitamin-vitamin yg terkandung dalam sesebuah makanan yang dimasak dapat digunakan oleh badan kita.

4 – Stress (tekanan perasaan, kerja)

Dalam dunia yang serba sibuk dan mencabar, tidak sah jika seseorang itu menghidap tekanan mental. Kehilangan magnesium dan beberapa nutrien penting adalah lumrah dek kerana tekanan perasaan, mental, dan sebagainya.

5 – Kualiti makanan yang semakin rendah

Kualiti sayur-sayuran (juga buah) yang ada kini mungkin tidak lagi setanding kualitinya berbanding sayur-sayuran yang ditanam (secara organik) beberapa dekad yang lalu. Sayur-sayuran zaman kini terlalu banyak ‘dimanjakan’ dengan bahan-bahan kimia, yang mungkin memusnahkan kualiti nutrien yang terkandung di dalamnya.

6 – Pencemaran Alam sekitar

Kemodenan dan kepesatan teknologi mengakibatkan alam sekitar kian tercemar berbanding beberapa dekad yang lalu. Saban hari, sistem ketahanan tubuh kita kian terancam, dan micronutrient yang hanya diperolehi daripada makanan sahaja (rujuk no.3 dan no.5) mungkin tidak mencukupi.

7 – Tabiat makan memilih

Terdapat individu yang tidak suka makan sayur, dan hanya bergantung kepada daging dan makanan laut sahaja untuk mendapatkan sumber micronutrient, dan ini tidak mencukupi kerana kebanyakan vitamin dan mineral wujud dalam tumbuh-tumbuhan. Terdapat pula individu yang mengamalkan diet vegetarian (tak makan daging, ayam, telur) dan individu sebegini mungkin tidak mendapat cukup vitamin B12, zinc dan calcium.

8 – Tahap penyerapan nutrien yang rendah

Tidak semua individu mampu menyerap nutrien dengan baik, terutamanya golongan yang sudah berumur. Supplemen multivitamin membantu dalam memastikan bekalan vitamin dan mineral kepada tubuh badan sentiasa mencukupi.

9 – Harganya yang murah

Secara purata, sebiji pil multivitamin yang diambil sebiji setiap hari, harganya tidak sampai RM1 pun. Jika anda boleh menghabiskan wang anda dengan sekotak rokok sehari, atau sebungkus Keropok Moni (hari-hari tengok iklan ni di TV), mengapa harus memberikan 1000 alasan untuk membeli multivitamin yang baik untuk kesihatan?

10 – Tun Dr. Mahathir

Salah satu rahsia mengapa Tun Dr. Mahathir berjaya mengekalkan kesihatan hingga ke usianya sekarang ialah beliau mengamalkan pengambilan 1 pil multivitamin setiap hari (kalau tak salah jenama yang beliau ambil ialah “Shaklee”).

Source : YourSuperMom

Memang menarik fakta2 di atas.. 10 sebab yang tak boleh kita semua nafikan.….. dan sebab tu saya kongsikannya di sini untuk kita semua…tak kiralah brand apa yang anda pilih… pastikannya multivitamin anda adalah yg terbaik…

Multivitamin Shaklee dikenali dengan nama Vitalea (lengkap dgn iron formula)...sebiji hanya 60sen je ye untuk sehari…murah kan……Cubalah hari ini dan rasai kehebatannya sendiri.. belum cuba belum tahuuu….

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.
Hubungi saya di hanisamin@gmail.com atau SMS ke 010-4289601 (Hanis) untuk konsultasi mahupun maklumat lanjut.

Assalamualaikum…

Agak kurang rajin nak translate, jadi saya copy & paste sahaja dari kellymom

By Kelly Bonyata, IBCLC

If you eat a reasonably-well balanced diet, vitamin supplements are not considered necessary for breastfeeding mothers.

This is even true for mothers who are eating for three during tandem nursing, or while breastfeeding during pregnancy

What if I do NOT eat a reasonably-well balanced diet?
Except in special circumstances, women in developed countries are not likely to have nutritional deficiencies that will affect their milk.

The Recommended Intakes (RI) for nutrients have a wide safety margin built in – if you do not meet the RI for a nutrient, it does not mean that you are deficient. If a mother does not get adequate amounts of certain nutrients (such as vitamin B6, vitamin B12 or iodine) it can decrease nutrient levels in her milk, however this is usually only a problem in areas of malnutrition. The best solution in such cases is to improve or supplement the mother’s diet. For other nutrients (including folic acid, iron, calcium, copper, magnesium, zinc) milk levels will be fine even if the mother’s intake is too low.

* The nutrients most likely to be of concern for a woman eating an average (unsupplemented) American diet of 2700 calories per day are calcium and zinc. However, your intake of calcium or zinc does not affect breastmilk levels of these minerals, so if supplements are needed, they are for your benefit — not baby’s.
(Hamosh, 1991; Lawrence & Lawrence, 2005)

* For mothers who are cutting calories:

Mothers who get 2200 calories per day may need extra calcium, zinc, magnesium, thiamin (vitamin B1), vitamin B-6 & vitamin E.

Mothers who get 1800 calories per day may need extra calcium, zinc, magnesium, thiamin, vitamin B6, vitamin E, folic acid, riboflavin (vitamin B2), phosphorus and iron.

Breastmilk levels of calcium, magnesium, phosphorus, zinc, iron and folic acid are fine even if your diet is deficient. If supplements are needed, they are for your benefit — not baby’s.

Levels of B vitamins in breastmilk are related to the mother’s intake, but a deficiency in the mother serious enough to affect her breastfed baby is very rare in the United States.
(Hamosh, 1991; Lawrence & Lawrence, 2005)

* Mothers who eat no animal products or are otherwise at risk for vitamin B-12 deficiency need to get adequate amounts of vitamin B12 from supplements or fortified foods.

* Mothers who have little exposure to sunlight need to get adequate amounts of vitamin D from supplements or vitamin D-rich foods.

* Mothers who smoke cigarettes may benefit from additional iodine.

What if I would like to take extra vitamins or other nutritional supplements? Is this safe?

* Most mineral supplements (e.g., iron, calcium, copper, chromium, zinc) taken by the mother do not affect breastmilk levels.
* Water soluble vitamin supplements (e.g., B vitamins, vitamin C) taken by the mother usually increase breastmilk levels. Breastmilk levels of some water soluble vitamins, such as vitamin C, only increase up to a certain point, then remain steady – even if mom increases her dose.
* Fat soluble vitamin supplements (e.g., vitamins A & E) taken by the mother can concentrate in human milk, and thus excessive amounts may be harmful to a breastfeeding baby.
* The safety of herbs and other nutritional supplements should be evaluated on a case-by-case basis – some are safe and some are not.

Jadi, buat ibu-ibu yang menyusu, tidak perlu ragu-ragu lagi untuk ambil supplement untuk kebaikan diri sendiri dan juga bayi anda.

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Berminat?

Hubungi saya di hanisamin@gmail.com atau SMS ke 010-4289601 (Hanis) untuk konsultasi mahupun maklumat lanjut.


Translator
Translator Plugin
Ayat seribu dinar
Ahlan wasahlan…
Assalamualaikum & selamat sejahtera

Selamat datang ke Hanis Healthy Life. Hanis Amin adalah pengedar Shaklee yang sah, yang juga pengguna kepada produk Shaklee.

Untuk sebarang pertanyaan, hubungi kami di
email : hanisamin@gmail.com
sms/WhatsApp : +6010-4289601

Terima kasih.

Hazu Enterprise (SA0175455-W)

Set Istimewa untuk anda!

Breastfeeding Set
(Set Penyusuan)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Confinement Set
(Set Berpantang)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Skin Care Set
(Set Penjagaan Kulit)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Healthy Weight Set
(Set Berat Badan Sihat)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Baby & Children Health
(Kesihatan Bayi & Kanak-kanak)

Informasi


Sertai kami di Facebook!


Ada pertanyaan atau komen?