Order sekarang!


atau SMS/WhatsApp/Telegram :

010-4289601 (Hanis)

Best selling!!
Dapatkan info terkini segera..

* Setiap testimoni yang tertulis dalam laman web ini adalah pengalaman dari pelanggan sendiri dan hasil dari setiap pelanggan mungkin berbeza antara satu sama lain. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila konsult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut.

PERHATIAN : Konsultasi selepas pembelian produk dan jadual pengambilan adalah khas untuk pelanggan kami sahaja. Sila rujuk pengedar anda untuk jadual pengambilan & kosultasi selepas pembelian. Terima kasih.
Free Palestine, Pray 4 Syria
Tabung Kecemasan Gaza Aqsa Syarif di sini :
http://on.fb.me/1jlP2li
Akaun Maybank Islamic : 551575-004299
akaun Bank Islam : 1209-20100-34904
email : projects@aqsasyarif.org.my

Tabung Kasih Ummah Syria
Bank Islam Malaysia Berhad
120290 100 63512
(Pertubuhan IKRAM Malaysia)
email : i4syria315@gmail.com

Posts Tagged ‘pelawasan’

Shaklee Effect : Kenapa saya suka Ostematrix?

Assalamualaikum…

Sejak saya cuba Ostematrix, jarang-jarang saya tinggal produk istimewa ini. Saya mula ambil sejak menyusukan anak pertama iaitu Muadz. Mula-mula ambil set asas penyusuan je. Lepas Muadz dah setahun baru ambil set 3M dan terus jatuh cinta dengan ostematrix ni. Masa mengandungkan Zilal, memang langsung tak tinggal sampailah ke hari ini.

 

Nak tau ostematrix ni apa?

kenapa saya suka ostematrix

Read the rest of this entry »

Benarkah mengambil supplemen kalsium menyebabkan sembelit?

Assalamualaikum..

Ada yang rasa risau dan ragu-ragu untuk ambil supplemen kalsium kerana dikhuatiri menyebabkan sembelit. Benarkah supplemen kalsium menyebabkan sembelit? Benar, supplemen kalsium memang boleh menyebabkan sembelit dan merosakkan buah pinggang sekiranya tidak diambil dengan jumlah Magnesium yang sesuai. Jadi, sangat penting sebelum mengambil sesuatu supplemen kalsium, perlu lihat dulu adalah kandung magnesium di dalamnya dan adalah kuantitinya bersesuaian.

Bagaimana kalsium-magnesium membantu pelawasan?

Read the rest of this entry »

Assalamualaikum..

Untuk program diet, paling minima biasa saya akan cadangkan herb lax, lecithin dan alfalfa. Tapi kalau dilihat herb lax dan alfalfa kedua-duanya mempunyai fungsi detox dan melawaskan. Jadi apa beza kedua-duanya?

Jom kita baca sikit sharing dari Puan Norita. Puan Norita sudah mengamalkan Shaklee selama lebih 11 tahun dan sangat berpengalaman luas sebagai pengguna dan pengedar Shaklee.

Saya yakin ramai yang amalkan makan Alfalfa terutama golongan ibu menyusu. Namun, jangan terkejut, saya suami isteri pun amalkan sebab alfalfa bagus untuk buah pinggang. Pengambilan alfalfa memerlukan kita minum air secukupnya mengikut keperluan berat badan kita. Normally 25kg berat memerlukan 1 liter air jika berat kita 50kg kita memerlukan minima 2 liter air sehari. Tetapi bagi ibu menyusu adalah sangat bagus mengambil lebih demi memastikan badan tidak dehidrate. 

alfalfa

Saya suka makan alfalfa setiap hari sebab banyak faedahnya. Antaranya ialah untuk kecantikan kulit. Selain itu, ia bagus untuk para isteri yang mengalami kekeringan bila bersama atau kering di bahagian sulit. Ia juga sangat membantu keradangan bagi mereka yang mengalami masalah 5 serangkat iaitu Asma, Alergik, Resdung, Gegata dan ekzema. Namun, pengambian air sangat penting untuk membantu mengurangkan keradangn sakit ini dengan pengambilan alfalfa tadi. 

 

Selain itu, bagi yang mengalami masalah keputihan yang serius, alfalfa sangat membantu. Alfalfa tidah hanya sesuai untuk wanita tetapi juga untuk para suami dan golongan tua mahupun muda. Ia bagus untuk buah pinggang, membuang dengan lebih lawas dan bagus untuk kulit.

Bagaimana dengan herb-lax pula?

Jarang sekali saya menyebut tentang herb-lax. Ianya bukanlah julap seperti yang biasa di pasaran. Saya amalkan sekali sekala pada hujung minggu. Ia membuat pembersihan usus dengan sangat lancar dengan syarat banyak makan buah dan minum air masak. Kita takkan lalui cirit-birit dengan herb-lax, cuma memang rsa sangat selesa perut selepas membuang. 

herb-lax

Kita tahu setiap organ mempunyai fungsi yang tersendiri. Setiap organ berfungsi untuk sistem perkumuhan tersendiri. Kolon adalah untuk pepejal, buah pinggang untuk cecair, paru-paru untuk karbon dioksia, hati untuk detox manakala kulit untuk peluh. 

Rata-rata penyakit berpunca dari sistem perkumuhan kolon yang tidak sempurna. Di sanalah tempat membiaknya bakteria dan memang dikatakan perut adalah rumah penyakit. Maka pembersihan usus seminggu sekali melalui Herb Lax sangat membantu mendapatkan kesihatan yang baik.

Pengambilan herb-lax saya cadangkan pastikan 6 jam selepas ambil herb-lax, kita berada di rumah supaya selesa untuk membuang. Biasanya bagus makan 4-5 biji sebelum tidur. Pastikan minum banyak air sebelum itu supaya proses membuang lebih lancar dan selesa. Saya tak amalkan setiap hari kecuali hujung minggu atau tengah minggu jika makan mewah di hotel. 

~ Kredit kepada Puan N

 

Tips Pengambilan :

Alfalfa boleh diambil setiap hari sebagai tambahan diet harian, manakala di hujung minggu boleh ambil herb lax. Pada hari ambil herb lax tidak perlu ambil Alfalfa.

 

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Kami ialah PENGEDAR SAH SHAKLEE anda di Bandar Saujana Putra! Sila SMS/ WhatsApp ke +6010-4289601 (Hanis) untuk self pick-up di Bandar Saujana Putra.

Your Shaklee Independent Distributor
Hanis Amin
♥ SMS | WhatssApp : 010-4289601
♥ Shaklee ID : 837662
♥ FB Page : http://www.facebook.com/HanisHealthyLife
♥ Email : hanisamin@gmail.com

Assalamualaikum..

Herb-Lax memang antara produk yang demand tinggi. Sekejap je dah out of stock. Tak sempat nak cerita lebih-lebih. Herb-lax ni memang sangat bagus untuk mereka yang nak kurangkan berat badan sebab ia membantu untuk detox, mencuci dan melawaskan. Ramuan asas produk ni terdiri dari kombinasi sains perubatan tradisi dan teknologi barat.

 

Walaupun supplemen ni dikenali sebagai ‘ubat moden’ tapi Shaklee masih mengekalkan dari bahan semulajadi dan dari bahan-bahan dalam perubatan traditional. Cuma ia diproses supaya lebih mudah diserap oleh badan. Jom kita tengok satu-satu ramuannya.

9ramuan

 

1) Daun Senna

Meransang tindakan pembersihan yang lembut pada usus dan perut, mempercepatkan proses detoksifikasi dan mengurangkan penyerapan lemak.

2) Buckthorn Bark

Melembutkan najis untuk memudahkan pergerakan dan memberikan lembapan pada usus.

3) Licorice root

Membantu proses detoksifikasi

4) Fennel Seeds (jintan manis)

Mengeluarkan toksin yang terkumpul akibat lebihan makanan dan pengambilan alkohol, membantu pencernaan dan berkesan untuk masalah sembelit dan kembung perut atau usus.

5) Anise seed (biji bunga lawang)

Meransang pengeluaran jus gastrik untuk membantu proses pencernaan.

6) Rhubarb root

Herba yang banyak digunakan dalam perubatan Cina untuk digunakan sebagai antibiotik

7) Blue Malva Flower

Membantu proses detoksifikasi dan mengimbangi tekstur kulit

8) Culver’s root 

Membantu masalah lebihan air dalam badan dan asma

9) Daun Alfalfa

Membersihkan usu, darah dan hati

 

Kalau dilihat, kebanyakannya adalah herba yang biasa digunapakai di India dan ada juga orang Malaysia pakai seperti jintan dan bunga lawang kan.

PERHATIAN!

  • Mereka yang mempunyai sistem penghadaman yang lemah akan mengalami cirit-birit pada peringkat awal pengambilan.
  • Di bawah kondisi normal, herb-lax ambil masa 8-12 jam untuk menampakkan kesan selepas pengambilan.
  • Minum air masak sekurang-kurangnya 1 liter selepas ambil herb-lax.
  • Mereka yang mengalami alahan pada Alfalfa dan pesakit SLE, tidak digalakkan ambil.

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Kami ialah PENGEDAR SAH SHAKLEE anda di Bandar Saujana Putra! Sila SMS/ WhatsApp ke +6010-4289601 (Hanis) untuk self pick-up di Bandar Saujana Putra.

Your Shaklee Independent Distributor
Hanis Amin
♥ SMS | WhatssApp : 010-4289601
♥ Shaklee ID : 837662
♥ FB Page : http://www.facebook.com/HanisHealthyLife
♥ Email : hanisamin@gmail.com

Assalamualaikum…

Ramai yang dah cuba Ostematrix dan bagi feedback ostematrix ni membantu pelawasan. Kalau dalam pantang pun best je sebab takde masalah sembelit.

Macam mana ostematrix ni boleh membantu pelawasan?

Ostematrix ni sebenarnya Kalsium-Magnesium yang juga dilengkapi Vit D dan beberapa mineral lain. Di dalam usus, kalsium akan bergabung dengan kempedu yang berlebihan dan lemak yang mereput seterusnya membentuk gumpalan. Dan gumpalan inilah yang akan dikeluarkan sebagai najis dan membersihkan suhu. Selain itu, rahsia utamanya adalah pada magnesium. Magnesium berperanan melegakan otot dalam usus yang membantu untuk mewujudkan pergerakan yang lebih baik dan lancar. Magnesium juga berfungsi untuk menyerap air ke dalam kolon seterusnya melembutkan najis dan melancarkan pembuangannya dari badan.

 

Tapi AWAS!
Pengambilan supplemen Kalsium sahaja boleh menyebabkan sembelit dan masalah pada buah pinggang.

Pakar pemakanan mengesyorkan 1000-1500mg kalsium setiap hari. Oleh kerana kalsium menyebabkan sembelit, ia memerlukan 300-500mg pada masa yang sama. Jadi, sebelum anda membeli supplemen kalsium anda, semak dahulu label yang tertera ya.

Slide26

sumber : Vitamin Kita

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

 

Berminat?
Hubungi saya sekarang!!
Your Shaklee Independent Distributor
Hanis Amin
♥ SMS | WhatssApp : 010-4289601
♥ Shaklee ID : 837662
♥ FB Page : http://www.facebook.com/HanisHealthyLife
♥ Email : hanisamin@gmail.com

Assalamualaikum…

Masih ada yang bertanya tentang Shaklee Fiber unflavored. Mungkin hasil pencarian terjumpa blog ini. Untuk pengetahuan, Shaklee Fiber telah dihentikan jualannya di Malaysia.

fiberPlanDietarySupp

Tapi.. jangan risau. Anda masih boleh dapatkan khasiat dan sumber fiber dari alfalfa.

Antara set yang mengandungi Fiber Unflavored dan diganti dengan Alfalfa :

  • Digestive Health : Alfalfa, Herb-lax, Peppermint-Ginger, ESP
  • Love Your Heart : Lecithin, Omega, Alfalfa, ESP, Garlic, Vit-E
  • Sugar Control Set : Zinc, GLA, Alfalfa, Vita-lea, Vita-C, ESP

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Berminat?

Hubungi saya sekarang!!
Your Shaklee Independent Distributor
Hanis Amin
♥ SMS | WhatssApp : 010-4289601
♥ Shaklee ID : 837662
♥ FB Page : http://www.facebook.com/HanisHealthyLife
♥ Email : hanisamin@gmail.com

Assalamualaikum..

Alhamdulillah, dapat beri testimonial sendiri set berpantang. Sebelum ni share pengalaman orang je.

Saya tak dapat susukan muadz masa dalam labor room. Hospital tu kurang breastfeeding friendly dan masa tu pun anak pertama, jadi banyak yang tak tau dan takde siapa nak ajar. Hospital terus bagi formula. Jadi saya mula meyusukan lepas hari kedua, itupun Muadz tak berapa pandai latch on dan asyik mengamuk. Jadi, sangat penting ya ibu-ibu untuk bersalin di hospital breastfeeding friendly sekiranya merancang untuk betul-betul menyusukan bayi, terutama untuk first baby.

Masa Muadz saya tak ambil supplemen masa berpantang. Saya mula ambil lepas muadz 6 bulan sebab rasa masa tu susu masih banyak dan tak perlukan milk booster. Masa tu saya tak faham supplemen ni nutrien untuk keperluan dan kesihatan badan, ingatkan semata-mata milk booster. Dan saya tak faham konsep bila badan sihat dan mendapat nutrien sepenuhya, maka susu lebih banyak terhasil.

Masa Muadz 3 hari pertama memang tak berapa ada susu. Perah pun cuma dapat 2 oz hasil kedua-dua payudara. Lepas urut, alhamdulillah susu banyak sikit. Saya cuma pam sekali sehari masa dalam pantang iaitu padaa waktu petang kerana masa tu muadz tidur lama, dah kejut macam mana pun tak mahu bangun. Setiap kali pam, paling banyak pun dapat 4 oz hasil kedua-dua belah. Sebab tu saya kata pada ibu-ibu, kalau dapat 2-4oz tu masih ok, yang penting kerapkan direct feed dengan bayi.

2 minggu sebelum mula kerja, saya cuba hantar muadz ke taska. Dan masa tu saya cuba pam ikut masa saya akan pam di office bila masuk kerja nanti. Jadi hasil pam sekali sehari, dan pam intensif 2 minggu tu, alhamdulillah saya rasa cukup je untuk beri bekal pada anak. Sebab setiap hari akan pam lagi, dan top up lagi. Bagi saya tak perlu banding-bandingkan hasil tenusu dengan orang lain kerana setiap orang berbeza.

—–

Masa Zilal, saya ambil supplemen sejak mengandung dan alhamdulillah, saya diberi peluang menyusukan semasa dalam labor room lagi. Lepas keluar hospital, hari kedua ketiga dah boleh rasa let-down reflex. Biasanya bila rasa let-down reflex susu pun keluar dengan laju. Terkejut sangat. Zilal pula bila susu keluar banyak terus mengamuk dan tak nak minum dah. Jadi terpaksa pam, hasil pam 4oz untuk kedua-dua belah lepas baby dah minum pada hari ketiga lepas baby lahir!! Tapi masa tu fikir mungkin sebab kali ni dah menyusu dari awal dari dalam labor room. Susu pula tiada masalah untuk keluar mungkin sebab anak kedua.

Saya cuma ambil set berpantang + ostematrix. Hasil yang betul-betul saya rasa teruja sebab tiada masalah langsung untuk membuang. Saya memang ada masalah membuang sebelum ni. Alhamdulillah, hari-hari dapat membuang dan tak perlu nak teran kuat-kuat. 

Lepas 2 minggu baru try ambil 1 sudu besar sahaja ESP pagi-pagi. Hari kedua ambil, rasa B belah kiri bengkak dan sakit sangat. Zilal plak minum sikit je siang-siang. Sampai angkat tangan pun rasa sakit sangat walaupun dah pam. petang tu mula rasa badan seram-sejuk dan sakit2 sendi. Risau juga jadi demam sebab bengkak susu. Malam tu tuam seluruh badan dan zilal pun minum banyak belah kiri, alhamdulillah kurang sikit sakit. Tak pasti sebab ESP atau bukan tapi saya stop ESP sekejap. Kalau nak minum pun mungkin malam-malam sebab malam baby minum banyak.

Ada yang dah rasai sendiri set berpantang & nak berkongsi? Jom share kisah anda, email ke hanisamin@gmail.com

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

 

Berminat?

 

Hubungi saya di hanisamin@gmail.com atau SMS ke 010-4289601 (Hanis) untuk konsultasi mahupun maklumat lanjut.

Assalamualaikum..

Seperti yang ditulis pada entry lepas, untuk dapatkan hasil terbaik untuk kurangkan berat badan, sebaiknya ambil Basic course : Detox + Fat Emulsifier + Protein.

Walau bagaimanapun, sekiranya anda mempunyai kekurangan bajet, khas untuk bulan ini sahaja, kami mengadakan promosi istimewa untuk Set Slimming Bajet yang terdiri dari Herb-lax, Lecithin dan Alfalfa.

Mari kita baca peranan dan fungsi vitamin tersebut dalam membantu badan kita untuk “flash out” segala toksin keluar dalam badan.

(1) Herb-lax :
Mengandungi Daun Senna serta herba-herba lain yang bertindak untuk memperbaiki kesihatan usus. Ianya juga dapat mengatasi masalah sembelit serta penting untuk proses detox.

(2) Lecithin : 
Untuk mengelakkan lemak jahat terkumpul di dalam saluran darah atau mana-mana bahagian tubuh kita, lawannya adalah lemak baik. Lecithin adalah sejenis lemak yang menghalang lemak di dalam makanan dengan mengurai serta mengapungkannya di dalam saluran darah.

(3) Alfalfa Complex :
Alfalfa adalah store bagi nutrient. Ianya kaya dengan klorofil, bioflavonoids, vitamin dan juga mineral. Sifatnya yang kaya dengan mutltivitamin membantu untuk badan yang tinggi acid menjadi beralkali. Di samping itu, alfalfa akan meneutralkan toxin dalam badan serta memberikan lebih banyak protein tanpa lemak tepu daripada product berasaskan haiwan.

Secara ringkasnya :

Detox dengan Herblax -> Pecah Lemak dengan Lecithin -> Angkut buang dengan Alfalfa

 

Selain “Set Slim Bajet”, set2 ini juga turut mendapat sambutan hangat sepanjang November:-

♥ Set Feminine : Alfalfa + Vitamin E,
♥ Set Intimasi : Alfalfa + Vitamin E + Zinc,
♥ Set Kecantikan : ESP + Vitamin E,
♥ Set Menyusu Bajet : ESP + Alfalfa.

sumber : FB RahsiaVitamin

Sila dapatkan jadual pengambilan dan konsultasi dengan pengedar anda untuk kesan yang lebih baik. Kami hanya akan memberikan konsultasi dan jadual pengambilan KHASuntuk pelanggan kami sahaja.

 

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

 

Berminat?

 

Hubungi saya di hanisamin@gmail.com atau SMS ke 010-4289601 (Hanis) untuk konsultasi mahupun maklumat lanjut.

Assalamualaikum..

Hari ni nak berkongsi testimonial dari pengguna lagi yang menggunakan set Eu-Four Pack.

Waahh.. bukan sahaja membantu penyusuan, malah juga kesihatan kulit dan juga pelawasan.  Set ini juga boleh diambil sejak dari hamil sehinggalah pantang dan diteruskan untuk penyusuan. Sangat jimat kan.

Apa yang terkandung dalam set ini?

Vita-lea Iron formula : Dilengkapi dengan 12 vitamin, 7 galian dan zat besi. Mempunyai patented Sistem Penyerapan Bioaktif utk memastikan peningkatan penyerapan asid folid kritikal. Membantu meningkatkan Hb ke paras normal semasa hamil bagi ibu yang mempunyai darah rendah.
B complex : lengkap dengan 8 kumpulan B termasuk asid folik yang diperlukan oleh tubuh badan demi membantu tubuh badan bertenaga, otak lebih fokus, emosi lebih stabil. Sangat penting dalam membantu memetabolismekan karbohidrat, lemak & protein, Anti stress ,menukarkan makanan(glukos) kepada tenaga dan membantu ibu2 berfikiran positif sentiasa. Vitamin B juga dapat melahirkan wajah ibu yang cantik berseri dan tidak kusam.
Vitamin C : membantu meningkatkan sistem imunisasi badan. Penambilan bersama Vita-lea Iron Formula meningkatkan kadar penyerapan iron dalam tubuh
Ostematrix : kandungan kalsium yang mencukupi di dalam diet anda, lebih-lebih lagi semasa tempoh kehamilan akan dapat memastikan bayi yang bakal dilahirkan mempunyai tulang dan gigi yang sihat tanpa menggugat kandungan kalsiaum yang sedia ada di dalam tubuh anda. Kalsium juga membantu untuk menghalang kekejangan otot yang dialami dalam tempoh kehamilan dan kontraksi yang berlaku disaat melahirkan.
Pengambilan Kalsium turut membantu dalam pelawasan dan juga penyusuan susu ibu. Jika perasan ada sesetengah ibu yang apabila melalui menstrual (period) susunya akan merundum…ini disebabkan kekurangan kalsium yang kritikal di saat badan mengeluarkan darah kotor yang perlu disingkirkan.
Walau bagaimanapun, konsep asas penyusuan WAJIB diambil berat iaitu kerap kosongkan payudara untuk menghasilkan susu lebih banyak. Selain itu, pastikan juga pengambilan air masak mencukupi dengan pengambilan supplemen dan tidak lupa juga banyakkan berdoa, berzikir dan mendekatkan diri dengan Allah. Sesungguhnya setiap punca rezeki itu dari Allah, kita cuma mampu berusaha dan bergantung harap padanya.
Setiap pembelian akan disertakan jadual pengambilan dan konsultasi KHAS untuk pembeli HANIS AMIN SHAKLEE STORE sahaja. Sila dapatkan konsultasi dan jadual dari pengedar anda masing-masing ya.
* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

 

Berminat?

Hubungi saya di hanisamin@gmail.com atau SMS/WhatsApp ke 010-4289601 (Hanis) untuk konsultasi mahupun maklumat lanjut.

Assalamualaikum..

Jom baca artikel keluaran iSihat Ogos 2012 di bawah ni. Nak lebih jelas, boleh klik untuk besarkan ya.

Jadi, ibu-ibu perlu ingat untuk jaga juga pemakanan supaya di kecil mendapat khasiat yang terbaik. Bila ibu makan makanan yang berkhasiat, si kecil pun bertambah sihat, insyaAllah.

Apa yang kami cadangkan supaya anda dan bayi dapat khasiat sepenuhnya?

Apa kepentingan setiap supplemen ini pula?

Vitalea@ Multivitamin dengan formula zat besi : untuk memastikan keperluan 12 vitamin dan 7 galian dipenuhi. Rata2 pengambilan makanan seharian kita tidak dapat memenuhi keperluan ini atas banyak sebab dan kekangan.Dan uniknya Vitalea @ multivitamin shaklee kerana ianya mengandungi iron formula yang sangat penting bagi tubuh.

B complex : lengkap dengan 8 kumpulan B termasuk asid folik yang diperlukan oleh tubuh badan demi membantu tubuh badan bertenaga, otak lebih fokus, emosi lebih stabil.Sangat penting dalam membantu memetabolismekan karbohidrat, lemak & protein, Anti stress ,menukarkan makanan(glukos) kepada tenaga dan membantu ibu2 berfikiran positif sentiasa. Vitamin B juga dapat melahirkan wajah ibu yang cantik berseri dan tidak kusam.

Vitamin C : membantu meningkatkan sistem imunisasi badan. Penambilan bersama Vita-lea Iron Formula meningkatkan kadar penyerapan iron dalam tubuh

Alfalfa : raja segala tumbuhan, membantu meningkatkan imunisasi, mengandungi kalsium dan bagi ibu-ibu yang menyusu ia sangat membantu MEMPERCEPATKAN PENGHASILAN SUSU IBU. Merupakan supplement penting utk boost penghasilan susu kerana mempunyai 1001 khasiat. Turut membantu dalam memekatkan susu dan menjadikan susu ibu lebih lemak berkrim. Namun pengambilan dan keberkesanan pada setiap ibu adalah berbeza. Ada yang hanya mengambil 2 biji sehari telah mempercepatkan proses penghasilan susu sehingga mengalami bengkak susu namun tidak kurang juga yang memerlukan 4 atau 6 biji sehari bagi membantu badan stimulate untuk menghasilkan susu dengan lebih cepat.Turut membantu perkumuhan (lebih lawas)dan membuang angin dalam badan…secara automatik kesan baik pd bby..susah nak kena kembung.

Kalsium@ Ostematrix : 
Kalsium penting untuk bina darah, bina tulang, gigi dan saraf dalam tubuh manusia. Bagi ibu yang menyusu, pengambilan kalsium tidak boleh dipandang remeh. Bagi ibu-ibu yang tidak menjaga dan mementingkan pengambilan kalsium dalam diet harian, maka kalsium untuk penghasilan susu ibu akan diserap dari yang sedia dalam tubuh ibu.

Jika perkara ini berlarutan dan si ibu tidak menggantikan semula kalsium ini maka si ibu tadi akan mengalami risiko osteoporosis, rasa sengal kaki dan tulang belakang, mudah letih dan lesu serta muka menampakkan garisan tua.
Sebab itu pengambilan sumber kalsium tidak boleh dipandang ringan sama sekali. Jika perasan ada sesetengah ibu yang apabila melalui menstrual (period) susunya akan merundum…ini disebabkan kekurangan kalsium yang kritikal di saat badan mengeluarkan darah kotor yang perlu disingkirkan.

ESP @ Energizing Soy Protein :
Kompisis vitamin utama dalam susu ibu ialah protein. Protein adalah makanan sel. Sel tak kenal nasi lemak, air soya atau tempe tetapi sel hanya perlukan protein iaitu khasiat dari makanan yang diambil. Protein berfungsi mengekalkan pertumbuhan normal dan pemeliharaan tisu. Mengawal atur keseimbangan bendalir dalam badan.Pembinaan hormon, enzim dan antibodi memerlukan protein. Selain itu protein dikatakan membantu mengawal keseimbangan asid bes untuk mengangkut nutrien dan sumber tenaga.

Protein sangat sensitif. Ianya wujud pada suhu badan kita dan mudah terhapus pada suhu yang tinggi. So apabila kita memasak sumber protein seperti ikan goreng pada suhu yang tinggi, hakikatnya banyak protein yang telah musnah semasa proses memasak itu sendiri.

 

Setiap pembelian akan disertakan dengan jadual pengambilan dan konsultasi berterusan KHAS untuk pelanggan HANIS AMIN SHAKLEE STORE SAHAJA untuk mendapatkan hasil yang optimum.

 

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

 

Berminat?

 

Hubungi saya di hanisamin@gmail.com atau SMS ke 010-4289601 (Hanis) untuk konsultasi mahupun maklumat lanjut.

 

Translator
Translator Plugin
Ayat seribu dinar
Ahlan wasahlan…
Assalamualaikum & selamat sejahtera

Selamat datang ke Hanis Healthy Life. Hanis Amin adalah pengedar Shaklee yang sah, yang juga pengguna kepada produk Shaklee.

Untuk sebarang pertanyaan, hubungi kami di
email : hanisamin@gmail.com
sms/WhatsApp : +6010-4289601

Terima kasih.

Hazu Enterprise (SA0175455-W)

Set Istimewa untuk anda!

Breastfeeding Set
(Set Penyusuan)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Confinement Set
(Set Berpantang)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Skin Care Set
(Set Penjagaan Kulit)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Healthy Weight Set
(Set Berat Badan Sihat)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Baby & Children Health
(Kesihatan Bayi & Kanak-kanak)

Informasi


Sertai kami di Facebook!


Ada pertanyaan atau komen?