Order sekarang!


atau SMS/WhatsApp/Telegram :

010-4289601 (Hanis)

Best selling!!
Dapatkan info terkini segera..

* Setiap testimoni yang tertulis dalam laman web ini adalah pengalaman dari pelanggan sendiri dan hasil dari setiap pelanggan mungkin berbeza antara satu sama lain. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila konsult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut.

PERHATIAN : Konsultasi selepas pembelian produk dan jadual pengambilan adalah khas untuk pelanggan kami sahaja. Sila rujuk pengedar anda untuk jadual pengambilan & kosultasi selepas pembelian. Terima kasih.
Free Palestine, Pray 4 Syria
Tabung HUMANITARIAN CARE MALAYSIA BERHAD :
Maybank Islamic : 5515 7500 4299
Bank Islam : 1209 2010 0349 04
CIMB : 8602 135 592
Website: www.mycare.org.my

Posts Tagged ‘sembelit’

Assalamualaikum…

Di Personal Blog saya, saya ada ceritakan tentang Muadz sembelit. Memang risau sangat masa tu. Jumpa doktor dan doktor bagi ubat minum. Selepas kejadian tu, Muadz ada kena sembelit sekali lagi. Lepas bagi ubat 2 hari, baru Muadz berjaya membuang dengan tangisan. Alhamdulillah, lepas tu sehingga ke hari ini, Muadz dah tak sembelit. Jadi, saya nak kongsikan sama-sama tips semoga dapat membantu anak anda juga..

TIPS ATASI ANAK SEMBELIT

  • Kerapkan pemberian air masak pada anak
  • Beri makan buah beberapa potong sehari (Muadz makan sebiji, kadang 2 biji. Suka sgt mkn buah)
  • Beri makan prune
  • Cairkan sedikit bancuhan susu tepung
  • Beri minum vitagen sekali sekala
  • Campurkan meal shakes dalam susu anak
Bagaimana Meal Shakes membantu dalam masalah sembelit?
Meal Shakes mengandungi fiber. Jadi ia dapat membantu dalam pelawasan. Walau bagaimanapun, ia perlu disertai dengan pengambilan air masak yang banyak. Jadi, pastikan anak anda ambil air masak yang banyak ya. Kesilapan saya adalah, saya berikan meal shakes tetapi terlupa nak monitor pengambilan air masak. Bila check di taska, dia memang kurang minum air masak. sama ada minum susu atau minuman manis. Jadi, Muadz cuma minum air masak di waktu malam sebab di rumah tiada air manis.
Oleh itu, selain minum air masak di malam hari, saya pastikan dia makan buah selepas sahaja pulang dari Taska. Alhamdulillah, kini Muadz dah tak sembelit lagi. Seisi keluarga pun boleh minum.
Sekiranya sembelit yang sangat teruk dan berterusan pastikan bawa anak berjumpa doktor ya. Walau bagaimanapun, saya tak galakkan anda ambil ubat sembelit yang minum (lactulose) atau ubat masuk ke dubur (enema) ni. Lepas muadz minum ubat memang dia akan membuang tapi mungkin ia menyebabkan perut memulas-mulas. Dalam sehari 2-3 kali muadz membuang lepas minum ubat dan setiap kali pun akan menangis walaupun najis lembut sambil pegang perut. Bila tanya, Muadz sakit perut, sambil nangis dia jawab ‘perutt..’
Ubat enema pula, lama kelamaan akan menyebabkan anak-anak takut nak meneran sebab lepas makan ubat tu najis mudah keluar. Jadi kalau najis keras sikit dah tak mahu teran. Jadi, sebaiknya cubalah cara semula jadi ya.
Selamat mencuba!
* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

 

Berminat?

 

Hubungi saya di hanisamin@gmail.com atau SMS ke 010-4289601 (Hanis) untuk konsultasi mahupun maklumat lanjut.

Assalamualaikum..

Saje nak mengimbau kenangan dengan Shaklee. Teringat dulu selepas kawen, selalu rasa letih. Yelah, dah la balik kerja, nak masak lagi, basuh kain lagi, kemas rumah lagi. Ada pula hari2 atau hujung minggu yang ada program. Jadi terasa sangat penat.

Saya tanya seorang akak, “Macam mana akak boleh maintain kerja, rumah, dakwah semua? Saya rasa sangat penat. ” Akak tu mencadangkan ambil multivitamin. Katanya orang perempuan seorang memang kena ambil multivitamin

Kadang-kadang kita mengejar waktu, jadi makanan yang diambil belum tentu sempurna. Jadi, kita perlukan makanan tambahan. Saya pun mula beli multivitamin yang ada di farmasi. Saya pun tak ingat jenama apa. Main ambil mana yang murah je.

Masa mengandung lagi la terasa penat. kadang-kala sambil mengaji pun boleh tertidur. On the way ke office dan kalau balik lewat akan tidur dalam kereta. (Nasib baik suami yang pandu). Masa mengandung ambil obimin yang doktor bagi sahaja.

Dalam masa yang sama, ada baca blog rakan sekerja cerita tentang penyusuan susu ibu dan Shaklee. Masa tu fikir, nanti bila susu merudum baru nak try la shaklee ni. Untuk banyakkan susu ni. Itulah tanggapan pertama.

Jadi lepas habis pantang cuma continue ambil multivitamin yang tak habis lagi, lagipun susukan banyak lagi. Kemudian, rakan sekerja tu cuba explain bahawa vitamin ni bukan untuk banyakkan susu sahaja. Ia lebih kepada kesihatan ibu. Dan bila ibu sihat dan cergas maka susu pun akan lebih banyak terhasil.

Bila asyik baca blog dia, teruja untuk cuba. Lagi pula multivitamin yang dibeli di farmasi dah habis. Oh ya, tak lupa pula masa tu dia adakan promosi menarik. Saya suka tengok promosi2 dia. Setiap bulan tunggu apa yang nak dipromosikan. hehe.

Jadi, saya pun cuba Set Asas Penyusuan iaitu Set B. benda pertama yang saya perasan, setiap hari saya akan ke tandas. Saya memang ada masalah pelawasan. Pernah seminggu tak membuang, lepas tu rasa sakit kepala, nak termuntah dan tak lalu makan. Setiap hari kena makan sayur hijau yang sangat banyak. itupun masih termenung dalam tandas dengan lama. Alhamdulillah, bila dah ambil Set B ni, tak perlu paksa-paksa, setiap hari rasa bersih je perut dicuci. 

saya ingat lagi, beberapa hari lepas ambil set B, saya tanya rakan sekerja saya, ada plastik simpan susu lebih tak? Susu banyak sangat, tak cukup botol yang dibawa. Huhuhu. macam tu sekali penangannya. Biasanya cukup je. 

Lama-lama suami pun tegur, ‘tak nak tidur ke?’ masa dalam kereta. Saya sendiri tak perasan. Dah tak rasa penat dan mengantuk. Malah masa bersama dalam kereta boleh digunakan untuk berbual-bual mesra dan update masing-masing. Alhamdulillah. 

Semakin lama saya semakin jatuh cinta dengan Shaklee. Rasa nak cuba semua, tapi tak mampu pula nak telan banyak2. Tapi memang saya cuba sedikit demi sedikit. Selain tu, bagi juga muadz dan suami cuba. Oh ya, mak ayah dan ibu mertua saya pun ambil Shaklee juga.

Makin lama semakin seronok nak share dengan semua orang. Maka saya pun mulalah berkongsi dan mempromosi shaklee sehingga ke hari ini. Masih banyak lagi produk yang saya nak cuba. Nak cuba penjagaan wajah luaran, nak cuba penjagaan rambut. Tapi sikit-sikitlah. Risau pula terus banyak-banyak tak mampu istiqamah.

Saya percaya, siapa yang dah cuba Shaklee ni tentu dah rasai perbezaannya. Yang paling penting, kalau rasa hasilnya tak menepati citarasa, cuba hubungi kembali pengedar dan minta konsultasi ya. Paling penting untuk minum air masak sekurang-kurangnya 3 liter sehari dan ambil mengikut jadual yang diberikan. 

Alhamdulillah, bersyukur ditemukan dengan Shaklee. Bukan sahaja membantu masalah keletihan dan kesihatan, malah membantu masalah kewangan juga sekarang ni. 
Terima kasih Kak Arnie yang memperkenalkanku kepada Shaklee. Saya pun ingin berjaya macam akak juga.  :D
* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.
Hubungi saya di hanisamin@gmail.com atau SMS ke 010-4289601 (Hanis) untuk konsultasi mahupun maklumat lanjut.

Assalamualaikum…

Serat atau serabut dalam diet permakanan membantu penghadaman dan mengelak sembelit. Sayuran dan buah segar (termasuk buah kering) dan bijiran merupakan sumber serat penting. Untuk meningkatkan kebaikan serat, amat penting untuk minum banyak air.
Namun, adakah anda mengambil sumber sayuran, buah-buahan dan bijirin secukupnya di dalam diet harian anda?
Jika jawapan anda YA kepada sekurang-kurangnya salah satu dari soalan di bawah ini, bermakna anda kurang mengambil sumber serat (fiber) di dalam diet harian anda!
Adakah anda mengalami masalah:
– sukar untuk membuang air besar?
– jarang membuang air besar?
– kencing manis?
– gout?
– kolesterol tinggi?
– berat badan berlebihan?
Di Shaklee, kami mempunyai produk untuk sumber serat yang di panggil Fiber Plan Unflavored.
Apakah kepentingan Fiber untuk sistem tubuh badan kita?

(1) Mengurangkan sembelit yang akan menyebabkan masalah buasir, angin pasang & penyakit diverticular.
(2) Mengelakkan kanser usus.
(3) Menggalakkan bakteria baik di dalam usus besar.
(4) Mengeluarkan keracunan dari badan dengan mempercepatkan pembuangan najis.
(5) Mengurangkan paras kolesterol.
(6) Mengurangkan lebihan gula di dalam darah – untuk pesakit kencing manis (diabetes).
(7) Menyerap lebihan asid urik dalam badan – untuk pesakit gout.
(8) Sesuai untuk mereka yang ingin melangsingkan badan kerana serat akan berada lama di dalam perut – beri perasaan kenyang (weight management).

Bagaimana rasa Fiber Shaklee nie?

Seperti bancuhan serat yang nipis, disertai rasa masam buah oren.

Peringatan!
Fiber Plan Unflavored dari Shaklee ini sangat powerful di mana jika:
(1) Terlebih bancuh, menyebabkan bancuhan Fiber menjadi jeli (jelly).
(2) Terlebih makan, akan menjadikan perut sebu (bloating).
(3) Terlebih sukatan, menyebabkan paras gula di dalam darah jatuh serta merta.
Jadi, sila dapatkan konsultasi sebaiknya daripada pengedar Shaklee anda, ya!

Sila hubungi saya untuk dapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian dari saya sebagai Shaklee Independent Distributor anda.

Assalamualaikum…

Bulan Syawal ni memang banyak makanan yang sedap-sedap. Apatah lagi setiap hujung minggu ada je rumah terbuka. Kadang tu satu hari sampai 2-3 buah rumah. Sebab tu ramai yang cari produk hot kami iaitu Lecithin.

Kenapa ramai yang memilih Shaklee Lecithin?

Sebabnya tugas utama Lecithin ialah memecahkan lemak-lemak yang tidak diperlukan badan. Termasuklah lemak-lemak yang tersembunyi..(^-^). Lecithin juga membantu menguatkan daya ingatan kerana Lecithin mengandungi cholin-makanan untuk otak. Sesuai untuk pelajar juga!

Selain itu Lecithin membantu mengelakkan clog duct bagi ibu-ibu menyusu, melawaskan serta melancarkan pembuangan dan cantikkan rambut. Banyak betul kegunaan Lecithin kan

Jom kita baca dulu testimoni-testimoni menarik tentang Lecithin…

Ini pula kisah Izan dari blognya.

Jom, berkenalan lebih lanjut dengan Lecithin

  1. Lecithin bertindak sebagai pelarut utk kolesterol, triglycerides dan lemak2 yg lain. Sebab tu ia membantu mencegah penyakit2 seperti high blood pressure,stroke,heart disease, arteri yg mengeras. Malah sesetengah pakar mengesyorkan pengambilan up to 6000-7000mg sehari jika berhadapan dgn masalah kesihatan yg sebegini.
  2. Kenapa org yang nak kurus suke Lecithin? Sebab ia bertindak mengemulsikan lemak (ayat simplenye..ianya memecahkan lemak).Tahukah anda? Lecithin mampu membakar lemak lebih cepat jika disertakan dengan senaman yang bersesuaian. Pengambilan Lecitin 4000mg sehari pasti membuahkan hasil yang diidamkan.
  3. Lecithin memainkan peranan utama dalam penyerapan zat2 penting dari saluran darah ke dalam sel2 bdn. Tanpa Lecithin yg mencukupi, membran sel akan mengeras dan seterusnya menyukarkan proses penyerapan. Banyak faktor seperti bahan2 kimia dari persekitaran yg tercemar,bahan2 metal,dadah,food additives, pesticides, etc.. semuanya menyebabkan membran sel mengeras yang mana pastinya menyukarkan proses penyerapan zat2. Jadi dengan menambahkan pengambilan Lecithin sebagai pemakanan tambahan harian, pasti ianya keputusan yg bijak.
  4. Lecithin membantu mengurangkan atau mecegah penyakit berkaitan hati.
  5. Lecithin merupakan sebahagian dari unsur yang mengelilingi fiber saraf. Tanpanya,fungsi saraf ni kurang efisien. Sebab tu mereka2 yang menderita akibat multiple sclerosis, fibromyalgia, tekanan, PMS, dapat merasakan kesan yang positif apabila mengambil Lecithin.
  6. Lecithin membantu sistem imunisasi dengan membalut sel darah merah kita dan seterusnya memberi perlindungan dari serangan virus,germs,bakteria. Disamping itu, struktur Lecithin itu sendiri melindungi sel dari teroksida.
  7. Lecithin juga dikenali sebagai makanan otak dan saraf.Ia membantu sel otak berkembang,penting dalam transmisi saraf impuls dalam otak dan memainkan peranan dalam neuro transmitter(berkaitan short term memory).Lecithin dipercayai mampu mengurangkan atau mencegah senility (nyanyuk) atau Alzheimer’s disease. Malah sesetengah pakar menyarankan pengambilan 7000mg sehari utk memulihkan sistem ingatan.
  8. Lecithin juga dikatakan sumber hormon neurotransmitter dimana ia menggalakkan proses tidur.Kekurangan hormon ini dikatakan punca insomnia..
  9. Lecithin adalah asid lemak perlu yang penting dalam penjagaan paru2 kerana kebolehannya mencairkan mukus dan mencegah iritasi. Dan sebab itulah ianya berguna bagi2 mereka2 yg ada alergi,hay fever,asma,bronkitis dan emphysema.
  10. Lecithin bertindak sebagai pelincir bagi joint(sendi2) dan membantu dalam penjagaan tisu buah pinggang as well as the sistem penghadaman.
  11. Lecithin adalah zat utk kecantikan.. ianya perlu dalam menghasilkan rambut yg sihat..cantik berkilat,kulit yang lembut gebu dan juga dalam mencegah eczema.
  12. Lecithin diperlukan dalam penghasilan pelbagai hormon seperti epinephrine. Sebab tu ianya amat berguna dalam mengurangkan atau mencegah PMS dan gejala2 menopause.
  13. Lecithin bersama unsur2 lain digunakan utk membuat BILE.. BILE ni fungsinya plak mencairkan lemak dan ..Pengemulsian ini memudahkan penyerapan zat2 seperti vitamin A,D,E dan K ke dlm badan.

Banyak betul fungsi lecithin kan. Oh ya, lecithin juga lebih cepat berkesan jika diambil bersama Alfalfa atau Cinch Shake atau Fiber.

sumber

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

 

Berminat?

 

Hubungi saya di hanisamin@gmail.com atau SMS ke 010-4289601 (Hanis) untuk konsultasi mahupun maklumat lanjut.


Assalamualaikum…

Teruja lihat hasil perahan ini? Ini adalah hasil Wahidah, customer Iffa yang telah mengamalkan Shaklee sejak dari berpantang lagi. Lihat betul-betul, JUMLAH PERAHAN ialah 21 Oz!!

Bagaimana Wahidah melakukannya?

Jom, kita lihat apa yang Wahidah amalkan.

First of all sorry sangat sbb x sempat nk share kemujaraban produk shaklee tu..suka ati je nk guna word ‘kemujaraban’ tu kn..actually nk show betapa baik n bagus nya produk shaklee.. 1st time ida jmpe produk yg dpt selesaikn masalah sy selama ni di samping membantu para ibu2 yg berpantang. ida akn story ape je yg shaklee ni dh bantu body ida:

Masa bpantang (BF Set) – Jaundice:

Shaklee produk yg best cz x perlu la ida nk telan produk2 bsalin tradisional cm ubat periuk or jamu..ida lak jenis yg mmg susah nk mkn ubat sket la. most important , ida dpt solution utk elak mkn jamu. my 1st baby dulu jaundice n sy x dbenarkn oleh pakar utk ambil jamu. Adam (1st baby) almost kne tukar darah n pecah rekod kt HSA (hospital sultanah aminah, JB) sbb reading jaundice plg tinggi..smpi doktor tny apa yg sy mkn msa preggy..sdih sgt ..so 4 my 2nd baby (Adeeb) , shaklee is alternative x pyh mkn jamu..Yg bestnya, even adeeb ade gak jaundice but only 1 week je..abg dia dulu 1mnth…superb kn? alhamdulillah..thx sgt Iffa sbb introduce this produk kt sy..

Migrain / Sembelit :

Ida ni mmg pesakit Migrain yg tegar since form 3 lg..this produk really help me especially msa dlm pantang..even x ckup tdo, migrain x dtg menyerang pon..alhamdulillah…body x rsa letih spnjng pantang, luka jahitan pon cepat sgt baik..tu plg best..
lagi 1 psl sembelit or buasir..mmg ida ade sakit gak..so far alfalfa sgt membantu..smooth je aktiviti kt tandas..syukur sgt..klu x mmg perit n menyakitkan..

Milk Booster:
Shaklee is one of the best product yg i jmpe as milk bosster.. Alfalfa n ESP sgt best..susu makin meriah je..plg menakjubkn is sekali perah dpt 14oz..ida pon cm x caya..within 30 minit je tau, pkai manual pam (avent) jek..caya x?

so kt cni ade skit tips yg ida nk share bout my schedule pumping session..klu rsa sesuai leh la follow..pemakanan pon kne gak jga ..cam ida mmg x mkn ikan..so khasiat protein mmg dah ilang..so ESP help me gak to cover back my protein..
– 3 or 4 sesi pumping/day (ni kt opis je tau) ..balik umah kne pump gak + df
– consume 3M set (jgn skip makan yek)
– mkn 2 biji alfalfa every time lps sesi pumping
– mnum Susu Anmum (apa2 brand pon x pe) yg dicampur ESP : 2x/day (pagi/mlm)
– Mnum fresh soya + tempe (ari2 sy makan..sy suke sgt tempe..happy = as protein sbb sy x mkn ikn..

So Iffa, ni sedikit sebanyak tips yg dpt ida share utk all mommies …once again tq dh perkenalkan SHAKLEE kt sy…wassalam

Jadi, apakah perkara utama yang harus anda lakukan? Dapatkan cukup stimulasi dari direct feeding dan breastpumping. Masih ingat 3 Perkara Utama yang kami selalu tekankan? Yang Pertama yang wajib anda patuhi ialah “Supply Vs Demand” konsep. Minimum 8-12 kali sesi perahan/direct feeding dalam masa 24 jam adalah wajib untuk anda lakukan dengan istiqamah.
Shaklee suplement adalah satu usaha yang anda boleh lakukan untuk meningkatkan taraf kesihatan anda. Ya, betul Alfalfa dan ESP sangat membantu melancarkan penghasilan susu tetapi ia adalah tindakan yang berbentuk gabungan:

  • Tubuh yang sihat
  • Supply Vs Demand
  • Pemakanan yang menepati Piramid Makanan dan diet seorang ibu yg menyusukan anak.
  • Doa yang tidak pernah putus pada Allah SWT
  • Istiqamah iaitu konsisten.

Shaklee Supplement ialah “Ia bukan sekadar Milk Booster”. Manfaat yang diperoleh terlalu banyak dan mencakupi pelbagai aspek kesihatan (sistem saraf, sistem peredaran darah, sistem perkumuhan dll) Senang cerita it repair, rejuvenate, and nourish tubuh kita dari dalam sehingga ke luaran. Terasa rugi bukan kerana anda masih belum mencubanya?

Wahidah juga turut berkongsi pengalaman beliau di blog peribadi beliau. Anda bolehlah membaca kisah beliau di link berikut:

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.
Berminat?
Hubungi saya di hanisamin@gmail.com atau SMS ke 010-4289601 (Hanis) untuk konsultasi mahupun maklumat lanjut.


Assalamualaikum…

Saya tidak pasti sama ada kenyataan di atas benar atau tidak tetapi saya hilang 3kg sejak makan shaklee! Selepas habis pantang saya tidak berharap berat saya akan turun walaupun saya memang mahu menghilang lemak-lemak degil yang ada pada badan. Saya naik 20++kg semasa mengandung, selepas melahirkan saya hilang 10kg dan semasa dalam pantang saya hilang 5kg. jadi saya perlu buang lagi 5++kg lagi.

Orang kata breastfeeding boleh membantu menguruskan badan. Mungkin itu juga salah satu faktor. menyusukan anak menjadi cepat lapar tetapi saya makan seadanya. saya masih makan nasi separuh kerana dah cukup mengenyangkan tetapi kalau diberi nasi penuh pun saya boleh habiskan. tongue

Selepas pantang hampir setiap hari saya timbang untuk check sama ada berat saya turun atau tidak. tetapi cuma +-1kg. kadang-kadang kurang kadang-kadang bertambah. (saya memang susah nak kurangkan berat badan). akhirnya saya malas nak timbang dah. tapi still pakai bengkung moden untuk memastikan perut tak buncit semasa di pejabat dan kadang-kadang waktu malam (kalau ingat la. )

Isnin lepas, sempena Muadz genap 3 bulan dan ramai kata saya nampak kurus saya cuba timbang dan mengejutkan. Saya kurang 3kg dari bulan sebelumnya. Mungkinkah sebab shaklee? wallahua’lam. mungkin alfalfa yang mengandungi klorofil tu menyebabkan badan mudah lawas. dan kalau tak silap ada baca vitamin yang meningkatkan metabolisme. tak ingat yang mana satu. mungkin juga sebab itu.

tapi pemakanan pun mestilah kena jaga, jangan makan lewat malam. Saya amalkan makan malam sebelum jam 8. selain tu, banyak makan sayur, banyak minum air dan berhenti makan sebelum kenyang sampai tak larat bergerak.

Rasanya semua orang pun tahu, lepas melahirkan akan sembelit. Selepas pantang saya masih sembelit walaupun tidak terlampau teruk. Tetapi lama kelamaan saya perasaan, saya makin mudah lawas. Hari ni alhamdulillah, saya dapat membuang dengan mudahnya. (ops…sorry kalau ada yang geli ye.)

Patutlah hari tu suami saya kata dia sakit perut, ada sekali tu dalam sehari ada 4 kali dia membuang. agaknya sebab dia memang jenis lawas jadi terlebih lawas. tapi dia kata biasa je bukan macam cirit-birit pun. sekarang dah ok. mungkin sebab badan dah adjust kot untuk buang apa-apa yang tak patut dalam badan. ini cuma pendapat saya ye. tiada info dari shaklee atau shaklee distributor.

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Berminat?

Hubungi saya di hanisamin@gmail.com atau SMS ke 010-4289601 (Hanis) untuk konsultasi mahupun maklumat lanjut.


1. Alfalfa merupakan RAJA SEGALA TUMBUHAN. Ia mempunyai sistem akar yang panjang – 20 hingga 30 kaki

2. Merupakan ramuan herba :

  • Medical benefits of herb – dikenali sejak berzaman lagi
  • Memiliki “ healing properties just an effective as drug but with ought the side effects”

3. Turut dikenali sebagai “Bapa Segala Makanan”, Alfalfa adalah makanan yang lengkap – makanan tambahan yang ideal untuk kesihatan dan tenaga yang membekalkan :

  • 15 mineral
  • 10 vitamin
  • 8 enzim
  • Fiber (saponin)

4. Sumber yang terkaya dengan klorofil

5. Merupakan sumber mikronutrion yang paling kaya – membuatkan sistem badan berjalan lancar

RAHSIA ALFALFA

1. Ibu yang menyusu anak – merangsang pengeluaran susu

2. Terkenal untuk merawat 3A :

  • Arthritis
  • Asthma
  • Allergy

3. Berkhasiat untuk membantu masalah :

  • Colon disorder (penyakit usus)
  • Kencing manis
  • Ulcer
  • Melawaskan usus
  • Fluid retention (sembab)
  • Kurang selera
  • Buah pinggang

4. Mengandungi 8 enzim yang boleh membantu masalah :

  • Penghazaman
  • Flatulence
  • Abdominal discomfort dikalangan orang dewasa
  • Pencernaan

5. Terkaya dengan klorofil yang dapat membantu masalah

  • Gastric
  • Eczema (penyakit kulit)
  • Anemia
  • Sembelit
  • Kurang bau badan,nafas, dan foot odor

6. Promotes pituitary gland function

7. Alkalize’s the body and detorities the body especially the liver

8. Membantu dalam perhubungan suami isteri. Bertindak seperti kacip fatimah dan mengelakkan kekeringan.

9. Membantu mengatasi masalah keputihan bagi wanita

sumber : Khasiat estrak Alfalfa, It’s Our Life

Komen saya :

Alhamdulillah, kesan yang saya dapat dari pengambilan Alfalfa ni yang paling utama, tentunya kuantiti susu bertambah. Selain itu, masalah sembelit juga tiada lagi. Setiap pagi dapat melawat encik tandas dengan nyaman. Kadang-kadang sebelum keluar ke pejabat lagi dah dapat mengosongkan perut. Dan, masalah kekeringan tu memang berkurangan. Oh, saya juga turun berat badan. Lebih lanjut baca di sini.

 

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Berminat?

Hubungi saya di hanisamin@gmail.com atau SMS ke 010-4289601 (Hanis) untuk konsultasi mahupun maklumat lanjut.


Product Name : Shaklee Herb-Lax® Tablets
Servings per Container : 120 Tablets.
Serving Size : 1 Tablet per day.

Menyokong Keseimbangan *
Diet yang kaya dengan serat, air yang mencukupi dan senaman yang tetap, dapat memberi sumbagan kepada pembuangan air besar yang teratur. Pada masa-masa yang tertentu, Herb-Lax yang lembut boleh membantu.

  • Julap lembut untuk kegunaan sekali-sekala*
  • Menggalakkan tindakan pembersihan yang lembut bagi membantu proses semulajadi tubuh badan*
  • Daun Senna telah digunakan secara tradisional sejak beribu tahun dahulu sebagai julap semulajadi*

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

sumber : Shaklee Malaysia

Translator
Translator Plugin
Ayat seribu dinar
Ahlan wasahlan…
Assalamualaikum & selamat sejahtera

Selamat datang ke Hanis Healthy Life. Hanis Amin adalah pengedar Shaklee yang sah, yang juga pengguna kepada produk Shaklee.

Untuk sebarang pertanyaan, hubungi kami di
email : hanisamin@gmail.com
sms/WhatsApp : +6010-4289601

Terima kasih.

Hazu Enterprise (SA0175455-W)

Set Istimewa untuk anda!

Breastfeeding Set
(Set Penyusuan)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Confinement Set
(Set Berpantang)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Skin Care Set
(Set Penjagaan Kulit)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Healthy Weight Set
(Set Berat Badan Sihat)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Baby & Children Health
(Kesihatan Bayi & Kanak-kanak)

Informasi


Sertai kami di Facebook!


Ada pertanyaan atau komen?