Order sekarang!


atau SMS/WhatsApp/Telegram :

010-4289601 (Hanis)

Best selling!!
Dapatkan info terkini segera..

* Setiap testimoni yang tertulis dalam laman web ini adalah pengalaman dari pelanggan sendiri dan hasil dari setiap pelanggan mungkin berbeza antara satu sama lain. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila konsult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut.

PERHATIAN : Konsultasi selepas pembelian produk dan jadual pengambilan adalah khas untuk pelanggan kami sahaja. Sila rujuk pengedar anda untuk jadual pengambilan & kosultasi selepas pembelian. Terima kasih.
Free Palestine, Pray 4 Syria
Tabung Kecemasan Gaza Aqsa Syarif di sini :
http://on.fb.me/1jlP2li
Akaun Maybank Islamic : 551575-004299
akaun Bank Islam : 1209-20100-34904
email : projects@aqsasyarif.org.my

Tabung Kasih Ummah Syria
Bank Islam Malaysia Berhad
120290 100 63512
(Pertubuhan IKRAM Malaysia)
email : i4syria315@gmail.com

Posts Tagged ‘weight management’

Menu Diet Sarapan Pagi Popular

Pepatah inggeris ada mengatakan “Breakfast is a KING!”. Ramai yang skip breakfast kerana berkejar ke sekolah atau tempat kerja. Sebenarnya sarapan ni ssangat-sangat penting untuk jana metabolisma dan tenaga kita seharian. Dengan sarapan yang betul dan berkhasiat, kita akan lebih bertenaga dan sihat sepanjang hari.

1. Telur

Menu Diet Sarapan Pagi Popular

Telur kaya dengan protein dan tinggi kalori. Selain itu, telur juga mengandungi nutrien penting seperti ‘choline’ (penting untuk daya ingat), ‘karoten’ dan ‘zeaxanthin’(baik untuk kesihatan mata) (sumber)

Pelbagai resipi menarik boleh dibuat dengan telur seperti telur rebus, telur hancur, telur dadar dicampur dengan pelbagai sayuran dan lain-lain lagi. Pengambilan telur juga cukup mengenyangkan tetapi elakkan ambil setiap hari ya.

2. Oat

Menu Diet Sarapan Pagi Popular

Read the rest of this entry »

Kurus dengan Cinch Tea

Assalamualaikum…

Nak kurus tapi selalu letih? Nak kurus tapi tak boleh tinggal nasi? Nak kurus tapi malas bersenam? Nak kurus dengan cepat?

Ramai yang nak kurus dengan cara mudah tanpa memikirkan kesan ke atas kesihatan jangka panjang. Nak naik berat badan pun bukan ambil masa sehari dua, takkan nak kurus dalam masa seminggu dua kan. Tapi…ada sesuatu yang istimewa untuk anda! kurus dengan cinch tea

Best sangat ke Cinch Tea ni? Bagaimana boleh kurus dengan Cinch Tea?

kurus dengan cinch tea   Cinch Tea ni mengandungi 3 jenis teh yang membantu meningkatkan metabolisma dan memberi kesegaran. Kalau minum di waktu malam, memang mata terbuntang susah nak tidur. Jadi untuk ibu menyusu, hati-hati ya, risau anak pula yang tak tidur malam, lebih nak melayannya. Tapi kalau nak berjaga malam terutamanya kepada pelajar, memang bagus sangat ambil Cinch Tea ni. Bila metabolisma tinggi, badan mudah mengeluarkan peluh, jadi berat badan lebih cepat berkurangan. Jadi, anda akan lebih mudah kurus dengan Cinch Tea.

Bagaimana cara pengambilan yang berkesan?

Mudah je, ambil je 1 sachet cinch tea dan campur air panas atau sejuk. Nak lagi sedap campur limau atau daun pudina atau madu. Kalau nak berjaga tengah malam, minum lepas makan malam. Kalau nak bertenaga petang, minum tengah hari. Jom cuba dan rasai perbezaannya.

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Kami ialah PENGEDAR SAH SHAKLEE anda di Bandar Saujana Putra! Sila SMS/ WhatsApp ke +6010-4289601 (Hanis) untuk self pick-up di Bandar Saujana Putra.

Your Shaklee Independent Distributor Hanis Amin ♥ SMS | WhatssApp : 010-4289601 ♥ Shaklee ID : 837662 ♥ FB Page : http://www.facebook.com/HanisHealthyLife ♥ Email : hanisamin@gmail.com

Assalamualaikum..

Herb-Lax memang antara produk yang demand tinggi. Sekejap je dah out of stock. Tak sempat nak cerita lebih-lebih. Herb-lax ni memang sangat bagus untuk mereka yang nak kurangkan berat badan sebab ia membantu untuk detox, mencuci dan melawaskan. Ramuan asas produk ni terdiri dari kombinasi sains perubatan tradisi dan teknologi barat.

 

Walaupun supplemen ni dikenali sebagai ‘ubat moden’ tapi Shaklee masih mengekalkan dari bahan semulajadi dan dari bahan-bahan dalam perubatan traditional. Cuma ia diproses supaya lebih mudah diserap oleh badan. Jom kita tengok satu-satu ramuannya.

9ramuan

 

1) Daun Senna

Meransang tindakan pembersihan yang lembut pada usus dan perut, mempercepatkan proses detoksifikasi dan mengurangkan penyerapan lemak.

2) Buckthorn Bark

Melembutkan najis untuk memudahkan pergerakan dan memberikan lembapan pada usus.

3) Licorice root

Membantu proses detoksifikasi

4) Fennel Seeds (jintan manis)

Mengeluarkan toksin yang terkumpul akibat lebihan makanan dan pengambilan alkohol, membantu pencernaan dan berkesan untuk masalah sembelit dan kembung perut atau usus.

5) Anise seed (biji bunga lawang)

Meransang pengeluaran jus gastrik untuk membantu proses pencernaan.

6) Rhubarb root

Herba yang banyak digunakan dalam perubatan Cina untuk digunakan sebagai antibiotik

7) Blue Malva Flower

Membantu proses detoksifikasi dan mengimbangi tekstur kulit

8) Culver’s root 

Membantu masalah lebihan air dalam badan dan asma

9) Daun Alfalfa

Membersihkan usu, darah dan hati

 

Kalau dilihat, kebanyakannya adalah herba yang biasa digunapakai di India dan ada juga orang Malaysia pakai seperti jintan dan bunga lawang kan.

PERHATIAN!

  • Mereka yang mempunyai sistem penghadaman yang lemah akan mengalami cirit-birit pada peringkat awal pengambilan.
  • Di bawah kondisi normal, herb-lax ambil masa 8-12 jam untuk menampakkan kesan selepas pengambilan.
  • Minum air masak sekurang-kurangnya 1 liter selepas ambil herb-lax.
  • Mereka yang mengalami alahan pada Alfalfa dan pesakit SLE, tidak digalakkan ambil.

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Kami ialah PENGEDAR SAH SHAKLEE anda di Bandar Saujana Putra! Sila SMS/ WhatsApp ke +6010-4289601 (Hanis) untuk self pick-up di Bandar Saujana Putra.

Your Shaklee Independent Distributor
Hanis Amin
♥ SMS | WhatssApp : 010-4289601
♥ Shaklee ID : 837662
♥ FB Page : http://www.facebook.com/HanisHealthyLife
♥ Email : hanisamin@gmail.com

Assalamualaikum..

Ada masalah berat badan? Baju banyak dah tak muat? Bila bergerak cepat letih?

Dah cuba pelbagai cara untuk diet tapi tak berhasil? Jom kita tengok diet cara Shaklee. Ops, Shaklee ni bukan ubat magik sekali ambil terus kurus ya. Shaklee adalah supplemen untuk membantu membentuk tubuh badan yang lebih sihat. Jom kita tengok apa supplemen yang ada untuk set slimming ni.

3B

Di Shaklee, penurunan berat badan yang mendadak bukanlah objektif kami. Sebaliknya, kami mengutamakan penurunan berat badan secara sihat dan selamat, tanpa ‘Yo-yo Effect’, dan friendly-pocket anda.

Kami tekankan Konsep 3B dalam pengurusan berat badan, iaitu BAKAR, BUANG & BINA. Hanya lemak dan kolesterol jahat (LDL) sahaja yang dibakar dan dibuang dari badan. Otot yang penting untuk METABOLISME badan tidak akan dibakar sekali, malah Cinch Shake Mix ada teknologi “LEUCINE” yang akan mengekalkan dan memelihara kesihatan otot anda! (sumber)

Bagaimana cara pengambilan set ini?

  1. Mulakan dengan detox badan dengan herb-lax sahaja dalam masa 3-7 hari pertama.
  2. Hentikan pengambilan Herb-Lax dan mulakan supplemen memecahkan kolesterol dan alfalfa.
  3. Sumber Protein sebaiknya diambil semasa perut kosong iaitu sebelum sarapan, minum petang atau sebelum tidur.
  4. Ambil semula herb-lax seminggu 2 kali sahaja. Hari ambil herb-lax tak perlu ambil alfalfa.
  5. Boleh juga tambah pengambilan Cinch Tea untuk memberi tenaga dan meningkatkan metabolisma supaya badan lebih mudah membakar lemak.
  6. Buat senaman ringan pagi-pagi atau petang walaupun hanya lompat bintang atau sit up

slimming-bajet2

Ada kekangan kewangan untuk dapatkan kesemua produk? Paling asas, anda boleh dapatkan 3 produk di atas untuk membantu mengurangkan berat badan secara sihat.

Cara pengambilan yang lengkap dan tersusun beserta tips-tips menarik akan diberikan bersama dengan produk yang dibeli, jika anda membeli dengan saya. Untuk yang lain, sila refer semula kepada pengedar yang telah anda pilih ya.

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Kami ialah PENGEDAR SAH SHAKLEE anda di Bandar Saujana Putra! Sila SMS/ WhatsApp ke +6010-4289601 (Hanis) untuk self pick-up di Bandar Saujana Putra.

Your Shaklee Independent Distributor
Hanis Amin
♥ SMS | WhatssApp : 010-4289601
♥ Shaklee ID : 837662
♥ FB Page : http://www.facebook.com/HanisHealthyLife
♥ Email : hanisamin@gmail.com

Assalamualaikum..

Anda suka minum teh? Nak rasa teh putih, teh hijau dan teh merah sekaligus?

Jom cuba Cinch Enery Tea Mix!

Cinchtea1

Seperti entry saya semalam, saya janjikan untuk share tentang 3 jenis teh dalam Cinch Enery Tea Mix ni. Istimewanya Cinch Energy Tea Mix ini kerana ia mengandungi campuran ekslusif T-Lift iaitu campuran Rooibos Red Tea , White Tea Extract dan Matcha Green Tea Powder.

1. Teh Hijau Matcha

Matcha adalah serbuk teh hijau premium dari Jepun yang digunakan untuk minum teh atau sebagai bahan dalam resipi. Satu cawan Matcha adalah bersamaan dengan sepuluh cawan teh hijau biasa dari segi nilai pemakanan. Matcha adalah teh unik dan istimewa untuk orang Jepun. Ia dihasilkan dari keseluruhan dauh teh dan bukan sekadar rebusan daunnya. (sumber)

Shaklee menyediakan teh hijau yang ditanam secara semulajadi untuk menyimpan semua nutrien yang terdapat dalam dauh teh termasuk serat, mineral dan antioksidan

Antara kebaikan Teh Hijau Matcha :

  • Mengandungi antioksidan EGCg (epigallocatechin gallate) iaitu antara kelas antikoksidan kuat
  • Mengandungi Asid Amino unik iaitu L- Theanine yang menggalakkan keadaan relaks dan tenang
  • Meransang tenaga (energy booster)
  • Pembakar Kalori dan tingkatkan metabolisma
  • Penyahtoksin (detox) semula jadi

(sumber)

 

2. Teh Merah Rooiboi

Rooiboi adalah tumbuhan unik yang berasal dari Afrika Selatan yang bermaksud “belukar merah(red bush)”. Warna asalnya adalah hijau tetapi menjadi merah selepas dioksidakan. Proses ini menghasilkan warna perang kemerah-merahan yang tersendiri dan meningkatkan rasa. (sumber)

Antara kebaikan Teh Merah Rooiboi :

  • Mengandungi polifenol – antara antioksidan yang dikenali sebagai pejuang kanser yang kuat
  • Tidak mengandungi kafein
  • Mencegah kerosakan DNA
  • Merendahkan tekanan darah
  • Menghalang pengoksidaan lipid dan penuaan otak

(sumber)

3. Teh Putih

Teh putih adalah teh yang tidak teroksida ditanam dan dituai terutamanya di China, kebanyakannya di wilayah Fujian dan Zhejiang. Teh putih diperbuat daripada daun teh yang tidak matang yang dipilih tidak lama sebelum tunas telah dibuka sepenuhnya . Teh ini mendapat namanya daripada bulu halus perak yang masih meliputi tunas , yang bertukar putih apabila teh itu kering. Minuman itu sendiri tidak putih atau tidak berwarna tetapi berwarna kuning pucat .

Satu kajian 2004 di Pace University membuat kesimpulan bahawa teh putih boleh membantu sistem imun badan anda melawan virus dan jangkitan bakteria berbahaya. Kajian yang sama menyimpulkan bahawa teh putih kaya  fluorida membantu menghalang pertumbuhan plak gigi iaitu punca utama kerosakan gigi. (sumber)

 

Nak tahu lebih lanjut tentang jenis-jenis teh? Boleh baca di SINI

Waahhh…3 jenis teh yang istimewa dari 3 buah negara. Harga masing-masing pun bukan calang-calang, dengan pemprosesan yang sangat teliti dan khasiat yang pelbagai. Tapi kini, anda boleh nikmatinya dalam 1 produk iaitu Cinch Energy Tea Mix.

3 teh

Macam mana cara nak minum?

Macam minum teh biasa. Boleh dibancuh panas atau sejuk. Nak letak ais, perahan limau, madu, halia pun boleh. Mengikut kegemaran anda.

 

 

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Berminat?
Hubungi saya sekarang!!
Your Shaklee Independent Distributor
Hanis Amin
♥ SMS | WhatssApp : 010-4289601
♥ Shaklee ID : 837662
♥ FB Page : http://www.facebook.com/HanisHealthyLife
♥ Email : hanisamin@gmail.com

Assalamualaikum..

Sebut tentang bakar lemak, apa yang terbayang difikiran kita?
Gim? Jogging? Bersenam? Angkat berat? Itu semua aktiviti membakar kalori untuk mereka yang ingin menurunkan berat badan.

Tahukah anda lemak boleh dibakar dengan suplemen?
Waaahh macam tak percaya kan? Kini anda harus percaya!!

Dalam program penurunan berat badan Shaklee, kami menawarkan dua produk utama untuk membakar lemak iaitu Lecithin dan Omega Guard!

Lecithin
Diekstrak dari kacang soya organik non-GMO. Setiap kapsul mengandungi 520mg lecithin soya termasuk 80mg kolin dan 48mg inositol. Lecithin yang dirembeskan oleh tubuh akan menghasilkan asetilkolin, inositol, fosforus dan lemak tak tepu.

Fungsi Lecithin dalam menurunkan berat badan:
1. Lecithin bertindak sebagai ‘pembersih’ salur darah. Ia membantu memecahkan dan menggunakan lemak (metabolisme), kolesterol dan trigliserida dalam tubuh.

2. Lecithin menghalang obesiti. Pengambilan maksima 6 biji setiap hari mempercepatkan pembakaran lemak untuk kesan pelangsingan seimbang.

3. Ia juga berfungsi melindungi hati dengan menghalang endapan lemak di hati, sirosis hati dan hati berlemak.

4. Selain itu lecithin mempunyai banyak fungsi lain seperti mencantikkan kulit, mencerdaskan otak, menghalang batu karang, memperbaiki alergi, memperbaiki prostat dan mencegah darah tinggi.

Omega Guard
Minyak ikan terbaik di dunia dengan fungsi lebih hebat berbanding lecithin. Ia ekstrak dari ikan laut air sejuk. ia 3 kali lebih tumpat dari ketumpatan minyak hati ikan. Ia paling tulen di dunia dengan rangkaian penuh asid lemak Omega 3 seperti EPA, DHA, ALA dan banyak lagi.

Omega-3 pula adalah asid lemak penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh bermakna kita perlu dapatkan dari makanan.

Omega dan penurunan berat badan
1. Omega-3 berfungsi mencegah penyakit salur darah dan stroke. DHA dan EPA boleh menentang thrombosis, melincirkan salur darah, menurunkan tekanan darah tinggi.

2. Omega-3 juga berfungsi menurunkan kadar kolesterol, menghalang pembekuan darah, membantu mengawal tahap trigliserida dan kolesterol LDL.

3. Ia mencegah obesiti, mencegah arteriosclerosis, myocardial infraction dan mengurangkan risiko sakit jantung.

4. Manfaat lain, ia membantu tumbesaran dan perkembangan otak janin dan bayi, meningkatkan sistem imun, menyihatkan peparu, menentang kanser, memelihara sendi juga mampu mencegah insomnia.

5. Omega-3 juga sesuai untuk kanak-kanak, pelajar, ibu mengandung, menyusu, dewasa dan warga emas malah seluruh keluarga boleh meggunakannya.

3B

Jika anda salah seorang yang berazam untuk menurunkan berat badan, saya syorkan anda juga mengambil Alfalfa atau Herb-lax untuk detoksifikasi lemak dan kolesterol yang telah dipecahkan oleh Lecithin dan Omega ini.

Semoga azam anda untuk menurunkan berat badan berjaya!!!

credit to Ilham Family Sihat

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Berminat?

Hubungi saya sekarang!!
Your Shaklee Independent Distributor
Hanis Amin
♥ SMS | WhatssApp : 010-4289601
♥ Shaklee ID : 837662
♥ FB Page : http://www.facebook.com/HanisHealthyLife
♥ Email : hanisamin@gmail.com

Assalamualaikum…

Pernah tengok The Dr Oz Show? Dr Oz ni Seorang doktor yang kerap mengisi segmen kesihatan dalam The Oprah Winfrey Show. Dia adalah pakar bedah jantung dari Harvard University. Kadang-kala saya tengok juga rancangannya di TV al-Hijrah. Banayk info-info kesihatan yang baik.

droz

Kata Dr Oz, gabungan pengambilan supplemen GLA dan kacang dapat kurangkan berat badan.

Apa kaitan dan hubungannya?

Dr Oz menghubungkan kegemukan dengan tekanan. Anda bimbang, anda rasa bimbang … dan badan anda menghasilkan hormon tekanan sebagai tindak balas. Hasil daripada kitaran mengecewakan ini: badan anda mengekalkan lemak bawah perut dan menyimpan untuk keperluan bahan api masa depan.

Bagaimana gabungan GLA dan kacang mampu mengurangkan berat badan?

GLA (asid Gamma-linolenik) adalah asid lemak Omega-6, ia membantu untuk mengawal metabolisme serta merangsang pertumbuhan rambut dan kulit. Tubuh manusia tidak boleh membuat asid lemak omega-6. Ia hanya boleh didapati melalui makanan atau makanan tambahan. Apabila digabungkan dengan kacang, GLA boleh menenangkan tekanan badan dari menyimpan lemak.

beans

Berapa jumlah yang perlu diambil?

Untuk memulakan pembakaran lemak dalam 7 hari, Dr Oz mencadangkan 1 cawan kacang pada setiap waktu makan, dan 1,000 mg GLA sebelum setiap waktu makan. Bunyi membosankan? Campur dan padankan: cuba ambil jenis kacang yang berbeza setiap kali makan seperti kacang hitam, kacang kuda dan kacang tanah. Atau buat salad campuran kacang dengan mencampurkan pelbagai jenis kacang bersama dressing tanpa lemak.

 

sumber

===========================================

Shaklee GLA Complex

glaComplex

 

 

GLA Complex Shaklee merupakan kombinasi minyak borage yang mengandungi asid gamma linolenik (GLA), asid linolenik (LA), minyak bunga matahari dan vitamin E.

Sumber GLA terhebat mengandungi 540mg GLA. Nak ambil sebiji sehari pun dah mencukupi, 2 biji sehari pun boleh.

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.  Tidak digalakkan bagi perempuan mengandung.

 

Berminat?

Hubungi saya sekarang!!
Your Shaklee Independent Distributor
Hanis Amin
♥ SMS | WhatssApp : 010-4289601
♥ Shaklee ID : 837662
♥ FB Page : http://www.facebook.com/HanisHealthyLife
♥ Email : hanisamin@gmail.com

Assalamualaikum..

TAHUKAH ANDA?

Malaysia mendapat tempat pertama dikalangan negara ASEAN yang berdepan dengan masalah obesiti dan tempat keenam dikalangan Negara Asia Pasifik. Timbalan Menteri Kesihatan Datuk Rosnah Abdul Rashid Shirlin berkata perkara ini perlu diberi perhatian semua pihak. -Sumber BERNAMA-

Waahhhh… Terkejut sy dengar berita ni.. Tapi tak hairan juga lah, sebab kat Malaysia ni memang banyak makanan yg sedap2.. Dan makanan yg sedap itu sememangnya tinggi kandungan gula, lemak dan kolestrol.. Bukan setakat sakit mata bila tengok susuk tubuh sendiri kat cermin, susah nak pilih pakaian, malu dan tiada keyakinan diri bila berdepan dengan orang lain, dan yang lebih membimbangkan, masalah berat badan juga boleh mengakibatkan pelbagai penyakit kronik.

Sy yakin, anda yg membaca artikel ni pastinya inginkan hidup yg sihat dan sentiasa tampil berkeyakinan, betul tak? Jom kite tengok perubahan salah seorang pengguna set slimming shaklee.

NADIA

Anda hanya memerlukan 3langkah mudah : BAKAR + BUANG + BINA

3B

  1.  Bakar

Anda boleh memilih antara Lecithin atau Omega (mengikut bajet anda)

LECITHIN : berfungsi sebagai pemecah lemak dan juga berfungsi sebagai pelarut kolestrol dan lemak2 tepu yang lain. Lecithin menyebabkan lemak terapung dalam darah dan seterusnya mencegah lemak dari melekat semula pada badan. Lecithin mampu membakar lemak lebih cepat jika disertakan dengan senaman yang bersesuaian. Pengambilan Lecithin 4000mg sehari pasti membuahkan hasil yang diidamkan

OMEGA : Asid lemak omega 3 membantu anda mengawal rasa lapar dengan menstabilkan paras gula dalam darah dan membantu membakar lemak dan memecahkan lemak berlebihan dalam badan. Mengawal kolesterol dan membuang kolesterol tidak perlu.

2. Buang

HERB-LAX : membantu mencuci usus sepenuhnya dan dapat menangani masalah perut buncit. Disamping itu, kerja2 ‘melabur’ juga akan menjadi lebih mudah.

ALFALFA : membantu membuang lemak yang telah dipecahkan oleh lecithin dan ia merupakan agen penyahtoksin. Alfalfa juga membantu masalah penghadaman dan pencernaan, melegakan sembelit dan membuang angin dalam badan.

3. Bina

Bagaimana Protein membantu anda :

  • Memberi rasa kenyang lebih lama. Pengambilan protein membantu anda untuk menjaga nafsu makan dan dapat mengelakkan makanan ringan yang tidak berkhasiat
  • Membantu membakar lebih 35% kalori dan membantu menjaga otot bagi menghalang semula berat naik dengan mudah
  • Protein sangat perlu untuk membantu meningkatkan metabolisme tubuh, meningkatkan perkembangan otot, menjaga nafsu makan dan menjaga otot bebas lemak.
  • Cinch Shake diperkaya dengan leusina bagi membantu menghilangkan dan membakar lemak tetapi tetap memelihara otot anda

Jom tengok ape kata pengguna lain tentang set slimming ni..

383485_442997802409908_35747978_n

credit : http://www.mommymiasara.com/2012/11/gemuk-membimbangkan.html

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Berminat?

Hubungi saya sekarang!!
Your Shaklee Independent Distributor
Hanis Amin
♥ SMS | WhatssApp : 010-4289601
♥ Shaklee ID : 837662
♥ FB Page : http://www.facebook.com/HanisHealthyLife
♥ Email : hanisamin@gmail.com

Assalamualaikum..

Seperti yang ditulis pada entry lepas, untuk dapatkan hasil terbaik untuk kurangkan berat badan, sebaiknya ambil Basic course : Detox + Fat Emulsifier + Protein.

Walau bagaimanapun, sekiranya anda mempunyai kekurangan bajet, khas untuk bulan ini sahaja, kami mengadakan promosi istimewa untuk Set Slimming Bajet yang terdiri dari Herb-lax, Lecithin dan Alfalfa.

Mari kita baca peranan dan fungsi vitamin tersebut dalam membantu badan kita untuk “flash out” segala toksin keluar dalam badan.

(1) Herb-lax :
Mengandungi Daun Senna serta herba-herba lain yang bertindak untuk memperbaiki kesihatan usus. Ianya juga dapat mengatasi masalah sembelit serta penting untuk proses detox.

(2) Lecithin : 
Untuk mengelakkan lemak jahat terkumpul di dalam saluran darah atau mana-mana bahagian tubuh kita, lawannya adalah lemak baik. Lecithin adalah sejenis lemak yang menghalang lemak di dalam makanan dengan mengurai serta mengapungkannya di dalam saluran darah.

(3) Alfalfa Complex :
Alfalfa adalah store bagi nutrient. Ianya kaya dengan klorofil, bioflavonoids, vitamin dan juga mineral. Sifatnya yang kaya dengan mutltivitamin membantu untuk badan yang tinggi acid menjadi beralkali. Di samping itu, alfalfa akan meneutralkan toxin dalam badan serta memberikan lebih banyak protein tanpa lemak tepu daripada product berasaskan haiwan.

Secara ringkasnya :

Detox dengan Herblax -> Pecah Lemak dengan Lecithin -> Angkut buang dengan Alfalfa

 

Selain “Set Slim Bajet”, set2 ini juga turut mendapat sambutan hangat sepanjang November:-

♥ Set Feminine : Alfalfa + Vitamin E,
♥ Set Intimasi : Alfalfa + Vitamin E + Zinc,
♥ Set Kecantikan : ESP + Vitamin E,
♥ Set Menyusu Bajet : ESP + Alfalfa.

sumber : FB RahsiaVitamin

Sila dapatkan jadual pengambilan dan konsultasi dengan pengedar anda untuk kesan yang lebih baik. Kami hanya akan memberikan konsultasi dan jadual pengambilan KHASuntuk pelanggan kami sahaja.

 

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

 

Berminat?

 

Hubungi saya di hanisamin@gmail.com atau SMS ke 010-4289601 (Hanis) untuk konsultasi mahupun maklumat lanjut.

Assalamualaikum…

MUSTAHIL untuk mendapat berat badan ideal? Sekadar angan-angan kosong bagi IBU MENYUSU?

Ramai yang kata dengan menyusu badan ibu akan lebih mudah menurunkan berat badan, atau, mendapat berat badan ideal (pre-pregnancy weight) kerana kalori yang dibakar sewaktu proses penyusuan tersebut.

Namun, tidak kurang juga ramai yang menyangkal dakwaan ini kerana masih gagal menurunkan berat badan. Apatah lagi proses penyusuan itu sendiri membuat si ibu berasa cepat lapar setiap kali selesai menyusu, ataupun selesai mengepam susu (mengosongkan payudara).
Hakikatnya, ibu-ibu menyusu akan membakar lebih kurang 200-500 kalori sehari melalui proses penyusuan. Fakta ini disokong dari laman kellymom.com :
Breastfeeding your baby, on average, burns 200-500 calories per day (above what you needed to maintain your pre-pregnancy weight) — so keep in mind that even without a weight loss program you are burning extra calories.
Namun, proses pembakaran kalori ini juga membuatkan si ibu cepat lapar. Jadi, sebaagian ibu-ibu menyusu menjadikan ini tiket untuk mereka makan banyak, adakala melebihi dari cadangan kalori arian.
Ibu-ibu menyusu disarankan untuk ambil sekurang-kurangnya 1500-1800 kalori setiap hari, tetapi ibu-ibu tetap perlu kawal pemakanan dengan elakkan makan terlalu banyak dan kurangkan makanan berlemak/berminyak/berkolesterol tinggi/makanan segera setiap kali perut berasa lapar!
Jadi, bagaimana ibu-ibu menyusu boleh membakar lebihan lemak dan kolesterol, di samping boleh mengekalkan pengeluaran susu ibu dan membantu si ibu berasa kenyang lebih lama?
5 TIPS PENGURUSAN BERAT BADAN BUAT IBU MENYUSU
  1. Jangan skip waktu makan utama(breakfast, lunch, dinner) terutama sarapan pagi.
  2. Ambil healthy snack(snek sihat) di antara waktu makan utama seperti buah-buahan.
  3. Banyakkan pengambilan air masak di antara waktu makan terutama bila terasa sedikit lapar. Pengambila segelas air masak 30 minit sebelum makan juga membantu anda untuk tidak makan terlalu banyak.
  4. Lakukan senaman ringan setiap hari. seminggu sekali/berkala. Paling minima, gunakan tangga sebagai alternatif kepada lif.
  5. Kerapkan penyusuan/mengepam susu untuk menggalakkan penghasilan susu ibu dengan lebih banyak disamping membakar 200-500 kalori sehari.
Adakah supplemen yang membantu penurunan berat badan secara sihat?
Ya, jika ada memilih supplemen Shaklee, kami mencadangkan 3 vitamin utama ini berasaskan konsep 3B = Bakar, Buang dan Bina, dalam masa yang sama tidak mengganggu penyusuan si manja anda. Malah, ia turut bertindak sebagai penggalak susu!
(1) Lecithin (bakar) – untuk membakar lemak & kolesterol. Sumber kolina dan pengemulsi lemak. Juga dicadangkan kepada ibu menyusu yang kerap mengalami duktus tersumbat (clogged duct) yang berulang.
(2) Alfalfa (buang) – sumber serat untuk menyerap pecahan lemak & kolesterol yang dipecahkan oleh lecithin dan mengangkut keluar dari badan. Melawaskan sistem penghadaman dan terkenal sebagai penggalak susu sejak dari zaman dahulu!
(3) ESP Soy Protein Isolate Powder(bina) – sumber protein untuk memelihara otot dalam proses penurunan berat badan. Protein juga terkenal sebagai penggalak susu selain memberi si ibu rasa kenyang lebih lama dan berpanjangan.
sumber : Genkimomma

 

Apa kata mereka yang dah mencuba?

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Dapatkan promosi istimewa Alfalfa bulan ini!!

Berminat?

 

Hubungi saya di hanisamin@gmail.com atau SMS ke 010-4289601 (Hanis) untuk konsultasi mahupun maklumat lanjut.

Translator
Translator Plugin
Ayat seribu dinar
Ahlan wasahlan…
Assalamualaikum & selamat sejahtera

Selamat datang ke Hanis Healthy Life. Hanis Amin adalah pengedar Shaklee yang sah, yang juga pengguna kepada produk Shaklee.

Untuk sebarang pertanyaan, hubungi kami di
email : hanisamin@gmail.com
sms/WhatsApp : +6010-4289601

Terima kasih.

Hazu Enterprise (SA0175455-W)

Set Istimewa untuk anda!

Breastfeeding Set
(Set Penyusuan)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Confinement Set
(Set Berpantang)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Skin Care Set
(Set Penjagaan Kulit)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Healthy Weight Set
(Set Berat Badan Sihat)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Baby & Children Health
(Kesihatan Bayi & Kanak-kanak)

Informasi


Sertai kami di Facebook!


Ada pertanyaan atau komen?