Order sekarang!


atau SMS/WhatsApp/Telegram :

010-4289601 (Hanis)

Best selling!!
Dapatkan info terkini segera..

* Setiap testimoni yang tertulis dalam laman web ini adalah pengalaman dari pelanggan sendiri dan hasil dari setiap pelanggan mungkin berbeza antara satu sama lain. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila konsult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut.

PERHATIAN : Konsultasi selepas pembelian produk dan jadual pengambilan adalah khas untuk pelanggan kami sahaja. Sila rujuk pengedar anda untuk jadual pengambilan & kosultasi selepas pembelian. Terima kasih.
Free Palestine, Pray 4 Syria
Tabung Kecemasan Gaza Aqsa Syarif di sini :
http://on.fb.me/1jlP2li
Akaun Maybank Islamic : 551575-004299
akaun Bank Islam : 1209-20100-34904
email : projects@aqsasyarif.org.my

Tabung Kasih Ummah Syria
Bank Islam Malaysia Berhad
120290 100 63512
(Pertubuhan IKRAM Malaysia)
email : i4syria315@gmail.com

Assalamualaikum…

Ramai doktor yang ambil supplemen, tak kurang ramai juga yang tidak percaya kepada supplemen. Kenapa saya keluarkan topik tentang doktor? Kerana kebelakangan ini saya terbaca banyak salah faham tentang supplemen dan ada setengahnya dikeluarkan dari kalangan doktor sendiri.

Kenapa ini berlaku?

Kerana doktor pakar dalam bidang PERUBATAN dan bukan supplemen. Walaupun dalam buku medic ada maklumat tentang supplemen tetapi tidak mendalam. Sama juga seperti ada doktor yang tidak menyokong susu ibu kerana maklumat tentang penyusuan susu ibu yang tidak mendalam.

Walau bagaimanapun, alhamdulillah, semakin lama banyak hospital rakan bayi, dan semakin banyak kempen penyusuan di hospital-hospital walaupun pernah juga dengar cerita nurse yang tak support breastfeeding walaupun bekerja di hospital rakan bayi.

Sama juga seperti supplemen, tak semua doktor tahu tentang supplemen sepenuhnya. Kakak saya sendiri doktor dan memang macam-macam mitos yang saya dengar dari dia. Tapi saya diamkan. Sehingga suatu hari dia bertanyakan produk untuk memberikan tenaga kerana dia rasa dia cepat letih. Malah, katanya specialist dia pun cadangkan suruh ambil supplemen kerana doktor lah yang paling tak teratur makannya. Kakak saya sendiri makan kadang-kala sekali sehari je untuk breakfast, lunch dan dinner terus. macam manalah badan tak letih.

Baru-baru ini dia tanyakan pula produk untuk tambah imunisasi sistem untuk anak buah saya yang memang ada eczema teruk. Dia kata badan si kecil usia 5 tahun tu dah banyak sangat dadah(ubat) dan imunisasi sistem dia dah bertambah teruk. jadi, makin lama ubat yang semakin kuat terpaksa diberikan. kesian pula dengan dia.

Jadi, saya bantu dengan beri meal shake dan basic H kepada kakak sulung saya untuk cuba. Minggu lepas pula terbaca komen seorang pembeli Shaklee di group tertutup kami seperti di bawah

Akhirnya, setelah pelbagai ubat tidak berjaya mengubati, doktor kembali kepada vitamin untuk memulihkan badan dari dalam. Tetapi perlu difahami, vitamin tidak sama seperti ubat. Ubat berfungsi MENGUBATI penyakit manakala vitamin berfungsi MEMULIHKAN badan. Jadi, badan akan mengambil sedikit masa untuk memperbaiki semula sistem-sistem dalam badan.

Saya percaya setiap apa yang dilakukan perlukan ILMU, sebab tu saya masih belajar ILMU agama, penyusuan, cloth diaper, pendidikan anak-anak dan juga supplemen. Ilmu Allah itu sangat luas, tak habis sepanjang hayat kita. Jadi, janganlah terus menyalahkan sesuatu kerana mungkin orang lain tahu apa yang kita tidak tahu dan kita tahu apa yang orang lain tidak tahu.

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

 

Berminat?

 

Hubungi saya di hanisamin@gmail.com atau SMS ke 010-4289601 (Hanis) untuk konsultasi mahupun maklumat lanjut.

Leave a Reply

CommentLuv badge

Translator
Translator Plugin
Ayat seribu dinar
Ahlan wasahlan…
Assalamualaikum & selamat sejahtera

Selamat datang ke Hanis Healthy Life. Hanis Amin adalah pengedar Shaklee yang sah, yang juga pengguna kepada produk Shaklee.

Untuk sebarang pertanyaan, hubungi kami di
email : hanisamin@gmail.com
sms/WhatsApp : +6010-4289601

Terima kasih.

Hazu Enterprise (SA0175455-W)

Set Istimewa untuk anda!

Breastfeeding Set
(Set Penyusuan)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Confinement Set
(Set Berpantang)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Skin Care Set
(Set Penjagaan Kulit)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Healthy Weight Set
(Set Berat Badan Sihat)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Baby & Children Health
(Kesihatan Bayi & Kanak-kanak)

Informasi


Sertai kami di Facebook!


Ada pertanyaan atau komen?